-
Δεν πιστεύω ότι οι νόμοι πρέπει να επιβάλλονται αλλά να έχουν τρία βασικά στοιχεία ώστε να είναι η εφαρμογή τους αυτονόητη από τους πολίτες να έχουμε αυτό που λέμε ενσυνείδητη πειθαρχία. Να είναι Δίκαιοι, Αναγκαίοι και ειλικρινείς. Το ειλικρινείς πάει μάλλον περισσότερο στον τρόπο εφαρμογή τους.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Δεν πιστεύω ότι οι νόμοι πρέπει να επιβάλλονται αλλά να έχουν τρία βασικά στοιχεία ώστε να είναι η εφαρμογή τους αυτονόητη από τους πολίτες να έχουμε αυτό που λέμε ενσυνείδητη πειθαρχία. Να είναι Δίκαιοι, Αναγκαίοι και ειλικρινείς. Το ειλικρινείς πάει μάλλον περισσότερο στον τρόπο εφαρμογή τους.Πως συμβιβάζονται η μη επιβολή με την αναγκαιότητα;
-
Όταν λέω αναγκαιότητα εννοώ ότι καλύπτουν ανάγκες της πλειοψηφίας του λαού.
Ποτέ κανένας νόμος δεν ήταν για όλους σωστός γιατί κανένας δεν είναι που δεν έχει παραβιαστεί ποτέ. -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Όταν λέω αναγκαιότητα εννοώ ότι καλύπτουν ανάγκες της πλειοψηφίας του λαού.
Ποτέ κανένας νόμος δεν ήταν για όλους σωστός γιατί κανένας δεν είναι που δεν έχει παραβιαστεί ποτέ.Ποια είναι λοιπόν η ανάγκη στην συγκεκριμένη περίπτωση; Να προστατευτεί η πλειοψηφία από τη βλακεία της;
-
Ναι, πιστεύω, γιατί είναι βλακεία να μην φορας ζώνη. Είναι βλακεία γιατί μπορεί να σώσει από το θάνατο σε μια άτυχη στιγμή και το μόνο αρνητικό που βλέπω εγώ είναι ότι μπορεί να μειώσει τις οδηγικές σου ικανότητες σε κάποιες περιπτώσεις, που όμως κατα την ταπινή μου γνώμη είναι αμελητέο το ποσοστό και της μείωσης των ικανοτήτων και των περιπτώσεων.
Φιλικά
-
Ο χρήστης kostasg18 έγραψε:
Ναι, πιστεύω, γιατί είναι βλακεία να μην φορας ζώνη. Είναι βλακεία γιατί μπορεί να σώσει από το θάνατο σε μια άτυχη στιγμή και το μόνο αρνητικό που βλέπω εγώ είναι ότι μπορεί να μειώσει τις οδηγικές σου ικανότητες σε κάποιες περιπτώσεις, που όμως κατα την ταπινή μου γνώμη είναι αμελητέο το ποσοστό και της μείωσης των ικανοτήτων και των περιπτώσεων.Φιλικά
Αγαπητέ Κώστα,
Πρόσεξε λίγο παραπάνω τη διατύπωση του ερωτήματος του θέματος. Μιλάει για επιβολή από το νόμο, όχι για το αν η ζώνη σώζει ζωές ή όχι (κάτι που μόνο κάποιο ον με IQ αμοιβάδας θα αμφισβητούσε).
-
Σε μια ιδανικη κοινωνια,οπου ολοι οι πολιτες θα ειχαν κριση,σωστη νοοτροπια,υπευθυνοτητα και σεβασμο,δεν θα επρεπε να υπαρχει κανενας νομος.Η ωριμοτητα των πολιτων θα αρκουσε.
Στην σημερινη κοινωνια,δυστυχως,ορισμενοι νομοι ειναι απαραιτητοι,εφ'οσον για πολλους απο εμας δεν υπαρχει αλλος τροπος να σεβαστουμε ορισμενα πραγματα.
Ομως,νομος πρεπει να επιβαλλεται οταν μια ενεργεια μας εχει συνεπεια στους αλλους.Στην προκειμενη περιπτωση της ζωνης και του κρανους,οπως και των ναρκωτικων και πολλων αλλων,δεν επηρεαζεται η ζωη αλλων,περα απο την δικη μας.Οποτε,θεωρω οτι δεν θα επρεπε να ειναι υποχρεωτικα αυτα τα δυο... -
Thelo na pisteuw oti osoi psifisan kata tou na forane ti zwnh to ekanan perissotero gia humor.
H zonh sozei zwes kai an kapios 8elei na odigisei ena autokinito pou kapioi me kopo to dimiourgisan asfales, se ena dromo pou me e3oda tou kratous kataskeuastike , (estw kai me atelies), me nomous pou me kopo graftikan,
' OFILEI ' an mi ti allo na sevastei ton simantikotero nomo pou afora ti zwnh.
Eidalos me dika tou e3oda panta mporei na sxediasei to diko tou oxima kai ti dikh tou koinwnia stin opia mporei aneta na zisei eutixismenosIsws eimai ligo akraios sto pws e8esa tin apopsh mou alla den mporw na dextw an8rwpoi na xanontai mono kai mono epidi 8ewrisan cool to na min valoun zwnh.
Na eiste oloi asfalhs, opia kai na einai i 8esh sas
Me poli sevasmo,
Dimitris -
Ο χρήστης tsoukas77 έγραψε:
Σε μια ιδανικη κοινωνια,οπου ολοι οι πολιτες θα ειχαν κριση,σωστη νοοτροπια,υπευθυνοτητα και σεβασμο,δεν θα επρεπε να υπαρχει κανενας νομος.Η ωριμοτητα των πολιτων θα αρκουσε.Στην σημερινη κοινωνια,δυστυχως,ορισμενοι νομοι ειναι απαραιτητοι,εφ'οσον για πολλους απο εμας δεν υπαρχει αλλος τροπος να σεβαστουμε ορισμενα πραγματα.
Ομως,νομος πρεπει να επιβαλλεται οταν μια ενεργεια μας εχει συνεπεια στους αλλους.Στην προκειμενη περιπτωση της ζωνης και του κρανους,οπως και των ναρκωτικων και πολλων αλλων,δεν επηρεαζεται η ζωη αλλων,περα απο την δικη μας.Οποτε,θεωρω οτι δεν θα επρεπε να ειναι υποχρεωτικα αυτα τα δυο...O nomos einai kai gia na se prostateuei kai apo ti dikh sou aperiskepsia.
-
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
O nomos einai kai gia na se prostateuei kai apo ti dikh sou aperiskepsia.
Απλά να πω μια προσωπική άποψη. Όταν λέμε ο νόμος να προστατεύει τους άλλους από εσένα, π.χ. εννοούμε να προστατεύει και τη μητέρα που προφανώς πλήττεται όταν χάνει το παιδί της από ναρκωτικά, ή τους ανήλικους που έχει υπό την προστασία τους ο γονέας που δε φοράει ζώνη...
-
Ο χρήστης drizzt έγραψε:
Απλά να πω μια προσωπική άποψη. Όταν λέμε ο νόμος να προστατεύει τους άλλους από εσένα, π.χ. εννοούμε να προστατεύει και τη μητέρα που προφανώς πλήττεται όταν χάνει το παιδί της από ναρκωτικά, ή τους ανήλικους που έχει υπό την προστασία τους ο γονέας που δε φοράει ζώνη...
Me vriskeis apolita simfono!
Den mporw na katalavw giati polloi einai toso arnitikoi sto na akolou8isoun to nomo!
Mesa sto spiti pou agorasame as kanoume oti 8eloume..Otan vgainoume apo to spiti mas , afou eimaste se dimosio xwro pou den mas anikei , as sevastoume to nomo! Einai toso tragiko kai diskolo auto?
Sto katw katw mia dimokratikh koinwnia stirizetai stin tirish tou nomou!Anyway..psifizw yper zwnhs.. kai an htan kai upoxrewtiko na exoume airbags, ABS , traction control etc... 8a pfisiza episis uper autou (mesa se logika plaisia kostus panta )
Dimitris
-
O nomos einai kai gia na se prostateuei kai apo ti dikh sou aperiskepsia.Ευχαριστούμε πολύ. Πειράζει που δεν θα πάρουμε;
-
Ο χρήστης dienekes έγραψε:
Ευχαριστούμε πολύ. Πειράζει που δεν θα πάρουμε;
Se merika 8emata pirazei poli agapite kirie Dienekes Eite me to kalo eite me to kako prepei na sas to epivaloume giati einai gia to kalo sas
E to poli poli na mas peite poli kakous , alla emeis 8a sas to epivaloume ( Fysika kai mporeite na mas vrisete, alla parakalw pisw apo tin plath mas, tin wra pou odigite forontas ti zwnh sas )
Pera apo auta omws, 8a me endiefere mia statistikh poso etwn einai oi perissoteroi edw, giati 8a h8ela na dw poso etwn einai autoi pou psifisan oxi sti zwnh gia statistikh.
Me ektimish,
Dimitris -
Se merika 8emata pirazei poli agapite kirie Dienekes Eite me to kalo eite me to kako prepei na sas to epivaloume giati einai gia to kalo sas
XAXAXAXAAXAAAAAA!!!!!
Καλό.
E to poli poli na mas peite poli kakous , alla emeis 8a sas to epivaloume ( Fysika kai mporeite na mas vrisete, alla parakalw pisw apo tin plath mas, tin wra pou odigite forontas ti zwnh sas )
Φοράω πάντα τη ζώνη μου. Επίσης τρώω όλο το φαγητό μου και πάντοτε σκουπίζω τα πόδια μου στο χαλάκι.
Γιατί το θέλω εγώ όμως.
Pera apo auta omws, 8a me endiefere mia statistikh poso etwn einai oi perissoteroi edw, giati 8a h8ela na dw poso etwn einai autoi pou psifisan oxi sti zwnh gia statistikh.
Me ektimish,
DimitrisThat was very low...
Άσε που δεν πέτυχε και το σκοπό του, γιατί, παρεμπιπτόντως, πιθανώς είμαι μεγαλύτερος από σένα... Αλλά πάντοτε μου άρεσε να μαθαίνω από τους μικρότερους anyway. Σ'ευχαριστώ λοιπόν για το μάθημα πολιτικής ορθότητας, πειράζει που θα συνεχίσω να μη θέλω να πάρω;
-
Ο χρήστης dienekes έγραψε:
That was very low...
Άσε που δεν πέτυχε και το σκοπό του, γιατί, παρεμπιπτόντως, πιθανώς είμαι μεγαλύτερος από σένα... Αλλά πάντοτε μου άρεσε να μαθαίνω από τους μικρότερους anyway. Σ'ευχαριστώ λοιπόν για το μάθημα πολιτικής ορθότητας, πειράζει που θα συνεχίσω να μη θέλω να πάρω;
Oxi eilikrina to eipa gia ti statistikh gia ti zonh kai den htan gia esena Einai nomizw endiaferon na doume ti gnwmh exoun kirios neoi kai megaliteroi se ilikia..
Px stin Ellada apo oso 3erw megaliterhs ilikias an8rwpoi foroune ligotero zwnh apo neotera atoma kai mia statistikh 8a voh8ouse se autoPantos proswpika eimai 35 etwn peripou. TOu xronou 8a ginw ena etos mikroteros Oso gia ti ginaika mou panta fonazei otan den skoupizw ta podia mou
Me eilikrinh ektimish kai sevasmo,
Dimitris -
Η δικιά μου άποψη είναι:
Η ζώνη να μην είναι υποχρεωτική, αλλά να μην πληρώνουν και τα ταμία για τη νοσηλεία από ατύχημα αν δεν φοράς χώνη.
Μόνο τα ειδικά γυαλιά για τους μοτοσυκλετιστές να είναι υποχρεωτικά, για να βλέπουν που πάνε. -
Oxi eilikrina to eipa gia ti statistikh gia ti zonh kai den htan gia esena Einai nomizw endiaferon na doume ti gnwmh exoun kirios neoi kai megaliteroi se ilikia..
Px stin Ellada apo oso 3erw megaliterhs ilikias an8rwpoi foroune ligotero zwnh apo neotera atoma kai mia statistikh 8a voh8ouse se autoPantos proswpika eimai 35 etwn peripou. TOu xronou 8a ginw ena etos mikroteros Oso gia ti ginaika mou panta fonazei otan den skoupizw ta podia mou
Me eilikrinh ektimish kai sevasmo,
DimitrisΔεν έχω λόγο να μη σε πιστέψω. Νομίζω ότι οι νέωτεροι ειδικά δεν σκέφτονται πλέον καθόλου για τη ζώνη, τη φοράνε μόλις μπουν στο αυτοκίνητο. Το μεγάλο ποσοστό που βλέπεις στην ψηφοφορία, κατά την ταπεινή μου γνώμη, οφείλεται σε παρανόηση του ερωτήματος, πράγμα που γίνεται φανερό ακόμα και τώρα που 'αναστήθηκε' αυτό το θέμα...
Οι μεγαλύτεροι στους οποίους αναφέρεσαι, μάλλον παράδοξο θα ήταν να τριγυρνούν εδώ μέσα, εκτός για να βάλουν καμιά αγγελία. Φαντάζεσαι τον μπάρμπα-Μήτσο τον ταξιτζή, ετών 58, αναγνώστη των 4Τροχών;
Ανταποδίδω την εκτίμηση
Υ.Γ. Είμαι όντως μεγαλύτερος! Και είμαι σίγουρος ότι τα πόδια σου ξεχνάς να τα σκουπίσεις, όχι ότι το κάνεις επίτηδες!
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Η δικιά μου άποψη είναι:
Η ζώνη να μην είναι υποχρεωτική, αλλά να μην πληρώνουν και τα ταμία για τη νοσηλεία από ατύχημα αν δεν φοράς χώνη.
Μόνο τα ειδικά γυαλιά για τους μοτοσυκλετιστές να είναι υποχρεωτικά, για να βλέπουν που πάνε.Διαβάζοντας τις προηγούμενες δημοσιεύσεις, βλέπω ότι αυτό έχει προταθεί ήδη. Και εγώ συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και μαζί τους. Ο καθένας τη δική του ευθύνη.
-
Καποιοι δεν εχουν καταλαβει τι συζητουμε...Αλλα αντι αλλων...Κριμα...
-
Thelo na pisteuw oti osoi psifisan kata tou na forane ti zwnh to ekanan perissotero gia humor.Φίλε dimitrios2004, δέν συζητάμε αν πρέπει να φοράμε ζώνη η όχι. Η ζώνη προσφέρει σημαντικά αυξημένη ασφάλεια και αυτό είναι αναμφισβήτητο.
Αυτό που συζητάμε είναι αν θα πρέπει το φόρεμα της ζώνης να επιβάλεται δια νόμου ή ο καθένας να χρησιμοποιεί την δική του κρίση.Πολύ φοβάμαι οτι το κράτος δεν νοιάζεται για την ασφάλειά μας αλλά απλά βρίσκει την ζώνη ώς αφορμή για να κόβει κλήσεις. Άλλωστε, αν πραγματικά ενδιαφερόταν, θα έπρεπε να είχε απαγορεύσει/επιβάλλει ένα σωρό άλλα πράγματα προτού φτάσει στις ζώνες ασφαλείας.
Ψήφισα ΟΧΙ, φοράω πάντα ζώνη και είμαι 20 και κάτι ψιλά...
Υπέρ ή κατά της υποχρέωσης εκ του νόμου να φοράμε ζώνη?