-
Παρτε φραγκα, παρτε και ενα αυτοκίνητο και καλά να περάστε!
Δεν θα χειροκροτήσω παίδες..
Ούτε κρύο, ούτε ζέστη, απλά εκφράζει προχειρότητα η απόφαση να μην πάνε αγώνες ταχύτητας..., οπότε χάθηκαν 12 μήνες για όλους. Αλλωστε όπως το έκαναν το περασμένο χρόνο καλύτερα ποτέ ξανα σε όλα τα επίπεδα... ΠΟΤΕ!Πάμε τώρα στην ουσία... Πριμ που θυμίζουν γραμμάτια προς τους 17 και η συνέχεια...?
Η προβολή του θεσμού? Η προώθηση του θεσμού? η ευαισθησία για τους συμμετέχοντες αθλητές, για τους μηχανικούς τους και για τα ΜΜΕ που χάνουν χρήμα και χρόνο χωρίς υποστήριξη?
Για την επόμενη αγωνιστική ημέρα του νικητή, υπάρχει πρόβλεψη? Φέτος το 2004 οι όποιοι εμπλεκόμενοι ντιλερς θα το ξέρουν? Και μετά τον Κυριακούδη και τον Αρμα ποιός?
Και ποιος θα διαφυλάξει την αξιοπιστία του θεσμού αλλά και των Μικρα που όποτε χαλούσαν τον περασμένο χρόνο έφταιγαν μόνο οι οδηγοί.
Ετσι και φέτος? Οκ! Οπότε αν είναι και φιλαράκι ο υπόψηφιος πρωταθλητής και μας την σπαέι ο μπαμπάς και ο θείος του αντιπάλου κάνουμε τη διαφορά όχι μόνο χαρίζοντας εξαρτήματα αλλά φτιάχνοντας και εμείς οι ίδιοι το αυτοκίνητο του πρωταθλητή της αρεσκείας μας! Ενιαίο, είπατε? Τι ώρα γαμωτο? Κύπελλο, ναι!
Αλλά με ελευθερίες γενικώς και ότι προκύψει ώστε να μην κρυβόμασυε πίσω από το δακτυλάκι......................................................................Τώρα το ποιός θα διαφυλάξει ώστε η πορεία του θεσμού να μην εξαρτάται από το πως ξυπνάει τις ζυγές ημέρες και πως τις μονές ο υπεύθυνος, αυτό είναι μία αλλη κουβέντα.... Κρατάει άλλωστε 25 χρόνια οπότε δεν τείθεται θέμα συνενόησης...
και η θέςση του ΣΟΑΑ?
αλήθεια ο ΣΟΑΑ έχει ΔΣ....? Τρυφερα και με αγάπη ρωτάω αναλογιζόμενος πως είμαστε ανίκανοι να ενωθούμε και να αγχώσουμε-πιέσουμε-δημιουργήσουμε, ακόμα και μετά από ένα τραγικό συμβάν....
Τα ξεχ΄'ασαμε όλα και ο καθένας την πάρτη του....
Γιάννη, Θείε.. κανένα νέο γενικώς? Αποψη για το ενιαίο? άποψη για το σήμερα ή το αύριο του θεσμού αλλά κυρίως του Συνδέσμου? Κάντε κάτι, πείτε κάτι γμτ... κρίμα είναι και άδικο!
Γιάννη η θείε... Μέχρι εκεί ή έστω από όποιον εκλεγμένο μέλος του ΔΣ!Στρατισινο
-
ΣΧ αναμένουμε από ΣΟΑΑ!!!
Δεν γνωρίζω ακριβώς αλλά κάτι ψήνεται (τσικνοπέμπτη γαρ!!!)
Μόλις γίνει κάτι (σύντομα ελπίζω) θα ανακοινωθεί άμεσα!
-
ΓΙΑΤΙ ΒΡΕ ΑΡΧΗΓΕ ΤΟ ΘΕΡΙΟ (ΤΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ) ΔΕΝ ΤΟ ΞΥΠΝΑΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ? ΓΙΑΤΙ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ , ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΤΑ ΜΠΙΝΕΛΙΚΟΥΑΖ ? ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΕΣ ΚΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ , ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ cups ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ?
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ( ΕΚΤΟΣ ΑΠ' ΤΙΣ ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΛΑΣΤΙΧΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ) ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΡΙΤΣΩΝΑΣ ( ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΟΥΣΟΥΖΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΕΣΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ , ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΩΤΑΚΗ ΝΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ) ΤΟ 2004 ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΙΣ ΠΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1980-87 ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΙΣΤΕΣ !
ΟΤΑΝ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ , ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ , ΚΑΙ ΜΥΑΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ , ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΩ , ΕΣΥ ? -
Χρίστο το βούλωσα...
Δώσαμε με τον ΝΤ ψυχή και άλλα για να γίνει έντιμα και έγκυρα ο τελευταίος αγώνας του ενιαίου ώστε να κριθεί ο τίτλος χωρίς υπονοούμενα αφού μας το ζήτησε ο Σύνδεσμος του οποίου είμαι επίτιμος Πρόεδρος. Αν θες να μάθεις για τη συνέχεια ρώτα το Γιάννη Μ ή το θείο για τα υπονοούμενα και τις κατηγορίες απο τη Νισαν (ναι απο την οικογενειά μου...) αντί για το όποιο ευχαριστώ, εστω με ένα κλίσιμο του ματιού...Ηξερα οτι γιάννης πρόεδρος και μπάρμπας προσπαθούσαν να βρουν έναν τρόπο επικοινωνίας με τη Νισαν ώστε να συνεχιστεί το ενιαίο και να καλυφθεί η παράλειψη της μη διετους προκήρυξης. Η φιλία μου κυρίως με το θείο και η σχέση μου με τη Νισαν (οδήγησα για δαύτους 13 χρόνια, τα 10 ως επαγγελματίας με αμοιβή) δεν άφηνε ούτε αφήνει περιθώρια για περισσότερα. Ας τα κάνουν αυτοί μπάζα όλα. Οχι εγώ.
Ναι χρήστο η πίστα τέλος. Κια βέβαια εμείς αντε γεια στο τέλος του Ιουνίου απ΄πο τα Μέγαρα. Οι κολοσοί όπως η Τογιότα, η Νισάν και η πεζό πέρα τοπυ ότι δεν έφησαν ΠΟΤΕ ένα ευρώ στην πίστα, τώρα, σ΄ημερα λένε αντίο και σε σχέση με τη νέα αγωνιστική χρονιά... Κανένα καπ κ.λπ εκεί!
Επιμένω όσο και αν πονάω, πως η συνύπαρξη της όποιας εθνικής κατηγορίας (τι εγινε η προτασή σας για φτηνή κλάση με την εμπλοκή εταιρειών?) με εκδηλώσεις τύπου grand prix η side show η face to face είναι μονόδρομος....
Τέλος για το καπ της Νισάν... Μακάρι να δείξουν τον πραγματικό τους χαρακτήρα και να δημιουργήσουν όπως σίγουρα μπορούν να το κάνουν και εν τέλει να θυμίσουν ποιός είναι ο αρχηγός.... Αν είχα την ευθύνη και μου έλεγαν μερα παρα μέρα που εισαι παπακια με τα μαγικά σου θα εμενα στο σπίτι μου και θα έπαιρνα τις ευθύνες μου και βέβαια δεν θα κατηγορούσα τον αδελφό μου πρωί-βράδι επειδή δεν συμμετείχε στην προσπα΄θειά μου για να κουκουλώσω ή να κλείσω το στομα του όποιου αντιπολιτευόμενου αθλητή... Στα γεράματα θέλω να κοιτάω στα μάτια τα ζαχακια αλλά και τον ρενο και όλους. Λάθη νέα. Αδικία και κακή πρόθεση ΠΟΤΕ! Μακριά από εμάς.
Τέλος από μένα και από αυτό το topic και εννοείται πως πάντα οι χώροι που εκπροσωπώ είναι πανέτοιμοι να υποστηρίξουν το όποιο σοβαρό εγχείρημα στους αγωνες πέρα από το υλικό κέρδος..
Καλό κουράγιο ΦΙΛΕ!
Στρ
ΥΓ... Πως πήγε ο βασιλάκης στο σπριντ, περα από τα αποτελέσματα? ποια τα σχεδια της ΑPR για το 2004?
-
Καλα ολα αυτα που λετε και συμφωνω απολυτα και σεβομαι τις αποψεις σας!ενα θεμα ομως δεν θιξατε που πιστευω ειναι το βασικοτερο,ειδικα οσοι γνωριζεται το αυτοκινητο!το θεμα τις ασφαλειας των αγωνιζομενων!κυριε APR εσεις που γνωριζεται καλα το αυτοκινητο,πιστευεται οτι ειναι ασφαλες εκτος πιστας???τουλαχιστον στη μορφη που ειχε στο εναιο πιστευω πως δεν ειναι για να τρεχει σε ραλλυ!
φιλικα,αποκλεισμενος απ την ανωργανωσια του κρατους στην Κοζανη........ -
Ο χρήστης Nikolas-Ron έγραψε:
τουλαχιστον στη μορφη που ειχε στο εναιο πιστευω πως δεν ειναι για να τρεχει σε ραλλυ!Τι εννοείς;
-
Ο χρήστης takinen έγραψε:
τουλαχιστον στη μορφη που ειχε στο εναιο πιστευω πως δεν ειναι για να τρεχει σε ραλλυ!
Τι εννοείς;
Μιλαω κυριως για το roll cage!αν δεις το Micra θα καταλαβεις!αλλη πονεμενη ιστορια ειναι η ηλεκτρικη κρεμαγιερα αλλα γι αυτο δεν γινεται τιποτα οποτε δεν παιζει ρολο
-
Ο χρήστης sx έγραψε:
Και βέβαια εμείς αντε γεια στο τέλος του Ιουνίου απο τα Μέγαρα.Οριστικο αυτο Στρατη;
Οι κολοσοί όπως η Τογιότα, η Νισάν και η πεζό πέρα του ότι δεν έφησαν ΠΟΤΕ ένα ευρώ στην πίστα, τώρα, σημερα λένε αντίο και σε σχέση με τη νέα αγωνιστική χρονιά... Κανένα καπ κλπ εκεί!
Κολοσοι και 'φιλοι' των αγωνων αφηνουν εναν οργανωμενο χωρο με τοσες προοπτικες, ενα εργαλειο για αυτους στην τελικη να ρημαξει
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Και βέβαια εμείς αντε γεια στο τέλος του Ιουνίου απο τα Μέγαρα.
Οριστικο αυτο Στρατη;
Τι εννοείτε; Τι αντε γειά τον Ιούνιο και τι οριστικό;
Οι ΤΕΚΔΟ δεν έχουν νοικιάσει την πίστα για 10 χρόνια; Πόσα πέρασαν; 1; 2; 3; Σίγουρα όχι περισσότερα, οπότε κάτι άλλο...
Τι;
-
Καλησπέρα.
Δυστυχώς θα συμφωνήσω απόλυτα με τον sx ως προς το θυμό και την αγανάκτηση, αλλά θα το πάω και λίγο παραπέρα.
Αυτή την στιγμή η Nissan, - αλήθεια το γνωρίζει η Nissan ή είναι ουσιαστικά απόφαση ενός ανδρός;- πολύ εύστοχα, όπως άλλωστε έκανε και τόσα χρόνια που, ας μου το συγχωρέσουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι (sx) μπορεί και να κάνω λάθος, πήρε τον οδηγό τον έβαλε απέναντί της, έβαλε δίπλα της τα στελέχη της, μέτρησε τα λογιστικά της αποτελέσματα διά των στελεχών της και τα ίδια τα στελέχη έψαξαν να βρουν τι φταίει και δεν πήραμε ΄πίσω όσα υπολογίζαμε. Ήταν πολύ εύκολο στα στελέχη να δείχνουν τους αγώνες και τους οδηγούς γιά όσα αυτοί ενδεχομένως δεν έκαναν, ενώ ώφειλαν να κάνουν και αμέσως μετά να βρούν την λύση γιά το 2004, όχι γιά να πάρουν πίσω τα χαμένα, αλλά γιά να πείσουν τους παραπάνω ότι αυτοί έπραξαν ορθά, αλλά ξέρετε οι άλλοι....και γιά το λόγο αυτό φέτος θα πάμε στα ραλλύ. Και νάσαι σίγουρος sx ότι φέςτος θα φτοντίσουν να κάνουν όσα παρέλειψαν να κάνουν το 2003, γιά λόγους ευννόητους. Το φτωχό, αλλά επηρεασμένο από την αρμύρα μυαλό μου μέχρι εκεί φτάνει. Και γιά τη συνέχεια του θέματος, αφού την μία μέρα η εταιρεία αποφάσισε ότι θα παραμείνει στο θεσμό του Ενιαίου, την επόμενη, (αν αληθεύει η εξιστόρηση οδηγών άμεσα εμπλεκομένων με το θεσμό και το ΣΟΑΑ) η ίδια πάλι εταιρεία άλλαξε γνώμη και εξαφανίσθηκε ή μάλλον δεν εξαφανίσθηκε εντελώς, αφού στέλεχος της εταιρείας καλούσε έναν΄- έναν οδηγό του Ενιαίου να του πεί αν θα συμμετάσχει ή όχι σε ένα cup με το Micra και προφανώς αφού έκανε την δημοσκόπησή του (επίκαιρο) αποφάσισε να το προκηρύξει έτσι γενικά και αόριστα δημοσιεύοντας μόνο τα πριμ και όχι τον κανονισμό του νέου θεσμού, ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ, ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ και μάλιστα αυτά που θα βάζουν στο παντελόνι και όχι αυτά που θα βγάζουν.
Και αν έτσι έχουν τα πράγματα εγώ το πάω παραπέρα (το είπα στην αρχή) πέρνωντας ως αφορμή μία αρκετά σύντομη συζήτηση που είχα με άνθρωπο που εμφανίζεται κάπου - κάπου και στο φόρουμ, η αγανάκτησή μου έχει να κάνει με τους οδηγούς. Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ενεργοί στο χώρο και όχι μόνο να οδηγούν και με οποιοδήποτε αντάλλαγμα. Στην τελευταία περίπτωση είναι άτομα εξαρτημένα από αυτό που θέλουν να κάνουν και θέλουν να το κάνουν με οποιοδήποτε αντάλλαγμα. Εάν δεν τους αντιμετωπίσω ως εξαρτημένα άτομα τότε θα τους αντιμετωπίσω ως επαγγελματίες οι οποίοι τα ζυγίζουν και βλέπουν ότι από το να μην εισπράξουν τίποτε, καλό είναι και το λίγο και το εφήμερο.
Έτσι φτάνουμε στο σημείο, όπως πολύ εύστοχα αναφέρει και άλλος φίλος στο φόρουμ, η Nissan να γίνεται ρυθμιστής ενός μέρους των ελληλνικών αγώνων.
Δεν φταίει η Nissan και η κάθε εταιρεία. Βρήκαν χώρο και αλωνίζουν. Βρήκαν πεινασμένους και τους πετάνε ένα ξεροκόμματο και καθαρίζουν. Απαξιωμένο προϊόν οι αγώνες, γιατί έτσι το έκαναν κάποιο άλλοι - φωνή και ακρόαση οι νέοι μέτοχοι της νέας εταιρείας, του νέου θεσμού κ.λ.π., αλλά φωνή και ακρόαση και η αρχή του σπόρ- (με την επιφύλαξη της ελλειπούς ενημέρωσης), ρακένδυτοι παραγωγοί του προϊόντος οι οδηγοί, τους έδωσαν μία φανελίτσα και προσπαθούν να τους πείσουν ότι είναι τζάκετ γιά τα χιόνια (επίκαιρο).
Σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να εμπλέκεται ο ΣΟΑΑ, ακόμη και η ΕΘΕΑ και να γίνεται ρυθμιστής της κατάστασης. Αυτοί είναι, στο βαθμό που εκπροσωπούν τους οδηγούς, οι μόνοι που έχουν την δυνατότητα διαπραγμάτευσης - και μην μου πείτε ότι δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε, διότι θα σας πω ότι εάν οι αγώνες δεν πωλούσαν καμμία εταιρεία τόσα χρόνια δεν θα πετούσε τα λεφτά της, δεν μας έχουν βαφτίσει, δεν είναι μπαρμπάδες μας- αυτοί είναι που θα πρέπει να καθορίζουν το χώρο και όχι το κάθε στέλεχος των εταιρειών. Τα στελέχη θα πρέπει να βλέπουν το προϊόν στην βιτρίνα και αν θέλουν να το αγοράζουν , διαφορετικά θα τρέχω με Toyota και θα γράφω επάνω Νατάσα γιατί είναι η γκόμενά μου, η καψούρα μου, αυτή που βλέπω να την έχει ο απέναντι και τον ζηλεύω, αλλά όχι η Κα τάδε εταιρεία, που θέλει δωρεάν ή σχεδόν δωρεάν να με πείσει ότι είμαι άρωστος και πειναλέος ώστε μόλις μου πετάξει το κομμάτι να της κάνω τούμπες. Ας αναλογιστούμε πόσο κοστίζει μία φωτογραφία ενός ποδοσφαιριστή και πόσο μία φωτογραφία ενός οδηγού που ρισκάρει τα πάντα, που κάνει τον άλλον να αγοράζει το ΄κάθε καφεκούτι επειδή έτσι ανέντιμα τον έπεισε ότι μπορεί να πηγαίνει γρήγορα όσο και ο ίδιος, γιατί τον έπεισε ότι το αυτοκίνητό τους είναι θωρηκτό και τα βάζει με βράχους και κοτρώνια.
Καταλήγοντας θέλω να στραφώ σε οδηγούς και σε ανθρώπους που ασχολούνται τόσο με τον ΣΟΑΑ, όσο και με την διοίκηση (ΕΘΕΑ) και να ζητήσω να γίνει μία προσπάθεια να βρεί ο χώρος το χαμένο επίπεδο, αυτό που τον κάνει να υποκύπτει χωρίς αντάλλαγμα στα συμφέροντα του καθενός εμπλεκόμενου που δεν σέβεται τα πρόσωπα που ασχολούνται με αυτό που λέγεται 'αγώνες αυτοκινήτου', που θεωρεί ότι μπορεί να εξαγοράζει με μηδενικό τίμημα τον κάθε οδηγό. Προσωπικά με ενοχλεί αυτή η μεθόδευση των εταιρειών του στύλ του τόσα δείνω, τόσα αυτοκίνητα έχω, τα πηγαίνω όπου θέλω κ.λ.π., όπως με ενοχλεί και η στάση των οδηγών να ψάχνουν λογιστικά να δουν από ποιόν θα πάρουν περισσότερα, που σε κάθε περίπτωση είναι λιγότερα από αυτά που δικαιούνται να πάρουν.Και γιά να μην παρεξηγηθώ, πραγματικά εύχομαι η νέα προσπάθεια της Nissan να πάει καλά. Έχω τις επιφυλάξεις μου γιά το μέλλον αυτού του θεσμού, αφού είναι προφανές ότι το αυτοκίνητο σε ραλλύ και αναβάσεις δεν μπορεί να αναδείξει τις δυνατότητές του, αλλά αντίθετα θα παρουσιάζει ένα θέαμα που θα υστερεί από τα άλλα της ίδιας κατηγορίας. Γιά φαντασθείτε να περνάει ένα Ρ. 106 rally Ν1 και αμέσως μετά το Micra. Οι άνθρωποι της Nissan τι θα κάνουν γιαυτό; Αν έχουν σκοπό να το φορτώσουν με διάφορα καλούδια, ας πούν ευθαρσώς στον κόσμο πόσο θα στοιχίσουν αυτά, διαφορετικά το κάθισμα και η ζωνούλα θα είναι το τυράκι, όταν το Micra θα στοιχίζει όσο μία φτερούγα. Και όπως πολύ καλά λέει και ο sx ΄με ποιό τρόπο θα είναι εγγυημένη η παρουσία και η συμμετοχή των αυτοκινήτων στους αγώνες και πως θα ελέγχεται;
Εύχομαι τα μέλη του ΔΣ του ΣΟΑΑ να ξεπεράσουν την ψυχρολουσία της τελευταίας στιγμής που δέχτηκαν από την εταιρεία, με μία νέα προκήρυξη ή με την προετοιμασία μιάς νέας προκήρυξης, η ΕΘΕΑ να σκύψει πάνω στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται γιά τους αγώνες ταχύτητας και βεβαίως οι οδηγοί να αρχίσουν να σκέφτονται με μυαλά περισσότερο 'επαγγελματία'.-Φίλοι μου μη με πυροβολείτε. Οι γραμμές αυτές, που δεν είναι τίποτε άλλο από τις σκέψεις μου, εμένα τον ίδιο με κάνουν κουρέλι επειδή ακριβώς πιστεύω ότι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Έτσι θάθελα πολύ κάποιος να με πείσει γιά το αντίθετο γιά να ξαλαφρώσω, αφού καταλήξω ότι έχω κάνει λάθος. -
Από την άλλη αν βλέπω πολύ μακριά, τότε γρήγορα θα σταματήσω να βλέπω. Και το ζήτημα δεν είναι η οξύτητα της όρασής μου, αλλά η προκοπή των αγώνων στη χώρα μας και βέβαια όχι γιά μένα. Εγώ είμαι με το ένα πόδι έξω και το άλλο, που πανάθεμά το δεν θέλει να ξεκολλήσει, μέσα, είμαι και εκ πεποιθήσεως 1300άρης -δηλαδή γιά κάποιους μειωμένου ενδιαφέροντος-. Θέλω όμως, όταν γίνω ιστορικός ραλλιάρης, να βλέπω αυτή την πητσιρικαρία να τρέχει και να δείχνει τα δόντια της, και αύριο άλλους πιτσιρικάδες και αύριο άλλους να κάνουν αυτό που εγώ τότε δεν θα μπορώ να κάνω και εγώ να χαίρομαι.
Δεν μας έμεινε τίποτε άλλο με αξία φίλε SX (ΣΤΡΑΤΙΣΣΙΝΟ), APR (Χρήστο Αναγνωστόπουλε), ΓΜ (Γιάννη Μεσημέρη), Platis (Χρήστο Πλατή), Castor (Άρη Ιγγλέση) κ.α. που δεν γνωρίζω. Ας το προσφέρουμε στους νέους αυτό που δεν μπορέσαμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας τόσα χρόνια. Ας το πάρουμε απόφαση όπτι αυτό που κάνουμε αξίζει και αξίζει πολλά, τόσα που οι 'μικροί' δεν έχουν την δυνατότητα να το αγοράσουν.Χαιρετώ
LEV -
Η υπόθεση Ενιαίο πιστεύω ότι παίρνει πλέον μία πολύ κρίσιμη καμπή. Όχι λόγω Νισσάν αλλά γιατί οι συνθήκες στα αγωνιστικά δρώμενα στην Ελλάδα έχουν αλλάξει!
Έχουμε πλέον τέσσερα cups , προσοχή όχι ένα αλλά ΤΕΣΣΕΡΑ. (Toyota-Yaris , Peugeot 206 , Peugeot Junior , Nissan Micra)
Ο θεσμός του ενιαίου ήταν ένα βήμα ώστε να υπάρχει μία εμπλοκή εταιρίας στους Ελληνικούς Αγώνες και να αναδειχθούν νέοι οδηγοί. Τώρα πλέον αυτό έχει επιτευχθεί όσον αφορά τις εταιριες, αν δε υπολογίσουμε και τις Fiat- Renault - Opel που έχουν παρουσία σε επίπεδο αντιπροσωπίας ή ντήλερ τα πράγματα δεν έχουν καμμία σχέση με δέκα ή είκοσι ή τριάντα χρόνια πρίν. Όσον αφορά τους νέους οδηγούς με το Junior και το Γίνε μάλλον έχουμε καλύψει τους στόχους.
Έτσι ίσως να ολοκληρώθηκε ο βιολογικός κύκλος αυτού του θεσμού , ο οποίος όντως προσέφερε πολλά στους αγώνες. Ίσως έφτασε η ώρα να ψάξουμε και να προβληματιστούμε για την επόμενη μέρα.
Μέσα από τους προβληματισμούς μου για τον χώρο , εκεί που καταλήγω είναι ότι ο ΣΟΑΑ θα πρέπει να ασχοληθεί και να ρίξει όλη του την ενέργεια στην σωστή λειτουργία των θεσμών , στην προώθηση νέων αγωνιζομένων , στην σωστή προβολή του χώρου σε συνεργασία με τις Λέσχες , χωρίς να ξεχνάμε φυσικά τα θέματα ασφαλείας !
Τέλος ίσως να πρέπει να δημιουργηθεί μία διαδικασία επιλογής που να κατέληγε στην εκπροσώπιση των Ελληνικών χρωμάτων στο JWRC ή στο Πανευρωπαϊκό !
Ένα Έπαθλο ΣΟΑΑ που να μπορούν να το διεκδικήσουν νέα παιδιά προερχόμενα είτε από τα κάπς είτε εκτός. Ένα πρόγραμμα με προοπτική που να δημιουργήσει κάτι διαφορετικό τόσο στην προβολή όσο και στο επίπεδο των αγώνων!
Ξέρω ότι θα πείτε κάποιοι ότι ονειρεύομαι και κάποια στιγμή θα ξυπνήσω για να βρεθώ στα άδεια Μέγαρα ή στην χιονισμένη Ριτσώνα ! Έχω μάθει όμως ότι στην ζωή πετυχαίνεις όταν **έχεις **όνειρα και **δουλεύεις **για να τα πραγματοποιήσεις!
-
Castor, διαφωνώ στο Έπαθλο ΣΟΑΑ όπως το λες...
Το μικρότερο πρόβλημα θα είναι το ότι θα είναι δύσκολο να διαλέξεις κάθε χρονιά (αφού σαν έπαθλο πρέπει να είναι ετήσιο) ποιος θα εκπροσωπήσει με αντικειμενικά κριτήρια. Θα ΣΦΑΧΤΟΥΜΕ για τον ποιο 'δικό μας' θα στείλουμε, αν δεν είναι καλυμμένο αξιοκρατικά. Και με ποια αξιοκρατία θα στείλεις κάποιον; ΟΚ, βάλε να είναι μέχρι 23, ή 25, βάλε να έχει μέχρι 3 ή 4 χρόνια λισάνς, καλά ως εδώ. Άντε, και μιας και μιλάς για εξωτερικό-ράλι, να κόψουμε και τους πισταναβασάκηδες και τα πισταναβασάδικα καπ και ενιαία. Και πάλι όμως μόνο οι κλάσεις είναι 17, συν ομάδες κλπ. Θα πεις λοιπόν να μην ληφθούν υπ'όψη οι μικρές κατηγορίες πιθανώς. Μέγα λάθος!! Τότε ο Χ που τρέχει με την νεοσύστατη Α0 επειδή τόσα λεφτά έχει να διαθέσει και είναι το μεγαλύτερο ταλέντο των ελληνικών αγώνων που πέρασε ποτέ, θα μείνει αιώνιος επαθλούχος Α0... Αν πάλι το κάνεις για όλους, με τι κριτήρια θα ξέρεις πως όντως ο Χ με το Α0 είναι καλύτερος από τον Ψ με το Ν4 και τον Ζ με το Α8; Θα τους βάλεις σε αγώνα τύπου ράλι οφ τσάμπιονς; Πάλι χλωμό σε βλέπω, οπότε η αξιοπιστία - αξιοκρατία δύσκολη μου κάνει...
Αλλά ας πάμε στα σοβαρά τώρα. Άντε και βρήκαμε το σύστημα που ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ στέλνει κάθε χρόνο κάποιον έξω. Μα τον ΜακΡέι να στέλναμε, είναι φύσει αδύνατον από την πρώτη χρονιά να πρωταγωνιστήσει και να αποδείξει και να εδραιωθεί, οπότε μετά ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ να σταθεί οικονομικά τη 2η χρονιά. Οπότε θα κάνει μια τρύπα στο νερό, όπως και ο επόμενος και ο μετά από αυτόν για τον ίδιο λόγο, και μόνο πίσω θα ρίξουμε τους αγώνες, αφού τότε ΘΑ ΕΧΕΙ πάει έξω νέος Έλληνας, μόνο που θα πάει 'αδιάβαστος'...
Οι σκοποί του ΣΟΑΑ (http://www.soaa.gr/html/skopoi_tou_syndesmou.html) είναι *η δια παντός νομίμου μέσου συμβολή στη προαγωγή, προβολή και αξιοποίηση των αγώνων αυτοκινήτου στην Ελλάδα. Προς τούτο, ο σύνδεσμος πρέπει να **μεριμνά στην εξασφάλιση των απαραίτητων προϋποθέσεων *ομαλής διεξαγωγής των εκάστοτε διοργανωμένων αγώνων, θέματα διεξαγωγής, ασφάλειας, εισηγείται στους εκάστοτε διοργανωτές και τις επί τούτο αρμόδιες αρχές οτιδήποτε συμβάλει στην καλύτερη διεξαγωγή των αγώνων και εν γένει συνεργάζεται με αυτούς για την βελτίωση των αγώνων αυτοκινήτου.
Έτσι η δική μου πρόταση είναι η κατάργηση του ενιαίου στην σημερινή του μορφή για τους λόγους που πολύ σωστά έθεσες, και η προκύρηξη 'ανοιχτού ενιαίου ΣΟΑΑ', το οποίο θα είναι προσιτό ΣΕ ΟΛΟΥΣ, και θα ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ την χρήση χρημάτων για να μπορέσει κανείς να βρεθεί ψηλότερα στην κατάταξη.
Το φαντάζομαι παντός εδάφους (χώμα - άσφαλτο - πίστα - ανάβαση), χωρίς χρηματικά έπαθλα και πριμ για τους πρώτους (οι τσίγκινες δάφνες αρκούν), αλλά αντί αυτού να επιδοτείται το παράβολο από τον ΣΟΑΑ σε κάποιο ποσό αντίστοιχο σε εκείνο που θα ήταν τα πριμ, αλλά για ΟΛΟΥΣ.
Στο κύπελλο αυτό θα συμμετάσχουν αυτοκίνητα μέχρι 1400 κυβικά (για φτηνότερο), ανεξαρτήτων αν έχουν ή όχι ομολογκασιόν και θα επιβάλλεται να έχουν τα μέτρα ασφαλείας του J του Γκρούπ Ν, ενώ από μετατροπές θα επιτρέπεται οποιοδήποτε φίλτρο (στο εργοστασιακό κουτί), οποιαδήποτε εξάτμιση όπως στα Ν, οποιαδήποτε ανάρτηση και χαντολάστιχα όπως στα Ν, όριο βάρους ίδιο για όλους (πχ 850 κιλά ή 888 για ευκολότερο) και απολύτως ΚΑΜΙΑ επέμβαση στον κινητήρα, ο οποίος θα τρέχει σφραγισμένος. Ελεύθερο πρόγραμμα, αφού χλωμό το βλέπω να μπορεί να ελεγχθεί, και στο κάτω κάτω πρόγραμμα χωρίς τίποτα άλλο λίγα θα αλλάξει.Αγώνες για όλους, χωρίς να παίζουν μεγάλο ρόλο τα χρήματα, για την προαγωγή, προβολή και αξιοποίηση των αγώνων αυτοκινήτου στην Ελλάδα.
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. -
Ηταν πριν 12 μηνες που εβλεπα Φωτεινελη στην TV. Ειχε καλεσμενο στο στουντιο εναν απο το προεδριο του ΣΟΑΑ. Ο κυριος αυτος αφου επλεξε το εγκωμιο της Νισσαν, του νεου ενιαιου κλπ αρχισε να μιλαει για τη μεγαλη επιτυχια και το εργο του ΣΟΑΑ (χωρις να κανει φυσικα το κοπο να ευχαριστησει μερικους αλλους που επαιξαν το ρολο τους). Εκεινο που μου κεντρισε τη προσοχη απο τον εντυπωσιακο μονολογο ηταν η επιμονη του στο οτι ο ΣΟΑΑ ειναι αυτος που φροντισε για οοοολα τα καπς των Ελληνικων αγωνων. Θυμηθηκα τοτε οτι αυτο το επιχειρημα το ειχα ξανακουσει απο τον προεδρο του συνδεσμου.
Τωρα, 12 μηνες μετα και διαβαζοντας τα παραπανω αρχιζω να καταλαβαινω (καθυστερημενα) γιατι αυτη η σπουδη... Γιατι η σκληρη πραγματικοτητα ειναι οτι στα χερια αυτου του προεδριου ξεψυχησε το ενιαιο. Και ας πουμε οτι δεν ειναι το πρωτο απο τα συμβολα του συνδεσμου που ειχε αυτη τη τυχη.
Ανατριχιαζω με την ανεση που 'καλυπτεται' το φυτωριο απο το Γινε και το junior cup. Πρωτον, γιατι απο οτι θυμαμαι κανενα απο τα δυο δεν αποτελουν εργο ΣΟΑΑ. Δευτερον, γιατι και τα δυο απευθυνονται σε ενα συγκεκριμενο προφιλ αγωνιζομενου. Ομως τυγχανει να μην ειναι ολοι οι αγωνες ραλι. Ελεος πια...
Μιλαμε για προωθηση ταλεντων στο Ευρ.Πρ.Ραλι (ποιο?! ) και δε λεγεται λεξη για ενα Ελληνοπουλο που βρισκεται ενα σκαλοπατι κατω απο την F1. Τι και αν γεννηθηκε σε αλλη χωρα; Την Γαλανολευκη σηκωνει στα βαθρα της Ευρωπης! Ενα παιδι που με τοση θερμη εχουν αγκαλιασει οι Τ.Ε. και ο ΣΟΑΑ δεν ειχε καν την ευθυξια να το κανει επιτιμο μελος και συμβολο στους δικους μας νεους. Αλλα οχι, εμεις ονειρευομαστε racing for Greece μοντελα που εχουν εγκαταληφθει εδω και χρονια στο εξωτερικου αφου αποτελουσαν τρελα παρτι ρεμουλας.
Τελος, μια προταση. Αν θελει ο συνδεσμος να κανει κατι καλο για τους αγωνες, ας στειλει 10 πιτσιδες στη σχολη της BMW στην πιστα της Vallencia. Εκει με ελαχιστα χρηματα, εκτος απο τα βασικα της αγωνιστικης οδηγησης θα μαθουν για το ρολο του μαρκετινκ, της εκγυμνασης, των δημοσιων σχεσεων και αλλων πολλων. Πραγματα που θα τους χρησιμευσουν αμετρητες φορες πιο πολυ απο τα χαρτζιλικακια που μοιραζει καθε αντιπροσωπος. Εκει θα μαθουν Lev να ειναι επαγγελματιες, οπως τους ονειρευεσαι.
-
Go for Pole
Θα ήταν πολύ απλό να σχολίαζες απλά μία πρόταση που έγραψα παραπάνω και όπως διαφώνησε ο GeorgeTabs να διαφωνήσεις ή να συμφωνήσεις !
Το να κατηγορείς όμως το Προεδρείο του ΣΟΑΑ, τον ΣΟΑΑ γενικώτερα και να υπονοείς μέχρι και 'ρεμούλα' είναι άλλο πράγμα!!!
Μήπως την έχεις δει 'κάπως' ???
Υ.Γ.Αρχίζω να σκέφτομαι μήπως έχει δίκιο ο Χ.Πλατής και οι υπόλοιποι που δεν γράφουν ή δεν ασχολούνται???
-
Ο χρήστης Castor έγραψε:
Το να κατηγορείς όμως το Προεδρείο του ΣΟΑΑ, τον ΣΟΑΑ γενικώτερα και **να υπονοείς μέχρι και 'ρεμούλα' **είναι άλλο πράγμα!!!Ξαναδιαβασε σε παρακλω τι ειπα:
Αλλα οχι, εμεις ονειρευομαστε racing for Greece μοντελα που εχουν εγκαταληφθει εδω και χρονια στο εξωτερικο αφου αποτελουσαν τρελα παρτι ρεμουλας
και πες μου αν επιμενεις σε αυτο που εγραψες.
-
Ανατριχιαζω με την ανεση που 'καλυπτεται' το φυτωριο απο το Γινε και το junior cup.Εγώ πάλι ανατριχιάζω που την άποψη ενός μέλους του ΣΟΑΑ την παρουσιάζεις ως θέση του συνδέσμου.
Απλό μέλος είναι, Go_For_Pole, απλό μέλος σαν κι εμένα, σαν και όλους τους άλλους! Προσωπικά μάλιστα διαφώνησα με την θέση του, και όσο η άποψή του εκπροσωπεί το προεδρείο του ΣΟΑΑ, άλλο τόσο το εκπροσωπεί και η εκ διαμέτρου αντίθετη δική μου.
-
Οχι Γιωργο δεν ειπα οτι η συγκεκριμενη αποψη ειναι αποψη και του ΣΟΑΑ. Το εχει ξεκαθαρισει ο Αρης εξαλλου.
Οπουν αναφερθηκα στο ΣΟΑΑ το εκανα ρητα νομιζω. Οπου δεν υπαρχει αναφορα προφανως αναφερομαι σε προσωπικες θεσεις.
-
Αλλα οχι, εμεις ονειρευομαστε racing for Greece μοντελα που εχουν εγκαταληφθει εδω και χρονια στο εξωτερικο αφου αποτελουσαν τρελα παρτι ρεμουλαςΑν με το 'εμεις ονειρευομαστε' αναφέρεσαι στον ΣΟΑΑ ισχύουν τα παραπάνω!
Αν με το 'εμεις ονειρευομαστε' αναφέρεσαι σε έμενα ισχύουν άλλα...!
Αν με το 'εμεις ονειρευομαστε' αναφέρεσαι σε κάποιους άλλους δεν κάνει νόημα αλλά αφήνει να εννοηθεί ότι αναφέρεσαι στην προηγούμενη σου φράση:
και ο **ΣΟΑΑ **δεν ειχε καν την ευθυξια να το κανει επιτιμο μελος και συμβολο στους δικους μας νεους.
Επειδή δεν γνωρίζω τόσο καλά Ελληνικά όσο εσύ ξεκαθάρισε τι εννοείς μπάς και (αμφίβολο) συνεννοηθούμε!
-
Παμε αλλη μια προσπαθεια λοιπον:
Διαφωνω **με την ιδεα του Αρη **γιατι τετοια σχηματα- Δεν ειναι δυνατο να ειναι αξιοκρατικα στην επιλογη οδηγου (Ευστοχος ο Γιωργος)
- Δεν εξασφαλιζουν το μελλον του επιλεγμενου (Δυο φορες ευστοχος ο Γιωργος)
- Ιστορικα στο φιναλε τους καταληγουν σε τρελα παρτι ρεμουλας. Ενδεικτικα αναφερω το Racing for Spain που εκανε πλουσιους αρκετους μανατζαρεους στην Αγγλια χωρις να βγαλει ουτε εναν αστερι, τα πακετα που εδωσε η CSAI στον Coloni για να βρει τιμονι στην F3000 ο Tocaccelo βαζοντας στην ακρη (και παραλιγο καταστρεφοντας ) καποιον πολυπρωταθλητη του καρτ ονοματι Pantano και τους φοβερους Αργεντινους που μετα απο κατι χρονια καταθεσεων σε Ιταλικες και Γερμανικες ομαδες εβγαλαν στην F1 τον Tuero που πηγε απατος. Τετοιο σχημα με διαρκεια εχουν καταφερει να κανουν αποτελεσματικα μονο οι Γαλλοι. Νομιζω οτι αποτελουν την εξαιρεση που κανει τον κανονα. Εξαλου οι προυποθεσεις εκει ειναι για πολλους λογους πολυ πιο ευνοικες απο οτι θα ηταν ποτε δυνατο να ειναι οι δικες μας.
Ομως νομιζω οτι παραναλυθηκε μια και μοναδικη φραση και στεναχωριεμαι που τα υπολοιπα περασαν ασχολιαστα. Ακομη περισσοτερο στεναχωριεμαι που κανεις δε κανει το κοπο να μεταφερει την επισημη θεση του ΣΟΑΑ. Προφανως δε τους συγκινει η μονη διοδος επικοινωνιας με αυτους που πηγαινουν στα βουνα και στις πιστες για να τους χειροκροτησουν.
-
Αν ήμουν 20 χρονών θα ήθελα να μπω και εγώ στο ριγκ και να βαρώ αντιπάλους μέχρι να με χειροκροτήσει το κοινό ως τον καλύτερο ( ή τουλάχιστον να πέσω μαχόμενος).
Τώρα στα 32 μου απλά παρατηρώ και έχω μείνει χάνος...
Μα τόσο χαμηλή νοημοσύνη έχω (πιθανόν)? Γιατί υπάρχει τέτοια διχωγνωμία? Το έχω ξαναπεί αλλά φυσικά και φυσιολογικά πήρα 0 απαντήσεις και σχόλια. Η όλη αποτυχία αρχίζει και τελειώνει εκεί που ξεκινά ο θρόνος που ορισμένοι έφτιαξαν μόνοι τους για την πάρτη τους. Οι άλλοι πρέπει να ακούνε και σιωπαίνουν. Είναι ο νόμος των ισχυρών αυτός.
Παρόλα αυτά, το αστείο, πια, θέμα 'ελληνικοί αγώνες και πρόοδος τους' ΔΕΝ θα λυθεί ποτέ για τους εξής λόγους:- Δεν έχουμε αυτοκινητοβιομηχανία
- Δεν μας απασχολεί η μακροπρόθεσμη επιτυχία που ενδεχομένως δεν θα απολαύσουμε
- Δεν έχουμε ιδέα από μάρκετινγκ
- Ότι φάμε και ότι πιούμε και ότι !@%%%# σήμερα
-
Αληθεια, με τα Micra τι γινεται; Θα μεινουν τα ιδια σε προδιαγραφες; Ποιοι θα τρεξουν;
ΕΝΙΑΙΟ, CUP ??? 2004