-
Ερευνα αγοράς για χιονοκουβέρτες:
Weissocks 49 E
Autosock 89
????(τις ξέχασα) 79 Ε
Ο τυπάκος στο μαγαζί που ρώτησα μου είπε βέβαια πως μπορώ να βάλω και αλυσίδες 9αρες.... τις έδωσε, λέει, σε πελάτη πριν απο μένα και δεν υπήρξε πρόβλημα.....
-
Έχει κανένας δοκιμάσει το Πάντα με τα 190 στο χιόνι ? Πιστεύω οτι δεν χρειάζεται αλυσίδες. Ανέβηκα στο Βουλγαρέλι και στο Τρίγωνο (πάνω απο τις Πρέσπες ) πρόσφατα και δεν είχα κανένα πρόβλημα (δε μιλάω για πάγο ). Έχει κανείς άποψη?
-
Σε τόσο λίγα κιλά και με καλά χιονολάστιχα, πας παντού. Εμείς με τα cento ανεβήκαμε Χολωμώντα από 10-15 πόντους απάτητο, πόσο μάλλον το panda 4x4.
Θυμάμαι και ένα Vitara με ασφάλτινα που έβαζε αλυσίδες και έβριζε... -
Τι φοράει?
-
Ο χρήστης ingegnere έγραψε:
Έχει κανένας δοκιμάσει το Πάντα με τα 190 στο χιόνι ?Αδημνονώ.....
Ανέβηκα στο Βουλγαρέλι και στο Τρίγωνο (πάνω απο τις Πρέσπες ) πρόσφατα και δεν είχα κανένα πρόβλημα (δε μιλάω για πάγο ).
Ζηλεύω......
Έχει κανείς άποψη?
Πως σου φάνηκαν τα 190 σε στεγνό και σε χώμα?
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Τι φοράει?Αν εννοείς το δικό μου, Goodyear Ultragrip 6, που δεν ήταν και το πιό καθαρόαιμο χιονολάστιχο, ήθελα να πηγαίνει αξιοπρεπώς και στην άσφαλτο.
-
Ναι, το δικό σου έλεγα...ευχαριστώ!
-
Με τα Pirelli 190 Snowcontrol το Pandaki τα πάει περίφημα στο χιόνι (και ιδιαίτερα στο παγωμένο). Επίσης και σε στεγνό οδόστρωμα τα λάστιχα αυτά έχουν πολύ καλή πρόσφυση.
Η μόνη περίπτωση να κολλήσει το αυτοκίνητο είναι όταν πέσει σε μεγάλη ποσότητα από φρέσκο χιόνι ή όταν υπάρχει μεγάλη διαφορά στην ποσότητα χιονιού πάνω στην οποία πατάει η αριστερή σε σχέση με την δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου (δυστυχώς το ELD δεν έβγαινε όταν αγόρασα το Climbing).Σε ότι αφορά τα μειονεκτήματά τους, σημειώνω τα ακόλουθα:
- Είναι πολύ ευαίσθητα (καθώς είναι αρκετά έως πολύ μαλακά) σε χτυπήματα από πέτρες, σε οδήγηση σε άσχημο χωματόδρομο
- Φθείρονται πολύ περισσότερο απο τα υπόλοιπα (θερινά) ελαστικά σε οδήγηση κάτω από υψηλές θερμοκρασίες
- Δεν υπάρχουν στο εμπόριο (δεν μπορώ να καταλάβω γιατί, αλλά ακόμα περιμένω να τα βρώ από τον προηγούμενο χειμώνα).
-
Το τελευταίο είναι αυτό που με ανησυχεί περισσότερο...
.
Στο παλιο μου παντακι 4x4 είχα το ίδιο ακριβώς προβλημα. όταν θέλησα να αντικαταστήσω τα δικά του (ήταν χειμερινα, αλλά δε θυμάμαι ποια) δεν τα έβρισκα. Ο λαστιχάς τότε μου είχε πεί ότι σε μαγαζιά στη Β. Ελλάδα πιθανόν να έβρισκα. Αυτό ήταν 10 χρόνια πριν, όμως. Έλπιζα ότι τα πράγματα θα είχαν βελτιωθεί πια.
Ξέρεις τουλάχιστον αν κάποιος μπορεί να τα παραγγείλει απ'έξω, διαδικτυακά, ή από κάποιο ελληνικό site?Καμμιά ιδέα κανείς?
-
Αλέξη , τα μειονεκτήματα που αναφέρεις είναι σωστά και ισχύουν για όλα τα χειμερινά ελαστικά . Προσωπικά δεν μπορώ να αναφέρω κάτι, για συμπεριφορά σε στεγνό δρόμο με υψηλή θερμοκρασία , γιατί τα φοράω μόνο το χειμώνα (τις άλλες εποχές φοράω ταξιτζίδικα Ρ2500). Στη λάσπη πάντως πάνε καλά .
Φίλε dirtoulios η Pirelli τα έχει στο ελληνικό site σαν “winter snowcontrol ” ,δεν υπάρχει πια το 190 (υπάρχουν και τα sottozero & snowsport). Πιστεύω ότι αν δεν υπάρχουν στα μαγαζιά (λογικό στην Αθήνα) μπορούν να παραγγελθούν (θα μάθω σύντομα).Υ.Γ. Καμιά ιδέα για βόλτα ? (ομαδική…)
-
@__ingegnere__. Ευχαριστώ. Ναι το site της Pirelli Hellas τα αναφερει σαν snowcontrol. Τους έστειλα mail χτες ρωτώντας για τη διαθεσιμότητά του μοντέλου αυτού και περιμένω απάντηση... Μόλις την έχω θα σας ενημερώσω.
Πάντως, σήμερα ήμουν ορεινή Φωκίδα (νότιος Παρνασσός - Κίρφη)...
ακολουθεί post (να φτιάξω ένα τσαι, πρώτα...)Υ.Γ. Η πλάκα είναι ότι κοιτώντας στο fiatforum.com πέτυχα έναν τύπο που είχε το αντίθετο πρόβλημα με μένα! Έβρισκε snowcontrol και δεν έβρισκε Dueller...
-
Μετά από 3000 παιδικά km (και την 1η αλλαγή λαδιών) το παντάκι μπήκε στην εφηβεία. Εξόρμηση στα ορεινα.
Διαπιστώσεις (όχι ότι λέω απαραίτητα κάτι καινούριο...)Το παντάκι πάτησε χωματόδρομους, γαρμπίλι, χωμάτινους με φυτευτές, λασπωμένα κομάτια, παγωμένο χιόνι (όχι παχύ, 15 cm max) και γενικά δασικούς και αγροτικούς μέτριας δυσκολίας. Στην περιοχή είχε προηγηθεί γερή βροχή το προηγούμενο βράδυ (χιονόνερο στα μεγαλύτερα υψόμετρα).
Η εμπλοκή της τετρακίνησης (ή, για να είμαστε ακριβείς, η αύξηση του ποσοστού κίνησης στους πίσω τροχούς) γινοταν πρακτικά ανεπαίσθητα και άμεσα. Κινηθήκαμε σε στενούς, στροφιλικάτους εργοταξιακούς γαρμπιλόδρομους, (ανάβαση και κατάβαση) και η ευελιξία του (αναμενόμενη) ήταν εξαιρετική. Το ίδιο ισχύει και για το τιμονάκι του. Ελαφρύ όσο πρέπει και ακριβές.
Το αμάξωμα έδειξε ικανοποιητική ακαμψία, ωστόσο καταλάβαινες ότι δεν οδηγούσες ένα 'συμπαγές' όχημα. Ισως να φταίει και το skydome.
Τα φρένα λειτούργησαν άψογα. Παρόλο που δεν τα πίεσα ιδιαίτερα, δεν έδειξαν κανένα σημείο υπερθερμανσης.
Η κατανάλωση δεν ξεπέρασε τα 8.7 l/100 km για συνολική διαδρομή 400 km (250 km ασφαλτος (εθνική και επαρχιακές) - 150 χωμα). (Στα 'τετρακίνητα' κομμάτια ήταν σε γενικές γραμμές 2πλάσια από τα 'ασφάλτινα').
Συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο (πέρασα 120.000 km μαζί του) είναι βελτιωμένο σχεδόν στα πάντα, άλλο ουσιαστικά αυτοκίνητο. Θα προτιμούσα, βέβαια, -όπως και πολλοί, φαντάζομαι- τη δυνατότητα επιλογής της τετρακίνησης κατ' επιλογήν. Επιπλέον, ο κινητήρας του φαντάζει πιο αδύνατος από τον παλιο 1100αρη, αλλά αυτό μόνο στην άσφαλτο (κυρίως λόγω ρεπριζ).
Υ.Γ. Θέλει υπομονή στην εθνική........αλλά τα καλά κόποις κτώνται! (νομίζω)....
-
Update στα 3800 km.
Ο κινητήρας ανοίγει... σε επαρχιακή, ανηφορική διαδρομή με φορτίο (διαδρομή που είχα κάνει με 2000 km στον χιλιομετρητη), η απόκριση στο γκάζι πλέον είναι βελτιωμένη. Μικρότερη ανάγκη για κατεβάσματα και παράλληλα βελτιωμένη κατανάλωση. Σε ανοιχτό δρόμο, επίσης.
Παρόλο το αυξημένο ύψος του, νιώθεις πάντως πως το παντάκι 'φοριέται' και δεν 'καβαλιέται'.
Χμ...Μου κάνει εδω και λίγες μέρες ένα 'τσακ'... δεν έχω καταφέρει να το εντοπίσω ακριβώς. Έρχεται κάπου από την μπροστινή κολώνα του συνοδηγού, όταν το αυτοκίνητο πέφτει σε ανωμαλία του δρόμου με το δεξί του μέρος. Δε φαίνεται να είναι τρίξιμο πλαστικού....
-
Kαλημέρα σε όλους και συγχαρητήρια για το forum.
Έχω σταμπάρει εδώ και πολύ καιρό το κατσικάκι αλλά δεν είχα αποφασίσει αν αξιζει
Έχω κατασταλάξει πλέον στο 1,3 diesel climbing και εκτός από ΕLD και Skydome ηλιοροφή δε βλέπω κάτι άλλο που να μου τραβάει την προσοχή
Οι έχοντες και κατέχοντες θα μπορούσαν να μου προτείνουν κάτι άλλο??
Επίσης τι αναμονή παίζει??
Ευχαριστώ εκ των προτέρων -
Ο χρήστης amfikra έγραψε:
Kαλημέρα σε όλους και συγχαρητήρια για το forum.
Έχω σταμπάρει εδώ και πολύ καιρό το κατσικάκι αλλά δεν είχα αποφασίσει αν αξιζει
Έχω κατασταλάξει πλέον στο 1,3 diesel climbing και εκτός από ΕLD και Skydome ηλιοροφή δε βλέπω κάτι άλλο που να μου τραβάει την προσοχή
Οι έχοντες και κατέχοντες θα μπορούσαν να μου προτείνουν κάτι άλλο??
Επίσης τι αναμονή παίζει??
Ευχαριστώ εκ των προτέρωνΚαλώς τον!
Το παντάκι είναι αυτό που λέμε 'μικρό αλλά τίμιο'. Και με την επιλογή σου για το 1.3 Multijet ξεπερνάς το θεμα της ανεπαρκούς ιπποδύναμης του βενζινοκίνητου.
Το ELD θα σε βοηθήσει σε 'δύσκολες' στιγμές, αν και εμένα δε μου έχει χρειαστεί ακόμα.
Το Skydome είναι όλα τα λεφτα... εκτός και αν είσαι πάνω από 1.80, οπότε κοίταξέ το, γιατί αφαιρεί λίγα εκατοστά διαθέσιμου ύψους.
Αν σε ενδιαφέρει και η παθητική ασφάλεια, μπορείς να εξετάσεις και τους πλευρικούς (δεν μπορείς να βάλεις οροφής μαζί με Skydome), μόνο που αυτοί πάνε πακέτο με ρυθμιζόμενο καθ'ύψος κάθισμα οδηγού (ψιλο-άχρηστο διότι έχει έναν περίεργο μηχανισμό που δε σηκώνει/κατεβάζει όλο το κάθισμα, μόνο το πίσω μέρος του) και αποθηκευτικό χώρο κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού (αυτό είναι καλούτσικο, αν και δεν είναι το γνωστό 'συρταράκι' που υπάρχει σε άλλα αυτοκίνητα).
Για τα υπόλοιπα. Αν σε ενδιαφέρει ο ήχος, τότε να ξέρεις ότι τα ηχειάκια που μπαίνουν στάνταρντ είναι απλα ανεκτά. To MP3/CD είναι οκ, κατά τη γνώμη μου. Εγω δεν έβαλα το κιτ ήχου, κυρίως γιατί δεν έχω το ψώνιο με τα subwoofer.... αλλα΄το σκέφτομαι σοβαρά να του αλλάξω ηχεία.
Ο αυτόματος κλιματισμός (που πάει πακέτο με ηλεκτρικούς καθρέπτες είναι επίσης μια ψιλο-πολυτέλεια. Εγω τον έβαλα, πάντως. Το γεγονός ότι πάει πακέτο με τους ηλεκτρικούς είναι εκνευριστικό πάντως. Και αυτό, διότι οι μικροί (πολύ μικροί...) καθρέπτες του θέλουν συχνά μικρο-ρυθμίσεις.
Κοίτα μόνο αν θα το πάρεις με 5-θέσια ή 4-θέσια έγκριση τύπου. Αυτό έχει να κάνει με τον είδος του πίσω καθίσματος που θα επιλέξεις. Το συρόμενο πίσω κάθισμα θα σου δώσει λίγο χώρο από το μικρουλι του πορτ-μπαγκάζ, αλλά θα στριμώξει τους πίσω...Αναμονή: ναι, σπάνια υπάρχει ετοιμοπαράδοτο (ειδικά αν θές skydome και ELD). Οπότε θα υπολογίζεις 6 εβδομάδες. Με την παραγγελία, μπορείς να ζητήσεις από τον πωλητή να σου βρεί πότε θα μπεί στη γραμμή παραγωγής το 'δικό' σου. Το δικό μου έκανε 8 εβδομάδες, επειδή μεσολάβησε το το δεκαπενθήμερο του Αυγούστου που το εργοστάσιο στο Tychy είναι κλειστό.
Ενημέρωσέ μας για ότι άλλο χρειάζεσαι.
-
Υ.Γ. Καμιά ιδέα για βόλτα ? (ομαδική…)
Πάντως, σήμερα ήμουν ορεινή Φωκίδα (νότιος Παρνασσός - Κίρφη)...
ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΥΤΩΝ
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΟΝΤΩΣ ΣΕ ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ ΑΠΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΔΙΑΚΟ-ΚΑΙ ΣΤΡΟΜΗ ΜΕΧΡΙ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΡΤΟΤΙΝΑΠΟΤΑΜΑΚΙΑ-ΠΟΛΥ ΧΩΜΑ-ΚΑΛΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΚΤΛΠ
-
Ναι... αυτά τα είχα κάνει με το παλιό που παντάκι (όλη την Οίτη + Βαρδούσια - Γκιώνα, Ορεινή Ναυπακτία). Πάω τώρα για επανάληψη. (και σύγκριση, φυσικά)
BTW σε έχω πετύχει και στο fiatforum.con? Με γαλάζιο MJ?
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Χμ...Μου κάνει εδω και λίγες μέρες ένα 'τσακ'... δεν έχω καταφέρει να το εντοπίσω ακριβώς. Έρχεται κάπου από την μπροστινή κολώνα του συνοδηγού, όταν το αυτοκίνητο πέφτει σε ανωμαλία του δρόμου με το δεξί του μέρος. Δε φαίνεται να είναι τρίξιμο πλαστικού....
Καλοτάξιδο και από εμένα.
Τρίξιμο είχα και εγώ από την δεξιά πόρτα αρχικά και στη συνέχεια από την αριστερή σε ανωμαλία του δρόμου στην αρχή και στη συνέχεια ακόμη και στα ξεκινήματα.
Όταν γρασάρισα τις κλειδαριές (την εσοχή στη μέση της πόρτας) οι τριγμοί εξαφανίστηκαν.
Πριν από λίγο είχα πάλι τριγμούς στο αριστερό μέρος χαμηλά οι οποίοι έφυγαν μετά από λίπανση των ραγών του καθίσματος.
-
Ευχαριστώ
Μου φαίνεται ότι είχαμε τα ίδια συμπτώματα.
Η δεξιά ράγα του οδηγού έτριζε λίγο - διορθώθηκε αμέσως με λίγο σπρει σιλικόνης.
Ο θόρυβος απο την κολώνα, πιθανότατα προέρχεται ή τους μεντεσέδες της πόρτας (για την κλειδαριά θα το κοιτάξω).
Η πλάκα είναι ότι σε χώμα οι τριγμοι εξαφανίζονται (όχι επειδή τους καλύπτουν οι άλλοι θόρυβοι...). Χτες σε καρα-κατσάβραχο στον Υμηττό (σνιφ... τα snowcontrol λυπάμαι.....) ούτε τσικ! -
Καταρχήν σ' ευχαριστώ Dirtoulie για την άμεση και κατατοπιστικότατη απάντηση.
Έχω κάποιες απορίες όμως για το Skydome:επειδή είμαι γύρω στο 1,83 και αναφέρεις ότι κόβει κάποια εκατοστά από διαθέσιμο ύψος,αυτό σημαίνει ότι θα βρίσκει το κεφάλι μου ,ότι θα πρέπει να σκύβω συνέχεια????Θα έχω πρόβλημα ώστε να πρέπει να το ξανασκεφτώ για το skydome????
NEO FIAT PANDA 4X4