Ο χρήστης amfikra έγραψε:
Καταρχήν σ' ευχαριστώ Dirtoulie για την άμεση και κατατοπιστικότατη απάντηση.
Έχω κάποιες απορίες όμως για το Skydome:επειδή είμαι γύρω στο 1,83 και αναφέρεις ότι κόβει κάποια εκατοστά από διαθέσιμο ύψος,αυτό σημαίνει ότι θα βρίσκει το κεφάλι μου ,ότι θα πρέπει να σκύβω συνέχεια????Θα έχω πρόβλημα ώστε να πρέπει να το ξανασκεφτώ για το skydome????
Κατά τη γνώμη μου δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Το να σκύβεις ούτε που να το συζητάς (ανεπίτρεπτο, ούτως ή άλλως για οποιοδήποτε αυτοκίνητο που θέλει να λέγεται αξιοπρεπές...). Έκανα μάλιστα δοκιμή του διαθέσιμου ύψους έμμεσα (καθότι εγώ είμαι κοντος) σε ορεινή 'χοροπηδηχτή' διαδρομή με τον κουμπάρο μου (περί το 1.82) στη θέση του συνοδηγού. Δεν είχε κανένα πρόβλημα.
Στην περίπτωση των ψηλών οδηγών μάλιστα, τότε είναι που το (ψιλο-αχρηστο, όπως το χαρακτήρισα) ρυθμιζόμενο κάθισμα του οδηγού έρχεται να σου βρει την κατάλληλη θέση (σε συνδυασμό με το ρυθμιζόμενο καθ' ύψος τιμόνι -standard). Ο μηχανισμός αυτός, όπως προανέφερα, δεν ανεβοκατεβάζει ολόκληρο το κάθισμα, αλλα μόνο το πίσω μέρος του, στην ένωσή του με την πλάτη. Το κατακόρυφο εύρος ρύθμισης είναι 6 cm, αν θυμάμαι καλά.
Αν δοκιμάσεις παντάκι στην αντιπροσωπεία, αυτά συνήθως δεν έχουν το ρυθμιζόμενο κάθισμα. Στην περίπτωση αυτή, η θέση του καθίσματος είναι στο μέσο της κατακόρυφης διαδρομής που θα είχε, αν ήταν ρυθμιζόμενο.
Υ.Γ. Νομίζω ότι είχα πετύχει παρόμοια ερώτηση με τη δικιά σου στο fiatforum.com. Για δες και εκει και τα ξαναλέμε.