-
Τα παραπάνω μπορούν να συμβούν σε όλους τους μεγάλους δρόμους. Ασφαλέστατος προφανώς σε σχέση με την κυκλοφορία/τροχαία/θανατηφόρα, καμία σχέση με Καρέα πχ
και στην ΑΟ έχουν γίνει θανατηφόρα -αφού μπαίνουν ανάποδα - δεν παύει να είναι ασφαλέστατος δρόμος. Από τους Έλληνες 'οδηγούς' όλα να τα περιμένεις βέβαια
-
Ωραία. Επομένως η υψηλή ταχύτητα (πχ 160 αντί 100) εκμηδενίζει τις όποιες πιθανότητες έχει κάποιος να αποφύγει τυχόν εμπόδιο και να κρατηθεί στο δρόμο.
Το ότι οι πιθανότητες ατυχήματος είναι πολύ λίγες σε σχέση με την Κατεχάκη ή τον Μαλλιακό δεν σημαίνει ότι μπορεί ο καθένας να το πατάει όσο του καπνίσει για να κερδίσει 30-60' (το πολύ). Και επομένως οι νυχτοφύλακες καλά κάνουν και βρίσκονται εκεί πέρα. -
Οι νυχτοφυλακες καλυτερα να ηταν λιγο πιο κατω, οπου οι θαμωνες των μαγαζιων βγαινουν σουρωμενοι...
καλυτερα δεν ειναι να προλαμβανεις?
-
να δω εγω τι ΜΑΛΑΚΙΕΣ θα ακουσω εδω μεσα (μιλαω ακριβως οπως αρμοζει σε καποιους...).
α) δεν ξερεις ΓΙΑΤΙ εγινε το ατυχημα
β) δεν ξερεις αν οντως ετρεχε (αμα πεσεις σε σταση με 80, το αποτελεσμα δεν θα ειναι αυτο που ειδες?).
γ) εγινε ΕΝΑ ατυχημα με νεκρους στην Συγγρου παρα τα εκατομυρια αυτοκινητοωρες που βλεπει αυτος ο δρομος, και παρα τις ταχυτητες που αναπτυσοονται, τους μεθυσμενους, τους απροσεκτους, κλπ κλπ και εσυ ακομα λες για την ταχυτητα.
δ) οσο μπορω να θυμηθω, τα μολις 2 προηγουμενα ατυχηματα που εχουν γινει σε αυτο τον δρομο (που εφτασαν στα δελτια), ηταν με τον ιδιο τροπο (αυτοκινητο πεφτει σε σταση και παρκαρισμενα) και στο ιδιο σημειο (Αγ. Σωστης). Συμπτωση? ή φταιει κατι αλλο στο συγκεκριμενο σημειο?Αλλα βεβαια, το βγαλαμε το συμπερασμα, η ταχυτητα φταιει και εγω που λεω οτι υπο προυποθεσεις μπορεις να τρεχεις σε αυτον τον δρομο, ειμαι μαλακας που λεει μλκιες.
-
Η ρίζα του προβλήματος για μένα είναι στα τραγικά όρια ταχύτητας και στην κατάσταση των δρόμων και φυσικά καπάκι έρχεται και η νοοτροπία της Μπανανίας.
Όταν εν έτει 2006 που η αυτοκίνηση σε σχέση με τη δεκαετία του '90 έχει προχωρήσει υπερβολικά πολύ, υπάρχουν όρια ταχύτητας 30 και 40 μόνο και μόνο για να κάνουν dirty business τα στρουμφάκια τότε είναι πολύ πιθανό όταν βλέπεις ευθεία να σεληνιάζεσαι.
Από τότε που άκουσα την είδηση έχω φρικάρει αλλά δεν τόλμησα να κατηγορήσω τον οδηγό γιατί ξέρω μέσα μου ότι έχω κάνει όπως και όλοι μαλακίες στο δρόμο και πολύ πιθανό να μην είμαι στη θέση του λόγω τύχης.
Επι της ουσίας η Συγγρού είναι δρόμος μέσα στην πόλη αλλά για τους οδηγούς είναι η ευθεία μετά την Ascari.
Μπορεί ο οδηγός του Ibiza να έκανε σφήνες και να κυνηγιόταν με κάποιον, μπορεί και να του ήρθε άλλο αμάξι ρουκέτα από αριστερά και να τον έκλεισε.
Το μόνο θετικό που μπορεί να βγεί από αυτή την ιστορία και ειδικότερα σε ένα τέτοιο forum είναι προσπαθήσουμε όλοι να περιορίσουμε όσο μπορούμε τον οδηγικό αυνανισμό που διακατέχει το 99,9% των οδηγών της Μπανανίας. -
spiros
αν οι μπατσοι κανανε αλκοτεστ εξω απο τα ξενυχταδικα,τα περισσοτερα θα χρεωκοπουσαν.
-
Πάντως, αν κινείσαι π.χ. στη μεσαία λωρίδα της Συγγρού (τις μεγάλες ώρες εκεί θα είσαι, λογικά, αφού θα είναι άδεια), δύσκολα κάνεις τέτοια λαλακία αν κινείσαι π.χ. μέχρι 120km/h, σχεδόν με ό,τι και να σου συμβεί. Αν είσαι σε μεγαλύτερες ταχύτητες απλά συνεχίζεις έχοντας πολλά ως δεδομένα (που δεν είναι).
-
Καλά ας κάνουνε κάτι με τους παρκαδώρους πρώτα απο όλα που είναι το πιο εύκολο, και μετά να κάνουν αλκοτεστ, και ας κλείσουν όλα!
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
να δω εγω τι ΜΑΛΑΚΙΕΣ θα ακουσω εδω μεσα (μιλαω ακριβως οπως αρμοζει σε καποιους...).α) δεν ξερεις ΓΙΑΤΙ εγινε το ατυχημα
β) δεν ξερεις αν οντως ετρεχε (αμα πεσεις σε σταση με 80, το αποτελεσμα δεν θα ειναι αυτο που ειδες?).
γ) εγινε ΕΝΑ ατυχημα με νεκρους στην Συγγρου παρα τα εκατομυρια αυτοκινητοωρες που βλεπει αυτος ο δρομος, και παρα τις ταχυτητες που αναπτυσοονται, τους μεθυσμενους, τους απροσεκτους, κλπ κλπ και εσυ ακομα λες για την ταχυτητα.
δ) οσο μπορω να θυμηθω, τα μολις 2 προηγουμενα ατυχηματα που εχουν γινει σε αυτο τον δρομο (που εφτασαν στα δελτια), ηταν με τον ιδιο τροπο (αυτοκινητο πεφτει σε σταση και παρκαρισμενα) και στο ιδιο σημειο (Αγ. Σωστης). Συμπτωση? ή φταιει κατι αλλο στο συγκεκριμενο σημειο?Αλλα βεβαια, το βγαλαμε το συμπερασμα, η ταχυτητα φταιει και εγω που λεω οτι υπο προυποθεσεις μπορεις να τρεχεις σε αυτον τον δρομο, ειμαι μαλακας που λεει μλκιες.
Τί εννοείς 'Γιατί έγινε το ατύχημα';
ΕΙΝΑΙ Ή ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 140 ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ; Ο τύπος ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ. Μπορεί κάποιος να τον έκλεισε, μπορεί να αφαιρέθηκε, μπορεί να του στράβωσε η γκόμενα στο κινητό (που στο 99,999 % των ανθρώπων προκαλεί απώλεια προσοχής - εξαιρούνται οι υπεράνθρωποι), ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ. Με νοιάζει ότι ΑΝ ΤΡΕΧΕΙΣ ΜΕ ΜΙΑ ΥΨΗΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΦΥΓΕΙ για ΧΙΛΙΟΥΣ ΔΥΟ ΛΟΓΟΥΣ, ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΤΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ή ΣΕ ΜΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ/ΠΙΣΤΕΣ. Γκέγκε;
Αλλά βέβαια, γνωστή η επωδός: 'Κάτι τρέχει με το δρόμο'. Με 90 χλμ προφανώς δεν τρέχει κάτι, με 150+ τρέχουν πολλά με τόσες λακούβες που υπάρχουν στους δρόμους.
-
Ναι, ειναι προφανες οτι αμα τρεχεις και γινει κατι, το πιθανοτερο ειναι να το χασεις και επισης το πιθανοτερο ειναι να δημιουργησεις μεγαλυτερες ζημιες.
Αυτη ακριβως η νοοτροπια ομως και οτι 'δεν σε νοιαζουν ολα τα αλλα', ειναι που εχει οδηγησει τους παντες υπευθυνους να ασχολουνται ΜΟΝΟ με την ταχυτητα, ΟΧΙ με τους πραγματικους λογους που προκαλεσαν το ατυχημα, και ως εκ τουτου ποτε δεν θα εχουμε αποτελεσματα στην οδικη ασφαλεια.
Γιατι κανενας δεν θα ασχοληθει με την προληψη (προληψη = εξαλειφω τους λογους που προκαλουν κατι ΠΡΙΝ αυτο γινει) και απλα θα γαμηθουν να γραφουν για 'υπερβολικη' ταχυτητα, πρωινες ωρες σε αδειους δρομους, και μετα θα ψαχνουν να βρουν γιατι εγινε το επομενο μεγαλο ατυχημα.
Η λυση δεν ειναι να γαμησουμε οποιον τρεχει ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ ετσι ωστε αμα συμβει κατι να μην εχει μεγαλες συνεπειες, η λυση ειναι να φροντιζουμε να αποφευγουμε να συμβει το κατι.
Τι να το κανω εγω να μπορω να λεω 'με εβγαλε απο τον δρομος ενας μεθυσμενος/απροσεκτος/ασχετος οδηγος, αλλα ευτυχως που πηγαινα με 70 (επειδη εδω και μερικους μηνες με εχουν πηδηξει στις κλησεις για 120 στην Συγγρου στις 3 το πρωι καθημερινης) και δεν παθαμε μεγαλη ζημια'?
ΥΓ Μονο και μονο που μου χρησιμοποιεις το ατυχημα που εγινε στις 11 το βραδυ Σαββατου για να χαρακτηρισεις μλκιες αυτα που γραφω και αφορουν τις 3 το πρωι Τριτης, αρκει για να δειξει ποσο ακυρος εισαι...
-
kacey καλα και άγια αυτα που λες, αλλα ξεχνας μια παραμετρο.
Οτι η μη προληψη και οι κακοι δρομοι και οι κακοι συν-οδηγοι ειναι δεδομενα και σταθερα που ΑΠΟΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να αγνοεις. Δεν ειναι δικαιολογια ο κακος δρομος φερ'ειπειν γιατι ΠΑΝΤΑ κακος ηταν. Και δεν ειναι δικαιολογια οτι καποιος πεταχτηκε και σε εκλεισε γιατι ΠΑΝΤΑ καποιος πεταγεται στη χωρα αυτη. -
Ναι. ΑΛΛΑ η μεγαλυτερη προσπαθεια δεν θα επρεπε να αφιερωθει στο να εξαλειφθουν αυτοι οι πραγματικοι λογοι που προκαλεσαν το ατυχημα?
να το πω αλλιως το πιο πανω ποστ μου? Αμα με γραψουν για ταχυτητα 10 φορες επειδη πηγαινα με 120 στην Συγγρου (τρομακτικη ταχυτητα μιλαμε, οταν ο δρομος ειναι αδειος... ), αυτο ΔΕΝ θα με κανει να πηγαινω με 80 οταν εχει κινηση, να προσεχω πως αλλαζω λωριδα, κλπ κλπ. Αυτα ΕΓΩ τα κανω μονος μου.
Αμα αντιστοιχα γραψουν καποιον που κανει ενα καρω μλκιες, για ταχυτητα, αυτο δεν θα τον σταματησει να συνεχισει να κανει ενα καρω μλκιες.Αυτες θα συνεχιστουν και πιθανοτατα θα προκαλεσουν ατυχημα. Και μετα θα ξαναβγουν να γραψουν εμενα που στον αδειο δρομο πηγαινα με την ταχυτητα που θεωρησα καταλληλη για τις συγκεκριμενες συνθηκες, αλλα κανενας δεν θα ασχοληθει με ολους τους αλλους που επαναλαμβανουν τις ιδιες μλκιες, και μετα θα ξαναγινει ενα αντιστοιχο ατυχημα, και παμε παλι απο την αρχη.
-
kacey πριν αρχισεις παλι τα βρισιδια οπως συνηθιζεις,θα σου πω ενα και δεν νομιζω να διαφωνησεις.
η ταχυτητα παιζει εναν σημαντικο ρολο στην δημιουργια ατυχηματος,μαζι βεβαια με ενα σωρο αλλους παραγοντες.
ειναι λαθος να μην την θεωρουμε εναν απο τους πραγματικους λογους.
υπαρχουν οι κακοι δρομοι,υπαρχουν οι κακοι οδηγοι,υπαρχουν οι απροβλεπτοι παραγοντες.αυτες ειναι βασικες αιτιες για την δημιουργα ατυχηματος.οταν μπει μεσα σε αυτα και ο παραγοντας υπερβολικη ταχυτητα,μιλαω για υπερβολικη και οχι να παραβιαζω το οριο κατα 40 και 50 χλμ,τοτε οι πιθανοτητες για το κακο με ακομα χειροτερες συνεπειες αυξανονται δραματικα.
ξερω οτι θα με βρισεις παλι,στα τετοια μου βασικα,αλλα πες μου αν εχω αδικο.
και μη μου αρχισεις παλι το τροπαριο οτι δεν δεχεσαι υποδειξεις απο εμενα.δεν σου κανω υποδειξεις,την αποψη μου λεω βαση της 12ετους εμπειρειας μου πανω στο τιμονι. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
να δω εγω τι ΜΑΛΑΚΙΕΣ θα ακουσω εδω μεσα (μιλαω ακριβως οπως αρμοζει σε καποιους...).
α) δεν ξερεις ΓΙΑΤΙ εγινε το ατυχημα
Τί εννοείς 'Γιατί έγινε το ατύχημα';
ΕΙΝΑΙ Ή ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 140 ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ; Ο τύπος ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ. Μπορεί κάποιος να τον έκλεισε, μπορεί να αφαιρέθηκε, μπορεί να του στράβωσε η γκόμενα στο κινητό (που στο 99,999 % των ανθρώπων προκαλεί απώλεια προσοχής - εξαιρούνται οι υπεράνθρωποι), ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ. Με νοιάζει ότι ΑΝ ΤΡΕΧΕΙΣ ΜΕ ΜΙΑ ΥΨΗΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΦΥΓΕΙ για ΧΙΛΙΟΥΣ ΔΥΟ ΛΟΓΟΥΣ, ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΤΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ή ΣΕ ΜΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ/ΠΙΣΤΕΣ. Γκέγκε;
Αλλά βέβαια, γνωστή η επωδός: 'Κάτι τρέχει με το δρόμο'. Με 90 χλμ προφανώς δεν τρέχει κάτι, με 150+ τρέχουν πολλά με τόσες λακούβες που υπάρχουν στους δρόμους.
δηλαδη αν πηγαινεις με 138 εισαι ακινδυνος και αν πασ με 143 εισαι σουπερ ντουπερ επικινδυνος,αυτο μας λες τωρα για να καταλαβω?'?
-
Όχι, λέω ότι με 90-100 είσαι γενικά εντάξει, αλλά με 140 ή 240 είσαι κινούμενο δρεπανοφόρο που θα φρενάρει μετά από 100 τουλάχιστον μέτρα σε περίπτωση ανάγκης. Άλλο τα 50-60 μέτρα και άλλο τα 100τόσα. Άλλος ο έλεγχος με 90 και άλλος με 140. Τα 140 κάνε τα 150, 160 ή όσα θες.
Κατάλαβες τώρα?'?
-
Θεωρω δεδομενο οτι αμα γινει εφικτο να μην πηγαινει **κανεις **με περισσοτερα απο πχ 80 εντος πολης και πχ 120 εκτος, τα ατυχηματα θα μειωθουν δραματικα, οι δε τραυματισμοι θα γινουν μηδενικοι. Ειναι προφανες οτι η μεγαλυτερη ταχυτητα μεγαλωνει και τις ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ενος ατυχηματος, ενω φυσικα υπο συνθηκες αυξανει και την πιθανοτητα ενος ατυχηματος. Ειναι λυση να κοιταμε μονο την ταχυτητα? Η να κοιταμε την ταχυτητα εκει που ΔΕΝ παιζει τον σημαντικο ρολο, και να την αγνοουμε εκει που παιζει τον σημαντικο ρολο? Ειναι σαν να λεμε 'επειδη στην παραλιακη το βραδυ κυκλοφορουν πολλοι μεθυσμενοι, θα εφαρμοζουμε αυστηρα το οριο των 50 για να μειωσουμε τις συνεπειες απο τα τρακαρισματα που θα προκαλεσουν', αντι να κοιταξουν να ξεσκιζουν ολους τους μεθυσμενους ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ.
kasel
δεν θα σε βρισω καθολου, συμφωνω απολυτα αυτη την φορα. ΑΛΛΑ το προβλημα στην γαμωχωρα που ζουμε, ειναι οτι 9 στις 10 παραβασεις που βεβαιωνονται ειναι για ταχυτητα, και το αλλο 1 στις 10 ειναι ΟΟΟΟΟΟΛΕΣ οι αλλες. Το προβλημα δηλαδη ειναι οτι κανεις δεν νοιαζεται για ολα ολες τις αλλες ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΕΣ παραβασεις που κανουν οι οδηγοι και προκαλουν ατυχηματα.Και απο τις 9 στις 10 φορες, οι 8 βεβαιωσεις θα ειναι εκει που ουδεμια σημασια εχει η ταχυτητα, με ορια που κανεις δεν τηρει. Και ειναι πολυ βολικο αυτο, για τα ταμεια...
-
Η ουσία είναι ότι δυστυχώς για μια ακόμα φορά είχαμε ανθρώπινες απώλειες...
Σίγουρα το ατύχημα προήλθε από ανθρώπινο λάθος. Τώρα του συγκεκριμένου οδηγού ή άλλου, δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε... Ο ίδιος (από ότι ακούστηκε στις ειδήσεις) δήλωσε ότι τον έκλεισε άλλος... Τώρα αλήθεια ή ψέμα, δεν έχει και τόση σημασία. Εκείνο που μετράει είναι η θλιβερή κατάληξη.
Πάντως αν όντως η ώρα που έγινε ήταν στις 11 το βράδυ του Σαββάτου, εκείνη την ώρα η Λ.Συγγρού έχει αρκετή ροή αυτοκινήτων και στα 2 ρεύματα, κάτι που σημαίνει ότι να πήγαινε πολύ πάνω από το όριο των 90km/h (οπότε και να μιλάμε για υπερβολική ταχύτητα) δεν φαντάζει και τόσο πιθανό.
Μην ξεχνάτε πως λίγο να σε ακουμπήσει κάποιος με μια ταχύτητα των 80-100km/h ή μια απότομη τιμονιά, δεν θέλει και πολύ για να αποσταθεροποιηθεί το μπροστινό ή το πίσω μέρος και να σε φέρει τετακε...
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
.και στην ΑΟ έχουν γίνει θανατηφόρα -αφού μπαίνουν ανάποδα - δεν παύει να είναι ασφαλέστατος δρόμος. Από τους Έλληνες 'οδηγούς' όλα να τα περιμένεις βέβαια
Ξέρει κάνεις στοιχεία θανατηφόρων στην ΑΟ?
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
kacey πριν αρχισεις παλι τα βρισιδια οπως συνηθιζειςξερω οτι θα με βρισεις παλι,στα τετοια μου βασικα
-
Τελευταία φορά που το είχα κοιτάξει, η Αττική Οδός ήταν από τους ασφαλέστερους αυτοκινητόδρομους στην Ευρώπη.
Πέρυσι μάλιστα είχε αποσπάσει το βραβείο για ΤΟΝ ασφαλέστερο αυτοκινητόδρομο, με εξαιρετικά χαμηλό αριθμό ατυχημάτων ανά οχηματοχιλιόμετρο.
Δε θυμάμαι ακριβή νούμερα, αν και τα είχα μελετήσει τότε, για επιστημονικούς λόγους.
Αν τα βρει κάποιος (ή αν τα ξαναβρω εγώ) ας τα γράψει.Πράγματι, είναι ελάχιστα τα σημεία που μπορεί να κριθούν κάπως επικίνδυνα βάσει σχεδιασμού. Σε γενικές γραμμές τα ατυχήματα ήταν καθαρά μέσα στα όρια της στατιστικά αποδεκτής 'αποκλίνουσας' συμπεριφοράς οδηγών, ανεξαρτήτως σημείου του αυτοκινητόδρομου. (Κάποια στιγμή που θα έχω χρόνο θα επανέλθω στα πιό 'κρίσιμα' σημεία με λεπτομέρειες.)
Να τονίσουμε, πάνω στην κουβέντα, ότι η Συγγρού απέχει πολύ από την έννοια του αυτοκινητόδρομου και ουσιαστικά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αισθανόμαστε άνετα λόγω πλάτους και μεγάλων ευθυγραμμιών. Εκτός του ότι είναι πανεύκολο να σου έρθει ο φοίνικας στα μούτρα, δεν υπάρχει κανένας έλεγχος προσβάσεων και ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκύψει κάτι απρόοπτο, σχεδόν με την επικινδυνότητα ενός κοινού αστικού δρόμου.
Προσωπική σύσταση ταχυτήτων: 100km/h, άντε max 120 km/h (αν δεν κρατιέστε) σε πιό χαλαρές κυκλοφοριακά στιγμές, πάντα με τα μάτια δεκατέσσερα.
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ