-
Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.
Η συνέντευξη-παρουσίασή μας είναι εντελώς μονταρισμένη κι έχουν κρατηθεί τα πιο προβοκατόρικα κομμάτια.
Ο ίδιος ο δημοσιογράφος αντί να εστιάσει τις ερωτήσεις του στους στόχους και τις δραστηριότητες του club μας, μας ρωτούσε αν κάνουμε κόντρες και αν θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε καλύτερες από τους άντρες και αν πατάμε το γκάζι για να τους προσπεράσουμε στο δρόμο.
Είμαι παρούσα σε αυτή τη συνέντευξη κι ενώ λέω ότι δε θέλουμε να κάνουμε καμία φεμινιστική επανάσταση, αλλά απλά να αποδείξουμε ότι μια γυναίκα μπορεί να συνυπάρχει με τους άντρες σε καθαρά ανδροκρατούμενους χώρους και να παραμένει γυναίκα, μου έχουν βάλει τίτλο από κάτω 'ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΑΝΤΡΙΚΑ ΚΑΣΤΡΑ' ή κάτι τέτοιο. Δηλαδή σα να λέμε καμία σχέση...
Η κοπέλα με τα Rayban που τόσο σας ενόχλησε απάντησε στην εξής ερώτηση 'Τι θα απαντούσατε σε κάποιον στο δρόμο που σας λέει 'δεν πας να πλύνεις κανά πιάτο;' ;' και η απάντησή της ήταν μακροσκελέστατη και δεν οδηγούσε ούτε γι' αστείο στο συμπέρασμα που βγάζετε εσείς εδώ. Έγινε μάλιστα και με χιουμοριστική διάθεση.
Έγινε γύρισμα για πολλούς γύρους με την Εύα στο τιμόνι να δίνει συμβουλές ασφαλούς οδήγησης (στο γνωστό Opel του Hunter ) και δεν έδειξαν τίποτα από αυτό (ούτε καμία δήλωση της Εύας, εκτός από την παρουσίασή της ως πρόεδρο και ιδρύτρια του club). Αντ' αυτού προτίμησαν να αφιερώσουν το μεγαλύτερο χρόνο στην κοπέλα που έκανε το ΜΕΓΑ ΑΤΟΠΗΜΑ να μιλήσει για κόντρες σε κανάλι εθνικής εμβέλειας. Κάτι που προφανώς καταδικάζουμε και δε συνάγει με τους κανόνες λειτουργίας του club μας.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Αλλά γιατί να περιμένουμε κάτι διαφορετικό; Το Star και το Alter αφιερώνουν συνεχώς υποτιθέμενα ρεπορτάζ για τις κόντρες στο Carrefour, αλλά ένας τους δεν αξιώθηκε να στείλει κάμερα στην κοινή εκδήλωση που οργανώσαμε 20 clubs της Βορείου Ελλάδος το καλοκαίρι. Προτίμησαν να ξαναπαίξουν μια ακόμα φορά το Carrefour και 'τις κόντρες θανάτου'... Γιατί λοιπόν να περιμένουμε μια ουσιαστική παρουσίαση;
Δεν είμαστε freaks, ούτε νεοφεμινίστριες. Γυναίκες που αγαπάμε την αυτοκίνηση και τα motorsports είμαστε και που θέλουμε να μάθουμε περισσότερα γι' αυτά.
Λουίζα - CLSFox
Motorwomen moderator -
μηπως ομως η -γνωστη- συμπεριφορα καναλιων και δημοσιογραφων θα επρεπε να σας κανει (ως club) περισσοτερο προσεκτικες για το τι βγαινει προς τα εξω??
-
Λουϊζα, αφού είδατε τις προθέσεις του 'δημοσιογράφου' γιατί του δώσατε υλικό για παραποίηση; Μπορούσατε πολύ απλά να αρνηθείτε να του μιλήσετε.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
μηπως ομως η -γνωστη- συμπεριφορα καναλιων και δημοσιογραφων θα επρεπε να σας κανει (ως club) περισσοτερο προσεκτικες για το τι βγαινει προς τα εξω??Νομίζω ότι είναι δύσκολο να αποφύγεις τίς παγίδες πού κρύβουν οι ερωτήσεις τών δημοσιογράφων.
Για αυτό νομίζω κάποιοι προσλαμβάνουν ειδικούς πάνω στίς δημόσιες σχέσεις (εκπρόσωποι τύπου,κλπ),νά δίνουν συνεντεύξεις από μέρους τους.
Σκέτη επιστήμη.
Πιστεύω ότι όλοι μας θα τήν πατούσαμε. -
Όλα όσα ειπώθηκαν στην ολοκληρωμένη μορφή τους ήταν σωστά και μέσα στο πνεύμα του club μας. Μόνη παραφωνία ήταν η κοπέλα που μίλησε για κόντρες, η οποία είναι νέο μέλος κι έχει γίνει η ανάλογη συζήτηση μαζί της.
Από εκεί και πέρα δεν είμαστε μοντέρ για να ξέρουμε τι θα κόψουν και τι θα αφήσουν, ούτε μπορούμε να ελέγξουμε τους υπότιτλους και τους υπέρτιτλους της παρουσίασης. Στο τέλος μας παρουσίασαν και σαν Σερραίες!
Εδώ παραποιούνται λόγια πολιτικών ηγετών, δε νομίζω ότι αποτελεί είδηση πως παραποιήθηκαν τα δικά μας.
Θλίψη όμως μου προκαλεί το γεγονός ότι δε δόθηκε η πρέπουσα σημασία στο χώρο που βρισκόμασταν, δηλ. στην πίστα των Σερρών, και ούτε η ανάλογη προβολή στο γεγονός πως τόσοι πολλοί οδηγοί μυήθηκαν για πρώτη φορά στην εμπειρία ενός Track Day. Και σας διαβεβαιώ πως εκεί δόθηκε η έμφαση από εμάς.
Λουίζα - CLSFox
motorwomen moderator -
μιας και θελεις να μαθεις περισοτερα για τα motorsports να σου πω οτι ο τυπας ο Michael S. με τους 19 γυρους δεν χρειαζεται τοσους πολλους αλλα μονον ενα σκυλακι ρατσας τιμμεητ και μια φερραρι που να αντεχει.εκει να δεις πως γραφεται ιστορια.
-
ετσι αναβεις μια σωστη φωτια σε ενα τοπικ-γελαω μονος μου
-
Ο χρήστης clsfox έγραψε:
Θλίψη όμως μου προκαλεί το γεγονός ότι δε δόθηκε η πρέπουσα σημασία στο χώρο που βρισκόμασταν, δηλ. στην πίστα των Σερρών, και ούτε η ανάλογη προβολή στο γεγονός πως τόσοι πολλοί οδηγοί μυήθηκαν για πρώτη φορά στην εμπειρία ενός Track Day. Και σας διαβεβαιώ πως εκεί δόθηκε η έμφαση από εμάς.
Λουίζα - CLSFox
motorwomen moderatorΤα κανάλια πιστεύουν σέ ΕΝΑΝ θεό:Τούς δείκτες τηλεθέασης.
Τό να προβάλουν ένα θέμα πού δέν θα έχει απήχηση,είναι ανάλογο τής τηλεθεατικής αυτοκτονίας.
Ολα μα όλα τα θέματα,θα 'μαγειρεύονται' μέ μοναδικό σκοπό τόν εντυπωσιασμο τού τηλεθεατή.Η μόνη περίπτωση (πιστεύω προσωπικά καί μόνο) να ακουστούν αυτά πού θέλεις,είναι σέ μία εκπομπή αυτοκινητιστικού ενδιαφέροντος.Μία πλήρης κάλυψη τών θέσεων τού κλάμπ.
Οχι ότι βάζω καί τό χέρι μου στή φωτιά,αλλά,λέμε τώρα. -
Ο χρήστης patro έγραψε:
μιας και θελεις να μαθεις περισοτερα για τα motorsports να σου πω οτι ο τυπας ο Michael S. με τους 19 γυρους δεν χρειαζεται τοσους πολλους αλλα μονον ενα σκυλακι ρατσας τιμμεητ και μια φερραρι που να αντεχει.εκει να δεις πως γραφεται ιστορια. -
Ο χρήστης patro έγραψε:
ετσι αναβεις μια σωστη φωτια σε ενα τοπικ-γελαω μονος μου -
Ο χρήστης patro έγραψε:
ετσι αναβεις μια σωστη φωτια σε ενα τοπικ-γελαω μονος μου
Εγώ γελάω επειδή βρήκες άτομο να του μάθεις για motorsports! Σε 5 λεπτά σε έχει βγάλει off topic κανονικά.
-
Ο χρήστης clsfox έγραψε:
Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.Η συνέντευξη-παρουσίασή μας είναι εντελώς μονταρισμένη κι έχουν κρατηθεί τα πιο προβοκατόρικα κομμάτια.
Ο ίδιος ο δημοσιογράφος αντί να εστιάσει τις ερωτήσεις του στους στόχους και τις δραστηριότητες του club μας, μας ρωτούσε αν κάνουμε κόντρες και αν θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε καλύτερες από τους άντρες και αν πατάμε το γκάζι για να τους προσπεράσουμε στο δρόμο.
Είμαι παρούσα σε αυτή τη συνέντευξη κι ενώ λέω ότι δε θέλουμε να κάνουμε καμία φεμινιστική επανάσταση, αλλά απλά να αποδείξουμε ότι μια γυναίκα μπορεί να συνυπάρχει με τους άντρες σε καθαρά ανδροκρατούμενους χώρους και να παραμένει γυναίκα, μου έχουν βάλει τίτλο από κάτω 'ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΑΝΤΡΙΚΑ ΚΑΣΤΡΑ' ή κάτι τέτοιο. Δηλαδή σα να λέμε καμία σχέση...
Η κοπέλα με τα Rayban που τόσο σας ενόχλησε απάντησε στην εξής ερώτηση 'Τι θα απαντούσατε σε κάποιον στο δρόμο που σας λέει 'δεν πας να πλύνεις κανά πιάτο;' ;' και η απάντησή της ήταν μακροσκελέστατη και δεν οδηγούσε ούτε γι' αστείο στο συμπέρασμα που βγάζετε εσείς εδώ. Έγινε μάλιστα και με χιουμοριστική διάθεση.
Έγινε γύρισμα για πολλούς γύρους με την Εύα στο τιμόνι να δίνει συμβουλές ασφαλούς οδήγησης (στο γνωστό Opel του Hunter ) και δεν έδειξαν τίποτα από αυτό (ούτε καμία δήλωση της Εύας, εκτός από την παρουσίασή της ως πρόεδρο και ιδρύτρια του club). Αντ' αυτού προτίμησαν να αφιερώσουν το μεγαλύτερο χρόνο στην κοπέλα που έκανε το ΜΕΓΑ ΑΤΟΠΗΜΑ να μιλήσει για κόντρες σε κανάλι εθνικής εμβέλειας. Κάτι που προφανώς καταδικάζουμε και δε συνάγει με τους κανόνες λειτουργίας του club μας.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Αλλά γιατί να περιμένουμε κάτι διαφορετικό; Το Star και το Alter αφιερώνουν συνεχώς υποτιθέμενα ρεπορτάζ για τις κόντρες στο Carrefour, αλλά ένας τους δεν αξιώθηκε να στείλει κάμερα στην κοινή εκδήλωση που οργανώσαμε 20 clubs της Βορείου Ελλάδος το καλοκαίρι. Προτίμησαν να ξαναπαίξουν μια ακόμα φορά το Carrefour και 'τις κόντρες θανάτου'... Γιατί λοιπόν να περιμένουμε μια ουσιαστική παρουσίαση;
Δεν είμαστε freaks, ούτε νεοφεμινίστριες. Γυναίκες που αγαπάμε την αυτοκίνηση και τα motorsports είμαστε και που θέλουμε να μάθουμε περισσότερα γι' αυτά.
Λουίζα - CLSFox
Motorwomen moderatorΏστε έτσι, ε;
Ντροπή τους, κωλοκάναλα!!! -
Ο χρήστης clsfox έγραψε:
Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.Η συνέντευξη-παρουσίασή μας είναι εντελώς μονταρισμένη κι έχουν κρατηθεί τα πιο προβοκατόρικα κομμάτια.
...
Λουίζα - CLSFox
Motorwomen moderatorΝα υποθέσω ότι σας πήραν με το ζόρι συνέντευξη επειδή περνούσαν τυχαία από την πίστα, είδαν φως και μπήκαν;
όταν ξέρεις με τι έχεις να κάνεις προσέχεις περισσότερο
-
Έτσι..
κυνηγήστε τα δικαιώματά σας..
έχετε και εσείς δικαιώματα σ'αυτή την αντροκρατούμενη κοινωνία -όπως είπες..
αντροκρατούμενη όπως στα θέματα διαζυγίου ας πούμε ε;
κυνηγάτε πράγματα, στα οποία δεν υφίσταται διαχωρισμός και τον δημιουργείτε εσείς..
Είναι σα να βγω εγώ στους δρόμους να διαδηλώσω
'ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ'
'ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΩΣ ΙΣΟΥΣ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ'
'ΜΑΜΑ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΡΟΥΧΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ Κ ΣΤΕΙΛΕ Κ ΚΑΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑΤΙ ΞΕΜΕΙΝΑ'ΠΣΣΣΣΣ
αυτά είναι.
μία τέτοια πορεία θα την κάνω με πλακάτ κ έτσι -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Να υποθέσω ότι σας πήραν με το ζόρι συνέντευξη επειδή περνούσαν τυχαία από την πίστα, είδαν φως και μπήκαν;όταν ξέρεις με τι έχεις να κάνεις προσέχεις περισσότερο
Καταρχήν να παραθέσω δημοσίευσή μου από την θεματική ενότητα:
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... &start=345Εκτάκτως ενημερωθήκαμε από δημοσιογράφο του Αντ1 ότι θέλουν να καλύψουν την εκδήλωση και να κάνουν ένα ρεπορτάζ για το Club στο δελτίο των 20:00 όπως και έγινε. Αν και το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που ευελπιστούσαμε μιας και όλες οι σημαντικές δηλώσεις περί ασφάλειας φαίνεται πως δεν αποτελούσαν 'ενδιαφέρον' θέμα και κόπικαν στο μοντάζ εντούτοις θεωρώ πως μια τέτοια δημοσιότητα για μια ακόμη φορά είναι καλή για το Club, την προβολή και την ανάπτυξή του!
Να διευκρινίσω πως η δηλώσεις της κοπέλας με το κόκκινο Seat Ibiza σε καμία περίπτωση ΔΕΝ επικροτήθηκαν από τα υπόλοιπα μέλη τα οποία παρευρίσκονταν στον χώρο καθώς ΔΕΝ εκφράζουν ούτε την φιλοσοφία αλλά ούτε και το ύφος της παρέας μας. Δυστυχώς όμως μεγάλο απόσπασμα από αυτές τις δηλώσεις φάνηκε ιδιαίτερα 'ενδιαφέρον' σε αυτούς που κάνανε το μοντάζ και έτσι η εικόνα που πέρασε τελικά προς τον κόσμο δεν είναι αντιπροσωπευτική του χαρακτήρα του Club μας...
Να ευχαριστήσω τον φίλο Kyan ο οποίος παρέθεσε δημοσίευσή μου από το forum του alfisti.gr η οποία εξηγούσε αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους η παρέα μας είναι καθαρά γυναικεία. Νομίζω είναι σαφείς.
Συμφωνώ απόλυτα με την Λουίζα - Clsfox και δεν έχω κάτι περαιτέρω να προσθέσω πέρα από το ότι μόλις πάρω στα χέρια μου (σε 20 μέρες) την κασέτα με τα αμοντάριστα πλάνα από τις συνεντεύξεις και τα όσα είπαμε θα τα ανεβάσω έτσι ενδεικτικά για να δείτε πόσο αχρείοι είναι οι άνθρωποι....
Μίλησα αρκετή ώρα και είπα πάρα πολλά πράγματα τόσο για την φιλοσοφία του club, για την ασφάλεια και την οδηγική παιδεία όσο και για την σωστή θέση οδήγησης, το πως πρέπει να κρατάμε το τιμόνι κ.α. κατά την διάρκεια των γυρισμάτων των in car πλάνων..
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ότι από τα όσα είπα δεν έμεινε απολύτως τίποτα πέρα από το ότι είμαι η πρόεδρος του Motorwomen που λειτουργεί από τότε και έχει τόσα μέλη! Δεν είχαν κάτι άλλο να δείξουν μιας και τα όσα είπα ήταν ιδιαίτερα μετρημένα χωρίς κανένα περιθώριο παρεξηγήσεων...
Προφανώς δεν ήταν αρκετά ενδιαφέροντα τα υπόλοιπα!Φανταστείτε την έκπληξή όλων των κοριτσιών όταν ξαφνικά πετάγεται η κοπέλα με το κόκκινο Ibiza και αρχίζει να μιλάει λέγοντας: 'Α εγώ διαφωνώ! Εμένα μου αρέσει πάρα πολύ να κοντράρομαι με άντρες στα φανάρια' κ.ο.κ
Ποιά είναι η θέση μου εμένα εκείνη τη στιγμή? Να την πιάσω από το μαλλί (MotorWomen - σκάνδαλα θα ήταν ο τίτλος του ρεπορτάζ μετά ) ή να την διακόψω ενώ μιλούσε? Το μόνο που μπορούσα εγώ και τα άλλα μέλη να κάνουμε ήταν να εξηγήσουμε ότι αυτές οι δηλώσεις δεν εκφράζουν και δεν αντικατοπτρίζουν την φιλοσοφία του club αλλά αποτελούν αποσπασματικές και προσωπικές απόψεις της συγκεκριμένης κοπέλας (η οποία δεν είναι καν εγγεγραμένο μέλος μας ακόμα).
Γιατί λέτε εσείς δεν αναφέρθηκε πουθενά αυτό?Φυσικά κρατήσανε τα πιο κραυγαλέα σχόλια τα οποία πιστεύανε ότι θα κάνανε εντύπωση στους τηλεθεατές.... Δυστυχώς έτσι λειτουργεί η τηλεόραση!
Πιστέψτε με δεν έχουν καμία σχέση τα όσα μείνανε στο ρεπορτάζ με τα όσα είπαμε συνολικά.... Θα το διαπιστώσετε μόλις δείτε ολόκληρες τις δηλώσεις...
Δυστυχώς είναι στην κριση του κάθε δημοσιογράφου (και του υπεύθυνου για το μονταζ) το τι θα μείνει και τι όχι.... Μπορεί ακόμα και o ίδιος ο δημοσιογράφος να μην ευθύνεται απόλυτα για το αποτέλεσμα καθώς απλά γύρισε τα πλάνα και τα έστειλε με το κτελ στο στούντιο για μοντάρισμα...Πραγματικά δεν πιστεύω ότι το ρεπορτάζ είναι τόσο αρνητικό πια για το club. Μπορεί οι αποσπασματικές δηλώσεις οι οποίες παρέμειναν να μην χαρακτηρίζουν την φιλοσοφία μας αλλά θεωρώ πως κάποιος νοήμον άνθρωπος που ενδιαφέρθηκε έστω και λίγο να δει τι είναι αυτό το MotorWomen μόλις θα μπει στην σελίδα μας και θα διαβάσει 2-3 πράγματα θα κατατοπιστεί πλήρως για το ύφος και τον χαρακτήρα της παρέας μας. Πέρα από αυτό, οι άνθρωποι οι οποίοι απέκτησαν την εντύπωση ότι είμαστε 10 γυναίκες που θέλουμε να αποδείξουμε κάτι και που κάνουμε κόντρες στα φανάρια δεν αποτελούν τα άτομα στα οποία απευθυνόμαστε (τουλάχιστον αυτή τη στιγμή). Προσωπικά θεωρώ οξύμωρο μια παρέα που κάνει κόντρες και ενδιαφέρεται να αποδείξει κάτι στο αντίθετο φύλο να προσπαθεί να το κάνει πηγαίνοντας στην πίστα και οδηγώντας με ασφάλεια...
Και στην τελική, ίσως να 'την πατήσαμε'. Πείτε μου όμως τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει για να το αποτρέψουμε αυτό? Να αρνούμασταν στον δημοσιογράφο να έρθει (από τη στιγμή που δεν γνωρίζαμε εκ των προτέρων τις προθέσεις του)? Να απαγόρευα στα υπόλοιπα μέλη να παρέμβουν και να μιλήσουν ούτως ώστε να είμαι σίγουρη πως αυτά που θα πω θα εκφράζουν πλήρως την φιλοσοφία του club μας (διακινδυνεύοντας έτσι για μια ακόμη φορά να ειπωθούν τα κακόβουλα σχόλια περι αυτοπροβολής μου ή περι 'φήμωσης' των υπολοίπων μελών?)?
Ποιά θα ήταν η δική σας αντίδραση στην θέση μου?
Και ξαναλέω πως αν ακούσετε συνολικά τις δηλώσεις τόσο τις δικές μου όσο και των υπόλοιπων μελών (εξαιρουμένης της κοπέλας με το κόκκινο Ibiza η οποία εκείνη την ημέρα ενδιαφέρθηκε να γίνει μέλος μας) θα καταλάβετε πως φυσικά ήταν εσκεμένη η προβολή με τον συγκεκριμένο τρόπο που έγινε.
Πιστέψτε με δεν μπορούσα να κάνω κάτι περισσότερο ή καλύτερο από αυτό που ήδη έκανα.... Λυπάμαι που το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό, αλλά life goes on...
Συγνώμη για το μέγεθος του ποστ μου
-
Δεν είπα αυτό..
Ο χρήστης skye έγραψε:
Έτσι..
έχετε και εσείς δικαιώματα σ'αυτή την αντροκρατούμενη κοινωνία -όπως είπες..είπα αυτό...
[...]δε θέλουμε να κάνουμε καμία φεμινιστική επανάσταση, αλλά απλά να αποδείξουμε ότι μια γυναίκα μπορεί να συνυπάρχει με τους άντρες σε καθαρά ανδροκρατούμενους χώρους και να παραμένει γυναίκα [...]
'ανδροκρατούμενοι χώροι' όπως αυτός των motorsports...
-
Ο χρήστης clsfox έγραψε:
Δεν είπα αυτό..Έτσι..
έχετε και εσείς δικαιώματα σ'αυτή την αντροκρατούμενη κοινωνία -όπως είπες..είπα αυτό...
[...]δε θέλουμε να κάνουμε καμία φεμινιστική επανάσταση, αλλά απλά να αποδείξουμε ότι μια γυναίκα μπορεί να συνυπάρχει με τους άντρες σε καθαρά ανδροκρατούμενους χώρους και να παραμένει γυναίκα [...]
και το σκάκι ανδροκρατούμενο είναι
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ναι αλλά εμείς δεν ασχολούμαστε με το σκάκι...
Φυσικά με το ίδιο σκεπτικό μπορεί να ιδρυθεί λέσχη ελληνίδων σκακιστριών -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Δεν είπα αυτό..
Έτσι..
και ο στρατός!
αλλά σ'αυτά δεν υπάρχει πλιτς πλιτς όπως στο motorsport
(πλακα κάνω ε, μην αρχίσετε τα μπινελίκια)@clsfox
θα στο ξαναπώ. Δημιουργείτε διαχωρισμούς, που δεν υπάρχουν ουσιαστικά, για να τους πολεμήσετε..
ποιος είπε οτι δε μπορεί μια γυναίκα να ασχολείται;
Τί θα πει ανδροκρατούμενο; Ότι η πλειοψηφία είναι άνδρες;
Ή ότι οι άνδρες έχουν -και επιβάλλουν την αποκλειστικότητα;
Εντελώς φιλικά έτσι, απλά έχω αυτές τις απορίες -
Ο χρήστης skye έγραψε:
@clsfox
θα στο ξαναπώ. Δημιουργείτε διαχωρισμούς, που δεν υπάρχουν ουσιαστικά, για να τους πολεμήσετε..
ποιος είπε οτι δε μπορεί μια γυναίκα να ασχολείται;
Τί θα πει ανδροκρατούμενο; Ότι η πλειοψηφία είναι άνδρες;
Ή ότι οι άνδρες έχουν -και επιβάλλουν την αποκλειστικότητα;
Εντελώς φιλικά έτσι, απλά έχω αυτές τις απορίεςΕπειδή πιθανότατα δεν διάβασες την παράθεση που δημοσίευσε ο Kyan σε προηγούμενη σελίδα θα την ξαναδημοσιεύσω και συγνώμη αν γίνομαι κουραστική:
Καλησπέρα και ευχαριστώ εκ των προτέρων για την φιλοξενία.
Ως ένα από τα ιδρυτικά μέλη του MotorWomen Club θα ήθελα να δώσω ορισμένες διευκρινίσεις ούτως ώστε να μην υπάρχει κανενός είδους παρεξήγηση.
O λόγος δημιουργίας του club μας είναι η δημιουργία μιας γυναικείας παρέας με κοινή αγάπη για το αυτοκίνητο στην οποία θα μπορεί ελεύθερα κάθε μέλος να εκφράσει τις απόψεις, τις απορίες και τους προβληματισμούς του χωρίς τον φόβο να αντιμετωπιστεί υποτιμητικά ή απαξιωτικά. Η παρέα μας αποτελείται από όλες εκείνες τις γυναίκες που ασχολούνται και γνωρίζουν ή θέλουν να ασχοληθούν και να γνωρίσουν περισσότερα πράγματα για την αυτοκίνηση και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.
Το γεγονός ότι η παρέα μας αποτελείται μόνο από γυναίκες δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι περιθωριοποιούμε τους άντρες, ούτε ότι προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα φεμινιστικό κίνημα αλλά φυσικά ούτε και ότι προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτερες από τους άντρες ή κάτι τέτοιο.
Όπως επανειλημμένως έχω τονίσει η συμβολή των ανδρών είναι όχι απλά ευπρόσδεκτη αλλά και απαραίτητη και υπάρχουν ήδη πολλοί άνθρωποι οι οποίοι στηρίζουν έμπρακτα αυτή την προσπάθειά μας, χωρίς όμως να είναι μέλη. Προσωπικά δεν βρίσκω τίποτε μεμπτό στο ότι θέλουμε η παρέα μας να παραμείνει γυναικεία. Αυτό ήταν το όραμά μας και εάν επιτρέπαμε σε άντρες να κάνουν εγγραφή η παρέα μας θα έχανε αυτόν τον ξεχωριστό χαρακτήρα που έχει αυτή την στιγμή και θα ήταν σαν να δημιουργούμε ένα αυτοκινητιστικό club σαν όλα τα άλλα (και συγχωρέστε με αλλά δεν το λέω με άσχημο τρόπο). Δεν καταλαβαίνω λοιπόν τι το τόσο κακό βρίσκετε σε αυτή την προσπάθεια...
Κάθε άνθρωπος έχει την άποψή του και φυσικά δεν είναι εφικτό να συμφωνούν όλοι ή να εγκρίνουν όλοι αυτή την κίνηση. Πριν όμως κατακρίνουμε κάτι καλό θα είναι να το γνωρίσουμε πρώτα και έτσι να μπορούμε να εκφέρουμε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη.Ο λόγος που το forum είναι και θα παραμείνει ανοιχτό και προσβάσιμο από όλους είναι γιατί δεν θεωρούμε σκόπιμο να αποκλείσουμε κανέναν από το να διαβάζει τις συζητήσεις μας... Επίσης δημιουργήσαμε ένα ειδικά διαμορφωμένο shoutbox στο τέλος κάθε σελίδας, μέσω του οποίου μέχρι πρότινος είχαν και οι επισκέπτες την δυνατότητα να δημοσιεύσουν μηνύματα και να συμμετέχουν εκφράζοντας την γνώμη τους. Δυστυχώς όμως όπως αποδείχτηκε ακόμα και εκεί βρέθηκαν οι 'κακοθελητές' οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν αυτή την ελευθερία χρησιμοποιώντας το shoutbox με τρόπο προσβλητικό και υποτιμητικό προς τα μέλη και τους ιδρυτές του Club μη-σεβόμενοι την προσπάθεια την οποία κάνουμε. Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν πήραμε ένα μήνυμα ακόμα όσων αφορά την αντιμετώπιση των κακεντρεχών του χώρου. Και όχι σε καμία περίπτωση δεν βάζουμε όλους τους άντρες στην ίδια μοίρα.
Ελπίζω να καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι το να διασφαλίσουμε ότι τα μέλη μας είναι γυναίκες και όχι ανώριμοι άνδρες με ψευδή στοιχεία. Εάν είναι δύσκολο να κάνουμε επιβεβαίωση στοιχείων για κάτι απλό όπως είναι το φύλο πώς θα καταφέρναμε να διασφαλίσουμε ότι κάποιος άντρας είναι 'κακός' ή όχι και με τι βάση τι;Και πάλι τονίζω πως δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους άντρες, αλλά η ιδέα και το όραμα που είχαμε όταν ξεκινήσαμε ήταν να δημιουργήσουμε μια γυναικεία παρέα όπου όλες θα μπορούμε να αισθανόμαστε άνετα να ρωτήσουμε και να απαντήσουμε, να μοιραστούμε γνώσεις και εμπειρίες και να μάθουμε περισσότερα πράγματα για την κοινή μας αυτή αγάπη για τα αυτοκίνητα.
Όπως ανέφερα και νωρίτερα οι αντιδράσεις στην δημιουργία αυτού του club ποικίλουν και αυτό είναι αναμενόμενο. Κάποιοι συμφωνούν κάποιοι όχι. Εμείς προσπαθούμε να είμαστε σύμφωνες με την φιλοσοφία και τον χαρακτήρα που είχαμε εξ'αρχής στο μυαλό μας, να κοιτάμε την δουλειά μας χωρίς να ενοχλούμε κανέναν, να μην προκαλούμε κανέναν και να μην δίνουμε αφορμές όσο αυτό είναι δυνατόν για κακόβουλα σχόλια και γενικότερα να προσπαθούμε να πάμε μπροστά...
Το club μας λειτουργεί επίσημα από τις 16 Μαρτίου του 2005 και αυτή τη στιγμή αριθμεί πάνω από 250 μέλη. Προσωπικά δεν περίμενα ότι θα υπάρχει τόσο μεγάλη ανταπόκριση, αν και όπως αποδεικνύεται όντως υπάρχει θέληση, όρεξη και ενδιαφέρον για μάθηση. Δεν θα θέλατε να υπήρχε ένας τρόπος τουλάχιστον να ενημερωθούν και να αποκτήσουν περισσότερη οδηγική παιδεία και σωστότερη οδική συμπεριφορά και οι γυναίκες οδηγοί? Σε αυτό το σκεπτικό βασίζεται η προσπάθειά μας...
Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση είμαι στην διάθεσή σας.
Ελπίζω να σας βρούμε υποστηρικτές σε αυτή την προσπάθεια και από την πλευρά μας υποσχόμαστε ότι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο.Ευχαριστώ για την φιλοξενία και συγνώμη για το μέγεθος του ποστ.
Φιλικά,
Εύα
MotorWomen Club adminΔεν προσπαθούμε να πολεμήσουμε τίποτα, προσπαθούμε απλά να προστατευθούμε από διάφορες κακόβουλες αντιδράσεις κομπλεξικών ανθρώπων οι οποίοι θεωρούν ότι σε έναν χώρο ανδροκρατούμενο (όπου η πλειοψηφία είναι άνδρες) δεν υπάρχει θέση για γυναίκες...
Φιλικά πάντα,
Εύα
ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΗ