-
Τα πήρα σήμερα, 5 σύνολο, 690
-
690 για 5 σήματα, ήτοι 5 μεταφορικά μέσα
Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους, ή αλλιώς σκάσε και πλήρωνε
Υ.Γ. Προφανώς αστειεύομαι
-
Είναι για γυναίκα, πατέρα, πεθερό, πεθερά και δικό μου βέβαια. 2 1400άρι, 2 1200άρι και 1 1600αράκι.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Είναι για γυναίκα, πατέρα, πεθερό, πεθερά και δικό μου βέβαια. 2 1400άρι, 2 1200άρι και 1 1600αράκι.Προς θεού δε χρειαζόταν να εξηγήσεις/δικαιολογηθείς... πλάκα έκανα
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Είναι για γυναίκα, πατέρα, πεθερό, πεθερά και δικό μου βέβαια. 2 1400άρι, 2 1200άρι και 1 1600αράκι.
Προς θεού δε χρειαζόταν να εξηγήσεις/δικαιολογηθείς... πλάκα έκανα
Και ο γιατρος τον πονο του ελεγε.
-
Πες το ψέμματα...
-
Όταν η Υπ. Απόφαση λέει ότι για οχήματα που μεταβιβάστηκαν μετά την 1/10/2007 πηγαίνουμε για να προμηθευθούμε το σήμα μόνο στις ΔΟΥ, εννοεί άραγε στη ΔΟΥ που υπαγόμαστε ή σε οποιαδήποτε ΔΟΥ; Κατά 95% το 2ο αλλά δεν είμαι σίγουρος. Μπορείτε να με διαφωτίσετε;
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Όταν η Υπ. Απόφαση λέει ότι για οχήματα που μεταβιβάστηκαν μετά την 1/10/2007 πηγαίνουμε για να προμηθευθούμε το σήμα μόνο στις ΔΟΥ, εννοεί άραγε στη ΔΟΥ που υπαγόμαστε ή σε οποιαδήποτε ΔΟΥ; Κατά 95% το 2ο αλλά δεν είμαι σίγουρος. Μπορείτε να με διαφωτίσετε;Φοβαμαι οτι εννοει το πρωτο μιας και η γραφειοκρατια απαιτει ο αρμοδιος υπαλληλος να δει τον φακελο σου οπου ΠΡΕΠΕΙ να ειναι καταχωρημενη και η μεταβιβαση του αυτοκινητου.
Δεν ειμαι σιγουρος,μιας και δεν μου εχει τυχει παρομοια περιπτωση,μονο η πολυετης συναλλαγη μου με το δημοσιο με κανουν να πιστευω ολα τα ανωτερω. -
Κατά την παραλαβή του φακέλου με το ειδοποιητήριο για την πληρωμή του σήματος τελών, από απροσεξία καθώς άνοιγα το φάκελο βιαστικά, μου σκίστηκε το χαρτί σε κάποιο σημείο. Το κόλλησα με σελοτέηπ. Το ερώτημα είναι, αν ποτέ είχε κάποιος φίλος ανάλογη εμπειρία, θα αρνηθούν οι τράπεζες να το παραλάβουν και να μου δώσουν σήμα οπότε, μάλλον πρέπει να πάω εφορία, ή δεν υπάρχει πρόβλημα; Τα στοιχεία στο χαρτί φαίνονατι κανονικά
-
Μην στενοχωριέσαι, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.
-
Ρε παιδιά εμένα δε μου ήρθε ακόμη το χαρτί....
Να κανω κάτι?? -
Νομίζω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πηγαίνεις στην εφορία που υπάγεσαι.
-
περίμενε λίγο ακόμα ...πέρσι στο BMW μου ήρθε μέσα Δεκεμβρίου.
φέτος το άλλαξαν το σύστημα ή μου φαίνεται; Πριν σου έλεγαν πχ μέχρι 10-20-30 Νοε κτλ να το πάρεις. Φέτος γράφουν : από 1/11/2007 εώς 31/12/2007.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Φοβαμαι οτι εννοει το πρωτο μιας και η γραφειοκρατια απαιτει ο αρμοδιος υπαλληλος να δει τον φακελο σου οπου ΠΡΕΠΕΙ να ειναι καταχωρημενη και η μεταβιβαση του αυτοκινητου.
Δεν ειμαι σιγουρος,μιας και δεν μου εχει τυχει παρομοια περιπτωση,μονο η πολυετης συναλλαγη μου με το δημοσιο με κανουν να πιστευω ολα τα ανωτερω.Ποιό φάκελο; Μόνο η νέα άδεια χρειάζεται (και IIRC ίσως μια ταυτότητα). Αυτό εκ πείρας.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Νομιζω οτι πρεπει να παραδωσεις τις πινακιδες πρωτα...
Δε νομίζω... αν και δεν είμαι σίγουρος.
Μη πληρώνοντας τα τέλη απλά δεν έχεις δικαίωμα να 'βγάλεις' το αυτοκίνητο σε δημόσιο δρόμο. Την επόμενη χρονιά όμως μπορείς να τα πληρώσεις και να κυκλοφορήσεις κανονικά. Δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να παραδώσεις τις πινακίδες προηγουμένως.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Με λίγο ψάξιμο στο site της εφορίας βρήκα το εξής:
2.- Ακινησία
Για να γίνει ακινησία του αυτοκινήτου ή της μοτοσικλέτας από φορολογικής πλευράς, προκειμένου να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας, πρέπει να γίνει στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για τη φορολογία εισοδήματος, κατάθεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος, πριν την έναρξη του έτους και το όχημα να παραμείνει σε ακινησία, σε ιδιωτικό κλειστό χώρο, για ολόκληρο το έτος.
Προϋπόθεση για την άρση της ακινησίας είναι η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας του έτους, κατά το οποίο γίνεται η άρση.Κατόπιν τούτου ανέθεσα στον πατέρα μου να πάει να μου πληρώσει τα τέλη (του έδωσα και τα λεφτά, για να μη νομίσετε ότι τον εκμεταλλεύομαι στυγνά).
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Νομίζω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πηγαίνεις στην εφορία που υπάγεσαι.Τελικά πήγα σήμερα στη ΔΟΥ της γειτονιάς μου (στην οποία και ΔΕΝ υπάγομαι). Η υπάλληλος χτύπησε το ΑΦΜ και το κομπιούτερ διαμαρτυρήθηκε, με ρώτησε σε ποια εφορία υπάγομαι και όταν της είπα, μου απάντησε ότι 'θα μου το βγάλει' αλλά 'άλλη φορά να πηγαίνω στη δικιά μου εφορία'.
Μερικές σκέψεις...
Να μου το έβγαλε ενώ ήταν αναρμόδια το βρίσκω απίθανο....
Η Υπ. Απόφαση λέει 'ο κάτοχος του οχήματος οφείλει να προμηθευτεί εμπρόθεσμα το ειδικό σήμα έτους 2008 μέχρι 31.12.2007 από οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ.' (βλ. εδώ).Συνεπώς...
- Πηγάίνετε στη ΔΟΥ που σας βολεύει και καθαρίσατε...
- Η υπάλληλος μάλλον ήθελε να αποφύγει την πολλή δουλειά και γι αυτό μου πρότεινε να πάω αλλού
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Πριν από 1 μήνα περίπου άλλαξα πινακίδες κυκλοφορίας. Και ναι, το σήμα ήρθε με τον παλιό αριθμό. Τι κάνω τώρα;- Το πλερώνω και ελπίζω να μην έρθει και 2ο με το σωστό αριθμό
- Δεν το πληρώνω ακόμα παρά περιμένω να έρθει ειδοποιητήριο με το σωστό αριθμό
- Χάνω μερικές ώρες και πάω στη ΔΟΥ να ρωτήσω.
- ?
Φαντάζομαι όλο και κάποιος θα έχει αντιμετωπίσει το θέμα. Καμιά ιδέα;
Απάντηση ΔΟΥ: Αγοράζω κανονικά το σήμα και κατά Μάρτη μεριά (έτσι μου είπαν από τη ΔΟΥ) ξαναπάω στη ΔΟΥ και δηλώνω την αλλαγή αριθμού κυκλοφορίας. Έτσι κι αλλιώς στην άδεια κυκλοφορίας αναγράφεται και ο παλιός αριθμός, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα.
-
Πήγα και πήρα χωρίς αντιρρήσεις και χρονοτριβές το σήμα από την εφορία που υπάγομαι φορολογικά για αυτοκίνητο που αγοράστηκε εντός του μήνα, από έμπορο άλλης πόλης.
Στην άδεια του αυτοκινήτου όμως αναγράφεται άλλη (πλασματική) διεύθυνση. Προφανώς τον βόλευε για να βγάλει πινακίδες εκεί που είναι αυτός. Τα σήματα των επόμενων χρόνων που θα έρχονται ? Στη φορολογική μου διεύθυνση ή σε αυτήν της άδειας ? Και που απευθύνομαι για αλλαγή στη διεύθυνση της άδειας ? Στα ΚΕΠ, στο υπουργείο συγκοινωνιών ?
-
Στη φορολογική διεύθυνση έρχονται οι ειδοποιήσεις για τα σήματα.
-
Παιδιά επειδή λόγω δουλειάς έχω σχέση με τα σήματα καλό είναι αν δεν σας έχουν έρθει τα ειδοποιητήρια, πάτε με την άδεια κυκλοφορίας στην ΔΟΥ σας να πάρετε το σήμα για να μην ταλαιπωρήστε τελευταίες μέρες σε ουρές (που υπάρχουν πάντα τέτοιες μέρες) στα ΕΛΤΑ ή στις ΔΟΥ (Οι Έλληνες της τελευταίας στιγμής). Έχουν μείνει ελάχιστες εργάσιμες μέρες έως το τέλος του χρόνου.
Σήμα Τελών Κυκλοφορίας