-
Λογικά θα έχει γραφτεί και πιο πάνω....αρκεί να το ζεστάνεις με πιστολάκι ή άλλο μέσο και βγαίνει πανεύκολα χωρίς να αφήσει ιδιαίτερα υπολείμματα..
-
Ο χρήστης k_kb312 έγραψε:
Επαναφέρω το θέμα...Σε ποιά σημεία του παρμπρίζ πρέπει να κολληθεί το σήμα τελών?
Το λέει στο πίσω μέρος του σηματακίου.
Όπως κάθεσαι στην θέση του οδηγού και βλέπεις το παρ μπριζ, επάνω αριστερά, κάτω αριστερά και στο κέντρο στο σημείο του καθρέπτη.
Εγώ το κολλάω επάνω δεξιά. Μου τη δίνει να το χω μπροστά στα μάτια μου. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Γιατί πολλοί έχουν όλα τα σήματα των τελευταίων ακόμα και 10 ετών κολλημένα? Απλά δεν μπορούν να τα ξεκολήσουν? Σοβαρά ρωτάω.
Βασικά βγαίνουν δύσκολα. Ή τουλάχιστον πρέπει να ασχοληθεί κάποιος αρκετή ωρα για να το ξεκολλήσει. Βαρετή δουλειά!
Εγώ -με λίγη χειροτεχνία- σε ένα κομμάτι διαφανο αυτοκόλλητο (απ' αυτό που έντυναν παλιά τα σχολικά βιβλία) τα κολλάω ανάποδα και κολλάω στο τζάμι το αυτοκόλλητο. Κάθε χρόνο μετά την Πρωτοχρονιά βγαίνει εύκολα για να βάλω το καινούριο. Το ίδιο κάνω και για το απόκομμα της ασφάλειας.Βγαίνουν πανεύκολα αν χρησιμοποιήσεις το εργαλείο (ξύστρα) που καθαρίζουμε τις κεραμικές εστίες και τα τζάμια. Με λίγο οινόπνευμα ή βενζίνη φεύγουν και τα υπολείμματα απο τις κόλλες και είσαι έτοιμος.
-
-
Εγώ πάντως το κολλάω πίσω από τον κεντρικό καθρέφτη για να μην το βλέπω. Και το σήμα της ασφάλειας δεν είναι υποχρεωτικό πλέον να το κολλάς.
-
Τι σεσουάρ και ξύστρες ρε σεις? Εγώ το τραβάω προσεκτικά και βγαίνει σε 1 λεπτό.
Άσχετα από αυτό μήπως πολλοί που δεν τα βγάζουν πιστεύουν ότι πρέπει να τα έχεις όλα κολλημένα πάντα. Δεν μπορώ να καταλάβω πως κυκλοφορούν με τέτοια παρμπρίζ -
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Άσχετα από αυτό μήπως πολλοί που δεν τα βγάζουν πιστεύουν ότι πρέπει να τα έχεις όλα κολλημένα πάντα. Δεν μπορώ να καταλάβω πως κυκλοφορούν με τέτοια παρμπρίζ
Δεν εχουν σκίαδα
-
Ενας φίλος έβαζε το σήμα και την ασφάλεια σε αυτοκόλλητη θήκη στο φινιστρίνι στην πίσω από του συνοδηγού πόρτα. Εκεί δίπλα είχε και την βάση για να κάθεται το παιδί του. Τα περσινά τα έχασε ... και δεν τα βρήκε! ( )
Ακριβό για γευμα παιδιού και χωρίς να χορτάσει κιόλας!!!
Αγόρασε ένα σήμα επιπλέον και το κόλλησε στις προβλεπόμενες θέσεις. -
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Όπως κάθεσαι στην θέση του οδηγού και βλέπεις το παρ μπριζ, επάνω αριστερά, κάτω αριστερά και στο κέντρο στο σημείο του καθρέπτη.
Εγώ το κολλάω επάνω δεξιά. Μου τη δίνει να το χω μπροστά στα μάτια μου.Επειδή οι μπάτσοι ώρες ώρες το ψειρίζουν πάρα πολύ, ικανούς τους έχω να σου κόψουν πρόστιμο για λάθος θέση στο σήμα. Δίπλα στον καθρέφτη το έχω οπότε είμαι οκ.
Άσχετο. Το ασφαλιστήριο σίγουρα δεν υποχρεούμαστε να το 'χουμε στο τζάμι?
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Τι σεσουάρ και ξύστρες ρε σεις? Εγώ το τραβάω προσεκτικά και βγαίνει σε 1 λεπτό.Και εγώ το ίδιο, ένα κόκκινο φανάρι χρειάζομαι και το έχω βγάλει σε 1 κομμάτι συνήθως. Την κόλλα που μένει πάντως, την κρατάω μετά κάνα 2-3 χρόνια. Πίσω από τον καθρέπτη μπαίνει και στα δικά μου μπαρμπριτζ.
-
Tα πρώτα σήματα ειναι γεγονός εβγαιναν πολύ δύσκολα. Τα τελευταία 2-3 χρόνια μαλλόν αλλαξαν προμηθευτή και βγαινουν σχετικά εύκολα. Α
-
Ο χρήστης GIOSOU έγραψε:
@Bayern7,
δηλαδή αν το κολλήσεις στο πλαϊνό τριγωνικό παραθυράκι η το βάλεις στην θήκη που κολλάς την ασφάλεια υπάρχει πρόβλημα;Στην θήκη απαγορεύεται να το έχεις. Πρέπει να είναι κολλημένο στο τζάμι, οπως και δήποτε.
Τώρα αν είναι κολλημένο δεξιά και όχι αριστερά, πρέπει να πέσεις σε πολύ μαλάκα μπάτσο για να σου κάνει θέμα. Δεν νομίζω να προβλέπεται και πρόστιμο γι αυτό, απλά λίγο πρήξιμο.Άσχετο. Το ασφαλιστήριο σίγουρα δεν υποχρεούμαστε να το 'χουμε στο τζάμι?
Σίγουρα. Απλά πρέπει να έχεις το σχετικό απόκομμα του ασφαλιστηρίου μαζί σου. Εγώ το έχω στο ντουλαπάκι.
-
Tο σηματάκι το ξεκολλάω πάντα αντίθετα κάνω συλλογή απο Ελβετικές βινιέτες. Φυσικά δεν πρόκειται να φτάστω ποτέ στα επίπεδα του Ολλανδού καπετάνιου
-
Χτες που αφησα το αμαξι στην Hertz για αλλαγη παρμπριζ, ενω φυσικα οι βασεις e-pass&teo ειχαν βγε,ι με εκπληξη βρηκα το σηματακι ξανακολλημένο !! τα μαστορια θα χουν γινει μαστορια στην διαδικασία!
-
Πολύ απλό είναι. Ξεκολάς με σπάτουλα και ξανακολάς.
-
Ήρθε σήμερα Σαββατιάτικα !! ραβασάκι από την εφορία με το οποίο με ειδοποιεί οτι χρωστώ τα τέλη κυκλοφορίας του 2006 , 2008 ενώ εκκρεμεί του 2009 . Σούμα για τις 2 χρονιές 186+186=372e .
Πράγματι δεν τα έχω πληρώσει αλλά θα πληρώσω ευχαρίστως αν τα πάρουν από τον Τόλη ( Βοσκόπουλο) ή αν καταργηθούν οι νόμοι με τις παραγραφές για τις ευθύνες υπουργών και μπει κάποιος από δαύτους φυλακή.
Εγώ δηλ. πώς καλούμαι να καταβάλω πρόστιμο για κάτι που έγινε το 2006; -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Ήρθε σήμερα Σαββατιάτικα !! ραβασάκι από την εφορία με το οποίο με ειδοποιεί οτι χρωστώ τα τέλη κυκλοφορίας του 2006 , 2008 ενώ εκκρεμεί του 2009 . Σούμα για τις 2 χρονιές 186+186=372e .
Πράγματι δεν τα έχω πληρώσει αλλά θα πληρώσω ευχαρίστως αν τα πάρουν από τον Τόλη ( Βοσκόπουλο) ή αν καταργηθούν οι νόμοι με τις παραγραφές για τις ευθύνες υπουργών και μπει κάποιος από δαύτους φυλακή.
Εγώ δηλ. πώς καλούμαι να καταβάλω πρόστιμο για κάτι που έγινε το 2006;Αλήθεια γιατί μόνο 2 χρονιές. Το 2009 είναι νωρίς για να στο ζητήσουνε;
Οι τιμές είναι οι κανονικές ή επαυξημένες;
Πώς σε αναγκάζουν να τα δώσεις; Εννοώ θα στα χρεώσουν αυτόματα στην εκκαθάριση ή απλά στο λένε όπως στο είπαν και τότε στην ώρα τους και τους έγραψες;
Το ότι με τη δική σου συμπεριφορά ζημίωσες το κράτος από έσοδο το οποίο είχε υπολογίσει το περνάς στο ντούκου και ασχολείσαι με το τί κάνουν οι άλλοι. Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέττω... Και βέβαια θα έπρεπε να ξέρεις ότι δεν μπορείς να βάζεις τον εαυτό σου στην ίδια θέση με όσους έχουν φάει εκατομμύρια.... αυτοί βρίσκουν λύσεις που συμφέρουν... -
Για το 2009 είτε δεν έχουν στοιχεία είτε μου κάνουν χάρη. MAtiz έχω άρα κάπου στα 90-110 το χρόνο πλήρωνα κανονικά.
Το μπιλετάκι είναι ειδοποίηση να περάσω από την εφορία εντός 10 ημερών για να εξηγήσω τους λόγους που δεν πλήρωσα και να παρουσιάσω τυχών αποδείξεις πληρωμής.
Πράγματι η συμπεριφορά μου δεν ήταν σωστή αλλά εκείνες τις εποχές είχα πολλά νεύρα με αυτά που έβλεπα και δεν άντεχα να πληρώνω. Κακώς μεν αλλά.
Πάντως αν είναι μάγκες ας πάρουν τα εκατομμύρια πρώτα και μετά τους τα δίνω κι εγώ. -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Πάντως αν είναι μάγκες ας πάρουν τα εκατομμύρια πρώτα και μετά τους τα δίνω κι εγώ.Μάγκες με την έννοια που κακώς έχει επικρατήσει είναι αυτοί που τρώνε τα εκατομμύρια... και αυτούς δεν τους φτάνουνε γιατί δεν είναι αρκετά μάγκες....
Το πιθανότερο είναι ότι έβαλαν τίποτα κακόμοιρους νέους των 700 και βγάλε ευρώ να ψειρίσουν τα αρχεία και να φτιάξουν λίστες και να στέλνουν ραβασάκια σε όσους δεν έχουν πληρώσει τέλη... καμία μαγκιά, λάντζα το λένε, αγγαρεία κλπ.
Και όσο για τον όρο μαγκιά είναι από τους πλέον κακοχρησιμοποιούμενους στη γλώσσα μας. Για λάθος λόγους έχει ταυτιστεί με ικανότητα παραβατικότητας είτε σαν ξιπασμένη και προσβλητική συμπεριφορά είτε σαν απατεωνιά με αποφυγή ποινής.... καμία σχέση με την αρχική έννοια που είχε σχέση με την διατήρηση της περηφάνειας, τιμής και αξιοπρέπειας και αντίσταση στους πειρασμούς. -
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =104417158
Προβλέπεται και πρόστιμο....
Σήμα Τελών Κυκλοφορίας