-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Για να μην γεμίζουμε νέα θέματα...Μετά το πρόσφατο τρακάρισμα και τον προφυλακτήρα που θα φτιαχτεί όπως φτιαχτεί, μου ήρθε η ιδέα κάποιων προστατευτικών που βλέπω σε μερικά αυτοκίνητα που βάζουν στους προφυλακτήρες.
Μερικά είναι απαίσια αλλά άλλα είναι διακριτικά.Δεν θα τα βάλω για να μην με τρακάρουν απλά να μην αφήνει σημάδι στο νίκελ τόσο εύκολα!
Αν βάλω όμως θα βάλω σε όλο το μήκος αλλιώς θα είναι απαίσιο το θέαμα.
Εξάλλου και σε άλλα παλιά αυτοκίνητα έχω δει κατά μήκος του πίσω προφυλακτήρα κάτι τέτοιο.Επομένως, που βρίσκω με το μέτρο κάτι τέτοιο???
Πουλάνε τέτοια προστατευτικά με το μέτρο οι παρμπριζάδες. Ένας βρίσκεται στη Συγγρού, ανεβαίνοντας προς Αθήνα 50 μέτρα μετά τη γέφυρα που πάει δεξιά προς Καλλιρόης. Έχει καμιά ντουζίνα σχέδια, λεπτά, χοντρά, διακριτικά ή μη. Εγώ έχω βάλει μπροστά και πίσω και οπτικά το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό, εξαρτάται όμως και από το αυτοκίνητο και τον προφυλακτήρα που έχεις (και το χρώμα του αυτοκινήτου). Έχει σώσει το χρώμα του προφυλακτήρα πολλές φορές και είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από τις δυάδες που μπαίνουν αριστερά και δεξιά.
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Για να μην γεμίζουμε νέα θέματα...Μετά το πρόσφατο τρακάρισμα και τον προφυλακτήρα που θα φτιαχτεί όπως φτιαχτεί, μου ήρθε η ιδέα κάποιων προστατευτικών που βλέπω σε μερικά αυτοκίνητα που βάζουν στους προφυλακτήρες.
Μερικά είναι απαίσια αλλά άλλα είναι διακριτικά.Δεν θα τα βάλω για να μην με τρακάρουν απλά να μην αφήνει σημάδι στο νίκελ τόσο εύκολα!
Εξάλλου και σε άλλα παλιά αυτοκίνητα έχω δει κατά μήκος του πίσω προφυλακτήρα κάτι τέτοιο.Επομένως, που βρίσκω με το μέτρο κάτι τέτοιο???
Πουλάνε τέτοια προστατευτικά με το μέτρο οι παρμπριζάδες. Ένας βρίσκεται στη Συγγρού, ανεβαίνοντας προς Αθήνα 50 μέτρα μετά τη γέφυρα που πάει δεξιά προς Καλλιρόης. Έχει καμιά ντουζίνα σχέδια, λεπτά, χοντρά, διακριτικά ή μη. Εγώ έχω βάλει μπροστά και πίσω και οπτικά το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό, εξαρτάται όμως και από το αυτοκίνητο και τον προφυλακτήρα που έχεις (και το χρώμα του αυτοκινήτου). Έχει σώσει το χρώμα του προφυλακτήρα πολλές φορές και είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από τις δυάδες που μπαίνουν αριστερά και δεξιά (και έρχονται και ακριβότερα). Την τοποθέτηση την κάνει ο ίδιος και αν θυμάμαι καλά κοστίζει κάπου 10-15 ευρώ για κάθε προφυλακτήρα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Για να μην γεμίζουμε νέα θέματα...
Μετά το πρόσφατο τρακάρισμα και τον προφυλακτήρα που θα φτιαχτεί όπως φτιαχτεί, μου ήρθε η ιδέα κάποιων προστατευτικών που βλέπω σε μερικά αυτοκίνητα που βάζουν στους προφυλακτήρες.
Πουλάνε τέτοια προστατευτικά με το μέτρο οι παρμπριζάδες. Ένας βρίσκεται στη Συγγρού, ανεβαίνοντας προς Αθήνα 50 μέτρα μετά τη γέφυρα που πάει δεξιά προς Καλλιρόης. Έχει καμιά ντουζίνα σχέδια, λεπτά, χοντρά, διακριτικά ή μη. Εγώ έχω βάλει μπροστά και πίσω και οπτικά το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό, εξαρτάται όμως και από το αυτοκίνητο και τον προφυλακτήρα που έχεις (και το χρώμα του αυτοκινήτου). Έχει σώσει το χρώμα του προφυλακτήρα πολλές φορές και είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από τις δυάδες που μπαίνουν αριστερά και δεξιά (και έρχονται και ακριβότερα). Την τοποθέτηση την κάνει ο ίδιος και αν θυμάμαι καλά κοστίζει κάπου 10-15 ευρώ για κάθε προφυλακτήρα.
Thanks!
Θυμάσαι πως λέγεται? -
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Thanks!
Θυμάσαι πως λέγεται?Όχι, όμως αν κοιτάξεις θα το δεις. Είναι ένα μικρό μαγαζάκι 10 μέτρα από τη γωνία των πρώτων κτιρίων μετά τη γέφυρα. Μπορείς να ανεβάσεις το αμάξι στο πεζοδρόμιο, έχει ράμπα και τα κάγκελα διακόπτονται σ' εκείνο το σημείο.
(Εννοείται ότι 10-15 ευρώ ανά προφυλακτήρα κοστίζει όλη η δουλειά, όχι μόνο η τοποθέτηση:)) -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Thanks!
Θυμάσαι πως λέγεται?Όχι, όμως αν κοιτάξεις θα το δεις. Είναι ένα μικρό μαγαζάκι 10 μέτρα από τη γωνία των πρώτων κτιρίων μετά τη γέφυρα. Μπορείς να ανεβάσεις το αμάξι στο πεζοδρόμιο, έχει ράμπα και τα κάγκελα διακόπτονται σ' εκείνο το σημείο.
(Εννοείται ότι 10-15 ευρώ ανά προφυλακτήρα κοστίζει όλη η δουλειά, όχι μόνο η τοποθέτηση:))Τι εννοείς όλη η δουλειά, και όχι μόνο η τοποθέτηση?
Τι άλλο κάνει αυτός δηλαδή? -
γκουχ (πάλι σαλάτα τα έκανα) γκουχ
και να σκεφτείς ότι το έγραψα για να γίνω πιο κατανοητός .
Λοιπόν, πάμε ξανά:
η τοποθέτηση και τα υλικά έρχονται συνολικά 10-15 ευρώ (τιμές 2003) ανά προφυλακτήρα και η τιμή καθορίζεται με το μέτρο.Συμπλήρωση: οπτικά το αποτέλεσμα είναι καλό σε ένα μπλε μεταλλικό και ένα ασημί αυτοκίνητο που έχω. Η τοποθέτηση είναι καλό να γίνεται εκεί που είναι πιο πεταχτή η καμπύλη του προφυλακτήρα αν ενδιαφέρεστε ιδίως για κολωνάκια, δέντρα, γλάστρες και γενικά κάθετα εμπόδια, αν όμως έτσι μπαίνει πολύ χαμηλά, ίσως υπάρξει πρόβλημα με αυτοκίνητα που έχουν πιο ψηλούς προφυλακτήρες. Επομένως ίσως είναι καλύτερα, αναλόγως του προφυλακτήρα και του ύψους του αυτοκινήτου, να μπει το προστατευτικό πιο πάνω. Έχω δει αυτοκίνητο με δύο σειρές τέτοιου προστατευτικού, αλλά αυτό είναι εμφανισιακώς απαράδεκτο
-
ΑΝ θεωρουμε σχεδον δεδομενο οτι θα φαμε καμια γρατζουνια, τι κανουμε? δηλαδη εννοω... τι χρωμα αγοραζουμε?
πιο ειναι το πιο ευκολο σε θεμα επιδιορθωσης? Μη μεταλλικο γενικα?
ασπρο? (για να το βαφουμε με μπλανκο? ) για πειτε... -
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
ΑΝ θεωρουμε σχεδον δεδομενο οτι θα φαμε καμια γρατζουνια, τι κανουμε? δηλαδη εννοω... τι χρωμα αγοραζουμε?
πιο ειναι το πιο ευκολο σε θεμα επιδιορθωσης? Μη μεταλλικο γενικα?
ασπρο? (για να το βαφουμε με μπλανκο? ) για πειτε...Το ασημί είναι το καλύτερο κατά γενική ομολογία.
-
Ασημί και μη μεταλλικό είναι μάλλον η καλύτερη επιλογή,και το άσπρο καλό ειναι.Και μια και είσαι πρακτικός τύπος,ποτέ ζάντες αλουμινίου.
-
γιατι οχι ζαντες αλουμινιου???
γαμωτο ομορφαινουν πολυ το αμαξι! -
Τις προαλλες ενας φαναρτζης μεσα σε δευτερολεπτα εξαφανισε τελειως ενα γδαρσιμο (δεν ειχε φυγει η μπογια) απο το αυτοκινητο μου χρησιμοποιοντας μια παχυρευστη λευκη αλοιφη G3 σε μεγαλο σωληναριο με κιτρινα γραμματα αγνωστων λοιπων στοιχειων. Επειδη τωρα ανακαλυψα δυο νεες γρατζουνιες (πρεπει να εχει ξυστει κ το χρωμα δυστυχως... ) αποφασισα να την αγορασω. Στο μαγαζι λοιπον που την ζητησα μου ειπαν 'δεν την εχουμε, εχουμε ομως την Loctite της Henkel που ειναι καταπληκτικη κ την προτιμα ολος ο κοσμος!' Επειδη ο καθε εμπορος θελει να πουλησει το δικο του προϊον, υπαρχει κανεις σας παρακαλω να μου πει μια αντικειμενικη γνωμη;
-
Μην ξεχνάτε ότι όλες οι εταιρίες πουλάνε μπουκαλάκια με χρώμα του αυτοκινήτου για να διορθώνετε τις μικρογρατζουνιές. Δουλεύει καλά, περισσότερο στα πλαστικά κι όχι στο μέταλλο, μα θέλει μεγάλη προσοχή. Και συνήθως σε παράξενα χρώματα δύο συστατικών το χρώμα δεν βγαίνει ακριβώς.
-
Δεν θυμάμαι αν το 'χω ξαναβάλει, αλλά εδώ έχει εκτενείς οδηγίες για την επιδιόρθωση των γρατζουνιών:
-
Ο χρήστης tsoukas77 έγραψε:
Με την ευκαιρια που καποιος φιλος ανεφερε για μια γρατζουνια που του εκαναν,γυρω-γυρω σε ολοκληρο το αυτοκινητο,δειτε μαχαιρια στο πισω τζαμι που μου εκαναν εχθες μαλλον.Το ειδα σημερα που την επλυνα.
Δεν πρεπει να ειναι προσωπικο το θεμα,γιατι σε αυτην την περιοχη,παρκαρω το πολυ 4-5 φορες τον μηνα.
http://briefcase.pathfinder.gr/zoom/tsoukas77/19717/253170Δοκίμασες την 3M??
Έγινε τίποτα...?
-
Να υποθεσω οτι η 3Μ ειναι κολλα;
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Εγώ έχω πρόβλημα με την μπόγια, δεν έχω πολλές γρατσουνιές, αλλά έχει ξεθωριάσει από τα χρόνια και πλέον το μαύρο έχει χάσει την λάμψη του.
Θέλω να το γυαλίσω μόνος μου.
Τι αλοιφή να πάρω, χοντρή η ψιλή;
Κάποτε που είχα πάρει μία (δεν θυμάμαι τι ήταν) είχα μεγαλύτερο πρόβλημα. Αντί να το γυαλίσει, στα σημεία που πειραματίστηκα το έκανε ακόμα πιο θαμπό! Και ένα από αυτά είναι και το καπό.Για πόσο χρονών αμάξι μιλάμε? και το χρώμα είναι τελείως μουντό?Κοίτα δεν ξέρω σε τι κατάσταστη ακριβώς είναι το χρώμα του αυτοκινήτου σου αλλά υπάρχει η λύση του κερώματος από φανοπειό,το κόστος είναι γύρω στα 90 ευρώ.Τώρα αν δεν θες να μπλέξεις με μαστόρια και έχεις το χρόνο και την υπομονή,και φυσικά σου επιτρέπει η κατάσταση του χρώματος να ασχοληθείς εσύ προσωπικά άκουσε,θα αγοράσεις μια καλή αλοιφή γυαλίσματος από αξεσουάρ αυτοκινήτων(π.χ.Εagle F1) αν έχεις και αλοιφαδόρο ακόμα καλύτερα γιατί θα αποφύγεις και το τρίψιμο με το χέρι,και θα την απλώσεις τμηματικά σε όλο το αυτοκίνητο.Υπάρχει να δοκιμάσεις και το άλλο,αυτό θα το βρείς στο Prackticer είναι μια αλοιφή της SONAX που βγαίνει σε διάφορα χρώματα ανάλογα το χρώμα του αυτοκινήτου που έχεις(Μαύρο,κόκκινο κ.λ.π),φοράς γάντια γιατί τα χέρια σου θα γίνουν κατάμαυρα και περνάς πάλι το αμάξι τμηματικά.Μην σε τρομάζει το ό,τι είναι από το Prackticer είναι καλή αλοιφή και την έχω τεστάρη εδώ και 5 χρόνια και κάνει για μουντά χρώματα.
-
Λοιπόν, επειδή γύρω μας υπάρχουν πολλά ζώα, τις προάλλες πάρκαρα το αυτοκίνητο σε ένα Parking, το οποίο όμως δεν έχει ευρύχωρες θέσεις, κ μόλις γύρισα είδα μια γραμμή 80cm (με το συμπάθειο...!) να διασχίζει τις δυο πόρτες... η πλάκα είναι πως όταν το πάρκαρα, προσπάθησα να το βάλω όσο πιο μακρυά από τα γειτονικά αυτοκίνητα, κ να είναι δίπλα σε ακριβά, ούτως ώστε να προσέξουν οι ιδιοκτήτες τους... κ με το που γυρνώ βλέπω αυτή τη γραμμή, ή οποία μάλλον είναι από τον προφυλακτήρα του διπλανού, που βγήκε πάνω στη λαμαρίνα μου (έτσι με συμφέρει να πιστεύω!)... τί ζώο ο τύπος...
ερώτημα 1ο: υπάρχει κάποια αλοιφή που βγάζει τέτοιες γρατζουνιές έμαθα... από το Πράκτικερ την παίρνω ή από βενζινάδικα? τί εταιρία προτείνετε?
ερώτημα 2ο: οι γυαλιστικές αλοιφές για συντήρηση του χρώματος κάνουν δουλειά? ή είναι μονο για την ιδέα του αγοραστή? θέλουν βαμβακερό τριβείο, ή γίνεται με το χέρι? αφήνουν κατάλοιπα αν δεν στρωθουν καλά? (δε θέλω να χαλάσω το χρώμα). τί εταιρία προτείνετε?
ερώτημα 3ο: μήπως καλύτερα κάνει την δουλειά αυτή ένας λαμαρινάς? βρήκα έναν καλό κ τίμιο λαμαρινά... απλά λέω μήπως μπορώ να τα κάνω κ μόνος μου αυτά, γιατί βαριέμαι να πηγαίνω μέχρι το ρύσιο, εκεί που είναι αυτός.ευχαριστώ.
-
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=5694To θέμα κλειδώνει. Βάλτε τις ερωτήσεις στο παραπάνω θέμα [mod]
Συντήρηση χρώματος - επιδιορθωση μικρογρατζουνιων