-
Τι να την κάνει την πείρα; Να αλλάξει τα φίλτρα; Το αμάξι δεν απαιτεί καμία συντήρηση εκτός από τα φίλτρα αέρος,λαδιού(Προσοχή υπάρχουν δύο τύποι που μόνο με δείγμα τους βρίσκεις) και πετρελαίου...
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Τι σχέση έχει το σβήσιμο του κινητήρα? Η ηλεκτρική υποβοήθηση δεν χάνεται απ' όσο ξέρω...
Επειδή το ηλεκτρικό τιμόνι τραβάει πολύ ρεύμα κατά την λειτουργία του οι κατασκευαστές το συνδέουν έτσι ώστε να λειτουργεί μόνο όταν ο κινητήρας λειτουργεί.
-
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
Τι να την κάνει την πείρα; Να αλλάξει τα φίλτρα; Το αμάξι δεν απαιτεί καμία συντήρηση εκτός από τα φίλτρα αέρος,λαδιού(Προσοχή υπάρχουν δύο τύποι που μόνο με δείγμα τους βρίσκεις) και πετρελαίου...Eδώ μου έβαλαν στην αλλαγή σχεδόν 1 λίτρο λάδι παραπάνω από το κανονικό (καλά που το τσεκάρισα) φαντάσου τι έχω να πάθω στην αλλαγή φίλτρου...
-
Ο χρήστης Obelix έγραψε:
Τι σχέση έχει το σβήσιμο του κινητήρα? Η ηλεκτρική υποβοήθηση δεν χάνεται απ' όσο ξέρω...
Επειδή το ηλεκτρικό τιμόνι τραβάει πολύ ρεύμα κατά την λειτουργία του οι κατασκευαστές το συνδέουν έτσι ώστε να λειτουργεί μόνο όταν ο κινητήρας λειτουργεί.
Στο δικό μας λειτουργεί και με σβηστή μηχανή χωρίς πρόβλημα. Το ίδιο ξέρω γίνεται και στο Civic 2004μοντ.
-
Ο χρήστης dinosm έγραψε:
Τι να την κάνει την πείρα; Να αλλάξει τα φίλτρα; Το αμάξι δεν απαιτεί καμία συντήρηση εκτός από τα φίλτρα αέρος,λαδιού(Προσοχή υπάρχουν δύο τύποι που μόνο με δείγμα τους βρίσκεις) και πετρελαίου...
Eδώ μου έβαλαν στην αλλαγή σχεδόν 1 λίτρο λάδι παραπάνω από το κανονικό (καλά που το τσεκάρισα) φαντάσου τι έχω να πάθω στην αλλαγή φίλτρου...
Εντάξει, δεν είπαμε να είναι και τόσο...Σε έναν άσχετο να πεις να το γεμίσει θα βάλει 2 άντε 2,5 λίτρα και μετά θα κοιτάει το δείκτη....
-
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
Στο δικό μας λειτουργεί και με σβηστή μηχανή χωρίς πρόβλημα. Το ίδιο ξέρω γίνεται και στο Civic 2004μοντ.
Πάσο σε άλλα δεν λειτουργεί
-
Νομίζω σε όσα το τιμόνι είναι ηλεκτρικό χωρίς ηλεκτρικη αντλία
-
Ήταν κάποιος από εδώ στο δρόμο από φράγμα του Μόρνου μέχρι την Ναύπακτο;
Ήταν ένα μπορντώ 4x4Multijet με πινακίδα ΚΑΚ-ΧΧΧΧ.
Ήταν κάποιος από το forum;
-
ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ELD ΣΤΟ PANDA ΤΟΥ
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΝΑΨΕ Η ΛΥΧΝΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΒΟΣΒΗΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ??
ΠΑΝΤΩΣ ΣΕ ΑΝΗΦΟΡΙΚΟ (ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ) ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΓΑΡΜΠΙΛΙ ENA XTRAIL ΚΟΛΛΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ PANDA ΠΕΡΑΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟΥ
ΑΧ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΗ ΠΡΩΤΗ!!...
ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΕΡΜΑ ΓΚΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΦΡΕΝΑΡΕ ΤΙΣ ΡΟΔΕΣ ΠΟΥ ΣΠΙΝΙΑΡΑΝ,ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΙΣΘΗΣΗ, ΕΤΡΕΜΕ ΟΛΟ ΑΛΛΑ ΒΓΗΚΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙ -
Πήρα το climbing προ 2 μηνών, καλοεξοπλισμένο (ELD, clima, skydome, πλευρικούς). Η αγορά έγινε με βάση τόσο οικονομικά κριτήρια όσο και με την προοπτική αυτό να γίνει το δεύτερο αυτοκίνητο της οικογένειας, αφού το υφιστάμενο μεγαλύτερο πνέει τα λοίσθια.
Είχα στο παρελθόν το παλιότερο μοντέλο (1997), με το οποίο είχα διανύσει 120.000 όμορφα χιλιόμετρα. Αυτός ήταν και ένας επιπλέον λόγος για τον οποίο πήρα το παντάκι και όχι το Ignis (pls μη με βρίζετε!)...Τα **θετικά **του είναι λίγο-πολύ γνωστά, οπότε δεν χρειάζεται να μακρηγορήσω... απλά θα πώ ότι βρίσκω το σύστημα πέδησης Εξαιρετικό, τον **κλιματισμό **πολύ αποδοτικό, όπως και τα **ελαστικά **που του φόρεσαν στο εργοστάσιο (Pirelli Winter Snowcontrol). Ακόμη και οι σφιχτές (έως σκληρές) αναρτήσεις του είναι καλοδεχούμενες (εκτός αν πρόκειται για σαμαράκια....
Στα πλήν:
1 (και σπουδαιότερο, μακράν, IMO): **Ισχύς **κινητήρα. Το βάρος του σε συνδυασμό με αυτό το μόνιμο 2-5% της πίσω κίνησης το κάνουν αφόρητα αργό.... η **ρεπρίζ **του είναι απογοητευτική.... έχω οδηγήσει και το απλό και η διαφορά είναι ολοφάνερη: σαν να έχεις μόνιμα κοτσαρισμένο τρέιλερ που σε κρατάει πίσω...
2. Απόρροια του παραπανω: αυξημένη κατανάλωση. Σε συνθήκες πόλης πολύ δύσκολα θα πέσει κάτω απο τα 9 l/100 km. Σε ταξίδι, μη διανοηθείς να πλησιάσεις την τελική του...
3. Το πίσω ραφάκι!!!!!!
4. Τριξιματάκια: δεν τα είχε ούτε το παλιότερο μοντέλο. Χαρακτηριστικά, μου **τρίζει **συνεχώς η βάση του καθίσματος του οδηγού. Πήγα στο συνεργείο, και απλά μου το λάδωσαν, λύση που κράτησε για μια εβδομάδα.... Κάποιοι παρόμοιοι θόρυβοι από το πίσω κάθισμα, ευτυχώς σταμάτησαν...
5. Ακαμψία αμαξώματος: Έχει κανείς ιδέα? Μήπως κάποια τριξιματάκια στις πόρτες οφείλονται στην μειωμένη ακαμψία?
6. Απουσία ρευματοδότη.Απορίες:
1η (και χαζή): ξέρει κανείς αν γιατί όταν βάζουμε τον κλιματισμό στο 'auto' και θέλουμε θέρμανση -όχι ψυξη, το τονίζω- (α) ανάβει το λαμπάκι του συμπιεστη, και (β) ανεβαίνει η κατανάλωση?
2. Χρησιμοποιεί κανείς το dual drive? προσωπικά το θεωρώ παντελώς άχρηστο.....
3. Χρησιμοποιώ σούπερ αμόλυβδη, μπάς και βελτιώσω λίγο την καύση... έχει δει κανείς διαφορά μεταξύ σούπερ και απλής?
4. έχει κανείς δοκιμάσει να συνδέσει το ραδιο-CD με MP3 Player?.. στο fiatforum υπάρχουν σχετικά posts, αλλά θέλω να μάθω τί μπορεί να γίνει στην Ελλάδα....Αναζητήσεις:
Λίγους ίππους, pleeeeeeeaaaaase!Απωθημένα:
Το Cross ή έστω το MJ.... καταραμένο λεκανοπέδιο! -
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΓΥΡΩ 500 ΕΥΡΩ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΕΠΙΡΕΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΣΟΥ
ΚΟΙΤΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ
http://www.digitaltuning.ch/prodotti.ph ... orting=ASC -
Καλή χρονιά και σε σένα....
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση...
Ναι, η εγγύηση είναι βασικό θέμα (για μένα) ιδιαίτερα τώρα που πήρα και τη 2ετή επέκτασή της, με την αγορά του αυτοκινήτου.Βασικά, ποτέ στα 25 χρόνια που έχω αυτοκίνητο δεν ασχολήθηκα με tuning... και τώρα κάτι τέτοιο με βρίσκει λίγο απρόθυμο... Είδα στο site που μου ανέφερες και προβληματίστηκα λίγο... Tuning που ΚΑΙ να ανεβάζει την ιπποδύναμη ΚΑΙ να ρίχνει τις στροφές μέγιστης ροπής (*) (ανεβάζοντάς την και αυτή) ΚΑΙ να ρίχνει την κατανάλωση???! Σα θαύμα μου φαίνεται (ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΕΙΜΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ). Που είναι ο λάκκος (της φάβας?)
Τέλος, ακόμα και αν παραγγείλεί κάποιος ένα τετοιο κιτ, μπορεί να το βάλει μόνος του? Χμ....
(*) κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για ένα φιατάκι που έχει βλέψεις εκτός δρόμου!
-
ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΣΟΥ ΕΔΕΙΞΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ
ΕΣΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΑΝ ΘΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ
ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΩΣ 60 ΙΠΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ
ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΛΙΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ 70...ΕΓΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΘΑ ΕΒΑΖΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΠΑΣ 95 ΑΛΟΓΑ ΚΑΙ 20 ΡΟΠΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗΣ ΤΟΥ PANDA ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΕΙΔΑΝ ΤΡΕΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΤΡΑΒΗΓΜΑ,ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΤΙΝΑΡΙΣΜΑ ΕΠΙΣΗΣ -
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Καλή χρονιά και σε σένα....
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση...
Ναι, η εγγύηση είναι βασικό θέμα (για μένα) ιδιαίτερα τώρα που πήρα και τη 2ετή επέκτασή της, με την αγορά του αυτοκινήτου.Βασικά, ποτέ στα 25 χρόνια που έχω αυτοκίνητο δεν ασχολήθηκα με tuning... και τώρα κάτι τέτοιο με βρίσκει λίγο απρόθυμο... Είδα στο site που μου ανέφερες και προβληματίστηκα λίγο... Tuning που ΚΑΙ να ανεβάζει την ιπποδύναμη ΚΑΙ να ρίχνει τις στροφές μέγιστης ροπής (*) (ανεβάζοντάς την και αυτή) ΚΑΙ να ρίχνει την κατανάλωση???! Σα θαύμα μου φαίνεται (ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΕΙΜΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ). Που είναι ο λάκκος (της φάβας?)
Τέλος, ακόμα και αν παραγγείλεί κάποιος ένα τετοιο κιτ, μπορεί να το βάλει μόνος του? Χμ....
(*) κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για ένα φιατάκι που έχει βλέψεις εκτός δρόμου!
Φίλε μου... άσε το tunning στην ησυχία του.
Οι πάντες τάζουν λαγούς με πετραχείλια. -
Ας μην κοροϊδευόμαστε. Το παντάκι είναι αδύναμο και αυτό ήταν γνωστό τοις πασοι. Από την άλλη μεριά μια βελτίωση σε βαθμο που τα υπόλοιπα συστήματα του αυτοκινήτου θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν, θα ήταν ευπρόσδεκτη. Ωστόσο, η εταιρεία που διαθέτει τα chips δίνει μόνο νούμερα, που αντιστοιχούν στις μέγιστες τιμές. Πιστεύω ότι θα ήταν τιμιότερο από μέρους τους να δώσουν καμπύλες απόδοσης.
Τώρα, η διαφορά των 10 Hp είναι σίγουρα κάτι. Οδήγησα το Cross ενός φίλου στην επαρχία και το κατάλαβα... αλλά είπαμε: καταραμένο λεκανοπέδιο.
(από την άλλη, τα λεφτά που ζητάει η Fiat για το cross είναι πολλά.... και δεν παίρνει Skydome!).ΒTW, ανεβαίνω στα ορεινά την παραπάνω βδομάδα και ακόμα δεν έχω αποφασίσει για αλυσίδες.... Τι λέτε? Φτηνιάρικες, που να μη με νοιάζει να τις πετάξω (αλλά που θα γρατζουνίσουν και τις ζάντες), ακριβες, ή 'Χιονοκαλτσάκια' (για spikes δεν δεν το συζητω)
-
Σε κάποιο επίσημο ιταλικό site διάβαζα παλιότερα ότι το σασμάν του 4x4 δεν έχει τις αντοχές για 20 κιλά ροπής.
Αυτός είναι και ο λόγος που ο 1.3 Multijet στο Panda έχει 15 κιλά έναντι 19,5 (από μνήμης και χοντρικά τα νούμερα) του G.Punto με τον ίδιο κινητήρα.
Για τσιπάρισμα στο 60άρι 1.2 μην το συζητάτε καν.
Δεν είναι το πρόγραμμα το φρένο του συγκεκριμένου μοτέρ, είναι η κεφαλή (αυλοί, βαλβίδες, εκκεντροφόρος) και η μικρή πεταλούδα του γκαζιού, όλα προς όφελος της κατανάλωσης (και καλά κάνουν βέβαια ). -
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
ΒTW, ανεβαίνω στα ορεινά την παραπάνω βδομάδα και ακόμα δεν έχω αποφασίσει για αλυσίδες.... Τι λέτε? Φτηνιάρικες, που να μη με νοιάζει να τις πετάξω (αλλά που θα γρατζουνίσουν και τις ζάντες), ακριβες, ή 'Χιονοκαλτσάκια' (για spikes δεν δεν το συζητω)Φίλε Dirtoulios, από όσο γνωρίζω το Panda 4x4 δεν παίρνει τις κλασσικές αλυσίδες, καθώς είναι μικρή η απόσταση μεταξύ αμορτισέρ και τροχού.
Προσωπικά για το Climbing που έχω, αγόρασα χιονοκουβέρτες (δεν τις έχω χρησιμοποιήσει ακόμη), αν και έχοντας καλύψει αρκετά χιλιόμετρα σε χιονισμένο αλλά και σχετικά παγωμένο δρόμο, η τετρακίνηση και τα χιονολάστιχα με τα οποία είναι εξοπλισμένο το αυτοκίνητο, κάνουν θαύματα!!!
Πιστεύω ότι σπάνια θα χρειαστούν έστω και οι χιονοκουβέρτες.Φιλικά,
Αλέξης -
Νομίζω πως έχεις δίκιο. Και αυτό γιατί στο manual αναφέρεται και δεύτερη διάσταση τροχών, η οποία δέχεται αλυσίδες.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιες χιονοκουβέρτες πήρες?
-
Ο χρήστης BTS έγραψε:
Σε κάποιο επίσημο ιταλικό site διάβαζα παλιότερα ότι το σασμάν του 4x4 δεν έχει τις αντοχές για 20 κιλά ροπής.Αυτός είναι και ο λόγος που ο 1.3 Multijet στο Panda έχει 15 κιλά έναντι 19,5 (από μνήμης και χοντρικά τα νούμερα) του G.Punto με τον ίδιο κινητήρα.
Είναι αλήθεια αυτό. Και το χειρότερο είναι πως αν επιχειρήσεις να βάλεις το κουτί(που στα diesel πράγματι δίνει τρελά άλογα) το μόνο που θα καταφέρεις είναι να πατιράρεις τον συμπλέκτη...
Για του λόγου το αληθές μπορώ να δανείσω σε κάποιον το κουτί να το δει τι μπορεί να κάνει. Και φυσικά να το βγάλει γρήγορα πριν του φάει το δίσκο... -
Ο χρήστης BTS έγραψε:
Σε κάποιο επίσημο ιταλικό site διάβαζα παλιότερα ότι το σασμάν του 4x4 δεν έχει τις αντοχές για 20 κιλά ροπής.Ποιο site ηταν αυτό?
NEO FIAT PANDA 4X4