-
Ευχαριστώ όλους!
Καταρχήν συμφωνώ πως το HiFi κομμάτι είναι το σημαντικό και το 5:1 είναι περισσότερο 'εφετζίδικο'. Οπότε με ενδιαφέρει κατ΄ αρχήν ένα καλό σετ ηχεία με subwoofer για διάφορους λόγους: πχ. χωρίς subwoofer θα είναι πολύ ογκώδη αν θέλουμε να έχουν αξιοπρεπές μπάσο (το οποίο όπως είπα μου έχει λείψει ), οπότε προκύπτουν χωροταξικά προβλήματα -ενώ το subwoofer το στριμώχνεις στη γωνία...
Τα Roister φαίνονται ενδιαφέροντα -τα Artemis τα έχω επίσης ακουστά (αλλά όχι ακούσει).
Αλλά με το subwoofer θα μου φτάνουν λογικοί ενισχυτές ή θα θέλω και κανένα τέρας ενισχυτή ? (βέβαια βλέπω πως τα περισσότερα sub είναι ενεργά οπότε μάλλον δεν υπάρχει πρόβλημα)
O κύριος προβληματισμός μου είναι το πως θα ακούγονται οι ταινίες από το (αρχικά) HiFi ηχητικό σύστημα. Αυτή τη στιγμή οδηγώ την έξοδο ήχου του DVD στον ενισχυτή και την εικόνα με S-Video στην TV αλλά με τα μοντέρνα συστήματα γίνεται αυτό ?
Τώρα που το σκέφτομαι, μήπως να πάρω BluRay αντί για κανονικό DVD ? Ή μήπως είναι πολύ νωρίς ?
Στο σύστημα θα συνδέεται και υπολογιστής, οπότε σίγουρα δε θέλω ξεχωριστή συσκευή για recording. Βέβαια το upscale ομολογώ δεν το είχα σκεφτεί, αλλά οι AV ενισχυτές το κάνουν αυτό...
Σχετικά με τον προϋπολογισμό και μετά από αυτά που είδα, σκέφτομαι κάτι τέτοιο:
Projector: 2200
Οθόνη: 300 μηχανική (ας σηκώνομαι και λίγο από τον καναπέ... )
TV: 1000 με βλέπω με καμιά 40άρα πλάσμα διότι για καθοδικό σωλήνα έχει πέσει 'νέκρα'
DVD: 300 (BluRay ?)
Ενισχυτής: 1000 (μπορώ άραγε να καταλάβω τι διαφορά με έναν των 1500 )
Ηχεία: 2000 με sub
Διάφορα: 200 (πχ. καλώδια)Σύνολο 7000...
(Ρε παιδιά, τι γίνεται με όλους τους AV ενισχυτές, γιατί είναι και ραδιοενισχυτές ? )
Αυτό που σίγουρα δεν θέλω είναι να μπω στη λογική 'πάρε τώρα κάτι, πούλα το σε 6 μήνες κτλ.' Δεν έχω το χρόνο και τις γνώσεις αλλά και την 'τρέλλα' για κάτι τέτοιο. Αντε να πάρω τα υπόλοιπα ηχεία για το 5:1 σε 1 χρόνο...
@G60: ομολογώ πως δεν κατάλαβα τι έγινε με τη Roister και, παρά τη φοβερή της ποιότητα σαν εταιρία (τους είχα επισκεφθεί το 1993 όταν πήρα τα δικά μου ηχεία μαζί με ένα συνάδελφο γνωστό τους και με ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις τους ) κόντεψε να φουντάρει...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αλλά με το subwoofer θα μου φτάνουν λογικοί ενισχυτές ή θα θέλω και κανένα τέρας ενισχυτή ? (βέβαια βλέπω πως τα περισσότερα sub είναι ενεργά οπότε μάλλον δεν υπάρχει πρόβλημα)
Ίσα-ίσα που το subwoofer θα ελαφρύνει το έργο του ενισχυτή (οι χαμηλές συχνότητες είναι και οι πιο απαιτητικές σε ρεύμα), αρκεί να είναι ενεργό (πλέον, το 99% των subwoofer είναι ενεργά).
O κύριος προβληματισμός μου είναι το πως θα ακούγονται οι ταινίες από το (αρχικά) HiFi ηχητικό σύστημα. Αυτή τη στιγμή οδηγώ την έξοδο ήχου του DVD στον ενισχυτή και την εικόνα με S-Video στην TV αλλά με τα μοντέρνα συστήματα γίνεται αυτό ?
Φυσικά και γίνεται. Και με έναν απλό στερεοφωνικό ενισχυτή θα ακούς τις ταινίες σου μια χαρά, απλώς όχι surround. Το ίδιο και με έναν πολυκάναλο. Όλα τα dvd players κάνουν downmix σε στέρεο, αν δώσεις σήμα από τις στερεοφωνικές εξόδους.
Τώρα που το σκέφτομαι, μήπως να πάρω BluRay αντί για κανονικό DVD ? Ή μήπως είναι πολύ νωρίς ?
Δεν είναι πολύ νωρίς, είναι σχετικά νωρίς. Κάνε υπομονή κανένα εξάμηνο, τώρα που έληξε η διαμάχη bd - hd-dvd θα βγουν φτηνά και καλά μηχανάκια. Αν είχα να διαθέσω το ποσό για bluray, το μόνο που θα με προβλημάτιζε είναι οι τραγικοί χρόνοι απόκρισης. Τα μηχανάκια κάνουν γύρω στο μισό λεπτό να διαβάσουν το δισκάκι, και άλλη τόση ώρα θες για να αρχίσει να παίζει η ταινία από τη στιγμή που θα πατήσεις το play. Λογικά στην επόμενη γενιά, αυτό θα έχει διορθωθεί.
Στο σύστημα θα συνδέεται και υπολογιστής, οπότε σίγουρα δε θέλω ξεχωριστή συσκευή για recording. Βέβαια το upscale ομολογώ δεν το είχα σκεφτεί, αλλά οι AV ενισχυτές το κάνουν αυτό...
Εδώ θέλει λίγη προσοχή: πολλοί ενισχυτές έχουν μεν hdmi εισόδους και εξόδους, αλλά αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι κάνουν upscale το σήμα. Πολλοι λειτουργούν απλώς ως switchers.
Ενισχυτής: 1000 (μπορώ άραγε να καταλάβω τι διαφορά με έναν των 1500 )
Τη διαφορά μάλλον θα την καταλάβεις στις προδιαγραφές και στις δυνατότητες επεξεργασίας. Τη μεγαλύτερη διαφορά την κάνουν σχεδόν πάντα τα ηχεία.
Ηχεία: 2000 με sub
Εδώ σου έχω πρόταση που τα συνδυάζει όλα (δηλαδή σεισμικό μπάσο, εξαιρετικό ήχο, μικρό μέγεθος, 5.1, και είναι και b&w):
http://www.homecinema.gr/details.php?prid=590' target='_blank
Μην τα βλέπεις έτσι μικρούλια, με αυτό το sub παίζουν σαν πολύ μεγαλύτερα. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Λοιπόν, αυτά τα ρακ τα γνωρίζει κανείς, τι ακριβώς μορφή έχουν και πως είναι ο σκελετός τους γενικώς?
Τα γνωρίζει κανείς λεμεεεεεεεεεεεεεεεε????????????
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Λοιπόν, αυτά τα ρακ τα γνωρίζει κανείς, τι ακριβώς μορφή έχουν και πως είναι ο σκελετός τους γενικώς?
Τα γνωρίζει κανείς λεμεεεεεεεεεεεεεεεε????????????
τι ακριβώς είναι αυτά?
-
ρακ είναι για hifi με διακριτικό φωτισμό,γυάλινα αλλά απ τις φωτό δεν μπορώ να καταλάβω την ακριβή τους μορφή(βάση στήριξης/σκελετός).
Τους έτσειλα μαιλ για να μου στείλων ποιό αναλυτική φωτό και με παρέπεμψαν στο σάιτ
Χαίρω πολύ ρε γκασμάδες το είδα,αλλά δεν μπορώ να καταλάβω έτσι που τα έχετε. -
Σχετικά με τις απορίες του nass.
Ακόμα και σε στέρεο η απόλαυση ταινιών πολλαπλασιάζεται. Το εύρος συχνότητας κανονικών ηχείων είναι πολύ μεγαλύτερο από τα ενσωματωμένα ηχειάκια των τηλεοράσεων που ζορίζονται να κατέβουν κάτω από τα 100Hz. Ο ήχος είναι πιο γεμάτος, οι φωνές πιο φυσικές και υπάρχει σαφής δυναμισμός. Απλά καμία σχέση.
Θα συνεχίσεις να στέλνεις εικόνα στην τηλεόραση και ήχο στον ενισχυτή. Μάλλον η καλύτερη μέθοδος είναι το HDMI που φέρει ψηφιακά εικόνα και ήχο στον ενισχυτή. Από εκεί στένεις την εικόνα στην τηλεόραση (καλύτερα με HDMI). Ή για οικονομία (ένα HDMI λιγότερο) και καλύτερη εικόνα (λιγότερα στάδια και καλώδια) HDMI για εικόνα στην τηλεόραση και ψηφιακό καλώδιο για ήχο στον ενισχυτή.
Upscale κάνουν τα περισσότερα DVD οπότε αν δεν έχεις πολλές πηγές χαμηλής ανάλυσης δεν έχεις λόγο να θέλεις ενισχυτή με upscaling άρα μπορείς κάνεις οικονομία σε ενισχυτή. Για blue ray όπως ειπώθηκε μπορείς να περιμένεις να βελτιωθούν, να φτηνύνουν αλλά και να αυξηθούν οι τίτλοι (και να δεις και πόσο θα κοστίζουν). Πάντως με upscaling και μόνο νομίζω ότι η εικόνα είναι πολύ καλή και για χρήση σε κοινή τηλεόραση μπορώ να ζήσω και χωρίς HD. Σε προβολέα που οι ίντσες είναι πολλές ναι, βολεύει να είναι HD.Αν φτάσεις σε ένα σοβαρό επίπεδο τιμής ενισχυτή τότε πλέον χωρίς παραπάνω κόστος αλλά με αυξημένη πολυπλοκότητα μπορεί να είναι καλύτερα να έχεις έναν επεξεργαστή/προενισχυτή και ξεχωριστό ενισχυτή 5 καναλιών (ή έναν δικάναλο κι έναν τρικάναλο). Ο δικάναλος μπορεί να είναι και ολοκληρωμένος και να χρησιμοποιείται ανεξάρτητα μόνο για μουσική.
Τελικά όμως όντως τη μεγαλύτερη διαφορά στον ήχο την κάνουν τα ηχεία. Αυτά έχουν την πιο έντονη υπογραφή (βλέπε χρωματίζουν περισσότερο τον ήχο) οπότε αυτά συμμετέχουν περισσότερο στο τελικό αποτέλεσμα και για αυτό με αυτά θα πρέπει να ασχοληθείς προσωπικά. Να τα ακούσεις μέχρι να βρεις αυτά που σου αρέσουν.
Με το να βάλεις απλά ένα subwoofer δεν σημαίνει ότι θα έχεις πάντα και παντού εντυπωσιακά χαμηλά μπάσα. Πρακτικά τα κινηματογραφικά έργα έχουν συχνότητες κατάλληλες για subwoofer τις οποίες βγάζουν σε ξεχωριστό (το .1) κανάλι. Σε κοινή μουσική το subwoofer μπορεί να μην παίζει καθόλου αν δεν επέμβεις. Σε μουσική όπου δεν έχεις κανάλι sub πρέπει να στείλεις τις χαμηλές συχνότητες (που κανονικά τις παίζουν τα woofer) και στο sub. Πράγμα που είναι περιττό αν έχεις αξιοπρεπή ηχεία. Και γενικά μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι μουσική ακούς καλύτερα από 2 ηχεία επαρκούς εύρους απόκρισης (να φτάνουν μέχρι κάτω από 50Hz) παρά με μικρότερα ηχεία και επικουρικό sub.
Αντίθετα σε περιπτώσεις πακέτων 5 πολύ μικρών ηχείων με sub αυτό που γίνεται είναι ότι το δήθεν sub λειτουργεί κυρίως σαν woofer και ελάχιστα σαν subwoofer (δείτε στα χαρακτηριστικά τους την απόκριση συχνοτήτων του 'sub', δεν πλεονεκτεί σε σχέση με ηχεία αξιοπρεπούς όγκου). Επίσης τότε το 'sub' έχει φίλτρα και μοιράζει ήχο στα μικρά. Αυτό το θεωρώ κακό και απευθύνεται μόνο σε αρχάριους.... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αντίθετα σε περιπτώσεις πακέτων 5 πολύ μικρών ηχείων με sub αυτό που γίνεται είναι ότι το δήθεν sub λειτουργεί κυρίως σαν woofer και ελάχιστα σαν subwoofer (δείτε στα χαρακτηριστικά τους την απόκριση συχνοτήτων του 'sub', δεν πλεονεκτεί σε σχέση με ηχεία αξιοπρεπούς όγκου). Επίσης τότε το 'sub' έχει φίλτρα και μοιράζει ήχο στα μικρά. Αυτό το θεωρώ κακό και απευθύνεται μόνο σε αρχάριους....Αυτό δεν ισχύει. Το sub συνδέεται μόνο με τον ενισχυτή, ο οποίος αναλαμβάνει να 'μοιράσει' τις συχνότητες στους δορυφόρους και στο sub, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που έχουν γίνει στο bass management του. Επομένως, τα φίλτρα αποκοπής στο sub τα ρυθμίζουμε στην υψηλότερή τους συχνότητα, και αφήνουμε τον ενισχυτή να κάνει το μοίρασμα συχνοτήτων.
Εκτός αν μιλάμε για συστήματα τύπου bose acoustimass, όπου όντως τα πάντα περνάνε μέσα από το sub, αλλά δε νομίζω ότι κανείς μουσικόφιλος με σώας τας φρένας θα αγόραζε ποτέ κάτι τέτοιο, τη στιγμή που με το 1/3 των χρημάτων που κοστίζει μπορεί να έχει 3 φορές καλύτερο ήχο...
-
εστω οτι εχουμε ενα dvd με εξοδο ηχου 10kohms και ηχεια με εισοδο 8ohms αμα βαλουμε μια αντιστασουλα 10kohms στο καλωδιο, υπαρχει περιπτωση να ακουγεται τιποτα?
εχω πραγματα για καψιμο
(με την προυποθεση να μην καει το σπιτι - ειναι μεγαλη αντισταση αυτη?)
-
Αν βάλεις αντίσταση σε σειρά μάλλον δεν θα ακούσεις τίποτα.
Αν τα συνδέσεις χωρίς καμία αντιστασούλα το πιθανότερο είναι να ακούσεις κάτι...., με μέγιστη ένταση τέτοια που επιτρέπει η ευαισθησία του ηχείου, οι αντοχές των κυκλωμάτων και η ρύθμιση του ποτενσιόμετρου (αν υπάρχει). Το πιθανότερο είναι να μην κάψεις κάτι... Παρόλα αυτά η ένταση αυτή είναι εξαιρετικά απίθανο να σε ικανοποιήσει (οι ελπίδες σου είναι περισσότερες αν έχει ποτενσιόμετρο). Επίσης αν δεν έχει ποτενσιόμετρο το player δεν μπορείς να ρυθμίσεις ένταση (εκτός αν συνδέσεις σε σειρά ένα, δεν χρειάζεται μεγάλη ισχύς). -
ειμαι αρκετα σιγουρος οτι αν συνδεσω 8ohm εκει που επρεπε να εχει 10.000 θεωρητικα το ηχειο θα ζητησει πολλες φορες περισσοτερο ρευμα με αποτελεσμα το dvd να καει αμεσως.
απο τη αλλη αν βαλω την αντισταση πιθανοτατα δε θα μπορει να κουνηθει το ηχειο και να μην ακουγεται τιποτα. θα το δοκιμασω
-
Ειμαι σε φαση να φτιαξω ενα συστημα 5.1 και καλοβλεπω την crystal audio και συγκεκριμενα τα 2 κατωθι σετακια
http://www.net-electric.gr/catalog/crys ... p-211.htmlη
Τι λετε?
-
Ανάλογα με το ποιον ρωτήσεις ξέρεις τι απάντηση θα πάρεις....
Εγώ πχ είμαι φίλος των ηχείων με σχετικό όγκο και δυνατότητα κάλυψης όσο γίνεται περισσότερου ακουστικού φάσματος. Έτσι θα προτιμήσω το πακέτο με βασικά ηχεία που μπορούν να το πετύχουν. Άρα επιλογή δεύτερη. Η πρώτη επιλογή έχει ηχεία που δεν κατεβαίνουν πιο κάτω από 120Ηz.... πρακτικά μόνο με το subwoofer μπορούν να λειτουργήσουν λύση που μπορεί να μην ενοχλεί σε οικιακό κινηματογράφο αλλά που προσωπικά θεωρώ ότι υστερεί στην ακρόαση μουσικής.
Επίσης υποτίθεται ότι τα δίπολα ηχεία πετυχαίνουν καλή διασπορά του ήχου που το θέλουμε για ταινίες.
Το πλεονέκτημα των ίδιων ηχείων μπρος και πίσω του πρώτου συστήματος δεν αρκεί (για μένα) για να εξουδετερώσει τα προηγούμενα.
Από αισθητικής πλευράς το θέμα είναι υποκειμενικό, εγώ προτιμώ την πιο στιβαρή εικόνα του δέυτερου.
Απο πλευράς κατάληψης του χώρου και αποδοχής από την λοιπή οικογένεια παίζουν τα πράματα. Η πρώτη λύση έχει πιο λεπτοκαμωμένα κυρίως ηχεία αλλά θέλει χώρο στο δάπεδο και για τα πίσω ενώ η δεύτερη λύση έχει πιο ογκώδη μπροστινά αλλά τα πίσω βολεύονται άνετα στον τοίχο.... Εξαρτάται πάντα και από το δωμάτιο...
Φυσικά αν τα είχα ακούσει τα κριτήριά μου θα ήταν πιο πλήρη.... (αν και όχι λιγότερο υποκειμενικά!) Σου συνιστώ λοιπόν μια και το σκέφτεσαι και τα λεφτά είναι δικά σου, να τα ακούσεις. Πάνω από μία φορά, πολλά είδη μουσικής δικής σου κλπ κλπ. -
Ο χρήστης tm έγραψε:
Ρωτώ εδώ μια και δε βρήκα άλλο θέμα σχετικό.
Ψάχνω για το σπίτι δικάναλο ενισχυτή, μεσοχαμηλής τιμής.
Αν έχετε κάποια πρόταση την ακούω.Marantz PM4001
Denon PMA-500AEνομιζω πως σε λιγα χρηματα, σε κατι τετοιο θα πηγαινα..
Αν και ξεφεύγει κάπως στην τιμή...
-
Έρωτας ο Yamaha αλλά ανεβαίνει αρκετά το κόστος Νικόλα.
Σε κάτι σα τον Denon που πρότεινε ο Τριαντάφυλλος (αλλά σε Yamaha ) θα κινηθώ μάλλον. -
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Σε κάτι σα τον Denon που πρότεινε ο Τριαντάφυλλος (αλλά σε Yamaha )
Μου θύμισε το φοβερό που μου είπε ένας πωλητής καταστήματος ηλεκτρονικών όταν έψαχνα για ηχεία. Τελειώνει η ακρόαση ενό ζευγαριού b&w και γυρνάει και μου λέει 'φοβερά ηχεία, τα ίδια έχω και γω στο σπίτι, αλλά σε pioneer'
Εγώ θα πρότεινα τον nadούκο τον 325bee, χωρίς να έχω ιδέα για τα άλλα μηχανήματα που προτάθηκαν.
http://www.skroutz.gr/c/239/amplifiers. ... se=nad+325 -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Σε κάτι σα τον Denon που πρότεινε ο Τριαντάφυλλος (αλλά σε Yamaha )
Μου θύμισε το φοβερό που μου είπε ένας πωλητής καταστήματος ηλεκτρονικών όταν έψαχνα για ηχεία. Τελειώνει η ακρόαση ενό ζευγαριού b&w και γυρνάει και μου λέει 'φοβερά ηχεία, τα ίδια έχω και γω στο σπίτι, αλλά σε pioneer'
Εγώ θα πρότεινα τον nadούκο τον 325bee, χωρίς να έχω ιδέα για τα άλλα μηχανήματα που προτάθηκαν.
http://www.skroutz.gr/c/239/amplifiers. ... se=nad+325' target='_blankΤελικά σε NAD κατέληξα κι όχι σε Yamaha (πάλι ο Νάκας τα πήρε δηλαδή) αλλά τον 315. http://nadelectronics.com/products/hifi ... -Amplifier
Ακόμα είναι σε διαδικασία στρωσίματος και με τα monitor της Wharfedale που είχα τα βρίσκουν και να ταιριάζουν (αυτό φάνηκε από την μικρή δοκιμή πριν την αγορά).
Μου αρέσει που μετά από συνομιλία με τον n_olympios (επί τη ευκαιρία άντε χάσου ΡΕ) είχα αποφασίσει να μη πάρω ενισχυτή (αυτό θα πει σταθερότητα. ) αλλά να μείνω με τον παλιό μου, (τον οποίο κράτησα και θα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε εξοχική κατοικία, αν δε τον 'σκοτώσω') και αργότερα να πάω για καλύτερα ηχεία.
Αλλά ήθελα ΤΩΡΑ ένα μικρό δεύτερο σύστημα για να ψάξω μετά με την ησυχία μου για το μεγάλο. -
Aντε καλορίζικος
Για πε για πε εντυπώσεις.... -
nad πήρες, κακός αποκλείεται να ναι
Άντε, καλοτάξιδος!
ποιά μονιτόρια πήρες; -
Xάρη, τα στερεοφωνικά σου μετά τη μετακόμιση τα έστησες σε νέο χώρο; Αν ναι θα ήθελα τις εντυπώσεις σου για το πώς ακούγονται σε σχέση με τον παλιό χώρο. Για να βλέπουμε πώς και πόσο επηρεάζει ο χώρος.
Και πάμε στις νέες μου αναζητήσεις. Ας γίνει από την αρχή αντιληπτό ότι απλά θέλω να μπορώ να ακούω λίγη μουσική και όχι να κάνω σοβαρές ακροάσεις ούτε πάρτυ και αυτό όσο γίνεται οικονομικά. Θέλω να καλύψω χώρο 3χ5. Σημειωτέον ότι το συγκεκριμένο σύστημα θα αποτελεί πάντα το δεύτερο / φτηνό / χτύπα με ξέσκισέ με, δάνεισέ με για πάρτυ κλπ, υπάρχει άλλο πιο καλό και πολυκάναλο.
Μου περισσεύει ένα micro σύστημα που όπως είναι δεν κάνει (ή θα πάει στο εξοχικό...) γιατί έχει κάτι τρίζοντα μικρά ηχειάκια της πλάκας. Έχει όμως δοκιμαστεί και με μεγάλα ηχεία και τότε επαρκεί για τη δουλειά. Οπότε να πάρω μόνο 2 ηχεία ή να πάρω και full size συσκευή??Ηχεία οικονομικά μικρά (μάλλον σε ράφι θα καταλήξουν χώρος για βάσεις δεν υπάρχει, ίσως να μπούνε και κρεμαστά από ράφι ή τοίχο οπότε καλύτερα τυχόν ports να είναι εμπρός). Προτιμώ μαύρα. Για να πάρετε μια ιδέα της κατηγορίας μεγέθους και τιμής έχω κοιτάξει (internetικά εννοώ) τα Tannoy Fusion 1 (~200€), Wharfedale 9.1 (~170-190€), Tangent EVO E4 (που δεν βρίσκω στην Ελλάδα), Q-acoustics 1010i (~150-175€) ή 1020i (~190-230€). Από αυτά τα Wharfedale μοιάζουν τα πιο ικανά, τα πιο καλοφτιαγμένα (αν και έχω την εντύπωση ότι όταν τα είχα δει από κοντά μου είχαν φανεί πολύ φτηνιάρικα....) και τα πιο value for money. Δέχομαι προτάσεις, απόψεις και εναλλακτικές.
Και βέβαια η ερώτηση που θα προκαλέσει περισσότερο. Αν δεν φτάσει το micro (που δεν βολεύει και σαν διαστάσεις και χρώμα) ή με πιάσει κανένα χουβαρνταλίκι:
- ραδιόφωνο και ενισχυτής φοβάμαι ότι θα βγαίνει πιο άκριβά+ο μπελάς των 2 τηλεχειριστηρίων.
- ραδιοενισχυτή στέρεο στα ίδια ή και περισσότερα λεφτά από το επόμενο
- ραδιοενισχυτή 5-κάναλο πολλά κανάλια και φτηνά αλλά αξίζει? Να δελεαστώ από την δυνατότητα επέκτασης σε πολυκάναλο (που υποτίθεται τα κάνει όλα αλλά τίποτα καλά, κάτι σαν να πάρω φτηνό SUV δηλαδή) ή να επιμείνω σε δικάναλο (να μείνω σε αγνό old school πισωκίνητο)? Τυπική σύγκριση Yamaha RX397 για 200+ € ή Yamaha RXV363 για 200€. Με πχ 7,5 κιλά για 2χ50 και 8 κιλά για 5χ100 μάλλον καταλαβαίνω ότι το πρώτο κάτι καλό θα κάνει που δεν θα μπορεί το άλλο... Περιμένω να μου πείτε δηλαδή ότι τα δικάναλα είναι σαφώς καλύτερα (και στην κατηγορία τιμής που κοιτάω) ή ότι κάποιο συγκεκριμένο πολυκάναλο αξίζει.... Ή ότι κάποιος έχει και μου χαρίζει κάποιο παλιό ραδιοενισχυτή!!
Home Hi-Fi