-
εγω αυτο που εχω να πω για ολα αυτα ειναι: **οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια!!!!**και πολυ χαιρομαι που ειμαι σε αυτους που τα φτασανε!!
-
Προς τι αυτή η ευθιξία Μιχάλη μου?
-
γιατι ακουω κατι για μεσαια οικογενοιακα,κατι για peugeot rally και κατι τετοια κουφα.ενα αυτοκινητο δεν ειναι μονο ποσο κανει 0-100 υπαρχουν αλλα πραγματα πιο σημαντικα!!μπορει να συγκριθει η gt με ενα saxo vts η ενα rally και ας ειναι πιο γρηγορα στα ο-100 και στις ρεπριζ.εδω μιλαμε για αρχοντια οχι καγκουρια!!
-
Ο χρήστης OSFP έγραψε:
Μηπως απλα δινει πολυ συντηριτικα νουμερα η alfa romeo και εξηγειται ετσι?
if this is humor its good one
-
Ο χρήστης μιχαλης1978 έγραψε:
εγω αυτο που εχω να πω για ολα αυτα ειναι: **οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια!!!!**και πολυ χαιρομαι που ειμαι σε αυτους που τα φτασανε!!Εισαι λιγο εκτος τοπου και χρονου....μηπως πρεπει να αρχισουμε να κανουμε threads του τυπου 'Δεν μου αρεσουν τα φωτα της porsche' επειδη δεν εχουμε να λεφτα να παρουμε porsche?
Εδω δεν ειμαστε για να υποστηριζει ο καθενας το αυτοκινητο του πασει θυσια λες και θιγεται ο ιδιος οταν πεις κατι αρνητικο για αυτο....αλλα εσυ 'ως καποιος απο αυτους που τα φτασανε' ετσι νομιζεις μαλλον...
ΥΓ: τα μεσαια οικογενειακα δεν εχουν καμια σχεση με 106 rallye, saxo κλπ κλπ...
-
Ο χρήστης Lazaro έγραψε:
Εγω παντως δεν γελαω, μηπως ισχυει? Ουτε η πρωτη ουτε η τελευταια φορα θα ειναι...
-
Ο χρήστης OSFP έγραψε:
Εγω παντως δεν γελαω, μηπως ισχυει? Ουτε η πρωτη ουτε η τελευταια φορα θα ειναι...
Μάλιστα , για φορολογικούς ας πουμε λόγους δίνει 140 αντι -όσων-,
επιταχυνση βρε αγέλαστε γιατί δίνει 10,6? -
Ο χρήστης Lazaro έγραψε:
επιταχυνση βρε αγέλαστε γιατί δίνει 10,6?Εγω για την επιταχυνση μιλουσα και οχι για τους ιππους....μηπως δηλαδη εχει επιταχυνση 9.5 και αυτοι δινουν συντηριτικα 10.6....
Το γιατι μην ρωτας εμενα....ρωτα οσους το κανουν, συμβαινει και σε αλλα αυτοκινητα.
-
Ο χρήστης OSFP έγραψε:
επιταχυνση βρε αγέλαστε γιατί δίνει 10,6?Εγω για την επιταχυνση μιλουσα και οχι για τους ιππους....μηπως δηλαδη εχει επιταχυνση 9.5 και αυτοι δινουν συντηριτικα 10.6....
Το γιατι μην ρωτας εμενα....ρωτα οσους το κανουν, συμβαινει και σε αλλα αυτοκινητα.
- GT 1.9 JTD ;άλλο? άλλος κανείς?
-
Ο χρήστης OSFP έγραψε:
Για το διλιτρο εστω, αλλα τα 10.6 μου φιανονται παρα πολλα για 140 ιππους....μεσαια οικογενιακα 1600αρια εχουν τετοιες και καλυτερες τιμες...
Και ουτε πολυ ελαφρια ειναι, ουτε μικρα...Μηπως απλα δινει πολυ συντηριτικα νουμερα η alfa romeo και εξηγειται ετσι?
κι όμως, το βάρος παίζει τον κυρίαρχο ρόλο εδώ. Εάν δεν βρίσκεις τις διαφορές απτες από τους πίνακες, τότε να σε διαφωτίσω: πχ η 147 5door ζυγίζει ~100 κιλά πάνω από τα επίσημα νούμερα... εκεί κρύβουν, όχι στην στις τιμές των επιταχύνσεων! δυστυχώς φίλε μου, οι ανέσεις και η ασφάλεια πληρώνονται σε βάρος... όπως είπα, μην τα αντιμετωπίζεις μηχανικά. Τα νούμερα συχνά δεν λένε την αλήθεια εάν δεν ξέρεις τι να κοιτάξεις... κι εσύ έχεις αρκετά ακόμα να μάθεις
-
Φιλε osfp επειδη καταλαβα πως αποστομωνουν τυπους σαν και εσενα θα σε ρωτησω το εξης......ποια ειναι η αγαπημενη σου μαρκα αυτοκινητων?Αφου την βρεις ψαξε ενα διλιτρο στην ιδια κατηγορια με την gt που να ειναι πιο γρηγορο απο αυτην...ενημερωτικα η διλιτρη 3αρα coupe ξερεις ποσο εχει 0-100....καπου κοντα στα δεκα δευτερα μηπως??????Εντελως ενημερωτικα με 318 εχω βαλει κοντρα ακομα και με το stilo μου.Και τι με αυτο?Θα επαιρνες το saxo αντ αυτου της 318?Σου φενονται πολλα τα 10,6?Ρε συ πιο 1.6 μαμισιο εχει 0-100 κατω απο 11 δευτερα?Μονο η 147..γκεκε?Αρα ο 1.8 με σχεδον 10,5 τα παει μια χαρα για 1.8cc
Η λογικη την συγκρισης ανομοιων αυτοκινητων με σκοπο να βγαλουμε το ποιο ειναι πιο γρηγορο στο 0-100 μου θυμιζει καποιους οδηγους των φαναριων με φτιαγμενα saxorala που εχουν το αυτοκινητο τους σαν προεκταση του πεους τους.Και τι με αυτο?Και το seat fr ειναι πιο γρηγορο απο την gt....μα ειναι λογικη αυτο?Παρε το seat εσυ?Θα σε βλεπω που θα με περνας στην ευθεια και οταν θα σε προσπερνω στην στροφη μην αναρωτηθεις...ποιος που και ποτε?Συνηθως αλφα θα ειναι....
-
ρε Σάκη, ψοφάς κι εσύ για παρεξήγηση! εντάξει, ούτε κι εμένα μου άρεσε όπως το έθεσε το θέμα το παιδί, αλλά αφού δεν το ψάχνει, ας του πούμε πως έχουν τα πράγματα... δεν χρειάζεται να γράψεις σε αυτούς τους τόνους [και βασικά να μην κολλάει το μυαλό σου με τα άλφα γενικά!], δεν σου προσέβαλλε και το σπίτι...
πάντως φίλε OSFP, καλό θα ήταν να το ψάχνεις λίγο προτού εκφέρεις άποψη... ΕΤΣΙ μαθαίνεις, όχι με το να σε διορθώνουμε κάθε 3 και λίγο ... φυσικά και δεν συγκρίνεις ένα σπορ όχημα πολυτελείας με... αυτοκίνητα της μικρομεσαίας κατηγορίας! μια mercedes CL ξέρεις πόσο ζυγίζει; βγάλε 150 κιλά από τη διαφορά βάρους του κινητήρα και βάλε του έναν με 150 ίππους: τι 0-100 θα έχει τότε;
Απ: μία αιωνιώτητα και μία μέρα!
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
Φιλε osfp επειδη καταλαβα πως αποστομωνουν τυπους σαν και εσεναΕδω ειναι το λαθος ςου φιλε μου, στην νοωτροπια, εγω βλεπεις δεν ηρθα εδω για να αποστομωσω εσενα η οποιονδηποτε αλλο, ηρθα για να συζητησω. Αν μπορεις να το κανεις αυτο, κατεβασε τους τονους και τα ξαναλεμε.
ΥΓ: Στα 1600, το Civic εχει 9.9 και η Corolla 10.2, απλα πληροφοριακα επειδη ρωτησες. Φυσικα δεν εχουν την πολυτελεια της alfa, αλλα εσυ ρωτησες που τα βρηκα τα 1600αρια οικογενειακα...
-
χεχε, τα οικογενειακά 1600άρια βρε OSFP είναι τα μεσαία [mondeo, 156&σια], όχι τα μικρομεσαία όπως η 147, corolla, civic! και ακόμα κι αν δεχτούμε τον χαρακτηρισμό σου, το civic δεν είναι οικογενειακό μικρομεσαίο... είναι το σπορ 3θυρο που έχει 0-100 9.9 δεύτερα
τέλος, μιλάμε για αυτοκίνητα με διαφορές σε βάρος κοντά στα 200 κιλά... τι να σου κάνουν 20 άλογα παραπάνω [αλλά λιγότερη ροπή!] στις επιταχύνσεις από στάση; εάν θες να το ψάξουμε, βρες τις ρεπρίζ καλύτερα.
ΥΓ. υπάρχει και η xsara... κατηγορίας πούπουλο, με σπορ στήσιμο στις αναρτήσεις και 0-100 9.6 ... αλλά δεν κάνει τα μισά χρήματα της alfa gt τυχαία, ε; Άλλωστε η alfa gt βασίζεται στο σασί της 156, ενός μεσαίου αυτοκινήτου...
-
Sorry ξεχασα το civic αλλα οχι και η corolla ελεος....εχω οδηγησει και τις δυο εκδοσεις και μπορω να πω οτι το 1.6 με το 1.4 της corolla εχουν σχεδον το ιδιο 0-100 αλλα οχι και 10,2 ..απο το προσπεκτους διαβαζεις τις επιταχυνσεις?Δεν μου αρεσει να εχουμε γνωμη για τα παντα χωρις να εχετε εστω κανει μια βολτα με τα αυτοκινητα που αναφερεστε.Αλλο τι γραφουν τα περιοδικα και αλλο τι συμβαινει στην πραγματικοτητα.Για π.χ το στιλο μου σε μερικα περιοδικα ειναι πιο γρηγορο απο το 307 αλλα επειδη τυχαινει να εχω και τα δυο αυτοκινητο συμβαινει το ακριβως αντιθετο.Συγνωμη που γενικευσα για τους οδηγους των saxorally αλλα μιλω για την πλειοψηφια που εχουν μετατρεψει τους δημοσιους δρομους σε αγωνες ταχυτητας.
-
λοιπον (φιλε) osfp εσυ ειπες για μεσαια οικογενειακα 1600 εχουν καλυτερες επιδοσεις απο την gt 1800 και οτι το rally εχει 8.7 στα 0-100 η τελοσπαντον κατι τετοιο.τωρα αν θιχτηκες για το προηγουμενο post μου σε γραφω στα αρχιδια μου!!Με αγαπη απο την ομορφη θεσσαλονικη** (gate 4)**
-
Φιλε μου δες εδω ολα τα 0-100 για τα περισσοτερα διλιτρα της αγορας και μην εισαι κακοπιστος.Αυτο ομως που εχει σημασια ειναι πως πηγαινουν ολα αυτα μετα τις 4000 στροφες.Αν εξαιρεσεις το TT προσεχε οτι συγκρινω ολα τα ατμοσφαιρικα διλιτρα,περιπου στα ιδια κιλα(η αλφα παντος ειναι απο τα πιο heavy) και οχι τα turbata η αυτα με κομπρεσορα.
GT 165αλογα 8,8
A3 150αλογα 9,4
A4 150αλογα 10,3
TT COYPE 1.8 TURBO 180ALOGA=8,9
318=2000cc 143αλογα=10,0
FOCUS ST 173αλογα=8,8
HYUNDAI COYPE 9,5
JAGUAR X TYPE 2.0 V6=11,2
LEXUS IS200 155αλογα=9,5
XSARA 167αλογα=8,5
307140 αλογα=9,7
saab 2.0 aero 210 αλογα=8,7
celica 1.8 143 αλογα=9.0
celica 1.8 192 αλογα=8.0
volvo s40 2400cc 140 αλογα=9,9
MAZDA 3 150αλογα=10,3Οποια απορια διατυπωσες για την GT θελω να την διατυπωσεις για ολα αυτα κατ εσε αργα αυτοκινητα.Οταν μου συγκρινεις την gt με το rally που ειναι φυλλο και φτερο και μου λες οτι η gt ειναι υπερβολικα αργη με τι υφος θελεις να σου απαντησω?
-
Κατ'αρχας ψαξε οσα post εχω κανει παραπανω και βρες μου που εχω κανει εγω συγκριση με το Rallye, επειδη το λετε συνεχεια και δεν εχοω αναφερθει καν στο κακομοιτο το αμαξακι...
Δευτερον αμα λεμε κατι να μιλαμε σοβαρα με σωστα επιχειρηματα ενταξει?
Πες μου οτι η corolla δεν ανηκει στην κατηγορια της alfa, δεν εχει την πολυτελεια της, πες μου οτι ειναι πιο ελαφρια, πες μου οτι σαν αμαξι δεν ειναι το ιδιο καλο γιατι εχει για τον πουτσο αναρτηση ας πουμε....Αν μου πεις τα παραπανω θα τα δεχτω γιατι ισχυουν, αλλα μη μου λες οτι το 10.2 δεν ειναι πραγματικο γιατι τουλαχιστον σε αυτο εχεις λαθος. Ο κινητηρας της toyota στα 1600 ειναι απο τους καλυτερους μαζι με της honda και σε ολες τις μετρησεις (σε ελληνικα και ξενα περιοδικα) βγαζει τα 0-100 σε 10 δευτερολεπτα ακριβως...
Λοιπον μπορει να εχει 1002 κακα η corolla αλλα τουλαχιστον στον κινητηρα δεν μασαει μη λεμε και οτι θελουμε.
Τελος, εμενα με καλυψε στην απορια μου προηγουμενη απαντηση (οτι οι επιδοσεις αυτες οφειλονται στο αυξημενο βαρος). Το οτι συνεχιζεται η κουβεντα οφειλεται στο γεγονος και μονο οτι δεν μπορεσε καποιος να μου δωσει εξαρχης αυτην την απαντηση αλλα θιχτηκατε ολοι λες και σας ειπα 'καλα μ@λακες εισαστε και πηρατε αυτο το αργο αυτοκινητο?' Μερικες φορες να μην εισαστε τοσο καχυποπτοι οταν καποιος ρωταει κατι, δεν σημαινει οτι το κανει για να σας την πει...
ΥΓ: Καλα εσυ μιχαλη εισαι αλλου, εγω δεν εχω μιλησει καν για rallye, και εσυ προσπαθεις να βαλεις και το ποδοσφαιρο στην συζητηση μιας και ειδες το nickname μου. προτιμω να σε αγνοω αποδω και περα.
-
Πηγαινε κανε test drive με την corolla και αμα νιωσεις οτι κανει 0-100 σε 10sec εγω θα ακυρωσω την παραγγελεια της gt μου.
Ξερεις τι με εκνευριζει?Οτι με το προσωπειο του δηθεν ευγενικου και καλοπροαιρετου μου κανεις εντελως ανουσιες ερωτησεις.Βρε φιλε σου παρεθεσα το 0-100 κανα δεκαπενταριων αυτοκινητων που ειναι περιπου στα κιλα της GT φορανε διλιτρα μοτερ και απ οτι βλεπεις η gt ειναι απο τα πιο γρηγορα.Και σε ξαναρωτω αμα θεωρεις την gt αργη για ολα τα διλιτρα που σου παρεθεσα γιατι δεν ρωτας το ιδιο?Η gt σε μαρανε.
Και για να ξερεις τα 165 αλογα η gt τα βγαζει στις 6500στροφες οταν οι ανταγωνιστες της απο τις 5500 και μετα ψοφανε.Μονο η celica εχει μεγαλυτερη πολυστροφια απο την gt αλλα βεβαια εχει και σχεδον 30 αλογακια παραπανω...το 0-100 ειναι ανουσια συζητηση για παιδακια που σκεφτονται με το κατω κεφαλι και ευθυνονται για ολα τα στραβα που βλεπουμε στους ελληνικους δρομους
-
Ο χρήστης OSFP έγραψε:
θιχτηκατε ολοι λες και σας ειπα 'καλα μ@λακες εισαστε και πηρατε αυτο το αργο αυτοκινητο?'και συ με τη σειρά σου όμως θίχθηκες λες και είπαμε ' αυτός ο OSFP δεν φθάνει που δεν γνωρίζει, δεν αντιλαμβάνεται κιόλας...'
Μερικες φορες να μην εισαστε τοσο καχυποπτοι οταν καποιος ρωταει κατι, δεν σημαινει οτι το κανει για να σας την πει...
Από το ύφος με το οποίο απευθύνεσαι σε αριθμό ανθρώπων διαπιστώνω ηγετικά προσόντα, μάλιστα θρησκευτικού ηγέτη.
Alfa Romeo GT