-
Ο χρήστης apostolis έγραψε:
Το γέλιο έπεφτε με άσχετους οδηγούς όταν ανοίγαν το εμπρός καπώ του
Σκαραβαίου και .......έλειπε η μηχανήΑποστόλη, υπάρχει και σχετικό ποντιακό ανέκδοτο (τι τα θέλεις, μας ζηλεύουν ), με τον Κωστίκα και τον Γιωρίκα που γυρίζουν από τη Γερμανία με τα καινούργια τους (τότε) Beetle. Το αυτοκίνητο του πρώτου μένει από βενζίνη και σταματούν να δουν τι τρέχει:
Κωστίκας: (ανοίγει το καπώ) 'Ορίστε γιατί σταμάτησε το αμάξι! Δεν έχει κινητήρα!'
Γιωρίκας: 'Κάτσε να φέρω τα εργαλεία από το πορτ μπαγκάζ να το φτιάξουμε (!).'
Γιωρίκας: (ανοίγοντας το πίσω καπώ) 'Κωστίκα, να τι φταίει! Στο δικό μου αμάξι βάλανε δύο κινητήρες!'Α, ναι, η μπαταρία ήταν κάτω από το πίσω κάθισμα, καλά θυμάμαι?
-
Ο χρήστης apostolis έγραψε:
η μπαταρια στις BMW που ειναι πισω. δεν ειναι παρα3ενο αλλα το αστειο ειναι που ειχα βρει τους γονεις μου να την ψαχνουν για ωρα μεχρι να ερ8ει η οδικη ασφαλεια(ή μεχρι να παω εγω σπιτι-κλασσικα ο πατερας κουρασμενος απο τη δουλεια 3εχναει τα φωτα ανοιχτα στο γκαραζ, ουτε ο προειδοποιητικος ηχος δεν του λεει τιποτα).. βρηκα τον πατερα μου χωμενο μες στην μηχανη κ τη μητερα μου να ψαχνει το βιβλιαρακι(κι αυτη πανω απο τη μηχανη).. ειχα ρι3ει απιστευτο γελιο
Σίγουρα , αναφέρεσαι σε BMW καινούργια (Ε4..) .ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ???????
Αποστόλης.
Λάθος κύριε Παγουρά!! ΚΑΙ η Ε36 (με τα εξακύλινδρα μοτέρ!! )..πίσω δεξιά την έχουν την μπαταρία!!!....Για ομαλότερη κατανομή του βάρους!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
η μπαταρια στις BMW που ειναι πισω. δεν ειναι παρα3ενο αλλα το αστειο ειναι που ειχα βρει τους γονεις μου να την ψαχνουν για ωρα μεχρι να ερ8ει η οδικη ασφαλεια(ή μεχρι να παω εγω σπιτι-κλασσικα ο πατερας κουρασμενος απο τη δουλεια 3εχναει τα φωτα ανοιχτα στο γκαραζ, ουτε ο προειδοποιητικος ηχος δεν του λεει τιποτα).. βρηκα τον πατερα μου χωμενο μες στην μηχανη κ τη μητερα μου να ψαχνει το βιβλιαρακι(κι αυτη πανω απο τη μηχανη).. ειχα ρι3ει απιστευτο γελιο
Σίγουρα , αναφέρεσαι σε BMW καινούργια (Ε4..) .ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ???????
Αποστόλης.
Λάθος κύριε Παγουρά!! ΚΑΙ η Ε36 (με τα εξακύλινδρα μοτέρ!! )..πίσω δεξιά την έχουν την μπαταρία!!!....Για ομαλότερη κατανομή του βάρους!!
[list:h9tqbq0f]Eμ βεβαια, την ειχε ο σκαραβαιος πισω ζηλεψατε κι εσεις σαν ψωρες και την βαλατε εκει [/list:u:h9tqbq0f][list:h9tqbq0f]βαρυς ο ουρανος κι η παγωνια μεγαλη, στο βαθος ακουγονται βροντες............λες να ειναι κουκ???? [/list:u:h9tqbq0f]
-
lol, κ ο σκαραβαιος για λογους κατανομης βαρους ειχε την μπαταρια πισω?
[χιουμορ ειναι αυτο, μην αρπαχτειτε παλι]
-
Όταν εμείς φτιάχναμε transaxle με κατανομή βάρους που ούτε στον ύπνο σας δεν είχατε δει, εσείς βάζατε πίσω τη μπαταρία, το τασάκι, το ραδιόφωνο, μόνο το ταμπλώ και το τιμόνι αφήσατε μπροστά...
GERMAN PRECISE ENGINEERING....Εδώ γελάνε...
-
υπαρχουν κ χειροτερα: να τα βαζουν ολα πισω κ μετα να το λενε προσ8ιοκινητο...
-
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
υπαρχουν κ χειροτερα: να τα βαζουν ολα πισω κ μετα να το λενε προσ8ιοκινητο...Αυτό δεν είναι τίποτα...Το ακόμη χειρότερο είναι να τα βάζουν ΟΛΑ πίσω και μετά να το λένε αυτοκίνητο...
-
υπαρχει κ ενα βιντεακι με ενα fiatακι που παει αναποδα με το τιμονι κ το κα8ισμα αναποδα. πρεπει να το δειτε! πολυ γελιο...
αλλο παρα3ενο. Στα Hummer κα8εται ο οδηγος στη δυση κ ο συνοδηγος στην ανατολη. Στα fiatακια πχ οδηγος κ συνοδηγος κα8ονται αγκαλια...
αλλο. σε γνωστο ειχε σπασει το κα8ισμα του οδηγου κ αναγκαστηκε να γυρισει απο το Ναυπλιο στην Α8ηνα με τον φιλο του να κα8εται απο πισω κ να κραταει την πλατη ορ8ια με τα ποδια του..
Έχετε ξεφύγει από το θέμα. Μην πάει και αυτό εκεί που πάνε όλα....[moderator]
-
Σε αυτο το βιντεο που λες,το φιατ εχει 2 μοτερ και στριβουν και οι μπροστα και οι πισω τροχοι με 2 τιμονια.
Ο οδηγος τα κραταει και τα 2 με αποτελεσμα να πηγαινει στον δρομο με τις πορτες και να τρελενει ολους τους περαστικους....Πραγματι πολυ γελιο....Εγω εμαθα τα βασικα περι του αυτοκινητου(σαν εννοια) σε ενα φιατ του 67 .
Σαν και αυτο:Ειχε πολλα απο τα χαρακτηριστικα που αναφερατε πιο πανω,οπως τις ταχυτητες (4) στο χερι,καναπε μπροστα,ταχυμετρο ταινια,χειροφρενο κατο απο την κολωνα του τιμονιου,τον διακοπτη των φωτων της οπισθεν στο ταμπλω,οπου μπορουσες να τα αναψεις ανεξαρτητα με το αν ειχες οπισθεν στο κιβωτιο ή οποιαδηποτε αλλη ταχυτητα.
Επισης ειχε 2 ξεχωριστους διακοπτες για τα φωτα.Με τον ενα αναβαν τα φωτα θεσης μαζι με τα πισω και με τον αλλον τα πορειας και τα μεγαλα.Το θεμα ειναι οτι μπορουσες να αναψεις κατευθειαν τα πορειας,χωρις τα θεσης(ψειρες),αρα το αυτοκινητο πηγαινε χωρις καθολου πισω φωτα πορειας την νυχτα.....
Ειχε ομως και τα καλα του....
6κυλινδρο μοτερ στα 1800 κυβικα,δισκοφρενα γυρω γυρω και δερματινο σαλονι....
Αναμνησεις...........Επισης να πω οτι αυτο το κολπακι της SAAB,που για να βγαλεις το κλειδι πρεπει να βαλεις οπισθεν,καταργηθηκε στο καινουργιο μοντελο.
Ευτυχως κρατησαν την θεση της μιζας πισω απο τον λεβιε ταχυτητων... -
Εγω θα σας πω μια ιστοριουλα...
Ειμαι με εναν φιλο μου στο σπιτι μου στα Χανια (οταν εμενα εκει) και μολις εχουμε γυρισει απο clubbing....
H ωρα εινα 6 το πρωι χειμωνιατικα.Μολις βγαζω ρουχα και βαζω παντοφλες και ενα σορτσακι, μου λεει οτι πειναει, πραγμα που (εντελως θαυματουργα) μου ανοιξε και εμενα την ορεξη. Οποτε του λεω να παρει το Lada (2105) και να πεταχτει μεχρι το περιπτερο (5 λεπτα με το αυτοκινητο) να αγορασει ενα μπουκαλι γαλα να ξεσκιστουμε στα Kellogg's
Εστειλα εκεινον γιατι εγω μολις ειχα αλλαξει.....
Ειπαμε, το περιπτερο 5 λεπτα με το αυτοκινητο. Βαζω εγω το playstation ετσι για να εχω κατι να κανω, και ξεχνιεμαι. Ξαφνικα, μετα απο 40 λεπτα γυρναει ο φιλος.... Ρε μλκ του λεω τι εγινε???? Και ακολουθει ο παρακατω μονολογος....
' Λοιπον, μπαινω μεσα, παω να βαλω τα κλειδια και δεν εβρισκα που μπαινουν.... Κοιταγα απο εδω κοιταγα απο εκει, τραβαγα διαφορα, εψαχνα μεσα στο τασακι (!), κοιταξα παντου. Ε τελικα μου εκοψε και κοιταξα απο την αριστερη μερια του ταμπλω και το βρηκα. Βαζω μπροστα, μου σβηνει. Ξαναβαζω μπροστα, μου ξανασβηνει. ξεκιναω να βρω τον αερα, τιποτα....Τελικα μετα απο πολλη ωρα τον βρισκω (ειναι χαμηλα, σχεδον κατω στην κολωνα του τιμονιου και ο φιλος ειναι 2.05μ ...
Μετα, παω να αναψω φωτα, αντε παλι, κουναγα τους μοχλους, την μια υαλοκαθαριστηρες, ο αλλος τιποτα (πρεπει να αναψεις πρωτα ενα διακοπτη και μετα να κατεβασεις τον μοχλο, εν τω μεταξυ οταν αναβεις τον διακοπτη - πραγμα που πιθανον να εκανε- αναβουν τα μικρα που στο Lada δεν φαινονται καθολου...). Ε με τα πολλα εφεξε λιγακι (!) και πηγα χωρις φωτα
Παω να βαλω οπισθεν....ΤΙΠΟΤΑ (εχει Ε30 το παιδι με την οπισθεν τερμα πανω αριστερα...) Προσπαθησα ολες τις γωνιες στο κιβωτιο, τιποτα. Τελικα το αφησα να τσουλησει στην κατηφορα (η οπισθεν ειναι κατω δεξια αλλα κουμπωτη και με δυναμη).
Ε μετα απο ολα αυτα, πηγα στο περιπτερο, πηρα τσιγαρα και ξεχχασα το γαλα...'Τι του λες....
-
Το 2 CV δεν είχε αεραγωγούς. Η εισαγωγή αέρα για εξαερισμό γίνονταν με ένα μοχλό ο οποίος άνοιγε μια θυρίδα η οποία βρισκόταν ακριβώς κάτω από το παρμπρίζ από την οποία βέβαια οι επιβάτες έβλεπαν έξω (όπως σε τανκ) αλλά διέθετε και σίτα (!) για να μην μπαίνουν έντομα.
Το σύστημα καθαρισμού του παρμπρίζ είναι μια αντλία την οποία λειτουργείς με το χέρι. -
Ο χρήστης Asenna έγραψε:
Το 2 CV δεν είχε αεραγωγούς. Η εισαγωγή αέρα για εξαερισμό γίνονταν με ένα μοχλό ο οποίος άνοιγε μια θυρίδα η οποία βρισκόταν ακριβώς κάτω από το παρμπρίζ από την οποία βέβαια οι επιβάτες έβλεπαν έξω (όπως σε τανκ) αλλά διέθετε και σίτα (!) για να μην μπαίνουν έντομα.
Το σύστημα καθαρισμού του παρμπρίζ είναι μια αντλία την οποία λειτουργείς με το χέρι.Η οποία θυρίδα έχει τραγική μόνωση σε αέρα και νερό!
-
Κάποιος σε προηγούμενη σελίδα είπε για κουμπί δίπλα στο foot rest για να καταβρέχεις τα τζάμια. Αυτό ισχύει και στην 1750 GTV του αδερφού μου. Όταν το είδα πρώτη φορά πριν χρόνια κουφάθηκα..
Επίσης στη Mercedes C180(μπλιαχ) ενός φίλου μου to χειρόφρενο είναι στο πόδι!! Ποδόφρενο κι έτσι! Στους γερμανούς δεν αρέσουν τα χειρόφρενα φαίνεται..
Η ίδια Mercedes(πάλι μπλιαχ) έχει 2 κόφτες. Ο ένας είναι ο κανονικός και ο άλλος στο ρελαντί!!!! Στις 4000 αν θυμάμαι καλά.
Αχ αυτή η γερμανική τεχνολογία.. -
Το πρώτο αυτοκίνητο που οδήγησα, και που ουσιαστικά εκεί έμαθα να οδηγώ ήταν ενα Peugeot 403 μοντέλο του 1961. Απο τα παράξενα που είχε ήταν η χειρόμιζα, και μη γελάτε! Ηταν η φτηνή έκδοση του 403, αφού για να καταλάβεται δεν είχε ούτε βεντιλατέρ στο καλοριφέρ του το οποίο λειτουργούσε μόνο με την ελεύθερη ροή του αέρα. Λοιπόν η χειρόμιζα δεν ήταν τίποτα παραπάνω απο ένα συρματόσχοινο το οποίο κινούσε το γρανάζι της μίζας στο βολάν και ταυτόχρονα έκλεινε και το διακόπτη για να λειτουργίσει το μοτέρ. Το συρματόσχοινο αυτό κατέληγε σε ένα μπουτόν κάπου δίπλα απο το τιμόνι, το οποίο όμως δεν το πάταγες, αλλά το τράβαγες προς τα έξω μέχρι να πάρει μπροστά η μηχανή! και μετά επέστρεφε στη θέση του!
-
Δεν είμαι σιγουρος αν ηταν το Peugeot 403 ή το 404 (μαλλον το 404), που ειχε την ταπα του ρεζερβουαρ κρυμμενη κατω απο την πισω πινακιδα, η οποια ανοιγε ολοκληρη με ενα ελατηριο για να βαλεις βενζινη!
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Δεν είμαι σιγουρος αν ηταν το Peugeot 403 ή το 404 (μαλλον το 404), που ειχε την ταπα του ρεζερβουαρ κρυμμενη κατω απο την πισω πινακιδα, η οποια ανοιγε ολοκληρη με ενα ελατηριο για να βαλεις βενζινη!Το ίδιο και στις Mercedes
-
Δεν είμαι σιγουρος αν ηταν το Peugeot 403 ή το 404 (μαλλον το 404), που ειχε την ταπα του ρεζερβουαρ κρυμμενη κατω απο την πισω πινακιδα, η οποια ανοιγε ολοκληρη με ενα ελατηριο για να βαλεις βενζινη!Το 403 είχε το στόμιο του ρεζερβουάρ βενζίνης στο πίσω απο το δεξί πίσω φανάρι, και το οποίο άνοιγε το μισό. Το 404 είχε την τάπα πίσω απο την πινακίδα κυκλοφορίας και η οποία κατέβαινε για να φτάσεις το στόμιο του ρεζερβουάρ!
-
Δεν είμαι σιγουρος αν ηταν το Peugeot 403 ή το 404 (μαλλον το 404), που ειχε την ταπα του ρεζερβουαρ κρυμμενη κατω απο την πισω πινακιδα, η οποια ανοιγε ολοκληρη με ενα ελατηριο για να βαλεις βενζινη!Το 403 είχε το στόμιο του ρεζερβουάρ βενζίνης στο πίσω απο το δεξί πίσω φανάρι, και το οποίο άνοιγε το μισό. Το 404 είχε την τάπα πίσω απο την πινακίδα κυκλοφορίας και η οποία κατέβαινε για να φτάσεις το στόμιο του ρεζερβουάρ!
-
Renault 4 και 5 με την οδική συμπεριφορά που έγερναν τόσο πολύ και νόμιζες ότι ο καθρέπτης σου θα χτυπήσει στα παρκαρισμένα.Το 4 ήταν 750 και αργότερα 850 κυβικά!!Σε πολύ ζόρι άναβε το λαμπάκι της θερμοκρασίας στα όρια των στροφών....αφήνοντας το γκάζι και με συντηρητική οδηγηση εσβηνε.....Παντως ήταν ένα car ιδιαιτερα συμπαθείς...
Αυτοκίνητα με ψυχή βλέπετε... -
Γιατί το Suzuki SS40 που είπα πριν, τι ήταν; 543 ολόκληρα κ.εκ!
Τρικύλινδρο μοτέρ. Αλλά για τα κ.εκ καλά τα πήγαινε.Το Opel Cadett το αυγό, αυτό δεν έχει το στόμιο του ρεζερβουάρ στην πίσω δεξιά κολόνα; Πίσω από την πορτούλα που μοιάζει με αεραγωγό;
Παράξενα ή αστεία χαρακτηριστικά αυτοκινήτων