-
[quote='onyx !']
Αν έχεις τις εργοστασιακές ζάντες για 225/55-16 μπορείς να βρεις μεγάλη γκάμα ελαστικών (χωρίς καρτέρει) ! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αν είναι να αλλάξω διάσταση θα πήγαινα στις εργοστασιακές 225/55-16 ή 235/45-17 με αλλαγή ζαντών. Και για τις 17άρες θα το σκεφτόμουνα γιατί θέλω να είμαι άνετος με πεζοδρόμια!
Οπότε ψηλότερο προφίλ δεν το συζητάω και αν ήταν θα πήγαινα για το 205/65-15 που προβλέπεται από την BMW, για χαμηλότερο ακόμα και με λίγο μικρότερη διάμετρο θα ήμουν πιο δεκτικός μια και έχει πολύ μακριές σχέσεις. Όμως πρακτικά συζητάω μόνο για την ίδια διάσταση. Που ξέρω ότι υπάρχει σε Michelin αλλά σειρά άνεσης και όχι σπορ, σε Continental PremiumContact2 που είναι καλά αλλά ίσως με πολύ μαλακά πλαϊνά(??) και άλλα: (Toyo Proxes CF1 οικογενειακό, BFGoodrich κάτι καλό αλλά μάλλον όχι στην Ελλάδα, Bridgestone Turanza E300 και Dunlop μάλλον απορρίπτονται, Pirelli P7 σίγουρα απορρίπτονται, Uniroyal 550 και Fulda Carat progresso μάλλον όχι, Falken ZIEX ZE912 τα συζητάω όπως και τα Kumho Ecsta KH11 κλπ)
Το περίεργο είναι ότι οι τρύπες δεν φαίνονται καν, απλά βγαίνει αέρας (φυσαλίδες) όταν το βάλεις σε νερό. Σε μία από τις τρύπες είχε κάτι που έμοιαζε με ακίδα ξύλου...Δεν θα έλεγα πως η διάσταση 225/60/15 είναι δύσκολη ή σπάνια, απλά σε σχέση με την αμέσως 'επιτρεπόμενη' 205/65 είναι κατά 1/3 ακριβότερη, οπότε αν και εγώ διήνυα περί τα 2.500 χιλιόμετρα μηνιαίως, όπως και εσύ, θα σκεφτόμουν σοβαρά την αλλαγή προς τα στενότερα...
Και μια μικρή παρατήρηση για τα PremiumContact 2: αντικατέστησα προ εξαμήνου τα PremiumContact (1), που είχε το Clio μου από το εργοστάσιο και παρατήρησα πως σίγουρα τα '2' έχουν σκληρότερα πλαϊνά. Εκτός των πλαϊνών, θα τα συνέστηνα πάντως για την γενικότερα καλή τους απόδοση σε οποιονδήποτε, ανεπιφύλακτα και ανεξαρτήτως διάστασης ... -
Δεν θα έκανα τον κόπο καν να γραψω αυτες τις παραγράφους αν δεν ήμουν πραγματικά εξοργισμένος.
Είπαμε ένα λάστιχο να είναι φθηνό και μέτριο. Το δέχομαι. Οχι όμως να είναι αχρηστο και επικίνδυνο για καθημερινή οδήγηση.
Εβαλα τα Barum Brillantis 185/60/14 αρχές καλοκαιριού, σε ταχύτητα 'Τ' για να ζεσταίνονται γρήγορα, σε ένα άνευ επιδόσεων Mazda 121, 75 αλόγων. Φρέσκια παραγωγή, την πάτησα απο τον έμπορο - 'ελα ρε φίλε, 50 ευρώ λιγότερα η τετραδα, της continental είναι, το ίδιο εργόστασιο, κλπ κλπ, σιγα την διαφορα που θα καταλάβεις.'
http://www.conti-online.com/generator/w ... is_en.htmlΣτο στεγνο ήταν απλά μέτρια, αλλά για τις αναγκες του αυτοκινήτου αποδεκτα.
Μεχρι που επεσαν μερικές βροχές απο την προηγουμενη εβδομαδα. Τι πατιναζ είναι αυτό που εχω κανει ρε παιδια μεχρι σήμερα?
Για λιωμένη ασφαλτο στην πόλη απλα δεν το συζηταμε, το αμαξι απλά δεν ξεκιναει σε ανηφορες (το ιδιο αμαξι που με άλλα λαστιχα ξεκιναει σε ανηφορα στο χιονι). Αφήστε τα φρενα - συρσιμο, αφηστε τα γλιστροκοπήματα στα στενα.
Λεω δεν μπορει, εγω ξεσυνήθισα τους χαλια δρόμους. Δοκιμάζω επαρχιακό με καλή άσφαλτο και βροχή, το αμαξι θέλει να φύγει στο γκρεμό με χιλιομετρα της πλακας. Ανεβαίνω ανηφόρες ΣΕ ΚΑΛΗ ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΑΣΦΑΛΤΟ και καταφερνω να σπιναρω τις ρόδες με 80χμ και τρίτη!!! ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ αυτό στο mazda 121!!! Μόνο στο χιόνι γίνεται αυτό και με δυσκολία!!!Βαζω τα χειμερινα πάνω (4ετίας, δουλεμένα 2 χειμώνες) και ξαφνικά αλλάζει όλο το αμάξι. Και τιμόνι, και φρένα, και πρόσφυση.
Εννοείται οτι θα πάρω τις 4 ζάντες με τις barumοβλακίες και θα του τις φορέσω καπέλο μετά τις γιορτές.
Σας δηλώνω ανεπιφύλακτα (και όποιος τα πουλάει και θιχτεί, ας έρθει να τα δοκιμάσει) οτι τα Βarum Brillantis, 'Τ' σειρά, ηλικίας ενός έτους είναι οτι χειρότερο έχω οδηγήσει και είναι στην ίδια κατηγορία με γερασμένο λάστιχο 10ετίας. Στην βροχή δεν είναι απλά μέτρια, **είναι επικίνδυνα ακόμα και με 40 χιλ/ώρα. **
Το (όχι και τόσο πια) φθηνό κρέας....
-
Ο χρήστης dpap έγραψε:
Barum Brillantis .1η φορά τα ακούω...
-
ελαστικά με ονομα και επώνυμο
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Barum Brillantis .
1η φορά τα ακούω...
Πραγματικα....
ελαστικά με ονομα και επώνυμο
Με την ασφαλεια μας δεν παιζουμε αφενος μεν και τις περισσοτερες φορες,οτι πληρωνεις παιρνεις αφετερου....
-
Εγω παλι τα ξερω,αλλα απο το Carrefur ν'αγοραζες λαστιχα,πιο πολλες πιθανοτητες θα ειχαν να σου βγουν καλα,παρα τα Barum...
-
Μερικά παλαιότερα Σκόντα φόραγαν Barum από το εργοστάσιο. Κάποια ήταν της προκοπής, απ' ότι διάβαζα σε τεστ. Δεν ήξερα ότι κυκλοφορούν και στα λαστιχάδικα.
Η μόνη μου εμπειρία με την μάρκα ήταν στο παλιό ποδήλατο της μάνας μου, ένα τσεχοσλοβάκικο ESKA των αρχών της δεκαετίας του 1970. Το ένα από τα δύο άντεξε 30 χρόνια. Βέβαια είχε γίνει σκληρό σαν καύκαλο χελώνας, με το ζόρι το έβγαλα από τη ζάντα για να το αλλάξω το 2005!
Πάντως μην προσπαθείτε να κάνετε οικονομία από λάστιχα και φρένα γιατί αυτά κυρίως θα σας σώσουν, αν σας σώσουν. -
XENO: Αν είχα και 16άρες ζάντες δεν θα το συζήταγα για τα 15άρια.... Θα χρησιμοποιούσα τις 16άρες και θα έβαζα στις 15άρες τίποτα φτηνά 195/50-15 (χαμήλωμα κέντρου βάρους και κόντυμα σχέσης >10% θαύμα) να τα έχω καβάτζα για χρήση πίστας....
Govus: Λογικό το σκεπτικό σου αλλά φοβάμαι μήπως μου κακοφανεί το πιο στενό με πιο ψηλό προφίλ....
Για τα PremiumContact2 σέβομαι την άποψή σου και τα εκτιμώ αλλά είναι πιο οικογενειακού προσανατολισμού από αυτά που έχω και δεν πρέπει να τα πηγαίνουν και καλά σε αντοχή σε χιλιόμετρα (αν και αυτό μάλλον μου συμβαίνει με όλα τα ελαστικά...) οπότε δεν βλέπω το λόγο να πληρώσω 10-20% παραπάνω από τα Avon που έχω και που έχω εκτιμήσει. Πάντως το σχόλιό σου για τα σκληρά πλαϊνά το λαμβάνω υπόψη μου.
Σας ευχαριστώ. Κανένας άλλος ?? -
Τα έχει βάλει συνάδελφος σε suzuki ignis sport (δεν γνωρίζω διάσταση ακριβώς)και είναι υπερευχαριστημένος. Δεν είναι άσχετος , το πρώτο του αυτοκίνητο ήταν daihatsu charade 1000άρι turbo και έχουν περάσει πολλά από χέρια του.
-
και γω ακουστα τα εχω αλλα αν εβαλες αυτα αντι να δωσεις το 50αρικο επιπλεον για το κοντι τι να πω...
το 121 αν θυμαμαι ηταν κατω απο ενα τονο και με 75 ιππους μαλλον ειναι ρουκετιτσα σε σχεση με συγχρονα...
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Τα έχει βάλει συνάδελφος σε suzuki ignis sport (δεν γνωρίζω διάσταση ακριβώς)και είναι υπερευχαριστημένος. Δεν είναι άσχετος , το πρώτο του αυτοκίνητο ήταν daihatsu charade 1000άρι turbo και έχουν περάσει πολλά από χέρια του.Παναγια μου!
Ειναι που ειναι επικινδυνο το ignis.....
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Τα έχει βάλει συνάδελφος σε suzuki ignis sport (δεν γνωρίζω διάσταση ακριβώς)και είναι υπερευχαριστημένος. Δεν είναι άσχετος , το πρώτο του αυτοκίνητο ήταν daihatsu charade 1000άρι turbo και έχουν περάσει πολλά από χέρια του.Παναγια αυτος ο ανθρωπος με τι κριτηρια αγοραζει αυτοκινητα?,ανατριχιασα και με το πρωτο αλλα και με το τελευταιο αποκτημα του,για πες απο περιεργεια τι αλλα περασαν απο τα χερια του
-
Γράφουν ημερομηνία;
Μήπως έχουν ξεραθεί; -
προσωπικα θα ντρεπόμουν να αναφέρω ένα τέτοιο γεγονός.
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
προσωπικα θα ντρεπόμουν να αναφέρω ένα τέτοιο γεγονός.Καλα εκανε ο ανθρωπος και μας ενημερωσε ...
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Η ερώτησή μου είναι για ελαστικά αν και όχι μόνο για επιλογή....
Πριν από ένα μήνα βλέπω το πίσω δεξί κάπως ξεφούσκωτο. Βρίσκουμε 3 τρύπες (σημεία διαρρροής από το πέλμα) χωρίς να φαίνεται τίποτα από έξω. Μου λέει ότι είναι από ξύλο.
Λίγες μέρες μετά μετά άλλη μία διαρροή στο εμπρός δεξί. Μετά από μερικές μέρες ακόμη (και ενώ είμαι σε άλλη πόλη) άλλη μια διαρροή στο εμπρός δεξί.
Χθες πάλι, 15 μέρες μετά βλέπω το εμπρός δεξί μισοξεφούσκωτο, 15 πίεση.
Επειδή έτσι κι αλλιώς είναι να τα αλλάξω αυτές τις μέρες μάλλον θα το φουσκώνω μέχρι τότε.
Το τί λάστιχο θα βάλω δεν είμαι σίγουρος αφού κανείς εδώ δεν είχε άποψη όταν ξαναρώτησα. Σε 225/60-15 που είναι σπανιότατη διάσταση και λίγα μοντέλα μόνο υπάρχουν, έχω εδώ και 15 μήνες και 33500χλμ τα Avon ZZ3 (κόστισαν γύρω στα 500€) και μου αρέσουν, έχουν σκληρά πλαϊνά=καλό τιμόνι, μαλακό πέλμα=καλή πρόσφυση και μέτρια διάρκεια, όχι αθόρυβα αλλά με καλό έλεγχο.
Πίσω στις διαρροές, τι διάολο, σε δόσεις μου βγαίνει....?
Η ερώτησή μου είναι: όντως το ξύλο μπορεί να κάνει τέτοιες μικρές τρυπούλες? Και αργούν να φανούν ή ξαναπατάω στο ίδιο ξύλο? (έχω βρει ύποπτο σημείο, ξύλο 37ετίας είναι ενσωματωμένο στο πάτωμα του πάρκινγκ)Στα δικά μου Bridgestone Potenza RE050A 225/45/R17 91V, εδώ και 1 χρόνο ακριβώς, υπάρχει διαρροή αέρα στο πίσω δεξί λάστιχο. Έχω μετρήσει μέχρι και 15psi (στην αρχή όταν το αντιλήφθηκα). Το συμπληρώνω κάθε εβδομάδα κι έτσι το κρατώ μεταξύ 24 και 30 psi. Ποτέ δεν αντιλήφθηκα κάτι σε ταξίδι, ακόμα και με 160+ χαω. Τα δε λάστιχα έχουν φάει τα ψωμιά τους...45300χλμ και 42 μήνες από κατασκευής τους...Παρόλα αυτά ακόμα και τώρα έχουν καλή πρόσφυση σε στεγνό.
Ερώτηση: Πέρα από το γεγονός ότι τα ελαστικά μου θέλουν αλλαγή, είναι δυνατό, λόγω σκλήρυνσης της γόμας από το χρόνο καθώς και τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τελευταία, να είναι τα ελαστικά η αιτία που περίπου εδώ και 1000 χλμ, (μετά τις 44000χλμ δηλαδή) νιώθω το αμάξι να κοπανάει πιο ξερά σε λακούβες σε όλους τους τροχούς; Ή μήπως οφείλεται σε πτώση της απόδοσης των αμορτισέρ και μόνο; -
Είχαμε και εμείς ένα αρχαίο ESKA που μετά από μερικές δεκαετίες στην αποθήκη δοκίμασα να το συνεφέρω πειράζοντας φρένα - μετάδοση και να το πάω μία σύντομη βόλτα. Εκτιμάς τα μάουντεν έτσι απλά σε μία στιγμή. Πάντως τα εργοστασιακά του λάστιχα (και πιθανότα μπάρουμ) ήταν μάλλον ένα από τα καλύτερα σημεία του
Πάντως ακριβό λάστιχο δεν σημαίνει απαραίτητα κακό. Κάτι πολύ φτηνά κούμο που είχα βάλει ήταν πολύ καλύτερα από τα αρκετά πιο ακριβά προηγούμενα γκουντγίαρ. Και τώρα που έχω κάτι γκουντγίαρ είναι ελαφρώς χάλι μάυρο...
-
Τροφή για σκέψη:
Η διαφήμιση στο forum απαγορεύεται, κατά τη γνώμη μου πολύ σωστά.
Η δυσφήμιση επιτρέπεται;
Αν εγώ είμαι θυμωμένος με το εστιατόριο, ξενοδοχείο, μαγαζί ή οποιοδήποτε προϊόν μου κάθησε ανάποδα, δικαιούμαι να ανοίγω θέμα βάζοντας μάλιστα στον τίτλο ότι είναι για τα σκουπίδια; Ακόμη και αν είναι ανταγωνιστής μου;
Να σημειώσω βέβαια ότι με τη μάρκα Barum δεν έχω καμιά σχέση, ούτε τα είχα ξανακούσει. -
Εν μέρη σωστό αυτό που λές... αλλά απο την άλλη αυτή είναι η δύναμη του ίντερνετ... δηλαδή να μαθαίνουμε και τα καλά και τα άσχημα.
Τώρα όσο έχει να κάνει με διαφήμιση... καλός απαγορεύεται, γιατί εδω μέσα θα ήταν ένα κινητό μαγκαζίνο... αλλά δεν πιστεύω οτι τίθετε θέμα δυσφήμισης... μιας και οι πιθανότητες για να κάνει κάποιος διαφημιση εν μέσον πλην σαφός είναι πολύ περισσότερες απο αυτές του να κάνει κάποιος δυσφήμιση για ανταγωνιστικό κυρίως λόγο...
ταπεινή μου άποψη πάντα...
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....