-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Υπάρχει κανείς που να έχει βγάλει τις μεμβράνες, για να μας πεί τι γίνεται κι αν αφήνει ίχνη η 'επέμβαση' .τις έβγαλε ο κουρέας μου.τις εβγαλε μόνος του και δεν έμειναν σημάδια.
τον κόψανε στο κτεο.εχει βγει διαταγη εδώ και 2 μήνες και τα κοβουν στα ιδιωτικα κτεο.
στα δημοσια αλλοι τα περνάνε και άλλοι όχι.
εγω θα βάλω πάντως 1000%. -
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
Υπάρχει κανείς που να έχει βγάλει τις μεμβράνες, για να μας πεί τι γίνεται κι αν αφήνει ίχνη η 'επέμβαση' .
τις έβγαλε ο κουρέας μου.τις εβγαλε μόνος του και δεν έμειναν σημάδια.
τον κόψανε στο κτεο.εχει βγει διαταγη εδώ και 2 μήνες και τα κοβουν στα ιδιωτικα κτεο.
εγω θα βάλω πάντως 1000%.Ολες εννοεις η μονο την μπροστινη; Ασχετα με το αν ειναι λιγο σκουρες η πολυ τις κοβουν ολες; εγω παντως πιστευω οτι η λιγο σουρα ειναι αξεσουαρ ασφαλειας για το αυτοκινητο και την κατασταση του οδηγου οπως πχ τα γυαλια ηλιου και το a/c. Πρεπει να ισχυσει κατι πιο λογικο αλλα...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
τι μεμβράνες και σε τι αυτοκίνητα?
Οι μεμβράνες ήταν της Llumar όχι πολύ σκούρες σε άσπρο 306. Σημειωτέον οτι το αμάξι είχε περάσει ξανά ΚΤΕΟ ** με μεβρανες και δεν είχε κοπεί**. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που περνούσε... Ού μπλέξεις με ΚΤΕΑτζη που θέλει λάδωμα...
Όταν λέμε όλες όλες. BTW δεν μπαίνει μεμβράνη στο μπροστά τζάμι.
Το ΚΤΕΟ που αναφέρω ήταν το Β' ΚΤΕΟ Θεσσαλονίκης και ήταν δημοσιο. Ψάχνουν λεφτά από παντού... -
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Ολες εννοεις η μονο την μπροστινη; Ασχετα με το αν ειναι λιγο σκουρες η πολυ τις κοβουν ολες; εγω παντως πιστευω οτι η λιγο σουρα ειναι αξεσουαρ ασφαλειας για το αυτοκινητο και την κατασταση του οδηγου οπως πχ τα γυαλια ηλιου και το a/c. Πρεπει να ισχυσει κατι πιο λογικο αλλα...
To Σαββατο ειχα παει στην ILLUMAR στην Βουλιαγμενης και δεν δεχοταν με τιποτα να μου βαλει μπροστα (ουτε την πιο ανοικτη αποχρωση)....
Μονα στα παραθυρα και πισω... Μου ειπε πως το απαγορευει ο νομος και επιπλεον σε περιπτωση ατυχηματος θα εχω προβληματα με τις ασφαλιστικες..... (οτι θα βασιστουν στο ''μειωμενη ορατοτητα'' και δεν θα αποζημιωνουν.....).
Εχει ακουσει κανεις τιποτα για αυτο????? -
Ο χρήστης yiannis2002s έγραψε:
Ολες εννοεις η μονο την μπροστινη; Ασχετα με το αν ειναι λιγο σκουρες η πολυ τις κοβουν ολες; εγω παντως πιστευω οτι η λιγο σουρα ειναι αξεσουαρ ασφαλειας για το αυτοκινητο και την κατασταση του οδηγου οπως πχ τα γυαλια ηλιου και το a/c. Πρεπει να ισχυσει κατι πιο λογικο αλλα...
To Σαββατο ειχα παει στην ILLUMAR στην Βουλιαγμενης και δεν δεχοταν με τιποτα να μου βαλει μπροστα (ουτε την πιο ανοικτη αποχρωση)....
Μονα στα παραθυρα και πισω... Μου ειπε πως το απαγορευει ο νομος και επιπλεον σε περιπτωση ατυχηματος θα εχω προβληματα με τις ασφαλιστικες..... (οτι θα βασιστουν στο ''μειωμενη ορατοτητα'' και δεν θα αποζημιωνουν.....).
Εχει ακουσει κανεις τιποτα για αυτο?????Όπως τα λέει είναι και πολύ καλά έκανε και δεν δέχτηκε να σου βάλει μεμβράνη μπροστά.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Εχει ακουσει κανεις τιποτα για αυτο?????Όπως τα λέει είναι και πολύ καλά έκανε και δεν δέχτηκε να σου βάλει μεμβράνη μπροστά.
Έχει συζητηθεί και προηγούμενα στο θέμα, κάποιος που του έβαλαν μεμβράνη τράκαρε, δεν τον κάλυπτε η ασφαλιστική και τους έτρεχε...
Εμένα πάλι που με ΕΨΗΣΑΝ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΤΕ και έβαλα μπροστά ενώ δεν ήθελα (το 2001 που ακόμη έβαζαν...) και τώρα το έχω μετανιώσει, θα με βάλουν να πληρώσω όμως για να την βγάλουν!!!
-
το περιγραμμα που μενει στο πισω παρμπριζ δεν ειναι λιγο ενοχλιτικο ?
εχετε καμια ιδεα για να μην φαινεται ? -
τι ειναι καλυτερο και γιατι???
ενα φιμε κρυσταλο???
ενα τζαμι με φυμε ζελατινα???εαν το κρυσταλο ειναι φιμε αξιζει να βαλει κανεις ζελατινα???
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
τι ειναι καλυτερο και γιατι???
ενα φιμε κρυσταλο???
ενα τζαμι με φυμε ζελατινα???εαν το κρυσταλο ειναι φιμε αξιζει να βαλει κανεις ζελατινα???
Τα φυμέ της Λάντσια (κάργα μπλέ) που είναι θερμοαπορροφητικά δεν ξέρω τι λένε.
Τα φυμέ της Άλφα, ΦΒ, Σεατ, ΦΙΑΤ, Πεζώ, Σιτροέν (πλήν του μπροστινού παρμπριζ) και Μερσεντές που έχω γνώση, κάνουν μεν κάποια δουλειά, ΑΛΛΑ σε καμία περίπτωση σαν μεμβράνη!!! Οπότε και φυμέ να έχει βάλε έστω την πιο ελαφρά μεμβράνη.
-
Ο χρήστης Dragster333 έγραψε:
το περιγραμμα που μενει στο πισω παρμπριζ δεν ειναι λιγο ενοχλιτικο ?
εχετε καμια ιδεα για να μην φαινεται ?Εννοείς οι φουσκάλες που γίνονται στο περίγραμμα όταν έχει μάυρα 'μπιμπικάκια';
Δεν γίνεται ΤΙΠΟΤΑ! Γενικά, αφού αλλάζει επίπεδο (έχει πάχος και υφή η επιφάνεια) αποκλείεται να κολλήσει στις τρυπούλες, οπότε επειδή μένει έστω και ελάχιστος αέρας θα δείχνει έτσι. Δεν αλλάζει...
-
παίδες έβαλα μεμβράνες και στο yaris,και το αποτέλεσμα ήταν απλά εκπληκτικό.άφησα το αυτοκίνητο χτες στον ήλιο για 3 ώρες για να δω τις διαφορές. όταν μπήκα μετά ήταν πολύ πιο δροσερό από πριν.αυτό βέβαια το ήξερα γιατί έχουμε και στα άλλα αυτοκίνητα της οικογενείας,όμως οι νέες μεμβράνες είναι σίγουρα βελτιωμένες.το aircondition που πριν το είχα στο full και καιγόμουν τώρα το έχω στην πρώτη σκάλα και είναι οk.
για την ιστορία έβαλα τις μεσαιες τις llumar προς 140 ευρώ(ειδική τιμή λόγω γνωριμίας)[/img] -
εβαλα llumar και στα δυο αυτοκινητα. Titanium στα παραθυρα του οδηγου-συνοδηγου και Alu-Light στα πισω λογω παιδιων (αλλιως θα εβαζα titanium). Στο παρμπριζ δεν εβαλα.
Εμφανη διαφορά αλλα εμαθα κατι που με στεναχωρησε... Φιλος με alu-light πηγε σε ιδ.κτεο στη θεσ/νικη για να ρωτησει αν το αυτοκινητο του θα περασει τον ελεγχο και μολις τον ειδαν με τις μεμβρανες του ειπαν οτι δεν υπαρχει περιπτωση. Στην ερωτηση του 'αφου υπαρχουν και αυτοκινητα με εργοστασιακα σκουρα τζαμια', του απαντησαν οτι 'εκει δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα... οτιδηποτε δεν ειναι εργοστασιακο στο αυτοκινητο -κοβεται-'Και ερωτω... ο νομος λεει οτι οι επιβαινοντες στο οχημα πρεπει να φαινονται. Σε ορισμενες περιπτωσεις, στις alu-light (βραδυ) δεν φαινεται τιποτα. Αν ειναι αυτο το προβλημα, τις ξηλωνω και βαζω τις titanium... Ακομα ομως και με τις titanium οι τεχνικοι του κτεο λενε οτι 'ΚΟΒΕΣΑΙ'... τι γινεται στη συγκεκριμενη περιπτωση;
Γιατι πχ. τα κουρτινακια να περνανε;
1ον) απο τα κουρτινακια κανεις δεν φαινεται μεσα... και κατ'επεκταση... ουτε εγω μπορουσα να δω εξω!!! αρα, επικινδυνο. Τωρα θα μου πεις... βγαινουν... ε ναι... οκ... αυτο ηταν χιουμοριστικο φυσικα
2ον) τα παιδια μου ειναι ησυχα, μεσα στη δροσια... κατ'επεκταση και εγω ειμαι ησυχος και αφοσιωμενος στην οδηγηση
3ον) Πότε επιτελους θα καταλαβουν οι 'εξυπνοι' οτι ορισμενα αξεσουαρ ΒΟΗΘΑΝΕ τον οδηγο και τους επιβαινοντες, και δεν ειναι θεμα 'μαγκιας';ελεος πια..
-
Ξερετε κανεναν να κανει αυτη τη δουλεια στη Λαρισα ? Εχω ενα tigra , ποσο λετε να μου κοστισει ( διοτι το πισω παρπριζ ειναι φυμε απο μονο του ).
-
Ο χρήστης gc60 έγραψε:
Εμφανη διαφορά αλλα εμαθα κατι που με στεναχωρησε... Φιλος με alu-light πηγε σε ιδ.κτεο στη θεσ/νικη για να ρωτησει αν το αυτοκινητο του θα περασει τον ελεγχο και μολις τον ειδαν με τις μεμβρανες του ειπαν οτι δεν υπαρχει περιπτωση. Στην ερωτηση του 'αφου υπαρχουν και αυτοκινητα με εργοστασιακα σκουρα τζαμια', του απαντησαν οτι 'εκει δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα... οτιδηποτε δεν ειναι εργοστασιακο στο αυτοκινητο -κοβεται-'Και ερωτω... ο νομος λεει οτι οι επιβαινοντες στο οχημα πρεπει να φαινονται. Σε ορισμενες περιπτωσεις, στις alu-light (βραδυ) δεν φαινεται τιποτα. Αν ειναι αυτο το προβλημα, τις ξηλωνω και βαζω τις titanium... Ακομα ομως και με τις titanium οι τεχνικοι του κτεο λενε οτι 'ΚΟΒΕΣΑΙ'... τι γινεται στη συγκεκριμενη περιπτωση;
Σκέφτομαι να βάλω llumar στο Astra, 200 ευρώ σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας. Ειδικότερα σκέφτομαι για τις climaselect, που όπως όλες κόβουν τελείως την υπεριώδη ακτινοβολία χωρίς να μειώνουν όσο άλλες πιο σκούρες την ορατότητα.
http://www.kin.gr//new_pages/01.html
Ξέρει κανείς πόσο κόβεται η υπεριώδης ακτινοβολία από τα τζάμια των νέων αυτοκινήτων; Μήπως δηλαδή είναι ψιλοάχρηστη η τοποθέτηση μεμβρανών;Επίσης στο http://www.kin.gr//new_pages/Texnikes_epexigiseis.html αναφέρεται ότι όλες οι μεμβράνες πλην των alu-light δεν προκαλούν προβλήματα με το νόμο.
'Ο Κώδικας οδικής κυκλοφορίας αναφέρει στο άρθρο 81, παράγραφο 7 ότι ''τα διαφανή μέρη του αυτοκινήτου, επιβάλλεται να είναι κατασκευασμένα κατά τρόπο ώστε να είναι ορατός ο οδηγός και οι επιβαίνοντες''.
Η πλειοψηφία των μεμβρανών πληρούν το παραπάνω άρθρο.
Το μαύρο σκούρο (Alu Light) υπό ορισμένες συνθήκες (π.χ. βράδυ σε σκοτεινό δρόμο) δεν πληρεί το παραπάνω άρθρο και υπάρχει το ενδεχόμενο επιβολής προστίμου (κλήση) από όργανο της τροχαίας ' -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ξέρει κανείς πόσο κόβεται η υπεριώδης ακτινοβολία από τα τζάμια των νέων αυτοκινήτων; Μήπως δηλαδή είναι ψιλοάχρηστη η τοποθέτηση μεμβρανών;
Λοιπόν...
Στο Ίμπιζα που λέει πως έχει θερμοαπορροφητικά σκούρα τζάμια με το που έβαλα μεμβράνες είδα ΜΕΓΑΛΗ διαφορά!!! (εμπρός τζάμι titanium light, όλα τα άλλα alu light)Στο Γκολφ 4 λέει πως έχει θερμοαπορροφητικά φιμέ. Είναι λευκό. ΤΟ ΙΔΙΟ μοντέλο, με ΙΔΙΟ αριθμό θυρών σε ΜΑΥΡΟ αλλά με ίδιες μεμβράνες με το Ίμπιζα ήταν πιο δροσερό!!!!
Στην Σπορτβάγκον δεν έβαλα τίποτα μπροστά, οδηγό συνοδηγό την πιο απαλή που υπήρχε και γύρω γύρω στα υπόλοιπα alz light. Με το που τις έβαλα είδα διαφορά!
Το C5 λέει πως έχε θερμοαπορροφητικά φυμέ κλπ κλπ... Μάλιστα στα γαλλικά αυτά υποτίθεται πως είναι από τα πιο αποτελεσματικά θερμοαπορροφητικά... Δεν έχουμε βάλει μεμβράνες. Στο ίδιο ταξίδι και μετά από 200 χμ δροσερότατος με την Σπορτβάγκον και τον κλιματισμό με ανεμιστήρα στο '1' άλλαξα αμάξι και πήγα στη Σιτροέν, όπου ΜΑΤΑΙΑ έριχνα την θερμοκρασία στο ελάχιστο, ταχύτητα ανεμιστήρα στο μέγιστο και ιδρώτας ΝΤΟΥΣ!!!
Για την ιστορία η Σπορτβάγκον είναι κόκκινη και το Σιτροέν ασημί.ΚΑΝΟΥΝ δουλειά οι μεμβράνες ακίμα και με θερμοαπορροφητικά κρύσταλλα σε καινούρια αμάξια, και μάλιστα ΜΕΓΑΛΗ!!!!!!!
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
Υπάρχει κανείς που να έχει βγάλει τις μεμβράνες, για να μας πεί τι γίνεται κι αν αφήνει ίχνη η 'επέμβαση' .
τις έβγαλε ο κουρέας μου.τις εβγαλε μόνος του και δεν έμειναν σημάδια.
εγω θα βάλω πάντως 1000%.Την περίοδο του Πάσχα πέρασα από το ΙΚΤΕΟ Ρέντη ένα κοντό Vitara με τις πιο σκούρες μεμβράνες (Alu Light) χωρίς πρόβλημα. Tις είχα βάλει πρόσφατα, αφού προηγουμένως έβγαλα τις παλιές που είχαν φθαρεί από την χρήση πολλών ετών, και κυρίως από την έκρηξη (!!) ενός Fast που είχα μέσα στο αυτοκίνητο λόγω ζέστης. Εννοείται ότι στο παρμπριζ δεν ξαναέβαλα, ενώ η αφαίρεσή τους δεν άφησε κανένα σημάδι.
Το πιο ωραίο ήταν το κόστος της: ένα κατάστημα που είχα ρωτήσει μου ζήτησε για την αφαίρεση μόνο 200 Ε!!! Δεν το σχολίασα τότε, αλλά επειδή είδε την έκπληξή μου προσπάθησε να το αιτιολογήσει ότι θα έκανε περίπου τρεις ώρες κλπ κλπ. Τελικά βγήκαν με το απόλυτα λογικό κόστος των 30 Ε...
-
GeorgeTabs, ευχαριστώ, ήσουν πολύ κατατοπιστικός. Μάλλον θα τις βάλω τελικά (τις πιο διάφανες, για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο για ΚΤΕΟ και ορατότητα).
-
καλά όλα αυτά, αλλα έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατι δεν τις βάζουν απο το εργοστάσιο οι αυτοκινητοβιομηχανίες αν είναι τόσο καλές?
-
Επιπλέον κόστος ίσως. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσθέτουν στα τζάμια τους μια κάποια προστασία, αναλόγως με τα οριζόμενα στις κοινοτικές ή εθνικές οδηγίες. Όμως η διαδικασία τοποθέτησης μεμβράνης κοστίζει σε χρόνο (άρα χρήμα) και ενδεχομένως σε αξιοπιστία και φήμη (τι γίνεται έτσι κι αρχίσουν να ξεκολλάνε οι μεβράνες σε κάποιες παρτίδες μετά από 2-3 χρόνια;).
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
καλά όλα αυτά, αλλα έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατι δεν τις βάζουν απο το εργοστάσιο οι αυτοκινητοβιομηχανίες αν είναι τόσο καλές?Β) δεν αρέσουν σε όλους, η διαφορετικοί άνθρωποι θέλουν διαφορετικές αποχρώσεις
Α) κοστίζουν ΠΟΛΥ σε μια εποχή που κανουν σκόντα ακόμα και στο δεξί λαμπάκι ομίχλης...
Όμως σχεδόν όλες οι εταιρείες πλέον δίνουν ήδη (ολίγον) φιμέ τα κρύσταλλα!
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ