-
Δηλαδή αν έχεις έτσι κι αλλιώς στερεοφωνικό 2 καναλιών μάλλον δεν το χρειάζεσαι. Κι αν έχεις AV σύστημα 5.1 έχεις κεντρικό οπότε πάλι δεν το χρειάζεσαι.... Άρα μόνο αν δεν έχεις τίποτα εκεί και για οικονομία χώρου...
-
Επιπλέον, μια ηχοβάση παίρνει την TV ΠΑΝΩ της (κυριολεκτικά ) ...
-
Ερωτηση - τεχνικη απορια!
Eχω ενα στερεοφωνικο ενισχυτη της Pioneer (A-X550).
http://www.mediafire.com/view/aennld859 ... 550_sm.pdfΕιναι συνδεδεμενος με ενα media center πυργακι που εχω για ταινιες και casual χρηση Η/Υ απο τον καναπε μεσω κλασσικου 3,5mm jack.
Για να μην χρησιμοποιω 200 τηλεκοντρολ, εχω την ενταση του, στο 1/3 (10 απο τις 30 βαθμιδες) και αυξομειωνω την ενταση απο το system tray των windows ή απο το ασυρματο πληκτρολογιο (στο 100% των windows και 1/3 του ενισχυτη γινεται ηδη σεισμος στη γειτονια επομενως το 'χω αφημενο παντα σε αυτη τη σταθμη στον ενισχυτη).
Η απορια μου. Ο ενισχυτης (check manual please) τι καταναλωση εχει οταν ειναι ανοιχτος, στο 1/3 χωρις να δινει η πηγη καποιο σημα;
Πολλες φορες το ειχα απορια και καθε καλοκαιρι οταν ξεσκονιζω και τον ακουμπουσα ενω ηταν ζεστος ελεγα να το ψαξω, αλλα τωρα μου ηρθε ξανα στο μυαλο....
-
Για κοινούς ενισχυτές τo πόσο έχεις την ένταση δεν κάνει και τόσο διαφορά αν δεν περνάει σήμα ούτε κρίνει από μόνο του την κατανάλωση όταν περνάει. Η κατανάλωση έχει άμεση σχέση με την ένταση που θα προκύψει (που εξαρτάται και από το πόσο δυνατό σήμα μπαίνει στον ενισχυτή).
Το να ζεσταίνεται λιγάκι φυσιολογικό είναι, συνήθως καίνε σαν παλιό λαμπάκι νυκτός 2-3-5 βάτ. -
θενξ για της πληροφοριες!
-
Σκέφτομαι ότι θα χρειαστώ ήχο για να συνοδεύσει προβολή σε εξωτερικό χώρο με προτζέκτορα. Το πιο βολικό είναι σύνδεση του laptop με καλώδιο-κασέτα με κάποιο φορητό ραδιοκασετόφωνο.
Που μου θύμισε ότι παλιά ένας φίλος μου είχε δείξει έναν μικροσκοπικό ενισχυτή που τον είχε στο γραφείο του, νομίζω ήταν Sony. Κανονικό, μεταλλικό, ματ αλουμίνιο με μεταλλικά κουμπάκια κλπ αλλά πλάτους περί τα 15-20 εκατοστά. Υπάρχουν τέτοιοι ακόμα; -
μινι ενισχυτη για να παιξουν επανω του ηχειακια ;;
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Σκέφτομαι ότι θα χρειαστώ ήχο για να συνοδεύσει προβολή σε εξωτερικό χώρο με προτζέκτορα. Το πιο βολικό είναι σύνδεση του laptop με καλώδιο-κασέτα με κάποιο φορητό ραδιοκασετόφωνο.
Που μου θύμισε ότι παλιά ένας φίλος μου είχε δείξει έναν μικροσκοπικό ενισχυτή που τον είχε στο γραφείο του, νομίζω ήταν Sony. Κανονικό, μεταλλικό, ματ αλουμίνιο με μεταλλικά κουμπάκια κλπ αλλά πλάτους περί τα 15-20 εκατοστά. Υπάρχουν τέτοιοι ακόμα;Εξαρτωμενο του ποσο δυνατα θες να ακουγεται αυτο, που θα παιζει, και απο που θα τροφοδοτειται με σημα και ρευμα, , ενα ζευγαρι αυτοενισχυομενα ηχεια θα κανουν τη δουλεια.
Τι ακριβως θες να κανεις? θα προβαλλεις σε τοιχο οπως ηθελε να κανει και ο otso ή ειναι κανα βιντεακι που θα παιξει πχ σε γαμο? -
Σε τοίχο σε ερημικό σπιτάκι στη θάλασσα. Για τη δουλειά που το θέλω επαρκεί η οπτική ποιότητα. Και αν υπάρχει ρεύμα για προτζέκτορα θα υπάρχει και για ήχο.
Απλά να το ακούμε 10-20 άνθρωποι που θα μαζευτούμε εκεί (στο σπιτάκι και σε σκηνές). Ξέρω ότι ραδιοκασετόφωνο και καλώδιο κασέτα ή αν έχει είσοδο AUX θα είναι η λύση απλά σκεφτόμουνα και για πιο 'ώριμη' κατάσταση! -
Εαν δεν υπαρχουν τοιχοι γυρω γυρω ... τοτε θες κατι δυνατο σε ολο το φασμα των συχνοτητων.
Χωρις ανακλαση σε ανοιχτο χωρο, δυσκολα να τη βγαλεις με μικρα ηχειακια ή ενα 'φορητο' στερεοφωνικο εαν 10 ατομα κουβεντιαζουν ταυτοχρονα εστω και σιγα. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Που μου θύμισε ότι παλιά ένας φίλος μου είχε δείξει έναν μικροσκοπικό ενισχυτή που τον είχε στο γραφείο του, νομίζω ήταν Sony. Κανονικό, μεταλλικό, ματ αλουμίνιο με μεταλλικά κουμπάκια κλπ αλλά πλάτους περί τα 15-20 εκατοστά. Υπάρχουν τέτοιοι ακόμα;Ανάλογα με τον προτζέκτορα που θα πάρεις/έχεις, θα δεις ότι αυτοί έχουν ηχεία αρκετά δυνατά αλλά και audio out. Βάζεις τα ηχεία επάνω και τελείωσες.
-
Επειδή θα ήθελα λίγο πιο γεμάτο ήχο στην ΤV, αλλά δυστυχώς είμαι σε πολυκατοικία, σκέφτομαι την αγορά ενός soundbar. Όχι πολλά €€ καθώς δεν χρειάζομαι τα πολλά βατ. Υπάρχει κάποια αξιόλογη πρόταση;
-
Τι σημαίνει ρε Μπιλ όχι πολλά χρήματα. Που ξέρουμε για σένα τι σημαινουν τα χρήματα;
-
βλέπω αρκετές προτάσεις στα 100-150€. Αξίζει κάτι απο αυτά;
Μετά αν πιάσω 200-250 μπαινουν και οι μεγάλες μάρκες στο παιχνίδι, αλλά δεν πιστεύω ότι αξίζει για την περίπτωσή μου. -
Στη θεση σου θα εψαχνα για 3δρομα ποιοτικα ηχεια και για αρχη ενα φθηνο ενισχυτη.
Το πλεονεκτημα ειναι οτι ακομα και σε χαμηλη ενταση, θα ακους 'γεματο' ολο το φασμα των συχνοτητων χωρις να ακουγεσαι περα απο το σαλονι/δωματιο.
-
Δεν υπάρχει περίπτωση να ψάξω για ενισχυτή και τέτοια κόλπα. Δεν αξίζει βασικά. Το soundbar είναι μια απλή λύση για αυτό που θέλω. Κάτι σε 2.1 ή κ σκέτο 2.0 σε αυτά τα €€ παίζει;
-
Θέλω να παίρνω τον στερεοφωνικό ήχο από ψηφιακή έξοδο (είτε τηλεόρασης είτε αποκωδικοποιητή) για να το βάζω σε στερεοφωνικό ενισχυτή (όχι AV). Τι χρειάζομαι, κάποιο DAC; Και πως ξεχωρίζω το της πλάκας από το κάπως πιο καλοφτιαγμένο; Σε χαμηλή τιμή παρακαλώ. Αναφέρθηκε σε άλλο σημείο του φόρουμ ένα FiiO Taishan D03K Digital-to-Analog Audio Converter. Αξίζει κάτι τέτοιο ή να πάω παραπάνω.... ή και παρακάτω αν δεν αξίζει και το παραπάνω είναι πολύ παραπάνω!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Θέλω να παίρνω τον στερεοφωνικό ήχο από ψηφιακή έξοδο (είτε τηλεόρασης είτε αποκωδικοποιητή) για να το βάζω σε στερεοφωνικό ενισχυτή (όχι AV). Τι χρειάζομαι, κάποιο DAC; Και πως ξεχωρίζω το της πλάκας από το κάπως πιο καλοφτιαγμένο; Σε χαμηλή τιμή παρακαλώ. Αναφέρθηκε σε άλλο σημείο του φόρουμ ένα FiiO Taishan D03K Digital-to-Analog Audio Converter. Αξίζει κάτι τέτοιο ή να πάω παραπάνω.... ή και παρακάτω αν δεν αξίζει και το παραπάνω είναι πολύ παραπάνω!
Επαναφέρω την απορία μου για την οποία κανένα ενδιαφέρον δε βλέπω προσθέτοντας στις απαιτήσεις σαν επιπλέον χαρακτηριστικό και όχι σαν προϋπόθεση το να δέχεται και USB (επειδή είδα ότι κάποια τα κάνουν όλα!).
Η δυσκολία είναι ότι τα περισσότερα που δεν είναι πανάκριβα hi-end δεν είναι μάρκες γνωστές, εμπορικές και είναι δύσκολο να ξεχωρίσω την καλή κινεζιά ή την καλή συσκευή μικρής εταιρείας από την κακή κινεζιά.Το συγκεκριμένο DAC της FiiO δεν το έχω ακούσει, αλλά έχω το 'παλιό' DAC για iPad + 2 ενισχυτές ακουστικών και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από πλευράς ποιότητας.
Περισσότερα στο νέο φόρουμ...
-
Το νέο μου απόκτημα ακούει στο όνομα marantz CD-67 SE. Όχι, δεν κυκλοφορεί εδώ και χρόνια. Χρειάστηκε να περιμένω να υποστεί φροντίδα φρεσκαρίσματος και αναβάθμισης. Πολύ σοβαρής όμως..., που θα άξιζε να δω τη φάτσα του σχωρεμένου του ΚΕΝ ΙΣΙΓΟΥΑΤΑ αν έβλεπε τι έχει μπει μέσα. Μόνο οι Νιτσικον που μπήκαν μέσα έχουν χωρητικότητες καλού δυνατού amplfier ενώ και το laser ανάγνωσης είναι καινούργιο. Σε αυτά προστέθηκαν και άλλα. Το συγκεκριμένο μηχανημα υπέστη ηλεκτροστατική βαφή και εφαρμόστηκαν γειώσεις ενώ παρέμειναν και οι επιχαλκωμένες βίδες στο σασί. Πρώτες δοκιμές με τους τελικούς και τον προ audiolab έδειξαν εξαιρετικά αποτελέσματα. Δέκα χρόνια νεώτερος αισθάνομαι με το άτιμο.
-
ευγε τεκνον... άι νόου οτι εχεις σηκωμαρες με μπασοπριμα, εγω χρειαζομαι χημεια....
για πες καποιον να ασχολειται με ηχοακουστικα σε επαγγελματικο χωρο, θελω να βαλω τετοια στο ρουφ γκαρτνεν-αιθουσα και καλα συνεδριασεων, με μπαρα πολ ντασινγ καθως ειχα μια ροπη απο μικρος, μεσα αλλα και εξω και θελει μελετη.
και οι αποδελοιποι αν ξερετε καποιον τετοιον. επαγγελματια. και αμεσα.
Home Hi-Fi