-
Είναι βέβαια σαφές πως πρόκειται για μέγιστη ηλιθιότητα να μην φοράει κάποιος ζώνη ειδικότερα όταν οδηγάει αυτοκίνητο με αερόσακους..
Σας αναφέρω πως στις ευρωπαικές αυτοκινητοβιομηχανίες οι αερόσακοι σχεδιάζονται έτσι ώστε να λειτουργούν σε συνεργασία με τη ζώνη..σε αντίθεση με τις ΗΠΑ όπου ο σχεδιασμός σε ορισμένες περιπτώσεις γίνεται έτσι ωστε να προστατεύεται και όποιος δεν φοράει ζώνη.Πάντως δεν θα αργήσουν να έρθουν και ανεξάρτητα από νόμους κλπ, συστήματα στα αυτοκίνητα που δεν θα εκκινούν αν δεν φορέσουν όλοι τη ζώνη τους.. επιτέλους κατά τη γνώμη μου.
-
Ο χρήστης takinen έγραψε:
Περίπτωση1. Σε περίπτωση ατυχήματος ζημιώνεις όλους τους υπόλοιπους με τα επιπλέον έξοδα νοσηλείας.
Και αυτό το ρημάδι το ΙΚΑ γιατί το πληρώνω; Και είναι και ανταποδοτικό ...
Δηλαδή δείχνει κοινωνική αναλγησία εκ μέρους μου το ότι κυκλοφορώ χωρις πουλόβερ τον χειμώνα με αποτέλεσμα να εκθέτω τον εαυτό μου σε τυχον πνευμονία και επομένως θα υποβάλλω το κράτος σε επιπλέον έξοδα για την νοσηλεία μου; Ή ότι επιμένω να τρώω παϊδάκια και να κινδυνευω απο διάφορες παθήσεις;Περίπτωση2. Σε περίπτωση που γίνει το μοιραίο με άλλο αυτοκίνητο και δεν επιβιώσεις, τότε ο έταιρος οδηγός πιθανόν να υποστεί το γεγονός αυτό (το δικό σου θάνατο) σε όλη του τη ζωή και με κάθε τρόπο (ψυχολογικό, νομικό, οικονομικό κλπ) , πόσο μάλλον τη στιγμή που αν φορούσες ζώνη δεν θα είχε συμβεί τίποτα και οι ευθύνες θα ήταν καθαρά αστικές.
Το αν οι ενέργειες μου προκαλέσουν δυσάρεστα ή ευχάριστα συναισθήματα σε κάποιους τρίτους δεν νομίζω ότι παραβιάζει καμμιά ελευθερία του άλλου. Τότε να μην λέμε ποτέ στην φίλη μας ότι θέλουμε να χωρίσουμε για να μην τη στεναχωρήσουμε, εκτος αν θέλει και αυτή. (Και πάντα με την συγκατάθεση του μπαμπά της, μην τυχον και στεναχωρηθεί και αυτός)!
Εδώ ολόκληρη η θεωρία της αστικής δημοκρατίας έχει στηθεί πάνω στην επιβολή (κατ' άλλους συνειδητή εκχώρηση της διαχείρισης των ατομικών δικαιωμάτων) των πολλών στους λίγους και συζητάμε για το αν η δημιουργία δυσάρεστων συναισθημάτων σε τρίτο, λόγω των πράξεων μου είναι προσβολή της ελευθερίας του;
Και που να δείς δυσάρεστα συναισθήματα που μου δημιουργούνται όταν έρχεται το εκκαθαριστικό της εφορίας!!! Τότε δεν παραβιάζονται τα δικαιώματα μου; Δεν με φέρνει σε κακή ψυχολογική κατάσταση; Και αυτή δεν οφείλεται έμμεσα και σε σένα που αποδέχεσαι, και μέσω της αρχής της πλειοψηφίας επιβάλλεις, την πληρωμή στην εφορία;
Σαφώς όταν με την συμπεριφορά μου δημιουργώ βλάβες σε τρίτο, οφείλω να τις αποκαταστήσω ή να τον αποζημιώσω, αλλά όχι όταν δημιουργώ βλάβη στον εαυτό μου!Παρεμπιπτόντως, νομίζω ότι υπάρχει νόμος που απαγορεύει την αυτοκτονία, ή κάνω λάθος;
-
Ο χρήστης takinen έγραψε:
Είναι βέβαια σαφές πως πρόκειται για μέγιστη ηλιθιότητα να μην φοράει κάποιος ζώνη ειδικότερα όταν οδηγάει αυτοκίνητο με αερόσακους..
Σας αναφέρω πως στις ευρωπαικές αυτοκινητοβιομηχανίες οι αερόσακοι σχεδιάζονται έτσι ώστε να λειτουργούν σε συνεργασία με τη ζώνη..σε αντίθεση με τις ΗΠΑ όπου ο σχεδιασμός σε ορισμένες περιπτώσεις γίνεται έτσι ωστε να προστατεύεται και όποιος δεν φοράει ζώνη.Πάντως δεν θα αργήσουν να έρθουν και ανεξάρτητα από νόμους κλπ, συστήματα στα αυτοκίνητα που δεν θα εκκινούν αν δεν φορέσουν όλοι τη ζώνη τους.. επιτέλους κατά τη γνώμη μου.
Μερικώς γίνεται και τώρα. Αρχίζουν οι προειδοποιητικοί ήχοι οι οποίοι γίνονται πολύ ένονοι και εκνευριστικοί, οπότε αναγκάζεται τουλάχιστον να βάλεις τη ζώνη στη θέση της. Το αν θα τη φορέσεις ή θα βάλεις κάτι άλλο στη θήκη άλλο θέμα.
Το κακό με αυτά τα συστήματα είναι ότι δεν απενεργοποιούνται με την όπισθεν
-
Και αφού το κράτος θέλει τόσο πολύ το καλό μας γιατί η ποινή είναι χρηματική(ή μόνο χρηματική) ;
Θα μπορούσαν όταν σε πιάνουν χωρίς ζώνη να σε υποχρεώνουν να δεις πολύωρα σεμινάρια για τους κινδύνους μη χρήσης της ζώνης ασφαλείας.
Έτσι ο νόμος δε θα λειτουργούσε βάση τον εκφοβισμό (μην πληρώσεις) αλλά θα παρείχε πραγματικό έργο.
Αυτό μάλιστα θα μπορούσε να ισχύει και για άλλες παραβιάσεις του Κ.Ο.Κ.
Αλλά τι λέω; Αφού η τροχαία θέλει να μαζεύει λεφτά. -
Παρεμπιπτόντως, νομίζω ότι υπάρχει νόμος που απαγορεύει την αυτοκτονία, ή κάνω λάθος;
Κάνεις λάθος εξ όσων γνωρίζω...Έχεις βέβαια νομική υποχρέωση να ζεις!!!!!(φοβερό ε?αλλά δεν θα το αναλύσω εδώ γιατί θα πάρει σελίδες...)Απλώς να αναφέρω ότι σε αυτό στηρίζεται το γεγονός ότι η συναίνεση του παθόντος δεν αίρει τον άδικο χαρακτήρα της ανθρωποκτονίας. Το δίκαιο δεν μπορεί να προσδώσει νομικό κύρος στην ελευθερία διάθεσης της ζωής εφ όσον αυτή οδηγεί στο θάνατο και επομένως στην άρση κάθε ελευθερίας.(Μη μου αντλήσετε επιχείρημα από εδώ για τη ζώνη γιατί δεν έχουν καμία σχέση, η ζώνη αποτελεί απλώς διακινδύνευση της ζωής μου όπως και η συμμεταχή μου σε ορειβασία στο Έβερεστ, δεν οδηγεί σε βέβαιο θάνατο, απλά παίρνω ρίσκα που θα έπρεπε να είναι στη διακριτική μου ευχέρεια)
ΑΛΛΑ παρόλα αυτά η απόπειρα αυτοκτονίας (γιατί η τετελεσμένη δεν έχει και πολύ νόημα, έτσι δεν είναι? ) δεν είναι ποινικά κολάσιμη (είναι όμως απαγορευμένη πράξη!!!)...Ποιο το νόημα άλλωστε να είναι τιμωρητή πράξη? Ο εκφοβισμός του άπαξ αποπειραθέντος ούτως ώστε να μην το επαναλάβει? Η ο εκφοβισμός των πολλών και η αποτροπή τους από την αυτοκτονία? Τιμωρείται μόνο η συμμετοχή σε αυτοκτονία...
Κατά τα λοιπά με βρίσκεις σύμφωνο 100% στο δια ταύτα και σε μεγάλο μέρος της επιχειρηματολογίας...Μην τα ξαναγράψω τα δικά μου, τα είπα 10 φορές αλλά δεν νομίζω να τα διάβασε κανείς
-
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Και αυτό το ρημάδι το ΙΚΑ γιατί το πληρώνω; Και είναι και ανταποδοτικό ...
Για το ΙΚΑ δεν λειτουργεί έτσι όπως το αναφέρεις. Αν λειτουργούσε έτσι τότε θα υπήρχε ένας προσωπικός λογαριασμός που θα έλεγε.
Γιάννης Τάδε, έχει πληρώσει συνολικά 100000 ευρώ εισφορές, ήδη έχει λάβει 3000 ευρώ σε διάφορες περιπτώσεις, θα λάβει και άλλα 80000 όταν πάρει σύνταξη, άρα του αντιστοιχούν 17000 ότι και να πάθει στην υπόλοιπή του ζωή. Τράκαρε και θα του χρειαστούν συνολικά 30.000; Ε,, πρέπει τα υπόλοιπα να τα βάλει από την τσέπη του.
Αυτό στα θεωρητικά, δηλαδή υπάρχει ένας μεγάλος κουμπαράς που όλοι τον συμπληρώνουν και είναι χρήσιμος σε όσους τον έχουν ανάγκη.
(Εδώ ας μην μπούμε στο μέρος της ανταποδοτικότητας και των πραγματικών υπηρεσιών. Όλοι θα συμφωνήσουμε και είναι και άλλο θέμα. )Δηλαδή δείχνει κοινωνική αναλγησία εκ μέρους μου το ότι κυκλοφορώ χωρις πουλόβερ τον χειμώνα με αποτέλεσμα να εκθέτω τον εαυτό μου σε τυχον πνευμονία και επομένως θα υποβάλλω το κράτος σε επιπλέον έξοδα για την νοσηλεία μου; Ή ότι επιμένω να τρώω παϊδάκια και να κινδυνευω απο διάφορες παθήσεις; ...
Όσο αρρωσταίνουμε τόσο χειρότερο χειρότερο είναι και και εμάς και για το κράτος και για την δουλειά μας. Δεν θα το χαρακτήριζα κοινωνική αναλγησία αλλά έστω ανευθυνότητα πρώτα από όλα απέναντι στον εαυτό σου.
Το αν οι ενέργειες μου προκαλέσουν δυσάρεστα ή ευχάριστα συναισθήματα σε κάποιους τρίτους δεν νομίζω ότι παραβιάζει καμμιά ελευθερία του άλλου
Γιατί μένεις στα συναισθήματα;
Αν 2 τρακάρουν και μάλιστα σε αμφισβητούμενη περίπτωση, δηλαδή που δεν είναι ξεκάθαρο ποιος φταίει και ο ένας από τους 2 οδηγούς πεθάνει, ο άλλος πέρα του ότι θα περάσει τη βραδιά του στο κρατητήριο, ίσως και χωρίς να φταίει, θα τραβιέται σε όλη του τη ζωή προσπαθώντας να αποδείξει ότι δεν έφταιγε. Που αν τυχόν έφταιγε η κατηγορία θα είναι φόνος εξ αμέλειας, ενώ και αν δεν έφταιγε το κόστος για να ανταπεξέλθεις σε όλους τους τομείς είναι τεράστιο και πίστεψέ με πολύ παραπάνω από ψυχολογικό. Και όλα αυτά θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν ο άτυχος οδηγός φορούσε ζώνη, ή έστω αν το γεγονός ότι δεν φορούσε και γι αυτό σκοτώθηκε, είναι παράνομο.By the way, ακόμα ελεύθερος είναι όποιος δεν θέλει να μην φοράει ζώνη. Απλά θα πρέπει να πληρώνει τυχόν πρόστιμα και βέβαια να χάνει το δίκαιό του σε περίπτωση τρακαρίσματος.
-
koutsan
Στο Στε δεν μπορείς να πρσφύγεις κατά νόμου στην Ελλάδα (ούτε στις ΗΠΑ άλλωστε που υπάρχει ειδικό συνταγματικό δικαστήριο Supreme Court)
Για το supreme court σου απάντησε ο Νίκος δες και αυτό το παράδειγμαhttp://www.di.teilam.gr/main/ste_tei1.htm
για το ΣτΕ -
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Και αφού το κράτος θέλει τόσο πολύ το καλό μας γιατί η ποινή είναι χρηματική(ή μόνο χρηματική) ;
Θα μπορούσαν όταν σε πιάνουν χωρίς ζώνη να σε υποχρεώνουν να δεις πολύωρα σεμινάρια για τους κινδύνους μη χρήσης της ζώνης ασφαλείας.
Έτσι ο νόμος δε θα λειτουργούσε βάση τον εκφοβισμό (μην πληρώσεις) αλλά θα παρείχε πραγματικό έργο.
Αυτό μάλιστα θα μπορούσε να ισχύει και για άλλες παραβιάσεις του Κ.Ο.Κ.
Αλλά τι λέω; Αφού η τροχαία θέλει να μαζεύει λεφτά.όπως θα μπορούσαν σε παραβίαση κόκκινου να αφαιρούν το δίπλωμα, απευθείας χωρίς πρόστιμο, το ίδιο να κάνουν και στους πιωμένους/μεθυσμένους. Eίναι όμως 'γλυκά' τα ευρώ και ας τους αφήσουμε το δίπλωμα να το ξανακάνουν
-
Ειναι της μοδος να ειμαστε (ή να το παιζουμε ) επαναστατες - αντιστασιακοι ;
Αν θελεις να κυκλοφορεις με το σωβρακο δικαιωμα σου .Αν θες να καπνιζεις σαν τον Βεζουβιο δικαιωμα σου.Αν θες να πινεις σαν τον Ορεστη Μακρη παλι και αυτο δικαιωμα σου.
Ομως δεν εχεις δικαιωμα να με υποβαλλεις στο μαρτυριο να σε βλεπω τραυματισμενο ,τουλαχιστον, στο δρομο ή στο παρμπριζ ή δεν ξερω και εγω που αλλου γιατι δεν φοραγες ζωνη.(Μακρυα απο μας).Ουτε να με τρεχουν εμενα στο τμημα και στο δικαστηριο .Αν δεν σε ενδιαφερει εσενα η ζωη σου θα επρεπε τουλαχιστον να ενδιαφερεσαι για την δικη μου,εγω δεν σου χρωστω τιποτα. -
Αν θελεις να κυκλοφορεις με το σωβρακο δικαιωμα σου .Αν θες να καπνιζεις σαν τον Βεζουβιο δικαιωμα σου.Αν θες να πινεις σαν τον Ορεστη Μακρη παλι και αυτο δικαιωμα σου.
Ομως δεν εχεις δικαιωμα να με υποβαλλεις στο μαρτυριο να σε βλεπω τραυματισμενο ,τουλαχιστον, στο δρομο ή στο παρμπριζ ή δεν ξερω και εγω που αλλου γιατι δεν φοραγες ζωνη.(Μακρυα απο μας).Ουτε να με τρεχουν εμενα στο τμημα και στο δικαστηριο.
Αν δεν σε ενδιαφερει εσενα η ζωη σου θα επρεπε τουλαχιστον να ενδιαφερεσαι για την δικη μου,εγω δεν σου χρωστω τιποτα.Δεν θέλω να σε θίξω και οι απόψεις σου είναι απολύτως σεβαστές, αλλά με βάση το παραπάνω που γράφεις:
-
Θα πρέπει να μου απαγορέψεις με νόμο να καπνίζω, γιατί (α) ο καπνός μου μπορεί να βλάψει κι εσένα και (β) υπάρχει πιθανότητα μεθαύριο να σε υποβάλλω στο μαρτύριο να βλέπεις και να περιποιείσαι ένα άτομο με σάπια πνευμόνια, καρκίνο και τρομερούς πόνους, κάτι που ξεκάθαρα δεν το αξίζεις... Παρεμπιπτόντως, είναι ελάχιστοι αυτοί που 'σκοτώνονται' επειδή δε φορούσαν ζώνη σε σχέση με αυτούς που 'πεθαίνουν' επειδή δεν πήραν τον καρκίνο στα σοβαρά, ενώ οι τελευταίοι παίρνουν κι άλλους μαζί τους (βλ. παθητικούς καπνιστές).
-
Θα πρέπει να την κοπανάς με το που βρεθείς μάρτυρας σε οποιοδήποτε ατυχές γεγονός (τροχαίο κλπ) αντί να 'τρέχεις' να καταθέτεις διότι, όπως δείχνεις να πιστεύεις, δε χρωστάς τίποτα στους εμπλεκόμενους, οι οποίοι είναι ξεκάθαρο ότι παραβίασαν το δικαίωμά σου να περάσεις μια όμορφη ημέρα και διατάραξαν την ψυχική σου ηρεμία...
Προσωπικά, άσχετα αν το έχω συνηθίσει και νοιώθω 'γυμνή' όντας μέσα στο αυτοκίνητο χωρίς να φοράω ζώνη, δε μ'ενοχλεί τόσο το ότι είναι παράνομο (τη στιγμή μάλιστα που ΔΕΝ είναι παράνομο π.χ. το να καπνίζω ενώ οδηγώ, άσχετα αν η μαστούρα μου και η έλλειψη συγκέντρωσης στο δρόμο μπορεί να αποβεί μοιραία για κάποιον τρίτο), όσο με ενοχλεί το γεγονός ότι πολλοί από τους φίλους και τις φίλες που γράφουν εδώ φαίνονται να βάζουν τα δικά τους αυθαίρετα όρια στην ελευθερία του καθενός μας να 'ρισκάρει' τη δική του ζωή όσο κρίνει αναγκαίο και με όποιον τρόπο επιλέγει, εκφράζοντας την αντίληψη, στην ουσία, ότι μία τέτοια ελευθερία είναι θεμιτή μόνο όταν αποκλείεται να επηρρεάσει αρνητικά την ψυχολογική γαλήνη τρίτων αλλά και την ακεραιότητα της... τσέπης τους!
Η μέρα φεύγει, ο Μεγάλος Αδερφός έρχεται........
-
-
koutsan
Στο Στε δεν μπορείς να πρσφύγεις κατά νόμου στην Ελλάδα (ούτε στις ΗΠΑ άλλωστε που υπάρχει ειδικό συνταγματικό δικαστήριο Supreme Court)
Για το supreme court σου απάντησε ο Νίκος δες και αυτό το παράδειγμαΣτο Στε δεν μπορείς να προσφύγεις ευθέως κατά νόμου...Τελεία και παύλα...Ο έλεγχος συνταγματικότητας στην Ελλάδα είναι αποκλειστικά παρεμπίπτων...Έχω γράψει δεκάδες σελίδες και στη Γαλλία και στην Ελλάδα επί του θέματος...Είναι η δουλειά μου...Το link που μου έδωσες δεν έχει καμία σχέση με αυτό που σου λέω...Το Στε όπως ακριβώς και **ΟΛΑ τα δικαστήρια **εν Ελλάδι ελέγχουν τη συνταγματικότητα ενός νόμου και **ΔΕΝ μπορούν να τον καταργήσουν **- μόνο να μην τον εφαρμόσουν στην υπό κρίση υπόθεση - αλλά δεν μπορείς ΠΟΤΕ να στραφείς ευθέως κατά νόμου...Το ΣτΕ ΔΕΝ είναι συνταγματικό δικατήριο...
Εδώ δεν λέω τη γνώμη μου...Τα πράγματα έχουν ακριβώς έτσι ούτε λίγο, ούτε πολύ, ούτε στο περίπου, αλλά ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣΣτις ΗΠΑ επίσης είναι διάχυτος ο έλεγχος συνταγματικότητας και παρόλο που στο Σύνταγμα του 1787 δεν υπήρχε καμία διάταξη περί αυτού οι δικαστές τον οικειοποιήθηκαν μόνοι τους με την περίφημη υπόθεση Marburyvs/Madison 1803. Το Supreme Court ελέγχει τη συνταγματικότητα των νόμων (αλλά ΔΕΝ είναι αποκλειστικά συνταγματικό δικαστήριο όπως άλλωστε δεν είναι και το ΣτΕ στην Ελλάδα) σε τελευταίο βαθμό και έχει τον τελευταίο λόγο, αλλά ελέγχουν τους νόμους και τα κατώτερα δικαστήρια (όπως και στην Ελλάδα)...
Δεν είμαι βέβαιος αν μπορείς να πρσβάλλεις ευθέως νόμο (κύριος έλεγχος) ή και εδώ είναι μόνο παρεμπίπτων ο έλεγχος...Νομίζω όμως ότι και εδώ (όπως και στην Ελλάδα) δεν υπάρχει συνταγματική προσφυγή εν είδει actio popularis -
Φιλε koutsan αν θελεις πες μου ,το αποτελεσμα της ψηφοφοριας (για αν μας αρεσει η οχι οτι υπαρχει νομος που μας υποχρεωνει να φοραμε ζωνη ) σε τι μπορει να χρησιμεψει.
Αληθινα δεν βλεπω τι μπορει να αποδειξει ενα θετικο η αρνητικο αποτελεσμα. -
Ομως δεν εχεις δικαιωμα να με υποβαλλεις στο μαρτυριο να σε βλεπω τραυματισμενο ,τουλαχιστον, στο δρομο ή στο παρμπριζ ή δεν ξερω και εγω που αλλου γιατι δεν φοραγες ζωνη.(Μακρυα απο μας).Ουτε να με τρεχουν εμενα στο τμημα και στο δικαστηριο
!!!!!!Δεν θα διανοηθώ ποτέ στη ζωή μου να πάθω ατύχημα ενώπιόν σου...Να με βλέπεις μέσα στα αίματα ένα μάτσο σάρκες διαλυμένες και να χαλάσει η μέρα σου!!!Α παπαπα...Θα είμαι προσεκτικός σαν γέρος 100 χρονών...Πως και δε σκέφτηκες να επισημάνεις και τους λεκέδες από αίματα στην άσφαλτο ή σε τυχόν παρακείμενους περαστικούς...Αποτελεί μάλλον το σοβαρότερο λόγο πάνω στον οποίο ο νόμος περί ζώνης έχει στηριχτεί ...Είμαι βέβαιος ότι θα αναφέρεται και στη Εισηγητική του Έκθεση...
-
Επειδη εχω παθει ατυχημα (παραλιγο δυστηχημα)και δεν φοραγα ουτε εγω(πολυ κακως) ουτε ο αλλος ζωνη εκφραζω αυτη την αποψη.Μεχρι να βεβαιωθω οτι ο αλλος ειναι ζωντανος,αφου πεταχτηκε εξω απο το παρμπριζ,παραλιγο να λιποθημισω απο την αγωνια μου και ας χρειαζομουν 20 ραμματα στο κεφαλι.Υποψην οτι εφταιγε ο αλλος γιατι παραβιασε ΣΤΟΠ και ετρεχε με 80 εντος πολης.
Παντως εχω χασει ενα θειο μου απο αποφρακτικη πνευμονοπαθεια (απο το χρονιο καπνισμα ) παρολες τις παρενεσεις μας να το κοψει το καπνισμα.Μην ξεχναμε οτι το καπνισμα εθιζει οπως τα ναρκωτικα.
Ποτε δεν την εχω κοπανησει απο ατυχημα ,και οποτε χρειαστηκε μετεφερα και ατομο στο νοσοκομειο.Αλλο ομως να εισαι αμεσα εμπλεκομενος σε ενα ατυχημα και αλλο να βοηθας τον συναθρωπο σου.
Βεβαιως και υπαρχει το δικαιωμα της αυτοδιαθεσης αλλα πρεπει να υπολογιζουμε ποσο οι αποφασεις μας επηρεαζουν τους υπολοιπους.
Δυστυχως ομως αναμασαμε τα ιδια και τα ιδια σε κατι που πιθανο να μην εχει μια ξεκαθαρη απαντηση -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Ομως δεν εχεις δικαιωμα να με υποβαλλεις στο μαρτυριο να σε βλεπω τραυματισμενο ,τουλαχιστον, στο δρομο ή στο παρμπριζ ή δεν ξερω και εγω που αλλου γιατι δεν φοραγες ζωνη.(Μακρυα απο μας).Ουτε να με τρεχουν εμενα στο τμημα και στο δικαστηριο
!!!!!!Δεν θα διανοηθώ ποτέ στη ζωή μου να πάθω ατύχημα ενώπιόν σου...Να με βλέπεις μέσα στα αίματα ένα μάτσο σάρκες διαλυμένες και να χαλάσει η μέρα σου!!!Α παπαπα...Θα είμαι προσεκτικός σαν γέρος 100 χρονών...Πως και δε σκέφτηκες να επισημάνεις και τους λεκέδες από αίματα στην άσφαλτο ή σε τυχόν παρακείμενους περαστικούς...Αποτελεί μάλλον το σοβαρότερο λόγο πάνω στον οποίο ο νόμος περί ζώνης έχει στηριχτεί ...Είμαι βέβαιος ότι θα αναφέρεται και στη Εισηγητική του Έκθεση...
Περα απο την ειρωνια ποτε να μην παθεις ατυχημα ουτε εσυ ουτε καποιος δικο σου,και αν η ζωνη νομιζεις οτι βοηθα φορα την και μην στεκεσαι στο αν θα σε γραψει η τροχαια.
-
Φιλε koutsan αν θελεις πες μου ,το αποτελεσμα της ψηφοφοριας (για αν μας αρεσει η οχι οτι υπαρχει νομος που μας υποχρεωνει να φοραμε ζωνη ) σε τι μπορει να χρησιμεψει.
Αληθινα δεν βλεπω τι μπορει να αποδειξει ενα θετικο η αρνητικο αποτελεσμα.Έχεις απόλυτο δίκιο το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν χρησιμεύειε σε ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα...Οι άλλες ψηφοφορίες δηλ χρησιμεύουν?πχ αν μας αρέσει ο Chris Bangle είναι χρήσιμο? εγώ ο κακομοίρης χρησιμότητα δε βλέπω...ή Η ποινή για το διπλοπαρκάρισμα πιστεύεις ότι σε εμπλούτισε? Όχι βέβαια αλλά κουβέντα να γίνεται....Η συζήτηση όμως πάντα χρησιμεύει...
Θα ξαναπώ πάντως ότι δεν χρησιμεύει σε τίποτα η ψηφοφορία ΑΡΑ δεν έπρεπε να το είχα θέσει ως τέτοιο αλλά απλώς ως θέμα προς συζήτηση...Mea culpa
Ελπίζω να σε ικανοποίησα -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Αληθινα δεν βλεπω τι μπορει να αποδειξει ενα θετικο η αρνητικο αποτελεσμα.Έχεις απόλυτο δίκιο το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν χρησιμεύειε σε ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα...Οι άλλες ψηφοφορίες δηλ χρησιμεύουν?πχ αν μας αρέσει ο Chris Bangle είναι χρήσιμο? εγώ ο κακομοίρης χρησιμότητα δε βλέπω...ή Η ποινή για το διπλοπαρκάρισμα πιστεύεις ότι σε εμπλούτισε? Όχι βέβαια αλλά κουβέντα να γίνεται....Η συζήτηση όμως πάντα χρησιμεύει...
Θα ξαναπώ πάντως ότι δεν χρησιμεύει σε τίποτα η ψηφοφορία ΑΡΑ δεν έπρεπε να το είχα θέσει ως τέτοιο αλλά απλώς ως θέμα προς συζήτηση...Mea culpa
Ελπίζω να σε ικανοποίησαΟι ψηφοφορίες που γίνονται εδώ, είναι κάτι σαν τα γκάλοπ που κάνουν οι στατιστικές εταιρείες για τις εκλογές.
Δεν βγαίνει κάποιο ασφαλές συμπέρασμα, αλλά μετρείται το κλίμα και αποτυπώνεται με μια ματιά η γνώμη μας για ένα θέμα.
Τώρα, όσον αφορά τη χρήση ζώνης ή όχι, λογικό είναι να απαντήσουν οι περισσότεροι από εμάς θετικά στην ερώτηση, μιας και αυτό είναι το ''αυτονόητο'' και το ''νόμιμο''.
Αντίθετα, στην ψηφοφορία που αναφέρθηκες για τον Chris Bangle, είναι θέμα προσωπικού γούστου, καθώς πρόκειται για σχεδίαση, που εμπλέκει και τον υποκειμενικό παράγοντα.
Συγνώμη και για το άσχετο του θέματος. -
Συγνώμη και για το άσχετο του θέματος.
Φυσικά και δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα με την ψηφοφορία για τον Chris Bangle...Αλλοίμονο...Απλά έκανα μια έτσι στη λίστα να βρω καμιά ψηφοφορία για να στηρίξω το ότι δεν έχουν οι ψηφοφορίες χρησιμότητα, αλλά απλά 'διανθίζουν' την ατμόσφαιρα του forum, και...έπεσε το μάτι μου στη δικιά σου ...
Δεν έχω να ψέξω καμία ψηφοφορία απλά πήγα να 'υπερασπιστώ' τη δικιά μου που ομολογουμένως είναι αποτυχημένη και έχει δημιουργήσει ένταση που δεν την περίμενα σε τέτοιο βαθμό...Περίμενα να μη συμφωνούν οι περισσότεροι μαζί μου αλλά να μου πουν σχεδόν ότι θέλω να σκοτωθώ ή να 'προπαγανδίσω' τη μη χρήση ζώνης δείχνει ότι δεν συνενοούμαστε ....Α a propos φίλε technik
Τώρα, όσον αφορά τη χρήση ζώνης ή όχι,
κάτι τέτοιες παρανοήσεις κάνουν μερικούς να μου λένε άλλα αντ'άλλων...Το θέμα είναι ο νόμος περί ζώνης και ΟΧΙ αν πρέπει να φοράμε ή όχι ζώνη...Μια μικρή μικρή διορθωσούλα που μπορεί όμως να οδηγήσει σε μεγάλες μεγάλες παρεξηγήσεις
-
Διαβάζοντας όλο το θέμα γι'αυτόν τον αντιδημοκρατικό νόμο θά αναφερθώ σε μερικά σημεία που μου έμειναν.
Πιστεύω ότι σε καταλαβαίνω φίλε koutsan όταν αναφέρεσε με τόσο πάθος γιά την αντιδημοκρατικότητα αυτού του νόμου. Μήπως υπερβάλεις όμως λίγο ;;
Από τα βασικά στοιχεία της δημοκρατίας σε μιά κοινωνία είναι η ελευθερία σε όλες τις μορφές της , είναι όμως και οι κανόνες (της δημοκρατίας , που αν τις αποδέχονται οι πολίτες της κοινωνίας , γίνονται και κανόνες της κοινωνίας)
Χρησιμοποίησες μερικά πολύ καλά παραδείγματα (τσιγάρο-ποτό) γιά να γίνει κατανοητή η αναγκαιότητα ή όχι απαγορευτικών νόμων , οι οποίοι είναι γενικά αποδεκτό ότι πρέπει να αποφεύγονται σε μιά κοινωνία αφού στερούν την ελευθερία πράξεων.
Υπάρχουν και μερικές απαγορεύσεις όμως που υποβάλλονται από τη λειτουργία της ίδιας της κοινωνίας. Και πιστεύω ότι μία απ'αυτές είναι και η απαγόρευση της οδήγησης χωρίς ζώνη. Την λειτουργία της Ελληνικής κοινωνίας σ'αυτό το θέμα την περιέγραψε πολύ καλά ο φίλος syele : .. o 'οδηγικός' μας πολιτισμός είναι αυτός που είναι ανακόλουθος με όλους τους 'άλλους' πολιτισμούς μας.
Πολύ σωστά αναφέρθηκε και ο τρόπος εφαρμογής του νόμου και οι ποινές που θα μπορούσαν να είναι ....σεμινάρια , όπως είπε ο φίλος PG220.Kαι να φοράμε πάντα τη ζώνη μας.
Τουλάχιστον είναι από τις στερήσεις της ελευθερίας μας που αποδεδειγμένα είναι χρήσιμη γιά τη ζωή όλων μας.
Πόσα από τα χιλιάδες θύματα των ελληνικών δρόμων θα είχαν σωθεί αν φορούσαν ζώνη είπαμε..;;;;;; -
Πιστεύω ότι σε καταλαβαίνω φίλε koutsan όταν αναφέρεσε με τόσο πάθος γιά την αντιδημοκρατικότητα αυτού του νόμου. Μήπως υπερβάλεις όμως λίγο ;;
Φίλε Βασίλη με αναγκάζουν να υπερβάλλω όταν δυσκολεύομαι ακόμα και να κάνω κατανοητό για τί πράγμα συζητάω...Η άποψή μου συνεχίζει να είναι αυτή που διατύπωσα γιατί δεν μου ήρθε χτες αλλά την έχω διαμορφώσει σιγά σιγά και την έχω εντάξει σε ένα γενικότερο πλαίσο όσο πιο ομοιογενές μπορώ, με αρχές που εγώ έχω θέσει, όσο κόβει το ξερό μου, και οι οποίες αποτελούν κατευθυντήριες γραμμές και όχι θέσφατα...Βάσει αυτών προσεγγίζω εκ πρώτης ένα θέμα και κατόπιν ψάχνω και συζητάω...
Επί της ουσίας τώρα...Αντιλαμβάνεσαι ότι η άποψή σου όχι μόνο είναι σεβαστή αλλά έχει και βάση, και μάλιστα ανθρωπιστική...Διαφωνώ (το γιατί το είδες)
Δεν θα έλεγα το νόμο αντιδημοκρατικό πολύ περισσότερο βέβαια αντισυνταγματικό καθ ότι δεν είναι σε καμία περίπτωση (αν προσέξεις δε χρησιμοποίησα ΠΟΤΕ καμία παρόμοια έκφραση)...Είμαι αρκετά προσεκτικός στις εκφράσεις που χρησιμοποιώ ιδιαίτερα όταν πρόκειται για θέματα που άπτονται των πολιτικών επιστημών ή νομικών...Επίσης καθόλου δεν μίλησα για ατομικές ελευθερίες etc etc...Αυτά τα είπαν άλλοι και μάλιστα άνθρωποι οι οποίοι ήταν σε πλήρη αντίθεση μαζί μου (αν υποθέσουμε ότι κατάλαβαν σε τί αντιτίθενται)...Δεν τίθεται θέμα ατομικών ελευθεριών. Δεν είναι νομικό το ζήτημα, (θα το θελα πολύ ) αλλά νομοθετικής πολιτικής και σχεδιασμού...Με ενδιαφέρουν (στην προκειμένη περίπτωση) οι άξονες πάνω στους οποίους κινείται ο νομοθέτης κατά την κατάρτιση του κειμένου, τα όρια που θέτει στον εαυτό του (όχι τα συνταγματικά) και τα κριτήρια που χρησιμοποιεί για να διαφοροποιήσει καταστάσεις εκ πρώτης όψεως όμοιες (ίσως και εξ εσχάτης )
Όπως ξαναείπα δεν θα κατέβαινα στο δρόμο γι αυτό, αλλά εφιστώ την προσοχή απλώς στο συγκεκριμένο μοτίβο θέσπισης νόμων το οποίο είναι : 'εγώ ξέρω τί είναι καλό για σένα, εσύ βούλωστο' Θα τον έλεγα λοιπόν υποτιμητικό προς αυτούς στους οποίους απευθύνεται και ως σχεδόν μεμονωμένη περίπτωση που δεν ακολουθείται από άλλες ανάλογες ρυθμίσεις που θα προστατέψουν τη ζωή μου και την υγεία μου(αν υπήρχαν μάλλον θα διαφωνούσα και για αυτές )..Αυτό με κάνει καχύποπτο...Κλείνοντας να πω ότι μου θυμίζει λίγο τις διαφωνίες με Γάλλους φίλους μου για τον πόλεμο στο Ιράκ και στη Σερβία, μου έλεγαν :
'Μα καλά αρνείσαι ότι ο Σαντάμ είναι δικτάτορας και σφάχτης?'
'Οχι,αλλά γιατί αυτόν? τόσες δεκάδες υπάρχουν στον κόσμο'
'Ε από κάπου πρέπει ν΄αρχίσουμε' ΄Λέτε να γίνει και εδώ η αρχή από τη ζώνη?
Φιλικά
Υπέρ ή κατά της υποχρέωσης εκ του νόμου να φοράμε ζώνη?