-
Μηπως να μας πειτε με λιγα λογια τι εγινε γιατι δεν αγοραζουμε ολοι περιοδικα;
-
Τελικά έβαλα **Pirelli P Zero Rosso **σε διασταση 205-55-16 92v στην τιμή των 380 ευρώ
Έχω κάνει περίπου 300 χλμ, οπότε και θεωρούνται μόλις στρωμένα..
Πρώτες εντυπώσεις άριστες,τουλάχιστον σε άνεση και ακρίβεια τιμονιού,καθώς και κάποια λίγα πράγματα που είδα από κρατήματα
Αναλυτικές εντυπώσεις σε λίγους μήνες που θα έχω εμπεριστατωμένη άποψη...Παραλληλα αγορασα και ένα 2ο σετ ζαντολάστιχα με φθαρμένα σχετικά Bridgestone RE 050 τετραετίας σε διαστασεις 205-55-16 και 225-50-16 ε/π σε δείκτη W, τα οποία θα παίξουν το ρόλο των ελαστικών για 'αταξίες' (αν και όταν.. ) , τουλάχιστον για όσο αντέξουν
Θα ποστάρω και από αυτά εντυπώσεις, όταν τα χρησιμοποιήσω...
-
Πρίν μερικές μέρες είχα βάλει στο Citroen κάτι τζιπίσια λάστιχα του κ@λου σε 16άρες σιδερένιες ζάντες. Τελικά τα έβγαλα και στη θέση τους έβαλα ημισλίκ 205/45/16 Kumho V70A μεσαίας γόμας, με έγκριση για δρόμο.
Επίσης επειδή τα πίσω αμορτισέρ τα είχαν παίξει τελείως και είχαν φτύσει τα λάδια τους (ειδικά το αριστερό) αποφάσισα να τα αλλάξω όλα και έβαλα το σέτ ελατηρίων-αμορτισέρ της KW. Αρχικά σκέφτηκα να βάλω τα KW Variant 1 (coilover ρυθμιζόμενα καθ ύψος) αλλά η σχεδόν τριπλάσια τιμή σε σχέση με τα άλλα και το αμφίβολο πλεονέκτημα τους με οδήγησαν στο να επιλέξω το απλό σέτ.
Εντυπώσεις: Καταρχάς το αμάξι στις λακούβες δέν κοπανάει περισότερο απ ότι κοπανούσε με τα μαμά αμορτισέρ και τα λάστιχα 205/50/17 με τις 17άρες Resolfen. Στην αρχή θεώρησα οτι τα ελατήρια δέν είναι τόσο σκληρά αλλά μετά με την επιστημονική μέθοδο πιάνουμε το αμάξι απο το φτερό και το πιέζουμε διαπίστωσα οτι δέν κουνιέται με τίποτα, άρα τελικά είναι αρκετά σκληρά. Υποθέτω οτι ώς ένα βαθμό αυτό οφείλεται στο κατα πολύ μικρότερο βάρος των σιδερένιων ζαντών.
Στο δρόμο τα ημισλίκ δέν κάνουν καθόλου θόρυβο, πιό θορυβώδη είναι κάτι λάστιχα τύπου Energy. Απο κράτημα απλά θεικό, όταν είναι κρύα έχουν κράτημα καλύτερο και απο του καλύτερου πολιτικού λάστιχου full ζεσταμένου, όταν μετά απο 2-3 γρήγορες στροφές ζεσταθούν η φάση γίνεται εντελώς ΖΝ
Το μόνο πρόβλημα είναι οτι είναι ακριβά (γύρω στα 1000 λιανική) και με το ρυθμό που οδηγώ με βγάζουν δε με βγάζουν κανα μήνα. -
τα βρίσκεις από νετ ... με την μισή τιμή τουλάχιστον ..... με όχι καγκουριές και χειρόφρενα, τα Ζ211 και τα V70, με γόμα hard μου έβγαζαν 10.000χλμ
-
Καλησπέρα,
Σκέφτομαι για αγορά από γνωστό ενός σετ ελαστικών 205/55/R16 91V (όχι RunFlat) - εάν δεν προβώ στην αγορά σετ 17άρες τελικά - και οι τιμές που έχω σαν προσφορά (μόνο αγορά ελαστικών) από φίλο είναι:
-
TOYO PROXES T1R - 205/55R16 91W TL = 265 Ευρώ
-
GOODYEAR EAGLE F1 GSD3 - 205/55R16 91W TL = 295 Ευρώ
-
VREDESTEIN SPORTRAC 3 - 205/55R16 91V TL = 305 Ευρώ
-
VREDESTEIN ULTRAC - 205/55R16 91W TL = 315 Ευρώ
Δεδομένου πως θα χρησιμοποιηθούν στο αυτ/το της υπογραφής - από φιλήσυχο οικογενειάρχη με οδηγικές εξάρσεις που και που - και πως θα κάνω συχνά διαδρομές στην Εγνατία Οδό (600-800ΚΜ εβδομαδιαίως), ποιο θα προτείνατε???
-
-
αυτα τα λαστιχα φιλε μου τα βαζουν αυτοι που τσιγγουνευονται η δεν εχουν να δωσουν λεφτα για πιρελι π-ζιρο.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
αυτα τα λαστιχα φιλε μου τα βαζουν αυτοι που τσιγγουνευονται η δεν εχουν να δωσουν λεφτα για πιρελι π-ζιρο....η αυτοί που έχουν 2 παιδιά και μια γυναίκα να θρέψουν επίσης ίσως/??
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλησπέρα,Σκέφτομαι για αγορά από γνωστό ενός σετ ελαστικών 205/55/R16 91V (όχι RunFlat) - εάν δεν προβώ στην αγορά σετ 17άρες τελικά - και οι τιμές που έχω σαν προσφορά (μόνο αγορά ελαστικών) από φίλο είναι:
-
TOYO PROXES T1R - 205/55R16 91W TL = 265 Ευρώ
-
GOODYEAR EAGLE F1 GSD3 - 205/55R16 91W TL = 295 Ευρώ
-
VREDESTEIN SPORTRAC 3 - 205/55R16 91V TL = 305 Ευρώ
-
VREDESTEIN ULTRAC - 205/55R16 91W TL = 315 Ευρώ
Δεδομένου πως θα χρησιμοποιηθούν στο αυτ/το της υπογραφής - από φιλήσυχο οικογενειάρχη με οδηγικές εξάρσεις που και που - και πως θα κάνω συχνά διαδρομές στην Εγνατία Οδό (600-800ΚΜ εβδομαδιαίως), ποιο θα προτείνατε???
Και τα 3 πρώτα είναι πρακτικά ισοδύναμα αν και τα το Toyo & F1 έχουν δείκτη w. Οι τιμές τους είναι πολύ καλές
αυτα τα λαστιχα φιλε μου τα βαζουν αυτοι που τσιγγουνευονται η δεν εχουν να δωσουν λεφτα για πιρελι π-ζιρο.
Τα Pirelli δεν έχουν και πολλούς θαυμαστές τελευταία φίλε Ιταλάκια
-
-
...η αυτοί που έχουν 2 παιδιά και μια γυναίκα να θρέψουν επίσης ίσως/??
σεβαστος
-
....για να μην μείνει παραπονεμένος ο italakias, έχει κι αυτά ο φίλος μου:
-
Continental PremiumContact 2 - 205/55 R16 91V = 320 Ευρώ
-
Continental SportContact 2 - 205/55 R16 91V = 340 Ευρώ
-
Michelin Primacy HP - 205/55 R16 91V = 360 Ευρώ
-
Pirelli Pzero Rosso Asimmetrico - 205/55 R16 91V = 380 Ευρώ
....δεν είναι θέμα κόστους βρε παιδιά, για 50 ευρώ πάνω κάτω δεν υπάρχει πρόβλημα.....
-
-
βαλε το πιρελι που ειναι προοδευτικο λαστιχο ,μην βαζεις αποτομα λαστιχα.
-
μιας και έχουμε την ίδια διάσταση .... να πω κι εγώ την άποψή μου ....
- βάλε ότι θες, αρκεί να μην είναι eco - energy κτλ. Σε ένα φρενάρισμα πανικού από τα 80χαω (γυναίκα που μου πετάχτηκε από stop, γιατί δεν με είχε δει καν) ...... σταμάτησα με τα P7 2m πριν πέσω πάνω της, αν είχα ΄energy σίγουρα θα είχαμε τρακάρει.
- ανάλογα με τις προτεραιότητες σου επιλέγεις τα λάστιχα. Ποιες είναι αυτές ???
θόρυβος
κράτημα
υδρορολίσθηση
ανεση
αντοχή στα χλμ
οικονομία στα καύσιμα κ.ο.καναφέρθηκαν σε 1-2 προηγούμενες σελίδες 2-3 tests περιοδικών σε αυτή την διάσταση ....
υγ. από τα pirelli P7, που έχει το αυτοκίνητο μου (πρώτη τοποθέτηση), δεν μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.
υγ2. κούκλα είναι η Bmw και με τις 16ρες
θα ξεχώριζα τα Continental (1 επιλογή all around) ή τα Primacy, αν έκανα πολλά ταξίδια στην Ε.Ο)
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Τα χιονιολάστιχα πάνε στο χρονοντούλαπο και επειδή τα μαμα Bridgestone Potenza RE050A μου είχαν τελειώσει, το Σάββατο θα φορέσω τα Goodyear F1 Asymmetric σε 235/45/17........ άντε γιατί έχω καιρό να στρίψω!!
Μην ξεχάσεις να γράψεις εντυπώσεις!
Κόστος?έχω κανει 1,000 χλμ, έχουν δείκτη Y, είναι διπρόσωπα θα έλεγα.
Αργούν να ζεσταθούν και έχεις χαζογλυστριμματάκια στην αρχή αν τα πιέσεις (πχ εκεί που κάθε πρωί με κρύο λάστιχο πίεζα το RE050A και είχα πρόσφυση, τώρα αν πιέσω το F1 μπαίνουν ηλεκτρονικά),
Όταν ζεσταθουν όμως (που στην Αθηνα θέλει κόπο) ξυπνάνε και μου έχουν αφήσει πολύ καλύτερη εντύπωση από τα RE050A. Είναι και πολύ πιο ήσυχα -
Δειτε και την ΕΛΠΑ της Γερμανίας, στο http://www.adac.de εχει τεστ διάφορες διαστάσεις λαστιχα.
http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Sommerreifen/default.asp?ComponentID=4795&SourcePageID=8762
τους θεωρώ αξιόπιστους... θελει όμως μεταφραση απο Γερμανικα ή babelfish
Πηγα να αλλαξω λάστιχα προσφατα (185/60 - 14) και ενω παλιά ειχα ξαναβάλει Pirelli P6 (τα ειχε βγάλει πρώτα το site, το ειχα δει 1 χρόνο αφότου τα αγόρασα) τωρα μου πασαραν τα cinturato P6 που ειναι και καλα οικονομικά.... ρωτησα και ειχαν απο τα παλια τα κανονικα P6, τα έβαλα....
και τωρα βλεπω πως ενω περυσι πρόπερσι έβγαζαν κορυφαία τα P6, τώρα τα Cinturato τα εβγαλαν απο το τεστ γιατι ήταν αναξιόπιστα... ΕΥΤΥΧΩΣ που δεν την πατησα!
-
....
2) Continental SportContact 2 - 205/55 R16 91V = 340 ΕυρώΆριστη τιμή.
Τα έβαλα 450€ πριν 4 χρόνια και επειδή ήμουν αρκετά ικανοποιημένος με παρόμοιο τρόπο οδήγησης με το δικό σου τα έβαλα πάλι πριν 3-4 μήνες με 410€.
Πολύ καλύτερα από τα Pirelli P7 που είχε το 307.
Καλό κράτημα σε στεγνό/βρεγμένο και χαμηλός θόρυβος κύλισης.
Αυτά από τη μικρή μου πείρα. -
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
....
2) Continental SportContact 2 - 205/55 R16 91V = 340 ΕυρώΆριστη τιμή.
Τα έβαλα 450€ πριν 4 χρόνια και επειδή ήμουν αρκετά ικανοποιημένος με παρόμοιο τρόπο οδήγησης με το δικό σου τα έβαλα πάλι πριν 3-4 μήνες με 410€.
Πολύ καλύτερα από τα Pirelli P7 που είχε το 307.
Καλό κράτημα σε στεγνό/βρεγμένο και χαμηλός θόρυβος κύλισης.
Αυτά από τη μικρή μου πείρα.Προς αυτά κλίνω κι εγώ......εκτός κι αν μου τη βιδώσει και για δοκιμή (λεφτά για πέταμα ) δοκιμάσω αυτά σε RunFlat που τα παίρνω με 240 ευρώ
-
Χωρίς προκατάληψη, να τα δοκιμάσεις τα Kumho... Μπορεί να δεις ότι δεν ήταν λεφτά για πέταμα! Και μετά ίσως οι επιλογές να γίνουν ακόμα πιο δύσκολες!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
έχω κανει 1,000 χλμ, έχουν δείκτη Y, είναι διπρόσωπα θα έλεγα.
Αργούν να ζεσταθούν και έχεις χαζογλυστριμματάκια στην αρχή αν τα πιέσεις (πχ εκεί που κάθε πρωί με κρύο λάστιχο πίεζα το RE050A και είχα πρόσφυση, τώρα αν πιέσω το F1 μπαίνουν ηλεκτρονικά),
Όταν ζεσταθουν όμως (που στην Αθηνα θέλει κόπο) ξυπνάνε και μου έχουν αφήσει πολύ καλύτερη εντύπωση από τα RE050A. Είναι και πολύ πιο ήσυχαΑυτό που περιγράφεις συνήθως είναι ένδειξη οτι οι πιέσεις είναι πολύ υψηλές. Δοκίμασε να ρίξεις την πίεση κανα 2 psi.
-
Ακριβώς, όταν είχα βάλει τα F1 εγώ μου είχαν βάλει 34 μπροστά και 36 πίσω! Έκανα καμιά 500χλμ και έπειτα έβαλα τις πιέσεις που έχω εργοστασιακά δλδ 31 μπροστά και 32 πίσω και έγινε η νύχτα μέρα!
Το μόνο κακό που έχω παρατηρήσει σε σχεση με τα SC2 ROF, είναι ότι στις υψηλές ταχύτητες (>180km/h) παίζει πολύ το τιμόνι όταν ο δρόμος δεν είναι καλός (δλδ σχεδόν πάντα)! Συν το οτι παγιδεύεται πολυ πετραδάκι στο πέλμα με αποτέλεσμα να το πετάει στους θόλους!
Αν έβρισκα λάστιχα άνετα ξανατσιμπούσα τα SC2 αλλά και πάλι τα Ασσύμετρα μου βγήκαν πάρα πολύ καλά
-
Στα SC2 ο σχεδιασμός του πέλματος αφήνει τέτοια κενά (οι χαράξεις στο κέντρο εχουν κενά μισό εκατοστό) που εύκολα παγιδεύουν πετραδάκια. Εγώ πάντως την επόμενη φορά θα βάλω κάτι πιο αθόρυβο και πολιτισμένο όσον αφορά το κοπάνημα στις λακούβες, αφού τελικά δεν είμαι τόσο σμπορ τύπος για να εκμεταλλεύομαι συχνά την πρόσφυσή τους (με έχουν σώσει πάντως από δύσκολες στιγμές).
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....