-
Ο χρήστης 993cc Man έγραψε:
Σύμφωνα με την ντόπια Φορντ τα ντίζελ θα αφεθούν ελεύθερα σε όλη την Ελλάδα από τον Οκτώβριο! Δεν είμαι σίγουρος αν αυτό θα είναι τελικά καλό ή κακό σε βάθος χρόνου (βλ. κάκιστη ποιότητα ντίζελ κίνησης κλπ) για μια χώρα όπως η Ελλάδα αλλά τουλάχιστον θα σταματήσουμε να είμαστε ρεζίλιδες στην Ευρώπη ΣΕ ΑΥΤΟ το ζήτημα (γιατί υπάρχουν πολλά άλλα ακόμα...)Ενας λόγος που το ντίζελ απαγορεύεται στις μεγάλες πόλεις είναι λόγο του ότι....άμα γίνει αυτό τότε πολλοί ιδιωκτήτες θα χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανης απο το πετρέλαιο κίνησης λόγο μικρότερου φόρου. Για αυτόν τον λόγο αμα ποιάσουν κανένα ταξιτζή με πετρέλαιο κίνησης πέφτουν μεγάλα προστίματα.
Άμα είσαι ιδιώτης δεν μπορούν να σου κάνουνε τίποτα.
-
Ο χρήστης Antiriad έγραψε:
Σύμφωνα με την ντόπια Φορντ τα ντίζελ θα αφεθούν ελεύθερα σε όλη την Ελλάδα από τον Οκτώβριο! Δεν είμαι σίγουρος αν αυτό θα είναι τελικά καλό ή κακό σε βάθος χρόνου (βλ. κάκιστη ποιότητα ντίζελ κίνησης κλπ) για μια χώρα όπως η Ελλάδα αλλά τουλάχιστον θα σταματήσουμε να είμαστε ρεζίλιδες στην Ευρώπη ΣΕ ΑΥΤΟ το ζήτημα (γιατί υπάρχουν πολλά άλλα ακόμα...)
Ενας λόγος που το ντίζελ απαγορεύεται στις μεγάλες πόλεις είναι λόγο του ότι....άμα γίνει αυτό τότε πολλοί ιδιωκτήτες θα χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανης απο το πετρέλαιο κίνησης λόγο μικρότερου φόρου. Για αυτόν τον λόγο αμα ποιάσουν κανένα ταξιτζή με πετρέλαιο κίνησης πέφτουν μεγάλα προστίματα.
Αυτό δεν πρόκειται να γίνει γιατί αν χρησιμοποιούν οι ιδιώτες πετρέλαιο θέρμανσης θα πάρουν αντλίες και μπεκ στο χέρι.
Οι δύο λόγοι είναι τα μειωμένα έσοδα του κράτους από τη χαμηλότερη κατανάλωση και το γεγονός ότι το ελληνικό 'πετρέλαιο' δεν πληροί τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές
-
Ο ιδιώτηςδενεπιτρέπεται να βαλει πετρέλαιο θέρμανσης, ο έλεγχος του βέβαια είναι σχεδόν αδύνατος,παντως αν το κάνει τότε θα φθείρει πολύ πιο γρήγορα το όχημα του.
ΥΓ:Μου φαίνεται λίγο δύσκολο η τοπική φορντ να ξερει τι θα γινει,εδώ δεν ξέρει η ίδια η κυβέρνηση
-
[list:3id1o0c5]Τα diesel γενικως απαιχτα, αλλα καθως ο ελληνας ειναι 'νηστικος' απο γκαζι μερικοι πριν προβουν στην αγορα του (οταν τελικα επιτραπει) πρεπει να λαβουν δυο σημαντικους παραγοντες.[/list:u:3id1o0c5][list:3id1o0c5]Οσοι θελουν να αποκτησουν diesel αντικαθιστωντας το βενζινοκινητο για λογους οικονομιας, πρεπει να γνωριζουν οτι αυτοι οι κινητηρες απεχθανονται τις υψηλες στροφες.Γκαζιδια και λοιπα πειραματα κομενα.Και δευτερον, μια επισκευη κινητηρα diesel οχι μονο στοιχιζει αλλα τσουζει, και πολυ μαλιστα!![/list:u:3id1o0c5]
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ο ιδιώτηςδενεπιτρέπεται να βαλει πετρέλαιο θέρμανσης, ο έλεγχος του βέβαια είναι σχεδόν αδύνατος,παντως αν το κάνει τότε θα φθείρει πολύ πιο γρήγορα το όχημα του.ΥΓ:Μου φαίνεται λίγο δύσκολο η τοπική φορντ να ξερει τι θα γινει,εδώ δεν ξέρει η ίδια η κυβέρνηση
Για θυμίσου λίγο παλαιότερα με τα τεκμήρια. Ορισμένες αντιπροσωπείες είχαν έτοιμους τιμοκαταλόγους τότε
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Σύμφωνα με την ντόπια Φορντ τα ντίζελ θα αφεθούν ελεύθερα σε όλη την Ελλάδα από τον Οκτώβριο! Δεν είμαι σίγουρος αν αυτό θα είναι τελικά καλό ή κακό σε βάθος χρόνου (βλ. κάκιστη ποιότητα ντίζελ κίνησης κλπ) για μια χώρα όπως η Ελλάδα αλλά τουλάχιστον θα σταματήσουμε να είμαστε ρεζίλιδες στην Ευρώπη ΣΕ ΑΥΤΟ το ζήτημα (γιατί υπάρχουν πολλά άλλα ακόμα...)
Ενας λόγος που το ντίζελ απαγορεύεται στις μεγάλες πόλεις είναι λόγο του ότι....άμα γίνει αυτό τότε πολλοί ιδιωκτήτες θα χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανης απο το πετρέλαιο κίνησης λόγο μικρότερου φόρου. Για αυτόν τον λόγο αμα ποιάσουν κανένα ταξιτζή με πετρέλαιο κίνησης πέφτουν μεγάλα προστίματα.
Αυτό δεν πρόκειται να γίνει γιατί αν χρησιμοποιούν οι ιδιώτες πετρέλαιο θέρμανσης θα πάρουν αντλίες και μπεκ στο χέρι.
Οι δύο λόγοι είναι τα μειωμένα έσοδα του κράτους από τη χαμηλότερη κατανάλωση και το γεγονός ότι το ελληνικό 'πετρέλαιο' δεν πληροί τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές
Απο ότι γνωρίζω η διαφορά του πετρελαίου κίνησης με το πετρέλαιο θέρμανσης είναι στο χρώμα. Άπο ότι μου είχε πει βετζινάς γνωστός μου η 'φόβιση' οτι το πετρέλαιο θέρμανσης καταστρέφει τον κινητήρα είναι Urban Legend. Ποιός σου είπε ότι ο Έλληνας δεν κοιτάζει αυτή την κομπίνα. Η ιδέα του ότι έστι ξεγελάει το κράτος μόνο και μόνο αρκεί.
Επίσης σε ότι αφορά την απαγόρευση για αυτο τον λόγο είχε απαγορευθεί στο παρελθόν η υγραεριοκίνηση. Επειδή το κράτος έχανε χρήματα απο την χρήση της.
-
Αν τον οκτωβριο αρθει η απαγορευση, θα ειναι κατι πραγματικα ευχάριστο!
και επιδη ειμαι υπερ της πετρελαιοκινησης (με την προυποθεση να τηρουνται οι κανονες συντηρησης κτλ κτλ κτλ) σκεφτομαι να βαλω στο grand vitara 3d που εχω, εναν κινητηρα TDI 2.0 που τον ειδα σε 4πορτο.
Θα εχει τις ιδιες βασεις με το μεγαλο αδερφακι του;
ποσο θα μου στοιχησει αυτη η αγορα κινητηρα;
θα υπαρξουν και αλλοι που θα θελισουν να κανουν αλαγη απο κινητηρες βενζινας σε πετραιλεου; συμφερει μια τετοια αλαγη;
-
Οι τιμες αυτοκινητων ντιζελ ειναι ιδιες απο τα αντιστοιχα βενζινοκινητα ή πιο φθηνά? Μιλάω για τιμή αγοράς.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Οι τιμες αυτοκινητων ντιζελ ειναι ιδιες απο τα αντιστοιχα βενζινοκινητα ή πιο φθηνά? Μιλάω για τιμή αγοράς.Έχω την εντύπωση ότι είναι πιο ακριβές οι τιμές, χωρίς να έχω διασαφηνήσει το λόγο. Ορίστε μια σύγκριση:
Citroen C3 1.4 Exclusive: 13.570E (75/5400, 12,5/3300)
Citroen C3 1.6 Elegance: 14.220E (110/5750, 15,3/4000)
Citroen C3 1.4 HDI Exclusive: 17.015E (92/4000, 20,4/1750)Στις παρενθέσεις οι τιμές ισχύος και ροπής
-
ξερει κανεις ποσο κοστιζει και καθε ποτε περιπου γινεται το σερβις σε ενα ντιζελ, σε σχεση με τα βενζινοκινητα?
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
[Οσοι θελουν να αποκτησουν diesel αντικαθιστωντας το βενζινοκινητο για λογους οικονομιας, πρεπει να γνωριζουν οτι αυτοι οι κινητηρες απεχθανονται τις υψηλες στροφες.Γκαζιδια και λοιπα πειραματα κομενα.Και δευτερον, μια επισκευη κινητηρα diesel οχι μονο στοιχιζει αλλα τσουζει, και πολυ μαλισταΜάκη για εξηγησέ το λίγο περισσότερο. Οι κινητήρες πετρελαίου δεν είναι γενικά πιο απλοί στην τεχνολογία τους? Γιατί να στοιχιζει περισσότερο? Μήπως επειδή όλοι οι μηχανικοί των εταιριών πρέπει να περάσουν από εκπαιδεύσεις? Είναι και αυτό ένα κόστος που λογικά θα το χρεωθεί ο καταναλωτής.
-
Ο χρήστης Antiriad έγραψε:
Απο ότι γνωρίζω η διαφορά του πετρελαίου κίνησης με το πετρέλαιο θέρμανσης είναι στο χρώμα. Άπο ότι μου είχε πει βετζινάς γνωστός μου η 'φόβιση' οτι το πετρέλαιο θέρμανσης καταστρέφει τον κινητήρα είναι Urban Legend.
Κι εγω ετσι είχα ακούσει αλλά πρόσφατα έμαθα ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά στο θειάφι και δεν ξέρω και σε τι άλλο.
-
Να τα ξαναγράψουμε (κι αν έχει κανείς αντίρρηση το συζητάμε )
Το πετρέλαιο θέρμανσης και ναυτιλίας δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το κίνησης!
Έχουν πολλά κινούμενα μέρη οι λέβητες; Στις αντλίες είτε περιστροφικες είτε εμβολοφόρες το πετρέλαιο χρησιμοποιείται και σαν λιπαντικό μεταξύ των κινούμενων μερών. Χρησιμοποίηση άλλου τύπου πετρελαίου εκτός από κίνησης οδηγεί σε πρόωρη φθορά και καταστροφή των ελαστικών μερών της αντλίας (λαστιχάκια τσιμούχες κλπ) που οδηγεί σε διαρροές.
Αυτά ισχύουν για ΟΛΕΣ τις αντλίες. Οι common rail και όλα τα αντίστοιχα συστήματα (EUI EUP) απαιτούν πολύ καλής ποιότητας καύσιμο και για τους ρύπους και για καλύτερη απόδοση αφού οι ανοχές είναι ελάχιστες. Ενδεικτικά, το πετρέλαιο διέρχεται από αυλακώσεις 20μm και δεν είναι τυπογραφικό λάθος. Επίσης οι οπές του ακροφυσίου έχουν διάμετρο ανθρώπινης τρίχας και γίνονται με laser.
Συντήρηση:
Γενικά τα diesel έχουν μεγαλύτερα διαστήματα συντήρησης. Ενδεικτικά το νέο Α3 ΤDI απαιτεί αλλαγή φίλτρου καυσίμου στα... 60.000χλμ. (καλά ας το κάνουν και εδώ ) και αλλαγή ιμάντα στα 180.000!! Λογικό από μία άποψη λόγω χαμηλότερων ρυθμών περιστροφής, αλλά είναι εξωπραγματικό για τα δεδομένα που ξέρουμε σήμερα.
H συντήρηση περιλαμβάνει τα κλασικά, φίλτρα, λάδια άντε και καμιά προθέρμανση (μήν ψάξετε για μπουζί )
Το μεγάλο πρόβλημα είναι αν πάθει κάτι η αντλία ή τα μπεκ, κυρίως λόγω ποιότητας καυσίμου, που φυσικά δεν καλύπτει η εγγύηση, αλλιώς αλλάζονται.
Για την ώρα ΚΑΝΕΝΑ σύγχρονο σύστημα δεν επισκευάζεται, ούτε καν ρυθμίζεται επίσημα στην ΕΛΛΑΔΑ. Ακόμα και μια απλή διαρροή πετρελαίου ή εκπομπή ρύπων άνω του επιτρεπτού οδηγεί σε αλλαγή αντλίας ή μπεκ.
Το κόστος διαφοροποιείται ανάλογα την εταιρεία κατασκευής του συστήματος τροφοδοσίας και φυσικά της μάρκας του αυτοκινήτου.
Υπολογίστε 2-3Κ για την αντλία, 300-500 Ε για κάθε μπεκ και γύρω στα 1-1,5Κ για κάθε EUI. Φανταστείτε να ένα Tuareg V10 με νερό στο πετρέλαιο
100Κ για αγορά και 1/6 της αξίας για επισκευή
-
Οι τιμες αυτοκινητων ντιζελ ειναι ιδιες απο τα αντιστοιχα βενζινοκινητα ή πιο φθηνά? Μιλάω για τιμή αγοράς.
Έχω την εντύπωση ότι είναι πιο ακριβές οι τιμές, χωρίς να έχω διασαφηνήσει το λόγο. Ορίστε μια σύγκριση:
Citroen C3 1.4 Exclusive: 13.570E (75/5400, 12,5/3300)
Citroen C3 1.6 Elegance: 14.220E (110/5750, 15,3/4000)
Citroen C3 1.4 HDI Exclusive: 17.015E (92/4000, 20,4/1750)Στις παρενθέσεις οι τιμές ισχύος και ροπής
Καταρχήν αναφέρεσαι στον πλέον σύγχρονο Diesel της εταιρείας ο οποίος να στοιχίζει κάτι παραπάνω σε σχέση με τον απλό 70αρι ο οποίος δεν είναι στον τιμοκατάλογο τηνς ελληνικής αντιπροσωπείας αλλά διατίθεται κανονικά στην υπόλοιπη Ευρώπη. Επίσης τα diesel και στην Ευρώπη είναι πιο ακριβά γιατί η κατασκευή του ίδιου του κινητήρα κοστίζει παραπάνω. Χαρακτηριστικά αναφέρω οτι στα τεστ Γαλλικών περιοδικών αυτοκινήτου γράφεται και σε πόσες χιλιάδες χλμ αρχίζεις να κερδίζεις σε χρήμα από την χαμηλότερη κατανάλωση και την χαμηλότερη τιμή του πετρελαίου σε σχέση με το αντίστοιχο μοντέλο με βενζινοκινητήρα.
-
mirage δίκιο έχεις για τον κινητήρα, απλά ήταν το πιο άμεσο παράδειγμα που μπορούσα να βρω. Χαίρομαι επίσης γιατί έμαθα και το λόγο της παραπάνω τιμής των diesel κινητήρων.
-
Η διαφορά του ελληνικού ντήζελ με του εξωτερικού έγκειταί στην ποσότητα σε Θείο, που είναι μεγαλύτερη στην Ελλάδα και στο σημείο πήξεως (παραφινοποίησης) που είναι για την Ελλάδα σε μεγαλύτερη θερμοκρασία, και τα δύο αρνητικά στοιχεία.
-
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ford Motor Hellas απελευθερώνεται η πετρελαιοκίνηση στην Αθήνα τον Οκτώβριο
-
Και μιά πληροφορία που έχω εκ των έσω . Τα ΕΛΠΕ θα έχουν προς διάθεση νέο πετρέλαιο κίνησης με λιγότερο θείο (ευρωπαικών προδιαγραφών) πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες.
-
Επειδή φαντάζομαι ότι σε Αθήνα και Θεσσαλονική αρκετοί θα αναζητήσουμε ή θα αρχίσουμε να αναζητούμε diesel σε μερικούς μήνες πείτε μου αν μπορείτε που μπορώ να βρω λίστα με όλα τα diesel μοντέλα που κυκλοφορούν.
Με ενδιαφλερουν κυρίως τα πολυμορφικά, Yaris και τέτοια...
Γενικότερα θέλω town car οικονομικό ανθεκτικό στην σκληρή χρήση της πολής που να αντέχει τις λακκούβες. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Επειδή φαντάζομαι ότι σε Αθήνα και Θεσσαλονική αρκετοί θα αναζητήσουμε ή θα αρχίσουμε να αναζητούμε diesel σε μερικούς μήνες πείτε μου αν μπορείτε που μπορώ να βρω λίστα με όλα τα diesel μοντέλα που κυκλοφορούν.
Με ενδιαφλερουν κυρίως τα πολυμορφικά, Yaris και τέτοια...
Γενικότερα θέλω town car οικονομικό ανθεκτικό στην σκληρή χρήση της πολής που να αντέχει τις λακκούβες.Στο site των 4Τ μπορείς να βρείς κάπως συγκεντρωμένες τιμές όσων εταιρειών έχουν ανακοινώσει.
Εγω πάντως περιμένω ....... PANDA 1.3 JTD 4X4
Πετρέλαιο! Τι θα γίνει επιτέλους;