-
-
Τι μου θύμισες Κώστα!
Την Ιζέττα την θυμάται κανείς?
Παραλίγο, πριν χρόνια, να αποκτήσω μία! (αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία, όπως λένε).
-
Και για όσους αναρωτιούνται τι είναι το περίεργο με την Ιζέττα:
-
Ο χρήστης SIMDION έγραψε:
SKODA TARGET 120L '87 ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.!
...
3. Σε περίπτωση που ζεσταίνονταν η αντλία της βενζίνης, είχε ενσωματωμένο μοχλό για τρομπάρεις χειροκίνητα!
... -
Δείτε εδώ για την Isetta:
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?p=124160#124160 -
Και πού το περίεργο με την Ιζέτα;;
Σκέψου να ξεχνιόσουν και να χτύπαγες ελαφρά στον τοίχο του γκαράζ και να εγκλωβιζόσουν, ή να παρκάριζε κανείς κολλητά ΜΠΡΟΣΤΑ σου και να μην μπορούσες να φύγεις!! -
Παράξενο, αλλά κατ εμέ σωστό
Citroen ZX / Xsara φτηνές εκδόσεις:
Χειροκίνητος αριστερός καθρέφτης, ηλεκτρικός μόνο στα δεξιά!!!Έτσι όμως είχες μικρότερο κόστος, μεγαλύτερη αξιοπιστία, ενώ ο αριστερός είναι αυτός που συνήθως σπάει συχνότερα, οπότε μικρότερο κόστος επισκευής, (αμελητέα, αλλά φασούλι - φασούλι...) μικρότερο βάρος.
Ούτως ή άλλως ο μοχλός ρύθμισης στα ηλεκτρικά είναι στο ίδιο σημείο που βρίσκεται η ρύθμιση του αριστερού στα χειροκίνητα, ενώ ο καθρέφτης που είναι Ο ΜΟΝΟΣ που έχει δυσκολία ρύθμισης (δεξιά) είναι ηλεκτρικός!
Κρίμα που δεν είναι έτσι ΟΛΑ τα αυτοκίνητα (αλλά να είναι χειροκίνητος θερμαινόμενος, ε; Τώρα που παρκάρω έξω, με τις υγρασίες το πρωί είμαι σαν τυφλός...)
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Και για όσους αναρωτιούνται τι είναι το περίεργο με την Ιζέττα:Νομίζω υπάρχει στην Ελλάδα!
-
Μικρά αστεία αυτοκίνητα μιας άλλης εποχής...
Δείτε εδώ: http://www.microcarmuseum.com -
Αντικλεπτικό σε RX- 7 1ης γενιάς.
Το τασάκι βρίσκεται δίπλα στον οδηγό, στα δεξιά. Το οποίο τασάκι βγαίνει και αποκαλύπτεται ένας διακόπτης. Αν τον κάνεις (τώρα πάνω ή κάτω???? θα σας γελάσω) ενεργοποιήται το αντικλεπτικό. Αν πας να εκκινήσεις μετά από 5- 10 μέτρα, κόβει την παροχή βενζίνης και σβήνει.
Τώρα μπορείτε να κλέψετε ένα RX- 7 άφοβα! -
Επίσης αστείο ήταν και ένα τρίκυκλο αγγλικό αυτοκίνητο της Relliant, το Robin, που κατασκευαζόταν και στην Ελλάδα από την ΜΕΒΕΑ, με πολυεστερικό αμάξωμα και είναι πιθανό να το έχετε δεί σε κάποια επεισόδια του Mr Bean. Εκτός από αστείο όμως ήταν και επικίνδυνο γιατί σε αντίθεση με την πλειοψηφία των κατασκευαστών τρικύκλων, είχε εμπρός τον μονό τροχό και πίσω άκαμπτο άξονα με αποτέλεσμα να τουμπάρει πανεύκολα ακόμα και... σταματημένο! Περίπου όπως και οι τρίκυκλες μεταφορικές μοτοσυκλέτες που πιστεύω πρόλαβαν οι παλιότεροι με αερόψυκτους κινητήρες VW ή Mazda, και ακόμα παλιότερα με boxer BMW...
Reliant Robin...
http://pages.zoom.co.uk/elvis/robin.html -
ΤakisB ένα τέτοιο αυτοκίνητο θυμάμαι μικρός λίγο πιο πέρα απ`το σπίτι μου. Είχε και χρώμα λεμονί!!! Eγώ πάντως δε το οδηγούσα ούτε με σφαίρες, όπως είπες και εσύ μπορούσε να τουμπάρει πανεύκολα.
Το έχω δει και στο Mr Bean. -
Για γαλλικές καινοτομίες μιλάγαμε και την πατήσαμε !!
Σας είχα πει ότι το ami (και άλλα παλιά υποθέτω) οι μπροστινές πόρτες δεν κλειδώνουν από μέσα παρά μόνο ανοίγουν ?
Το είχα ξεχάσει εγώ όμως!
Πάω να ξεπαρκάρω και αφού είχα παρκάρει στο αριστερό μέρος του δρόμου, αφού το αστέρι μας ο Αβραμόπουλος είχε βάλει τα κολωνάκια έπρεπε να μπω από τον συνοδηγό.
Ξεκλειδώνω, ανοίγω πόρτα και λέω δεν την κλειδώνω πάλι για να μην την ξεχάσω?
Μπαίνω ξεκινάω φεύγω και πηγαίνοντας να πάρω έναν φίλο μου από το σπίτι του περιμένοντας να κατέβει παρατηρώ παρκαρισμένη μια Lancia Montecarlo
Ναι καλά ακούσατε...
Λέω δεν βγαίνω να την δω?Οκ...η συνέχεια αναμενόμενη!
Ωραία η Lancia αλλά όλες οι πόρτες πλέον ήταν κλειδωμένες...
Αποτέλεσμα?
Ο φίλος μου πήρε το αμάξι του για να φέρει δεύτερα κλειδιά από το σπίτι μου!!!!Αν αύριο είμαι άρρωστος θα ξέρω τι φταίει!
Photo της Lancia εδώ http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... 305#124305 (το αυτοκίνητο πίσω το αναγνωρίζετε ε?)
-
Επίσης αστείο ήταν και ένα τρίκυκλο αγγλικό αυτοκίνητο της Relliant, το Robin, που κατασκευαζόταν και στην Ελλάδα από την ΜΕΒΕΑ, με πολυεστερικό αμάξωμα και είναι πιθανό να το έχετε δεί σε κάποια επεισόδια του Mr Bean. Εκτός από αστείο όμως ήταν και επικίνδυνο γιατί σε αντίθεση με την πλειοψηφία των κατασκευαστών τρικύκλων, είχε εμπρός τον μονό τροχό και πίσω άκαμπτο άξονα με αποτέλεσμα να τουμπάρει πανεύκολα ακόμα και... σταματημένο! Περίπου όπως και οι τρίκυκλες μεταφορικές μοτοσυκλέτες που πιστεύω πρόλαβαν οι παλιότεροι με αερόψυκτους κινητήρες VW ή Mazda, και ακόμα παλιότερα με boxer BMW...
Reliant Robin...
[u]http://pages.zoom.co.uk/elvis/robin.html[/u]ΕΧΕι 2 (ΔΥΟ) ΤΕτοια στην γειτονια μου χρωματος πορτοκαλι!!!
Η ΠΑΡΑΚΜΗ !!! -
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
...ΕΧΕι 2 (ΔΥΟ) ΤΕτοια στην γειτονια μου χρωματος πορτοκαλι...Μας δίνουν το ένα να το κάνουμε chopper μπανιέρα να γελάσει κάθε πικραμένος;
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
...Για γαλλικές καινοτομίες μιλάγαμε και την πατήσαμε...Για 8 μήνες περίπου το '86-'87 είχα ένα ami 8 station δίχρωμο:ασημί-μαύρο. (Η μητέρα μου το απέφευγε γιατί της θύμιζε νεκροφόρα!) Έστριβε, κράταγε, με κλίσεις τρομοκρατικές αλλά φυσικά δεν πήγαινε (602 cc). Δίσκοι εμπρός -αεριζόμενοι παρακαλώ!- στην έξοδο του διαφορικού για μικρότερη αναρτημένη μάζα, ρυθμιζόμενο ύψος δέσμης προβολέων -με βίδα κάτω αριστερά στο ταμπλώ- και εκτός των άλλων ιδιαιτεροτήτων των Citroen της εποχής είχα βρεί και το εξής κόλπο: με ένα μεγάλο γαλλικό κλειδί μπορούσα να το 'ψηλώσω' ή να το 'χαμηλώσω', κουρδίζοντας τα ελατήρια!
Lancia MonteCarlo: Κούκλα, ακόμα και σήμερα, αλλά μία από τις χειρότερες αν όχι η χειρότερη ποιοτικά κατασκευή από ιδρύσεως της Ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας!
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Μικρά αστεία αυτοκίνητα μιας άλλης εποχής...
Δείτε εδώ: http://www.microcarmuseum.comΠολύ καλό το site. Θυμάμαι πολλά από αυτά να κυκλοφορούν στην Ελλάδα...
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Σας είχα πει ότι το ami (και άλλα παλιά υποθέτω) οι μπροστινές πόρτες δεν
Photo της Lancia εδώ http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... 305#124305 (το αυτοκίνητο πίσω το αναγνωρίζετε ε?)- Μπράβο που έχεις πάντα μαζί σου φωτογραφική μηχανή.
- Πως παρκάρεις έτσι ρεεε...?
-
Απο τα περίεργα Γερμανικά μεταπολεμικά κατασκευάσματα!
Οχι-οχι δεν είναι κανένα αεροπλάνο χωρίς φτερά. Ηταν αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν απο το εργοστάσιο που έφτιαχνε τα Γερμανικά πολεμικά αεροπλάνα κατά τον πόλεμο!
Μάκη, είναι Made In Germany!
Και όμως ήταν συμπαθέστατο!!!
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Lancia MonteCarlo: Κούκλα, ακόμα και σήμερα, αλλά μία από τις χειρότερες αν όχι η χειρότερη ποιοτικά κατασκευή από ιδρύσεως της Ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας!Πάντως τη λατρεύω από όταν την πρωτοείδα φοιτητής στη Θεσσαλονίκη!
Επειδή παραλίγο να πάρω μία το είχα μελετήσει και αν και η κατασκευή της μπορεί να μην είναι η καλύτερη, υπάρχουν σχεδόν τα πάντα αν κάποιος ενδιαφέρεται μια και κάποιοι τα κατασκευάζουν από την αρχή στην Αγγλία και αλλού. Όχι φτηνά αλλά υπάρχουν. Επίσης σηκώνει πολλές βελτιώσεις και εύκολα γίνεται να μοιάζει με μικρή Ferrari από πίσω....Αντικλεπτικό αντίστοιχο με αυτό που αναφέρθηκε για το RX7 με διακοπτάκι κάτω από τον αναπτήρα είχα φτιάξει και εγώ σε μια Alfa Romeo Spider.
Τα σκαθάρια ανοίγουν εύκολα με το σίδερο από κρεμάστρα. Βασικά το βάζεις στο πίσω μέρος του παραθύρου και πιάνεις με το γάντζο κάτι προς το πίσω μέρος της πόρτας και τραβώντας το ανεβαίνει η ασφάλεια! Την πρώτη φορά πλήρωσα κλειδαρά, είδα που πάει το εργαλείο και τη δεύτερη φορά το έκανα μόνος μου. Μετά ανακάλυψα ότι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είχε κολλήσει ένα κλειδί μέσα στον προφυλαχτήρα.....αλλά δεν μου χρειάστηκε ποτέ....!
Παράξενα ή αστεία χαρακτηριστικά αυτοκινήτων