-
Προχθές ήμουν στο βουλκανιζατέρ, λέτε να έβαλαν λάθος πιέσεις; Και χθες ήμουν στο ΚΤΕΟ, λέτε να άλλαξαν τα νούμερα που μου έδωσαν για σύγκλιση;
Θα το ρίξω πάντως μια ματιά μόλις κρυώσουν τα λάστιχα, γιατί γύρισα από εκδρομή.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Άλλη καμια προταση;Κάποιο από τα
Michelin Pilot Exalto 2
Toyo Proxes T1-R
Continental ContiPremiumContact 2ίσως;
Αλλά απ'ό,τι καταλαβαίνω ψάχνεις κάτι ακόμα πιο σπορ (σκληρότερα πλαϊνά-μαλακό πέλμα)
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
Όπως το βλέπω θα κάνω μια γύρα για τα PremiumContact 2 μήπως πετύχω καλή τιμή. Είχα έμπνευση εντωμεταξύ λέω να κοιτάξω και για 185/55/15, σαν μέγεθος είναι πολύ κοντά στο 165/70/14 που φοράει η 'μικρή' έκδοση του Ignis... μου φαίνεται κυρίως καλό θα κάνει μια τέτοια αλλαγή στα χαρακτηριστικά του! Λίγο πιο κοντό, να μη σέρνεται τόσο στις επιταχύνσεις, πιο δεμένη αίσθηση (και οκ ίσως λίγο μεγαλύτερη κατανάλωση).
Dio από πού είσαι αν επιτρέπεται;
(τώρα το είδα... ) από Αθήνα
Τελικά φόρεσε 185/55/15, Continental ContiPremiumContact 2 με 360
-
Ο χρήστης Di0 έγραψε:
Άλλη καμια προταση;
Κάποιο από τα
Michelin Pilot Exalto 2
Toyo Proxes T1-R
Continental ContiPremiumContact 2ίσως;
Αλλά απ'ό,τι καταλαβαίνω ψάχνεις κάτι ακόμα πιο σπορ (σκληρότερα πλαϊνά-μαλακό πέλμα)
Τα ΤΟΥΟ τα φόρεσε πρόσφατα ενας φιλος σε ενα γκόλφ-ΙΙ τζι-τι-αι,και κοντευει να πάει να δολοφονήσει τον λαστιχα που του τα πρότεινε.Απ'όσο μου μίλησε,γλυστραει παντου και με οποιαδηποτε ταχυτητα.Κατα τα λεγόμενά του,τα παλια καραφλά (οντως,τα ειχα δει εκεινα) Ντανλοπ που φορούσε,κρατούσαν δεκα φορες καλύτερα απο τα φρεσκα ΤΟΥΟ.Ειναι εξωφρενων με τα νεα του ΤΟΥΟ
Τα μισλέν τα φοβάμαι σαν λαστιχα,λόγω των πλαινών τους που ειναι φτιαγμενα απο χαλβα.Ενω γνωριζω οτι απο γόμες και πέλματα ειναι κορυφαία,μαλλον δεν θα ταιριάζουνε με το δικο μου οδηγικο προφίλ
Για τα κοντινένταλ δεν εχω ακουσει καποια κακα,αλλα ούτε και τιποτα το ιδιαίτερα καλο.Τα κραταω και αυτα στα υπ'όψιν.
-
μηπως πρεπει να πας παλι σε μπριτζ?
εσυ θες σκληρο λαστιχο..
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Τα ΤΟΥΟ τα φόρεσε πρόσφατα ενας φιλος σε ενα γκόλφ-ΙΙ τζι-τι-αι,και κοντευει να πάει να δολοφονήσει τον λαστιχα που του τα πρότεινε.Απ'όσο μου μίλησε,γλυστραει παντου και με οποιαδηποτε ταχυτητα.Κατα τα λεγόμενά του,τα παλια καραφλά (οντως,τα ειχα δει εκεινα) Ντανλοπ που φορούσε,κρατούσαν δεκα φορες καλύτερα απο τα φρεσκα ΤΟΥΟ.Ειναι εξωφρενων με τα νεα του ΤΟΥΟ
Για το Toyo προσπαθώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Tα φόρεσα πρόσφατα σε διάσταση 195/55/15 αντί των ContiPremiumContact (1), σε 206 1.6. Στο δρόμο μου δίνουν την εντύπωση ότι είναι λίγο πιο άνετα, και το τιμόνι έχει χάσει λίγο αίσθηση γύρω από την ευθεία. Επίσης, σε υψηλές ταχύτητες το αυτοκίνητο τείνει να χορεύει λίγο σε μικρές κοφτές κινήσεις του τιμονιού. Από την άλλη, η ελκτική και πλευρική πρόσφυση είναι μεγαλύτερη (αν και είμαι στον 1ο μήνα και δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί). Αυτό που παρατήρησα είναι ότι θέλουν αρκετά υψηλές πιέσεις για να δείξουν ότι πατάνε σωστά, σχεδόν όση έδινε η Peugeot για το Conti (36-36 ε/π). Μπροστά με κάτω από 35 το λάστιχο φαίνεται σα να είναι underinflated, πίσω είναι λίγο καλύτερη η κατάσταση.
Αρκετοί που το έχουν φορέσει σε MX-5 λένε καλά λόγια πάντως, και άλλο ένα παιδί που τα είχε φορέσει σε 206 1.6 του είχαν αφήσει καλές εντυπώσεις.Από Bridgestone υπάρχει το Potenza S-03 Pole Position σε 195/50 R15 82W. Από τη χάραξη και το δείκτη ταχύτητας συμπεραίνω ότι ίσως να είναι κοντά στις απαιτήσεις σου, αλλά δεν έχω σχόλια από χρήση του.
-
Ο χρήστης Di0 έγραψε:
Από Bridgestone υπάρχει το Potenza S-03 Pole Position σε 195/50 R15 82W. Από τη χάραξη και το δείκτη ταχύτητας συμπεραίνω ότι ίσως να είναι κοντά στις απαιτήσεις σου, αλλά δεν έχω σχόλια από χρήση του.
Δεν υπάρχει στα καταστηματα,το έχω ψαξει.
-
Ο χρήστης billlllll έγραψε:
Δεν είπα πως φταίνε τα exalto, αναρωτήθηκα αν θα πάθαινε το ίδιο και κάποιο άλλο λάστιχο.
ο απρόσεκτος billlllll1
o απρόσεκτος billlllll2
πώς το βλέπετε θέλει άλλαγμα; To μέγιστο βάθος του κοψίματος είναι 0,5-0,7cmΚαμιά ιδέα κανείς;
Να μια φορα που το φορουμ ειναι απιστευτα σωτηριο για την ψυχικη μου ηρεμια. Φευγω αυριο για ταξιδακι και το λαστιχο μου εχει ενα παρομοιο (και αρκετα μικροτερο και ρηχοτερο) σκισιμο και ημουν σε κατασταση πανικου 'θα μου σκασει με 120 και θα σκοτωθω' και ημουν ετοιμος να αλλαξω 4αδα με 15.000 χλμ
Ευχαριστουμε κυριως τον Hunter για την απαντηση!
-
Mην κοιτας μονο το μεγεθος του σκισίματος,αλλα και αν μεσα στο σκίσιμο δεν διακρίνονται κομμένα λινα ή συρματα,παρα μονο καθαρο λάστιχο.Του billlllll φαίνεται οτι είναι το σκισιμο αποκλειστικα μεσα στη γομα χωρις να εχει φτασει στο σκελετο
-
Να ευχαριστήσω ξανά και γω τον Hunter που με γλίτωσε από τα έξοδα γιατί πραγματικά το λάστιχο δεν έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα!
'Οσο για τα ΤΟΥΟ οι απόψεις διαφέρουν.
Πριν τα ExaltoPE2 είχα τα T1R και το grip τους στο στεγνό μου είχε φανεί 1 κλικ καλύτερο από τα Exalto. Σε 205/50R16 αυτά...
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Για τα κοντινένταλ δεν εχω ακουσει καποια κακα,αλλα ούτε και τιποτα το ιδιαίτερα καλο.Τα κραταω και αυτα στα υπ'όψιν.
Να σου πω εγώ όσα καλά θέλεις για τα Conti. Πολύ καλό λάστιχο, κρατάει από τα 0 χλμ, αξιοπρεπές σε άνεση (αλλά τα νιώθεις τα σχετικά σκληρά πλαϊνά) και πολύ καλό στο βρεγμένο και τη γλίτσα (πολύ καλύτερο σε σχέση με τα - και καλά - βροχολάστιχα Uniroyal 550 rallye που είχα πριν). Σε σχέση με το Premium Contact 1 έχει βελτιωθεί σε θόρυβο (κατά πολύ) και ελαφρώς σε κράτημα στο στεγνό, χάνοντας λίγο στο βρεγμένο.
Προσωπικά μου φαίνονται πολύ καλή επιλογή, αλλά δεν μπορώ να πω τίποτα για τα υπόλοιπα... (και αφού έχουν φάει τα χωμιά τους στο δρόμο κρατάνε αρκετά στην πίστα... )
-
Πόσα χιλιόμετρα τε εχεις τωρα Μαρκο;Τα εχεις φορεσει καθόλου στην πίστα αυτα;Εκει θα φανει περισσοτερο αν ο σκελετος μπορει να σταθει στο υψος του,και να διατηρήσει μια καλή συμπεριφορα και απόκριση στο τιμονι.
Τα προηγούμενα κοντι,πώς σου ειχαν φανει στην πίστα;
Απ'όσο θυμαμαι,δεν ειχαν παρουσιάσει κακη εικονα τουλαχιστον στο θεμα της φθορας -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Προχθές ήμουν στο βουλκανιζατέρ, λέτε να έβαλαν λάθος πιέσεις; Και χθες ήμουν στο ΚΤΕΟ, λέτε να άλλαξαν τα νούμερα που μου έδωσαν για σύγκλιση;Θα το ρίξω πάντως μια ματιά μόλις κρυώσουν τα λάστιχα, γιατί γύρισα από εκδρομή.
Εμένα τα κωλοgoodyear τραβάνε δεξιά τώρα. Πριν να τα αλλάξω πλευρά (τα δεξιά πήγαν αριστερά) τραβούσαν αριστερά. Είναι ελαττωματικά αλλά για να βρεθεί άκρη πρέπει να ασχοληθείς μέρες. Ήθελα να αλλάξω και τα χειμωνιάτικα (3 χειμώνες) αλλά δεν θα τα αλλάξω γιατί ΠΟΛΥ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΟ ΛΑΣΤΙΧΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. Καλύτερα τα παλιά pirelli που δεν είναι σούπερ λάστιχο και κάνουν θόρυβο αλλά είναι ίσια και δεν τραβάνε όπως τα excellence.
-
Καλημέρα.
Σε λίγο καιρό κλέινω 10.000χλμ με τα Conti Premium Contact 2 σε 195/60/15 και οι εντυπώσεις μου άριστες σε στεγνό & βρεγμένο οδόστρωμα!!!
Τα συνιστώ ανεπιφύλακτα (στη διάσταση αυτή έστω)
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Πόσα χιλιόμετρα τε εχεις τωρα Μαρκο;Τα εχεις φορεσει καθόλου στην πίστα αυτα;Εκει θα φανει περισσοτερο αν ο σκελετος μπορει να σταθει στο υψος του,και να διατηρήσει μια καλή συμπεριφορα και απόκριση στο τιμονι.
Τα προηγούμενα κοντι,πώς σου ειχαν φανει στην πίστα;
Απ'όσο θυμαμαι,δεν ειχαν παρουσιάσει κακη εικονα τουλαχιστον στο θεμα της φθοραςΔεν το πιστέυω ότι έγραψα 1 σελίδα απάντηση και χάθηκε!!!!!
Τεσπα... Ξανά...
Με τα conti έχω περίπου 25Κ χλμ. (σε 6-7 μήνες). Στην πίστα δεν τα έχω φορέσει, αλλά θα τα φορέσω μόλις πάνε για αλλαγή (έτσι όπως πάω με βλέπω μέχρι το τέλος της χρονιάς... )
Τα προηγούμενα conti στην πίστα μου φάνηκαν μια χαρά. Τόσο από κράτημα, αίσθηση, όσο και από διάρκεια. Ιδίως το ένα ζευγάρι έβγαλε 40Κ χλμ δρόμου + 1 πίστα μπροστά + 1 πίστες πίσω (και θα έβγαζε και 2η με λίγη καλή θέληση).
Όσο για τα πλαϊνά τους, όταν είχα βάλει τα uniroyal-φτου-κακά-550rallye, μου είχε προκαλέσει πολύ μεγάλη (αρνητική) εντύπωση πόσο δίπλωναν τα uniroyal, αίσθηση που εξαφανίστηκε και πάλι με τα conti premium 2. Επίσης σημειώνω ότι τα έχω γρατσουνίσει ουκ ολίγες φορές σε πεζοδρόμια και δεν έχουν χαμπαριάσει (ακόμα και όταν εγώ ανατρίχιασα από το τι άκουσα...)
Δεν πιστεύω να έχουν το απόλυτο κράτημα των bridgestone σου όταν ζεσταθούν, αλλά αφενός κρατάνε χωρίς ζέσταμα και αφετέρου είναι αρκετά καλό και σαν all-round ελαστικό, χωρίς να χάνει πολύ σε απόλυτα νούμερα (απ' ότι μπορώ να καταλάβω). Μόνο αρνητικό είναι ότι στις πολύ ψηλές θερμοκρασίες που έπαιξαν αυτόν τον καιρό είχαν επηρεαστεί αρνητικά, αλλά πιο δεν θα είχε επηρεαστεί;
-
Θελω γνωμες για αλλαγη της μαμα διαστασης 185/65 R15 σε 195/60 R15(αποκλιση 1% μικροτερη διαμετρος) και 195/55 R15(4,2% μικροτερη διαμετρος)
- Θα χωραει το λαστιχο στην ηδη υπαρχουσα ζαντα λογικα ε?
- Βελτιωση στην συμπεριφορα θα υπαρχει ελαχιστη το ξερω αλλα θα υπαρχει(?)
- Και σημαντικοτερο.. Γινεται να επαναπρογραμματιστει ο εγκεφαλος για την αλλαγη της διαμετρου και κατα συνεπεια να απαλειφθει η αποκλιση στο κοντερ?
Αυτα
-
Ο χρήστης Farmakopoios έγραψε:
Θελω γνωμες για αλλαγη της μαμα διαστασης 185/65 R15 σε 195/60 R15(αποκλιση 1% μικροτερη διαμετρος) και 195/55 R15(4,2% μικροτερη διαμετρος)- Θα χωραει το λαστιχο στην ηδη υπαρχουσα ζαντα λογικα ε?
- Και σημαντικοτερο.. Γινεται να επαναπρογραμματιστει ο εγκεφαλος για την αλλαγη της διαμετρου και κατα συνεπεια να απαλειφθει η αποκλιση στο κοντερ?
Αυτα
Εγώ θα πήγαινα για 195-60, που ειναι 'στρογγυλη', άρα φτηνότερη.
- Ναι. Η ζάντα λογικά έχει φάρδος 6 ή 6,5 ίντσες, οπότε θα σαι οκ.
- Σίγουρα. Μόνο και μόνο που θα πετάξεις τα εκοκάτι και θα βάλεις λάστιχο της προκοπής, θα δεις μεγάλη διαφορά. Συν το γεγονός ότι θα μειώσεις, έστω και λιγο, το ύψος του πλαϊνού του ελαστικού.
- ΔΓ/ΔΑ. Δεν ξέρω καν αν γίνεται κάτι τέτοιο στα φιατ.
-
Ο χρήστης Farmakopoios έγραψε:
Θελω γνωμες για αλλαγη της μαμα διαστασης 185/65 R15 σε 195/60 R15(αποκλιση 1% μικροτερη διαμετρος) και 195/55 R15(4,2% μικροτερη διαμετρος)- Θα χωραει το λαστιχο στην ηδη υπαρχουσα ζαντα λογικα ε?
Αυτα
Καλησπέρα.
Είχα ακριβώς αυτή τη διάσταση στο Almera N16 Challenge μου και τα άλλαξα απευθείας σε 195/60/15.
Ταιριάζουν απόλυτα, είναι πιό φθηνά και παίρνεις πολύ καλύτερα λάστιχα. Συνιστώ τα Conti Premium Contact 2 για καλοκαίρι & τα Yokohama AVS Winter για χειμώνα (εγώ αυτά έχω & είμαι πολύ ικανοποιημένος).
Στις ζάντες χωράνε σίγουρα, δείχνει και πιό ωραίο το αμάξι με φαρδύτερο λάστιχο. Από απόδοση στο δρόμο πολύ καλύτερα διότι έχεις περισσότερο ελλαστικό για επαφή με το οδόστρωμα, στις στροφές δε ακόμα καλύτερα.
Για τον εγκέφαλο 1η φορά το ακούω αυτό.....μα δεν έχεις πρόβλημα απόκλισης, έχει σχεδόν ολόιδια διάμετρο με πρίν.
So, go for it!!!
-
σημερα το πρωί ειδα οτι το αριστερο μπροστά λαστιχο εχει μια..... βιδα!
δεν έχω ιδεα ποσο καιρό ειναι εκει ή αν ειναι χθεσινη πχ. το θεμα ειναι οτι δεν χάνει αέρα...
απο την άλλη ομως λεω οτι αυτο ειναι ένα σημάδι για να τα αλλάξω επιτέλους!οι ερωτήσεις μου:
πώς γινεται το λεγομενο στρώσιμο των ελαστικών που εχετε πει κατά καιρους;
καλυτερα να περιμενω ακόμα ενα μηνα να φύγει το καλοκαιρι ή να τα αλλαξω τώρα που το πήρα αποφαση? με λιγα λόγια θα παιξει ρόλο μετά στη ζωη του ελαστικού αυτή η ζεστη...?
ευχαριστώ σας
-
Το στρώσιμο του ελαστικού δεν θέλει κάτι το ιδιαίτερο. Καλό είναι φυσικά να μην ξεκινήσεις σπινάροντας από το πρώτο χιλιόμετρο!!! Απλά περιμένουμε περίπου 500 χιλιόμετρα και μετά τους κάνουμε ζυγοστάθμιση έτσι ώστε να έχουν κάτσει καλά στις ζάντες. Τα ελαστικά αλλάζονται όποτε χρειάζονται και όχι ανάλογα με τους μήνες του χρόνου!!! Η ασφάλεια μας είναι πάνω από όλα!!! Εξάλλου ποιος σε διαβεβαιώνει ότι αύριο δεν θα βγει η βίδα ή δεν θα αρχίσει να χάνει.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....