-
Μετά από προσωπική εμπειρία με τον πεθερό μου, τη μερσεντές του και μεγάλη χιονόπτωση, έχω να πω δύο πράγματα για τα πισωκίνητα: 1. Αλυσίδες / κουβέρτες παντού, όχι μόνο πίσω. 2. Βγάζουμε το ESP γιατί αλλιώς δεν πάμε πουθενά!
Και φυσικά, πάμε πολύ σιγά!
-
Ακριβώς έτσι.
Πισωκίνητα + κατηφόρες + πολύ ολισθηρό οδόστρωμα= not good. Λάβετε υπόψη επίσης ότι το χιόνι διαφέρει από μέρα σε μέρα και από λεπτό σε λεπτό. Μπορεί να ανεβαίνετε χρόνια χωρίς προβλήματα και μπορεί να σας κάτσει η στραβή και να βλαστημήσετε την στιγμή που ξεκινήσατε από το σπίτι. Προσωπικά μου έχει τύχει σε μια από τις άπειρες καταβάσεις μου από χιονοδρομικό με το προηγούμενο BMW και πανιά στα πίσω λάστιχα να μην έχω τον παραμικρό έλεγχο του αυτοκινήτου. Και το ίδιο έχουν πάθει φίλοι με Mercedes και άλλες BMW.
Δεν είναι θέμα έλλειψης εμπειρίας, ή κουλαμάρας (όχι ότι είμαι κανένα καλό τιμόνι, απλά το αντικείμενο το γνωρίζω), είναι καθαρά θέμα συνθηκών. Σε ιδιαίτερα ολισθηρό οδόστρωμα στην κατηφόρα οι αλυσίδες πίσω είναι σαν να μην υπάρχουν, το αυτοκίνητο κινείται ανεξέλεγκτο δεξιά αριστερά ακολουθώντας τις κλίσεις του δρόμου και οι πίσω ρόδες απλά δεν το αφήνουν να τσουλήσει προς τα κάτω, δεν του δίνουν τον παραμικρό έλεγχο στο τιμόνι. Σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται αντιολισθητικό μέσο και στους 4 τροχούς και για αυτό στο καινούργιο BMW έχω πάρει 2 σετ πανιά, παρόλο που ανεβαίνω κατά 90% με το Bora που φοράει τα χιονολάστιχα. Αν είστε με ένα σετ αλυσίδες/πανιά, και βρεθείτε σε αυτή τη θέση, θα αναγκαστείτε να τις βάλετε εμπρός για να έχετε τιμόνι... ρισκάροντας πλέον να κάνετε τετ α κε.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ακριβώς έτσι.Πισωκίνητα + κατηφόρες + πολύ ολισθηρό οδόστρωμα= not good. Λάβετε υπόψη επίσης ότι το χιόνι διαφέρει από μέρα σε μέρα και από λεπτό σε λεπτό. Μπορεί να ανεβαίνετε χρόνια χωρίς προβλήματα και μπορεί να σας κάτσει η στραβή και να βλαστημήσετε την στιγμή που ξεκινήσατε από το σπίτι. Προσωπικά μου έχει τύχει σε μια από τις άπειρες καταβάσεις μου από χιονοδρομικό με το προηγούμενο BMW και πανιά στα πίσω λάστιχα να μην έχω τον παραμικρό έλεγχο του αυτοκινήτου. Και το ίδιο έχουν πάθει φίλοι με Mercedes και άλλες BMW.
Δεν είναι θέμα έλλειψης εμπειρίας, ή κουλαμάρας (όχι ότι είμαι κανένα καλό τιμόνι, απλά το αντικείμενο το γνωρίζω), είναι καθαρά θέμα συνθηκών. Σε ιδιαίτερα ολισθηρό οδόστρωμα στην κατηφόρα οι αλυσίδες πίσω είναι σαν να μην υπάρχουν, το αυτοκίνητο κινείται ανεξέλεγκτο δεξιά αριστερά ακολουθώντας τις κλίσεις του δρόμου και οι πίσω ρόδες απλά δεν το αφήνουν να τσουλήσει προς τα κάτω, δεν του δίνουν τον παραμικρό έλεγχο στο τιμόνι. Σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται αντιολισθητικό μέσο και στους 4 τροχούς και για αυτό στο καινούργιο BMW έχω πάρει 2 σετ πανιά, παρόλο που ανεβαίνω κατά 90% με το Bora που φοράει τα χιονολάστιχα. Αν είστε με ένα σετ αλυσίδες/πανιά, και βρεθείτε σε αυτή τη θέση, θα αναγκαστείτε να τις βάλετε εμπρός για να έχετε τιμόνι... ρισκάροντας πλέον να κάνετε τετ α κε.
Θυμαμαι δυο φορες εναν με Ζ3 και εναν με miata σε καταβαση με αλυσιδες μεσα στο parking να τους κρατανε με τα χερια να μην φυγουν στο χαντακι. Αφου τους ειπα βγειτε μην φυγετε στο γκρεμο εποχουμενοι. τακαραν το αμαξι και αλυσιδες μπροστα. κατηφορα πισωκινητα και αλυσιδες πισω δεν δουλευει
-
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ακριβώς έτσι.Πισωκίνητα + κατηφόρες + πολύ ολισθηρό οδόστρωμα= not good.
μπεμπες,πισωκουνες και αηδιες....χιχι μονο για @ουνοπαγιδες κανουν αυτα.....στα χιονια ειναι αστα να πανε...χιχιχι
Παρτε ενα τετοιο να γουσταρετε λεμε -
-
Γιατι αυτος??
Youtube Video -
-
Ο χρήστης blackpug106 έγραψε:
Youtube Videoθεουλης
Hμιάκαμπτο έχει?
-
Ουφ αγχος αγχος αγχος!!!
Δεν εχω καθολου εμπειρια στο χιονι. Δεν εχω βαλει ποτε αλυσιδες αλλα οι μοιρα μας εφερε να εχουμε να παμε μια εκδρομουλα στο Νεοχωρι στην Λ. Πλαστηρα..(και ο καιρος προβλεπεται δραμα)
Πηγα χθες σε γνωστη αλυσιδα με ειδη αυτοκινητου για αγορα κουβερτων..
Εισαι χαμηλωμενος μου λεει...Δεν μπαινει κουβερτα..
Καλα του λέω...Ας δουμε αλυσιδες...
Μου δειχνει καποιες με κατι κλιψακια και διαφορες αλλες ιστοριες!!! 220 ευρ!!!! ( )
ΟΧΙ ΟΧΙ κατι πιο φτηνο θελω!!!Για μια φορα που λεει ο λογος!!!
Μην τα πολυλογω καταληγουμε σε κατι αλυσιδες με 90 ευρ..205/40/17...Παμε να τις βαλουμε μου λεει να σου δειξω!!!!
ΤΖΙΦΟΣ!!!! Δεν περναγε το χερι του!!!!Θελουμε γριλλο μου λεει!!!!!
Το σηκωνουμε 2 κλικ, και μου κανει επιδειξη!
Αφου ουτε αλυσιδα μπαινει ουτε κουβερτα χωρις γρυλλο δεν κοιταμε καμια κουβερτουλα, του κανω?
Με αποθαρρυνε λεγοντας μου πως υπαρχει κινδυνος αν ερθει σε επαφη με ασφαλτο χωρις χιονι να σκιστει!!!
ΚΑΤΑΡΑ!!! Τελικα δεν τις γλυτωσα τις αλυσιδες!!! Σημερα θα δοκιμασω να τις βαλω και μονος μου!!!!
Κανενα τιπ εχετε να μου δωσετε? Οι θερμοκρασιες θα ειναι πολυ χαμηλες βλεπω σε κατι sites..
Υπενθυμιζω πως εχω ενα φιεστακι αρκετα βελτιωμενο , με μπλοκε και κουμπακι πληρους απενεργοποιησης esp k abs.
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Ουφ αγχος αγχος αγχος!!!Δεν εχω καθολου εμπειρια στο χιονι. Δεν εχω βαλει ποτε αλυσιδες αλλα οι μοιρα μας εφερε να εχουμε να παμε μια εκδρομουλα στο Νεοχωρι στην Λ. Πλαστηρα..(και ο καιρος προβλεπεται δραμα)
Πηγα χθες σε γνωστη αλυσιδα με ειδη αυτοκινητου για αγορα κουβερτων..
Εισαι χαμηλωμενος μου λεει...Δεν μπαινει κουβερτα..
Καλα του λέω...Ας δουμε αλυσιδες...
Μου δειχνει καποιες με κατι κλιψακια και διαφορες αλλες ιστοριες!!! 220 ευρ!!!! ( )
ΟΧΙ ΟΧΙ κατι πιο φτηνο θελω!!!Για μια φορα που λεει ο λογος!!!
Μην τα πολυλογω καταληγουμε σε κατι αλυσιδες με 90 ευρ..205/40/17...Παμε να τις βαλουμε μου λεει να σου δειξω!!!!
ΤΖΙΦΟΣ!!!! Δεν περναγε το χερι του!!!!Θελουμε γριλλο μου λεει!!!!!
Το σηκωνουμε 2 κλικ, και μου κανει επιδειξη!
Αφου ουτε αλυσιδα μπαινει ουτε κουβερτα χωρις γρυλλο δεν κοιταμε καμια κουβερτουλα, του κανω?
Με αποθαρρυνε λεγοντας μου πως υπαρχει κινδυνος αν ερθει σε επαφη με ασφαλτο χωρις χιονι να σκιστει!!!
ΚΑΤΑΡΑ!!! Τελικα δεν τις γλυτωσα τις αλυσιδες!!! Σημερα θα δοκιμασω να τις βαλω και μονος μου!!!!
Κανενα τιπ εχετε να μου δωσετε? Οι θερμοκρασιες θα ειναι πολυ χαμηλες βλεπω σε κατι sites..
Υπενθυμιζω πως εχω ενα φιεστακι αρκετα βελτιωμενο , με μπλοκε και κουμπακι πληρους απενεργοποιησης esp k abs.
Exw thn entypwsh oti ayto poy soy eipe oti den mpainei koyberta logw xamhlomatos einai ligo mparoyfa... Ektos kai an to amaksi einai ena me to edafos.... Ama eisai xamhlomenos toso wste na mhn mpainei koyberta h alysida an mpei estw kai me grylo den 8a akoympaei stoys plastikoys 8oyls klp klp?
Ayto me tis koybertes kai thn asfalto exei dikio... Alla gia emena einai pio safe h koyberta gia na mhn moy spasei to amaksi apo oti h alysida..... Up to you...
-
Hanni πηραμε τελικα τις αλυσιδες.
Το θεμα ειναι πως οκ ειναι χαμηλωμενο αλλα 3 ποντους το πολυ. Μια KW Variant 1 του εχω τερμα πανω!
Αυτο που ειπες με τους θολους με προβληματισε τωρα!!
-
Είναι δυνατόν να μπαίνει αλυσίδα και όχι κουβέρτα? Μήπως η αλυσίδα ήταν χρυσή?
-
xene με χρηση γριλου μπαινουν και κουβερτα και αλυσιδα..Απλα επελεξα την αλυσιδα για να μην γινει καμια στραβη και σκιστει η κουβερτα..Αφου το σηκωμα δεν το γλυτωνω!
Βεβαια μπορει να μην χρειαστει και τσαμπα να γινεται ολο αυτο και το αγχος..
-
Mάλλον το αυτοκίνητου σου δεν κάνει για χιονοεξορμήσεις.
Πήγαινε με κατι άλλο!
Η πιο σωστή λύση ήταν να έχεις χειμερινά σε μικρότερους τροχούς
έρχεται δύσκολο ΣΚ για το μέρος που πας -
ccp ηταν να ανεβω με το Kuga του dad.
Αλλα δεν μου κατσε..Με το esp τι παιζει? (Παιδια ειμαι ο ΑΣΧΕΤΟΣ σε τετοιες συνθηκες) για αυτο ρωταω συνεχεια.
Ειχα σκεφτει την λυση μικροτερου ελαστικου και ζαντας αλλα επειδη αναβαθμισα και τα φρενα,δεν χωραει τπτ κατω απο 17αρα. -
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
ccp ηταν να ανεβω με το Kuga του dad.
Αλλα δεν μου κατσε..Με το esp τι παιζει? (Παιδια ειμαι ο ΑΣΧΕΤΟΣ σε τετοιες συνθηκες) για αυτο ρωταω συνεχεια.
Ειχα σκεφτει την λυση μικροτερου ελαστικου και ζαντας αλλα επειδη αναβαθμισα και τα φρενα,δεν χωραει τπτ κατω απο 17αρα.Nα σταματήσεις σε ισωμα πριν τα βρεις σκουρα!
Αλλα σήκωμα με γρύλλο με 0 βαθμους έξω, πας για ρεκορ!
Μην ξεχάσεις γάντια -
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
xene με χρηση γριλου μπαινουν και κουβερτα και αλυσιδα..Απλα επελεξα την αλυσιδα για να μην γινει καμια στραβη και σκιστει η κουβερτα..Αφου το σηκωμα δεν το γλυτωνω!Εγώ βαρέθηκα που το άκουσα πάντως...
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Ουφ αγχος αγχος αγχος!!!Δεν εχω καθολου εμπειρια στο χιονι. Δεν εχω βαλει ποτε αλυσιδες αλλα οι μοιρα μας εφερε να εχουμε να παμε μια εκδρομουλα στο Νεοχωρι στην Λ. Πλαστηρα..(και ο καιρος προβλεπεται δραμα)
...
Να βάλεις τις αλυσίδες σε ίσιο δρόμο και όχι σε ανηφόρα για να μη πέσει το αμάξι από τον γρύλο (ή βάλε τάκους στις ρόδες).
Να προχωρήσεις 100 μέτρα, να σταματήσεις και να τις ξανασφίξεις.Με τις αλυσίδες να πηγαίνεις ΣΙΓΑ.
Όχι γιατί θα χαλάσει το αμάξι αλλά γιατί έχει πρόσφυση στον μπροστινό άξονα αλλά όχι στον πίσω - έτσι η συμπεριφορά του αυτοκινήτου είναι έντονα έως ανεξέλεγκτα υπερστροφική - μη το δοκιμάσεις. -
Ευχαριστω παιδες για τις συμβουλες σας!Σημερα θα δοκιμασω να τις βαλω μονος μου!!!
cpp sorry που σε ειπα ccp
Χιονίζει!!! Άσπρη μέρα για τους προσθιοκίνητους...