-
Ο χρήστης nasos/156ti έγραψε:
Μια απορία δώρο γιατί να πάρει;
Γιατί να υποχρεώσει τον κάθε πολίτη που χρησιμοποιεί αυτό το μεταφορικό μέσο να του δώσει 'δώρο'.εσυ δεν παιρνεις δωρο απ την υπηρεσια σου???
αυτος παιδια δεν εχει?ειναι μηπως καμια αρκουδα?Εχεις ακούσει κανέναν άλλο επαγγελματικό κλάδο, εκτός από τους ταρίφες και τους καφετζήδες, να χρεώνουν δώρο στους πελάτες τους; Ο ταρίφας δεν είναι υπάλληλος, ΔΙΚΗ ΤΟΥ επιχείρηση έχει.
αχαχαχαχαχαχ
φοβερο επιχειρημα το ΔΙΚΗ ΤΟΥ επιχειρηση!!
αχχαχαχαχαχχα
υπο αυτες τις συνθηκες δεν μπορω να σου απαντησω.
το θεωρω αστειο να προβαλλω αντιλογο σε τοσο χλιαρες κ φλυαρες αποψεις!.-Ταξιτζής δεν είσαι; Επρεπε να το περιμένω πως δεν έχεις απάντηση...
Μην πούμε τώρα για την τεκμαρτή φορολόγηση των ταξιτζήδων και των φορτηγατζήδων, καθώς και το τεκμαρτό ΦΠΑ (ψίχουλα) που πληρώνουν οι ταξιτζήδες. Η μήπως είναι κι αυτό χαλαρή και φλύαρη άποψη;
Ολα δικά σας τα θέλετε και όταν σας τα χώνουμε πουλάτε και τρελλίτσα. Δεν πας να κοροϊδέψεις κανένα 5χρονο καλύτερα;
-
'Βάσει της υπ΄ αριθ. Α-Οικ.72624/7021/13-12-05 απόφασης του Υφυπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, καθορίζεται σε 1,00 Ευρώ το ποσό που καταβάλλεται από το μισθωτή του ταξί για κάθε διαδρομή, σαν Δώρο Εορτών, κατά το χρονικό διάστημα των 21 ημερών από 19/12/2005 μέχρι 8/1/2006'
-
διαβάζω στο ιντερνετ επίσης
'Βάσει της υπ΄αριθ. Α-Οικ.18391/1292/31-3-04 απόφασης του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, καθορίζεται σε 0,80 Ευρώ το ποσό
που καταβάλλεται από το μισθωτή του ταξί για κάθε διαδρομή, σαν Δώρο Εορτών, κατά το χρονικό διάστημα των 13 ημερών από 02-04-2004 μέχρι 14-04-2004'Με σε σε διάστημα 1 1/2 χρόνου λοιπόν το δώρο εορτών στα ταξί, αυξήθηκε από 0,80€ σε 1,00€... δηλαδή έχουμε μια αύξηση της τάξεως του 25%
Σας ρωτάω λοιπόν ποιος από σας, χωρίς να πάρει κάποια προαγωγή στη δουλειά του, πήρε αυξηση 25% ?
-
Ο χρήστης nasos/156ti έγραψε:
**η τροχαια μονο επιπληξη μπορει να κανει **η να σε γραψει για υπερβολικο κομιστρο(70ε) η παραβαση οριου ταχυτητας η ζωνες κτλ κτλ.
τωρα εαν διαπιστωθει κ διασταυρωθει οτι σ εχουν γραψει **τρεις φορες **για υπερβολικο κομιστρο κατασχεται η ειδικη αδεια οδηγησης για ενα εξαμηνο με αποφαση του υπουργειου συγκοινωνιων κ μονο.
ως εκει μπορει να κανει κουμαντο η τροχαια.
στο πειθαρχικο ερχεται επισης ανακοινωση για υπερβολικο κομιστρο κ υπαρχει κ εκει περιπτωση να παρει **προστιμο ο οδηγος ταξι αναλογως την εγγραφη απολογια του.**το προστιμο του πειθαρχικου ξεκιναει απο 150ε κ φτανει εως κ 1500ε.
φυσικα στο πειθαρχικο παραπεμτονται επισης κ μονο καταγγελιες για αρνηση μισθωσης,υβρεις κ οτιδηποτε αλλο εχει σχεση μεταξυ πελατη κ ταξιτζη.-Μόνο αυτά για απάτη εις βάρος πελατών; Μετά παραξενευόμαστε για το θράσος των ταξιτζήδων.
Δηλαδή, αν το κατάλαβα σωστά, μπορεί ένας ταρίφας να κλέβει πελάτες και μόνο αν τον πιάσουν τρεις φορές, θα του στερήσουν την άδεια για ένα εξάμηνο αντί να του την κατασχέσουν οριστικά. Και πάλι είναι δυνατόν με μερικές άκρες στον υπουργό ούτε αυτό να μη γίνει. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μόνο αυτά για απάτη εις βάρος πελατών; Μετά παραξενευόμαστε για το θράσος των ταξιτζήδων.
Δηλαδή, αν το κατάλαβα σωστά, μπορεί ένας ταρίφας να κλέβει πελάτες και μόνο αν τον πιάσουν τρεις φορές, θα του στερήσουν την άδεια για ένα εξάμηνο αντί να του την κατασχέσουν οριστικά. Και πάλι είναι δυνατόν με μερικές άκρες στον υπουργό ούτε αυτό να μη γίνει.Χαλαρή και φλύαρη άποψη και η δική σου...
-
Έχοντας ζήσει τα τελευταία 3.5 χρόνια με τους ταρίφες μιας και πολύ συχνά αυτοί με πάνε και με φέρνουν έχω καταλήξει ότι 9/10 είναι οι μεγαλύτεροι κάφροι των ελληνικών δρόμων. Κάνουν ότι μπορούν για να σε καθυστερήσουν, ακόμα και όταν έχουν προτεραιότητα σταματάνε 'για να περάσει το μωρό ρε φίλε', σαφώς και θα πάρουν δεύτερο πελάτη χωρίς να σε ρωτήσουν και όταν τους πεις ότι θα σε πάνε μπροστά από το σπίτι τους στραβομουτσουνιάζουν, ποτέ δεν ρωτάνε αν σε ενοχλεί το κάπνισμα, σταματάνε για να κατουρήσουνε και ας έχουν μέσα πελάτη και και και..
-
Βεβαια για να λεμε την αληθεια, τα τελευταια 3 χρονια οι αυξησεις που εχουν γινει στα ΤΑΞΙ ειναι μονο 30% στην τιμη ανα χλμ και 20% στην ελαχιστη χρεωση.
Τωρα θα μου πειτε ποιος απο σας εχει παρει αυτες τις αυξησεις στη δουλεια του...
Απο την αλλη, μη ξεχνατε οτι τους επιδοτησαν με φοροαπαλλαγες και αλλα 'ωραια' για να παρουν ολοι καινουριο ταξι πριν τους Ολυμπιακους αγωνες
Μπορει επισης η κιτρινη φυλη να εχει υποστει πληγμα με την αυξηση της τιμης του πετρελαιαου... αλλα ποιος δεν εχει επηρρεαστει απ αυτο? ? ?
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
σταματάνε για να κατουρήσουνε...και μετα.... αντε να παρεις ρεστα
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Έχοντας ζήσει τα τελευταία 3.5 χρόνια με τους ταρίφες μιας και πολύ συχνά αυτοί με πάνε και με φέρνουν έχω καταλήξει ότι 9/10 είναι οι μεγαλύτεροι κάφροι των ελληνικών δρόμων. Κάνουν ότι μπορούν για να σε καθυστερήσουν, ακόμα και όταν έχουν προτεραιότητα σταματάνε 'για να περάσει το μωρό ρε φίλε', σαφώς και θα πάρουν δεύτερο πελάτη χωρίς να σε ρωτήσουν και όταν τους πεις ότι θα σε πάνε μπροστά από το σπίτι τους στραβομουτσουνιάζουν, ποτέ δεν ρωτάνε αν σε ενοχλεί το κάπνισμα, σταματάνε για να κατουρήσουνε και ας έχουν μέσα πελάτη και και και..Διαφωνω. δεν ειναι 9/10.. Τον τελευταιο καιρό το ποσοστό ευτυχως μειώνεται..
Πλεον οι περισσότεροι ειναι καθαροί, με μουσική συνήθως χαμηλά και με καθαρά αυτοκίνητα.
Ειχα μπει σε Mercedes E πριν κανα 2 χρονια, όπου ο οδηγός με ρώτησε τι μουσική θέλω, αν με ενοχλει το αιρ κοντίσιον (ηταν καλοκαίρι).. Εννοείται ότι φεύγωντας του άφησα παραπάνω επειδή μου έκανε πολύ θετική εντύπωση.
-
Ηλία ακόμα 9/10 να μην είναι (που προσωπικά αμφιβάλλω) 7/10 είναι σίγουρα..
-
παιδια, μπαινω σε ταξι ΚΑΘΕ μερα!
δυστυχως το ποσοστο ειναι πανω απο 7/10
οι λιγοστες εξαιρεσεις ειναι ατομα ηλικιας 25-30 που μολις ξεκινουν το επαγγελμα, ή κάποιοι 55αρηδες που ειναι πλεον συνταξιουχοι απο το κυριο τους επαγγελμα, και ασκουν το επαγγελμα του οδηγου ταξι γιατι εχουν παιδια που σπουδαζουν, κορες να παντρεψουν κλπ κλπ κλπ και η συνταξη δε φτανει με τιποτα
-
Ο χρήστης SPITFIRE έγραψε:
οι λιγοστες εξαιρεσεις ειναι ατομα ηλικιας 25-30 που μολις ξεκινουν το επαγγελμα, ή κάποιοι 55αρηδεςΟ πατέρας μου στα 50 του χρόνια (πλέον 55) αναγκάστηκε να δουλέψει ταξί, γιατί δεν μπορούσε να βρει δουλειά πλέον στο χώρο των πωλήσεων όπου εργαζόταν για 20 χρόνια (αφού πια δεν ήταν ανταγωνιστικός σε σχέση με τους νέους της αγοράς).
Κάθε πρωί, μπαίνει στο ταξί φρεσκομπανιαρισμένος, ξυρισμένος και καλοντυμένος και προσπαθεί να έχει το (νοικιάρικο ταξί) πεντακάθαρο. Όποτε το βρίσκει βρώμικο από τον βραδινό, τον κράζει συνεχώς. 'Ανθρώπους βάζουμε μέσα, όχι ζώα', του λέει.
Στην αρχή ο πατέρας μου, ήταν πολύ 'κακός' ταξιτζής. Σπάνια διπλοκούρσαρε, έψαχνε πελάτη με την ησυχία του (και όχι το κυνηγητό που γίνεται πια) και πήγαινε όλους όπου ήθελαν. Βέβαια, για έναν άνθρωπο που πρέπει να δίνει 30 ευρώ τη μέρα ενοίκιο (+ έξοδα κίνησης) και που είναι 50 χρονών και δεν μπορεί να δουλέψει πάνω από 9 ώρες (7 με 4 εργάζεται), το να είσαι σωστός απέναντι στον πελάτη αποδεικνύεται καταστροφικό.
Στην αρχή λοιπόν, τα είχε χαμένα με το πώς δούλευαν οι άλλοι ταξιτζήδες, όταν όμως τα λεφτά έφταναν μόνο για τα ένσημα (βαρέα) και τα τσιγάρα του (και δεν υπερβάλλω καθόλου), άρχισε να αλλάζει. Δεν πηγαίνει πλέον οπουδήποτε, αναγκάζεται να διαλέγει κούρσες και φυσικά διπλοκουρσάρει, γιατί αλλιώς, απλά ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ.
Από εκεί και πέρα δε θα αναφέρω τις άπειρες ιστορίες κάλλους που μου έχει αναφέρει για 'πελάτες'. Όταν κάποιος είναι κίτσος, είναι κίτσος. Είτε είναι ο ταρίφας, είτε είναι ο πελάτης...
Όλα αυτά δεν τα λέω για να δείξω ότι ο πατέρας μου είναι 'ο σωστός ταρίφας'. Από ανάγκη δουλεύει μέχρι να συμπληρώσει τα ένσημά του. Όμως (και αν θέλετε το πιστεύετε), το ταξί του παρέχει μόνο ένσημα + τσιγάρα + 150 με 200 ευρώ μηνιαίως. Καλή μπάζα ε;;
Απλώς θέλω να σας δώσω και μια άλλη πλευρά που ίσως ποτέ δε σκεφτήκατε.
Φυσικά και υπάρχουν άπειροι κίτσοι ταρίφες που αξίζουν ό,τι χαρακτηρισμό τους προσδίδουμε συνήθως (και εγώ μαζί), αλλά μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο επάγγελμα, το οποίο ειδικά αν δεν έχεις δικό σου ταξί, δεν είναι ιδιαίτερα κερδοφόρο.
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Στην αρχή ο πατέρας μου, ήταν πολύ 'κακός' ταξιτζής. Σπάνια διπλοκούρσαρε, έψαχνε πελάτη με την ησυχία του (και όχι το κυνηγητό που γίνεται πια) και πήγαινε όλους όπου ήθελαν. Βέβαια, για έναν άνθρωπο που πρέπει να δίνει 30 ευρώ τη μέρα ενοίκιο (+ έξοδα κίνησης) και που είναι 50 χρονών και δεν μπορεί να δουλέψει πάνω από 9 ώρες (7 με 4 εργάζεται), το να είσαι σωστός απέναντι στον πελάτη αποδεικνύεται καταστροφικό.
Στην αρχή λοιπόν, τα είχε χαμένα με το πώς δούλευαν οι άλλοι ταξιτζήδες, όταν όμως τα λεφτά έφταναν μόνο για τα ένσημα (βαρέα) και τα τσιγάρα του (και δεν υπερβάλλω καθόλου), άρχισε να αλλάζει. Δεν πηγαίνει πλέον οπουδήποτε, αναγκάζεται να διαλέγει κούρσες και φυσικά διπλοκουρσάρει, γιατί αλλιώς, απλά ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ.
Σωστός!
Τα ταξί στην Ελλάδα, θα έπρεπε να είναι αρκετά ακριβότερα, καθώς στην ουσία είναι ενοικίαση σωφέρ, άρα πολυτέλεια.
Αλλά με τα χάλια που έχουν τα ΜΜΜ, έχουν φτάσει στο σημείο να είναι υποκατάστατα του λεωφορείου, του μετρό, του τρόλεϋ κλπ.
Βέβαια δεν είμαι καθόλου μα καθόλου βέβαιος ότι με μια μεγάλη αύξηση του κόστους χρήσης των ταξί θα παρατηρηθεί και ανάλογα μεγάλη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών....
Εdit: μπέρδεμα με τα quotes
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Βέβαια δεν είμαι καθόλου μα καθόλου βέβαιος ότι με μια μεγάλη αύξηση του κόστους χρήσης των ταξί θα παρατηρηθεί και ανάλογα μεγάλη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών....Μάλλον όχι, έτσι που είναι τα πράγματα πλέον. Απλώς αυτό που θέλω να πω είναι ότι ακόμα κι ένας άνθρωπος που δε γαλουχήθηκε με τη νοοτροπία του 'ταρίφα' και που ξεκίνησε να το δουλεύει έτσι όπως νόμιζε κι εκείνος σαν πελάτης μέχρι τότε ότι πρέπει να δουλεύει ένα ταξί, τελικά αναγκάστηκε να μπει στην κλασσική 'νοοτροπία' προκειμένου να μπορέσει να τα βγάλει πέρα. Το ταξί στην Ελλάδα είναι φτηνό. Το θέμα είναι το τι προτιμάμε εμείς. Φτηνό ταξί και μοιρασμένο, ή ακριβό και δικό μας;
Αν έχεις δικό σου ταξί, τα πράγματα αλλάζουν, αλλά και πάλι, πρέπει να δουλεύεις αρκετά για να πεις ότι βγάζεις καλά λεφτά.
-
Ας ήταν πιο ακριβά τα ταξί συμφωνώ..
Οι συγκοινωνίες πλέον ειναι αρκετά οργανωμένες, οποιος θέλει ταξι ας το πληρώσει. Θέμη θα ήταν καλα ο πατέρας σου να δούλευε εξωτερικό.. εκεί να δεις τιμές στην 'κούρσα'.. -
Το να πάρει (λογική, όχι μέσω Λαμίας) διπλοκούρσα είναι το λιγότερο. Η αγένεια και η κλεψιά είναι το πρόβλημα, καθώς και η γαϊδουριά πολλών, ειδικά όταν κλείνουν για ώρα λεωφορειολωρίδες ή επιλέγουν πελάτες στους σταθμούς.
-
Θέμη το πρόβλημα δεν είναι οι διπλόκουρσες καθεαυτές αλλά όταν λέω στον εκάστοτε ταρίφα ότι πάω Κυψέλη (ενώ είμαστε Κηφισσιά) και πέρνει πελάτη που πάει Γλυφάδα και μου λέει 'Θα σε αφήσω στην Κηφισσίας να πάρεις άλλον'.. Αυτά είναι που με εξοργίζουν, όχι η διπλοκούρσα..
-
Ναι, γενικά η συμπεριφορά είναι περισσότερο το πρόβλημα (τόσο στο δρόμο, όσο και μέσα στο ταξί), όχι οι διπλοκούρσες, έχετε δίκιο.
Και εκεί δυστυχώς οι περισσότεροι πιάνουν πάτο. Είμαστε σε τριτοκοσμικό επίπεδο...και εδώ...
-
Επειδή μου αρέσει να ζυγίσω τα πράματα και να βλέπω και τις δυο πλευρές πάντα, σκέψου φίλε Μάνο, να έχεις να δουλέψεις μεροκάματο ποιος ξέρει πόσα στόματα έχεις να ταίσεις σπίτι και να πάς στο αεροδρόμιο.
Σκέψου διόδια ΑΟ, χιλίομετρα/κατανάλωση / ώρα αναμονής στην ουρά και να σου έρθει κάποιος και να σου πεί πήγαινε με Κορωπι..
Σου μ@μησε την βάρδια όλη.. κάπως έτσι πρέπει να είναι με λιμάνια, κτλ.
Η λύση ειναι ακριβά ταξί οπως σε όλη την Ευρώπη.
Αλλιως ας μείνουμε στις Τουρκικες τιμές με την Τούρκικη συμπεριφορά και εξυπηρέτηση.. Στην Φιλανδία ολοι με γραβάτα ειναι στην τρίχα, αποδειξούλα και 20ε για Φιξ-Σύνταγμα -
Ο χρήστης sokos έγραψε:
Η λύση ειναι ακριβά ταξί οπως σε όλη την Ευρώπη.
Αλλιως ας μείνουμε στις Τουρκικες τιμές με την Τούρκικη συμπεριφορά και εξυπηρέτηση.. Στην Φιλανδία ολοι με γραβάτα ειναι στην τρίχα, αποδειξούλα και 20ε για Φιξ-ΣύνταγμαΌχι μόνο στην Τουρκία!
Στην Ισπανία, τα ταξί είναι φτηνά, λίγο πιο ακριβά απ' ότι στην Ελλάδα.
Στην Σεβίλλη, πήραμε ταξί για να πάμε από ένα bar στο ξενοδοχείο μας. Ο ηλίθιος ο ταξιτζής θεώρησε καλό να μας κάνει μερικούς γύρους παραπάνω, αλλά η βλακεία του τον οδήγησε να μας περάσει 2 φορές από χαρακτηριστικότατο μέρος, που ακόμη και εμείς, οι τουρίστες αναγνωρίσαμε.Μετά από συζήτηση σε έντονο ύφος, μεταξύ μας, (αγγλικά εκεί δεν μιλάει κανείς), αποφάσισε να μας πάει στο ξενοδοχείο.
Εκτός και αν το 'γ@μιέτ@ι η μάνα, παλιομ@λ@κ@' μοιάζει με καμιά ισπανική βρισιά...
Οπότε, καταλήγουμε στο ότι είναι θέμα και νοοτροπίας/παιδείας, άρα δεν μπορούμε να περιμένουμε θαύματα...
ΤΑΡΙΦΕΣ = ΧΑΟΣ...ΚΑΠΝΟΣ...ΒΡΩΜΙΑ & ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ