-
SOS SOS SOS
Ερωτητη κρισεως: υπάρχει περιπτωση το DOT να είναι ψευτικο;
κατι είχα ακούσει ότι άμα και καλά είναι ανάγλυφο ενδέχεται να είναι παλιό και να το άλλαξαν μετά.
ΧΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΛΠ γιατί σημερα θα πάω για παπουτσάκιαααα
-
http://www.chm.bris.ac.uk/webprojects2003/hancock/compound.html
Για το πως δουλεύουν τα 'σκληρά' και τα 'μαλακά' λάστιχα.
Μάλλον έχουμε και οι δύο δίκιο. Στη θεωρία είναι αυτό που λέω, αλλά στο τέλος η σημείωση είναι αυτό που λες εσύ, σαν εφαρμογή της θεωρίας στην πράξη.
Το λάθος στη δική μου πρόταση είναι το 'χημικές αντιδράσεις', μάλλον για σκέτη 'επίδραση' πρόκειται, αν και σε μοριακό επίπεδο.
-
Ο χρήστης CARυοθραύστης έγραψε:
SOS SOS SOSΕρωτητη κρισεως: υπάρχει περιπτωση το DOT να είναι ψευτικο;
κατι είχα ακούσει ότι άμα και καλά είναι ανάγλυφο ενδέχεται να είναι παλιό και να το άλλαξαν μετά.
ΧΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΛΠ γιατί σημερα θα πάω για παπουτσάκιαααα
Καταρχήν μπορεί να μην είναι DOT (= 'US') αλλά 'Ε-κάτι' (= 'Ευρώπη', όπως πχ. τα κράνη) ή και 'JIS' (ή κάτι τέτοιο για 'Ιαπωνία')
Βασικά δείχνει πως το λάστιχο είναι ομολογκαρισμένο για χρήση δρόμου. Χλωμό το βλέπω να είναι πλαστό... Δες καλύτερα την ημερομηνία κατασκευής (κάπου κοντά στο DOT/Ex/JIS σε μορφή EEXX δηλ. ΕΕ-οστή εβδομάδα του έτους ΧΧ)
-
nass
στην ημερομηνία αναφερόμουν.... νόμιζα το έλεγαν DOTΥπάρχει περίπτωση να είναι 'πλαστή'? Ειδικά στις ανάγλυφες ημερομηνίες λένε ότι παίζει να έχει γίνει κάτι τετοιο.
-
Νομίζω πως όλες είναι κάπως ανάγλυφες, σα να κόλλησαν ένα λαστιχένιο πλακάκι στο πλάι του ελαστικού και πάνω του να είναι χαραγμένη η ημερομηνία. Και είναι λογικό, διότι, σε αντίθεση με όλα τα άλλα στοιχεία που αναγράφονται, που είναι σταθερά για όλα τα λάστιχα που βγαίνουν, και άρα γίνοντα μέρος του καλουπιού, η ημερομηνία αλλάζει κάθε εβδομάδα, οπότε σα να την προσθέτουν εκ των υστέρων.
Δε νομίζω να βγάλεις άκρη...
-
Το θεμα ειναι ότι δεν είναι σε όλα έτσι. Αυτα που φορώ τώρα νομίζω είναι ένα με το λάστιχο.
Άιντε ο Αλλάχ βοηθός...
Θενξ νασσ
-
Η «πινακίδα» της ημερομηνίας δεν είναι κολλητή εκ των υστέρων. Είναι οι αριθμοί όντως ανάγλυφοι αλλά όλο το πινακάκι είναι σκαμμένο επάνω στο πλαϊνό του ελαστικού με τα γράμματα να έρχονται πρόσωπο με το υπόλοιπο πλαϊνό.
Ακόμα και το σκληρότερο πέλμα είναι πολύ μαλακό και ζουλιέται εύκολα με το νύχι οπότε δεν είναι αυτός τρόπος για να καταλάβεις την διαφορά.
Η σκληρότητα πέρα από τη γόμα ιδίως στα πλαϊνά έχει περισσότερο να κάνει με τον σκελετό του ελαστικού (πόσα λινά δηλαδή και από ποιο υλικό είναι κατασκευασμένα αυτά).
Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα μαλακά ελαστικά πέρα από την πρόωρη φθορά τους είναι η υψηλές θερμοκρασίες της χώρας μας. Το καλοκαίρι υπερθερμαίνονται και «σαπουνιάζουν» με αποτέλεσμα να έχουν εκτός από μεγάλη φθορά και μικρότερη πρόσφυση. Δώρο άδωρο δηλαδή.
Τα ποιο μαλακά ελαστικά είναι τα χειμερινά που μπορούν να φτάσουν να είναι σαν τσίχλα. Γι αυτό δεν πρέπει να τα χρησιμοποιούμε με ζεστό καιρό η σε μεγάλες διαδρομές με στεγνούς δρόμους.
-
Επανερχομαι στην συζήτηση περι TOYO T1-R και επειδη όπως και ο φίλος 'megane ii',έχω και εγώ ακριβώς το ίδιο προβλημα ώς κάτοχος megane ii 1.6 με μανίσια λαστιχα continental sport contact ii 205-55-16 v και με 22.000km γλυστράν υπερβολικά,μου τήν έχουν δώσει και σε προηγούμενα αυτο/τα εχω δοκιμάσει καί τα michelin pilot καί σχεδον το ίδιο πρόβλημα (πολύ καλά στην αρχη απο γόμα,μετα τα 15-20κ km για τους απετητικούς και στροφιλίκια ειναι για τον....sory )Διάβασα λόγω νέας υπαρξης στο συγκεκριμένο φορουμ όλα όσα γράψατε,αλλά μολις έγραψε ο φίλος megane ii για τα conti στο megane toy,είπα 'εδώ ειμαστε' άλλος ένας ομοιοπαθής.Να τα βάλω ρε σεις τότε τα TOYO T1-R ??Αγαπητός στα στροφιλίκια και όχι λάτρης της συνεχής υψυλής ταχύτητας και έχοντας καβάντζα,χιονέ λαστηχα φορεμένα τον προηγούμενο χειμώνα για 3,5 μήνες.Ευχαριστώ εκ τον προτέρων....
-
mr megane ii θελω να σε ρωτήσω γιατι είμαι καιγω κάτοχος megane ιι 1.6,kai είχα διαβάσει τις απόψεις σου στο θέμα μετα ελαστικά γενικώς,οπου ανέφερες οτι εχεις τα conti και μετά τα 27000κm γλυστράνε. εχω καιγώ το ιδιο πρόβλημα στα 22κ km και μου την εχει δώσει και διάβασα καλά λόγια που συμφονούσες και σύ αν δεν κάνω λάθος για τα toyo t1-R Kαι τώρα επέλεξες για αγορά τα Kumho.Σε τί διάσταση εισαι?205-55-16 v ή την 195-15 ?και γιατί επελεξες τα κumho?Έχω δοκιμάσει και τα pilot σε αλλα megane ,φοβερα στην αρχη αλλα μετα τα 15κ-20κ km γινετε η γομα τους για...γλύστριμα (η άποψη μου ).Παρακαλω ενοιμέρωσέ με γιατι ειμαι στο ψάξιμο....
-
205/55/16 91V
Διάβασα πολύ καλές κριτικές μέσα από διάφορα site και ελάχιστους ανθρώπους που σκέφτονται να τα ξαναβάλουν σε αντίθεση με πολλά άλλα ελαστικά.
Είχα δοκιμάσει τα PE II και δεν μου άρεσαν καθόλου.
Ο λαστιχάς μου μου είπε και αυτός να τα βάλω και αν δεν μου αρέσουν να πάω να τα αλλάξω.
Τελικά δουλεύουν πολύ καλά και τα κρατάω. -
Τελικά δουλεύουν πολύ καλά και τα κρατάω.
πόσο τα πηρες? -
440
-
πρέπει να οφ τοπικίσω αλλά μιας και δεν καταφερε κανείς να μου δωσει να καταλάβω ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ τι στα κομματια ειναι αυτό το
treadwear
ρωτώ εσας που είστε αλάνια. Ακόμα και λαστιχάδες μου λεει άλλα ο ένας άλλα ο άλλος....
-
Ο δείκτης φθοράς τής γόμας είναι Κάρυ.
Οσα λάστιχα εξάγωνται στίς ΗΠΑ,έχουνε τούς δείκτες treadwear,temperature και traction.
Oσο μεγαλύτερος αυτός ο δείκτης,τόσο μαλακώτερη η γόμα
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ο δείκτης φθοράς τής γόμας είναι Κάρυ.Οσα λάστιχα εξάγωνται στίς ΗΠΑ,έχουνε τούς δείκτες treadwear,temperature και traction.
Oσο μεγαλύτερος αυτός ο δείκτης,τόσο μαλακώτερη η γόμα
Sorry αλλα λαθος.
Ο δεικτης δειχνει ποσο αντεχει (σε διαρκεια ζωης) το συγκεκριμενο λαστιχο σε σχεση με καποιο λαστιχο αναφορας που αυθαιρετα του δωσανε την τιμη 200 (αν θυμαμαι καλα).
Οποτε αν το εν λογω λαστιχο εχει δεικτη 300 θα αντεξει (με φυσιολογικη χρηση...) 50% παραπανω απο το λαστιχο αναφορας.
Τωρα ποσες χιλιαδες χλμ αντεχει το λαστιχο αναφορας?
Αγνωστο.
Παντως οσο μεγαλυτερη τιμη εχει ο δεικτης τοσο πιο πολυ αντεχει. -
Ωραια κατι τετοιο ηξερα κι εγω.
Στις προηγουμενες σελίδες κάποιος ειπε οτι τα ΤΟΥΟ πχ είναι μαλακά, ενώ εχουν δεικτη 280.
ΟΜΩΣ ισχύει παντα κατι τέτοιο;
Δλδ 300 = στάνταρ θα φαγωθεί πιο δύσκολα; (σε σχέση με ενα αλλο λάστιχο ίδιων διαστάσεων, αλλά με δείκτη πχ 240)
-
Treadwear
The treadwear grade is a comparative rating based on the wear of a tire when tested carefully under controlled conditions. For example, a tire graded 400 should have its useful tread last twice as long as a tire graded 200. Another tire manufacturer, however, may grade a comparable design 300, so a grade of 150 would last half as long under their grading scheme. The lesson learned is to not use one manufacturer's grade versus the other, but instead to compare tire grades within a given brand. Actual treadwear performance can vary tremendously according to the tire's real-world use: variations in driving habits, service practices (most importantly air pressure maintenance) and road conditions and climate affect tire life.Πηγη: http://www.discounttiredirect.com/direc ... p6n4G24zJQ
-
Εγώ θυμάμαι κάποια λάστιχα που κάποτε χρησιμοποιούσανε οι περισσότεροι ταξιτζήδες,τα Semperit Long-life νά έχουνε δείκτη Treadwear 80.
Ισως να κάνω και λάθος
-
που το γράφει αυτό ??
-
Δε μπορείς να έχεις και τη πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτασμένο. Δίαλεξε : ή θα έχεις καλό λάστιχο για στροφιλίκια και θα το αλλάζεις κάθε 25.000 ή 35.000 (συνήθως ) χλμ ή θα πάρεις κάτι ποιο 'οικογενειακό' για περισσότερα χιλιόμετρα.Είχα φίλο με rallye που είχε αλλάξει 4 τετράδες σε 1 χρόνο και χωρίς να το έχει βάλει σε πίστα (παρεπιτόντως ήταν φανατικός των Yokohama).
Για λάστιχα όπως τα Michellin ,Continental (continental είχα και εγώ και μάλλον τα θεωρώ μάπα ) Yokohama κ.α. που θεωρούνται 'μαλακά ' έχουν το καλό της καλύτερης αρχικά πρόσφυσης αλλά έντονης φθοράς με τα χλμ.
όλα τα 'σπορ' οδήγησης ελαστικά όπως και τα TOYO TR1 θεωρώ ότι πάνω κάτω είναι τα ίδια δηλ μαλακά σχετικά και κρατάνε καλά αλλά δεν έχουν διάρκεια.p.s.1 κανείς δεν απάντησε για τα S-Drive σνιφ σνιφ σνιφ . Super κράτημα αλλά μάλλον θα τελειώσουν γρήγορα... Εμένα αυτό μου δείχνουν .
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....