-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Βγαίνουν τα Michelin Εxalto 2 σε διάσταση 205-55-16; αν ναι γνωρίζετε στο περίπου τιμή;
Φίλος μου,που τα έβαλε σε 307 σε αυτή τη διάσταση δεν έμεινε ευχαριστημένος.
Είναι εντελώς υποκειμενικό και σίγουρα δεν παίζει ρόλο η διάσταση.
Είχα στο Saxo VTS μου, από τα οποία είχα μείνει ευχαριστημένος.Σίγουρα ο καθένας το βλέπει από την δική του πλευρά, αλλά να μην ξεχνάμε ότι το κάθε λάστιχο δουλεύει διαφορετικά από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο.
-
Aπό τα Εnergy από τα οποία είμαι ευχαριστημένος νομίζω ότι τα Εxalto είναι καλύτερα.
-
Σίγουρα είναι πολύ καλύτερα.
-
Συνήθως αυτοί που δεν μένουν ευχαριστημένοι από τα νέα τους ελαστικά είναι είτε γιατί έβαλαν υπερβολικό δείκτη ταχύτητας με αποτέλεσμα να μην αποδίδουν ποτέ σωστά τα ελαστικά είτε από σκληρά πλαϊνά που είχαν τα παλιά τους πήγαν σε μαλακά ή αντίστροφά με αποτέλεσμα να αλλάξει πολύ η αίσθηση που παίρνουν από αυτά.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Συνήθως αυτοί που δεν μένουν ευχαριστημένοι από τα νέα τους ελαστικά είναι είτε γιατί έβαλαν υπερβολικό δείκτη ταχύτητας με αποτέλεσμα να μην αποδίδουν ποτέ σωστά τα ελαστικά είτε από σκληρά πλαϊνά που είχαν τα παλιά τους πήγαν σε μαλακά ή αντίστροφά με αποτέλεσμα να αλλάξει πολύ η αίσθηση που παίρνουν από αυτά.Ειχα ΥΟΚΟΗΑΜΑ AVS και τα αλλαξα με EXALTO πριν απο 5000χλμ στο πουντο.Διαστασεις ,πιεσεις,και δεικτης ταχυτητας ιδιος (V).Αν με τα Υοκο ημουν 100% ευχαριστημενος με τα ΕΧΑΛΤΟ ειμαι στο 95%.Λογω μαλακοτερων πλαινων,υποθετω, εχουν μια μικρη ασαφεια στις στροφες.Επισης σαν να εχουν μικροτερο grip ,σπινιαρουν λιγο πιο ευκολα αλλα και το ΑΒΣ μπαινει λιγο πιο ευκολα.Εχω ομως την εντυπωση οτι εχουν μεγαλυτερη ευκολια κυλισης,δλδ σαν να πιανει πιο ευκολα και ξεκουραστα τις ταχυτητες το αμαξι.Βεβαια ειναι αρκετα υποκειμενικα αυτα που γραφω γιατι προκειται περισσοτερο για αισθηση παρα για απτες διαφορες.Ολα αυτα αφορουν το αμαξι μου και τον τροπο που εγω οδηγω,σε αλλο συνδιασμο οδηγου/αυτοκινητου πιθανον να ταιριαζουν τελεια.
-
Βασίλη η ασάφεια από τα μαλακότερα πλαϊνά είναι η συνηθέστερη αιτία ανικανοποίητων οδηγών. Είναι φυσικό να σε ξενίζει το βύθισμα του αυτοκινήτου στην αρχή της στροφής σε σχέση με την σιγουριά που σου έδιναν τα σκληρά πλαϊνά των παλιών ελαστικών. Το κακό είναι ότι συνηθίζεται δύσκολα. Συχνά βοηθάει να έχεις τις ανώτερες επιτρεπτές πιέσεις που δίνει ο κατασκευαστής.
-
Οταν αγοραζετε λαστιχα παιδες κι εφοσον υπαρχουν επιλογες στη διασταση που ψαχνετε να προτιματε αυτα με το μεγαλυτερο δεικτη φορτιου (και ταχυτητας αλλα τοτε αλλαζουν κι αλλα δυναμικα χαρακτηριστικα του ελαστικου) ειδικα για οσους πανε απο λαστιχα με σκληρα σε αλλα με μαλακα πλαινα.
Οσο μεγαλυτερος ο δεικτης φορτιου (ειναι ο αριθμος πχ 82Η) τοσο σκληροτερα πλαινα θα εχει το λαστιχο.
Φυσικα ειναι θεμα γουστου εγω στα 225/40/18 προτιμω μαλακοτερα λαστιχα οπως τα Pilot Sport II - Bridgestone RE050 - Sport Contact III - Toyo T1R κλπ αφου λογω πολυ χαμηλου προφιλ και μεγαλων πιεσεων που βαζω πρεπει να εχω και καποια σχετικη ανεση και φυσικα ενδοτικοτητα αλλιως γινεται πιο απολυτο το αυτοκινητο.Κατι αλλο επισης που παιζει τρομερο ρολο και κανεις δεν του δινει σημασια ειναι το βαρος του λαστιχου που επηρεαζει σημαντικα εκτος απο την ανεση και το κρατημα (ειναι μη αναρτωμενο βαρος αλλα ακομη χειροτερα ειναι στο πιο απομακρυσμενο σημειο απο το κεντρο περιστροφης οποτε επιβαρυνει πολυ το περπατημα του αυτοκινητου οπως περιπου θα γινοταν αν βαζαμε ενα παρα πολυ βαρυ βολαν).
-
Μιας και ο λόγος για τα Exalto 2, να πω ότι με το ΜΧ5 συνδυάζονται άριστα, πολύ καλύτερα από Dunlop SP9000 και Toyo T1R.
-
Όσον αφορά τον δείκτη φορτίου δεν είναι πανάκια η επιλογή με τον μεγαλύτερο δείκτη! Όσο μεγαλώνει ο δείκτης έχουμε περισσότερα συνήθως «λινά» οπότε κατά κανόνα έχουμε βαρύτερο ελαστικό με δυσμενείς συνήθως επιδράσεις μια και το μη αναρτόμενο φορτίο αυξάνεται. Αν σας αρέσουν τα σκληρά πλαϊνά που δίνουν λιγότερα άνεση αλλά ποιο απόλυση συμπεριφορά να αγοράστε ελαστικά που είναι έτσι φτιαγμένα και όχι ελαστικά με έμφαση στην άνεση και στην προοδευτικότητα με μαλακά πλαϊνά και να προσπαθείτε να τα σκληρύνετε κάνοντας αλχημείες. Μεγάλο δείκτη φορτίου αν τον χρειάζεστε και όταν ρυμουλκείτε συχνά τρέιλερ!
-
Σωστο αυτο που λες αν το δει κανεις ανεξαρτητα απο τους κατασκευαστες ελαστικων!
Ελα ομως που σχεδον ολα τα λαστιχα με μαλακα πλαινα ειναι και πιο ελαφρια αφου εχουν συνηθως στο σκελετο rayon κι αλλα ελαφρα συνθετικα υλικα απο αντιστοιχα ιδιας διαστασης/αλλης μαρκας με σκληρα οποτε δεν υπαρχει λογος να αλλαξεις μαρκα, διαλεγεις αυτο που σου αρεσει με ελαφρα μεγαλυτερο δεικτη φορτιου, παραδειγμα τα Michelin - Toyo - Continental κλπ εχουν αρκετα ελαφρυτερο σκελετο απο τα Bridgestone, Yokohama κλπ.
Αν δεις τα βαρη ελαστικων και τα συγκρινεις σε αναλογες διαστασεις θα καταλαβεις τι εννοω! -
Σε Focus 1 (1.6 3d, μαμα ελατηρια, Bilstein B6 Sport αμορτισερ, αντιστρεπτικες Eibach) :
Ειχε απο μαμα τα Michelin Energy 195/60/15.
Τραγικα σε ελκτικη και πλευρικη προσφυση, καλη ανεση, χαμηλος θορυβος.Αλλαγη σε Continental Sportcontact 1 σε 205/50/16.
Παρα πολυ καλο λαστιχο σε ολους τους τομεις με σκληρο πλαϊνο και μαλακο πελμα (ζεσταινονταν πολυ γρηγορα-απο Ν.Κρηνη ως το Jumbo ειχαν ζεσταθει!!!).
Τα ειχα παρει μαζι με τις ζαντες και ειχαν πανω καπου 20-25000 χλμ, εκανα κι εγω αλλες 45000 χλμ και ακομη κραταγαν.Αλλαγη σε μεταχειρισμενα (φιλου με λιγα χλμ) Goodyear F1 GSD2 (τα παλιοτερα).
Καλο σε κρατημα, ανεση, θορυβο αλλα πολυ μαλακα πλαϊνα με αποτελεσμα πολυ ασαφεια στο στριψιμο και τελικα ανασφαλεια στην αισθηση. Κατεληξα να πηγαινω με 10-15 χλμ λιγοτερα σε καθε στροφη.Αλλαγη σε καινουρια Bridgestone RE 720.
Σκληρα πλαϊνα, σαφες πατημα αλλα πιο σκληρη γομα απο τα Conti, αργουν να ζεσταθουν, οταν ζεσταθουν ομως ειναι καλα, αρκετος θορυβος.Τα επομενα θα ειναι σιγουρα Continental Sportcontact (αν βρω τα 1 εχει καλως αλλιως τα 2 ή 3).
-
Ο χρήστης nkaragou έγραψε:
Σε Focus 1 (1.6 3d, μαμα ελατηρια, Bilstein B6 Sport αμορτισερ, αντιστρεπτικες Eibach) :Ειχε απο μαμα τα Michelin Energy 195/60/15.
Τραγικα σε ελκτικη και πλευρικη προσφυση, καλη ανεση, χαμηλος θορυβος.Αλλαγη σε Continental Sportcontact 1 σε 205/50/16.
Παρα πολυ καλο λαστιχο σε ολους τους τομεις με σκληρο πλαϊνο και μαλακο πελμα (ζεσταινονταν πολυ γρηγορα-απο Ν.Κρηνη ως το Jumbo ειχαν ζεσταθει!!!).
Τα ειχα παρει μαζι με τις ζαντες και ειχαν πανω καπου 20-25000 χλμ, εκανα κι εγω αλλες 45000 χλμ και ακομη κραταγαν.Αλλαγη σε μεταχειρισμενα (φιλου με λιγα χλμ) Goodyear F1 GSD2 (τα παλιοτερα).
Καλο σε κρατημα, ανεση, θορυβο αλλα πολυ μαλακα πλαϊνα με αποτελεσμα πολυ ασαφεια στο στριψιμο και τελικα ανασφαλεια στην αισθηση. Κατεληξα να πηγαινω με 10-15 χλμ λιγοτερα σε καθε στροφη.Αλλαγη σε καινουρια Bridgestone RE 720.
Σκληρα πλαϊνα, σαφες πατημα αλλα πιο σκληρη γομα απο τα Conti, αργουν να ζεσταθουν, οταν ζεσταθουν ομως ειναι καλα, αρκετος θορυβος.Τα επομενα θα ειναι σιγουρα Continental Sportcontact (αν βρω τα 1 εχει καλως αλλιως τα 2 ή 3).
Με όλο το θάρρος πατρίδα, αυτό το 'Δε σπάει - δε χαλάει' μήπως το άκουσες σε σεμινάριο, ή εγώ σε μπερδεύω με άλλον;
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Μιας και ο λόγος για τα Exalto 2, να πω ότι με το ΜΧ5 συνδυάζονται άριστα, πολύ καλύτερα από Dunlop SP9000 και Toyo T1R.Μη χασεις εσυ...!!!!
-
Ο χρήστης BOOZER έγραψε:
Σε Focus 1 (1.6 3d, μαμα ελατηρια, Bilstein B6 Sport αμορτισερ, αντιστρεπτικες Eibach) :
Με όλο το θάρρος πατρίδα, αυτό το 'Δε σπάει - δε χαλάει' μήπως το άκουσες σε σεμινάριο, ή εγώ σε μπερδεύω με άλλον;
Παντως ΕΓΩ δεν εχω καμμια σχεση με καμμια αντιπροσωπεια αυτοκινητων, ουτε με αλλον τομεα αυτοκινητων (συνεργεια κλπ).
Απλα ειναι παραφραση του (παλιου) κλισε που λεγοταν για τα γιαπωνεζικα: '' Δε σπαει, δε χαλαει, δε στριβει'' -
Ο χρήστης nkaragou έγραψε:
Παντως ΕΓΩ δεν εχω καμμια σχεση με καμμια αντιπροσωπεια αυτοκινητων, ουτε με αλλον τομεα αυτοκινητων (συνεργεια κλπ).
Απλα ειναι παραφραση του (παλιου) κλισε που λεγοταν για τα γιαπωνεζικα: '' Δε σπαει, δε χαλαει, δε στριβει'' :iconcool:ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα, nkaragou.
-
Σε Megane II 1.6 με 205/55/16 91V κοιτάζω τα RE 050 στην ίδια διάσταση,μιας και τα Sportcontact 2 που φοράω γλιστράνε απίστευτα με 27.000 km.
-
Καλησπέρα και από 'μένα! Υπάρχει κάποια πρόταση για 165/65/14, για Saxo 1.4 και επίσης να ρωτήσω: αξίζει τον κόπο η 'άνοδος' σε 175/60/14; Το ύψος του τροχού (αλλά και η τιμή...) αλλάζει σημαντικά;
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Καλησπέρα και από 'μένα! Υπάρχει κάποια πρόταση για 165/65/14 (1), για Saxo 1.4 και επίσης να ρωτήσω: αξίζει τον κόπο η 'άνοδος' σε 175/60/14 (2); Το ύψος του τροχού (αλλά και η τιμή...) αλλάζει σημαντικά;(1) = 57,01 εκ. διάμετρος
(2) = 56,56 εκ.είσαι περίπου στα ίδια και σίγουρα μέσα στα αποδεκτά όρια.
-
Στο Colt μου (CZ3 100 άλογα) μετά απο δύο track day τα Turanza σε διάσταση 195/50/15 και 20.000km και 1 χρόνο δεν μου δίνουν την ασφάλεια που θέλω.
Παρόλο που μόνο τα πλαϊνά έχουν φαγωθεί αισθητά ενω το πέλμα πολύ λιγότερο....πλέον δεν κρατάνε όπως πρέπει.Σπινιάρουν πολύ μα πολύ εύκολα και σε δρόμους που γυαλίζουν....ρίχνουν το μπαλάκι κατευθείαν στο ABS!
Με λίγα λόγια έλεγα να βγάλω το καλοκαίρι και μετά αλλά έχω αρχίσει σοβαρά να σκέφτομαι την αλλαγή τους!
Σαν πρώτη σκέψη μου ήρθε το Pilot Exalto 2 μιας και έχω την εντύπωση οτι λίγα λάστιχα κρατάνε τόσο καλά όσο τα michelin στους χάλια δρόμους μας!
Ψάχνοντας και συζητώντας έχω ακούσει οτι και άλλα ελαστικά προσφέρουν πλέον τέτοια χαρακτηριστικά με το πλεονέκτημα ότι έχουν λίγο πιο σκληρά πλαϊνά - σκελτό κτλ.
Ψάχνοντας στις διαστάσεις που με ενδιαφέρουν (195/50/15) τα Michelin PE2 έχουν 270
-
Καλημέρα. Μια φίλη μου θέλει να επαναφέρει στη ζωή ένα παλιό skoda μέχρι να πάρει καινούργιο αμάξι το Σεπτέμβριο...
Φυσικά θέλει καινούργια λάστιχα που να βγάλουν (με ασφάλεια) το καλοκαίρι, εκτός Αττικής!
Δεν έχω ακόμα τις διαστάσεις αλλά φαντάζομαι κάτι σε 165/70/13 ή κάτι ανάλογο. Φυσικά δεν θέλω μάρκα καρφούρ ή κάτι παρόμοιο , αλλά κάτι σε B από bridgestone ή κάτι ανάλογο...
Έχετε προτάσεις; Τιμές; Οτιδήποτε!!
(Εδώ που το μετακινήσατε απλά δεν θα δω ποτέ φως... )
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....