-
Ο χρήστης alexx έγραψε:
fiat tipo της εργασίας μου: όταν ανάβεις τα φώτα, στο καντράν είναι πολύ χλωμός ο φωτισμός με συνέπεια να τα ξεχνάω πάντα όταν γυρίζω από αττική οδό. Έχει περάσει πολλά βράδια με τα φώτα θέσης αναμμένα...Στο Fiat Tipo απ' τη στιγμή που θα γυρίσεις το κλειδί στη θέση 0 και κλείσει η μηχανή τα φώτα σβήνουν. Πώς γίνεται λοιπόν να μένουν αναμμένα τα φώτα θέσης;
Προσωπικά έχω αφήσει αρκετές φορές τα φώτα ανοιχτά και τα σβήνω την επόμενη φορά που βάζω μπροστά το αυτοκίνητο. Ευτυχώς ο φωτισμός στο δικό μου καντράν δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και έτσι το προσέχω αμέσως μόλις βάλω μπροστά. -
Ο χρήστης alexx έγραψε:
fiat tipo της εργασίας μου: όταν ανάβεις τα φώτα, στο καντράν είναι πολύ χλωμός ο φωτισμός με συνέπεια να τα ξεχνάω πάντα όταν γυρίζω από αττική οδό. Έχει περάσει πολλά βράδια με τα φώτα θέσης αναμμένα...Στο ibiza μου έχει μόνο 1 υαλοκαθαριστήρα μπροστά με συνέπεια να κάνω οικονομία όταν τον αλλάζω!
-
Μπορείς να αλλάξεις τη ρύθμιση του φωτισμού του ταμπλώ (αν έχεις το DGT και μόνο με τα φώτα αναμμένα) από ένα κουμπάκι με το σήμα του ήλιου. οι διαβαθμίσεις είναι 8 και το κουμπάκι μία τις ανεβαίνει και όταν φτάσει στο max αρχίζει να κατεβαίνει πάλι.
-
Τα ιταλικά αυτοκίνητα με το σβήσιμο του διακόπτη σβήνουν και όλα τα ηλεκτρικά μέρη (λειτουργεί μόνο ο αναπτήρας και η πλαφονιέρα) οπότε αποκλείεται να ξεχνάς τα φώτα σου αναμμένα.
-
-
Μα αφού μένουν ανοιχτά!! Ψέματα να σας πω; Τα θέσης εννοώ ε...
-
Τα θέσης δεν πρέπει να μπορούν να μείνουν υποχρεωτικά ανοιχτά ακόμα και με κλειστή μηχανή από τον ΚΟΚ; Για παράδειγμα, σε παρκάρισμα σε δρόμο χωρίς φωτισμό πρέπει να αφήνεις ανοιχτά τα φώτα.
Βέβαια στα σχετικά σύγχρονα αυτοκίνητα πια μένουν και μόνο τα μισά φώτα ανοιχτά, αλλά το να μην μπορούν να μείνουν καθόλου πρέπει να είναι παράτυπο... -
Ο χρήστης MichalisS έγραψε:
Τα θέσης δεν πρέπει να μπορούν να μείνουν υποχρεωτικά ανοιχτά ακόμα και με κλειστή μηχανή από τον ΚΟΚ; Για παράδειγμα, σε παρκάρισμα σε δρόμο χωρίς φωτισμό πρέπει να αφήνεις ανοιχτά τα φώτα.Exw thn entupwsh oti kai sto Tipo mporeis na kaneis kati tetoio me ena koumpaki pou uparxei perimetrika ths upodoxhs tou kleidiou. Kata tuxh to eixa energopoihsei kapote alla den to xrhsimopoihsa pote.
Y.G. Me sugxwreite gia ta greeklish alla exw ena mikro problhma me ta ellhnika
-
Ο χρήστης ast έγραψε:
Εναν υαλοκαθαριστήρα έχει και το ΖΧ που λέγαμε παραπάνω.
Και συρόμενο πίσω κάθισμα, πολύ πρίν το ανακαλύψουν τα τμήματα μάρκετινγκ άλλων.Νομίζω ότι συρόμενο κάθισμα είχε και η Delta Mk1.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Οι Porsche εχουν τη μιζα αριστερα του τιμονιου, αλλα αυτο μαλλον το 3ερατε..
Σιγα τα ωα!!Οι AR 33 που νομιζεις οτι την εχουν?
Oι Porsche έχουν λόγο όμως που έβαλαν τον διακόπτη στα αριστερά, τον οποίο μου είχε πει πωλητής της Porsche στην Γερμανία.
-
Ε πες μας ρε Μιχάλη..
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Οι Porsche εχουν τη μιζα αριστερα του τιμονιου, αλλα αυτο μαλλον το 3ερατε..
Σιγα τα ωα!!Οι AR 33 που νομιζεις οτι την εχουν?
Oι Porsche έχουν λόγο όμως που έβαλαν τον διακόπτη στα αριστερά, τον οποίο μου είχε πει πωλητής της Porsche στην Γερμανία.
Με το αριστερο χερι γυρνας την μιζα και με το δεξι κουνας τα καλωδια μπας και παρει μπροστα!!!
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Oι Porsche έχουν λόγο όμως που έβαλαν τον διακόπτη στα αριστερά, τον οποίο μου είχε πει πωλητής της Porsche στην Γερμανία.Μήπως θες να τον μοιραστείς και μαζί μας;
Υ.Γ. BILL33 έκανα ένα μικρό λαθάκι...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
[Oι Porsche έχουν λόγο όμως που έβαλαν τον διακόπτη στα αριστερά, τον οποίο μου είχε πει πωλητής της Porsche στην Γερμανία.
Μήπως θες να τον μοιραστείς και μαζί μας;
Δεν σου λεω ,δεν σου λεω!!!!
Απλα δεν το ξερω,αλλος το εγραψε!!
-
Πίσω στα τέλη της δεκατίας του 60 η Porsche σχεδίαζε την εμπλοκή της στους αγώνες Le man. Σχεδιάζοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια σκέφτηκαν να βάλουν τον διακόπτη στα αριστερά του τιμονιού ώστε καθώς ο οδηγός στην εκκίνηση θα μπαίνει μέσα στο αυτοκίνητο ταυτόχρονα να το βάζει και μπροστά. Αν ο διακόπτης ήταν στα δεξιά του τιμονιού θα έπρεπε ο οδηγός πρώτα να καθίσει στο αυτοκίνητο και ύστερα να βάλει μπροστά! Εκείνη την χρονιά λοιπόν η Porsche σάρωσε στον αγώνα κερδίζοντας με άνεση και για να τιμήσουν αυτή την επιτυχία έβαλαν τους διακόπτες στα αριστερά και στα αυτοκίνητα παραγωγής κάτι που δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα...
Συγκεκριμένα μου το είπαν στο μουσείο της Porsche στην Στουτγκάρδη.
Το γράφει όμως και στο wikipedia.
'The Le Mans start is also the reason why left-hand-drive Porsche street cars continue to have their ignition switches on the left of the steering column rather than on the more customary location of the right-side: this enabled the driver to start the engine with the left hand while engaging the 1st gear with the right hand, depressing the clutch with the left foot and stepping on the gas with the right foot simultaneously, thus allowing the Porsche to get off the starting line more quickly than other race cars.'
-
Ευτυχως που δεν σκεφτηκαν να τον βαλουν πανω στο αμαξωμα, γιατι τωρα θα τον ειχαμε στην πορτα του οδηγου
-
Ο χρήστης mika_hakkinen έγραψε:
τα ΖΧ που αν τα έπαιρνες με air condition δεν είχαν ντουλαπάκι συνοδηγού.... στο ίδιο αυτοκίνητο όταν κλείνεις το πορτ-μαγκάζ μένουν ΠΑΝΤΑ απέξω τα κορδονάκια που ανασηκώνουν την εταζέρα (παρατηρήστε το)...
Ρε συ? Τζάμπα τον έλεγα μαλάκα το γείτονα;
Μαλακας οχι αλλα καποιο καψιματακι φλαντζας πρεπει να το'χει οπως και εγω.
Βαζοντας βαρεια πραγματα στο πισω ραφι και ανοιγοντας το πορτ μπαγκαζ μια,δυο,τρεις,δεκα φορες ,φυσικο ηταν να χαλασει ο μηχανισμος περιελιξης. Ετσι τα κορδονακια τωρα χρησιμοποιουνται για διακοσμητικο των φωτων.Ολυμπιε και εγω βρηκα πατεντα.Οταν δεν εχω τιποτα να φορτωσω,τα βγαζω.
-
πειτε με ανοητο αλλα το accent 97 του πατερα μου εχει ανεξαρτητη αναρτηση για τα 84 ψόφια και εγω ο γιος εν ετει 2006 του θελω να παρω 125 αλογατα στις 6800 με ημιάκαμπτο.
το ξερω οτι αν το πλαισιο ειναι τυπου αυτοφερόμενης μπανανοφλουδας τι να σου κανουν οι ανεξάρτητοι βραχιονες αλλα ελεος.
και να πεις οτι ειναι για λογους χωροταξιας...
εδω το σαπιαμαξο εχει κανονικη ρεζερβα ενω το swift sport που θελω εχει κιτ επισκευης!!!!! -
Σήμερα είδα 406 με υαλοκαθαριστήρα πίσω...δεν ήξερα ότι ήταν άλλο ένα σεντάν με αυτήν την ιδιαιτερότητα, μετά το Mazda 323 του '85 και το Fiat Tempra.
-
.......και όχι μόνο
-
Εσύ γιατί εγκαθέτιασες τώρα; Αφού δεν είσαι Ιαπωνόφιλος!
-
Ο καλός εγκάθετος δεν είναι ρατσιτής
-
Αυτός ο lkar μας έχει καταστρέψει τα καλύτερα παιδιά!!
Παράξενα ή αστεία χαρακτηριστικά αυτοκινήτων