-
'Τι συμβαίνει με τη γυναικεία οδήγηση;
/ // Μαΐου 16th, 2008Είναι αλήθεια ότι οι γυναίκες δεν “την έχουν” την οδήγηση; Αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα και τα στατιστικά είναι εκείνα που μπορούν να δώσουν μια απάντηση. Αλλά ας εξετάσουμε και μία άλλη πλευρά του θέματος μέσα από τις ενδείξεις μιας έρευνας.
Αυστραλιανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η συχνή αναφορά σε “κακές γυναίκες οδηγούς”, επηρεάζει την συμπεριφορά τους και αυξάνει την πιθανότητα να έχουν ατυχήματα καθώς αποσυντονίζεται η εστίασή τους. Ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο της έρευνας είναι ότι οι γυναίκες που ακούνε τους άνδρες για το πως να οδηγήσουν ή γενικά να πράξουν κάτι στην οδήγηση, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να προκαλέσουν ατύχημα σε σύγκριση με εκείνες που δεν ακούν κανέναν παρά μόνο τον εαυτό τους.
Υπεύθυνη της έρευνας δηλώνει : “Όταν οι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με αρνητικά, για αυτούς, στερεότυπα φαίνεται να δοκιμάζουν ένα πρόσθετο γνωστικό φορτίο, που μπορεί να μειώσει την απόδοσή τους για έναν στόχο. Μπορεί να υπάρχουν πολλά πράγματα που συμβαίνουν στον περιβάλλοντα χώρο ενώ μια γυναίκα οδηγεί, όπως ένας άντρας οδηγός που εκνευρίζεται με την προσπάθειά της να παρκάρει“.
Το φαινόμενο αυτό λέγεται στερεότυπη απειλή και παρουσιάζεται και σε άλλες περιπτώσεις και η μελέτη του έχει αρχίσει από το 1990.'
πηγη : http://www.newsfilter.gr/2008/05/16/ginekes-odigi/' target='_blank
Ας μην ειμαστε και τόοοσο παράξενοι! οκ, δεν ειναι το φορτε ολων των γυναικων η οδήγηση, αλλα μην τι παίρνουμε κ απ'τα μούτρα!!!
-
Εγω θα ελεγα οτι η οδηγηση μιας γυναικας μπορει να ειναι πιο ασφαλες απο ενος αντρα με την εννοια οτι θα τηρει πιο πολυ τον κωδικα ,,,,,,,,ειδικα αν ειναι αρχαρια...Γενικα ,,λεω τωρα ετσι?
Αυτο που ενοχλει ακομα και τις ιδιες τις γυναικες ειναι αυτος ο υπερμετρος εγωισμος στο τιμονι δηλ στην πρωτεραιοτητα στο στοπ στο φαναρι στη χρηση της μουντζας ---ειδικα αυτο---ευαιρεθιστα νευρα ----μα τοοοσα πολλα!!! ---και η αποκληστικη κατοχη του χωρου γυρω απο το αυτοκινητο ειτε κινηται ειτε οχι και η μη διαταραξη της κοινης τους ησυχιας οταν ασχολουνται και με αυτα που αναφερατε.
Τελος υπαρχουν και οι ραλιστες οδηγοι που σε κυνηγουν απο την Αθηνα και οταν φτανεις στο Ριο σου μπαινουν μπροστα απο την πορτα του φερρι και μπαινουν πρωτες για να νιωσουν το πανυσχιρο βυμ,,, ,,,,εεεεεεε την υπεροχη ηθελα να πω!!!
Εγω σεβομαι τις γυναικες οδηγους γιατι,,,,,,,,,δε γινεται αλλιως!!!!!!! -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
...
Τελος υπαρχουν και οι ραλιστες οδηγοι που σε κυνηγουν απο την Αθηνα και οταν φτανεις στο Ριο **σου μπαινουν μπροστα απο την πορτα του φερρι και μπαινουν πρωτες **για να νιωσουν το πανυσχιρο βυμ,,, ,,,,εεεεεεε την υπεροχη ηθελα να πω!!!
Εγω σεβομαι τις γυναικες οδηγους γιατι,,,,,,,,,δε γινεται αλλιως!!!!!!!Λαλακία τους. Στο φέρρυ ο πρώτος βγαίνει δεύτερος.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
...
Τελος υπαρχουν και οι ραλιστες οδηγοι που σε κυνηγουν απο την Αθηνα και οταν φτανεις στο Ριο **σου μπαινουν μπροστα απο την πορτα του φερρι και μπαινουν πρωτες **για να νιωσουν το πανυσχιρο βυμ,,, ,,,,εεεεεεε την υπεροχη ηθελα να πω!!!
Εγω σεβομαι τις γυναικες οδηγους γιατι,,,,,,,,,δε γινεται αλλιως!!!!!!!Λαλακία τους. Στο φέρρυ ο πρώτος βγαίνει δεύτερος.
Kαι καλά η γυναίκα που είδε στο Νασιοναλ Τζεογκραφικ τη Γέφυρα στο Ρίο νόμιζε ότι η γέφυρα αυτή ήταν στη Σουαζιλάνδη. Ο άντρας οδηγός ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ έχει στα φεριμποτ??? Απο πάνω έχει γ@μάτη γέφυρα εδώ και 4 χρόνια !
Εκτός φυσικά και αν πήγανε από εκεί για τα απαραίτητα κονε και νοουαςμπετερ γιατί γυναίκα και να σε πηγαίνει μέχρι Ρίο αξίζει διερεύνησης και ΔΕΝ μου έχει τύχει! (καταλαβαίνω το αστείο του λόγου σου έτσι?)Εμένα πάντως όταν μου τύχουν 'ραλίστριες' στην εθνική τους κάνω το εξής (καλόβουλο) παιχνίδι: τις αφήνω με περνάνε (παντοτε επιδεικτικά εκ μέρους τους), μετά χάνομαι για 5-10 λεπτά από τον καθρέφτη τους και μετά εμφανίζομαι και ακολουθώ. ΔΕΝ κολλάω, απλά κρατάω μαι σταθερή απόσταση των 4-5 αυτοκινήτων και ακολουθώ το ρυθμό τους (αλήθεια πως είναι αυτή η αγγλική λέξη που περιγράφει την ψυχολογική πίεση που σου δημιουργείται όταν έχεις κάποιον πίσω σου για ώρα? Οι άτιμοι οι Άγγλοι έχουν λέξη που μονολεκτικά το αποδίδει αυτό). Το παιχνίδι είναι πόση ώρα θα αντέξουν! 11 στις 10 στα 3-4 λεπτά 'έχουν κλήση' και πρέπει να μιλήσουν !
Πάντως πέρα από πλάκα πολύ γουστάρω γυναίκα να κάνει κάτι πέρα από τη φύση της (που πήγε το μυαλό σας πονηρούληδες ??? ). Να οδηγεί γρήγορα δηλαδή αλλά ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ τι κάνει. Δυστυχώς μια τέτοια έχω γνωρίσει μόνο αλλά και πάλι καλό 'σκορ' είναι και αυτό. Εδώ γνωρίζω ΑΠΕΙΡΟΥΣ φίλους μου που πηγαίνουν γρήγορα και δεν καταλαβαίνουν που παν τα 4 ...
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Πάντως πέρα από πλάκα πολύ γουστάρω γυναίκα να κάνει κάτι πέρα από τη φύση της (που πήγε το μυαλό σας πονηρούληδες ??? ). Να οδηγεί γρήγορα δηλαδή αλλά ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ τι κάνει. Δυστυχώς μια τέτοια έχω γνωρίσει μόνοΕγώ έχω μία φίλη που έχει μπει με το αμάξι της στο Nuerburgring.
Υ.Γ. μη με βομβαρδίσετε με pms να σάς τη γνωρίσω. Είναι πιασμένη.
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Πάντως πέρα από πλάκα πολύ γουστάρω γυναίκα να κάνει κάτι πέρα από τη φύση της (που πήγε το μυαλό σας πονηρούληδες ??? ). Να οδηγεί γρήγορα δηλαδή αλλά ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ τι κάνει. Δυστυχώς μια τέτοια έχω γνωρίσει μόνο
Εγώ έχω μία φίλη που έχει μπει με το αμάξι της στο Nuerburgring.
Υ.Γ. μη με βομβαρδίσετε με pms να σάς τη γνωρίσω. Είναι πιασμένη.Lap Time έχουμε ?? Αν είναι πάνω από 9.5 λεπτά δεν ενδιαφερόμαστε ούτως ή άλλως !!!
Εγώ πάντως με αφορμή αυτό, πολύ θα ήθελα να συνάψω δεσμό με καμιά ανιψιά του Ρερλ ούτως ώστε να 'χουμε να μαθαίνουμε και κάτι για το υπόλοιπο της ζωής μας.
Κάτι σαν το επόμενο : http://www.youtube.com/watch?v=E93ag4Rp-Gg
-
Eχτες πετυχα τσουλι γυρω στα 20-22 να οδηγαει ενα μαυρο ιμπιζα στην περιοχη της Καλογρεζας, και να κανει σφηνες μαγκιες κτλ
Ταυτοχρονα χορευε(!!!!!) υπο ρυθμο μουσικης
Την ειχε δει γενκα πολυ γκομενα και πολυ ''ατομο''
Διπλα ειχε καποιον τυπο, ο οποιος μαλλον ειχε φριξει απο την οδηγηση της
Σε καποια φαση παει να με κλεισει, αλλα τρωει χειροτερο κλεισιμο απο εμενα
Την αφηνω και πιο κατω κλεινει αλλον
Ειχα ηδη αρχισει να κανω τα αντερα κοκορετσι, οποτε της αναβω τα προβολια για να της υποδειξω οτι κανει βλακειες
Ως απαντηση μου αναβει τα αλαρμ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ημουν με την κοπελα μου και ειχα πισω και αλλο ζευγαρι(βολτα)
Ε δεν αντεξα και εβγαλα ολο μου το ειναι
Ελπιζω να καταλαβε οτι κααααπου εκει στο βαθος των κοιμησμενων οδηγων, θα υπαρχει παντα ενας που θα πρεπει να προσεχει(οποιοσδηποτε) αλλιως θα την στειλει κατευθειαν στο κρασπεδοΟλα τα παραπανω δεν σημαινουν οτι δεν υπαρχουν και αντρες που ειναι τρεις χειροτεροι...
Οι γυναικες αλλωστε εχουν την δικαιολογια οτι δεν τους ενδιαφερει το θεμα οδηγηση και οτι εχουν μειομενες ικανοτητες εκτιμησης χωρου
Οι αντρες ομως δεν εχουν καμια δικαιολογια, αλλα τι λεω.......μαλλον δεν ειναι αντρεςΥ.Γ. Σορρυ, καποιον που δεν ξερει να οδηγει, δεν τον θεωρω αντρα
-
-
Ο χρήστης After έγραψε:
Υ.Γ. Σορρυ, καποιον που δεν ξερει να οδηγει, δεν τον θεωρω αντρα
γιου μαστ μπι τζόουκινγκ...
-
ΒΑΡΒΑΤΙΛΑ
-
Ο χρήστης After έγραψε:
Υ.Γ. Σορρυ, καποιον που δεν ξερει να οδηγει, δεν τον θεωρω αντρα -
Καντε και και και
Καποτε αν δεν ηξερες να ανεβεις αλογο, ησουν για κανα πλυσταριο
Το ξαναλεω, οποιος δεν μπορει να κουμανταρει ενα αυτοκινητο, ειναι γιαλατζι αντρας, τελος
Αποψη μου και σε οποιον αρεσει -
Ο χρήστης avel έγραψε:
Πάντως πέρα από πλάκα πολύ γουστάρω γυναίκα να κάνει κάτι πέρα από τη φύση της (που πήγε το μυαλό σας πονηρούληδες ??? ). Να οδηγεί γρήγορα δηλαδή αλλά ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ τι κάνει. Δυστυχώς μια τέτοια έχω γνωρίσει μόνο
Και εγω εδωσα το μαζερατι στην κορη μου στα Μεγαρα η οποια ειχε περασει και το σεμιναριο πιο πριν για ασφαλη οδηγηση... εκει. Και γενικα την θεωρω πολυ σωστη οδηγο πανω στον δρομο με οτι αυτοκινητο και αν οδηγει.... ειδικα δε σε παρκαρισμα.... ξερω οτι επιδιωκει να οδηγει οτι αυτοκινητο τυχει να εχει η παρεα της και τελικα η γνωμη, που μου λεει ειναι μαλλον σωστη. Διαλεξε το AYGO για την Αθηνα σαν προσωπικο αυτοκινητο αλλα τα βραδυα προτιμαει και το Μαζερατι αν ειναι διαθεσιμο ..... η αν εχει λεφτα για βενζινη...
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Και εγω εδωσα το μαζερατι στην κορη μου στα Μεγαρα η οποια ειχε περασει και το σεμιναριο πιο πριν για ασφαλη οδηγηση... εκει. Και γενικα την θεωρω πολυ σωστη οδηγο πανω στον δρομο με οτι αυτοκινητο και αν οδηγει.... ειδικα δε σε παρκαρισμα.... ξερω οτι επιδιωκει να οδηγει οτι αυτοκινητο τυχει να εχει η παρεα της και τελικα η γνωμη, που μου λεει ειναι μαλλον σωστη. Διαλεξε το AYGO για την Αθηνα σαν προσωπικο αυτοκινητο αλλα τα βραδυα προτιμαει και το Μαζερατι αν ειναι διαθεσιμο ..... η αν εχει λεφτα για βενζινη...
Δεν ξερω αν ειναι η κορη σου, παντως μια φορα στο Χαλανδρι ειδα ενα παρκαρισμα απο μια κοπελα, που ηταν για σεμιναριο
Οπως περασα της εδωσα συγχαρητηρια, πολλοι λιγοι θα το καταφερναν ετσι με την μια και τοσο γρηγορα -
Ναι κυκλοφορει εκει γιατι μενουμε φιλοθεη. Το ιδιο μου ειπαν και τα παιδια που πηγε την Μαζερατι για σερβις στο Γαλατσι.... δεν τους αφησε να το τακτοποιησουν αυτοι αλλα τους ρωτησε που το θελουν και το εκανε με την πρωτη... Εκει γινεται και χαμος απο τα παρκαρισμενα μεσα και εξω απο το μαγαζι....
-
Το παρκάρισμα δεν ειναι οδήγηση guys
-
Ο χρήστης odyssey έγραψε:
Το παρκάρισμα δεν ειναι οδήγηση guysΝαι αλλα οσο να'ναι φαινονται οι οδηγικες ικανοτητες
Σιγουρα ΔΕΝ κρινεις απο αυτο, αλλα καταλαβες τι λεω(πιστευω)
Εκτος αν θελεις να παραθεσω μερικα βιντεακια που εχουν ανεβασει πολλοι απο εδω μεσα, με παρκαρισματα για υπομονη Γαιδαρου -
Ο χρήστης After έγραψε:
Δεν ξερω αν ειναι η κορη σου, παντως μια φορα στο Χαλανδρι ειδα ενα παρκαρισμα απο μια κοπελα, που ηταν για σεμιναριο
Οπως περασα της εδωσα συγχαρητηρια, πολλοι λιγοι θα το καταφερναν ετσι με την μια και τοσο γρηγοραΜπορεί να ήταν άντρας.
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Οπως περασα της εδωσα συγχαρητηρια, πολλοι λιγοι θα το καταφερναν ετσι με την μια και τοσο γρηγοραΜπορεί να ήταν άντρας.
Μονο αν ηταν τραβελι
Και ομορφο κιολας!!! -
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Lap Time έχουμε ?? Αν είναι πάνω από 9.5 λεπτά δεν ενδιαφερόμαστε ούτως ή άλλως !!!Ή έστω 10:08 αν οδηγεί Transit!
Μπορεί να ήταν άντρας.
ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΗ