-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Κάνοντας ένα search στο http://www.cddb.com που έχει τα πάντα (ή σχεδόν) από δίσκους, τραγούδια κλπ βάζοντας Vangelis και Bladerunner μου έβγαλε τα παρακάτω:Vangelis / The Best Of Vangelis II
Love Theme From BladerunnerVangelis / The Best Of Vangelis (Disc 1)
End Titles From BladerunnerVangelis / MLvg
08 - Love Theme From ''BladeRunner''Διαλέγεις και παίρνεις!
[list:1y3vdjqv]Σε ευχαριστω.Το ιδιο ζαπινγκ εκανα κι εγω στο amazon σχεδον σε ολα τα cd του, αλλα οπως πολυ ευστοχα ειπε κι ο nass επειδη ειναι διασκευη και ο τιτλος ειναι ο ιδιος με το γνησιο που κυκλοφορει και στο ομονυμο αλμπουμ του, ειναι λιγο δυσκολο να βρεις σε ποιον δισκο του τελικα το συμπεριλαμβανει Εχει απολυτο δικιο nass.Θα το βρω ομως που θα παει![/list:u:1y3vdjqv]
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Σε ευχαριστω.Το ιδιο ζαπινγκ εκανα κι εγω στο amazon σχεδον σε ολα τα cd του, αλλα οπως πολυ ευστοχα ειπε κι ο nass επειδη ειναι διασκευη και ο τιτλος ειναι ο ιδιος με το γνησιο που κυκλοφορει και στο ομονυμο αλμπουμ του, ειναι λιγο δυσκολο να βρεις σε ποιον δισκο του τελικα το συμπεριλαμβανει Εχει απολυτο δικιο nass.Θα το βρω ομως που θα παει!Ρώτα τον BASStarlet, ξέρει κάτι απίθανα κομμάτια! DJ είναι ο άνθρωπος ?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Σε ευχαριστω.Το ιδιο ζαπινγκ εκανα κι εγω στο amazon σχεδον σε ολα τα cd του, αλλα οπως πολυ ευστοχα ειπε κι ο nass επειδη ειναι διασκευη και ο τιτλος ειναι ο ιδιος με το γνησιο που κυκλοφορει και στο ομονυμο αλμπουμ του, ειναι λιγο δυσκολο να βρεις σε ποιον δισκο του τελικα το συμπεριλαμβανει Εχει απολυτο δικιο nass.Θα το βρω ομως που θα παει!
Ρώτα τον BASStarlet, ξέρει κάτι απίθανα κομμάτια! DJ είναι ο άνθρωπος ?
[list:3lsgi94a]Ααααα και μου κρυβονται τα πουλακια μου [/list:u:3lsgi94a][list:3lsgi94a]Κατσε να χτυπησω το κουδουνι [/list:u:3lsgi94a]
-
λολ..απλα ξερω να κανω search!!
Τωρα οσον αφορα το sample του Βαγγελη που εδωσες,δεν το εχω ξανακουσει.Που το βρηκες?Σιγουρα ειναι δικο του κομματι και οχι remix απο καποιον αλλο?
-
Σχετικά με το αρχικό θέμα της συζήτησης, την επιλογή CD-P δηλαδή, εγώ θα πρότεινα χωρίς δεύτερη σκέψη DVD-P και μάλιστα Universal. Μέχρι τα 500€ δεν νομίζω ότι αξίζει κάποιος να πάρει απλό CD-P ακόμα και αν ποτέ δεν πρόκειται να χρειαστεί το DVD-P για ταινίες. Επιπλέον ποιά η γνώμη σας για DVD-Audio και SACD; Οι τεχνικές προδιαγραφές τους τουλάχιστον υπόσχονται πολλά. Σπύρο, σαν ποιο ειδικός τι λες;
-
Θεωρητικά-μαθηματικά το DVD-A είναι καλύτερο από το SACD. Αλλά στην πράξη αυτο-χαντακώθηκε. Γιατί:
- Δεν παίζει σε CD player παρά μόνο σε DVD
- Πρακτικά δεν παίζει αν δεν το έχεις συνδέσει στην τηλεόραση (με όλα τα μενού και τις αηδίες που έχει)
- Δεν υποστηρίζεται από τις μεγάλες δισκογραφικές εταιρίες
Τώρα στην πράξη έχω ακούσει το SACD να έχει καλύτερο αποτέλεσμα. Όχι με άμεση σύγκριση (αφού κάτι τέτοιο είναι δύσκολο ως αδύνατο να γίνει), αλλά έχωντας ακούσει πολλά SACD και κάποια DVD-A, μου άρεσαν περισσότερα SACD απ' ότι DVD-A. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους δεν έχω αγοράσει ακόμα player (μόνο CD έχω). Για να πάρω ένα νέο που να παίζει τα CD μου τόσο καλά όσο τα ακούω τώρα πρέπει να χώσω αρκετά λεφτά, και δεν εμπιστεύομαι κανένα απ' τα δύο φορμά να έχει μακροπρόθεσμη επιτυχία.
-
Εγώ θέλω να κάνω μια ερώτηση που την έχω απορία χρόνια πολλά. Ιδίως στον spiros54 που είναι ειδικότερος όλων μας. Λοιπόν:
Οντως ακούγεται διαφορά στην ποιότητα του ήχου μεταξύ βινυλίου και CD ? Οντως είναι το CD 'ψυχρό και απρόσωπο' και το βινύλιο 'ζεστό και με χρώμα' και άλλα τέτοια ? Διότι εμένα δεν μου κάνει διαφορά (ΟΚ, όταν άκουγα βινύλιο δεν είχα και κανένα καλό πικαπ) αλλά και από τεχνική άποψη μου φαίνεται αδύνατο (δειγματοληψία CD στα 44 KHz η οποία, σύμφωνα με το θεώρημα του Shannon, περιλαμβάνει όλη την πληροφορία (και παραπάνω...) που μπορεί να ακούγεται στα 20 KHz των ακουστών συχνοτήτων του βινυλίου, δηλ. δεν μπορεί να ακούς κάτι στο βινύλιο που δεν υπάρχει στο CD). Και γενικά μου φαίνεται μπούρδα επιχείρημα που λένε μερικοί για να πείσουν ότι και καλά ξέρουν πολλά.
Απόψεις ?
-
Σε ένα εγγλέζικα περιοδικό είχαν πει ότι:
Το LP είναι αγελάδα και το CD γουρούνι. Το CD έγινε καλό όταν σταμάτησε να προσπαθεί να γίνει μοσχαρίσιο και αποφάσισε να γίνει το καλύτερο χοιρινό που μπορούσε.
Χάνει στην μετάφραση, αλλά καταλαβαίνετε την ιδέα...Τώρα αν έχουμε ένα καλό LP και την ίδια μουσική σε ένα καλό CD η διαφορά είναι υπέρ του LP. Μικρή, αλλά υπαρκτή. Υπάρχουν σημεία που το CD υπερτερεί, όπως στο πιάνο, αλλά σε άλλα υστερεί τραγικά, όπως στο βιολί. Δυστυχώς ακόμα και σήμερα δεν ξέρουμε να μεταφράσουμε όλες τις μετρήσεις σε ακουστικά συμπεράσματα!
Τώρα με το SACD η διαφορά έχει σχεδόν εκμηδενιστεί, και το SACD έχει γεύση μάλλον σαν μέτριο μοσχάρι παρά σαν καλό χοιρινό.
Μην νομίζετε όμως ότι οι περισσότεροι δίσκοι που κυκλοφορούν φτάνουν να καλύψουν την ποιότητα του CD. Οι παραγωγοί και οι τεχνικοί είναι μεγαλύτερος περιορισμός στην ποιότητα απ' όσο το μέσο (άλλος ένας λόγος που διατηρώ επιφυλάξεις για το μέλλον των νέων φορμά).
-
μπροστα σε αυτα που εχουν γραφτει σε αυτο το τοπικ ειμαι πραγματικα ασχετος, αλλα: με ενα μετριο HiFi συστημα, η διαφορα βινυλιο - cd ειναι εμφανης υπερ του πρωτου!
ειναι σαν να παιζει η μουσικη live! πραγματικα ζωντανη
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Σε ένα εγγλέζικα περιοδικό είχαν πει ότι:
Το LP είναι αγελάδα και το CD γουρούνι. Το CD έγινε καλό όταν σταμάτησε να προσπαθεί να γίνει μοσχαρίσιο και αποφάσισε να γίνει το καλύτερο χοιρινό που μπορούσε.
Χάνει στην μετάφραση, αλλά καταλαβαίνετε την ιδέα...Καλό!
Τώρα αν έχουμε ένα καλό LP και την ίδια μουσική σε ένα καλό CD η διαφορά είναι υπέρ του LP. Μικρή, αλλά υπαρκτή. Υπάρχουν σημεία που το CD υπερτερεί, όπως στο πιάνο, αλλά σε άλλα υστερεί τραγικά, όπως στο βιολί. Δυστυχώς ακόμα και σήμερα δεν ξέρουμε να μεταφράσουμε όλες τις μετρήσεις σε ακουστικά συμπεράσματα!
Δηλ. λες πως υπάρχει διαφορά υπερ του LP, είναι ακουστή (πχ. εσύ την ακούς ?) και όχι μόνο αυτό, αλλά είναι και μετρήσιμη ? Μπορείς να εξηγήσεις λίγο παραπάνω ? Αυτό που λέω παραπάνω για το θεώρημα του Shannon (όχι πως είμαι ειδικός στα HiFi, αλλά από θεωρία πληροφορίας κάτι σκαμπάζω ) δεν ευσταθεί ?
Μην νομίζετε όμως ότι οι περισσότεροι δίσκοι που κυκλοφορούν φτάνουν να καλύψουν την ποιότητα του CD. Οι παραγωγοί και οι τεχνικοί είναι μεγαλύτερος περιορισμός στην ποιότητα απ' όσο το μέσο (άλλος ένας λόγος που διατηρώ επιφυλάξεις για το μέλλον των νέων φορμά).
Α, όσο για αυτό είμαι σίγουρος. Και μάλιστα πιστεύω πως το CD είναι εξαιρετικά θετικό για τη διάδοση της ποιοτικής ηχογράφησης (όχι μουσικής) σε πλατύτερο κοινό, διότι οι ποιοτικές διαφορές μεταξύ συνδυασμών CD + CD player είναι σίγουρα μικρότερες απ΄ ό,τι παλιότερα οι αντίστοιχες διαφορές LP + πικαπ και άρα με λιγότερα χρήματα μπορεί να αποκτήσει κανείς κάτι αξιόλογο, ένα απλό CD και ένα στοιχειωδώς καλό player είναι φθηνότερα από κάτι Dual και Linn Sondek και LP άμεσης κοπής κτλ. κτλ. παλιά.
-
Λοιπον αγαπητοι φιλοι ο onyx μας ανοιξε τα ματια νομιζω με τα γραφομενα του.Δηλ.ειπε κουβεντες που εμενα προσωπικα απο την μια με στεναχωρησαν επειδη πιστοποιησαν την αμαθεια μου αλλα απο την αλλη εγραψε και το ζουμι της υποθεσης που ειναι η τελικη κριση απο το αυτι.
Τι εννοω με τα παραπανω???
Παραθετω τον ορο damping factory που μου ηταν εντελως αγνωστος.
Θα πρεπει να εχω σπουδασει ηλεκτρονικο βρε παιδια για να καταφερω να ακουσω σωστα μουσικη???Οπως ανεφερε η τιμη εμπεδησης και ευαισθησιας σου δινουν μια πρωτη γευση απο ενα ηχειο και νομιζω οτι ο μεσος χρηστης δεν οφειλει να ξερει και πολλα παραπανω για να αρχισει τις αναζητησεις του.
Ειναι σαν να θελεις να βελτιωσεις οδηγηκα το αυτοκινητο σου και θα πρεπει να εχεις σπουδασει μηχανολογος για να το κανεις σωστα....
Που να ξερω εγω οτι για να ταιριαξει το ενα μηχανημα με το αλλο θα πρεπει να εχω υποψη μου και δυο τομους ηλεκτισμου απ εξω.
Εξ αλλου αυτο που εχουμε μαθει απο διαφορες πηγες ειναι οτι υπαρχουν μηχανηματα που μετρανε ασχημα στο παγκο και ηχουν υπεροχα και αλλα που εχουν αριστες μετρησεις και τσιριζουν.
Και καπου εκει αρχιζει ολος ο μυθος γυρω απο hifi και hiend και αρχιζουμε το κυνηγι των μαγισσων και της αληθειας.
Ολα τα παραπανω βεβαια ειναι σε ολους σας γνωστα απλα βρηκα την ευκαιρια μεσα απο αυτο το τοπικ να πω το παραπονο μου!!!!
Παντως εσεις που ξερετε καλο ειναι να μας γραφετε τις αποψεις σας μπας και ξεστραβοθουμε και μεις οι ημιμαθεις αλλα θα σας παρακαλουσα για να γινουν καλυτερα κατανοητα τα γραφομενα να χρησιμοποιητε και παραδειγματα με συγκεκτιμενα μηχανηματα οπου εινα δυνατον.
Δηλ μπλα...μπλα....μπλα..γιαυτο το ταδε ηχειο δεν παιζει καλα με αυτους τους ενισχυτες η αυτο το cd δεν ταιριαζει με το ταδε μηχανημα.
Επισης θα ηθελα να μου απαντησετε χωρις αφορισμους γιατι λετε οτι τα καλωδια δεν παιζουν κανενα ρολο ενω στο δικο μου συστημα και ειδικα τα intrerconect εχουν και παραεχουν ηχητικες διαφορες(μπορει να ειμαι ημιμαθης αλλα δεν ειμαι κουφος)
Μηπως υπαρχει περιπτωση στα τελεια μηχανηματα που δεν εχω εγω να μην παιζει ρολο αλλα στα μετρια να κανει διαφορες.
Και για να εξηγουμε δεν μιλαω για τα καλωδια των 500.000δρχ το μετρο που νομιζω οτι ειναι αποτη, αλλα για τα απλα καλωδια της cimber και monster πχ που ειναι κατα την γνωμη μου πολυ καλυτερα απο τα απλα που συνοδευουν τις συσκευες.
Και κατι τελευταιο.(προς το παρον ετσι...)
Εχει ακουσει κανεις σας το 963 της phillips για το οποιο σφαζονται παλληκαρια....Σε μια λεσχη hiend που ξερω το συγκρινουν στα ισια με theta κλπ και τυπος με micromega ηδη το πεταξε.... -
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Επισης θα ηθελα να μου απαντησετε χωρις αφορισμους γιατι λετε οτι τα καλωδια δεν παιζουν κανενα ρολο ενω στο δικο μου συστημα και ειδικα τα intrerconect εχουν και παραεχουν ηχητικες διαφορες(μπορει να ειμαι ημιμαθης αλλα δεν ειμαι κουφος)
Μηπως υπαρχει περιπτωση στα τελεια μηχανηματα που δεν εχω εγω να μην παιζει ρολο αλλα στα μετρια να κανει διαφορες.
Και για να εξηγουμε δεν μιλαω για τα καλωδια των 500.000δρχ το μετρο που νομιζω οτι ειναι αποτη, αλλα για τα απλα καλωδια της cimber και monster πχ που ειναι κατα την γνωμη μου πολυ καλυτερα απο τα απλα που συνοδευουν τις συσκευες.πες τα, βρε μιχάλη, γιατί και στο δικό μου σύστημα όταν άλλαξα τα απλά interconnect με μια σειρά της qed (σχετικά φτηνή) αισθάνθηκα σαν να αγόρασα καινούργιο σύστημα. έχω διαβάσει σελίδες επί σελίδων πάνω σε αυτό το θέμα, και πραγματικά καμία από τις δύο πλευρές δεν με έχει πείσει για την ορθότητα των επιχειρημάτων της - όχι επειδή δεν υπάρχουν επιχειρήματα, αλλά επειδή, όπως λες κι εσύ, δεν έχω σπουδάσει ηλεκτρονικός για να τα κατανοήσω απόλυτα, με αποτέλεσμα να εμπιστεύομαι τελικά μόνο τα αφτιά μου. μήπως είναι καθαρά θέμα αυθυποβολής τελικά;
-
Εχω την εντυπωση οτι οσο λιγοτερα ξεραμε για τεχνικες προδιαγραφες πριν καποια χρονια,τοσο περισσοτερο απολαμβαναμε τη μουσικη...και ας ακουγαμε απο ηχεια 25 watt.....
-
Τo sample το βρήκα ολόκληρο σαν mp3 και αναφέρεται σαν Theme from Bladerunner και διαρκεί 3:52 και όχι περισσότερο όπως άλλες εκδόσεις σαν άλμπουμ είχε bladerunner και σαν ημερομηνία είχε 1998.... άντε βγάλε άκρη...
Καλώδια: Για να είναι όλοι ευχαριστημένοι! Ο Σπύρος με τη μηχανάρα του δεν βλέπει διαφορά, οι MDVQ και tazz με τα δικά τους είδαν. Άρα καλώς ο Σπύρος δεν τα βάζει και καλώς οι άλλοι τα βάλατε κι έτσι είστε όλοι ευχαριστημένοι. Ισχύει πάλι το αφού ακούς διαφορά την πληρώνεις.
Γιατί συμβαίνει αυτό? Ποιος ξέρει, ίσως το καλώδιο να βελτιώνει το ταίριασμα σε κάποια 'πτωχά' μηχανήματα ή απλά αταίριαστα ξεπερνώντας κάποιες από τις δυσκολίες τις οποίες είχα αναφέρει πιο πάνω!
Επανέρχομαι όμως στην άποψη του Σπύρου (δεν την αναφέρω σαν σωστή αλλά σαν ερέθισμα για παραπέρα δοκιμές και ακροάσεις) καλύτερα τα παραπάνω λεφτά να τα δώσεις για καλύτερο μηχάνημα....
Προσωπικά δεν έχω κάνει ακροάσεις τέτοιες-τόσες ώστε να σχηματίσω δική μου άποψη για καλώδια. Οπότε βαδίζω στο χρυσό μέσο όρο, κάποιο καλώδιο καλύτερο από το ευτελές που εσωκλείεται αλλά όχι που να απαιτεί και ειδικό κονδύλι.>Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:Εχω την εντυπωση οτι οσο λιγοτερα ξεραμε για τεχνικες προδιαγραφες πριν καποια χρονια,τοσο περισσοτερο απολαμβαναμε τη μουσικη...και ας ακουγαμε απο ηχεια 25 watt.....
Αυτό ξαναπέστο!
Κάποτε όμως κοροιδεύαμε το injection και δε θεωρούσαμε τόσο χρήσιμα τα ηλεκτρικά παράθυρα και το aircondition....για να απολαύσουμε το αυτοκίνητο και την οδήγηση.... Όσο λοιπόν αποκτάμε περισσότερες εμπειρίες και γνώσεις και καλομαθαίνουμε τόσο θα θέλουμε και περισσότερα..... με κίνδυνο να ξεχάσουμε το κυρίως θέμα! -
Agapntoi filoi
Ergazomai kai dev mporw va symetasxw stnv favtastikn syzntnsn, alla eimai sto foroum mesa syvexeia kai sas diabazw!
Koitaxte se autnv tnv site ti 8a akousw snmera!
http://www.mso.se
Dystyxws eivai movo sta Soundika, alla........
'Turangalila Symfonin'
To ergo tou poly eswterikou Olivier Messiaen
me to synthesizer 'ondes martenot' apo to 1928!!!!!
H Dominique Kim paizei se eva original orgavo to opoio exei dika tou megafwva kai va eis8e sigouroi oti 8a to fwtografisw stnv sknvn kai 8a sas steilw fwtografies!Favtas8nte eivai apo to 1928!!!!
Spiros -
Φιλοι μου
Παλι εδω, στο θεμα μας! Και τωρα εγινα πραγματικος 'Ελληνας', το ειδατε;
Ολα αυτα που γραφτηκαν ηταν σωστα, απο ολους! Το αναλογικο συστημα ειναι ποιο αναλυτικο και ποιο κοντα στην πραγματικοτητα, γιατι μετατρεπει τις διακυμανσεις του αερος σε ηλεκτρικα σηματα και τα αποθηκευει καπου, σε μαγνητικη ταινια πχ και τα μεταφερει, σαν αναλογικα σηματα και παλι στον ενισχυτη! Δηλαδη ενα αντιγραφο!
Τοτε, γιατι μαλλωνουμε; Για αυτα τα ατιμα τα παρασιτα και τις ατελειες που εχει αυτο το συστημα! Ενα πολυ καλο, δες πολυ ακριβο, αναλογικο συστημα ειναι το καλυτερο συστημα για εγγραφη, αποθηκευση, αναπαραγωγη! Εκει εχουν δωθει πολλες μαχες απο τους τεχνικους για να μειωσουν στο απολυτο ελαχιστο αυτες τις ατελειες! Εδω μιλαω για απολυτα στουντιακα μηχανηματα και ειδικα για mastering Reel/Reel, η καρδια των σοβαρων στουντιος!
Αν μεταφερεις μια πολυ καλη ηχογραφιση απο το πολυκαναλικο αναλογικο μαγνητοφωνο στο stereo master, σε ταχυτητα 15' η 30', τοτε εχεις την καλυτερη πηγη που υπαρχει στον Τελλους!
Εδω ξυπναμε απο τα ονειρα και βλεπουμε την πραγματικοτητα! Ποσοι απο εμας μπορουν να το κανουν αυτο; Μαλλον κανενας!
Ενα πολυ καλο, δες πολυ ακριβο, γραμμοφωνο (επιτρεψτε μου να αποκαλω ετσι αυτο που λετε πικαπ στην Ελλαδα), ειναι το δευτερο καλυτερο μεσον για να ακουσετε την πραγματικοτητα, με την προυποθεση οτι ειναι τελεια ρυθμισμενο και ο δισκος ειναι τελεια ηχογραφιμενος και πρεσσαρισμενος και πεγμενος! Χμμμμ, λιγοι απο εμας εχουν και αυτην την δυνατοτητα!
Ενα σοβαρο tuner ειναι μια πολυ καλη πηγη αναπαραγωγης, αλλα και ο σταθμος θα πρεπει να ειναι πολυ καλος, πολυ λιγοι στελνουν καλη μουσικη και μαλιστα χωρις να χρησιμοποιουν compressores, δες σταθμους για κλασσικη μουσικη!
Για τους υπολοιπους κοινους θνητους εχει μεινει ... το CD και το κασσετοφωνο, αλλα ποσοι απο εμας εχουν Nakamichi;, εγω παντως εχω 3!
Το SACD ειναι ενα αποτυχημενο συστημα, γιατι καλυτερευει λιγο τα μεσαια και τα μπασα, αλλα ειναι χειρωτερο απο 10 Κχ και πανω εν σχεσει με το παλαιο CD! Ποιος ειπε κατι για βιολια, οτι ξυριζουν; Εκει ειναι και Αχιλειος φτερνα, οι υψηλες συχνοτητες, εκει δεν εχουν μεινει και πολλα bit ειδικα σε χαμηλες εντασεις, πολυ παραμορφωση! Το αλλο μεγαλο προβλημα του SACD ειναι οτι δεν υπαρχει συστημα editing σε DSD, δηλαδη το συστημα κοδικοποιησεως που χρησιμοποιει το SACD, οποτε ηχογραφουν με DSD και αν το κανουν και αυτο και μετα το μετατρεπουν σε PCM και ξανα σε DSD!!
Το DVD-Audio ειναι σαφως καλυτερο απο το SACD και στις μετρησεις και στην πραγματικοτητα, αλλα εχει την ρετσινια DVD!!! ενας σοβαρος μουσικοφιλος δεν θελει να ουτε να το ακουει αυτο το ονομα!
Φυσικα και τα 2 αυτα συστηματα ειναι πολυ μακρυα απο το αναλογικο σε οτι αφορα την αναλυση(resolution)! ενταξει, αν τα παρασιτα μπορουν να κρατηθουν σε πολυ χαμηλο επιπεδο!
Το ποιο εξυπνο ειναι να αγορασθει ενα σχετικα καλο CD και να τροποποιηθει στο αναλογικο του τμημα και το τροφοδοτικο του, ωστε να καλυτερεψει η ποιοτητα του ηχου!
Και τωρα το μη αγαπημενο μου θεμα! Τα καλωδια!
Ειναι σωστο οτι τα φτηνα συστηματα βλεπουν αποτελεσματα απο τα καλωδια, επειδη τα ηλεκτρονικα τους δεν μπορουν να οδηγησουν τα φορτια ενος καλωδιου! Ειδικα αν ειναι λιγο μεγαλυτερου μηκους!
Το φτηνωτερο βεβαια ειναι να φιαξει καποιος δικα του καλωδια με ενα καλωδιο μικρης χωρητικοτητος, οπως το RG 62 και να εχει τα ιδια αποτελεσματα σαν τα ακριβα καλωδια! Αυτο ειναι ενα κοινο καλωδιο και κανει 1 € το μετρο! Υπαρχει και σε διαφορα χρωματα, αν καποιος αντιπαθει το μαυρο! Η αλλη λυση ειναι να του φιαξει καποιος φιλος του ηλεκτρονικος ενα απλο buffer κυκλωμα και να το εχει σαν εξοδο προς το interconect, ετσι παιρνει ακομα καλυτερη ποιοτητα, βλεπε, ενα buffer μπορει να οδηγησει με πολυ ρευμα και εχει χαμηλη αντισταση εξοδου ετσι ωστε να αντισταθμιζει τις απωλειες στο καλωδιο!
Δεν ειναι τιποτα μαγεια αυτο με τα καλωδια, απλα εφαρμογη των κανονων της φυσικης και του ηλεκτρισμου! Γιατι δεν ακουω διαφορα εγω η τουλαχιστον αισθητη; Απλα εχω 50Ω αντισταση εξοδου απο το συστημα ρυθμισεως της εντασεως προς τον τελικο και οδηγαω 8 μετρα καλωδιο χωρις να εχω ακουσει ιδιαιτερη διαφορα, ακομα και με πολυ φτηνο καλωδιο, βλεπε κακοκατασκευασμενο!
Τα φαβορι καλωδια μου ειναι απλο καλωδιο αντεννας τηλεορασεως, το ασπρο!
Τα καλωδια των ηχειων μου ειναι απλα τηλεφωνικα καλωδια στριφτα, twisted, 0,5 mm area αλλα επειδη ειναι κοντα, μονο 1,5 μετρο σε μηκος δεν παιζει κανενα ρολο η μικρη τους επιφανεια! Οι τελικοι μου εχουν μια αντισταση που ειναι πολυ ποιο μεγαλη απο τα καλωδια, εχουν μετασχηματιστες εξοδου, οποτε και χοντρο να βαλω δεν καλυτερευουν τιποτα, αντιθετα εδειξε οτι χειτοτερευουν τον ηχο, ειδικα το μπασο γινεται πολυ στρογγυλεμενο και χανει την δυναμικη του και την λεπτομερεια!
Οποτε παλι σωστος ο onyx !, με αυτα που εγραψε! Ενας ακουει διαφορες, ο αλλος δεν ακουει και πολλες!
Και κατι για το damping factor, ειναι ενα σημαντικο χαρακρηριστικο που πολλοι το παραληπουν η δεν το ξερουν! Και οι υπαλληλοι στα μαγαζια που πουλανε μηχανηματα ποτε δεν το αναφερουν! Χοντρικα, ειναι ο λογος που πολλοι ενισχυτες δεν παιζουν μπασα με ορισμενα ηχεια, αλλα παιζουν καταπληκτικα μαζι με αλλα!
Εχω ενα ζευγαρι παλαιων καταπληκτικων ενισχυτων RCA of England οι οποιοι εχουν ενα ρυθμιστικο στην εξοδο τους και ρυθμιζουν το ...... damping factor του ενισχυτου, ακριβως για να προσαρμωσεις οτι ηχειο θελεις! Αυτα εν ετει ..... 1954!!
Αυτο το ρυθμιστικο ηταν πολυ κοινο στους παλαιους ενισχυτες, αλλα οι καινουργιοι με τα τρανζιστορ, λογω κατασκευης, δεν μπορουν να εχουν ενα τετοιο ρυθμιστικο με τον ιδιο απλο τροπο που μπορουσαν να το κανουν οι ενισχυτες με τις λυχνιες, απλα παιρνεις οτι σου προσφερει η κατασκευη και κοιτας να βρεις ηχεια που να ταιριαζουν η το αντιθετο!
ΥΓ. Και κατι ακομα για τα καλωδια.
Αυτα που πληρωνεις για τα καλωδια ειναι ονομα και sexy design!
Ειναι πλυ φτηνοτερα να αγορασεις με το μετρο διαφορετικα καλωδια απο ενα καταστημα και να πειραματιστεις μεχρι να βρεις τον ηχο που θελεις!
Η καλυτερα αγορασε εναν καλυτερο προενισχυτη η ακομα ποιο φτηνωτερα, φιαξε εναν δικο σου!!
Πιστευω να μην σας κουρασα, αλλα τωρα που γραφω και Ελληνικα, ευχαριστω τον Vasilio εδω, ειναι ποιο ευκολο να με διαβαζεται!
Σπιρος -
Ο χρήστης spiros54 έγραψε:
Και τωρα εγινα πραγματικος 'Ελληνας', το ειδατε;Συγχαρητήρια φίλε spiros54!!!
Το αναλογικο συστημα ειναι ποιο αναλυτικο και ποιο κοντα στην πραγματικοτητα, γιατι μετατρεπει τις διακυμανσεις του αερος σε ηλεκτρικα σηματα και τα αποθηκευει καπου, σε μαγνητικη ταινια πχ και τα μεταφερει, σαν αναλογικα σηματα και παλι στον ενισχυτη! Δηλαδη ενα αντιγραφο!
Χμμμ, συγνώμη δεν πείθομαι Οχι σαν HiFidel-ίστας (φοβερή λέξη), που δεν είμαι, αλλά σαν πληροφορικάριος, που είμαι. Το θεώρημα του Shannon που ανέφερα παραπάνω, λέει πως αν η συχνότητα δειγματοληψίας (τα 44 KHz του CD) είναι διπλάσια από το εύρος συχνοτήτων που θέλεις να ψηφιοποιήσεις (δηλ. όργανο με απόκριση συχνότητας 20 Hz - 20 KHz --> CD) τότε ΟΛΗ (= 100%, τελεία και παύλα) η 'πληροφορία' (= ήχος) που βρίσκεται στο αναλογικό σήμα περνάει στο ψηφιακό σήμα. Συνεπώς, λέει ο Shannon, με αυτή τη συχνότητα δειγματοληψίας, δεν είναι δυνατόν να υπάρχει κάτι στο αναλογικό σήμα και να μην υπάρχει στο ψηφιακό.
Οπότε η διαφορά, σκέφτομαι, δεν είναι στο CD αυτό καθ΄ αυτό, αλλά στις διατάξεις μετατροπής του ψηφιακού σήματός του σε αναλογικό στο CD-player. Από εκεί και πέρα (--> ενισχυτής --> ηχεία) οι δύο 'αρχιτεκτονικές' είναι παρόμοιες και άρα η όποια διαφορά δεν μπορεί να προέρχεται από εκεί. Κάτι που σημαίνει πως η σημασία του CD player είναι μεγαλύτερη από αυτή που είχα φανταστεί
Για τα άλλα που λες, spiros54, σχετικά με το πόσοι έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν σωστό αναλογικό σήμα (εφόσον τα άλλα μέρη του συστήματος είναι τα ίδια, η διαφορά βρίσκεται στο γραμμόφωνο και φυσικά στους ίδιους τους LP δίσκους -μην ξεχνάμε πως συνήθως η ποιότητά τους ήταν τραγική...), συμφωνώ απολύτως. Δηλ. θεωρώ πως με ένα συγκεκριμένο 'λογικό' κόστος είναι εύκολο να ακούσεις CD στα 80% (ας πούμε) της αρχικής ποιότητας του ήχου, με το ίδιο κόστος μια αναλογική διάταξη θα είναι στα πχ. 60% και, ενώ με το CD δεν μπορείς να πας παραπάνω (και πάλι ας πούμε...), ίσως με άριστη αναλογική διάταξη μπορείς να πας στο 90% αλλά με 10 φορές πάνω το κόστος...
-
Ο χρήστης spiros54 έγραψε:
, οποτε και χοντρο να βαλω δεν καλυτερευουν τιποτα, αντιθετα εδειξε οτι χειτοτερευουν τον ηχο, ειδικα το μπασο γινεται πολυ στρογγυλεμενο και χανει την δυναμικη του και την λεπτομερεια!
ΣπιροςO ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ...ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ...
Επιτελους εστω και με το τσιγκελι σε καναμε και ομολογησες φιλε Σπυρο!!!
Εχουν τελικα διαφορες τα καλωδια αλλου μεγαλες και αλλου μικρες...ακομα και στο ΔΙΚΟ ΣΟΥ συστημα....
Σοβαρα τωρα και γω ειμαι με το μερος σου πιστευοντας οτι κατι πανακριβα και sexy (οπως πολυ ευστοχα ονοματιζεις) καλωδια ειναι μεγαλη απατη και απευθυνονται σε χοντρα πορτοφολια για να δικαιωθει η ματαιοδοξια τους.
Ενα φτηνο και ποιοτικο καλωδιο ειναι οτι πρεπει και ειδικα αυτα που τα πουλανε με το μετρο και βαζεις εσυ τα βυσματα
Αλλη απατη με τα βυσματα που εχουν φτασει σε τιμες ενα καλο ζευγαρι ηχεια.....
Στο θεμα μας τωρα θα θελαμε εσεις που εχετε τις γνωσεις να μας πειτε την γνωμη σας για μερικα μηχανηματα που εχετε ακουσει και ειναι προσιτα στον πολυ κοσμο και ακομα να μας πειτε την γνωμη σας για τα μηχανηματα που εχουμε ηδη(πχ ειναι καλος ο mission+psx που εχω) και καποιες εναλλακτικες προτασεις για αντικατασταση των ηδη αγορασμενων.
Περιμενουμε νεα σας. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Το θεώρημα του Shannon που ανέφερα παραπάνω, λέει πως αν η συχνότητα δειγματοληψίας είναι διπλάσια από το εύρος συχνοτήτων που θέλεις να ψηφιοποιήσεις τότε ΟΛΗ η 'πληροφορία' που βρίσκεται στο αναλογικό σήμα περνάει στο ψηφιακό σήμα.Καλή η θεωρία, αλλά υπάρχουν κι άλλα προβλήματα.
-
Τα 16bit ανάλυσης του CD. Είναι λίγα και κυρίως δεν είναι σωστά κατανεμημένα. Ενώ η ακοή μας έχει λογαριθμική συμπεριφορά, τα 16bit είναι κατανεμημένα γραμμικά. Χθες είχα μια ηχογράφηση 24bit στο σπίτι και την έκοψα στα 16 για να την γράψω σε CD. Η ποιότητα έπεσε.
-
Η συχνότητα δειγματοληψίας τόσο κοντά στο όριο της ακοής απαιτεί απότομα φίλτρα για να κόψουν τα σκουπίδια από 22 ώς 44kHz. Τα φίλτρα αυτά δημιουργούν προβλήματα φάσης. Αυτή είναι η μεγάλη βελτίωση που προκύπτει από το oversampling των νέων cd: μεταφέρουν τα 'σκουπίδια' σε πολύ υψηλότερες συχνότητες.
-
Το όριο της ακοής δεν είναι 20kHz. Εγώ προσωπικά με είχα μετρήσει στα 21,5 όταν ήμουν στο πανεπιστήμιο (τώρα βέβαια έχει πέσει). Το DAT (16/48) ακούγεται να έχει περισσότερη πληροφορία στα πρίμα από το CD (16/44) -γιατί έχω κάνει και τέτοιες μεταγραφές. Τα 48kHz φαίνεται ότι είναι το ελάχιστο απαραίτητο.
Η θεωρία έχει πρόβλημα όταν εφαρμόζετε στην πράξη. Ο αλγόριθμος PCM είναι σαφώς αρτιότερος από τον DSD στην ψηφιοποίηση, αλλά τεχνικά το PCM είναι πολύ πιο απαιτητικό τεχνικά από το DSD και στην πράξη μπορούν να πάνε περισσότερα πράγματα στραβά.
Α, και έχετε κάνει λάθος. Υπάρχουν συστήματα ηχογράφησης απ' ευθείας σε DSD. Απλά σε όλο τον κόσμο μετριούνται στα δάχτυλα (έστω και των χεριών-ποδιών) και πάνε όπου είναι απαραίτητο. Οι πιο απλές ηχογραφήσεις γίνονται σε PCM που είναι και φθηνό. Είδατε που έφτασαν οι τιμές των επαγγελματικών εξακάναλων καρτών ήχου για PC;
-
-
ρε παιδια ειμαι νεος στο χωρο της μουσικης,σε αντιθεση με εσας και θα ηθελα τη βοηθεια σας.ενδιαφερομαι για home-cinema σε ενα χωρο 30 τ.μ. και εχω μπερδευτει πολυ για τις αγορες των ηχειων και του ενισχυτη.τα χρηματα που διαθετω για τα 5+1 ηχεια ειναι περιπου στα 1000 ευρω.μπορειτε να μου δωσετε ορισμενες προτασεις?ευχαριστω εκ των προτερων
Home Hi-Fi