-
Ο χρήστης tm έγραψε:
:lol:
α, να χαθειτε, με κανατε να γελασω, που δεν το 'χα σκοπο!!Καλό που σε διασκεδάσαμε, να γλιτώσουμε τουλάχιστον το...μάλωμα για την...άγνοιά μας!
-
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη,
Θα θέλαμε να σας κάνουμε μία ενημέρωση για τη νέα νομοθεσία στις αντιηλιακές μεμβράνες.
τα ποσοστά % που εμφανίζονται παρακάτω είναι ο συντελεστής μετάδοσης φωτός που επιτρέπεται να διέρχεται από ένα τζάμι.
Σε όλες τις περιπτώσεις η υπεριώδης ακτινοβολία του ηλίου μειώνεται κατά 99%.- Μπροστινό παρ-μπριζ: έως 75%
- Πλαϊνά κρύσταλλα οδηγού - συνοδηγού: έως 70%
- Κρύσταλλα πίσω θέσεων έως και το πίσω παρ-μπριζ: απεριόριστο (σε περίπτωση που υπάρχουν πλευρικοί καθρέφτες)!
- Κρύσταλλα πίσω θέσεων έως και το πίσω παρ-μπριζ: 70% (σε περίπτωση που δεν υπάρχουν πλευρικοί καθρέφτες)!
- Οι μεμβράνες τύπου καθρέφτη απαγορεύονται παντού.
- Μεταξύ του κρυστάλλου και της μεμβράνης θα παραμβάλλεται ειδικό αυτοκόλλητο στο οποίο θα γράφει τον τύπο της μεμβράνης και το τηλέφωνο του εγκαταστάτη.
Εδώ μπορείται να διαβάσετε τη νομοθεσία.
Ανοίγει μόνο με Internet Explorer..
http://www.et.gr/view_publication/2008/ ... itted=True' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blankΕυχαριστούμε.
-
Και εμείς που έχουμε περάσει ήδη? Το χρειαζόμαστε το αυτοκόλλητο?
Οι Llumar titanium τι συντελεστή μετάδοσης φωτός έχουν? (φαντάζομαι πάνω από 70%...)
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Και εμείς που έχουμε περάσει ήδη? Το χρειαζόμαστε το αυτοκόλλητο?Οι Llumar titanium τι συντελεστή μετάδοσης φωτός έχουν? (φαντάζομαι πάνω από 70%...)
Σε αυτή τη περίπτωση (όπως λέει και στο άρθρο 5 της νομοθεσίας) ο κάτοχος θα πρέπει να προμηθευτεί βεβαίωση συμπληρωμένη και υπογεγραμένη από τον εγκαταστάτη της μεμβράνης. Αν δεν είναι εφικτό τότε αυτό μπορεί να γίνει από άλλο εγκαταστάτη που έχει τη δυνατότητα να διαπιστώσει τον τύπο των επικολλημένων μεμβρανών. Αν ο εγκαταστάτης διαπιστώσει ότι δεν πληρούνται οι διατάξεις τότε είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει τον κάτοχο ότι πρέπει να αφαιρέσει τις μεμβράνες!
Οι Llumar titanium έχουν συντελεστή μετάδοσης 37%..
-
Αυτά με το συντελεστή μετάδοσης δε μου φαίνονται και πολύ καλά.. Η Alu Light έχει 21%. Μήπως λοιπόν δεν είναι 21% αλλά 100-21=79%? Πιο λογικό μου φαίνεται σύμφωνα με τα στοιχεία του παραπάνω.
-
Όχι, δεν είναι ανάποδα. Οι μεμβράνες αυτές είναι ΣΚΟΥΡΕΣ.
-
Ο χρήστης Deo έγραψε:
Αυτά με το συντελεστή μετάδοσης δε μου φαίνονται και πολύ καλά.. Η Alu Light έχει 21%. Μήπως λοιπόν δεν είναι 21% αλλά 100-21=79%? Πιο λογικό μου φαίνεται σύμφωνα με τα στοιχεία του παραπάνω.Η Alu Light είναι από τις πιο σκούρες μεμβράνες και έχει συντελεστή 21%. Αυτή είναι η πραγματική τιμή της.
-
δηλ εάν βάλω την Llummar Clima είμαι ok?
-
Σήμερα που πήγαινα στην ΒΜW για άλλη δουλειά, με ακολουθούσε 320 coupe, λευκή σαν την δικιά μου (σαν διαφήμιση ήμασταν στον δρόμο ) το οποίο πάρκαρε πίσω μου έξω από την αντιπροσωπεία. Το αυτοκίνητο φορούσε μεμβράνες και από κουβέντα με τον ιδιοκτήτη του έμαθα ότι ήταν alu-light της Llumar. Μου φάνηκαν αρκετά σκούρες, δεν νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο για οποιοδήποτε αυτοκίνητο, ακόμα και για λευκά.
Μάλλον προσανατολίζομαι προς το titanium, αλλά φοβάμαι ότι ακόμα και αυτή θα είναι πρόβλημα το βράδυ.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Σήμερα που πήγαινα στην ΒΜW για άλλη δουλειά, με ακολουθούσε 320 coupe, λευκή σαν την δικιά μου (σαν διαφήμιση ήμασταν στον δρόμο ) το οποίο πάρκαρε πίσω μου έξω από την αντιπροσωπεία. Το αυτοκίνητο φορούσε μεμβράνες και από κουβέντα με τον ιδιοκτήτη του έμαθα ότι ήταν alu-light της Llumar. Μου φάνηκαν αρκετά σκούρες, δεν νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο για οποιοδήποτε αυτοκίνητο, ακόμα και για λευκά.Μάλλον προσανατολίζομαι προς το titanium, αλλά φοβάμαι ότι ακόμα και αυτή θα είναι πρόβλημα το βράδυ.
Πίστεψε με, το σκεφτόμουν πάρα πολύ πριν βάλω τις μεμβράνες! Δεν θυσίαζα με τίποτα την ασφάλεια στη βραδυνή οδήγηση (προτιμώ τις διαδρομές όταν η κίνηση έχει πέσει ) για ένα πιο δροσερό περιβάλλον κατά τη διαρκεια της ημέρας! Αλλά με τις titanium δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και ποτέ δε χρειάστηκε να κατεβάσω παράθυρο για να 'παρατηρήσω' καλύτερα!
Τις alu light τις βρίσκω υπερβολικά σκούρες, τις clima δεν τις κόβω να κάνουν δουλειά οπότε πήγα στη μέση λύση!
http://www.kin.gr/new_pages/Memvranes.html σε αυτό το site λέει ότι ούτε οι clima είναι 'νόμιμες'
-
Πήγα στην Carglass για αντικατάσταση ενός σπασμένου τζαμιού και είδα οτι όλα τα τζάμια που είχαν (μπαρπρίζ και πλαινά απο διάφορα αυτοκίνητα) είχαν ακριβώς την ίδια πρασινωπή φιμέ απόχρωση. Είναι κάποιο στάνταρ που χρησιμοποούν όλα τα εργοστάσια? Επίσης σε ένα φυλλάδιο της Lumar έγραφε οτι τα εργοστασιακά τζάμια έχουν αν θυμάμαι καλά 87% διαπερατότητα.
-
Γνωρίζει κανείς τι ισχύει στην περίπτωση, που για ιατρικούς λόγος απαιτήται η χρήση αντηλιακών μεμβρανών; Μπορεί κάποιος να βάλει πιο σκούρες μεμβράνες σε αυτήν την περίπτωση;
Ο χρήστης elteo έγραψε:
δηλ εάν βάλω την Llummar Clima είμαι ok?Νομίζω πως όχι...ο συντελεστής για αυτήν την μεμβράνη είναι 57%...
-
Ο χρήστης georgep800 έγραψε:
Γνωρίζει κανείς τι ισχύει στην περίπτωση, που για ιατρικούς λόγος απαιτήται η χρήση αντηλιακών μεμβρανών; Μπορεί κάποιος να βάλει πιο σκούρες μεμβράνες σε αυτήν την περίπτωση;Σε αυτή την περίπτωση η Δευτεροβάθμια Ιατρική Επιτροπή (Δ.Ι.Ε.) θα εξετάσει το μέγεθος της πάθησης και θα ορίσει στο 'Πόρισμα Εξέτασης' τί μεμβράνες θα πρέπει να βάλεις..
-
Ο χρήστης georgep800 έγραψε:
Γνωρίζει κανείς τι ισχύει στην περίπτωση, που για ιατρικούς λόγος απαιτήται η χρήση αντηλιακών μεμβρανών; Μπορεί κάποιος να βάλει πιο σκούρες μεμβράνες σε αυτήν την περίπτωση;δηλ εάν βάλω την Llummar Clima είμαι ok?
Νομίζω πως όχι...ο συντελεστής για αυτήν την μεμβράνη είναι 57%...
δεν έχει πιο ανοικτή η Llummar...
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Σήμερα που πήγαινα στην ΒΜW για άλλη δουλειά, με ακολουθούσε 320 coupe, λευκή σαν την δικιά μου (σαν διαφήμιση ήμασταν στον δρόμο ) το οποίο πάρκαρε πίσω μου έξω από την αντιπροσωπεία. Το αυτοκίνητο φορούσε μεμβράνες και από κουβέντα με τον ιδιοκτήτη του έμαθα ότι ήταν alu-light της Llumar. Μου φάνηκαν αρκετά σκούρες, δεν νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο για οποιοδήποτε αυτοκίνητο, ακόμα και για λευκά.Μάλλον προσανατολίζομαι προς το titanium, αλλά φοβάμαι ότι ακόμα και αυτή θα είναι πρόβλημα το βράδυ.
Είχα τις titanium σε 147.
Μην σε ανησυχεί το θέμα της ορατότητας. Το βράδυ -από μέσα- σχεδόν δεν καταλαβαίνεις ότι φοράς μεμβράνες, ενώ απ'έξω σε σκοτεινό δρόμο σαφώς δυσκολεύει να φανεί το εσωτερικό...Στο θέμα της ορατότητας του οδηγού όμως δεν επηρεάζεται καθόλου
-
Καλησπέρα,
Έχω τις Titanium στο αμάξι μου σε όλα τα παράθυρα πλήν του μπροστινού. Η περισσότερη ζέστη όμως το καλοκαίρι μπαίνει από το μπροστινό τζάμι. Τώρα με την αλλαγή νόμου σκέφτομαι να βάλω και στο εμπρός μιας και επιτρέπεται. Ο γείτονάς μου που έχει ταξί και έχει βάλει μεμβράνες επίσης, μου είπε ότι εαν βάλεις στο μπροστινό τζάμι, μετά από λίγο σε ζαλίζουν και γενικότερα δεν κάνουν καλό στα μάτια.
Γνωρίζει κανένας κάτι σχετικά?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
-
Ο χρήστης Hector_ έγραψε:
Καλησπέρα,Έχω τις Titanium στο αμάξι μου σε όλα τα παράθυρα πλήν του μπροστινού. Η περισσότερη ζέστη όμως το καλοκαίρι μπαίνει από το μπροστινό τζάμι. Τώρα με την αλλαγή νόμου σκέφτομαι να βάλω και στο εμπρός μιας και επιτρέπεται. Ο γείτονάς μου που έχει ταξί και έχει βάλει μεμβράνες επίσης, μου είπε ότι εαν βάλεις στο μπροστινό τζάμι, μετά από λίγο σε ζαλίζουν και γενικότερα δεν κάνουν καλό στα μάτια.
Από κάποιους που είχαν βάλει μπροστά έχουν αναφερθεί ορισμένες φορές μερικές περίεργες ανακλάσεις το βράδυ.
Φαντάζομαι ότι μπορεί να εννοεί το ίδιο ο τάριφ-φίλος σου.Εγώ που έχω τις 3Μ είχα το εξής περίεργο.
Κοιτώντας από τη θέση του οδηγού στο παράθυρο του συνοδηγού παρατήρησα μερικά περίεργα «νερά» που έκανε η μεμβράνη. (ΔΕΝ ήταν λάθος τοποθετημένη, ούτε είχε παγιδευτεί αέρας από κάτω)
Το ίδιο όμως το έβλεπες και από το παράθυρο του οδηγού ΑΛΛΑ μόνο αν καθόσουν στη θέση του συνοδηγού.Τελικά διαπιστώθηκε από τον εγκαταστάτη ότι επειδή ήταν το «τελείωμα» στο τόπι με την μεμβράνη όταν τις είχα βάλει είχαν απκτήσει αυτά τα περίεργα «νερά» που οφείλονταν σε λάθος τύλιγμα από το εργοστάσιο.
Φυσικά μου τις άλλαξε και τις 2 εντός εγγύησης.Μπορεί το παραπάνω να είναι παρόμοιο με αυτό που εννούσε ο γνωστός σου.
-
Ο χρήστης Hector_ έγραψε:
Καλησπέρα,Έχω τις Titanium στο αμάξι μου σε όλα τα παράθυρα πλήν του μπροστινού. Η περισσότερη ζέστη όμως το καλοκαίρι μπαίνει από το μπροστινό τζάμι. Τώρα με την αλλαγή νόμου σκέφτομαι να βάλω και στο εμπρός μιας και επιτρέπεται. Ο γείτονάς μου που έχει ταξί και έχει βάλει μεμβράνες επίσης, μου είπε ότι εαν βάλεις στο μπροστινό τζάμι, μετά από λίγο σε ζαλίζουν και γενικότερα δεν κάνουν καλό στα μάτια.
Είχα στο μπροστινό για 12 χρόνια, σε δυο αυτοκίνητα και πρόβλημα αντανακλάσεων στο 99,99% των περιπτώσεων δεν είδα.
Πρόβλημα στα μάτια, ούτε από αυτό είδε ο οφθαλμίατρος στην πρόσφατη επίσκεψή μου (μετά από 10 χρόνια ) σε αυτόν.
Πάντως ψάξε καλά (αν και τι επιτρέπεται) τι θα βάλεις εμπρός. -
Μπροστά από τις κολώνες οδηγού συνοδηγού απαγορεύονται μεμβράνες.
Επιτρέπεται μόνο η φάσα στο μπροστά παμπρίζ. Καμία εταιρία δεν έχει μεμβράνη με συντελεστή 70% και πάνω. Ακόμα και οι διαφανής είναι κάτω από 70%. Αυτά μου είπανε όταν πήγα να πάρω τη καινούρια βεβαίωση και να μου κολλήσουν τα αυτοκόλλητα σε «κάθε» κρύσταλλο! Έχω της 3Μ την 20άρα. Στα μπροστά κρύσταλλα δε βάζουνε αυτοκόλλητα. Η μεμβράνη υπάρχει πλέον με ευθύνη δική μας. -
Οι μεμβράνες της PVI, που κατά τη γνώμη μας είναι ποιοτικά άριστες, βγαίνουν με συντελεστή 73%.
Οπότε, βάσει νέου νόμου, για τα κρύσταλλα οδηγού - συνοδηγού είστε απόλυτα νόμιμοι.
Δείτε το παρακάτω link.
http://www.pvifilm.com/automotive.php' target='_blank' target='_blank
Κι εδώ είναι η νέα νομοθεσία.
http://www.et.gr/view_publication/2008/ ... itted=True' target='_blank
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ