-
Σε ευχαριστώ Χρήστο.
Λοιπόν σε συνθήκες αρκετής κίνησης στην πόλη η μέση κατανάλωση που έδειξε το trip computer ήταν 12,6 λίτρα/100χλμ.
Επίσης παρατήρησα ότι η αίσθηση των φρένων ουσιαστικά δεν επηρεάστηκε παρά ελάχιστα από το γεγονός οτι χθές είμασταν 3 άτομα (μετρίου βάρους) στο Panda αντί των 2 (της συζύγου μου και εμένα) που μέχρι τώρα μεταφέρει συνήθως το αμάξι.
Ήδη έχω συμπληρώσει περίπου 800 χλμ. στο οδόμετρο και αισθάνομαι τον κινητήρα να ανοίγει ελαφρώς.
Ακούω προτάσεις για σημείο συνάντησης στην ευρύτερη Αθήνα για καφέ ή και βόλτα.
-
12,6
το πρωι στο ποταμι κανοντας reset πριν ξεκινησω εδειξε 7.1
ποτε δεν εχει δειξει πανω απο 7.5 και με 2 ατομα
και το επαληθευσα και με το ποσο βενζινη εβαλα.μεσα για συναντηση οποτε μπορειτε και οπου μπορειτε.
Αχ βρε Χρηστο μου κριμα ο προφυλακτηρακος..
Ατακα του πατερα μου 'Αν ειναι να το φερεις ανασκελα να κανεις μεικτη πρωτα' -
Ο χρήστης alexcliors έγραψε:
Λοιπόν σε συνθήκες αρκετής κίνησης στην πόλη η μέση κατανάλωση που έδειξε το trip computer ήταν 12,6 λίτρα/100χλμ.
Αλέξη τι του δίνεις και καίει ? 12.6 ? Με την R και τους καθρέφτες οδηγείς ?
Πέρα από την πλάκα μέτρα και εσύ την κατανάλωση, κάτι δεν πάει καλά… -
Ο χρήστης reddragon έγραψε:
12,6μεσα για συναντηση οποτε μπορειτε και οπου μπορειτε.
Αχ βρε Χρηστο μου κριμα ο προφυλακτηρακος..
Ατακα του πατερα μου 'Αν ειναι να το φερεις ανασκελα να κανεις μεικτη πρωτα'μεικτή ε ?
Κάτι ξέρει ο father παραπάνω απο εμάς...Καφέ την Πέμπτη στη Πολιτεία ? Θα έχουμε άπλα και θα μπορέσουμε να τα χαζέψουμε ... (δεν έχει και μπάλα αυτή τη βδομάδα )
-
Σε ότι αφορά την κατανάλωση 12,6, αυτή αφορά μία πολύ μικρή διαδρομή 6 χιλιομέτρων (3 ανά κατεύθυνση) την οποία κάνει η σύζυγός μου κάθε μέρα (με μπόλικη κίνηση) για να πάει στο γραφείο της και να επιστρέψει στο σπίτι. Ετσι δεν θεωρώ το νούμερο υπερβολικό.
Πολύ καλή ιδέα η πλατεία στην Πολιτεία για συνάντηση για καφέ.
Αλλα μέρη που θα πρότεινα, χωρίς όμως να υπάρχει πολύ κοντά καφετέρια, είναι το πάρκινγκ του Λεωνίδα στην Βαρυμπόμπη, το πάρκινγκ του τελεφερίκ στην Πάρνηθα, αλλά και στο Γουδί-σύνορα με Παπάγου (δίπλα στην Κατεχάκη) όπου υπάρχει άφθονος χώρος.Δυστυχώς αυτή την Πέμπτη μπορώ μόνο μετά τις 8 το βράδυ.
-
Πες το ετσι, σε 6 χλμ μου ακουγεται πιο λογικο αλλα και παλυ για τα νουμερα που εχω δει μου φαινεται tooooo much. Το μεγαλυτερο που εχω δει ηταν στο 4x4 του κολλητου μου,καλοκαιρι με a/c on 8.6 σε διαδρομη που ειχε σπιτι γραφειο μετα σουνιο, χωμα και όλα αυτά ταπα.
Εχει γινει το αγαπημενο μου hobby η καταναλωση γιατι ότι ειχα μεχρι σημερα καλημερα του ελεγα 10 ευρο μου απαντουσε..
Το μερος για καφε μου ακουγεται σουπερ και σαν ενναλακτικη μπορουμε και στου Παππαγου στο Verdι.
Εγω δεν εχω προβλημα με μερα η ωρα αρκει να είναι μετα τις 18.00.
Για το 7.5 που ανεφερα πριν είναι μονος με αλλαγες μεχρι 2.500-3.000 με την κοπελα μου συνυθως είναι 7.5-7.9 και τα χλμ μου είναι 800 και κατι ψηλα.. Παντως το μοτερακι μερα με την μερα είναι καλυτερο.. Ειμαι οσο πιο γλυκος γινεται γιατι δεν εχουμε και πολλα αλογα για χασιμο..και η ζωη του θα είναι λιγο δυσκολη…
Την άλλη εβδομαδα εχει ΔΕΘ….. ακουει κανεις -
670 χλμ με 27,80ευρώ πετρέλαιο με 0.857 το λίτρο δηλαδη 32,43λίτρα. Αυτό σημαίνει 4,8λίτρα/100χιλιόμετρα μικτά!
Την Κυριακή πήγα δεύτερο πόδι και γυρνώντας δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό να το πατήσω. Έκανα κάτι σαν κοντρίτσα με ένα Golf 4 1.6 και του έδειξα ότι δεν μπορεί να ξεφύγει από το συγκεκριμένο Panda... Μετά στην εθνική το πήγαινα όσο σταθερα γρήγορα μπορούσα (από 120 μέχρι 160).
Χθες προσπαθούσα να παρκάρω κοντά στην φίλη μου στην άνω πόλη Θεσσαλονίκης και το παίδευα πάνω από 45λεπτά μέχρι να βρω θέση.
Σήμερα πήγα στην Αριδαία και το γέμισα μέχρι πάνω από ανθρώπους και πράγματα.
Με πήγε μέχρι Θέρμη και τότε το γέμισα με αυτά που γράφω πάνω... -
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
670 χλμ με 27,80ευρώ πετρέλαιο με 0.857 το λίτρο δηλαδη 32,43λίτρα. Αυτό σημαίνει 4,8λίτρα/100χιλιόμετρα μικτά!we have a new CHAMPION here
Υ.Γ. Θα τα πούμε από κοντά σίγουρα πριν το χειμώνα (αυτό το Σ.Κ. χρόνος γιοκ )
-
Νεότερα για την κατανάλωση του Climbing σε συνθήκες αυξημένης κίνησης στην πόλη, μέ μέση τιμή 9,4 λίτρα/100 χλμ.
Το οδόμετρο κοντεύει τα 1000 χλμ. και το αυτοκίνητο μου αρέσει όλο και περισσότερο. Σιγά σιγά έχω την αίσθηση οτι ανοίγει και ο κινητήρας.
Εκκρεμεί συνάντηση των 'τετρακίνητων Panda' από την Αθήνα πιθανότατα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα (καιρού και υποχρεώσεων επιτρέποντος).
Αν θέλετε προτείνετε κάποιο απόγευμα και την ώρα που μπορείτε για να οργανωθούμε.
-
Το τετρακίνητο φυσικά έχει αυξημένο βάρος, χειρότερη αεροδυναμική και περισσότες απώλειες διαφορικών, οπότε λογικό να είσαστε μακριά απο την κατανάλωση του απλού Panda που ειναι αρκετά παρακάτω
-
γεια και απο μένα. εσιως εφτασα τα 2600 χιλιομετρα. τελικη 180 (παει και παραπανω) σε κομμάτι της εγνατίας πριν το Μέτσοβο, 8α πηγαινε παραπάνω αλλα ε3ω απο τα τουνελ είχε καταιγίδα οσο πάει και ανήγει ο κινητήρας, για την καταναλωση κανω γύρω στα 350 χιλιόμετρα (κινηση μέσα στην πόλη και εκτος μερικά).
δεν 3ερω αν υπαρχει καποιος ραδιοερασιτεχνης στο φορουμ που να ειναι κατοχος 4χ4 να αναλαξουμε καμία αποψη για την τοποθετηση ασυρματου στο αυτοκίνητο.
αυτα προς το παρον σε ενα γρηγορο ποστ. καλοριζικο και στους νεους κατοχους .
φιλικα γιώργος -
Αύριο παραλαμβάνουμε το 4x4Multijet...επιτέλους!
Το δικό μου το απλό multijet πάντως μέχρι τώρα έχει κάνει 1930χλμ και έχω βάλει 101λίτρα καυσίμου.Δεν έχει ανάψει λαμπάκι ακόμα και υπολογίζω πως έχω άλλα 8λίτρα σίγουρα.Άρα μικτή το απλό βγάζει γύρω στα 4,8λίτρα στα 100χλμ.
Και ένα καίριο ερώτημα...
Πότε θα βρεθούμε σαν club; -
Καλημέρα σε όλους και από εμένα,
Το Climbing σήμερα συμπληρώνει τα πρώτα 1000 χιλιόμετρα. Αύριο θα ξαναταξιδέψει για Καρπενήσι, αυτή την φορά με λίγο υψηλότερες ταχύτητες από την πρώτη φορά.
Οι εντυπώσεις παραμένουν πολύ καλές και αναμένω τα πρώτα χιόνια στα βουνά για μία άκρως χειμερινή εξόρμηση.Σε ότι αφορά το πότε θα βρεθούμε, να πρότεινα την ερχόμενη Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα (ή και λίγο αργότερα) στο κάτω πάρκινγκ (δηλαδή μετά τα γήπεδα του μπάσκετ) στην περιφερειακή στα Τουρκοβούνια, λίγο πιό κάτω από το Zeppelin;
Για οποιαδήποτε εναλλακτική προταση, περιμένω την ιδέα σας.
-
Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους.
Πού εξαφανιστήκατε; Υπάρχει περίπτωση να βρεθούμε την ερχόμενη Πέμπτη;
Το Climbing έφτασε αισίως τα 1600 χιλ. και ο κινητήρας μου φαίνεται να ανοίγει σιγά σιγά (ακόμα πάντως δεν έχω υπερβεί τις 4000 στροφές). Γυρίζοντας χθές από Καρπενήσι, χωρίς ιδιαίτερη κίνηση και με ταχύτητες στην Εθνική από 110-120 χλμ/την ώρα, η μέση κατανάλωση συνολικά (μαζί με τους επαρχιακούς δρόμους) ήταν 7,4 λίτρα στα 100 χλμ.
Σκέφτομαι στα 2500 χλμ. να κάνω την πρώτη αλλαγή λαδιών. Το ερώτημα είναι τί λάδι να βάλω στη FIAT, τα χρυσά Selenia (ημισυνθετικά) ή τα Selenia 20K (υποτίθεται για 20000 χλμ.) Τί προτείνετε;
-
Γυρίζοντας χθές από Καρπενήσι, χωρίς ιδιαίτερη κίνηση και με ταχύτητες στην Εθνική από 110-120 χλμ/την ώρα, η μέση κατανάλωση συνολικά (μαζί με τους επαρχιακούς δρόμους) ήταν 7,4 λίτρα στα 100 χλμ.Σκέφτομαι στα 2500 χλμ. να κάνω την πρώτη αλλαγή λαδιών. Το ερώτημα είναι τί λάδι να βάλω στη FIAT, τα χρυσά Selenia (ημισυνθετικά) ή τα Selenia 20K (υποτίθεται για 20000 χλμ.) Τί προτείνετε;
7.4 στον υπολογιστή ταξιδίου ή με κανονική μέτρηση;
Όσο για τα λάδια, έκανα την πρώτη αλλαγή στα 8000χλμ σε ένα φιλικό συνεργείο. Είχε κατέβει αρκετά η στάθμη.
Έβαλα τα Selenia Gold, διότι τα λάδια δεν τα κρατάω παραπάνω από 10κ και επίσης δεν μου πολυαρέσει η ιδέα ενός λαδιού σχεδιασμένου να αντέξει για 20κ χωρίς να είναι κάτι κορυφαίο.
Δεν παρατήρησα κάποια διαφορά στην απόδοση, παρά μόνο στην πιο ήσυχη λειτουργία, αλλά πάλι αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι πριν δούλευε με λιγότερο λάδι.
-
Πέτρο, το 7,4 ήταν η ένδειξη στον υπολογιστή ταξιδιού.
Και εγώ σκεφτόμουνα τα Selenia Gold (10W40) καθώς σκέφτομαι να αλλάζω τα λάδια κάθε 7500-8000 χλμ (με μεικτή χρήση του αυτοκινήτου τόσο μέσα στην Αθήνα όσο και σε ταξίδια).
Πάντως μέχρι τώρα (1600 χλμ), η στάθμη του λαδιού παραμένει στο maximum (την ελέγχω περίπου μία φορά την εβδομάδα).
-
Γεια σας και απο εμενα, εχω χαθει γιατι πιζω στην δουλεια, hardcore
Το νταλικακι μου εχει κανει γυρω στα 1400 χλμ και χτες ηταν η πρωτη φορα που περασα τις 4000 στροφες, αλλα μεχρι τα σκαρτα 170 χλμ
αττικη οδο προς αεροδρομιο και μετα σταθερα με γυρω στα 140. βεβαια ειχα παρει φορα απο τα διοδια της Κυμης αλλα ειχε πλακα. Ακομα και σ αυτα τα χιλιομετρα παντος μου εκανε εντυπωση το ποσο σταθερο ειναι..
Το trip εγραφε 10.9 για πρωτη φορα στην ζωη του...
Δηλωνω ακομα μαζι του αλλα εχω μια απορια.
το λαδι του μου φαινεται πολυ ψιλο, και το μοτερ του ειναι φασαριοζικο, στο ρελαντι. Θα παω να αλλαξω λαδια συντομα.
Ο γενικος κανονας παντως ειναι οσο το λυγοτερο τα λαδια μενουν τοσο το καλυτερο..Αλεξη, στο 106 τα αφηνα max 3.500 xlm
Το παντακι μας, τι λαδια εχει απο το εργοστασιο;;;;;
Νομιζω ηρθε η ωρα να βρεθουμε, δεν συμφωνειτε;;Αληθεια μηπως εχει κανενας υποψη του για κανα ΑΧ GT μοντ 88-89;;;
ΜΕ νοιαζει να ειναι ισιο πανω απ ολα... -
Ο χρήστης reddragon έγραψε:
Νομιζω ηρθε η ωρα να βρεθουμε, δεν συμφωνειτε;;Αληθεια μηπως εχει κανενας υποψη του για κανα ΑΧ GT μοντ 88-89;;;
ΜΕ νοιαζει να ειναι ισιο πανω απ ολα...Προσωπικά, μέσα για συνάντηση. Αν είναι και Τετάρτη, ακόμα καλύτερα.
Όσο για το ΑΧ, καλύτερα βάλε το θέμα στις αγγελίες για να μην είμαστε οff topic..
-
τα χρυσά Selenia (ημισυνθετικά) ή τα Selenia 20K (υποτίθεται για 20000 χλμ.) Τί προτείνετε;Αν εννοεις Selenia Gold... τοτε αυτα ειναι fully synthetic. Tα Selenia τα απλα ειναι hemi...
ΙΜΟ δεν αξιζει να βαλεις 20k...
-
Από την Παρασκευή απόγευμα(πετάχτηκα μέχρι Αριδαία) μέχρι το Σάββατο βράδυ το Panda-κι μου έγραψε 1100χλμ με 4,8 μέση.
Ξεκινήσαμε από Θεσσαλονίκη Σάββατο για Καβάλα, Ξάνθη και Κομοτηνή. Μετά την Κομοτηνη και επειδή είχε κόντρα άνεμο και μου έσπαγε τα νευρα το πήγαινα τέρμα γκάζι και έπιασε 170. Μετά τις Σάπες το γεμίσαμε γιατί θα κάναμε κάτι περίεργες διαδρομές και δεν θέλαμε να έχουμε πρόβλημα καυσίμων. Έκανε με 16λίτρα 287χλμ. Μετά πήγαμε σε βουνά και να μην τα πολυλογώ γυρίσαμε Διδυμότειχο, Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη με σταθερά 110-120 με μέση γύρω στο 4,6.Πάντως στο δικό μου το Trip l/100km είναι πολύ ακριβές. Το μόνο που βλέπω να με ενοχλεί είναι το instant που δείχνει ό,τι θέλει ώρες ώρες...
NEO FIAT PANDA 4X4