-
Ο χρήστης meco έγραψε:
τι λόγο έχεις τότε να μην πάρεις το RAV4
Μηπως επειδη ειναι καλυτερο 4χ4 απο το RAV ???
Για βολτίτσες εκτός δρόμου φυσικά και είναι καλύτερο το 3θυρο GV πετρέλαιο. Για να το πάρεις όμως για ταξίδι και να οργώσεις την Ελλάδα δεν κάνει.
Εκεί είναι καλύτερο το RAV4 και κακά τα ψέμματα γενικά το RAV4 είναι πολύ καλύτερο σαν αυτοκίνητο (χώροι, ποιότητα, επιδόσεις κ.λ.π.)
Το 3θυρο GV πετρέλαιο δεν μπορώ να καταλάβω σε ποιους απευθύνεται. Είναι πάρα πολύ ακριβό και στην ουσία προσφέρει μόνο κορυφαίες επιδόσεις εκτός δρόμου και μειωμένη κατανάλωση.... Γιατί να μην αγοράσεις ένα Jimny τότε??:hmmm:
Κάνει ακριβώς τα ίδια και μάλιστα με μειωμένο κόστος χρήσης και κτήσης προσφέροντας τους ίδιους σχεδόν χώρους.
30Κ για ένα 3θυρο GV είναι κοροϊδία...και εγώ εκεί το πήγαινα και με τη λογική ότι παίρνεις και αυτοκίνητο να βάλεις και 2 φίλους και τα πράγματά τους.
- ότι αναρωτήθηκα γιατί με ενδιαφέρει η κατηγορία τους.
-
Για καθηστε ρε παιδια ..τοσο καιρο που πουλαγε η Toyota το προηγουμενο 3θυρο RAV στα 32.000 δεν ηταν ακριβο ??
Στην τελικη ποσα πρεπει να δωσεις για να παρεις το νεο 5θυρο RAV με το ΙDS ?? πανω απο 33.000€ ...Τοτε ομως μπορουμε να το συγκρινουμε πλεον με το 5θυρο diesel GV ...
Το GV ειναι τουλαχιστον το ιδιο καλο με το RAV στην ποιοτητα- για εμενα καλυτερο - και σιγουρα καλυτερο στην απτη αισθηση των υλικων ...Αυτο μπορει ευκολα να το διαπιστωσει κανεις επισκεπτοντας τις αντιστοιχες αντιπροσωπειες...
Επισης και στο δρομο το GV τα καταφερνει ΘΑΥΜΑΣΙΑ ,εφαμιλλα του RAV με αρωγο και την ΜΟΝΙΜΗ 4κινηση, συνδιαζοντας μαλιστα με τον καλυτερο τροπο ΚΑΙ την εκτος δρομου κινηση ...Στο RAV μενει ή λιγο μεγαλυτερη χωρητικοτητα για τις αποσκευες καθως και οι καλυτερες επιδοσεις....
Προσωπικα παντως προτειμω το κλειδωμα της 4κινησης και τις κοντες σχεσεις του GV ...
-
και οχι τον συμπλεκτη που στα δυσκολα μυριζει.....
Αφου εχετε/θελετε τζιπ διαβαστε και κανα σχετιο περιοδικο.... δε βλαφτει...
-
Ποιο είναι σχετικό περιοδικό? Μήπως το 4x4 Magazine? Aχαχαχα!
-
[quote='TLG']Για καθηστε ρε παιδια ..τοσο καιρο που πουλαγε η Toyota το προηγουμενο 3θυρο RAV στα 32.000 δεν ηταν ακριβο ??
Στην τελικη ποσα πρεπει να δωσεις για να παρεις το νεο 5θυρο RAV με το ΙDS ?? πανω απο 33.000
-
[quote='meco'][quote='TLG']Για καθηστε ρε παιδια ..τοσο καιρο που πουλαγε η Toyota το προηγουμενο 3θυρο RAV στα 32.000 δεν ηταν ακριβο ??
Στην τελικη ποσα πρεπει να δωσεις για να παρεις το νεο 5θυρο RAV με το ΙDS ?? πανω απο 33.000
-
Ο χρήστης TLG έγραψε:
... Το GV ειναι τουλαχιστον το ιδιο καλο με το RAV στην ποιοτητα- για εμενα καλυτερο - και σιγουρα καλυτερο στην απτη αισθηση των υλικων ...Αυτο μπορει ευκολα να το διαπιστωσει κανεις επισκεπτοντας τις αντιστοιχες αντιπροσωπειες...To GV για μένα είναι (κουκλί) εσωτερικά και με έλκει περισσότερα σε σχέση με το rav ...
Ωστόσο κάποια από τα περιοδικά του χώρου με τον τρόπο τους το GV το 'ψιλοθάβουν' ή τουλάχιστον πετάνε αρνητικές σπόντες ...
Ενδεικτικά
AutoTriti ... *Στο σύνολο του, το εσωτερικό είναι κομψό, με την ποιότητά του να κυμαίνεται σε αποδεκτά όρια. Κι' αυτό όχι γιατί τα σκληρά πλαστικά στο ταμπλό δε δείχνουν ανθεκτικά, αλλά δεν έλειψαν τόσο οι τριγμοί εκτός δρόμου, όσο και η μέτρια ποιότητα ορισμένων πλαστικών εφαρμογών (το καπάκι της θήκης ανάμεσα στα καθίσματα είχε… αντιρρήσεις στο κλείσιμο). *Επιπλέον, σχεδόν όλα τα περιοδικά αναφέρονται και σε άλλες 'βασικές' ελλείψεις όπως:
Κάθισμα οδηγού χωρίς ρύθμιση ύψους
Τιμόνι χωρίς ρύθμιση μέσα-έξω
Κάθισμα συνοδηγού που δεν διατηρεί ρυθμίσεις για προσπέλαση πίσω
Καθίσματα χωρίς συνεχόμενη κύλιση κατά την ρύθμιση μπρος-πίσω
Θόρυβος από κινητήρα σε υψηλές ταχύτητες
Ανεπαρκή φρένα (λόγω ταμπούρων πίσω)...αυτά όσο αφορά την προώθηση...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Κάθισμα οδηγού χωρίς ρύθμιση ύψους
Τιμόνι χωρίς ρύθμιση μέσα-έξωΓια να λέμε την αλήθεια αυτά είναι βασικές ελλείψεις για εμάς τους 1.90+...
Πάντως το πραγματικό διαφορικό δε συγκρίνεται με τις σιλικόνες και με αλγορίθμους του τύπου 'εάν σπινάρει εμπρός τότε στείλε λίγο πίσω'.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ανεπαρκή φρένα (λόγω ταμπούρων πίσω)
Αυτό είναι κατά τη γνώμη μου πολύ σημαντική παράλειψη, απαράδεκτη σε αυτοκίνητο 31.000ευρώ!
καλώς την αναδεικνύουν! Δηλαδή εκεί βρήκαν να κάνουν την οικονομία; -
Ο χρήστης medst98 έγραψε:
Ανεπαρκή φρένα (λόγω ταμπούρων πίσω)
Αυτό είναι κατά τη γνώμη μου πολύ σημαντική παράλειψη, απαράδεκτη σε αυτοκίνητο 31.000ευρώ!
καλώς την αναδεικνύουν! Δηλαδή εκεί βρήκαν να κάνουν την οικονομία;Τα ταμπούρα έχουν νόημα στο οτι έχεις 2 φρένα που θα πιάσουν αμέσως άμα βγεις από τα βαθιά. (νερά!) Πολλά 4Χ4 είναι ακριβώς τα ίδια (δίσκοι μπρος, ταμπούρα πίσω) ενώ το RAV ως πιο ασφάλτινο έχει δίσκους και πίσω.
Και εγώ σαν 1.91 βολεύομαι μια χαρά χωρίς τις ρυθμίσεις για το κάθισμα, αν και καλό θα ήταν να υπάρχουν, δεν είναι και το τέλος του κόσμου, άλλωστε ελάχιστα οχήματα σε αυτά τα λεφτά τις έχουν.
Γενικά πάντως σε αρκετά περιοδικά διακρίνω μια αρνητική στάση στο νέο GV. Ειδικά με το εσωτερικό απορώ ώρες ώρες με αυτά που διαβάζω (και με την κατανάλωση).
-
Afonic, δηλαδή δεν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα με τα φρένα; από πλευράς απόστασης φρεναρίσματος με μεγάλη ταχύτητα (πχ σε ταξίδι) ?
(ρωτάω ως κάτοχος αυτοκινήτου με πολύ καλά φρένα (Golf) )Επίσης, μήπως θα μπορούσες να μας πείς τι περίπου χρήση κάνεις στο GV σου; τι ποσοστό κίνισης στην πόλη / αυτοκινητόδρομο (και με τι ταχύτητες) / off road και με τη χρήση αυτή τι περίπου κατανάλωση έχεις;
θα ήταν πολύ βοηθητικό για τους υποψήφιους αγορααστές.Υ.Γ.ποιός είχε γράψει ότι στην Αμερική έχουν 2κίνητα 'τζίπ' ;;;
Ο θείος Σαμ μας τα στέλνει με πολύ αγάπη!
http://www.autotriti.gr/news/preview_ne ... A_ID=49310 -
Τα έχω γράψει στο topic του GV για την κατανάλωση, μην τα κάνω copy-paste. Εξάλλου πιστεύω ότι αξιόπιστα νούμερα είναι τουλάχιστον μετά τα 10,000 ή όποτε 'ανοίξει' το μοτέρ. Κανένα σοβαρό off road δεν έχω πάει, περιμένω τα 7500 για το πρώτο σέβρις και μετά θα το πιέσω σε πιο hard καταστάσεις.
Τα φρένα είναι μια χαρά αν και το ABS μπαίνει λίγο νωρίς (κατά τη γνώμη μου) Μην νομίζεις ότι επειδή έχει 2 ταμπούρα δεν φρενάρει με τπτ, προς θεού. Αλλά είναι και τζιπ, δεν παω με 150.
ΥΓ. Υπάρχει και GV 2WD στην Αμερική!
http://www.suzukiauto.com/sr_06/grand_vitara/ -
Ο χρήστης afonic έγραψε:
Τα ταμπούρα έχουν νόημα στο οτι έχεις 2 φρένα που θα πιάσουν αμέσως άμα βγεις από τα βαθιά. (νερά!) Πολλά 4Χ4 είναι ακριβώς τα ίδια (δίσκοι μπρος, ταμπούρα πίσω) ενώ το RAV ως πιο ασφάλτινο έχει δίσκους και πίσω.
Και εγώ σαν 1.91 βολεύομαι μια χαρά χωρίς τις ρυθμίσεις για το κάθισμα, αν και καλό θα ήταν να υπάρχουν, δεν είναι και το τέλος του κόσμου, άλλωστε ελάχιστα οχήματα σε αυτά τα λεφτά τις έχουν.
Γενικά πάντως σε αρκετά περιοδικά διακρίνω μια αρνητική στάση στο νέο GV. Ειδικά με το εσωτερικό απορώ ώρες ώρες με αυτά που διαβάζω (και με την κατανάλωση).
Tα ταμπούρα μπήκαν για το λόγο που λες ... και εκεί όλα τα περιοδικά λένε ότι ως SUV προσανατολισμένο για άσφαλτο και 'λιγότερο' για εκτός, για ποιο λόγο θα πρέπει να έχει ταμπούρα??
Προσωπικά λίγο με απασχολεί...Οσο για τα καθίσματα κλπ... φαντάζομαι ότι τα ελάχιστα αυτοκίνητα που δεν τα έχουν είναι κατηγορίας SUV γιατί σχεδόν η πλειοψηφία πλέον των αυτοκινήτων δίνει ρυθμιζόμενο κάθισμα σε ύψος και αντίστοιχο τιμόνι 4 κινήσεων.
Προσωπικά ούτε και αυτό με απασχολεί γιατί τα ρυθμιζόμενα είναι πολυ ποιο εύκολα και διαλυόμενα (καθίσματα που βγάζουν τριγμούς κλπ...)Πάντως βασική έλλειψη είναι το κάθισμα συνοδηγού που δεν διατηρεί ρυθμίσεις για προσπέλαση πίσω! Ιδιαίτερα κουραστικό και βαρετό. Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα είχε το Swift GTi και μου είχε σπάσει τα νεύρα. Εβαζα κάποιον πίσω και έκανα μαθήματα στον συνοδηγό για την λειτουργία του καθίσματος , μπρος-πίσω, κλείδωμα...
Επίσης μου κάνει εντύπωση πως γίνεται να πωλείται ένα SUV 4χ4 που προορίζεται για δύσκολες καταστάσεις (εκτός δρόμου, χιόνι, βροχή, λάσπη κλπ...) και δεν είναι στάνταρ οι προβολείς ομίχλης εμπρός σε όλες τι εκδόσεις! Ο πατέρας μου πήρε το Μatrix πριν από 7 μέρες (καλορίζικο!) με 13400euro και ήταν φουλ έξτρα! Μέχρι και σχάρα και κουκούλα και Sony RadioCDMp3 και τα πάντα και προβολάκια και...και...και...
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Τι είναι το IDS??IADS ήθελα να γραψω ...Integrated Active Drive System
-
Και στο **καθαρά ασφάλτινο **Land Cruiser η TOYOTA δίσκους έχει πίσω!!!!!!
Βρε για ποιόν εκτός δρόμου προσανατολισμό μιλάτε; Με τις ανεξάρτητες πίσω αναρτήσεις; Με τη χλίδα και τα δέρματα μέσα; Επειδή έχει αργά; (το δίλιτρο);;
Αυτην πάλι την σοφιστεία οτι τα βρεγμένα ταμπούρα φρενάρουν καλύτερα από τα βρεγμένα δισκόφρενα ποιός 'ειδικός' το είπε;
Υπάρχει κάπου γραμμένο; έτσι απλά για να πεισθούμε και κάποιοι Θωμάδες που πιστεύουμε οτι διατηρούνται (τα ταμπούρα πίσω) μόνο λόγω κόστους και δυσκολίας εφαρμογής αξιόπιστου συστήματος για το χειρόφρενο......
Είπαμε παιδιά, το αυτοκίνητο είναι πολύ καλό, ίσως το καλύτερο στα SUV's με μιά κλίμακα δυνατοτήτων (αυτό βέβαια θα φανεί μόλις αρχίσετε να συμμετέχετε σε λίγο σκληρότερες εξορμήσεις ή και αγώνες) παραπάνω από τα καρασουβλάκια, αλλά έχει και μειονεκτήματα και τα πίσω τουλάχιστον φρένα του είναι ένα από αυτά. -
Σίγουρα τα ταμπούρα πίσω είναι θέμα κόστους αλλά δεν χρειάζεται να το κάνουμε θέμα ειδικά για ένα αυτοκίνητο σαν το GV.
Eίναι πολλοί οι κατασκευαστές ακόμα που προσφέρουν μοντέλα με τελικές πάνω από 180 και με ταμπούρα πίσω ... (π.χ. το δικό μου!)
Δεν νομίζω ότι το ταμπούρο πίσω σε ένα αυτοκίνητο σαν το GV με επιδόσεις ιδιαίτερα χαμηλές αποτελεί και το σημείο αρνητικής αναφοράς ...
Φυσικά αν ήθελε η Suzuki να αποφύγει αυτές τις κριτικές θα είχε βάλει πίσω δίσκους ... οπότε δεν τις γλυτώνει.
Αλλά μήπως θα μπουν σε κάποιο μελλοντικό facelift, που το βλέπω να γίνεται περίπου τέλος του 2007 αρχές 2008? -
Τα μπροστινά φρένα σταματάνε το αυτοκίνητο, τα πίσω βοηθάνε...
-
Ενα άλλο που μου έχει κάνει εντύπωση με τα δισκόφρενα πίσω είναι ότι σε περιόδους χειμώνα κολλάνε τα φρένα κατά την εκκίνηση με όπισθεν.
Το είχα διαρκώς με το Peugeot 206 και ο θόρυβος ήταν ιδιαίτερα εκνευριστικός. Ευτυχώς με το Astra δεν το έχω αυτό αλλά οι δίσκοι και τα τακάκια βγάζουν 'σφύριγμα' διαρκώς ειδικά όταν έχει ζέστη.
Οπως λέει και ο pentraks τα πίσω δισκόφρενα βοηθάνε και ειδικά δίνουν την αίσθηση ότι το αυτοκίνητο φρενάρει και στα 4 και όχι με την μούρη.
Φυσικά αυτό το φαινόμενο αυξάνεται σε μεγάλες ταχύτητες όπου οι δίσκοι πίσω είναι απαραίτητοι. -
Εχω την εντύπωση πως κανείς απο εδω δεν εχει αποκτήσει το νεο RAv η κάνω λάθος?
θα ήθελα να ρωτήσω αν εχει πλαϊνά προστατευτικά ως αξεσουάρ ?
Το φυλλάδιο της ToYota εχει μια φωτό με ενα απλό συνηθισμένο προστατευτικό του εμπρός φτερού - τίποτα στην ουσία δηλαδή - ,αλλα στις πόρτες δεν υπάρχει κάτι ανάλογο των πλαστικών πλαϊνών του GV ? Άσχημο αυτό … -
Τα ταμπούρα πιάνουν αμέσως ακόμα και βρεγμένα, οι δίσκοι αργούν. Το λεώ γιατί έχω εντουράκι με μπρος δίσκο και πίσω ταμπούρα και το βλέπω στην πράξη, συν το έχω διαβάσει σε αρκετές παρουσιάσεις αυτοκινήτων στον τύπο, όχι μόνο του GV (και του Forester νομίζω). Επίσης από τη στιγμή που τα κορεάτικα των 24000 έχουν πίσω δίσκους δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχει θέμα κόστους.
Στην πράξη? Αποτελέσματα συγκριτικού 100-0 του car, όλα τα SUV έχουν πίσω δίσκους εκτός από το GV:
Ford Maverick: 41,1m
Honda CRV: 42,3m
Toyota RAV4 (το παλιό): 45,5m
Mitsubishi Outlander: 43,2m
Nissan X-Trail: 45,1m
Suzuki Grand Vitara: 41,1m
Hyundai Tuscon: 42,9m
Kia Sportage: 40,7mΝα προσθέσω ότι το GV είναι αρκετά βαρύτερο από αρκετά αυτοκίνητα με πίσω δίσκους και χειρότερους επιδόσεις από αυτό.
Για αυτό λέω ότι στην πράξη (στο δρόμο) είναι σχεδόν το ίδιο (και τα ταμπούρα φρένα είναι) ενώ εκτός δρόμου έχεις το πλεονέκτημα ότι πιάνουν ΑΜΕΣΑ, δηλαδή το δέκατο του δευτερολέπτου που θα τα πατήσεις αν και βρεγμένα.
Αυτά τα λέω όχι για να σας πείσω ότι το GV είναι το καλύτερο αμάξι, τα πατάει όλα κτλ κτλ, αλλά γιατί έχω βαρεθεί να ακούω για αυτά τα περιβόητα ταμπούρα και να διαβάζω σε περιοδικά σχόλια του στυλ 'ταμπούρα εν έτη 2006? Κρίμα...' και πιο κάτω σε παρουσίαση του Forester να μην το αναφέρουν καν.
Αγορά SUV!