-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Δεν αναγνώρισες τον υαλοκαθαριστήρα του CRX!
Ω, θεοί, πόση ασχετοσύνη κυκλοφορεί! Όταν η Honda έφτιαχνε υαλοκαθαριστήρες, οι υπόλοιποι έφτιαχναν κατσαρόλες, για να μην πω πως ακόμη ήταν στα...πήλινα!Κάτσε να φωνάξω λίγο το Hondaforum-V-TEC να σε μαλώσουν...
respect....
-
-
Νewμπας ειναι, μην παιζετε.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Άσχετο με το θέμα, όμως αυτό το κόκκινο αυτοκίνητο δίπλα με το τεράστιο τζάμι και τον αντίστοιχα τεράστικο υαλοκαθαριστήρα τι μοντέλο είναι;
Δεν αναγνώρισες τον υαλοκαθαριστήρα του CRX!
Ω, θεοί, πόση ασχετοσύνη κυκλοφορεί! Όταν η Honda έφτιαχνε υαλοκαθαριστήρες, οι υπόλοιποι έφτιαχναν κατσαρόλες, για να μην πω πως ακόμη ήταν στα...πήλινα!Κάτσε να φωνάξω λίγο το Hondaforum-V-TEC να σε μαλώσουν...
... το σωστο θα ηταν..
οταν η Honda εφτιαχνε χυτρες .. ταχυτητας, οι αλλοι ηταν ακομα στα τσουκαλια! -
To σωστο ειναι οτι οταν η Χοντα εφτιαχνε παπακια οι αλλοι εφτιαχναν αμαξια.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
To σωστο ειναι οτι οταν η Χοντα εφτιαχνε παπακια οι αλλοι εφτιαχναν αμαξια.Εκπληκτική η πορεία της πάντως, αν το καλοσκεφτείς!
(αλλά , ακόμη και το C50, ήταν εκπληκτικά μπροστά από την εποχή του, όπως και η Vespa βεβαίως , βεβαίως... )(κι αν κάποιος θέλει να μάθει περισσότερα για ...κατσαρόλες, ιδού η έμπνευσις... )
-
α, να χαθειτε, με κανατε να γελασω, που δεν το 'χα σκοπο!!
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
:lol:
α, να χαθειτε, με κανατε να γελασω, που δεν το 'χα σκοπο!!Το γελιο κανει καλο βρε φιλε!!
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
:lol:
α, να χαθειτε, με κανατε να γελασω, που δεν το 'χα σκοπο!!Καλό που σε διασκεδάσαμε, να γλιτώσουμε τουλάχιστον το...μάλωμα για την...άγνοιά μας!
-
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη,
Θα θέλαμε να σας κάνουμε μία ενημέρωση για τη νέα νομοθεσία στις αντιηλιακές μεμβράνες.
τα ποσοστά % που εμφανίζονται παρακάτω είναι ο συντελεστής μετάδοσης φωτός που επιτρέπεται να διέρχεται από ένα τζάμι.
Σε όλες τις περιπτώσεις η υπεριώδης ακτινοβολία του ηλίου μειώνεται κατά 99%.- Μπροστινό παρ-μπριζ: έως 75%
- Πλαϊνά κρύσταλλα οδηγού - συνοδηγού: έως 70%
- Κρύσταλλα πίσω θέσεων έως και το πίσω παρ-μπριζ: απεριόριστο (σε περίπτωση που υπάρχουν πλευρικοί καθρέφτες)!
- Κρύσταλλα πίσω θέσεων έως και το πίσω παρ-μπριζ: 70% (σε περίπτωση που δεν υπάρχουν πλευρικοί καθρέφτες)!
- Οι μεμβράνες τύπου καθρέφτη απαγορεύονται παντού.
- Μεταξύ του κρυστάλλου και της μεμβράνης θα παραμβάλλεται ειδικό αυτοκόλλητο στο οποίο θα γράφει τον τύπο της μεμβράνης και το τηλέφωνο του εγκαταστάτη.
Εδώ μπορείται να διαβάσετε τη νομοθεσία.
Ανοίγει μόνο με Internet Explorer..
http://www.et.gr/view_publication/2008/ ... itted=True' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blankΕυχαριστούμε.
-
Και εμείς που έχουμε περάσει ήδη? Το χρειαζόμαστε το αυτοκόλλητο?
Οι Llumar titanium τι συντελεστή μετάδοσης φωτός έχουν? (φαντάζομαι πάνω από 70%...)
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Και εμείς που έχουμε περάσει ήδη? Το χρειαζόμαστε το αυτοκόλλητο?Οι Llumar titanium τι συντελεστή μετάδοσης φωτός έχουν? (φαντάζομαι πάνω από 70%...)
Σε αυτή τη περίπτωση (όπως λέει και στο άρθρο 5 της νομοθεσίας) ο κάτοχος θα πρέπει να προμηθευτεί βεβαίωση συμπληρωμένη και υπογεγραμένη από τον εγκαταστάτη της μεμβράνης. Αν δεν είναι εφικτό τότε αυτό μπορεί να γίνει από άλλο εγκαταστάτη που έχει τη δυνατότητα να διαπιστώσει τον τύπο των επικολλημένων μεμβρανών. Αν ο εγκαταστάτης διαπιστώσει ότι δεν πληρούνται οι διατάξεις τότε είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει τον κάτοχο ότι πρέπει να αφαιρέσει τις μεμβράνες!
Οι Llumar titanium έχουν συντελεστή μετάδοσης 37%..
-
Αυτά με το συντελεστή μετάδοσης δε μου φαίνονται και πολύ καλά.. Η Alu Light έχει 21%. Μήπως λοιπόν δεν είναι 21% αλλά 100-21=79%? Πιο λογικό μου φαίνεται σύμφωνα με τα στοιχεία του παραπάνω.
-
Όχι, δεν είναι ανάποδα. Οι μεμβράνες αυτές είναι ΣΚΟΥΡΕΣ.
-
Ο χρήστης Deo έγραψε:
Αυτά με το συντελεστή μετάδοσης δε μου φαίνονται και πολύ καλά.. Η Alu Light έχει 21%. Μήπως λοιπόν δεν είναι 21% αλλά 100-21=79%? Πιο λογικό μου φαίνεται σύμφωνα με τα στοιχεία του παραπάνω.Η Alu Light είναι από τις πιο σκούρες μεμβράνες και έχει συντελεστή 21%. Αυτή είναι η πραγματική τιμή της.
-
δηλ εάν βάλω την Llummar Clima είμαι ok?
-
Σήμερα που πήγαινα στην ΒΜW για άλλη δουλειά, με ακολουθούσε 320 coupe, λευκή σαν την δικιά μου (σαν διαφήμιση ήμασταν στον δρόμο ) το οποίο πάρκαρε πίσω μου έξω από την αντιπροσωπεία. Το αυτοκίνητο φορούσε μεμβράνες και από κουβέντα με τον ιδιοκτήτη του έμαθα ότι ήταν alu-light της Llumar. Μου φάνηκαν αρκετά σκούρες, δεν νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο για οποιοδήποτε αυτοκίνητο, ακόμα και για λευκά.
Μάλλον προσανατολίζομαι προς το titanium, αλλά φοβάμαι ότι ακόμα και αυτή θα είναι πρόβλημα το βράδυ.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Σήμερα που πήγαινα στην ΒΜW για άλλη δουλειά, με ακολουθούσε 320 coupe, λευκή σαν την δικιά μου (σαν διαφήμιση ήμασταν στον δρόμο ) το οποίο πάρκαρε πίσω μου έξω από την αντιπροσωπεία. Το αυτοκίνητο φορούσε μεμβράνες και από κουβέντα με τον ιδιοκτήτη του έμαθα ότι ήταν alu-light της Llumar. Μου φάνηκαν αρκετά σκούρες, δεν νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο για οποιοδήποτε αυτοκίνητο, ακόμα και για λευκά.Μάλλον προσανατολίζομαι προς το titanium, αλλά φοβάμαι ότι ακόμα και αυτή θα είναι πρόβλημα το βράδυ.
Πίστεψε με, το σκεφτόμουν πάρα πολύ πριν βάλω τις μεμβράνες! Δεν θυσίαζα με τίποτα την ασφάλεια στη βραδυνή οδήγηση (προτιμώ τις διαδρομές όταν η κίνηση έχει πέσει ) για ένα πιο δροσερό περιβάλλον κατά τη διαρκεια της ημέρας! Αλλά με τις titanium δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και ποτέ δε χρειάστηκε να κατεβάσω παράθυρο για να 'παρατηρήσω' καλύτερα!
Τις alu light τις βρίσκω υπερβολικά σκούρες, τις clima δεν τις κόβω να κάνουν δουλειά οπότε πήγα στη μέση λύση!
http://www.kin.gr/new_pages/Memvranes.html σε αυτό το site λέει ότι ούτε οι clima είναι 'νόμιμες'
-
Πήγα στην Carglass για αντικατάσταση ενός σπασμένου τζαμιού και είδα οτι όλα τα τζάμια που είχαν (μπαρπρίζ και πλαινά απο διάφορα αυτοκίνητα) είχαν ακριβώς την ίδια πρασινωπή φιμέ απόχρωση. Είναι κάποιο στάνταρ που χρησιμοποούν όλα τα εργοστάσια? Επίσης σε ένα φυλλάδιο της Lumar έγραφε οτι τα εργοστασιακά τζάμια έχουν αν θυμάμαι καλά 87% διαπερατότητα.
-
Γνωρίζει κανείς τι ισχύει στην περίπτωση, που για ιατρικούς λόγος απαιτήται η χρήση αντηλιακών μεμβρανών; Μπορεί κάποιος να βάλει πιο σκούρες μεμβράνες σε αυτήν την περίπτωση;
Ο χρήστης elteo έγραψε:
δηλ εάν βάλω την Llummar Clima είμαι ok?Νομίζω πως όχι...ο συντελεστής για αυτήν την μεμβράνη είναι 57%...
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ - αντηλιακές μεμβράνες