-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
με συγχωρείς που δεν κάνω δοκιμές σε καλιμπράδικο...όμως ξέρω ότι όταν η πέδιση διατηρείται σταθερή (όπως στην περίπτωση μιας απότομης επιβράδυνσης) , τότε πρόκειται για ομαλή επιβράδυνση (με σταθερή επιβράδυνση)... τώρα πόσο η θερμοκρασία των δίσκων κ οι υπόλοιποι παράγοντες την επηρεάζουν κ την κάνουν 'μη ομαλή', το θεωρώ αμελητέας σημασίας...
Η επιβράδυνση ΔΕΝ είναι σταθερή (άρα και η κίνηση ΔΕΝ είναι ομαλά επιβραδυνόμενη) για ένα εκατομμύριο λόγους, που δεν είναι καθόλου αμελητέας σημασίας. Το σημαντικότερο, είναι η ορμή του αυτοκινήτου. Στα 120 χ.α.ω. είναι τόσο μεγάλη, που σε 10 μέτρα κατεβάζει μόλις 10 χ.α.ω. Προς το τέλος, η ορμή έχει μειωθεί τόσο, που η δύναμη πέδησης αρκεί για να κατεβάσει 40 ολόκληρα χ.α.ω. μέσα σε 6-7 μέτρα.
οκ φίλε... πάω πάσο γιατί βαρέθηκα από το πρωί να μιλώ για αυτό το θέμα...
αν για εσάς τα 6 μέτρα είναι τόοοοοοοσο πολλά, να κοιμάστε ήσυχοι...
εγώ επαναλαμβάνω πως 6 μέτρα = 2 κλάσματα του δευτερολέπτου καθυστέρηση στην πέδιση...
Τα 6 μέτρα είναι όχι απλώς πολλά, είναι ΠΑΡΑ πολλά. Έχεις ένα δίκιο πάντως: η καθυστερημένη αντίδραση του οδηγού κοστίζει συνήθως πολλά περισσότερα από 6 μέτρα. Όπως και να ΄χει, επειδή η αντίδραση του οδηγού είναι παράμετρος που δεν μπορεί να υπεισέλθει στις μετρήσεις μας, μετράμε πάντα με δεδομένη αντίδραση την καθυστέρηση του οργάνου (κάτι χιλιοστά του δευτερολέπτου δηλαδή), ακριβώς για να δούμε τι μπορεί να κάνει το όχημα και όχι ο οδηγός.
πάντως θα σου δώσω ένα στατιστικό στοιχείο ( το έγραψα κ παραπάνω, αλλα μην ψάχνεις αδίκως), μιας κ ασχολείσαι με αυτά...
με energy κ 35.000 χλμ στο ενεργητικό τους κ πέλμα 175 (παχύ για το αμάξι) σε πόλο χωρίς αντισπιν κτλ με 4 άτομα κ 4 σετ σκι κ δε συμμαζεύεται, ανέβηκα κ κατέβηκα σε χιονισμένο δρόμο με στροφές μήκους 1 χιλιομέτρου χωρίς να σπινιάρω...
ενώ ένα γκολφάκι μπροστά μου κόλλησε ( κ το προσπέρασα ) κ μερικά ακόμα έβαζαν αλυσίδες γιατί σπίνιαραν...Δε μου κάνει καμία εντύπωση αυτό που λες. 175 διάσταση παραμένει ένα στενό ελαστικό για το βάρος του Πόλο (~1 t.), άρα εξ ορισμού υπερτερείς έναντι ενός Golf με φαρδύτερο λάστιχο. Επιπλέον, η μαλακή γόμα των Energy τους δίνει σαφές πλεονέκτημα στο κρύο, πόσο μάλλον στο χιόνι. Τα λάστιχα επιδόσεων που... ευλογάμε εγώ και κάποιοι άλλοι σε αυτό το θέμα, δεν έχουν ΚΑΜΙΑ τύχη κάτω από τους 5-7 βαθμούς κελσίου (επίσημα στοιχεία από Michelin και Pirelli για τα 'καλά' τους μοντέλα).
αυτό εμένα μου λέει πως τα λάστιχα αυτά δεν είναι όπως τα θεωρούν όλοι εδώ μεσα για πέταμα... γιατί ακούω κάτι σχόλια από άτομα που ούτε καν τα έχουν οδηγήσει μάλλον...
βέβαια αν βρω καλά χιονολάστιχα, θα τα προτιμήσω.
αλλά κ τα energy παίδες έχουν ψυχή, κ μάλιστα γερή... μην τα κακοχαρακτηρίζετεΚανείς δεν είπε (όχι εγώ τουλάχιστον) ότι τα Energy είναι για πέταμα. Είναι ένα μαλακό, οικονομικό λάστιχο, που αποδίδει από τα πρώτα μέτρα που θα κινηθείς και παρέχει ασφάλεια άνω του μέσου όρου σε όλες τις συνθήκες. Δεν μπορεί να προσφέρει το κάτι παραπάνω όμως, και επιπλέον σε στεγνό οδόστρωμα (όπως κατα 90% είναι αυτό της Ελλάδας στη διάρκεια του χρόνου) υστερεί αισθητά από ένα λάστιχο επιδόσεων. Αυτό προσπάθησα να πω, και τιποτα παραπάνω.
-
ακριβώς...
το ξέρω ότι το λάστιχο αυτό δεν είναι λάστιχο επιδόσεων, αλλά όπως είπες κ εσύ είναι ένα τίμιο λαστιχάκι που είναι στο 75% της απόδοσης ενός ιδανικού ελαστικού σε οποιεσδήποτε συνθήκες... τόσο μεσα στην πόλη όσο κ εκτός... βέβαια δεν είναι για να πηγαίνεις σε πίστες κτλ, όμως για να πηγαίνεις βολτούλες μέχρι 160χαω μία στις τόσες μια χαρά το βρίσκω...φυσικά κ δε θα μπω με 100χαω σε μια στροφή σε έναν κλασικό επαρχιακό δρόμο...
όμως το λαστιχάκι αυτό είναι τίμιο... χαίρομαι που το λες κ εσύ αυτό γιατί κάτι θα ξέρεις περισσότερο... εσένα είναι δουλειά σου αυτή, εμένα χόμπυ...
-
Πέτρο το έχεις κουράσει ( και μας έχεις κουράσει ) το θέμα.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Πέτρο το έχεις κουράσει ( και μας έχεις κουράσει ) το θέμα.κατά 80%
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Πέτρο το έχεις κουράσει ( και μας έχεις κουράσει ) το θέμα.
κατά 80%
Στο Ring τι χρόνο κάνει?
-
yokohama s drive 195\50\15 με 265 ευρώ ειναι καλή τιμή;
θα χάσω πολύ σε άνεση που θα κατέβω από 55αρι προφίλ σε 50;
αμάξι ίμπιζα 1.4 σπορτ -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
αμάξι ίμπιζα 1.4 σπορτΗ τιμη ειναι καλη(περυσι τα εβρισκα 290)
Για ανεση δε θα χασεις ιδιαιτερα,θα κερδισεις ομως πολυ περισσοτερο σε αμεσοτητα τιμονιου και λιγο καλυτερο βημα.
Η αποκλιση του κοντερ θα αυξηθει κατα 3% περιπου. -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
αμάξι ίμπιζα 1.4 σπορτΠάντως, εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος από την αλλαγή σε 195/50/15 (από 195/55/15). Το αυτοκίνητο έγινε αισθητά πιο άμεσο (πιο πολύ απ' ότι περίμενα - όχι και Rallye βεβαίως...) και αναρωτιέμαι γιατί η Peugeot δεν έβαζε από την αρχή αυτή τη διάσταση... Ίσως η απάντηση να βρίσκεται στο τεράστιο κενό στο θόλο και στη μειωμένη (αν και όχι ιδιαίτερα) άνεση...
Με 1-2 γεμίσματα όμως έχω μια υποψία περί αυξημένης ελαφρώς κατανάλωσης (εντάξει το δείγμα είναι απελπιστικά μικρό... θα ξαναμιλήσω σε 1-2 μήνες...)
Προσωπικά και με περίπου 1500χλμ με τα 50άρια τα σχόλιά μου ισχύουν ακόμα. Αρκετά πιο άμεσο απ' ότι το περίμενα (και ίσως και πιο γρήγορο στις στροφές, αλλά δεν ξέρω αν είναι η αυξημένη εμπιστοσύνη που μου δίνει και πάω λίγο πιο γρήγορα ή το ότι πραγματικά βελτιώθηκαν τα όριά του), η άνεση αισθητά επηρεασμένη (όχι σε ενοχλητικό σημείο βεβαίως, σαν να έβαλες ένα κλικ πιο σκληρά αμορτισέρ) και το σχόλιο για την κατανάλωση μάλλον άκυρο.
Το τεράστιο κενό στο θόλο παραμένει...
-
Θελω μια βοηθεια για λαστιχα γκολφ 4.
175/80/15 μου ειπαν για continental, 300Ε. Το αμαξι κινειται σε κακο σχετικα οδοστρωμα σε νησι.
ευχαριστω.
-
175/80-14 φοράει αν δεν κάνω λάθος
-
Είναι καλό λάστιχο, σ'αυτήν ακριβώς τη διάσταση έμεινα πολύ ευχαριστημένος όσο τα είχα. Σε άνεση δεν θα χάσεις καθόλου, έχω κατέβει σε ένα αυτοκίνητο από 70άρι σε 60άρι προφίλ και σε ένα άλλο από 195/55/15 σε 195/50/15 και δεν κατάλαβα διαφορά.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
175/80-14 φοράει αν δεν κάνω λάθοςεχεις δικιο.
Η τιμη ειναι καλη; Να κοιταξω για αλλη μαρκα;
-
σε βολεύει τόσο μεγάλο προφίλ; μιλάμε για 14 εκ.
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Προσωπικά και με περίπου 1500χλμ με τα 50άρια τα σχόλιά μου ισχύουν ακόμα.
Οταν σε 'έψηνα' για τα 50αρια,μού'λεγες Κινέζικα
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
175/80-14 φοράει αν δεν κάνω λάθοςΣτη μαμά σιδερένια ζάντα μπαίνει και 195/70/14. Και πάλι μεγάλο προφίλ, αλλά δείχνει λίγο λιγότερο μπαλόνι...
-
den yparxei provlima.
to aditheto, an xamilwsei ki allo tha exei se aftous tous dromous...
-
Παιδια τα λαστιχα για Golf 4 τα θελω εγω.
Οπως ειπε και ο jois21 δεν με ενδιαφερει που ειναι σαν μπαλονια γιατι το αμαξι ειναι της μητερας μου. Με ενδιαφερει να ειναι καλα πανω απ ολα.
Οι δρομοι εδω στο νησι δεν ειναι καλοι. Λακουβες, χωμα κλπ. Οποτε το να χαμηλωσω δεν θα ηταν και οτι καλυτερο. Μου προτιναν τα Continental για εδω. Και πρεπει να ειναι και απο αυτα που ζεσταινονται σε χαμηλες ταχυτητες, εως 120km/h. -
Ποιά Continental σου πρότειναν;
Σε 175/80-14 δηλαδή ποιός τύπος βγαίνει; Τα EcoContact I, τα ΙΙ, τα ΙΙΙ; Τα PremiumContact Ι, τα ΙΙ; Έχουν μεγάλη διαφορά μεταξύ τους
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
αμάξι ίμπιζα 1.4 σπορτΣτα ΜΧ-5 τουλάχιστον, θεωρείται άθλια επιλογή. Προτίμησε τα Michelin Exalto 2. Εγώ τα έχω καταευχαριστηθεί.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
αμάξι ίμπιζα 1.4 σπορτΣτα ΜΧ-5 τουλάχιστον, θεωρείται άθλια επιλογή. Προτίμησε τα Michelin Exalto 2. Εγώ τα έχω καταευχαριστηθεί.
Τελικά οι μιατάκηδες δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσουμε για λάστιχα!
(Εκτός από τα R888 )Τα S-Drive μου φάνηκαν πάρα πολύ καλά, ελάχιστα υποδεέστερα των Bridgestone Potenza RE720 που έχω στο άλλο σετ ζάντες. Τα Exalto2 δεν τα έχω δοκιμάσει στο MX5 αλλά σε δύο άλλα αυτοκίνητα (στο ένα μάλιστα στην ίδια διάσταση) και είμαι επίσης πολύ ευχαριστημένος, εκτός από μια ανεπαίσθητη χαλαρότητα που παρουσιάζουν γύρω από την θέση της ευθείας, λόγω μαλακών πλαϊνων. Πάντως και τα τρία λάστιχα θα τα σύστηνα, δυστυχώς βέβαια το 720 καταργήθηκε...
Αν σου αρέσουν τα λάστιχα με σκληρά πλαϊνά (σαφέστερο 'κέντρο', αλλά ελαφρώς πιο απότομο ξεκόλλημα υπό πίεση) πήγαινε στο S-Drive. Αν προτιμάς τα μαλακά πλαϊνά (προοδευτικότερες αντιδράσεις παντού, αλλά 'μαγούλιασμα' υπό πίεση) πήγαινε στα Exalto2. Είναι εν πολλοίς θέμα υποκειμενικό, και για να πω την αλήθεια δεν ξέρω πως θα ταιριάξει στο αυτοκίνητό σου το κάθε λάστιχο.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....