-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
Επειδή μου αρέσει να ζυγίσω τα πράματα και να βλέπω και τις δυο πλευρές πάντα, σκέψου φίλε Μάνο, να έχεις να δουλέψεις μεροκάματο ποιος ξέρει πόσα στόματα έχεις να ταίσεις σπίτι και να πάς στο αεροδρόμιο.Σκέψου διόδια ΑΟ, χιλίομετρα/κατανάλωση / ώρα αναμονής στην ουρά και να σου έρθει κάποιος και να σου πεί πήγαινε με Κορωπι..
Νομίζω ότι με τα διόδια επιβαρύνεται ο πελάτης.
Επίσης δεν δέχομαι ότι κάποιος που ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα νομιμοποιείται δήθεν να εξαπατά, να κλέβει και να δυσκολεύει τη ζωή συμπολιτών του επειδή 'δεν βγαίνει'. Όποιος δεν βγαίνει κλείνει το μαγαζί ή πουλάει σάπια, αλλά τότε τον περιλαμβάνει η αγορανομία ή ο εισαγγελέας και τρέχει στα δικαστήρια και τα κρατητήρια. Οι ταξιτζήδες ουσιαστικά δεν αγγίζονται από κανέναν λόγω 'πολιτικού κόστους'.
-
Στην Τουρκία υπάρχουν και τα ντολμούς (=γεμιστά) βανάκια που κάνουν συγκεκριμένη πάνω-κάτω διαδρομή και φεύγουν όταν γεμίσουν.
Το ελληνικό ταξί είναι κατά βάσιν ντολμούς, οπότε ακριβό για αυτό που είναι. Ως ταξί είναι φθηνό, αλλά δεν είναι ταξί.
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
Στην Φιλανδία ολοι με γραβάτα ειναι στην τρίχα, αποδειξούλα και 20ε για Φιξ-Σύνταγμα20 euro, αλλά, τουλάχιστον στο Ελσίνκι που έχω πάει,
δουλεύουν απίστευτα καλά με το gps - τους λες διεύθυνση και σε πηγαίνουν απέξω,
S-Class BMW 7-series τα περισσότερα ταξί πεντακάθαρα,
μιλούν Αγγλικά οι περισσότεροι(όλοι όσοι συνάντησα)
και υπάρχει η εναλλακτική του πολύ καλού δικτύου ΜΜΜ και οι μισθοί πολύ υψηλότεροι.Έτσι με 20 ευρώ (που για τους Φιλανδούς δεν είναι και τόσο ακριβά) δεν παίρνεις μεταφορά απο εκεί που είσαι κάπου εκεί κοντά που θέλεις να πας, αλλά άνετη,αξιόπιστη, γρήγορη μετακίνηση ακριβώς μέχρι τον προορισμό σου και για να είμαι ειλικρινής έτσι έχω στο μυαλό μου τον ρόλο των ταξί
-
Μιας και είσαι πρόερδρος των Ραδιοταξί, πες στους υπαλλήλους να μάθουν τις διευθύνσεις που πάνε και να μην ψάχνει ο πελάτης να βρει που έχει πάει το ταξί!
Αν δεν την ξέρουν την διεύθυνση να μην πηγαίνουν. SO SIMPLE!
-
Η συζήτηση πάει να γίνει αν έκανε η κότα το αυγό ή το αυγό την κότα...
-
Ο χρήστης nasos/156ti έγραψε:
κοιτα μικρε...
προεδρος του ραδιοταξι ειμαι καταρχιν κ εχω δυο ταξι..
βαλε το φπα στην ακρη γιατι αυτο ειναι παρανομο κ κακως το πληρωνουμε.
μη γραφεις οτι σου κατεβαινει στο κεφαλι κ αποπροσανατολιζεις την κοινη γνωμη.
σιγα τα λεφτα που βγαζουμε κ θελει το κρατος κ φπα.
να το παιρνουμε απο εσας υποτιθεται..τους πελατες..
απ την στιγμη που το κρατος θελει φπα να κανουμε κι εμεις βιβλια εσοδων εξοδων με ολα τα ανταλλακτικα-καυσιμα κτλ κτλ κ τοτε πολυ ευχαριστως να αποδιδουμε φπα.
οσο για την τεκμαρτη φορολογηση κ παλι πολυ ειναι εαν φανταστεις οτι ειτε βαλεις το κλειδι στη μιζα ειτε οχι παγια εξοδα εχεις 6000ε ετησιως αν εχεις ενα ταξι στην ιδιοκτησια σου.
πρεπει να καταλαβετε καποιοι οτι τα ΕΔΧ πραγματοποιουν λειτουργημα κ εαν υπαρχουν καποιοι παρεισακτοι στο επαγγελμα για αρπαχτη ειναι κατι το οποιο ισχυει σε ολα τα επαγγελματα δυστυχως.
εγω ας πουμε τα τελευταια τρια χρονια εχω διωξει 5 οδηγους οπως ισχυει κ για αλλους συναδελφους ιδιοκτητες.
αλλα δυστυχως εδω στο ελλαντα καποιοι θελουν βολτες με Ε270cdi κ να πληρωνουν μισο ευρω..Δηλαδή όλοι όσοι (πρέπει να) πληρώνουν ΦΠΑ βγάζουν δισεκατομμύρια;
Την βόλτα με την mercedes δεν τη ζητήσαμε! Και ένα fiat multipla μας είναι υπεραρκετο!
-
Και μετά απορούμε γιατί η πλειοψηφία των ταξιτζήδων είναι 'χτύπα τον ένα και βάρα τον άλλο'...
-
-
Και μετά απορούμε γιατί η πλειοψηφία των ταξιτζήδων είναι 'χτύπα τον ένα και βάρα τον άλλο'...
εε...αμα 9/10 πελατες ειναι μπουφοι...
Εδώ και 12 σελίδες 9/10 ποστ αναφέρουν προβλήματα που δημιουργούν/έχουν οι ταξιτζήδες. Μάλλον και εδώ 9/10 είμαστε μπούφοι..
-
κοιτα μικρε...
προεδρος του ραδιοταξι ειμαι καταρχιν κ εχω δυο ταξι..Ψψψψ, τι είπες τώρα; Ν'αρχίσω και να παίρνω κάμψεις τώρα; Η μήπως μου το γράφεις για να σε φωνάζω 'Κύριε Πρόεδρε';
ΟΚ, θα μου εξηγήσεις το λόγο;
Για κάντο μου δεκάρικα αυτό...
Γαμώ τις απαντήσεις!!! Τα δύο ταξί πως τα έβγαλες δηλαδή; Από το λεφτά που δεν βγάζεις;
Προφανώς... Ετσι δουλεύει το ΦΠΑ, τα δίνεις στον προμηθευτή, τα παίρνεις από τον πελάτη, και τη διαφορά τη δίνεις στην εφορία.
απ την στιγμη που το κρατος θελει φπα να κανουμε κι εμεις βιβλια εσοδων εξοδων με ολα τα ανταλλακτικα-καυσιμα κτλ κτλ κ τοτε πολυ ευχαριστως να αποδιδουμε φπα.
Συγνώμη, σας ζήτησε ποτέ κανείς να αποδίδετε ΦΠΑ έτσι στα κουτουρού; Προφανώς πρέπει να έχετε βιβλία, ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ για την έκδοση αποδείξεων, κλπ κλπ. Τι σας χαλάει τελικά; Το ΦΠΑ; Η τήρηση βιβλίων; Η φορολόγηση με πραγματικά και όχι τεκμαρτά εισοδήματα; Το ότι θα πληρώνεται κι εσείς όπως όλος ο κόσμος; Ειλικρινά δεν σε καταλαβαίνω.
οσο για την τεκμαρτη φορολογηση κ παλι πολυ ειναι εαν φανταστεις οτι ειτε βαλεις το κλειδι στη μιζα ειτε οχι παγια εξοδα εχεις 6000ε ετησιως αν εχεις ενα ταξι στην ιδιοκτησια σου.
Ξέρεις πόσες επιχειρήσεις έχουν 6000ε ΜΗΝΙΑΙΩΣ έξοδα, βάζοντας μόνο το κλειδί στην πόρτα; Ασε την τρέλλα, και βρες κάτι πιο σοβαρό να μας πεις.
πρεπει να καταλαβετε καποιοι οτι τα ΕΔΧ πραγματοποιουν λειτουργημα
Οπως οι δάσκαλοι, οι παππάδες και οι αστυνομικοί δηλαδή, ε; Εχεις ξεφύγει... Ζούμε και χωρίς εσάς, μην ανησυχείς.
κ εαν υπαρχουν καποιοι παρεισακτοι στο επαγγελμα για αρπαχτη ειναι κατι το οποιο ισχυει σε ολα τα επαγγελματα δυστυχως.
Ξεχνάς μάλλον πως δεν απευθύνεσαι σε απόφοιτους νηπιαγωγείου.
αλλα δυστυχως εδω στο ελλαντα καποιοι θελουν βολτες με Ε270cdi κ να πληρωνουν μισο ευρω..
Να πάρεις LADA, αν είναι αυτό το πρόβλημά σου.
-
κοιτα μικρε...
προεδρος του ραδιοταξι ειμαι καταρχιν κ εχω δυο ταξι..
πρεπει να καταλαβετε καποιοι οτι τα ΕΔΧ πραγματοποιουν λειτουργημα κ εαν υπαρχουν καποιοι παρεισακτοι στο επαγγελμα για αρπαχτη ειναι κατι το οποιο ισχυει σε ολα τα επαγγελματα δυστυχως.
εγω ας πουμε τα τελευταια τρια χρονια εχω διωξει 5 οδηγους οπως ισχυει κ για αλλους συναδελφους ιδιοκτητες.
αλλα δυστυχως εδω στο ελλαντα καποιοι θελουν βολτες με Ε270cdi κ να πληρωνουν μισο ευρω..Δηλαδή όλοι όσοι (πρέπει να) πληρώνουν ΦΠΑ βγάζουν δισεκατομμύρια;
Την βόλτα με την mercedes δεν τη ζητήσαμε! Και ένα fiat multipla μας είναι υπεραρκετο!
χεχ...
ξερεις ποσες κλησεις δεχεται το κεντρο με απαιτηση του πελατη να ειναι μερτς???
τουλαχιστον οι μισες...
το φπα σε μας απο που να εκπιπτει μου λες σε παρακαλω??????????????????Όλα τα προηγούμενα απλά τα προσπερνάω...
Να σου δώσω μια εξήγηση για τον λόγο που προτιμάνε Μercedes στην Θεσσαλονίκη ( βλέπω και ένα salonica εκεί δουλεύεις στην Θεσσαλονίκη? ). Η απάντηση είναι απλή συνήθως παλιότερα τα Mercedes ήταν άνετα και καθαρότερα από τα άλλα jetta, Lada κλπ που κυκολφορούσαν. Τώρα βέβαια με την ανανέωση του στόλου αυτό δεν ισχύει αφού λίγο πολύ όλα τα ταξί είναι άνετα ενώ η καθαριότητα επαφίεται στην καλή θέληση του οδηγού. Επίσης από προσωπική εμπειρία οι οδηγοί των Mercedes είναι πιο ευγενικοί από τους υπόλοιπους. Από εκεί και πέρα η επιλογή αυτοκινήτου ( Ε270 ) είναι προσωπικό θέμα του κάθε ιδιοκτήτη εδώ έχουμε και ταξί S-Class.
Ακριβότερο ταξί? Ναι αλλά πραγματικές υπηρεσίες όπως σε όλη την Ευρώπη. Υπάρχουν ταξί στην Ελλάδα που είναι χειρότερα και από το χειρότερο mincab του Λονδίνου... -
βαλε το φπα στην ακρη γιατι αυτο ειναι παρανομο κ κακως το πληρωνουμε.Τι είναι το ταξί ? Επιχείρηση δεν είναι ?
Επειδή έχω δική μου επιχείρηση, να σου πω τι πρέπει να γίνεται με το ΦΠΑ:
- Να τηρείτε βιβλία
- Να κόβετε απόδειξη για κάθε διαδρομή, περιλαμβανομένης και της διπλής-τριπλής-... ταρίφας (αυτό σας τσούζει στην όλη ιστορία)
- Να περνάτε το ΦΠΑ στην τιμή του ταξί και άρα να τον εισπράτετε από τον πελάτη
- Να παίρνετε τιμολόγια για καύσιμα-συνεργεία-ανταλλακτικά κτλ.
- Να αποδίδετε ΦΠΑ κανονικά
Ακου εκεί 'είναι παράνομο το ΦΠΑ'. Είναι παράνομο (με βάση την ΕΕ) να ΕΞΑΙΡΕΙΣΤΕ από το ΦΠΑ, όχι το αντίθετο...
Απλά αν γίνουν τα παραπάνω, τέρμα τα 'τεκμαρτά', τέρμα τα αφορολόγητα, και γίνεται η Εφορία 'συνεταίρος' (όπως και στη δική μου επιχείρηση, και, σε ένα βαθμό, καλά κάνει).
-
Οι ταξιτζηδες θ αεχουν και σοβαρα οφελοι απο την εφαρμογη ΦΠΑ.
Θα εκπιπτουν το ΦΠΑ στην αγορα του αυτοκινητου , καθως και στα αναλωσιμα και στην συντηρηση του οχηματος, αλλα που μυαλο να τα δουν αυτα, στεκονται μονο οτι δεν θα μπορουν να κοβουν αποδειξη σε 2-3 πλες ταριφες.
Αν κρινεις ομως απο τον προεδρο τους, πως λεγεται αυτος...... Μπουντουρακης..... καταλαβαινεις γιατι μιλαμε.
-
Φιλαρακι, αμα δεν βγαινεις κανωντας νομιμα την δουλεια σου, να αλλαξεις δουλεια. Τελος. Και αυτα τα ηξερες οταν διαλεξες να γινεις ταξιτζης.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Αν κρινεις ομως απο τον προεδρο τους, πως λεγεται αυτος...... Μπουντουρακης..... καταλαβαινεις γιατι μιλαμε.και ποιον ηθελες να εχουν ρε συ?
την Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ? ? ? -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Φιλαρακι, αμα δεν βγαινεις κανωντας νομιμα την δουλεια σου, να αλλαξεις δουλεια. Τελος. Και αυτα τα ηξερες οταν διαλεξες να γινεις ταξιτζης.μην γινομαστε τοσο επιθετικοι,
το οτι ο φιλος ειναι στην κουβεντα μας... μας τιμαει (και δεν το λεω ειρωνικα)
απο την αλλη, ποιος σου λεει οτι ο νασος156τι (ή κατι τετοιο τελος παντων) δεν ανηκει στις φωτεινες εξαιρεσεις?
-
Φωτεινή εξαίρεση άτομο επαγγελματίας και πρόεδρος, άρα εκπρόσωπος, να αποκαλεί τους πελάτες μπούφους; Αυτή είναι στάση ατόμου που αποτελεί εξαίρεση;
-
δηλαδη δεν πιστευεις οτι μερικοι απο τους πελατες ειναι μπουφοι?
-
Προτείνω τους μπούφους πελάτες να τους κλέβουν και να τους πετάνε έξω οι επιχειρηματίες όλων των κλάδων.
-
μπουφοι για ένα λόγο, που δεν έχουν απαιτήσει δυναμικά με μπουκοτάζ κατά 'λειτουργών' προκειμένου να λαμβάνουν σωστές υπηρεσίες..
Τωρα για το θέμα της φορολογίας των ταξιτζίδων είναι ένα ακόμα δείγμα έλειψης φοροληπτικών μηχανισμών του κράτους. Αντίστοιχη κόντρα υπήρχε και για τα βενζινάδικα και την εγκατάσταση μηχανών που κόβουν αποδείξεις αν θυμάστε.. κάτι τέτοιες δικαιολογίες έβρισκαν..
ΤΑΡΙΦΕΣ = ΧΑΟΣ...ΚΑΠΝΟΣ...ΒΡΩΜΙΑ & ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ