-
Ο χρήστης amfikra έγραψε:
Καταρχήν σ' ευχαριστώ Dirtoulie για την άμεση και κατατοπιστικότατη απάντηση.
Έχω κάποιες απορίες όμως για το Skydome:επειδή είμαι γύρω στο 1,83 και αναφέρεις ότι κόβει κάποια εκατοστά από διαθέσιμο ύψος,αυτό σημαίνει ότι θα βρίσκει το κεφάλι μου ,ότι θα πρέπει να σκύβω συνέχεια????Θα έχω πρόβλημα ώστε να πρέπει να το ξανασκεφτώ για το skydome????Κατά τη γνώμη μου δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Το να σκύβεις ούτε που να το συζητάς (ανεπίτρεπτο, ούτως ή άλλως για οποιοδήποτε αυτοκίνητο που θέλει να λέγεται αξιοπρεπές...). Έκανα μάλιστα δοκιμή του διαθέσιμου ύψους έμμεσα (καθότι εγώ είμαι κοντος) σε ορεινή 'χοροπηδηχτή' διαδρομή με τον κουμπάρο μου (περί το 1.82) στη θέση του συνοδηγού. Δεν είχε κανένα πρόβλημα.
Στην περίπτωση των ψηλών οδηγών μάλιστα, τότε είναι που το (ψιλο-αχρηστο, όπως το χαρακτήρισα) ρυθμιζόμενο κάθισμα του οδηγού έρχεται να σου βρει την κατάλληλη θέση (σε συνδυασμό με το ρυθμιζόμενο καθ' ύψος τιμόνι -standard). Ο μηχανισμός αυτός, όπως προανέφερα, δεν ανεβοκατεβάζει ολόκληρο το κάθισμα, αλλα μόνο το πίσω μέρος του, στην ένωσή του με την πλάτη. Το κατακόρυφο εύρος ρύθμισης είναι 6 cm, αν θυμάμαι καλά.
Αν δοκιμάσεις παντάκι στην αντιπροσωπεία, αυτά συνήθως δεν έχουν το ρυθμιζόμενο κάθισμα. Στην περίπτωση αυτή, η θέση του καθίσματος είναι στο μέσο της κατακόρυφης διαδρομής που θα είχε, αν ήταν ρυθμιζόμενο.Υ.Γ. Νομίζω ότι είχα πετύχει παρόμοια ερώτηση με τη δικιά σου στο fiatforum.com. Για δες και εκει και τα ξαναλέμε.
-
ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΡΒΙΣ-ΨΙΛΟΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΦΙΑΤ-ΧΙΛΙΟΜ 11900
ΦΙΛΤΡΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ (ΗΤΑΝ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ)+ΦΙΛΤΡΟ ΑΕΡΑ+ΦΙΛΤΡΟ ΚΑΜΠΙΝΑΣ +ΕΡΓΑΤΙΚΑ+ΚΑΤΙ ΨΙΛΟΛΟΓΙΑ=150 ΕΥΡΩ -
Χωρίς λάδια;
-
Ο χρήστης cambof έγραψε:
ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΡΒΙΣ-ΨΙΛΟΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΦΙΑΤ-ΧΙΛΙΟΜ 11900
ΦΙΛΤΡΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ (ΗΤΑΝ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ)+ΦΙΛΤΡΟ ΑΕΡΑ+ΦΙΛΤΡΟ ΚΑΜΠΙΝΑΣ +ΕΡΓΑΤΙΚΑ+ΚΑΤΙ ΨΙΛΟΛΟΓΙΑ=150 ΕΥΡΩΞέρεις πόσο σου χρέωσαν την εργατοώρα? [εκει που πήγα το δικό μου ήταν 40 κάτι Ε +ΦΠΑ].
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Χωρίς λάδια;ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΤΑ ΕΙΧΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΛΙΓΟ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΤΟΥΣ 75 ΕΥΡΩ
ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ.........ΕΡΓΑΤΙΚΑ 60 ΕΥΡΩ - ΠΕΡΙΠΟΥ 1 ΩΡΑ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ
ΓΙΑΤΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΒΟΛΤΕΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΩΣΤΟΙ ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΕ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΦΙΑΤ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ-AUTOSYNTHESIS ΕΠΕ-
ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΠΑΩ ΠΑΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΩ -
Δηλαδή 225 το κοστουμάκι..... (έτσι για να ξέρω τι με περιμένει)
-
ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΠΑΣ ΓΙΑ SERVICE ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ
Η ΦΙΑΤ ΛΕΕΙ 20000 ΧΙΛ Η ΧΡΟΝΟΣ ΟΠΟΙΟ ΕΡΘΕΙ ΠΡΩΤΟ!!!
ΛΑΔΙΑ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΥ ΣΤΑ 10000 ΜΕ ΦΙΛΤΡΟ
ΣΤΟ SERVICE ΝΑ ΣΟΥ ΜΗΔΕΝΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΝΔΕΙΞΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ΑΝΑΠΟΔΑ ΕΩΣ ΤΙΣ 20000 ΧΙΛΙΟΜ
ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ.....
ΑΝ ΒΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΠΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ... -
Άλλαξα λάδια-φίλτρο στα 3000(*)
Πλήρωσα 72 στη Spicar. (Καλά όμως που μου το είπες, γιατί δεν τσεκαρα αν μηδένισαν το μετρητή service).(*) τώρα είναι στα 4200 +700 αυριανά (αυθημερόν Αθήνα - Πύργος)
-
Ο χρήστης cambof έγραψε:
Χωρίς λάδια;
ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΤΑ ΕΙΧΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΛΙΓΟ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΤΟΥΣ 75 ΕΥΡΩ
ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ.........ΕΡΓΑΤΙΚΑ 60 ΕΥΡΩ - ΠΕΡΙΠΟΥ 1 ΩΡΑ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ
ΓΙΑΤΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΒΟΛΤΕΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΩΣΤΟΙ ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΕ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΦΙΑΤ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ-AUTOSYNTHESIS ΕΠΕ-
ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΠΑΩ ΠΑΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΩ...και εγώ που έλεγα να πάω από Πάτρα -> Αίγιο για να συγκρίνω....
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Άλλαξα λάδια-φίλτρο στα 3000(*)
Πλήρωσα 72 στη Spicar. (Καλά όμως που μου το είπες, γιατί δεν τσεκαρα αν μηδένισαν το μετρητή service).(*) τώρα είναι στα 4200 +700 αυριανά (αυθημερόν Αθήνα - Πύργος)
ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΡΗΤΗ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΛΑΔΙΩΝ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ Η ΣΤΑ 20.000
-
Update στις 5000 km.
Διαπιστώσεις- εντυπώσεις.
Το ταξίδι σε εθνική σίγουρα δεν είναι το φόρτε του, ειδικά σε παρατεταμένα, ελαφρά ανηφορικά κομμάτια, όπου η ισχύς του (ποιά?) το προδίδει. Εκεί είναι που και η οικονομία πάει περίπατο. Και αυτό είναι δύσκολο, όταν με 120 και 5η είναι στις 3800 rpm.
(Πάντως είδα και κοντερίσια 160+...)
Στο πρώτο κομμάτι του ταξιδιού (στην εθνική και με 120+ συνέχεια) χρειάστηκε σχεδόν 10 lt/100 km. Εδώ έρχεται και το θεμα του μικρού ρεζερβουάρ... σπάσιμο.Αντίθετα, σε επαρχιακούς δρόμους, νιώθει αρκετά καλύτερα. Κάποιες, μικρές, αναμενόμενες, κλίσεις στις στροφές, δεν ανησυχούν.- Τα φρένα, όπως panda, ικανοιητικότατα, όπως
Κατανάλωση: στα 8.0 lt/100 km.Η χτεσινή διαδρομή περιελάμβανε και μια μικρή διαδρομή σε χώμα, ένα πολύ άσχημο κομμάτι, σχεδόν συνθήκες trial. Εκεί ήταν και η καλύτερή του. Χάρις στο μικρό βάρος του, το περιορισμένο πλάτος και το ELD πέρασε από κατεστραμμένο χωματόδρομο που όλοι οι αγρότες μου συνέστησαν επισταμένως να αποφύγω.... πέρασε σαν κατσίκι!
cambof: έχεις δίκιο, δεν μηδενίζεται ο μετρητής στις αλλαγές λαδιών.
-
ΤΟ ELD ΟΝΤΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΔΟΥΝ ΛΑΣΠΗ...
ΜΠΟΥΚΩΝΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ
ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙΩ ΠΕΡΙΠΟΥ 8 ΛΙΤΡΑ ΣΤΑ 130 ΧΛΜ/ΩΡΑ
ΚΑΙ ΜΕΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΓΥΡΩ ΣΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ 6 ΛΙΤΡΑ
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΜΕΤΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ -
Ο χρήστης cambof έγραψε:
ΤΟ ELD ΟΝΤΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΔΟΥΝ ΛΑΣΠΗ...
ΜΠΟΥΚΩΝΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ
ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙΩ ΠΕΡΙΠΟΥ 8 ΛΙΤΡΑ ΣΤΑ 130 ΧΛΜ/ΩΡΑ
ΚΑΙ ΜΕΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΓΥΡΩ ΣΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ 6 ΛΙΤΡΑ
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΜΕΤΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣΑν φοράει τα Dueller, τότε, ναι, δε το συζητάω για λάσπη. Το δικό μου είναι από τα 'τυχερά', ήλθε με τα Snowcontrol, που αν και δεν είναι λασπολάστιχα, μπουκώνουν δυσκολότερα.
Ο μετρητής του είναι γενικά αισιόδοξος, έχεις δίκιο. Μου υπολογίζει μέση κατανάλωση έως και 0.5 lit λιγότερο από την κανονική.
Τώρα για τις καταναλώσεις σου, δε συγκρινόμαστε.... έχεις το MJ, έτσι δεν είναι?
Ενώ το βενζινοκίνητο....
-
ΝΑΙ ΕΧΩ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΙΝΗΤΟ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΗΤΟ-ΕΧΟΝΤΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ,ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΡΟΜΕΡΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΚΟΝΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ
ΕΧΟΝΤΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΙΧΗΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ
ΝΑΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΧΩ ΤΑ DUELER ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΜΑΡΚΑ ALL TERRAIN Μ+Σ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ PANDA??? -
Ο χρήστης cambof έγραψε:
ΝΑΙ ΕΧΩ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΙΝΗΤΟ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΗΤΟ-ΕΧΟΝΤΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ,ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΡΟΜΕΡΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΚΟΝΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ
ΕΧΟΝΤΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΙΧΗΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ
ΝΑΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΧΩ ΤΑ DUELER ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΜΑΡΚΑ ALL TERRAIN Μ+Σ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ PANDA???Αυτό ψάχνω ήδη και εγώ.... δε θέλω να του αφήσω πάνω τα χειμωνιάτικα που φοράει για μετά τον Απρίλη. Εχω στείλει 4 mail στην Pirelli Hellas και άλλα 2 στην Ιταλία αλλά με έχουν γράψει κανονικά.
Και η πλάκα είναι ότι στο fiatforum διάβασα ότι δε βγάζει πλέον ούτε τα dueller για τη διάσταση του παντα...Το ψάχνω πάντως.... -
Σήμερα βγήκαμε έξω...
http://www.4troxoi.gr/phpBB/viewtopic.p ... &start=555
Το μικρό λειτούργησε υποδειγματικά -για τα 'κυβικά' του. Ευστάθεια και κατευθυντικότητα σε απόλυτα ικανοποιητικά πλαίσια. Σε κατηφορικά κομμάτια, τισ σπάνειες φορές που χρειάστηκε το ABS, επενέβη άμεσα. Τα λάστιχά του δεν έδειξαν τάσεις 'μπουκώματος'. Εϊναι το πρώτο μου αυτοκίνητο με χειμερινά ελαστικά και πράγματι, η διαφορά που έχουν από τα 'θερινά' είναι πολύ σημαντική.
-
Καθώς το Climbing πλησιάζει τα 20000 χλμ, έγινε το περασμένο Σάββατο το μεγάλο σέρβις και αλλάχθηκαν τα εξής:
Λάδια
Φίλτρο λαδιού
Φίλτρο καμπίνας
Μπουζί
Τακάκια εμπρός και πίσωΚόστος για όλα τα παραπάνω μαζί με την εργασία 340 Ευρώ.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι τα τακάκια κάνουν συνολικά (εμπρός και πίσω) σαν ανταλλακτικό περίπου 135 Ευρώ.
Υ.Γ. Δεν αλλάχθηκε το φίλτρο αέρος γιατί έχω βάλει ένα K&N στη θέση του μαμίσιου.
-
Καλή σας μέρα.
Άλλος ένας προστέθηκε στην παρέα σας με τα τετρακίνητα θηρία της Fiat, μ'ένα Panda Cross ψημένος για βόλτες κλπ.
Σπύρος
-
Ο χρήστης PandaCross έγραψε:
Καλή σας μέρα.Άλλος ένας προστέθηκε στην παρέα σας με τα τετρακίνητα θηρία της Fiat, μ'ένα Panda Cross ψημένος για βόλτες κλπ.
Σπύρος
καλώστον...
δεν ποστάρεις καμια φωτο να σε χαρούμε?
-
kalotaxido Spyro
NEO FIAT PANDA 4X4