-
Ο χρήστης andrpetr έγραψε:
Εγώ παρήγγειλα τώρα κ.λ.π.
Τότε θα ξέρεις τί παίζει με τα τέλη κυκλοφορίας και τα ασφάλιστρα.
Ισχύει η ίδια κλίμακα κυβικών εκατοστών που ισχύει και για τα βενζινοκίνητα?Ακριβώς. Καμια διαφορά με τη βενζίνη...
-
Αθήνα
Στους επόμενους μήνες μετατίθεται η απελευθέρωση της κίνησης πετρελαιοκίνητων ΙΧ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς -σύμφωνα με στελέχη του ΥΠΕΧΩΔΕ- πρέπει να προηγηθούν οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ενώ «δεν έχει υποβληθεί κανένα σχετικό αίτημα από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας».
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Νέων, η απελευθέρωση της κίνησης πετρελαιοκίνητων οχημάτων στην Αθήνα θεωρείται ιδιαίτερα σύνθετη υπόθεση καθώς -σύμφωνα με τις υπάρχουσες μελέτες- οι εκπεμπόμενοι ρύποι εκτιμάται ότι θα αυξήσουν τις ήδη υψηλές συγκεντρώσεις των αιωρούμενων σωματιδίων (pm10) στην ατμόσφαιρα.
Η Ελλάδα, ωστόσο, όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα πρέπει μέχρι το 2006 να λάβει μέτρα μείωσης των αιωρούμενων σωματιδίων.
Το θέμα της απελευθέρωσης της κίνησης πετρελαιοκίνητων ΙΧ σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη άνοιξε το περασμένο καλοκαίρι με μια δήλωση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργου Αλογοσκούφη.
Σύμφωνα με τον υπουργό, η κυβέρνηση εξετάζει το ζήτημα της απελευθέρωσης τής πετρελαιοκίνησης στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης που ετοιμάζει. Ωστόσο και ο κ. Αλογοσκούφης είχε επισημάνει ότι θα ελεγχθεί πρωτίστως η επιβάρυνση που θα έχει μια τέτοια κίνηση στο περιβάλλον, προτού ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση.
Πάντως, οι εισαγωγείς αυτοκινήτων υποστηρίζουν ότι τα σύγχρονης τεχνολογίας πετρελαιοκίνητα οχήματα πληρούν τα πιο αυστηρά όρια εκπομπής ρύπων που οι αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές έχουν ορίσει και δεν υπάρχει λόγος περιορισμού της κυκλοφορίας τους στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Στο θέμα αναφέρθηκε τη Δευτέρα ο κ. Σουφλιάς, λέγοντας ότι η εφαρμογή του μέτρου απαιτεί μια μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
«Υπάρχει Οδηγία της Κοινότητας η οποία προβλέπει υπό ποιες προϋποθέσεις επιτρέπεται η κυκλοφορία τέτοιων οχημάτων η οποία πρέπει να γίνει σεβαστή, πολύ δε περισσότερο όταν έχουμε ένα Λεκανοπέδιο που έχει περισσότερη ρύπανση» είπε.
Ολη η Ευρωπη χρησιμοποιει diesel σε ποσοστο μεχρι και ανω του 50% των αυτοκινητων, εσεις καθηστε και καντε μελετες μαλακες...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ολη η Ευρωπη χρησιμοποιει diesel σε ποσοστο μεχρι και ανω του 50% των αυτοκινητων, εσεις καθηστε και καντε μελετες μαλακες...
Τι να μας πουν κι αυτοί; αφού ρυπαίνουν συνέχεια και είναι αντι-οικολόγοι
-
Μα τι να το κάνετε βρε παιδιά το πετρέλαιο, αφού η βενζίνη βγάζει εξίσου πολλή ροπή!
...
Ωχ, καρφώθηκα που αφόρασα ΠΕΝΤΑΛΙΤΡΗ λιμουζίνα με τα λεφτάκια από τους φόρους τους και ποσώς με νοιάζει για την βενζίνη που καιει και τους χρεώνω κι αυτήν...
ΡΕ ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ ΛΕΜΕ!!!!
-
Συγνωμη που επαναφερω το θεμα αλλα 12 σελιδες ειναι πολλες για να βγαλω ακρη.
Ειδα πριν λιγο ενα Megane dci με συμβατικες πινακιδες. Τελικα ξερει κανεις τι γινεται με το αυτοκινητο diesel; Μπορει να το αγορασει ο καθε πολιτης; -
Ναι αλλά δεν μπορεί να τα κυκλοφορεί στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη (ποιά ακριβώς είναι τα όρια των πόλεων αυτών, δεν το γνωρίζω)
Δηλαδή εσύ από το Ηράκλειο μπορείς να αγοράσεις Diesel αλλά δεν μπορείς να πας στην Αθήνα (ούτε στον Πειραιά, οπότε πρακτικά δεν μπορείς να φύγεις από την Κρήτη εκτός και αν πάρεις βαπόρι που πάει πχ. Καλαμάτα)
Κάποιος από την Αθήνα επίσης μπορεί να πάρει Diesel αρκεί να μην το κυκλοφορήσει στην Αθήνα
-
Xθες γυρνώντας από Μέγαρα είδα στην Α.Ο ένα ολοκαίνουργιο Τσερόκι με πινακίδες Λαμίας DCi. Προφανώς ήταν παράνομος, ποιος θα τον πιάσει όμως?
-
Έχω δει κάποια Diesel με πινακίδες Θεσ/νίκης μέσα στην πόλη.
Έχω δει και Fabia RS, που δεν έχει κανένα διακριτικό ότι είναι Diesel στην Αγ. Σοφίας!Έχει να κάνει, όμως, και με την πολιτική της κάθε εταιρίας. Πήγα με έναν φίλο μου στη Volvo για να δει το S40, τους ρώτησε τι γίνεται με τα Diesel κ του είπαν πως δε τα φέρνουν καθόλου, αφού δε μπορουν να τα πουλήσουν σε κάτοικο Θεσσαλονίκης.
-
Ο χρήστης ast έγραψε:
Έχω δει και Fabia RS, που δεν έχει κανένα διακριτικό ότι είναι Diesel στην Αγ. Σοφίας!
Η Skoda έχει κάνει ένα diesel Ελληνικότατο!!! Με τέτοιες ζάντες, δαγκάνες, εξατμίσεις και body-kit και σήματα, ποιος θα ψιλιαστεί ότι καίει πετρεέλαιο;;;
-
Πάντως δεν θα ξεχάσω τα γέλια που έβαλα μετά την επίσκεψή μου με την Σπορτβάγκον στον βενζινά της γειτονιάς στο Μαρούσι όταν είχα έρθει Ελλάδα το καλοκαίρι!
Με ρώτησε απλή ή σούπερ, αι όταν του είπα ντήζελ αφενός του έπεσαν ό,τι είχε σε μαλλιά και δόντια, αφετέρου μόνο που δεν μου φώναξε ψυχίατρο!!
Όταν του έδειξα την τάπα που λέει ντήζελ έφριξε!! -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ναι αλλά δεν μπορεί να τα κυκλοφορεί στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη (ποιά ακριβώς είναι τα όρια των πόλεων αυτών, δεν το γνωρίζω)Δηλαδή εσύ από το Ηράκλειο μπορείς να αγοράσεις Diesel αλλά δεν μπορείς να πας στην Αθήνα (ούτε στον Πειραιά, οπότε πρακτικά δεν μπορείς να φύγεις από την Κρήτη εκτός και αν πάρεις βαπόρι που πάει πχ. Καλαμάτα)
Κάποιος από την Αθήνα επίσης μπορεί να πάρει Diesel αρκεί να μην το κυκλοφορήσει στην Αθήνα
Δε ξερω αν πρεπει να γελασω ή να κλαψω!!!! Θα μας κουφανουν εντελως δε το συζηταω.
Στο Πειραια δηλαδη δεν μπορω να παω; Και αν οχι θα μου κοψουν κληση μολις βγω απο το καραβι ή θα μου τη δωσουν μεσα στο καραβι μολις πλησιαζουμε τα Κυθηρα ή την Αιγινα; -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Ναι αλλά δεν μπορεί να τα κυκλοφορεί στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη (ποιά ακριβώς είναι τα όρια των πόλεων αυτών, δεν το γνωρίζω)
Δηλαδή εσύ από το Ηράκλειο μπορείς να αγοράσεις Diesel αλλά δεν μπορείς να πας στην Αθήνα (ούτε στον Πειραιά, οπότε πρακτικά δεν μπορείς να φύγεις από την Κρήτη εκτός και αν πάρεις βαπόρι που πάει πχ. Καλαμάτα)
Δε ξερω αν πρεπει να γελασω ή να κλαψω!!!! Θα μας κουφανουν εντελως δε το συζηταω.
Στο Πειραια δηλαδη δεν μπορω να παω; Και αν οχι θα μου κοψουν κληση μολις βγω απο το καραβι ή θα μου τη δωσουν μεσα στο καραβι μολις πλησιαζουμε τα Κυθηρα ή την Αιγινα;Μπορείς, αρκεί να έχεις μαζί σου το εισιτήριο του πλοίου, όπως και όσοι έρχονται από άλλες περιοχές και θέλουν να ταξιδέψουν με πλοίο από Πειραιά.
Ωστόσο κυκλοφορεί στην Αθήνα με πινακίδες ΔΟΚ Touareg V10 TDI
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ωστόσο κυκλοφορεί στην Αθήνα με πινακίδες ΔΟΚ Touareg V10 TDI
Και πικ απ κυκλοφορεί με ΔΟΚ, και το έχω οδηγήσει κιόλας Αθήνα και είναι ντήζελ.
Δεν λέω ποιο, μην βρει ο φίλος μου μπελά...
Πάντως δεν νιώθω πως έκανα κάτι λάθος!! Πιο λάθος θα ήταν να οδηγούσα τέτοιο όχημα με τέτοιες επιδόσεις και να έκειγε βενζίνη!!! Αυτό πήγαμε Παρνασσό με τελικές και έκαψε λιγότερο από το Χιλιαράκι Ίμπιζά μου!!!
-
τελικα εχω την εντυπωση οτι η απαγορευση την κυκλοφοριας ντιζελ ιχ στην αθηνα-πειραια και θεσσαλονικη ειναι τυπικη αφου καθημερινα κυκλοφορουν πολλα τετοια αυτοκινητα στις πολεις αυτες ενω το μονο που τα κανει να ξεχωριζουν απο τα αλλα ειναι το γραμμα D στο πισω μερος και αν φυσικα αυτο υπαρχει.
ισως τελικα το μονο που χρειαζεται ειναι να μπορει κανεις να βγαλει πινακιδες στην επαρχια και μετα εαν δεν τον σταματησουν για καποιο ελεγχο τελειωσε το θεμα.
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
τελικα εχω την εντυπωση οτι η απαγορευση την κυκλοφοριας ντιζελ ιχ στην αθηνα-πειραια και θεσσαλονικη ειναι τυπικη αφου καθημερινα κυκλοφορουν πολλα τετοια αυτοκινητα στις πολεις αυτες ενω το μονο που τα κανει να ξεχωριζουν απο τα αλλα ειναι το γραμμα D στο πισω μερος και αν φυσικα αυτο υπαρχει.ισως τελικα το μονο που χρειαζεται ειναι να μπορει κανεις να βγαλει πινακιδες στην επαρχια και μετα εαν δεν τον σταματησουν για καποιο ελεγχο τελειωσε το θεμα.
Σωστα τα λες , αλλα το θεμα ειναι τι γινεται ΑΝ σε σταματησουν, οπως και αν τρακαρεις λιγο, και μετα φας και κανενα ξεγυρισμενο προστιμο ''για να μαθεις''... απο τον καλο μας τον μπατσουλη που θα ερθει να δει τι εγινε...
-
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
[Σωστα τα λες , αλλα το θεμα ειναι τι γινεται ΑΝ σε σταματησουν, οπως και αν τρακαρεις λιγο, και μετα φας και κανενα ξεγυρισμενο προστιμο για να μαθεις...και ποιο ειναι το προστιμο αυτο ;;
-
δε ξερω, αλλα αποκλειετε να μην υπαρχει προστιμο για τετοιο πραγμα, εφοσον απαγορευεται! υπαρχει κανεις να μας βοηθησει που να ξερει???
Γαμωτο και ηθελα ενα Πάντα ντιζελ, για μεσα στην πολη! -
Λογικα πρεπει να παιζει αφαιρεση πινακιδων,κατάσχεση κτλ.
-
Το θεμα ξεκινησε τον 9/2002.Τελος του 2004 και ουτε φωνη ουτε ακροαση.Πρεπει λεει να κανουμε περιβαλλοντικες μελετες.Μαλλον μας δουλευουν.Παντος με την μηδενικη διαφορα στην τιμη του σε σιγκριση με την βενζινη πρεπει να το ψαξουμε πολλη για το αν αξιζει τελικα.Ρισκο λογο ποιοτητας καυσιμου,μεγαλητερο κοστος αποκτησης,ποιο ακριβα ανταλλακτικα και ελαχιστη τεχνογνοσια απο πλευρας συνεργειων.Παντος ειναι απαραδεκτοι.Ολος ο κοσμος συμφωνει οτι τα συγχρονα Diesel ρυπαινουν λιγοτερο και εμεις.....Αντε να δουμε τι θα γινει απο του χρονου.
-
Ε την καταληξη την ξερουμε ολοι.....
Δεν θα γινει απολυτως τιποτα....
Πετρέλαιο! Τι θα γίνει επιτέλους;