-
**Kίνηση εντός πόλης **
ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΗΤΟ 10.000χλμ ετησίως μέση κατανάλωση
11λτ./100χλμ (όσο ένα τυπικό 1.6litre) σύνολο 1100λτ.
DIESEL 10.000χλμ ετησίως μέση κατανάλωση
7λτ./100χλμ (diesel κινητήρας ίδιων κυβικών του ίδιου αυτοκινήτου σε turbodiesel monorail EuroIV εκδοχή) σύνολο 700λτ. ετησίωςKίνηση εκτός πόλης (το ίδιο αυτοκίνητο)
ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΗΤΟ 5.000χλμ ετησίως μέση κατανάλωση
9λτ./100χλμ (όσο ένα τυπικό 1.6litre) σύνολο 450λτ
DIESEL 5000χλμ ετησίως μέση κατανάλωση
5,5λτ./100χλμ (diesel κινητήρας ίδιων κυβικών του ίδιου αυτοκινήτου σε turbodiεsel monorail EuroIV εκδοχή) σύνολο 275lτ. ετησίωςAρα σε ετήσια βάση το μεν βενζινοκινητο χρειάζεται 1550 λίτρα καύσιμο το δε πετρελαιοκίνητο 975 λιτρα ήτοι διαφορά 575 λίτρα.
Επί 1.1 ευρώ το λίτρο (τρέχουσα τιμή) = 632.5 ευρώ. Αυτή λοιπόν είναι η εξοικονόμηση σε ετήσια βάση για ένα μέσο αυτοκίνητο 1.6.Η διαφορά είνια τρομερά εντυπωσιακή για τα μεγαλύτερα και βαρύτερα οχήματα. Π.χ. ένα 4WD SUV δίλιτρο στην πόλη μπορεί νάχει εξοικονόμηση ως 50% αν πετρελαιοκινείται.
Επίσης μεταμορφώνονται τα βαριά οχήματα και εκεί που σέρνονται σαν βενζινοκίνητα, με το diesel γίνονται χρηστικά και ευκολοοδήγητα. -
Ο χρήστης rafi έγραψε:
Πείτε γνώμες για τα diesel στην Ελλάδα, τις προκαταλήψεις που υπάρχουν και το βασικό μου ερώτημα,γιατί ο μέσος Έλληνας της επαρχίας (που μπορεί δηλαδή) γιατί δεν το σκέφτεται καν να στραφεί προς μία diesel έκδοση του μοντέλου που ενδιαφέρεται να αγορασει, ενώ από την άλλη γκρινιάζει για την ακρίβεια στα καύσιμα και όχι μόνο...Ο ελληνας της επαρχιας σκεφτεται πολυ τη διαφορα στην τιμη αγορας (κινητηρα diesel-βενζινης).
-
Prosfata stamathsan gia elegxo sth 8essalonikh diesel ix apo gnwsto gnwstou kai otan o odhgos rwthse 'den 8a me grapsete gia to diesel?' toy apanthsan oti 'den exoun tetoia entolh'
-
Ο χρήστης MITSOS-XENOS έγραψε:
Prosfata stamathsan gia elegxo sth 8essalonikh diesel ix apo gnwsto gnwstou kai otan o odhgos rwthse 'den 8a me grapsete gia to diesel?' toy apanthsan oti 'den exoun tetoia entolh'γιατί τους ρώτησε? αραγε?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
γιατί τους ρώτησε? αραγε?A fast track lawyer can't lie for 24 hours due to his son's birthday wish after the lawyer turns his son down for the last time.
-
Πάντως αντιπρόσωπος της Θεσσαλονίκης μου είπε ότι δεν υπάρχει θέμα, η αστυνομία έπαψε να το ψάχνει, υπάρχει 'σιωπηρή κατάργηση' αυτού του ηλ!@#$! νόμου. Ήδη κυκλοφορούν πολλά ντιζελοκίνητα ΙΧ με θεσσαλονικιώτικες πινακίδες.
-
αληθεια ειναι αλλα με πινακιδες κοζανης, αλλων νομών. οχι θεσσαλονικης.
-
παντως παιδια εγω πηγα ποσειδωνος μπουζουκια με navara
και το παρκαρα και κοντα στην εισοδο γιατι δεν ειχε συναγερμο και φοβηθηκα. 20Ε στον παρκαδορο βεβαια. και εχω κατεβει αρκετες φορες αθηνα με το navara. τωρα αν με σταματησουν.... ενταξει ο νομος υπαρχει αλλα θα 'κλαψω' λιγο, θα πω οτι δεν εχουμε αλλο κτλ. -
Γείτονας μου παρέλαβε πριν τις γιορτές το Quashqai 1,5 dci με Θεσσαλονικιώτικα νούμερα ... μένει Καλαμαριά.
-
δεν σου απαγορευει κανεις να αγορασεις diesel με οτι πινακιδες θελεις
-
δεν σου απαγορευει κανεις να αγορασεις diesel με οτι πινακιδες θελεις
-
καλησπερα σε ολους.εχω diesel bmw x3 με νουμερα θεσσαλονικης εδω και 2 χρονια και ο πεθερος μου 12 χρονια diesel mercedes...κυκλοφορουμε κανονικα και παντου...
-
Πρέπει να κάνεις μια υπεύθυνη δήλωση ότι και καλά δεν θα το χρησιμοποιείς εντός πόλης ή μια δήλωση ότι μένεις εκτός απαγορευμένης περιοχής για να πάρεις πινακίδες.
-
Να μην έχω μπει στο φορουμ νωρίτερα, πριν το πάρω βενζινοκίνητο.....
-
Σχετική απορία με το πετρέλαιο, αλλά ψιλοάσχετη με την αυτοκίνηση.
Είχε ειπωθεί πριν καιρό, κάπου στο φθινόπωρο, οτι υπήρχε η παρίπτωση να εξισωθούν τεχνητά οι τιμές πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, μέσω ενός ειδικού φόρου, για να μειωθούν οι περιπτώσεις νοθείας.
Μάλιστα έλεγαν στις ειδήσεις οτι με το τιμολόγιο του (υπερτιμημένου) πετρέλαιου θέρμανσης που έβαλες στο σπίτι σου, μπορούσες να πας σε μια συγκεκριμένη υπηρεσία και να πάρεις πίσω κάποια διαφορά, που πιθανώς να αντιστοιχούσε σε αυτόν τον ειδικό φόρο.
Ξέρει κανείς αν ίσχυσε κάτι τέτοιο τελικά? Και αν ναι, ποια είναι αυτή η αρμόδια υπηρεσία? -
Ο χρήστης tasven έγραψε:
προσωπικα δεν εχω ακουσει κατι.
ενα πρωτο βημα παντως μοιαζει να εχει γινει.
η εξομοιωσει της τιμης του πετρελαιου κινησης με το θερμανσης.
αν σε αυτο δεν υπαρξει πισωγυρισμα τοτε ανοιγει ο δρομος και για την αρση της απαγορευσης νομιζωΕκεί ελπίζουμε όλοι φίλε μου.
Αν υποθέσουμε ότι αυριο επίτρέπεται η περελαιοκίνηση. Όλοι θα τρέξουν να πάρουν πετρελαιοκίνητο τουλάχιστον οι περισσότεροι, και θα καθόταν η αγορά της βενζίνας.
Υποθετική Ερώτηση: Η υπάρχουσα υποδομή διυληστηρίων διακίνησης (δεξαμενές διυληστηρίων τεπόζιτα βενζιναδικων κλπ) θα αλλάξει αμεσα η θα υπάρχει προσωρινή ελειψη κλπ. Τα διυλυστήρια Βαρδινογιάννηδες κλπ θα εχουν προετοιμαστεί για κάτι τετοιο τους συμφέρει οικονομικά?
Η υπάρχουσα υποδομή servise ανταλλακτικών θα κάνει άμεσα αναβάθμιση λογω αυξημένης ζήτησης?
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.? ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ?
Στην Ελλάδα ζούμε, και χωρίς να θέλω να προσβάλω κανένα βάζοντας μέσα και τον εαυτό μου, οι περισσότεροι Έλληνες ξέρουμε παρα πολυ καλά για πορτοκάλια και για ζαρζαβατικα όσο οι περισσότεροι πχ Γερμανοί απο μηχανές κλπ. Αλοιώς θα τους είχαμε πάρει με τις σφαλιάρες με το δούλεμα που μας ρίχνουν. Αν ήθελαν να μειώσουν τη ρύπανση θα άλλαζαν πρώτα πρώτα τα ρυπογόνα κρατικά αστικά και θα επέτρεπαν μόνο σε νέας τεχνολογίας ντηζελοκίνητα να κυκλοφορήσουν στο κέντρο.
ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ auto να πάρει ένα νέας τεχνολογίας ντηζελοκίνητο και να το κυκλοφορήσει προκλητικά στο κέντρο κάνοντας και ταυτόχρονα καμπάνια να ξυπνήσει μερικούς? ΟΧΙ....
Μήπως κατι άλλο παίζεται εκτός απο το παραμύθι των μικροσωματιδίων? Διαβαστε την έκθεση του καθηγητή Ζιώγα ΕΜΠ και πείτε μου και μένα....
Πάντως εχω πετρελαιοκίνητο ,κυκλοφορώ παντού 3 χρόνια και αν με γράψουν ΄΄α δ ι κ α ΄΄ας με γράψουν .αυτό για το περιοδικό το έχω πει πολλές φορές και απορω πως ο Καβαθάς που σκίζεται δεν τους πηγε στα δικαστήρια να τελειώνουμε για παραβίαση νόμου της ΕΕ... Αφου όλοι οι τουρίστες με diesel ερχονται, τα αλμπανό μας εχουν πηξει με τις μερσετνες του 1980.... οι γειτονες από την σπάρτη έχουν κατακλήσει την αθήνα (εννοω τις πινακίδες ΑΚΕ, γεμάτο diesel)
-
διάβασα αυτά τα περι υπεύθυνης δήλωσης για να παρεις πινακίδες κλπ.....
- Αν το παρεις από άλλον diesel τότε τι σημασία έχει που μένεις. Απλώς το αγόρασες και τώρα πας στο λιμάνι!!!!
- Αν με σταματήσουν και τους πως ότι πάω να πάρω το παιδί από την γυναίκα μου για να το παω στον γιατρό? (φυσικά και εχω γιατρούς να πάρω τηλ) τι θα μου κάνουν
- Αν τους πω ότι εχω ραντεβού με τον Αλογοσκούφη και έχω αργήσει?
- Δεν ξέρω ότι είναι diesel μου το κάνανε δώρο?
- ειμαι 10 χρόνια στο εξωτερικό και δεν ξέρω τι μου λέτε
- από που είσαι ρε μεγάλε.... Τον τάδε τον ξέρεις είμασταν μαζί σχολείο....
Γενικά παιδιά αν μπορείτε πείτε κάτι για το 1,2,3 γιατί τα υπόλοιπα τα παίζουμε όλοι φαντάζομαι
-
Κοίτα αυτοί θα σε γράψουν και μετά η ελληνική δικαιοσύνη έχει τον τελευταίο λόγο. Θα σου πουν τράβα να βρεις το 'δίκιο σου' και εκεί σίγουρα θα χρειαστείς χαρτιά για να αποδείξεις τους ισχυρισμούς σου.
Χαρτιά που να αποδεικνύουν ότι το πήρες από άλλον, εισιτήριο για επιβίβαση σε πλοίο, χαρτιά ιατρού νοσοκομείου για έκτακτο περιστατικό, ή να φέρεις τον Αλογοσκούφη μάρτυρα αποδείξεως -
η ερωτηση... ειναι πιο γενική... και όλες οι δικαιολογίες ειναι για να φύγεις .....
Εχετε δει κανένα να τον γράφουν? Γενικότερα... Κάποιο περιστατικό?
-
Δεν πρόκειται να κάνουν μπλόκο ή να σταματήσουν κανέναν για να τον γράψουν για diesel....Αν όμως σε σταματήσουν για έλενχο, άδεια δίπλωμα κτλ και τότε το δουν, τότε μπορεί να φας το πρόστιμο...
Εχω κολλητό που έχει X3 και κυκλοφορεί μέσα στην Θεσσαλονίκη κανονικά, έχει πάει από το 2.0d και έχει ξεκολλήσει το d και δεν τον έχει ενοχλήσει κανείς...
Πετρέλαιο! Τι θα γίνει επιτέλους;