-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Να ξέρουν όμως αν γίνει καμιά στραβή με την τουρκία εγώ θα την κάνω βουλγαρία μεριά. Ας πολεμήσει ο βαρδινογιάννης ,εγώ πλέον δεν έχω τίποτα να χάσω, μου τα πήραν όλα....Ετσι οπως τα εχουν κανει... οντως... let them fight.
-
Στραβή με την Τουρκία λίγο χλωμό έως πάνχλωμο το βλέπω. Κι αυτό είναι ένα παιχνίδι για να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα και να πληρώνουμε εμείς, που ΔΕΝ έχουμε αυτούς που ΕΧΟΥΝ για να βγάζουν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ. Πλήρωσε περισσότερα, πάρε λιγότερα! Μα πού ακούστηκε αυτό; Δεν έχει ΚΑΜΙΑ απολύτως λογική. Από που θα βρω να πληρώσω τη βενζίνη μου; Αφού δεν δίνετε αυξήσεις, θέλετε να δουλεύουμε περισσότερο, με λιγότερα λεφτα. Κι αν πολλοί κάνουν και μια δεύτερη δουλειά για να τα βγάλουν πέρα τώρα ποια δεν θα μπορούν!
Και οι απαντήσεις κοινότυπες. Ετσι ορίζει η Ευρωπαϊκή Ενωση κι εμείς πρέπει να ακολουθήσουμε! ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ! Αν υπήρχε κράτος η πολιτεία θα μεριμνούσε για τους πολίτες της. Αλλά δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει καμία ανθρωπιά σ΄ αυτή τη χώρα. Ποτέ δεν υπήρχε και ποτέ δεν θα υπάρξει. Όλοι προσπαθούν να σ' εξαπατήσουν και η πολιτεία τους αφήνει! Δήθεν δεν μπορεί να κάνει τίποτε.Έχουμε μάθει να τα κάνουμε όλα μόνοι μας. Μόνο εμείς θα μπορούσαμε να κόνουμε κάτι απέναντι στις μονωπολιακές πολιτικές των πετρελαϊκών εταιριών. Μόνο εμείς οι απλοί καταναλωτές μπορούμε να ζορίσουμε τις εταιρίες να μειώνουν τις τιμές ανάλογα με τις μειώσεις στις διεθνής τιμές πετρελαίου και όχι να τις αφήνουν στα ίδια επίπεδα ή ακόμα και να τις ανεβάζουν. Μόνο εμείς μπορούμε να απαιτήσουμε να υπάρχουν διαφανείς διαδικασίες στις τιμολογήσεις των καυσίμων. Εχουμε κάθε δικαίωμα να γνωρίζουμε το κέρδος της κάθε εταιρίας και του κάθε πρατηριούχου.
Πώς θα το κάνουμε αυτό; Μαζεύοντας τις τιμές από πρατήρια και συγκρίνοντας πρατήρια, τιμή και ποιότητα πρατηριούχου. Ελάχιστο αποτέλεσμα. Γιατί εκεί είναι που ελέγχουν οι εταιρίες και μας κατευθύνουν εκεί που θέλουν αυτές. Βάζοντας ελάχιστο στις τιμές πώλησης και κανένα πρατήριο δεν θα έχει φθηνότερη.
Μήπως να αφήναμε τα αυτοκίνητά μας και να χρησιμοποιούσαμε συγκοινωνία πιο συχνά; Αρκετοί πάλι είναι αυτοί που δεν μπορούνε λόγο ιδιαιτεροτητας του επαγγελμάτος τους να μην εξυπηρετούνται από συγκοινωνία αλλά είναι καλό να τη συνηθίσουμε. Εγώ προσωπικά όταν θέλω να κατέβω στο κέντρο της Αθήνας ποτέ δεν θα πάρω αυτοκίνητο. Μόνο το τρένο.
Να κυκλοφορούμε μήπως με ποδήλατο περισσότερο; Σιγά μη σε αφήσουν τα αυτοκίνητα!
Να αγοράζουμε αυτοκίνητα με πολύ μικρή κατανάλωση και όχι τζιπ. Που τελευταία έχει γίνει μια παράλογη μόδα. Που μπορεί να είναι πιο ακριβά από τα συμβατικά αλλά κερδίζουμε στο μέλλον με τη χρήση του.
Υβριδικά αυτοκίνητα; όπως το PRIUS. Λίγο μακριά αυτή η εποχή γιατί είναι ακόμη πολύ ακριβά. Αλλά είμαι σίγουρος ότι οι πετρελαϊκές εταιρίες έχουν μπλοκάρει την έρευνα για ενναλακτικές μορφές ενέργειας αλλιώς τώρα θα κυκλοφορούσαν ευρέως υβριδικά, fuell cells και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί.Τι μας απομένει λοιπόν; Μια στήριξη από την πολιτεία, που στη χώρα μας είναι όμως ανύπαρκτη!
-
Σε τεστ που πρόσφατα διάβασα σε αγγλικό μηνιαίο περιοδικό πρωταθλητής οικονομίας βρέθηκε η δίλιτρη Corolla diesel, αφήνοντας πολύ πίσω το πολυτάλαντο και πανάκριβο Prius. Tα στοιχεία βρίσκονται σπίτι μου και επιφυλάσσομαι αύριο μεθαύριο να τα κάνω ένα post στη σελίδα αυτή, να γίνουν επακριβώς γνωστά.
Ομως το θέμα μου δεν είναι αυτό. Είναι γνωστό στους παροικούντες την ...Αθήνα ότι ντηζελοκίνηση διστάζουν να δώσουν γιατί δεν ξέρουν πως να περιορίσουν τη νοθεία που έχει γίνει κράτος εν κράτει σε ένα κράτος Bo$#@ello. Πως να μην νοθεύουν όταν έχουμε τα περισσότερα πρατήρια κατά κεφαλήν απο όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που για να ζήσουν (αυτοί αλλά εμείς να πεθάνουμε στην αισχροκέρδεια και τη νοθεία) α. ανεβάζουν τιμές β. καρτελάρουν τις τιμές με τους διπλανούς ...προς δόξα του ανταγωνισμού γ. νοθεύουν με περίεργες προσμίξεις δ. λαθρεμπορούν κλπ.
Οι λύσεις είναι απλές και θέλουν 'πονάει το θέμα κόψει και μερικά κεφάλια'- ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ ΣΤΟ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ
ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ - ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΠΟΙΝΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΝΟΘΕΙΑ Η ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΑ ΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΠΛΑΓΙΑΣ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΣΩ ΣΥΖΥΓΩΝ,ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΛΠ.
- ΕΚ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΜΕΣΑ ΚΑΤΑΒΛΗΤΕΟ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΑΘΜΟ ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΚΛΟΠΗ (ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ)
Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ούτε σπουδαίο ούτε τίποτε άλλο. Προτάσεις υπάρχουν για να στρώσει αυτή η χώρα. Απλή λογική χρειάζεται και η αξιοπρέπεια να εφαρμόζεις το σωστό. Τώρα αν περιμένουμε αξιοπρέπεια από τους πολιτικάντηδες όλων των κοιμμάτων, που το μόνο που τους αφορά είναι να επανεκλεγούν, αν το κρίνει ο καθένας και ας καταλαβει γιατί η χώρα βυθίζεται κάθε μέρα στο χειρότερο...
Sorry για το μεγάλο post, αλλά δεν πάει άλλο ηαράνοια στην οποία μας υποβάλλουν.
- ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ ΣΤΟ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ
-
.
Η λύση είναι μία:
ΣΕ ΠΙΑΝΟΥΝ ΜΕ ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ ΚΑΥΣΙΜΟ;;;
ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΓΙΑ ΑΡΙΘΜΟ ΗΜΕΡΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟ ΤΩΝ 1.000 ΕΥΡΩ.
ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 10.000 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΕΣ (10.000/1.000=10).ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΜΕΤΑ.
ΒΕΒΑΙΑ ΕΤΣΙ ΔΕ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
Υπάρχιε και άλλο πρόβλημα με τα πρόστιμα, αν για παράδειγμα σου βάλουν 50.000 πρόστιμο σου δίνουν ένα ακόμα κίνητρο να νοθεύσεις το καύσιμό και να κλέψεις ακόμα περισσότερο προκειμένου να το πληρώσεις (ΑΝ το πληρώσεις)...Είναι σαν τους τροχονόμους. Σταματάνε παπάκι χωρίς πίσω φως. Κόβουν στον οδηγό την ταρίφα για κάποια παράβαση και τον αφήνουν ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΠΕΣΕΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΑΠΑΚΙ ΕΝΑ ΦΟΡΤΗΓΟ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΕ...
Ας ανοίξουν 4 εκατομμύρια πρατήρια, ας ανοίξει κάθε ΡΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑ.
Όλα τα επαγγέλματα να είναι ελεύθερα έτσι ώστε να σταματήσουν τα ΤΡΑΣΤ..
-
Ασχετο σχετικο... αλλα τις τελευταιες μερες παρατηρησα πως συμπολιτες μας αρχισαν να λοξοδρομουν απο τον ορθο δρομο που χαραξε το κρατος (λεμε και καμια μ@λακια να περναει η ωρα) και πηρανε diesel για μεσα στην πολη.
Την τελευταια βδομαδα ειδα επιβεβαιωμενα 3 Astra 1.7 TDCi και 1 Golf TDI στην Θεσσαλονικη... και μαλιστα με Θεσσαλονικιες πινακιδες φρεσκιας σοδειας. Προφανως κατοικουν περιαστικα γι αυτο και μπορεσαν να βγαλουν πινακιδες. Παντως επρεπε να φτασουν πολυ κοντα για να παρεις πρεφα πως ειναι diesel, και παλι επρεπε να το τσεκαρεις με το σηματακι πισω για να εισαι σιγουρος.
Βεβαια ουτε λογος για σηματακι 'Π' στο παμπριζ.Δυστηχως δεν μπορεσα να μιλησω με καποιον ιδιοκτητη τους... αλλα προφανως οι ανθρωποι εσκασαν με την κουρσα καυσιμων και αποφασισαν να πανε στην σκοτεινη πλευρα της 'δυναμης'
Λετε να την κανουμε την ταρζανια και μεις, ετσι με τον τσαμπουκα? Αρκετα τραβηξε το αστειο με την κομπινα του κρατους εις βαρος της τσεπης μας.
-
Και γιατί άφησαν το ενδεικτικό του μοντέλου και δεν το έβγαλαν; Τότε δεν θα τους ξεχώριζε κανείς.
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Και γιατί άφησαν το ενδεικτικό του μοντέλου και δεν το έβγαλαν; Τότε δεν θα τους ξεχώριζε κανείς.Κοιτα, σημασια εχει να μην κανεις 'μπαμ' οτι εισαι Diesel σε αυτους που δεν πρεπει (τα στρουμφ). Το σηματακι πισω ελαχιστοι θα καταλαβουν τι ειναι... και για να το δει το στρουμφ θα πρεπει πρωτα να σε σταματησει για ελεγχο (που ουτως η αλλως θα του δειξεις πως εισαι παρανομος εντος πολης)
-
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=251
μα γίνονται αυτά;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=655769&lngDtrID=251μα γίνονται αυτά;
Αγαπητέ lkar,
εμένα μου φαίνονται πάρα πολύ λογικό να γίνονται τέτοια καθώς ΠΛΕΟΝ έχω περιλάβει στο λεξιλόγιό μου τις παρακάτω λέξεις:
[list:hbphflbt][:hbphflbt]Αγάς[/hbphflbt]
[:hbphflbt]Βεζύρης[/hbphflbt]
[:hbphflbt]Βιλαέτι[/hbphflbt]
[:hbphflbt]Ιζνογκούντ[/hbphflbt]
[:hbphflbt]Μεχμέτ[/hbphflbt]
[:hbphflbt]Ντερβέν-Ναζίρης[/hbphflbt]
[:hbphflbt]Πασάς[/hbphflbt]
[:hbphflbt]Ραγιάς[/hbphflbt]
[:hbphflbt]Σουλτανάτο[/hbphflbt]
[:hbphflbt]Σουλτάνος[/hbphflbt]
[:hbphflbt]Τσιφλίκι[/hbphflbt]
[:hbphflbt]Φιρμάνι[/hbphflbt]
[:hbphflbt]Χαλιφάτο[/hbphflbt]
[:hbphflbt]Χαλίφης[/hbphflbt][/list:u:hbphflbt] -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
...
Λετε να την κανουμε την ταρζανια και μεις, ετσι με τον τσαμπουκα? Αρκετα τραβηξε το αστειο με την κομπινα του κρατους εις βαρος της τσεπης μας.Σε καταλαβαίνω, αλλά σκέψου το εξής:
παίρνεις παλιό diesel αυτοκίνητο => τα 'στρουμφ' καταλαβαίνουν από απόσταση λόγω θορύβου ότι οδηγάς diesel
παίρνεις καινούργιο diesel αυτοκίνητο => τα υπερευαίσθητα εξαρτήματά του τη 2η/3η (μπορεί και 20η) φορά που βάζεις πετρέλαιο θέρμανσης αντί κίνησης από απατεώνα πρατηριούχο χαλάνε και δίνεις όσα γλυτώνεις που καις πετρέλαιο αντί βενζίνης ή και περισσότερα για την επισκευή Ρώτα έναν εκπρόσωπο της αντιπαθούς συνομοταξίας των Ομάρ Ταρίφ (όπως πρωτοείπε ένας φίλος συνφορουμίτης) για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τη νοθεία.Είσαι διατεθειμένος να πάρεις το ρίσκο;
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
...
Λετε να την κανουμε την ταρζανια και μεις, ετσι με τον τσαμπουκα? Αρκετα τραβηξε το αστειο με την κομπινα του κρατους εις βαρος της τσεπης μας.Σε καταλαβαίνω, αλλά σκέψου το εξής:
παίρνεις παλιό diesel αυτοκίνητο => τα 'στρουμφ' καταλαβαίνουν από απόσταση λόγω θορύβου ότι οδηγάς diesel
παίρνεις καινούργιο diesel αυτοκίνητο => τα υπερευαίσθητα εξαρτήματά του τη 2η/3η (μπορεί και 20η) φορά που βάζεις πετρέλαιο θέρμανσης αντί κίνησης από απατεώνα πρατηριούχο χαλάνε και δίνεις όσα γλυτώνεις που καις πετρέλαιο αντί βενζίνης ή και περισσότερα για την επισκευή Ρώτα έναν εκπρόσωπο της αντιπαθούς συνομοταξίας των Ομάρ Ταρίφ (όπως πρωτοείπε ένας φίλος συνφορουμίτης) για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τη νοθεία.Είσαι διατεθειμένος να πάρεις το ρίσκο;
Τα ιδια μπορει να παθεις και στην βενζινη. Τελος παντων, αμα προσεχεις απο που βαζεις δεν νομιζω να εχεις προβλημα. Αμα ηταν τοσο χαλια τα πραγματα ουτε οι ταρριφες θα επαιρναν πετρελαια.
Αν θα το επερνα το ρισκο? Ανετα.... 30 κιλα ροπης ειναι αυτα
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=655769&lngDtrID=251μα γίνονται αυτά;
Δηλαδη εσυ πας γυρευοντας... Προτιμας την συνθετικη βενζινη απο την λιγοτερη βενζινη....
Αποφασισε lkar, δεν μπορουμε να ασχολουμαστε με σενα συνεχεια. Νοθευμενη η λιγοτερη...?
-
http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.p ... m=N17&aa=1
άσχετοσύνη... (ειδικά στη φωτογραφία) 'Αδύναμος κινητήρας'
-
.
Ο χρήστης lkar έγραψε:
http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18367&m=N17&aa=1άσχετοσύνη... (ειδικά στη φωτογραφία) 'Αδύναμος κινητήρας'
Αυτός ο Αλή-Σουφλιάς μου έχει κάτσει στο λαιμό.
Μία με το 'δε θα γίνει πίστα στο Ελληνικό όσο είμαι εγώ υπουργός', μία με την άρνηση για απελευθέρωση των diesel στις δύο μεγαλύτερες πόλεις του ΤΣΙΦΛΙΚΙΟΥ του, τι ρόλο βαράει 'Ο θρασύς μ@λακάκος...' (αντιγράφω τον τίτλο άλλου νήματος).
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
.http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18367&m=N17&aa=1
άσχετοσύνη... (ειδικά στη φωτογραφία) 'Αδύναμος κινητήρας'
Αυτός ο Αλή-Σουφλιάς μου έχει κάτσει στο λαιμό.
Μία με το 'δε θα γίνει πίστα στο Ελληνικό όσο είμαι εγώ υπουργός', μία με την άρνηση για απελευθέρωση των diesel στις δύο μεγαλύτερες πόλεις του ΤΣΙΦΛΙΚΙΟΥ του, τι ρόλο βαράει 'Ο θρασύς μ@λακάκος...' (αντιγράφω τον τίτλο άλλου νήματος).
Θα μας ξανατάξουν ντίζελ προεκλογικά! Μέχρι τότε το θράσος και η ασχετοσύνη θα περισσεύουν. Αλήθεια, πληρώνουμε (εμείς, οι υπήκοοι, όχι ο -κάθε- Σουφλιάς) τίποτα πρόστιμα επιβεβλημένα από την Ε.Ε. για αθέμιτο ανταγωνισμό ή ατέρμονο παραλογισμό ;!
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18367&m=N17&aa=1άσχετοσύνη... (ειδικά στη φωτογραφία) 'Αδύναμος κινητήρας'
Ρε τον ΛΑΛΑΚΑ τον ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΙΑ, ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ. Κοιτα ρε φουστη μου... ακομα και ο πλεον κυνικος Αλογομουρης λεει ΝΑΙ, και εχουμε τον Γεροξουρα που ξεχασε να παρει συνταξη να μας κανει την ζωη μαρτυριο.
Να πα νανανανα.... εγω θα τον παρω τον Diesel και ας σφυραει οσο θελει.
-
H απαγόρευση της πετρελαιοκίνησης είναι πιο βαθειά από το απλό λόγω περί ρύππανσης και έχει να κάνει με φύση της ελληνικής οικονομίας και τα refineries.
Συγκεκριμένα το ακατέργαστο πετρελαιο όπως βγαίνει από της πήγες στον Περσικό μετά την διύληση βγάζει ΚΑΙ βενζίνη ΚΑΙ πετρέλαιο και πολλά άλλα παράγωγα (π.χ κηροζίνη). Ως χώρα καταναλώνουμε το πετρέλαιο για θέρμανση και την βενζίνη για κίνηση.
Εαν τώρα επιτραπεί η χρήση πετρελαιοκίνητων τότε θα καταναλώνουμε κυριώς πετρέλαιο και θα έχουμε περίσσεια βενζίνης την οποία δεν θα έχουμε τι να την κάνουμε.
Αυτός , δηλαδή η δυνατότητες των διυλήστηρίων και η φύση της ελληνικής οικονομίας είναι αυτό που σταματούσε τόσα χρόνια την χρήση πετρελαίου για κίνηση.
Αυτά που λένε περί ρύππανσης είναι για να θολώνουν τα νερά αφού όλοι ξέρουμε πόσο 'καθαρά' είναι πια τα πετρελαιοκίνητα.
Παραμύθια είναι και τα περί καθαρότητας του πετρελαίου αφού σε καμία περίπτωση δεν θα σταματούσε το κράτος σε ένα μέτρο που θα βοηθούσε την οικονομία για λίγους βενζίναδες που νοθεύουν το κίνησης με θέρμανσης. -
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
H απαγόρευση της πετρελαιοκίνησης είναι πιο βαθειά από το απλό λόγω περί ρύππανσης και έχει να κάνει με φύση της ελληνικής οικονομίας και τα refineries.Συγκεκριμένα το ακατέργαστο πετρελαιο όπως βγαίνει από της πήγες στον Περσικό μετά την διύληση βγάζει ΚΑΙ βενζίνη ΚΑΙ πετρέλαιο και πολλά άλλα παράγωγα (π.χ κηροζίνη). Ως χώρα καταναλώνουμε το πετρέλαιο για θέρμανση και την βενζίνη για κίνηση.
Εαν τώρα επιτραπεί η χρήση πετρελαιοκίνητων τότε θα καταναλώνουμε κυριώς πετρέλαιο και θα έχουμε περίσσεια βενζίνης την οποία δεν θα έχουμε τι να την κάνουμε.
Αυτός , δηλαδή η δυνατότητες των διυλήστηρίων και η φύση της ελληνικής οικονομίας είναι αυτό που σταματούσε τόσα χρόνια την χρήση πετρελαίου για κίνηση.
Αυτά που λένε περί ρύππανσης είναι για να θολώνουν τα νερά αφού όλοι ξέρουμε πόσο 'καθαρά' είναι πια τα πετρελαιοκίνητα.
Παραμύθια είναι και τα περί καθαρότητας του πετρελαίου αφού σε καμία περίπτωση δεν θα σταματούσε το κράτος σε ένα μέτρο που θα βοηθούσε την οικονομία για λίγους βενζίναδες που νοθεύουν το κίνησης με θέρμανσης.Το κρατος απο μια αποψη θα εβγαινε ζημειωμενο απο την πετρελαιοκινηση... λογω σαφως μικροτερης καταναλωσης... και κατα συνεπεια λιγοτερα εσοδα απο την φορολογια του.
Βεβαια απο την αλλη, θα σταματουσε η διαρροη χρηματος προς τα εξω... αλλα τους δικους μας λιγο φαινεται να τους νοιαζει.Αν και δεν γνωριζω πολλα απο πετρελαια, αλλα μου φανηκε καπως λανθασμενο αυτο που ειπες οτι μαζι με το πετρελαιο βγαινει και βενζινη και κηροζινη.... Εγω γνωριζω οτι ολα τα υπολοιπα καυσιμα γινονται απο την επεξεργασια του πετρελαιου και απαιτουν ποιο πολυ επεξεργασια για να φτιαχτουν σε σχεση με το πετρελαιο. Μπορει να εχω και λαθος ομως...
Περι διυλυστηριων... δεν νομιζω πως τιθεται ζητημα. Οι καιροι αλλαζουν, η τεχνολογια αλλαζει... ετσι θα αλλαξουν και αυτοι. Και ειδικα δε, εαν το πετρελαιο παραγεται ποιο ευκολα, δεν νομιζω πως ευσταθει οποιαδηποτε δικαιολογια.
Τελος, σχετικα με το 'αν επιτραπει η πετρελαιοκινηση, ολοι θα κινουμαστε με πετρελαιο'... NOT IN THIS COUNTRY. Θα πρεπει να πεθανουν κανα 2 γενεες ελληναραδων προτου δεχτουμε οτι το πετρελαιο ειναι μια λυση που μας τα προσφερει ολα. Τετοιου ειδους αλλαγες, στις οποιες το πετρελαιο θα αποκτησει ενα καλο ποσοστο, αγαπητε ερχονται σε βαθος χρονου.... πανω απο δεκαετια.
- Ααα καποιος που ξερει απο πετρελαια και λοιπα... ας μας ενημερωσει λιγο. Ειχα μια κουβεντα για το καυσιμο και μου ανεφεραν πως σε συνιηκες ισχυρου ψυχους το καυσιμο παγωνει, η τελος παντων παντων υπαρχουν δυσλειτουργιες στο ξεκινημα κλπ κλπ. Ισχυει κατι τετοιο την σημερον ημερα? Γιατι μου φαινεται εξαιρετικα περιεργο, ειδικα απο την στιγμη που βορειες χωρες με πολυ ποιο πολικες συνθηκες οπως η Αυστρια, εχουν 70% πετρελαιο και 30% μολις βενζινη. Αν ξερει κανεις, ας δωσει τα φωτα του...
-
- Ααα καποιος που ξερει απο πετρελαια και λοιπα... ας μας ενημερωσει λιγο. Ειχα μια κουβεντα για το καυσιμο και μου ανεφεραν πως σε συνιηκες ισχυρου ψυχους το καυσιμο παγωνει, η τελος παντων παντων υπαρχουν δυσλειτουργιες στο ξεκινημα κλπ κλπ. Ισχυει κατι τετοιο την σημερον ημερα? Γιατι μου φαινεται εξαιρετικα περιεργο, ειδικα απο την στιγμη που βορειες χωρες με πολυ ποιο πολικες συνθηκες οπως η Αυστρια, εχουν 70% πετρελαιο και 30% μολις βενζινη. Αν ξερει κανεις, ας δωσει τα φωτα του...
σε συνθήκες ψύχους (-20) ακόμα και στην Ελλάδα (Φλώρινα) έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα παγώματος πετρελαίου και ακινησίας. Σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν αντιπηκτικά και φυσικά οι προθερμάνσεις.
Το πρόβλημα είναι να φτάσει το πετρέλαιο στην προθέρμανση και να κινηθεί η αντλία.
-
Αν και δεν γνωριζω πολλα απο πετρελαια, αλλα μου φανηκε καπως λανθασμενο αυτο που ειπες οτι μαζι με το πετρελαιο βγαινει και βενζινη και κηροζινη.... Εγω γνωριζω οτι ολα τα υπολοιπα καυσιμα γινονται απο την επεξεργασια του πετρελαιου και απαιτουν ποιο πολυ επεξεργασια για να φτιαχτουν σε σχεση με το πετρελαιο. Μπορει να εχω και λαθος ομως...
Το ακατέργαστο πετρέλαιο, διυλίζεται (βασικά απόσταξη ) και βγαίνουν με την σειρά τους όλά τα παράγωγά. ΚΑΙ Βενζίνη ΚΑΙ Πετρέλαιο.
Υπάρχει η δυνατότητα να βγάλει λίγο παραπάνω από το ένα και λιγότερο από το άλλο , αλλά σε σχετικά μικρό βαθμό.
Πετρέλαιο! Τι θα γίνει επιτέλους;