-
Λοιπον το κοίταξα.
Αναφέρει ότι μπροστά μπορούν να μπούν μόνο μεμβράνες που έχουν φωτοπερατότητα > 70% κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι μόνο οι μεμβράνες για UV μπαίνουν.
Οποιεσδήποτε άλλες που σκουραίνουν απ ότι κατάλαβα θέλουν χαρτί νοσοκομείου.
Μη μου ζητήσετε σκανάρισμα βαριεμαι -
Με πρώτη σκάλα (μετά τις UV) έχει αντιμετωπίσει κανείς προβλήματα με το 'νόμο'?
-
Ιδιωτικές βεβαιώσεις ή προφορικές διαβεβαιώσεις εμπόρων, ακόμα και 'ειδικών', είναι χωρίς αξία.
Μόνο ό,τι γράφει ο ΚΟΚ ισχύει. Και δεν χρειάζεται δικηγόρος για να καταλάβει κανείς τι γράφει.'Με κοινή απόφαση των Υπουργών Μεταφορών και Επικοινωνιών και Δημόσιας Τάξης καθορίζονται οι προδιαγραφές των μεμβρανών που επιτρέπεται να επικολλώνται στα παράθυρα πίσω από τη θέση του οδηγού - συνοδηγού, όταν το αυτοκίνητο διαθέτει δεξιό καθρέπτη [δηλαδή ΜΟΝΟ στα πίσω τζάμια και ΜΟΝΟ αν υπάρχει καθρέπτης συνοδηγού], καθώς και οι περιπτώσεις εκείνες που για ιατρικούς λόγους επιτρέπεται η επικόλληση μεμβρανών σε όλα τα παράθυρα του αυτοκινήτου.'
-
Στα δημοσια ΚΤΕΟ δεν πολυδινουν σημασια στις μεμβρανες αρκει να μην ειναι πολυ σκουρες, και μια καλη λυση ειναι να ειναι κατεβασμενα τα εμπρος παραθυρα, ετσι εκανα εγω
-
Τι παθήσεις δικαιολογούν μεμβράνες?
Θα ακούσω κανα θεϊκό! -
Μια φωτοευαισθησία ή φωτοδερματίτιδα σε καλύπτει ?
-
Καλησπέρα,
Μου έχουν στείλει ένα σετ μεμβράνες από Αμερική, έτοιμες κομμένες για το αμάξι μου και ρωτώντας για το κόστος των περαστικών στην πόλη των Σερρών, μου είπε 70 Ευρώ που μου φάνηκαν πολλά...
Τόσο κοστίζει βρε παιδιά???
-
Αυτός τόσα βγάζει από κέρδος και εργασία όταν ασχοληθεί για να σου βάλει τις δικές του μεμβράνες.... Αφού θα ασχοληθεί την ίδια ώρα λογικά σκεπτόμενος... ζητάει το ίδιο κέρδος!!! Ρώτα κι αλλού κι αν δεν σου αρέσει βάλτες μόνος σου. Γίνεται αλλά θέλει προσοχή και επιμέλεια.
-
Μόνος του; Ούτε κατά διάνοια!! Πρέπει να πιάνουν τα χέρια σου και πάλι θα αφήσεις ατέλειες 110%.
Είναι πολύ δύσκολη η διαδικασία και θεωρώ λογικότατα τα 70 ευρώ όταν εμένα κάποτε όταν είχα στο C4 μου είχε πάρει μαζί με τις μεμβράνες 220. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Μόνος του; Ούτε κατά διάνοια!! Πρέπει να πιάνουν τα χέρια σου και πάλι θα αφήσεις ατέλειες 110%.
Είναι πολύ δύσκολη η διαδικασία και θεωρώ λογικότατα τα 70 ευρώ όταν εμένα κάποτε όταν είχα στο C4 μου είχε πάρει μαζί με τις μεμβράνες 220.δλδ. κατόπιν τις έβγαλες; και γιατί αν επιτρέπεται;
-
Δεν ξέρω το κόστος γιαυτό ρώτησα παιδιά....εξάλλου τζάμπα μου τις έδωσαν και θα μου κοστίσουν μόνο 70 ευρώ στο κάτω-κάτω της γραφής....
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Είναι πολύ δύσκολη η διαδικασία και θεωρώ λογικότατα τα 70 ευρώ όταν εμένα κάποτε όταν είχα στο C4 μου είχε πάρει μαζί με τις μεμβράνες 220.δλδ. κατόπιν τις έβγαλες; και γιατί αν επιτρέπεται;
για να περάσω ΚΤΕΟ
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Είναι πολύ δύσκολη η διαδικασία και θεωρώ λογικότατα τα 70 ευρώ όταν εμένα κάποτε όταν είχα στο C4 μου είχε πάρει μαζί με τις μεμβράνες 220.Και όμως...δεν χρειάζεται να έχεις πτυχίο για να τις περάσεις! Όταν είχα και εγώ το ίδιο -ακατονόμαστο- αυτοκίνητο με 'σένα, τις είχα περάσει μόνος μου! Και το αποτέλεσμα; Επαγγελματικό!
@PuntoLord
Είναι όντως πολλά τα χρήματα και εκτός απο αυτό πιστεύω ότι ελάχιστοι είναι εκείνοι που κάνουν σωστή δουλειά. Αν πιάνουν τα χέρια σου και έχεις υπομονή, go for it... -
Ο χρήστης georgep800 έγραψε:
Είναι πολύ δύσκολη η διαδικασία και θεωρώ λογικότατα τα 70 ευρώ όταν εμένα κάποτε όταν είχα στο C4 μου είχε πάρει μαζί με τις μεμβράνες 220.Και όμως...δεν χρειάζεται να έχεις πτυχίο για να τις περάσεις! Όταν είχα και εγώ το ίδιο -ακατονόμαστο- αυτοκίνητο με 'σένα, τις είχα περάσει μόνος μου! Και το αποτέλεσμα; Επαγγελματικό!
@PuntoLord
Είναι όντως πολλά τα χρήματα και εκτός απο αυτό πιστεύω ότι ελάχιστοι είναι εκείνοι που κάνουν σωστή δουλειά. Αν πιάνουν τα χέρια σου και έχεις υπομονή, go for it...Μου φαίνεται πως δεν θα τσιγκουνευώ τα 70 ευρώ και θα τα δώσω....
-
Εχει καποιος αποψη για αυτες που βαζει τωρα η llumar στα μπροστινα τζαμια, που ειναι λεει νομιμες αλλα ελαχιστα σκουραινουν το τζαμι..
Κανουν κατι?
Και κατι ακομα.. Για να μπουν οι μεμβρανες χρειαζεται καποια αποσυναρμολογηση στις πορτες? Τα φοβαμαι αυτα.. -
Για το δεύτερο: όχι.
-
Καλο αυτο..
Ευχαριστω -
Ο χρήστης eyedoc έγραψε:
Εχει καποιος αποψη για αυτες που βαζει τωρα η llumar στα μπροστινα τζαμια, που ειναι λεει νομιμες αλλα ελαχιστα σκουραινουν το τζαμι..
Κανουν κατι?Κάνουν το βασικότερο. Μπλοκάρουν κατά 99% την UV ακτινοβολία. Αλλά όσο πιο σκούρη είναι η μεμβράνη τόσο περισσότερο ήλιο(με απλά λόγια...) μπλοκάρει και κατ' επέκταση ζέστη. Με άλλα λόγια βάζοντας αυτές που λες η διαφορά που θα δεις θα είναι μικρή, αλλά αξίζει.
-
Υπάρχουν διάφορα είδη UV. Ποτέ δεν θυμάμαι τι κάνει η καθεμία (ποια ζεσταίνει και ποια κάνει το έγκαυμα) και από τι δυσκολεύεται.
Πάντως ακόμα και το τζάμι σκέτο λειτουργεί σαν φίλτρο και κόβει πολύ (πχ το χέρι δίπλα στο παράθυρο με ανοιχτό και κλειστό έχει μεγάλη διαφορά στο άμεσο κάψιμο που νιώθεις και στο έγκαυμα που θα κάνεις). Ακόμα και διαφανής να είναι η μεμβράνη αν έχει καλό φίλτρο κάνει διαφορά. Το χειρότερο είναι να βάλεις σκούρα μεμβράνη χωρίς καλό φίλτρο, καταστροφή (όπως και τα ψεύτικα γυαλικά ηλίου που είναι μόνο σκούρο χωρίς φίλτρα). -
*Η απορρόφηση των ακτίνων UV είναι κάτι που δεν μπορεί να διαπιστωθεί με το μάτι, ή με την αίσθηση (π.χ. 'το εσωτερικο ψηνοταν κανονικα')
Σύμφωνα με τις ίδιες τις εταιρίες παραγωγής μεμβρανών, η απορρόφηση της υπεριώδους (ultraviolet-uv) ακτινοβολίας επιτυγχάνεται κατά 99% (όπως είπε κι ο Χάρης πιο πριν) μέσω των μεμβρανών.Μ' ένα γρήγορο ψαξιματάκι που έκανα διαπίστωσα ότι τα απλά τζάμια (ανοιχτά ή σκούρα φιμέ, όπως στα titanium) δεν απορροφούν τη uv ακτινοβολία - αυτό γίνεται μόνο από τα 'ανακλαστικά' (iR) (ή 'αθερμικά' κατ' άλλες εταιρίες) παρμπρίζ, οπότε η μόνη λύση είναι η τοποθέτηση μεμβρανών η οποία εξασφαλίζει μεγάλη μείωση της υπεριώδους ακτινοβολίας (ανεξαρτήτως σκουρότητας) και μείωση της θερμοκρασίας της καμπίνας (αναλόγως σκουρότητας).
Παράθεση:*
Από wikipedia: Direct sunlight has a luminous efficacy of about 93 lumens per watt of radiant flux, which includes infrared (47% share of the spectrum), visible (46%), and ultra-violet (only 6%) light.
Πηγή
http://www.clubford.gr/forum/showthread ... post516412
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ