-
Δώρο η φάσα και είναι κάπου στα 15 με 20 εκατοστά.
Χαρτιά με αυτοκόλλητα πιστοποίησης νομιμότητας μου έδωσαν για όλα.Μάλλον θεωρούν ότι με τα χαρτιά αυτά δεν θα μπει κάποιος (Τροχαία/ΚΤΕΟ) σε διαδικασία να ψάξει να βρει αν είναι τελικά νόμιμα ή όχι τα μπροστινά πλαϊνά τζάμια. Περίεργα πράγματα.
-
Καλησπέρα,
Σκεπτόμουν να πάρω μεμβράνες φιμέ και να τις βάλω μόνος μου. Θα επιτρέπεται ή χρειάζομαι καμιά βεβαίωση?
Φυσικά μιλάμε πάντα για τα νόμιμα όρια. -
Ο χρήστης Angelo_95 έγραψε:
Καλησπέρα,
Σκεπτόμουν να πάρω μεμβράνες φιμέ και να τις βάλω μόνος μου. Θα επιτρέπεται ή χρειάζομαι καμιά βεβαίωση?
Φυσικά μιλάμε πάντα για τα νόμιμα όρια.Όχι δεν επιτρέπεται, και ναι οπωσδήποτε θέλεις, κατασκευαστή και εγκαταστάτη.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Μπήκαν λοιπόν και οι Alu Light.
Πλαστικά δεν βγήκαν. Μόνο οι τσιμούχες χαμηλά στα παράθυρα για να μπει ποιο χαμηλά η μεμβράνη.
Κατά τα άλλα τα κλασσικά. LLUMAR.
Το μόνο που μου έκανε εντύπωση σε σύγκριση με την προηγούμενη φορά είναι ότι μου έδωσαν πιστοποιήσεις νομιμότητας για όλα τα τζάμια.
Αυτό που τα σπάει κυριολεκτικά είναι η φάσα μπροστά. Μεγάλη υπόθεση η φάσα...Ρώτα για διαφανή μπροστά πόσο παει
Φίλε δεν ρώτησα. Πήγα την ώρα που μάζευαν για να κλείσουν το μαγαζί και πάνω στον πανικό μου να ελέγξω το αυτοκίνητο το ξέχασα εντελώς. Σόρυ...
Καλή σου μέρα ,
Μπορείς να μου πεις σε ποιο μαγαζί έβαλες τις μεμβράνες & το κόστος τοποθέτησης ??
Από τις llumar είμαι ευχαριστημένος , είχα τις Titanium στο προηγούμενο αυτοκίνητο μου..
Να υποθέσω ότι οι μεμβράνες που έβαλες είναι πιο σκούρες από τις titanium ?? -
Καλή σου μέρα.
LLUMAR Μαρούσι
κόστος 184euro.Ναι είναι ποιο σκούρες. Ποιο πάνω έχω βάλει Link με τις μεμβράνες.
-
Καλημέρα
Έβαλα την νέα σειρά της 3Μ την Crystalline τις CR40.
Η μεμβράνη αυτή είναι πιο ακριβή, αλλά πέραν της σκίασης κάνει και πολύ καλή θερμομόνωση.
Η αλήθεια είναι πως ήμουν αρκετά επιφυλακτικός για τα παραπάνω χρήματα που κόστιζαν, αλλά μετά από 1 μήνα, έχω δει τεράστια διαφορά, ειδικά μερικές σχετικά ζεστές μέρες.
Το μεγάλο test θα είναι το κατακαλόκαιρο βεβαια, αλλά οι πρώτες ενδείξεις είναι θετικότατες. -
Για όσους αγχώνονται με τη νομιμότητα των μεμβρανών (οκ δεν μιλάμε για κατράμι σαν έμπορος ναρκωτικών) να πω ότι πέτυχα σήμερα το γνωστό τροχονόμο καρμανιόλα στο Σύνταγμα (ο μόνος που με είχε γράψει 10 χρόνια για φιμέ) να οδηγεί το αμαξάκι του με φιμέ, σίγουρα πάνω από τα νόμιμα μπροστά, και led/xenon στα φώτα.....
-
@iceman:
Άλλο η νομιμότητα και άλλο το αν θα σε γράψουν. Για περιπτώσεις σαν και αυτές που λες μπαίνει στην μέση και η συναδελφική αλληλεγγύη... -
Ο χρήστης nick-sport έγραψε:
@iceman:
Άλλο η νομιμότητα και άλλο το αν θα σε γράψουν. Για περιπτώσεις σαν και αυτές που λες μπαίνει στην μέση και η συναδελφική αλληλεγγύη...Εννοειται...
Και εμενα ο κουμπαρος μου κυκλοφορουσε επι σειρα ετων με φιμε κατραμι σε ολα τα τζαμια,και πλεξιγκλας κατραμι και στις δυο πινακιδες,μεχρι να του βαλω μυαλο....
Μια φορα,το ειχε παρκαρισμενο κατω απο το σπιτι,και ενας γειτονας καλεσε το 100 ,κατεβηκε ο κουμπαρος,και τα βρηκανε μια χαρα με τους 'συναδελφους',προεκυψαν και γνωστοι απο τη σχολη -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Πλαστικά δεν βγήκαν. Μόνο οι τσιμούχες χαμηλά στα παράθυρα για να μπει ποιο χαμηλά η μεμβράνη.
Κατά τα άλλα τα κλασσικά. LLUMAR.Καλορίζικες!
Στο http://llumar.gr/car_simulator έχει μια ομάδα μεμβρανών για εμφάνιση και μια ομάδα για μέγιστη μείωση της ζέστης. Οι δεύτερες που είναι ακριβότερες περιέχουν και μέταλλο σε κάποια μορφή (μάλλον ένα στρώμα) για να κόβει το υπέρυθρο.
Ξέρεις ποιές έβαλες και σου δινόταν η δυνατότητα να επιλέξεις?Καλημέρα
Έβαλα την νέα σειρά της 3Μ την Crystalline τις CR40.
Η μεμβράνη αυτή είναι πιο ακριβή, αλλά πέραν της σκίασης κάνει και πολύ καλή θερμομόνωση.
Η αλήθεια είναι πως ήμουν αρκετά επιφυλακτικός για τα παραπάνω χρήματα που κόστιζαν, αλλά μετά από 1 μήνα, έχω δει τεράστια διαφορά, ειδικά μερικές σχετικά ζεστές μέρες.
Το μεγάλο test θα είναι το κατακαλόκαιρο βεβαια, αλλά οι πρώτες ενδείξεις είναι θετικότατες.Καλορίζικες!
Αν μπορείς να μας δώσεις κάποια επιπλέον στοιχεία (που, πως, πόσο), αν σου έδιναν τη δυνατότητα να επιλέξεις μεταξύ διαφορετικών τεχνολογιών μεμβρανών και αν πήρες βεβαιώσεις κι αυτοκόλλητα νομιμότητας. -
Αναφέρατε τα φιμέ (ή φυμέ τελικά; ) στα πολιτικά αυτοκίνητα αστυνομικών, και θυμήθηκα μια Τσέλικα που επι χρόνια πάρκαρε στον Χολαργό στα Goodys πάνω στο πεζοδρόμιο δίπλα στο περίπτερο.
Το αυτοκίνητο ήταν μαύρο και οι μεμβράνες κατράμι, ακόμα και στο μπροστά, όπου με το ζόρι διακρινόταν το τιμόνι.
Και φυσικά τεράστιους προβολείς (το καρκίνωμα των xenon δεν υπήρχε τότε).
Μια μέρα πέτυχα και τον οδηγό (ήταν αστυνομικός, φυσικά). -
Για κάποιους αστυνομικούς υπάρχουν λόγοι ασφαλείας για κατάμαυρα κι ανακλαστικά τζάμια κλπ.
-
Λέμε τώρα
-
Λόγοι ασφαλείας όπως;
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Να μην τους δούνε τυχαία οι μαφιόζοι.
-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Κατά τα άλλα τα κλασσικά. LLUMAR.Καλορίζικες!
Στο http://llumar.gr/car_simulator έχει μια ομάδα μεμβρανών για εμφάνιση και μια ομάδα για μέγιστη μείωση της ζέστης. Οι δεύτερες που είναι ακριβότερες περιέχουν και μέταλλο σε κάποια μορφή (μάλλον ένα στρώμα) για να κόβει το υπέρυθρο.
Ξέρεις ποιές έβαλες και σου δινόταν η δυνατότητα να επιλέξεις?Ευχαριστώ!
Ρίξε μία ματιά εδώ http://www.fodig.de/downloads/llumar_automotive.pdf
Δεν τις βάζουν όλες τις μεμβράνες στην Ελλάδα. Σίγουρα βάζουν από την Comfort Series τις Alu Light και Titanium. Έχουν και άλλες δύο με λιγότερη σκουρότητα και μία διάφανη.
Φυσικά επιλέγεις και φυσικά βλέπεις και συγκρίνεις την σκουρότητα σε ένα πίνακα που έχουν και σου λένε ποιες μπορούν να βάλουν.Οι Comfort Series είναι με το μέταλλο.
Οι άλλες (οι 'φτηνές') είναι οι Esprit Series αλλά δεν νομίζω να τις προτείνουν.Σύμφωνα με το http://llumar.gr/car_simulator εγώ έβαλα τις Sun Protection 49%.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Δεν τις βάζουν όλες τις μεμβράνες στην Ελλάδα. Σίγουρα βάζουν από την Comfort Series τις Alu Light και Titanium. Έχουν και άλλες δύο με λιγότερη σκουρότητα και μία διάφανη.
Φυσικά επιλέγεις και φυσικά βλέπεις και συγκρίνεις την σκουρότητα σε ένα πίνακα που έχουν και σου λένε ποιες μπορούν να βάλουν.Οι Comfort Series είναι με το μέταλλο.
Οι άλλες (οι 'φτηνές') είναι οι Esprit Series αλλά δεν νομίζω να τις προτείνουν.Σύμφωνα με το http://llumar.gr/car_simulator εγώ έβαλα τις Sun Protection 49%.
Είδα τα λινκς που έχεις βάλει. Σε ρώτησα γιατί στην εκτός Αθηνών Ελλάδα αντιπρόσωπος δείχνει (ή παριστάνει) να μην ξέρει τα δύο είδη, έχει μόνο τις φθηνές ...
Λογικά αγόρασε κάποια ρολά και μέχρι να τελειώσουν δεν θέλει να ξέρει τίποτα άλλο! Ελλαδάρα ...Άμα βάλουμε μεμβράνες καλό είναι να απορροφούν και στο υπέρυθρο φάσμα της ηλιακής ακτινοβολίας που αντιστοιχεί σε σημαντική ποσότητα ενέργειας. Οι μεμβράνες με το μέταλλο είναι η φθηνότερη λύση για το υπέρυθρο, αλλά επειδή απορροφούν και ραδιοκύματα θα δυσχεραίνουν σχετικά τη λήψη σε κινητό και gps. Με ακάλυπτο το παρμπριζ όμως μάλλον αυτά είναι υπερβολές ...
-
Πάρε ένα τηλέφωνο στα κεντρικά και πες τους το σκηνικό με το τοπικό τους συνεργάτη.
Λογικά θα κανονίσουν να βάλεις όποια μεμβράνη θέλεις. -
Νομίζω οτι δεν είναι υποχρεωμένοι όλοι να δουλεύουν όλους τους τύπους.
Παλαιότερα που είχα ρωτήσει σε εγκαταστάτη της 3m για Crystalline μου έλεγε οτι δεν τις φέρνει γιατί είναι πανάκριβες και δεν τις βάζει κανένας. Και μου είχε πει αν τις θέλω να τις κάνει παραγγελία αλλά οτί δεν συμφέρει και δεν αξίζει κλπ.
Εν τέλη μου είπε μια απαγορευτική τιμή (στο περίπου κι όλας γιατί δεν ήξερε ακριβώς) και έτσι το άφησα... -
Ο χρήστης nick-sport έγραψε:
Νομίζω οτι δεν είναι υποχρεωμένοι όλοι να δουλεύουν όλους τους τύπους.Όπως φαίνεται δεν υπάρχουν πανελλαδικά δίκτυα, με τον τρόπο που τα περιμένουμε, με ευθύνη σε ένα κεντρικό εισαγωγέα στην 'Αθήνα'. Όσοι εμφανίζονται για 'επίσημοι' εκπρόσωποι ελάχιστα διαφέρουν από κάθε ανεξάρτητο εγκαταστάστη (πλήρωσαν 'αέρα' ή κανένα σεμινάριο?). Έτσι καταλήγουμε ότι η LLumar δεν αναλαμβάνει ευθύνη για τη δουλειά στη Πάτρα που γράφτηκε πριν 2-3 σελίδες και τις αστειότητες που συνάντησα σε εξίσου μεγάλη πόλη ... φαντάσου τι γίνεται σε μικρότερες!
Καταλαβαίνω κι αποδέχομαι κάποιος 'εκπρόσωπος'/συνεργάτης, δηλαδή μαγαζί εκτός των τριών της LLumar, να μην θέλει να χρεωθεί από τον εισαγωγέα και να στοκάρει όλα τα είδη, αλλά περιμένω μια τίμια 'αντρική'/ίσια κουβέντα να συνεννοούμαστε στα γρήγορα κι όχι ... ιστορίες για χαζούς! Μου τα 'μάσαγε', με επιπλέον αγένεια κι επιθετικότητα, καθώς επέμενα να καταλάβω ποιές φέρνει ('όλες έχουν μέταλλο γιατί μπαίνει για να μην χαράζονται ...').
Και ως προς τη νομιμότητα, το κλασσικό Ελληνικό μεγαλείο ..
Η απλή σειρά (χωρίς μέταλλο) της LLumar είναι όλες παράνομες για τα εμπρός τζάμια, γιατί η 'Style Light' έχει 62% διαπερατότητα ορατού φωτός κι ο νόμος απαιτεί 70%. H Style Light έχει διείσδυση στο αυτοκίνητο 70% της συνολικής ηλιακής ενέργειας ('ζέστη') στο αυτοκίνητο, το οποίο είναι κακό, αλλά αν μας αρέσει ο αριθμός ... κοροϊδευόμαστε περί νομιμότητας!Η μόνη νόμιμη LLumar στα μπροστινά τζάμια (και καλής απόδοσης) είναι η 'Sun Protection 41%' που έχει διαπερατότητα ορατού 74% και διείσδυση στο αυτοκίνητο 59% της συνολικής ηλιακής ενέργειας ('ζέστη').
Δηλαδή για τη 'ζέστη' μιλάμε για μείωση 11/30 = 37% ως προς την απλή, παρά το ότι περνάει 12/62 = 19% περισσότερο ορατό φως.
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ