-
Ο χρήστης servmx έγραψε:
...
Δέν γίνεται νά κρατάει όπλο κάποιος,πού τό μόνο πράγμα πού μπορεί νά κρατήσει είναι τό πουλί του.Τελεία καί παύλα.
Πρέπει νά υπάρξουν διαδικασίες οι οποίες νά καθορίζουν τό ποιός θά μπορεί νά φέρει όπλο.
Δέν μπορώ νά τό διανοηθώ ότι μπορεί νά πάω βόλτα καί νά μέ πυροβολήσει ο οποιοσδήποτε βλάξ πού τού δώσανε όπλο στό χέρι,επειδή είχε κάποιο μέσο γιά νά γίνει δημόσιος υπάλληλος.Κατάλαβα προτιμάς να αρπάξεις καμμιά σφαίρα από κανένα σωματέμπορο, ή έμπορο ναρκωτικών ή δολοφόνο ή μανιακό, ο οποίος έτυχε να βρεθεί στο δρόμο σου και σου χάλασε την ηρεμία της βόλτας σου.
Ερώτηση:
Δεν αυξάνει το αίσθημα ασφάλειας η ύπαρξη αρκετών μπλόκων κατά μήκος των Εθνικών Οδών και μάλιστα σε 24 ώρη βάση, τα οποία διενεργούν το στοιχειώδη έλεγχο χαρτιών και του αυτοκινήτου ή μήπως δε σταματάμε ούτε εκεί?Γιάννης
Μάλλον δέν κατάλαβες τί λέω.
Λέω ότι,θά πρέπει νά υπάρχει αξιολόγηση ατόμων πού μπορούν νά κρατάνε όπλο στά σώματα ασφαλείας.Δέν συμφωνείς μέ αυτό;
Τώρα γιά τούς πολίτες,μάλλον δέν μπορεί νά γίνει καμμία αξιολόγηση,λόγω τού ότι,κυκλοφορούν παράνομα όπλα,τά οποία δέν μπορεί νά ελεγχθεί σέ ποιόν θά πάνε.
Πού διαφωνείς ακριβώς; -
Έγραψα παραπάνω ότι το όπλο είναι πολύ μεγάλη ευθύνη. Συνεπώς, δεν είναι δυνατόν ο καθένας να έχει δικαίωμα να οπλοφορεί, ανεξαρτήτως του αν ανήκει στα σώματα ασφαλείας ή όχι. Απαιτείται κατάλληλη ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ περί του τι ακριβώς σημαίνει όπλο και καλλιέργεια υπευθυνότητας και σοβαρότητας.
-
παιδιά συζητώντας με γνωστό μου απο την Κύπρο μου είπε οτι όταν απολύονται απο το στρατό τους δίνουν όπλο το οποίο κα φυλάνε στο σπίτι τους.
αν θυμάμαι καλά, μια φορά το χρόνο τους καλούν για μετεκπαίδευση και ελένχουν το όπλο καθώς και τις σφαίρες που τους έχουν δώσει οτι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί...βέβαια είναι εντελώς διαφορετικός ο λόγος της κατοχής όπλου σε αυτή την περίπτωση, αλλά δεν πάυει ο κάθε ένας!!! λογικός και μη να έχει στην κατοχή του όπλο -
Εμ, όταν νιώθεις την ανάσα των Γκρίζων Λύκων στο σβέρκο σου, πρέπει να είσαι έτοιμος να πολεμήσεις... Τι νόμιζες; Ότι κάθε γωνιά του Ελληνισμού ζει στην ψευδαίσθηση ασφάλειας και άνεσης της Αθήνας;
-
Ο χρήστης kamil έγραψε:
παιδιά συζητώντας με γνωστό μου απο την Κύπρο μου είπε οτι όταν απολύονται απο το στρατό τους δίνουν όπλο το οποίο κα φυλάνε στο σπίτι τους.
αν θυμάμαι καλά, μια φορά το χρόνο τους καλούν για μετεκπαίδευση και ελένχουν το όπλο καθώς και τις σφαίρες που τους έχουν δώσει οτι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί...βέβαια είναι εντελώς διαφορετικός ο λόγος της κατοχής όπλου σε αυτή την περίπτωση, αλλά δεν πάυει ο κάθε ένας!!! λογικός και μη να έχει στην κατοχή του όπλοΠαρόλ' αυτά όμως, σπάνια ακούμε να γίνονται παρατράγουδα με Κύπριους. Αλήθεια συμβαίνει αυτό; Θα ρωτήσω φίλους μου Κυπρίους.
Πιστεύω πως ο καθένας επιτρέπεται να έχει όπλα στο σπίτι του, αρκεί να είναι εως κάποιου διαμετρήματος και όχι Καλάσνικωφ! -
Ο χρήστης kamil έγραψε:
αν θυμάμαι καλά, μια φορά το χρόνο τους καλούν για μετεκπαίδευση και ελένχουν το όπλο καθώς και τις σφαίρες που τους έχουν δώσει οτι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί...βέβαια είναι εντελώς διαφορετικός ο λόγος της κατοχής όπλου σε αυτή την περίπτωση, αλλά δεν πάυει ο κάθε ένας!!! λογικός και μη να έχει στην κατοχή του όπλοOι περιστασεις και οι συνθηκες στον Στρατο ειναι τελειως διαφορετικες απο τα σωματα ασφαλειας.Και εδω στην Ελλαδα καθε στρατευσιμος εχει ελθει σε μακροχρονη η βραχυβια επαφη με οπλο (εκτος απο τις ντακοταρες ) και εχουν γινει ΤΑ ιλαροτραγικα.Αλλα ας τα'φησουμε ,ειναι αλλου παπα ευαγγελιο.
-
Το έχω ακούσει κι εγώ από Κύπριους φοιτητές. Πρέπει να ισχύει.
-
Στήν Κύπρο,υπάρχει τό δόγμα τής παλλαικής άμυνας.Οσοι απολύωνται από τό στρατό,κρατάνε στό σπίτι τούς,τό όπλο τους.Κάτι σάν τή δική μας εθνοφυλακή.Αυτό πού δέν ξέρω,είναι άν έχουν καί πυρομαχικά στό σπίτι.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Oι περιστασεις και οι συνθηκες στον Στρατο ειναι τελειως διαφορετικες απο τα σωματα ασφαλειας.Και εδω στην Ελλαδα καθε στρατευσιμος εχει ελθει σε μακροχρονη η βραχυβια επαφη με οπλο (εκτος απο τις ντακοταρες ) και εχουν γινει ΤΑ ιλαροτραγικα.Αλλα ας τα'φησουμε ,ειναι αλλου παπα ευαγγελιο.
Το πιο light είναι το...
'Θα μελαγχολήσω, το G3 μου, το G3 μου δεν ξέρω να οπλίσω...'
-
Ο χρήστης tifosaros έγραψε:
Πιστεύω πως ο καθένας επιτρέπεται να έχει όπλα στο σπίτι του, αρκεί να είναι εως κάποιου διαμετρήματος και όχι Καλάσνικωφ!Μην ξεχνάμε ότι ήδη όποιος θέλει μπορεί να έχει κυνηγετικό όπλο στο σπίτι του. Αν εννοείς για πιστόλια και 'άλλα' όπλα μπορείς να μου εξηγήσεις τι πετυχαίνεις και τι δεν μπορείς να πετύχεις έχοντας στο σπίτι σου ένα μικρότερου διαμετρήματος όπλο αντί για καλάσνικοφ? Δηλαδή με τι κριτήριο (εννοώ ποια η σκέψη σου ως νομοθέτης και όχι τεχνικό χαρακτηριστικό) θα τα ξεχωρίσεις και τι θα καταφέρεις με το διαχωρισμό? Σημειωτέον είμαι γενικά φίλος των πυροβόλων όπλων, του κυνηγίου (αν και δεν είμαι κυνηγός) και των σχετικών με όπλα αθλημάτων.
-
Παιδιά, στην Κύπρο, τελειώνοντας από το στρατό είσαι φυσικά έφεδρος και από μια ηλικία και πάνω εθνοφύλακας μέχρι τα 55-60 νομίζω. Όπλα έχουν όλοι και αν δεν κάνω λάθος 500 σφαίρες σε σφραγισμένο κουτί, οι οποίες μπορούν να ελεγχθούν ανά πάσα στιγμή όμως και αν λείπουν έχεις πρόβλημα. Αν δεν κάνω λάθος υπάρχουν και πολυβομβιδοβόλα κλπ σε σπίτια, αλλά για το τελευταίο δεν είμαι σίγουρος. Τρεις φορές το χρόνο οι έφεδροι και οι εθνοφύλακες παρουσιάζονται για άσκηση κτλ. Δεν υπάρχουν ουσιαστικά προβλήματα με τα όπλα αυτά. Ο καθένας ξέρει γιατί το έχει. Μια φορά μόνο νομίζω, σε μια διάρρηξη κλάπηκε το όπλο κάποιου και έγινε θέμα. Κυνηγετικά εννοείται ότι επιτρέπονται όπως παντού, με την αντίστοιχη άδεια. Άλλα όπλα απαγορεύεται να έχεις στην κατοχή σου, όπως κι εδώ.
Να θυμίσω ότι στην Κύπρο η θητεία είναι εικοσιπεντάμηνη (μέχρι πριν 2 χρόνια ήταν 26 μήνες ) και στρατό πάνε όλοι μόλις τελειώσουν το σχολείο, στα 18 δηλαδή. -
Ο χρήστης mkiii έγραψε:
...
ΔΗλαδη Πυργος, Ηλεια σε τι ειναι καλυτερα?Όλα κι' όλα, κόφτε την πλάκα και μη συγκρίνουμε τ' ασύγκριτα.
Το δικό μας χόρτο, τόπε κι ο προηγούμενος Νομάρχης μας (και μετέπειτα πρόεδρος μεγάλου Αθηναϊκού νοσοκομείου), είναι το καλύτερο απ' όλα.
Αυτά, για την αποκατάσταση της αλήθειας!!!!!!!!!!! -
Πούρα Μελιβοίας! Τα καλύτερα!
-
Και τι γινεται με τις σφαιρες και την πολυκαιρια; (υγρασια κτλ)
Καθε τοσο καιρο πρεπει να δοκιμαζονται (η εστω να τι φερνουν στην ασκηση και να αλλαζονται) αλλοιως οταν τις χρειαστουν μπορει να μην δουλεψουν.Ν.
Ο χρήστης TheoRallye έγραψε:
Παιδιά, στην Κύπρο, τελειώνοντας από το στρατό είσαι φυσικά έφεδρος και από μια ηλικία και πάνω εθνοφύλακας μέχρι τα 55-60 νομίζω. Όπλα έχουν όλοι και αν δεν κάνω λάθος 500 σφαίρες σε σφραγισμένο κουτί, οι οποίες μπορούν να ελεγχθούν ανά πάσα στιγμή όμως και αν λείπουν έχεις πρόβλημα. Αν δεν κάνω λάθος υπάρχουν και πολυβομβιδοβόλα κλπ σε σπίτια, αλλά για το τελευταίο δεν είμαι σίγουρος. Τρεις φορές το χρόνο οι έφεδροι και οι εθνοφύλακες παρουσιάζονται για άσκηση κτλ. Δεν υπάρχουν ουσιαστικά προβλήματα με τα όπλα αυτά. Ο καθένας ξέρει γιατί το έχει. Μια φορά μόνο νομίζω, σε μια διάρρηξη κλάπηκε το όπλο κάποιου και έγινε θέμα. Κυνηγετικά εννοείται ότι επιτρέπονται όπως παντού, με την αντίστοιχη άδεια. Άλλα όπλα απαγορεύεται να έχεις στην κατοχή σου, όπως κι εδώ.
Να θυμίσω ότι στην Κύπρο η θητεία είναι εικοσιπεντάμηνη (μέχρι πριν 2 χρόνια ήταν 26 μήνες ) και στρατό πάνε όλοι μόλις τελειώσουν το σχολείο, στα 18 δηλαδή. -
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Καθε τοσο καιρο πρεπει να δοκιμαζονται (η εστω να τι φερνουν στην ασκηση και να αλλαζονται) αλλοιως οταν τις χρειαστουν μπορει να μην δουλεψουν.Το μπαρούτι είναι σαν το κρασί: Όσο πιό παλαιό, τόσο καλύτερο.
Γι αυτό σκάνε ακόμα νάρκες δεκαετιών, που δεν είναι και προστατευμένες σε ειδικές συσκευασίες. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Καθε τοσο καιρο πρεπει να δοκιμαζονται (η εστω να τι φερνουν στην ασκηση και να αλλαζονται) αλλοιως οταν τις χρειαστουν μπορει να μην δουλεψουν.Το μπαρούτι είναι σαν το κρασί: Όσο πιό παλαιό, τόσο καλύτερο.
Γι αυτό σκάνε ακόμα νάρκες δεκαετιών, που δεν είναι και προστατευμένες σε ειδικές συσκευασίες.Ενδιαφερον γιατι πριν κατι χρονια ειχαμε παει κυνηγι με τον ξαδελφο μου και ειχε παλλια φυσιγγια στο δικανο. Καθε φορα δεν αναβε. Απο τις δεκα φορες που βαρεσε μονο μια δυο ηταν καλες. Οι ναρκες ειναι μεν παλιες αλλα φανταζομαι ειναι προστατευμενες στην θηκη τους γιατι φυσικα ειναι πεταμενες μεσα στο χωμα και δεν πρεπει να επιερεαζονται απο λασπη νερο/βροχη. Οι σφαιρες ειναι αλλο πραγμα.
Ν.
-
Η πυρίτιδες όλες είναι ευπαθείς στήν υγρασία.Ο κάθε τύπος πυρίτιδας όμως μέ διαφορετικό τρόπο.Παρόλα αυτά συνεχίζουν νά δουλεύουν ακόμα καί έτσι.Αλλωστε δέν μιλάμε γιά βρεγμένη πυρίτιδα.Απλά έχει μεγαλύτερο τού κανονικού(καί η πυρίτιδα έχει από κατασκευής κάποιο ποσοστό υγρασίας) ποσοστό υγρασίας.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Στην Κρήτη απλά φοβούνται μην τυχόν και οι Χανιώτες και οι Ρεθυμνιώτες καμιά φορά πάρουν τα όπλα και πετάξουν τα καλά παιδιά της αμερικάνικης βάσης στη θάλασσα... Βλέπετε, σχεδόν κάθε μέρα έχουμε και ένα βίαιο επεισόδιο με πρωταγωνιστή/ές στρατιωτικό/ούς της βάσης της Σούδας ή τα 'καλά παιδιά' που βγαίνουν απ'τα αεροπλανοφόρα και νομίζουν ότι μπορούν να δέρνουν, να διαρρηγνύουν σπίτια, να βιάζουν και να ληστεύουν.Και αυτά τα λέω χωρίς υπερβολή. Η Κρήτη είναι καζάνι που βράζει. Οι μοναδικοί που θέλουν τους αμερικάνους εδώ είναι οι ιδιοκτήτες διάφορων κακόφημων μπαρ και κλαμπ, καθώς και οι ιδιοκτήτες των σπιτιών της οδού Μίνωος (όσοι ξέρουν από Χανιά ξέρουν τι ακριβώς θα βρουν στη Μίνωος).
Ενδιαφέρουσα άποψη!
Αρκετοί Χανιώτες που γνωρίζω έχουν τελείως διαφορετική άποψη από τη δική σου. -
Εγώ πάντως ζω στα Χανιά, συναναστρέφομαι με πολλούς Χανιώτες πολίτες και αυτό μεταφέρω. Οι μοναδικοί που γνωρίζω ότι θέλουν τους αμερικάνους είναι οι ιδιοκτήτες ορισμένων μπαρ (τα οποία δεν είναι συνήθως τα μπαρ στα οποία θα πας με το κορίτσι σου ή την παρέα σου - καταλαβαίνεις τι ακριβώς εννοώ) και, βέβαια, οι της οδού Μίνωος. Αυτοί όμως δεν ενδιαφέρονται για την πόλη, αλλά για το πώς θα γίνει κατανάλωση ποτών, γιατί, όπως μου έλεγε ένας (συγκεκριμένα αυτός που έχει την καφετέρια 'Γαλήνη' στο παλιό λιμάνι), αυτοί το ευρώ το βλέπουν ως κάτι που τους το δώσανε για να το ξοδέψουν και δε λογαριάζουν ρέστα κλπ. Απλά πληρώνουν και λένε 'κράτα τα ρέστα', γιατί το ευρώ δεν θα το ξαναχρειαστούν. Όσον αφορά το τι γίνεται κάθε φορά που έχουν έξοδο, ας πούμε πως ο κόσμος τους βλέπει κι αλλάζει πεζοδρόμιο, γιατί δεν νιώθει ασφαλής κοντά τους.
Υπόψιν μάλιστα ότι έχουν γίνει και διαδηλώσεις για τις βίαιες επιθέσεις, τις ληστείες, τις απόπειρες βιασμού, τους ξυλοδαρμούς και άλλα ωραία πράγματα που κάνουν τα καλά αυτά παιδιά.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ!!! Είναι απλά υπάλληλοι του Υπυργείου Δημοσίας Τάξης. Το ασφαλιστικό τους ταμείο είναι το ΙΚΑ.
Για αυτό και στα μπλόκα είναι πάντα μαζί τους αστυνομικός. Δεν μπορούν να βεβαιώσουν παράβαση κ.λ.π.
Θέλουν να γίνουν όμως και κάνουν 'αγώνες' για αυτό.Διόρθωση στα παραπάνω. Οι Ειδικοί Φρουροί ανήκουν στη δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας και αποτελούν ξεχωριστό Σώμα. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τους συνοριοφύλακες που αποτελούν το Σώμα Δίωξης Λαθρομεταναστών.
Τώρα πια έχουν ενοποιηθεί και στο ασφαλιστικό.
... ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ Σ' ΑΓΑΠΩ ...