-
Ο χρήστης sx έγραψε:
Λώρη, απλά εύγε!
Τα υπόλοιπα για το τι έφτιαξες κ.λπ, κ.λπ... λόγια και μετά από 25 και πλέον χρόνια από τότε που σπρώχναμε τον Τάσο ώστε να πάρει μπρος η Γιαμάχα στο τατόι! .... τέλος πάντων δικα μας αυτά ..........Παίδες, Ρένα, και εσείς όλοι Κύριοι του χώρου που πήγατε Μέγαρο, πληρώσατε και συμμετείχατε χίλια μπράβο και βέβαια πιστεύω πως ο Λώρης και όσοι αφειλοκερδώς τον υποστήριξαν (Τώνια, Μουσικός, Γίνε-1, Εγινες, Βαζ και βέβαια κ. Γενεράλη, Κωστάκης Πανουργιάς και εσύ κούμπα Νίκο που αρκεί να παρίστασαι και να κλείνεις μάτι για να προσφέρεις... ) θα δεχτούν και θα λάβουν σοβαρά υπόψη τις παρατηρήσεις σας....
Και Γίνε συνοδηγός λοιπόν! Πάλι χάρη στην τρέλλα και στο μεράκι όσων σκέφτηκαν και βέβαια υλοποίησαν..., γιατί έτσι. Χωρίς λόγο αλλα με πολλές αιτίες!
Ευθύνες φορτώνει και δαύτο αλλά χαλάλι
Πάμε παρακάτω... Πάμε για άλλα... Ε Πάυλο Αθανασούλα? Για διαπλεκόμενοι καλά ενεργούμε και ευαισθητοποιούμεθα. Μέινετε συντονισμένοι...Στρ
ΥΓ... Αλλο ευχάριστο... Το καταπληκτικό DVD που έστειλε στους ανθρώπους που συντηρούν το Φόρουμ ο glf.... Καταπληκτική δουλειά. Ζήλεψα ως υπεύθυνος του γίνε πρωταθλητής... Μπράβο παίδες! Μπράβο........!!!!!!!!!!!!!
ΦΙΛΕ ΣΤΡΑΤΗ,
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ (ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ) ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΩ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΑΠΙΑΝΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ. ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΠΟΥ ΕΜΠΙΣTΕΥΘΗΚΑΝ ΤΟΣΟ ΕΜΕΝΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΩΝ 4Τ ΚΑΙ ΤΟΥ SAFE TRACK,ΠΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑΣΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ,ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ (ΚΑΤΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑ) ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΑΘΑΝ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΕ ΟΤΙ ΞΟΔΕΨΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ.
ΘΑΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ,ΤΩΝΙΑ,ΜΟΥΖΑΚΗ,ΜΑΝΙΑΔΑΚΗ,ΒΑΖΑΚΑ,ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΑ,ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ,ΓΕΝΕΡΑΛΗ,
ΠΑΠΑΘΕΟΥ,ΣΑΛΟΥΡΟ,ΜΑΡΙΑ,ΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ SX (ΠΟΥ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΔΙΝΕ ΑΛΛΟ ΚΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ) ΚΑΙ ΤΟΝ Ν.Τ. (ΠΟΥ ΠΑΡ'ΟΛΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΤΡΕΜΟΥΝ)(ΡΕ ΚΟΥΜΠΑΡΕ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ) Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ... ΛΥΡΑ ΕΚΑΤΟ.
ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΕΛΠΙΖΩ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ S.X. ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΥΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΕΣΜΟΣ ΣΑΝ ΤΟ 'ΓΙΝΕ'.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,
'EL-EM'
-
Να 'μαι κι εγώ, με τη σειρά μου να μιλήσω για την πρωτόγνωρη εμπειρία που έζησα σήμερα...
Όπως θα τρέξει να σας ενημερώσει ο Κος Μελετόπουλος [αν δεν το έχει κάνει ήδη ], ήμουν η πρώτη που δήλωσα συμμετοχή στο συγκεκριμένο project μιας και θέλω να πιστεύω οτι έβαλα κι εγώ ένα λιθαράκι στο να ξαναέρθει στην επιφάνεια το θέμα αλλά και να πραγματοποιηθεί... Αρχικά το είχα πάρει στ'αστεία και παρόλο που δήλωσα πρώτη συμμετοχή, το έκανα πιο πολύ για την εμπειρία και για να δώ τι στο καλό χρειάζετε κάποιος για να γίνει συνοδηγός...
Έλα όμως που μας προέκυψε θέμα τώρα και να δώ πώς θα τα μπαλώσω [καμια κενή θέση συνοδηγού βρε παιδία ]Μεγάλο λοιπόν το άνχος γιατι σύν τοις άλλοις ήμουν και η μοναδική γυναίκα που είχε δηλώσει συμμετοχή [τουλάχιστον σε αυτό το γκρουπ]. Βαρύ το πάπλωμα το πρωί, έκανε και κρύο, όσο σύντομος κι αν ήταν ο δρόμος λόγω Αττικής εφτασα καπελωμένη στο Μέγαρο βρίσκοντας τους 'συναθλητές μου' ήδη εκεί ...[οχι και ο καλύτερος τρόπος να ξεκινάς σεμινάριο συνοδήγησης ]
Ξεκινάμε με θεωρία λοιπόν, αλλά όπως όλες οι θεωρίες, όσο ενδιαφέρουσες και αν είναι και όσο καλός και αν είναι ο ομιλητής είναι ολιγον τι βαρετές ιδιαίτερα όταν προηγούνται πρακτικής εξάσκησης...
Μετά απο κανα τρίωρο λοιπόν έρχετε η ωρα που όλοι μας περιμέναμε...της ΙΕΡΑΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ...[αφού όμως φαγαμε/ήπιαμε και κουτσομπολέψαμε, μέχρι να έρθει η σειρά μας...για να μην ξεχνιόμαστε...αλλιώς τι σόι Φορουμάδες είμαστε ]...Οδηγός μου σε αυτό το ενχείρημα ο Λάμπρος ο Αθανασούλας και συνοδηγός/εκπαιδευτής ο Νίκος ο Μουζάκης. Η πρώτη μας βόλτα ήταν αναγνωριστική με τον Νίκο να διαβάζει στον Λάμπρο, η δεύτερη με εμένα συνοδηγό, όπου γράψαμε την διαδρομή με τον Λάμπρο και τέλος η τρίτη και φαρμακερή με εμένα ώς συνοδηγό να διαβάσω την ειδική στο Λάμπρο, σε 'συνθήκες' αγώνα...Στην πίστα είχε στηθεί μια κανονική ειδική με ΣΕΧ-ΑΦΕΤΗΡΙΑ-FLYING και STOP, κριτές, χρονόμετρα κλπ.κλπ. Φθάνουμε λοιπόν στην ΑΦΕΤΗΡΙΑ αφού έχουμε ελένξει τα πάντα, έχουμε δεθεί, 'κρανιωθεί' κλπ και αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση...Ως δια μαγείας το άνχος των πρώτων λεπτών μεταξύ ΣΕΧ και ΑΦΕΤΗΡΙΑΣ, εξαφανίστηκε με το που πρόφερα την μαγική λέξη GO...το αίσθημα της ευθύνης προς τον οδηγός μου και σε αυτό που έπρεπε να φερω εις πέρας υπερίσχυσε των πάντων...
Μετά το τέλος της ειδικής και αφού συνεχάρηκα τον οδηγό μου, ήρθε η σειρά της ευχαρίστησης, αλλά και της επιθυμίας να επαναληφθεί το ενχείρημα για 2η και 3η και 4η φορά...η ζημιά όπως καταλαβαίνετε είχε ήδη γίνει...
Anyway να μην σας κουράζω άλλο με τις περιγραφές μου...κατάφερα και ήμουν μέσα στην τελική 6αδα με τελική κατάταξη στην 4η θέση...'συμβόλαιο' για έναν αγώνα όμως υπηρχε μόνο για τον 1ο νικητή ...Η αρχή έγινε λοιπόν και σε αυτόν τον χώρο ...
Ελπίζοντας οτι δεν θα μείνουμε μόνο στα προκαταρκτικά μαθήματα, αλλά θα έχουμε σύντομα και μετεκπαίδευση, θα ήθελα να συνχαρώ με τη σειρά μου όλους όσους συμμετείχαν σε αυτήν την προσπάθεια/οργάνωση, εκπαιδευτές, οδηγούς, συνοδηγούς, κριτές, πιστάρχες κλπ και ιδιαίτερα το Σ.Χ. που για άλλη μια φορά έκανε την επιθυμίας μας πράξη...
Να 'σαι καλά δάσκαλε και μη μασάς, άς τους κακούς στη μοίρα τους...βλέπεις όσα δεν πιάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια -
Eνα μεγάλο ΕΥΓΕ και ευχαριστίες σ'ολους.
Νομίζω πως η ζήλια είναι φυσιολογικό συναίσθημα.
Νομίζω για εφαρμογή κάτι θα γίνει.
Άλλωστε κάτι θα πάρουμε και εμείς οι ζηλιάρηδες που δεν καταφέραμε να 'τρουπώσουμε',απο τους φίλους μας συνforumάδες !!!!! Κάποιο ξεροκώματο
-
Ο χρήστης sx έγραψε:
Πάμε παρακάτω... Πάμε για άλλα... Ε Πάυλο Αθανασούλα? Για διαπλεκόμενοι καλά ενεργούμε και ευαισθητοποιούμεθα. Μέινετε συντονισμένοι...
Στρ
Πολυ σύντομα νέα... Σε διάφορα επίπεδα
-
Η εμπειρία ήταν μοναδική!!!!
Δήλωσα συμμετοχή στο σεμινάριο, για να δω τι συμβαίνει με τους συνοδηγούς μέσα από το αγωνιστικό και όχι απ'έξω που μέχρι τώρα τους έβλεπα και να πάρω μία γεύση τι θα πάθω σε περίπτωση εμπλοκής μου.
Μετά από τις 8-9 ώρες του σεμιναρίου, άλλαξα κατά πολύ την γνώμη γι αυτούς τους «παρεξηγημένους» του αθλήματος.Μετά τα απαραίτητα θεωρητικά, με πολύ καλές επεξηγήσεις από τους δασκάλους, τα in-car video ολόκληρων ειδικών σε άσφαλτο και χώμα, τις προσωπικές εμπειρίες των οδηγών και το πλήθος των ερωτήσεων, ήρθε η σειρά της πίστας. Μία έξυπνη σχεδιασμένη διαδρομή και μία εξομοίωση κανονικής ειδικής διαδρομής με ΣΕΧ, κριτές κλπ.
Τα λάθη αναπόφευκτα, αριστερές αντί για δεξιές, πατημένες αντί κλειστών, τα χρονόμετρα δεν πήραν μπρος Το πρώτο πράγμα που είπα μόλις τελείωσε η διαδρομή στον Λώρη και τον Λευτέρη τον Μανιαδάκη (που ήταν ο οδηγός μου) ήταν: Πω, πω άγχος!!!
Ο συνοδηγός τελικά είναι η ουσία, το πακέτο οδηγού-συνοδηγού είναι το αποτέλεσμα. Για να ασχοληθεί κάποιος έστω και ερασιτεχνικά (για να κάνει 1 αγώνα ας πούμε), χρειάζεται πολύ, μα πολύ προπόνηση και σίγουρα κάποια χημεία με τον οδηγό. Σκέφτομαι τις απαιτήσεις σε επίπεδο παγκοσμίου πρωταθλήματος. Είναι τουλάχιστον υπεράνθρωποι..μεγάλη αδικία να φύγει το όνομα του από το πίσω τζάμι.
Να ευχαριστήσω κι εγώ με την σειρά μου όλους τους παραπάνω (δεν τους αναφέρω ξανά επειδή είναι αρκετοί και έτσι κι αλλιώς γράφτηκαν), με ιδιαίτερη προσοχή στον el-em που ήταν η ψυχή του σεμιναρίου και της οργάνωσης, όπως επίσης τους ΣΧ, 4Τ και 4Τsafetrack, που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί.
Μερικά σημεία που πρέπει να δουν οι οργανωτές στο επόμενο σεμινάριο (που είμαι σίγουρος ότι θα γίνει) είναι τα εξής:
- αποκλεισμό από το σεμινάριο, «μαθητών» με εμπειρία από πραγματική συνοδήγηση σε αγώνα, ειδικά αν το έπαθλο είναι δεξί μπάκετ σε αγώνα πρωταθλήματος.
- περισσότερο χρόνο στο τρόπο καταγραφής της διαδρομής και των ειδικών συμβόλων
- Θεωρητική ανάγνωση σημειώσεων πριν από τα πρακτικά.
- αλλαγή της σειράς στην συνοδήγηση. Καταγραφή της διαδρομής, ανάγνωση από τον συνοδηγό και διόρθωση αυτής από τον μαθητευόμενο και αγώνας. Αυτό είναι πιο λογικό σε μας με την μηδενική εμπειρία. Είναι λογικό ότι δεν μπορούμε να γράψουμε τα πάντα με την πρώτη φορά.
- Διανομή των φωτοτυπιών με όλες τις υποχρεώσεις του συνοδηγού που αναφέρθηκαν
ΥΓ Συγχαρητήρια στον νικητή της συνοδήγησης
ΥΓ2 περιμένουμε και άλλες εκπλήξεις.
ΥΓ3 Tabs μην αρχίσεις τα σεντόνια για τα δικαιώματα των συνοδηγών. -
Ακούγετε καλύτερο από ότι το φανταζόμουνα!
Συμφωνώ με τον ANGEL13 περι.....ζήλιας
Συγχαρητηρία στον κ. EL-EM ,αλλά και σε όλους όσους βοήθησαν.
αλήθεια 'θα πάμε' για το επόμενο για όσους δεν είμασταν στο πρώτο? ελπίζω πως ναι.
Πάντος έτσι κι αλλίως είναι ωραίο να βρίσκεσε με ανθρώπους που σε φέρνουν κοντά ,με όποιον τρόπο, στο αγαπημένο σου σπόρ και χόμπι.
Σας ευχαριστώ.
-
Άντε, τι θα γίνει με το επομενο ? Ενημερώστε όταν μπορείτε. Πώς δηλώνουμε συμμετοχή ?
-
kkot, απο ότι μας είπε ο LM οι συμμετοχές ήταν 56, οπότε σίγουρα θα υπάρξει και επόμενο και σίγουρα θα είναι ακόμα καλύτερο μιας και θα ύπάρχει ήδη η εμπειρία του 1ου..
Θα συμφωνήσω με τις παρατηρήσεις του cmarin...κάποιες απο τις οποίες είχα υπ'όψιν μου κι εγώ, αλλά δεν τις ανέφερα στον ενθουσιασμό μου -
Πραγματικα ητανε μια πολυ πετυχημενη εκδηλωση και αξιζουν συγχαρητηρια σε ολους τους εμπνευστες και οργανωτες αυτου του σεμιναριου.
Συνεχιστε την προσπαθεια και αν γινει σε μορφη Γινε ακομη καλλιτερα.
Αξιζε πραγματικα τις ωρες που περασαμε στα Μεγαρα εχοντας την δυνατοτητα να μαθουμε τι δουλεια κανει επιτελους ο 'δευτερος' στο αγωνιστικο ενω παραλληλα ηρθαμε σε επαφη με γνωστους συνοδηγους και οδηγους του χωρου που με πολυ κεφι μας μετεφεραν τις γνωσεις και τις εμπειριες τους.
Πιστευω οτι θα βοηθουσε τους συμμετεχοντες η διανομη σημειωσεων των οσων ειπωθηκαν στο σεμιναριο(το αναφερει και ο cmarin παραπανω} καθως και road-book ,κανονισμος αγωνα κ.λ.π. σε ολους.
Αν και το βρισκω δυσκολο καλο θα ηταν να βρεθει τροπος απασχολησης
αυτων που δεν βρισκονται μεσα στα αυτοκινητα κατα την πρακτικη εξασκηση.
Καλη συνεχεια. -
Νάμαι και 'γώ , μετά το ταξίδι της επιστροφής (Αθήνα-Γιάννενα), απο το
οποίο μου έλειπε ο .....συνοδηγός να μου διαβάζει :**5Δ αργείς 2Α > 4Δ 180 3Α+5Δ 50 ** (όργανο τάξεως !!!!!!!!! τα θαυμαστικά είναι για να χρωματιστεί η φωνή , εντάξει el-em ???)
Ήταν 'διάβασμα' απο την Ε.Δ. 'Εθνική στο Ξυλόκαστρο'Ευτυχώς , το ...αυτόγραφο , το γλύτωσα !
Η εμπειρία ήταν πραγματικά μοναδική , για κάποιον που έβλεπε τα 'πράγματα' απ' έξω.
Θα έλεγα πως ήταν η απομυθοποίηση του οδηγού ραλλύ.
Τα in-car πλάνα που είδαμε , ακούγοντας τον el-em να διαβάζει στον
Άρη Βωβό σε χωμάτινη ειδική ήταν το παντεσπάνι της τούρτας (το κερασάκι της ήταν το 'άκου' !!!).Μία πρόταση: για να ¨περνάει' καλύτερα ο χρόνος αναμονής , καλό είναι να γίνονται ....φροντιστήρια ! (τα σκονάκια απαγορεύονται )
Μία παρατήρηση (άν και έγινε ήδη): Το έντυπο υλικό που δώθηκε θα μπορούσε να ¨φτάσει¨για όλους , και γιατί όχι να είχε και το κείμενο της
παρουσίασης (εντάξει , δεν είπα να έχει και φωτοτυπίες απο τις καθαρογραμμένες απο την 'Παύλιανη' του el-em )Πάντα τέτοια , σε όλους τους συντελεστές !!!!
Αποστόλης.
Υ.Γ. Με τους μετεξεταστέους ( !!! ) , που 'έγραψαν' καλά , αλλά 'διάβασαν'
άσχημα , τί θα γίνει ??? Θα ξαναδώσουμε ? -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Η εμπειρία ήταν μοναδική!!!!
Δήλωσα συμμετοχή στο σεμινάριο, για να δω τι συμβαίνει με τους συνοδηγούς μέσα από το αγωνιστικό και όχι απ'έξω που μέχρι τώρα τους έβλεπα και να πάρω μία γεύση τι θα πάθω σε περίπτωση εμπλοκής μου.
Μετά από τις 8-9 ώρες του σεμιναρίου, άλλαξα κατά πολύ την γνώμη γι αυτούς τους «παρεξηγημένους» του αθλήματος.Μετά τα απαραίτητα θεωρητικά, με πολύ καλές επεξηγήσεις από τους δασκάλους, τα in-car video ολόκληρων ειδικών σε άσφαλτο και χώμα, τις προσωπικές εμπειρίες των οδηγών και το πλήθος των ερωτήσεων, ήρθε η σειρά της πίστας. Μία έξυπνη σχεδιασμένη διαδρομή και μία εξομοίωση κανονικής ειδικής διαδρομής με ΣΕΧ, κριτές κλπ.
Τα λάθη αναπόφευκτα, αριστερές αντί για δεξιές, πατημένες αντί κλειστών, τα χρονόμετρα δεν πήραν μπρος Το πρώτο πράγμα που είπα μόλις τελείωσε η διαδρομή στον Λώρη και τον Λευτέρη τον Μανιαδάκη (που ήταν ο οδηγός μου) ήταν: Πω, πω άγχος!!!
Ο συνοδηγός τελικά είναι η ουσία, το πακέτο οδηγού-συνοδηγού είναι το αποτέλεσμα. Για να ασχοληθεί κάποιος έστω και ερασιτεχνικά (για να κάνει 1 αγώνα ας πούμε), χρειάζεται πολύ, μα πολύ προπόνηση και σίγουρα κάποια χημεία με τον οδηγό. Σκέφτομαι τις απαιτήσεις σε επίπεδο παγκοσμίου πρωταθλήματος. Είναι τουλάχιστον υπεράνθρωποι..μεγάλη αδικία να φύγει το όνομα του από το πίσω τζάμι.
Να ευχαριστήσω κι εγώ με την σειρά μου όλους τους παραπάνω (δεν τους αναφέρω ξανά επειδή είναι αρκετοί και έτσι κι αλλιώς γράφτηκαν), με ιδιαίτερη προσοχή στον el-em που ήταν η ψυχή του σεμιναρίου και της οργάνωσης, όπως επίσης τους ΣΧ, 4Τ και 4Τsafetrack, που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί.
Μερικά σημεία που πρέπει να δουν οι οργανωτές στο επόμενο σεμινάριο (που είμαι σίγουρος ότι θα γίνει) είναι τα εξής:
- αποκλεισμό από το σεμινάριο, «μαθητών» με εμπειρία από πραγματική συνοδήγηση σε αγώνα, ειδικά αν το έπαθλο είναι δεξί μπάκετ σε αγώνα πρωταθλήματος.
- περισσότερο χρόνο στο τρόπο καταγραφής της διαδρομής και των ειδικών συμβόλων
- Θεωρητική ανάγνωση σημειώσεων πριν από τα πρακτικά.
- αλλαγή της σειράς στην συνοδήγηση. Καταγραφή της διαδρομής, ανάγνωση από τον συνοδηγό και διόρθωση αυτής από τον μαθητευόμενο και αγώνας. Αυτό είναι πιο λογικό σε μας με την μηδενική εμπειρία. Είναι λογικό ότι δεν μπορούμε να γράψουμε τα πάντα με την πρώτη φορά.
- Διανομή των φωτοτυπιών με όλες τις υποχρεώσεις του συνοδηγού που αναφέρθηκαν
ΥΓ Συγχαρητήρια στον νικητή της συνοδήγησης
ΥΓ2 περιμένουμε και άλλες εκπλήξεις.
ΥΓ3 Tabs μην αρχίσεις τα σεντόνια για τα δικαιώματα των συνοδηγών.ΑΓΑΠΗΤΕ cmarin,
ΚΑΤ'ΑΡΧΑΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ,ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ.
ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΟΥ ΤΩΡΑ,ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΠΙΑΣΤΗΚΑΤΕ ΚΑΠΩΣ ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΣΗΜΕΙΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΗΤΑΝ ΙΔΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΣΗ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ. ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΗΜΕΡΟ. ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΕΩΡΙΑ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ '0' ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΕ ΑΛΗΘΙΝΗ Ε.Δ. ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΓΚΡΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΡΜΟΥΣ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ.ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΓΧΟΣ!!!! ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΘΑ ΔΗΛΩΝΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ,ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛEIΨΕΤΕ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΗΜΕΡΕΣ. ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΩΣ 'ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ' ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΜΕ.
ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ,ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑΜΕ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Ο χρήστης dino έγραψε:
Άντε, τι θα γίνει με το επομενο ? Ενημερώστε όταν μπορείτε. Πώς δηλώνουμε συμμετοχή ?ΑΓΑΠΗΤΕ dino,
ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ,ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΕΥΘΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣ,ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ,ΛΟΓΩ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ,ΟΠΟΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ RALLY GR KAI ΣΤΟΥΣ 4Τ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Ο χρήστης apostolis έγραψε:
Νάμαι και 'γώ , μετά το ταξίδι της επιστροφής (Αθήνα-Γιάννενα), απο το
οποίο μου έλειπε ο .....συνοδηγός να μου διαβάζει :**5Δ αργείς 2Α > 4Δ 180 3Α+5Δ 50 ** (όργανο τάξεως !!!!!!!!! τα θαυμαστικά είναι για να χρωματιστεί η φωνή , εντάξει el-em ???)
Ήταν 'διάβασμα' απο την Ε.Δ. 'Εθνική στο Ξυλόκαστρο'Ευτυχώς , το ...αυτόγραφο , το γλύτωσα !
Η εμπειρία ήταν πραγματικά μοναδική , για κάποιον που έβλεπε τα 'πράγματα' απ' έξω.
Θα έλεγα πως ήταν η απομυθοποίηση του οδηγού ραλλύ.
Τα in-car πλάνα που είδαμε , ακούγοντας τον el-em να διαβάζει στον
Άρη Βωβό σε χωμάτινη ειδική ήταν το παντεσπάνι της τούρτας (το κερασάκι της ήταν το 'άκου' !!!).Μία πρόταση: για να ¨περνάει' καλύτερα ο χρόνος αναμονής , καλό είναι να γίνονται ....φροντιστήρια ! (τα σκονάκια απαγορεύονται )
Μία παρατήρηση (άν και έγινε ήδη): Το έντυπο υλικό που δώθηκε θα μπορούσε να ¨φτάσει¨για όλους , και γιατί όχι να είχε και το κείμενο της
παρουσίασης (εντάξει , δεν είπα να έχει και φωτοτυπίες απο τις καθαρογραμμένες απο την 'Παύλιανη' του el-em )Πάντα τέτοια , σε όλους τους συντελεστές !!!!
Αποστόλης.
Υ.Γ. Με τους μετεξεταστέους ( !!! ) , που 'έγραψαν' καλά , αλλά 'διάβασαν'
άσχημα , τί θα γίνει ??? Θα ξαναδώσουμε ?ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ,
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΕΝΑ SET ROAD-BOOK,CARNET,ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ,ΧΑΡΤΗ,YEAR BOOK,ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΤΑΝ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛ.Π.Α. ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ 'ΤΣΙΓΓΑΝΟ' ΖΗΤΙΑΝΕΥΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΑΥΤΟ,ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ 'ΞΕΧΥΛΙΣΕΙ' ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟ ΠΑΛΙΟ ΥΛΙΚΟ,ΝΑ ΣΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟ,ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΛΟ ΗΤΑΝ!!!
ΔΥΣΤΥΧΩ ΔΕΝ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΕΛΛΑ ΜΑΣ !!!!ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
ΑΓΑΠΗΤΕ cmarin,
ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΟΥ ΤΩΡΑ,ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΠΙΑΣΤΗΚΑΤΕ ΚΑΠΩΣ ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΣΗΜΕΙΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΗΤΑΝ ΙΔΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΣΗ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ.
'EL-EM'Αυτό για τις συνθήκες και την βαθμολόγηση το άκουσα και εγώ από τον Βαζάκα και την Τώνια όταν εξετάστηκα στην πρακτική εξέταση και δεν μου άρεσε. Ακούγεται σαν να δηλώσαμε όλοι συμμετοχή επειδή υπήρχε έπαθλο ένας αγώνας σαν συνοδηγός. Εγώ δήλωσα συμμετοχή για να μάθω 5 πράγματα που θα τα χρησιμοποιήσω αργότερα σε αγώνες που θα κάνω με φίλο σαν χόμπυ (όταν λέω χόμπυ δεν εννοώ για πλάκα). Πραγματικά δεν με ενδιέφερε (όχι ότι θα με χάλαγε όμως) το έπαθλο αυτό. Και αυτό που λέω αποδεικνύεται από το ότι εγώ δεν έχω σκοπό να κάνω καριέρα συνοδηγού. Είναι κάτι που θα χρειαστεί όμως για τους αγώνες που θα κάνουμε σαν χόμπυ και θα πρέπει να πάρω τον ρόλο του συνοδηγού σε κάποιους από αυτούς αλλά και για να μάθω και το πως θα έπρεπε να γράφουμε.
Το σημαντικό είναι ότι τελικά ΤΑ ΠΗΡΑ αυτά που ήθελα, αν και στην πρακτική εξέταση έβγαλα τον χειρότερο εαυτό που θα μπορούσα να βγάλω, και απλά θα ήθελα περισσότερη πρακτική ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ στα θέματα γραψίματος και διαβάσματος. Γιατί όπως και να το κάνουμε 2-2,5 ώρες αναμονής και κατά συνέπεια φαγητού και ποτού και μετά αμέσως να πρέπει να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα της ΕΞΕΤΑΣΗΣ τουλάχιστον σε εμένα δεν λειτούργησε καθόλου καλά στο να μάθω στην πρακτική αυτά που άκουσα στην θεωρία. Διαφωνώ λοιπόν με την εξέταση και επικροτώ την όση περισσότερη πρακτική εκπαίδευση, όπως επίσης και περισσότερο υλικό. Μια φωτοτυπία τουλάχιστον με κάποια σύμβολα που περιγράφουν στροφές.
Αυτά δεν τα λέω με κανένα παράπονο αλλά σαν σκέψεις που θα κάνουν το 2ο σεμινάριο πολύ καλύτερο. Ευχαριστώ όλους τους οδηγούς συνοδηγούς που πραγματικά έδωσαν όλο τον εαυτό τους περνώντας πολύ μεγάλη ταλαιπωρία γυρνώντας για 3 ώρες μέσα στην πίστα με τις πολλές στροφές, αλλά και τους κριτές που έμειναν στις θέσεις τους τις ίδιες αυτές ώρες. -
Θα ήθελα να κάνω μερικές παρατηρήσεις (καλοπροαίρετες πάντα!!!) σχετικά με το σεμινάριο που έλαβε χώρα στις 18 Φεβρουαρίου στα Μέγαρα.
- Ενώ στην σχετική ανακοίνωση που υπήρχε στο rally.gr αναφερόταν πως η πρακτική άσκηση θα διεξαγόταν σε αγωνιστικά αυτοκίνητα,στα Μέγαρα υπήρχαν renault clio 1,4.
- Υπήρξε έλλειψη χρόνου με αποτέλεσμα η θεωρητική, κυρίως, εκπαίδευση να διεξαχθεί με σχετική βιασύνη.
- Ίσως χρειάζεται καλύτερη οργάνωση του χρόνου στην πραγματοποίηση της πρακτικής ασκησης ή εκμετάλλευση του χρόνου αναμονής των εκπαιδευομένων για την πρακτική άσκηση.
- Περιορισμένος αριθμός των διαφόρων εντύπων που μοιράστηκαν.
- Πιστέυω πως χρειάζεται περισσότερη εμμονή στην διδασκαλία του 'Γραψίματος του δρόμου'.
Τα παραπάνω αποτελούν φιλικές παρατηρήσεις-προτάσεις, για την βελτίωση των επομένων.
Τέλος, σαν ιδέα πιστέυω πως είναι κάτι το έξυπνο και πρωτοποριακό για την χώρα μας.Υ.Γ. Συγχωρέστε με για την καθυστέρηση υποβολής των σκέψέων μου,αλλά υπήρχε έλλειψη χρόνου.(Εξεταστική βλεπετε!!!) Φιλικά, Φίλιππος Χιώτης.
-
Ο χρήστης hyperion έγραψε:
και να θέσω και μια ερώτηση για τη σχέση οδηγών-συνοδηγών... τα πεσμένα κολωνάκια ποιος τρέχει να τα μαζέψει από την άσφαλτο για να μην τα πάρει παραμάζωμα το επερχόμενο αυτοκίνητο ?
Ο συνοδηγός φυσικά!! Τι ερωτήσεις είναι τώρα αυτές?
(Τέτοια διαβάζει και ο δικός μου συνοδηγός και ... χαλάει)
Να απαντησω, εστω και καθυστερημενα, νομιζω πως πρεπει να ειναι αρμοδιοτητα του πιο εμπειρου απο τους δυο, για το ποια στιγμη θα το απομακρυνει και σε ποιο σημειο θα το τοποθετησει,ωστε να μην ενοχλει!!!!!!! Ετσι απλα, γιατι δε με πολυσυμφερει το 'γρηγοροτερος', ουτε το 'νεοτερος'!!!!!
(Αλλα οι οδηγοι μου φαινεται πως βγαζουν ανα πασα στιγμη καινουριους κανονες και αρμοδιοτητες οπως τους βολευει!!!!! )
ΚΑΛΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΠΡΩΤΟ ΜΑΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΣΤΟ ΡΑΛΥ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ. -
από το http://www.rally.gr:
15/11 11:16πμ] Το ’ παμε κι έγινε!
Ο νικητής του 1ου σεμιναρίου συνοδηγών που διοργάνωσε το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ και η Safetrack A.E., με τον «ΕΛ-ΕΜ» -κατά κόσμον Λώρη Μελετόπουλο- να έχει αναλάβει το όλο εγχείρημα, ο 19χρονος Νώντας Χριστοδουλόπουλος ή αλλιώς ΑΡΜΑ Junior, θα αγωνιστεί στο δεξί μπάκετ του Δημήτρη Ξανθάκου πίσω από το τιμόνι ενός Mitsubishi Evo VI στο Ράλλυ Κορίνθου! Αναμείνατε για περισσότερες λεπτομέρειες και εντυπώσεις..._Ε.Λ.Μπράβο στον Νώντα (που είχαμε παρακολουθήσει μαζί το σεμινάριο συνοδηγών) λοιπόν, που το όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Εύχόμαι ότι καλύτερο και καλό αγώνα με τον έμπειρο Δ.Ξανθάκο.
-
Ωραία θα ήταν να διαβάζαμε και τις εντυπώσεις του είτε στο forum, είτε στο rally.gr στην ενότητα εμπειρίες..αφού δεν είμασταν εμείς οι τυχεροί έτσι παιδιά
-
Ο χρήστης kamil έγραψε:
Ωραία θα ήταν να διαβάζαμε και τις εντυπώσεις του είτε στο forum, είτε στο rally.gr στην ενότητα εμπειρίες..αφού δεν είμασταν εμείς οι τυχεροί έτσι παιδιάANTE ARMAKI,ΠΙΑΣΕ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΩΣ ΤΑ ΠΕΡΑΣΕΣ ?
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ,ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΤΑ'ΠΕΣ ΕΜΕΝΑ.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
Ωραία θα ήταν να διαβάζαμε και τις εντυπώσεις του είτε στο forum, είτε στο rally.gr στην ενότητα εμπειρίες..αφού δεν είμασταν εμείς οι τυχεροί έτσι παιδιά
ANTE ARMAKI,ΠΙΑΣΕ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΩΣ ΤΑ ΠΕΡΑΣΕΣ ?
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ,ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΤΑ'ΠΕΣ ΕΜΕΝΑ.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ. ΛΙΤΟΣ-ΜΕΤΡΙΟΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΙΤΟΣ. ΑΣΕ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΒΡΕ ΛΩΡΗ. ΕΝ ΕΥΘΕΤΩ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΙ...ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΘΑ ΑΠΟΛΑΥΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΑΝΜΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ .....ΛΙΓΟ ΤΟ ΕΧΕΙΣ?
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΠΕΤΣΑΝΟΣ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΝΟΔΗΓΩΝ