-
Λες και τώρα δεν έχει ήδη ουρές στις ΔΟΥ λόγω σημάτων...
Βέβαια το πανδαιμόνιο των 45' +βάλε στην ουρά για το ταμείο δεν υπάρχει ακόμα, αλλά όπως και να έχει, ουρές έχει, και δε μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας εμείς που πήγαμε για άλλο λόγο πλην σήματος -
Εγώ το σήμα το πήρα από την Alpha Bank...αν και το δίνουν σε όλες τις τράπεζες.
-
Πηγα χθες στην εφορια και πηρα το σηματακι χωρις ειδοποιηση. Ουτε κοσμος ουτε καθυστερηση. Μια χαρά.
-
Εντυπώσεις απο διαδικασία κολλήματος/ ξεκολλήματος σε 3 αυτοκίνητα.
Κάθε χρόνο η ποιότητα του αυτοκόλλητου είναι και χειρότερη!!!!
Και εξηγούμαι.....
Και στα τρία σήματα που κόλλησα το περιφερειακό αυτοκόλλητο δεν ήταν καλά χωρισμένο από το σήμα στις τρεις γωνίες και σε μια από τις τεσσερις πλευρές το αποτέλεσμα αν δεν τα χώριζες με κάποιο τρόπο θα είχες στο παμπριζ σήμα με ουρά χαρταετου!!!!!!!!!Καλα ρε σεις πόσο μυαλό χρειάζονται στο Δημόσιο για να καταλάβουν ότι καλό είναι, τα μικρά χαρτάκια με τον αριθμό κυκλοφορίας που υπάρχουν στο ειδοποιητήριο να έχουν μικρότερες διαστάσεις από το χώρο που υπάρχει στο σήμα αν τραβήξεις το κομμάτι ΠΑΡΑΘΥΡΟ!!!!
Τέλος δεν έχω καταλάβει αυτός ο εσωτερικός σχεδιασμός ενός σήματος Χ στο σήμα τι σκοπό εξυπηρετεί....
Αντε και ετσι όπως το πάτε του χρόνου να μας το στείλετε σε χαρτί .... να θέλουμε μόνοι μας ψαλίδι και UHU για να το βάλουμε !!!!!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Εντυπώσεις απο διαδικασία κολλήματος/ ξεκολλήματος σε 3 αυτοκίνητα.Κάθε χρόνο η ποιότητα του αυτοκόλλητου είναι και χειρότερη!!!!
Και εξηγούμαι.....
Και στα τρία σήματα που κόλλησα το περιφερειακό αυτοκόλλητο δεν ήταν καλά χωρισμένο από το σήμα στις τρεις γωνίες και σε μια από τις τεσσερις πλευρές το αποτέλεσμα αν δεν τα χώριζες με κάποιο τρόπο θα είχες στο παμπριζ σήμα με ουρά χαρταετου!!!!!!!!!**Καλα ρε σεις πόσο μυαλό χρειάζονται στο Δημόσιο για να καταλάβουν ότι καλό είναι, τα μικρά χαρτάκια με τον αριθμό κυκλοφορίας που υπάρχουν στο ειδοποιητήριο να έχουν μικρότερες διαστάσεις από το χώρο που υπάρχει στο σήμα αν τραβήξεις το κομμάτι ΠΑΡΑΘΥΡΟ!!!! **
Τέλος δεν έχω καταλάβει αυτός ο εσωτερικός σχεδιασμός ενός σήματος Χ στο σήμα τι σκοπό εξυπηρετεί....
Αντε και ετσι όπως το πάτε του χρόνου να μας το στείλετε σε χαρτί .... να θέλουμε μόνοι μας ψαλίδι και UHU για να το βάλουμε !!!!!
Επί του bold: Το «παραθυράκι» έχει λόγο διακοσμητικό. Απλά ξεκολλάτε τα σήματα, κολλάτε το -ομολογουμένως μεγάλο- χαρτάκι με τον αριθμό κυκλοφορίας στο προβλεπόμενο σημείο και κολλάτε το σήμα στο παρμπρίζ.
-
Τα χαρτιά της δικής μου δεν είχαν προλάβει να πάνε ΚΕΠΥΟ κι έτσι αναγκαστικά τα πήρα από εφορία, τελευταία μέρα 31/12.
Ωραία ουρά είχε, στηθηκα από τις 8.15 και το πήρα στις 9.50.
Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος δε θα το τοποθετήσω πουθενά, απλώς θα το έχω στο ντουλαπάκι .
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Τα χαρτιά της δικής μου δεν είχαν προλάβει να πάνε ΚΕΠΥΟ κι έτσι αναγκαστικά τα πήρα από εφορία, τελευταία μέρα 31/12.Ωραία ουρά είχε, στηθηκα από τις 8.15 και το πήρα στις 9.50.
Αναμενόμενη καθυστέρηση θα έλεγα μιας και πολύς κόσμος πάει τελευταία στιγμή.
Προσωπικά πάντως μ' εκνευρίζουν πολύ όσοι βγαίνουν μετά στις τηλεοράσεις και βρίζουν για τις ουρές λες και έπρεπε η κάθε εφορία να έχει 10 άτομα προσωπικό μόνο για να δίνουν τα σήματα. Ας φρόντιζαν να πάνε γρηγορότερα.
(Δε σχολιάζω εσένα TRAVELLER, αλλά αυτούς που βρίζουν για την καθυστέρηση)
Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος δε θα το τοποθετήσω πουθενά, απλώς θα το έχω στο ντουλαπάκι .
Απλά ενημερωτικά στο ειδοποιητήριο γράφει ξεκάθαρα:
'ΤΟ ΣΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΟΛΛΗΜΕΝΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΧΗΜΑ
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ Η ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΟΤΑΝ:
Α) ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ
Β) ΔΕΝ ΕΠΙΚΟΛΛΗΘΕΙ ΤΟ ΣΗΜΑ' -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Πηγα χθες στην εφορια και πηρα το σηματακι χωρις ειδοποιηση. Ουτε κοσμος ουτε καθυστερηση. Μια χαρά.Ομοίως. Έμαθα όμως ότι στις εφορίες μεταξύ 25-31/12 έγινε της κακομοίρας. Το ίδιο και στις τράπεζες, όπου στις περισσότερες περιπτώσεις είχαν εξαντληθεί τα σήματα. Τρεχάτε ποδαράκια μου δηλαδή. Ας πρόσεχαν και ας μην κάνουν το ίδιο του χρόνου.
-
Μερικές φορές πραγματικά είναι περιέργο....
Α. Παρόλο που το υβριδικό αγοράστηκε Μάιο το ειδοποιητήριο ήρθε στις αρχές Νοεμβρίου χωρίς κανένα πρόβλημα.
Β. Μου πήρε λίγες μέρες μετά μόλις 3 λεπτά να το αγοράσω και άλλα 5 να το κολλήσω.Ομοίως και στο Colt και στο Golf (παλαιότερα).
Αναριωτιέμαι..
- Μήπως τα ειδοποιητήρια δεν φτάνουν ποτέ γιατί έχουν γίνει λάθη στις διευθύνσεις??? Μήπως φτάνουν σε παλαιές διευθύνσεις??? Μήπως θα ήταν χρήσιμο να μπαίναμε καμιά φορά στο site του ΥΠ.ΜΕΤ. και να ενημερώναμε την βάση δεδομένων????
- Μήπως φτάνουν στην ώρα τους και κάποιος ή κάποιοι απλά τα πετάνε πριν φτάσουν στο τελικό κάτοχο??
- Γιατί να φταίει το Δημόσιο όταν κάποιος προσπαθεί την τελευταία στιγμή να πληρώσει για το σήμα?? Τόσο καιρό τι έκανε???
Μήπως για μεγάλο μέρος της συγκεκριμένης ταλαιπωρίας το πρόβλημα το έχουμε εμείς....????
-
christos.dimou
Για αυτούς που είχαν τα ειδοποιητήρια και δεν φρόντισαν να πάνε σε τράπεζα ή ταχυδρομείο εγκαίρως και αναγκάστηκαν να τρέχουν τελευταία στιγμή στη ΔΟΥ, κακό του κεφαλιού τους.Το βασικό πρόβλημα υπάρχει για αυτούς που αγόρασαν νέο ή μεταχειρισμένο μετά τις 30/09, γιατί τα χαρτάκια στέλνονται στους κάτοχους που ήταν καταχωρημένοι στο μηχανογραφικό σύστημα του Υπ.Συγκοινωνιών μέχρι εκείνη την ημερομηνία μόνο. Οι υπόλοιποι αναγκαστικά στη ΔΟΥ. (όπως εγώ φέτος για το Swift, και ένα μηχανάκι που κάπου καταχώνιασε το ειδοποιητήριο η μητέρα μου και δε μπόρεσε να το πάρει από το ταχυδρομείο -- το βρήκε αφού το αγόρασα από την εφορία )
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Προσωπικά πάντως μ' εκνευρίζουν πολύ όσοι βγαίνουν μετά στις τηλεοράσεις και βρίζουν για τις ουρές λες και έπρεπε η κάθε εφορία να έχει 10 άτομα προσωπικό μόνο για να δίνουν τα σήματα. Ας φρόντιζαν να πάνε γρηγορότερα.Και που να τους βλέπεις ζωντανά να ωρίωνται λες και είναι αυτοί το κέντρο του κόσμου. Και αυτή η κατάσταση επηρεάζει και όλους όσους έχουν πάει για άλλες υποθέσεις στην εφορία γιατί δημιουργείται τρομερή συμφόρηση στο ταμείο (από όπου νομοτελειακά θα περάσεις... )
Σχετικο-άσχετο πάντως, στη Ρόδο το πραγματικό ζόρι ήταν η περασμένη Παρασκευή (28/12). Στις 31/12 είχε ελάχιστο κόσμο γενικά
-
Πως βγαινουν τα παλια σηματα απο το παρμπρίτζ;
Με αναπτηρα δεν παιζει,με ξυραφακι και υπομονη το ξερω,ελπιζω σε μια πιο απλη μεθοδο... -
Το ζεσταίνεις με σεσουάρ (ή και με το καλοριφέρ αν έχεις υπομονή) και το ξύνεις με μια τηλεκάρτα.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Πως βγαινουν τα παλια σηματα απο το παρμπρίτζ;
Με αναπτηρα δεν παιζει,με ξυραφακι και υπομονη το ξερω,ελπιζω σε μια πιο απλη μεθοδο...Με ασετόν δοκίμασες; Προσοχή μην στάξει στο ταμπλό. Και λίγη υπομονή και εδώ φυσικά.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Απλά ενημερωτικά στο ειδοποιητήριο γράφει ξεκάθαρα:
'ΤΟ ΣΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΟΛΛΗΜΕΝΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΧΗΜΑ
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ Η ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΟΤΑΝ:
Α) ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ
Β) ΔΕΝ ΕΠΙΚΟΛΛΗΘΕΙ ΤΟ ΣΗΜΑ'Συμφωνώ!!! Προσοχή...εμένα παραλίγο να με γράψουν μια φορά.
Κλασσικά όλοι οι Έλληνες περίμεναν να πάρουν τον 14ο μισθό να πάνε να αγοράσουν το σήμα
-
aserf
Πάντα πηγαίνω στο τέλος σε κάθε προσθεσμία, και βέβαια είναι εν γνώσει μου το τι θα αντιμετωπίσω και δεν παραπονιέμαι ούτε βεβαίως βρίζω διότι αυτή είναι η επιλογή μου
Για την τοποθέτηση έχεις πολύ δίκιο, είναι γνωστό άλλωστε , απλώς δε μπορώ να βλέπω τίποτε και πουθενά κολλημένο στο αυτοκίνητό μου και το ρισκάρω. Μέχρι τώρα καλά με πάει, δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα στις ουκ ολίγες φορές που με έχουν σταματήσει και γι αυτό το λόγο το συνεχίζω, έτσι ...για γούρι.
Nikos120i
Μην τρελαίνεσαι, δε μπορείς να ξέρεις γιατί ο καθένας δρα όπως δρα και οι γενικεύσεις δεν είναι πάντα η απάντηση. Ο '13ος μισθός' που λες, δίνεται εκεί στα μέσα του μήνα (και μέσα σε 5-6 μέρες έχει ...φύγει), και εάν περίμεναν αυτόν για το σήμα θα το είχαν κάνει τότε.
Οπότε με ρέγουλα τα μην πάθεις και τίποτα -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Το βασικό πρόβλημα υπάρχει για αυτούς που αγόρασαν νέο ή μεταχειρισμένο μετά τις 30/09, γιατί τα χαρτάκια στέλνονται στους κάτοχους που ήταν καταχωρημένοι στο μηχανογραφικό σύστημα του Υπ.Συγκοινωνιών μέχρι εκείνη την ημερομηνία μόνο. Οι υπόλοιποι αναγκαστικά στη ΔΟΥ. (όπως εγώ φέτος για το Swift, και ένα μηχανάκι που κάπου καταχώνιασε το ειδοποιητήριο η μητέρα μου και δε μπόρεσε να το πάρει από το ταχυδρομείο -- το βρήκε αφού το αγόρασα από την εφορία )
Νομίζω ότι αυτοί που βρέθηκαν κάτοχοι οχήματος τους 3 τελευταίους μήνες γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν θα πρέπει να περιμένουν ειδοποιητήριο. Γιατι να είναι πρόβλημα λοιπόν? Αγοράζεις το τουτού! Στα τέλη Νοεμβρίου πας στα ΕΛΤΑ ή στη ΔΟΥ ή σε κάποια Τράπεδα και παίρνεις το σήμα.
Για τη 2η πρόταση
'Αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα'
-
Είναι ανόητο να αγοράζεις τέλη κυκλοφορίας για ημερολογιακό έτος.
Έαν π.χ αγόρασες το αυτοκίνητο Μάιο 2007 τότε να παίρνεις σήμα από Μαιο 2007 -> Απρίλιο 2008.
Έτσι ούτε συνοστισμος θα γίνεται ούτε μερικοί θα πληρώνουν άδικα φόρο ολόκληρης χρονιά εαν αγόρασες το αυτοκίνητο π.χ. Δεκέμβριο
-
Αφού κονομάει το κράτος, γιατί να το αλλάξει;
Αγοράζεις αυτοκίνητο 20/12 και για να το κυκλοφορήσεις στις γιορτές θες τέλη 90-170-300++ ευρώ για 10 μέρες. Αυτό το δίλημμα το είχε κι εδώ κάποιος που είχε αγοράσει μια Alfa GT μήνα Δεκέμβριο. Τελικά τα έσκασε γιατί θα έσκαγε. -
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Είναι ανόητο να αγοράζεις τέλη κυκλοφορίας για ημερολογιακό έτος.Έαν π.χ αγόρασες το αυτοκίνητο Μάιο 2007 τότε να παίρνεις σήμα από Μαιο 2007 -> Απρίλιο 2008.
Έτσι ούτε συνοστισμος θα γίνεται ούτε μερικοί θα πληρώνουν άδικα φόρο ολόκληρης χρονιά εαν αγόρασες το αυτοκίνητο π.χ. Δεκέμβριο
Θα είναι εξαιρετικά δύσκολος ο έλεγχος με αυτόν τον τρόπο.
@νδρέας
-
Βασικά, θα έπρεπε να αγοράζεις σήμα για όσο καιρό γουστάρεις... τι πάει να πει για ένα χρόνο; Εγώ μπορεί να θέλω να το έχω κλεισμένο το αυτοκίνητο μου σε ένα γκαράζ και να το βγάζω δυο μήνες το χρόνο, γιατί να μου επιβάλλουν να πληρώσω ολόκληρο το σήμα;Αυτά τα πράγματα γίνονται μόνο στην πατρίδα μας!
BTW 38 το αυτοκίνητο και 15 το μηχανάκι... Αγιογδύτες!
Σήμα Τελών Κυκλοφορίας