-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Για τα παιδια που ψαχνουν 195/55/15 καλυτερα να πανε σε 195/50/15 που θα γλυτωσουν ενα 100αρικο.
Μάλλον εννοείς σε 205/50/15 γιατί αλλιώς με τη διάσταση που προτείνεις, μειώνεται η περίμετρος του ελαστικού (και άρα το βήμα).
(ή ας πάει σε 185/60/15... Πάλι θα κερδίσει χρήματα... )Καλά τα λέει. Δοκιμασμένη λύση και λίαν αποδοτική
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Για τί μείωση συζητάμε? Αν είναι στο 3% είσαι οκ
Αν η διαφορά είναι πάνω απο 3% τί γίνεται. Εγώ που αυτή τη στιγμή είμαι κάπου στο μείον 8% δέν έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα περα απο το οτι το κοντέρ ψεύδεται ασύστολα.
Πέρα από το πρόβλημα στη λανθασμένη ταχύτητα, θα έχεις πιο σύντομα διαστήματα για τα services.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Για τα παιδια που ψαχνουν 195/55/15 καλυτερα να πανε σε 195/50/15 που θα γλυτωσουν ενα 100αρικο.
Μάλλον εννοείς σε 205/50/15 γιατί αλλιώς με τη διάσταση που προτείνεις, μειώνεται η περίμετρος του ελαστικού (και άρα το βήμα).
(ή ας πάει σε 185/60/15... Πάλι θα κερδίσει χρήματα... )Καλά τα λέει. Δοκιμασμένη λύση και λίαν αποδοτική
...για την τσεπη
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Αν η διαφορά είναι πάνω απο 3% τί γίνεται. Εγώ που αυτή τη στιγμή είμαι κάπου στο μείον 8% δέν έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα περα απο το οτι το κοντέρ ψεύδεται ασύστολα.
Με 8% κάτω πρέπει να είσαι σημαντικά ταχύτερος από τις άλλες C4.
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Πέρα από το πρόβλημα στη λανθασμένη ταχύτητα, θα έχεις πιο σύντομα διαστήματα για τα services.
Mε διαφορά στο 3.3% σημαίνει πως αν το σερβις ήταν στα 10Κ, θα το κάνεις 330 χλμ νωρίτερα δηλαδή...
Η διαφορά είναι ανεπαίσθητη στο δρόμο, στην Xsara έδρασε και ευεργετικά, κονταίνοντας λίγο την τελική σχέση και δίνοντας νεύρο... Γενικά, μιας και έχουν αρκετά ψηλό προφίλ και τα 195/50/15, η άνεση είναι αμετάβλητη.
Λέει πολύ η αλλαγή, καθώς η οικονομία στις καλές μάρκες ξεπερνάει τα 100€ στην τετράδα... -
Καλησπερα και απο μενα παιδες. Ζηταω γνωμες για αλλαγη στα εργοστασιακα 185-65-15 που φορα το i30 με επιλογη 16αρας ζαντας. Ο κατασκευαστης δινει 205-55-16, για εκει με βλεπω αλλα ξερει κανεις τι λεει και η 205-50-16? Την τσεπη μου τι την συμφερει? Σκεφτομαι κυριως για Michelin αλλα ακουω και αλλες προτασεις...
-
Ο χρήστης tp9 έγραψε:
Καλησπερα και απο μενα παιδες. Ζηταω γνωμες για αλλαγη στα εργοστασιακα 185-65-15 που φορα το i30 με επιλογη 16αρας ζαντας. Ο κατασκευαστης δινει 205-55-16, για εκει με βλεπω αλλα ξερει κανεις τι λεει και η 205-50-16? Την τσεπη μου τι την συμφερει? Σκεφτομαι κυριως για Michelin αλλα ακουω και αλλες προτασεις...την τσέπη σου την συμφέρει το 205/55/16 μιας και είναι η διάσταση που φορούν όλα τα μικρομεσσαία.
από 380 εώς και 450 ευρώ η 4αδα να έχεις υπόψιν σου. Συνήθως παίζουν στα 420. -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
(ή ας πάει σε 185/60/15... Πάλι θα κερδίσει χρήματα... )Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Κατ'αρχήν να σας πω οτι κάποτε είχα συζητήσει με τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού και μου ειπε οτι τα ελαστικά που το προφιλ τελειώνει σε 5 (όπως τα 55 μου) είναι πιο ανθεκτικά γιατί η δομή τους είναι πιο 'καλή'.
Δεν ξέρω αν γνωριζετε κάτι σχετικά με αυτό.Όσο για την αλλαγή σε 205/50/15 δε χρειάζεται αλλαγή και στη ζάντα;
Μάλλον για τα premium contact 2 θα παω παλι.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Με 8% κάτω πρέπει να είσαι σημαντικά ταχύτερος από τις άλλες C4.Ναί, έχει πολύ νεύρο σε σχέση με πρίν. Μόνο που σε συνδυασμό με το 3ποντο χαμήλωμα απο τα KW το αμάξι έχει γίνει τελείως σάυρα. Χθές πήγα σε ομαλότατο χωματόδρομο και αν ήταν καμιά μεγαλούτσικη πέτρα έβρισκε απο κάτω στη μπάρα ψαλιδιών που του έχω βάλει.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
(ή ας πάει σε 185/60/15... Πάλι θα κερδίσει χρήματα... )Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Κατ'αρχήν να σας πω οτι κάποτε είχα συζητήσει με τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού και μου ειπε οτι τα ελαστικά που το προφιλ τελειώνει σε 5 (όπως τα 55 μου) είναι πιο ανθεκτικά γιατί η δομή τους είναι πιο 'καλή'.
Δεν ξέρω αν γνωριζετε κάτι σχετικά με αυτό.Όσο για την αλλαγή σε 205/50/15 δε χρειάζεται αλλαγή και στη ζάντα;
Μάλλον για τα premium contact 2 θα παω παλι.
Ωραια δικαιολογια σου ειπε!!
Αλλαγη σε ζαντα δεν χρειαζεται. -
Pirelli Cinturato P4 ή Bridgestone B250 για 165/70-13, αμφότερα στα 200 ευρώ;
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Pirelli Cinturato P4 ή Bridgestone B250 για 165/70-13, αμφότερα στα 200 ευρώ;Pirelli ....
-
οι 4 τροχοι εχουν τεστ ελαστικων στο τρεχων τευχως το ειχει παρει κανενας ??
δεν εχει ερθει ακομα εδω σε εμας για αυτο ρωταω . . . -
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Pirelli ....
Bridgestone B250 για μένα, έχω ιδία πείρα
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Pirelli ....
Τα Β250 σε όσα αυτοκίνητα τα οδήγησα ήταν απαράδεκτα στη βροχή, θα τους έδινα ένα προβάδισμα στην αντοχή στο χρόνο αλλά δεν νομίζω να αρκεί αυτό.
-
Τα Bridgestone 250 τα σκέφτομαι διότι έρχομαι από τα 330 EVO (και πριν από αυτά, τα 330). Γνωρίζω τις ιδιαιτερότητες της γόμας στα Bridgestone (αν και από το μικρό αυτοκίνητο δεν είχα παράπονο, ίσως λόγω του ότι δεν το πιέζω λόγω της ηλικίας του και του αδύναμου κινητήρα) γι' αυτό άλλωστε δεν επέλεξα τα Turanza στο άλλο αυτοκίνητο έναντι των Exalto που τελικά έβαλα. Το Duna πλέον θα κινείται στην πόλη, πράγμα που σημαίνει αυξημένη καταπόνηση στους κακούς δρόμους, αναπόφευκτες λακούβες, ακουμπήματα πεζοδρομίων στο παρκάρισμα και λοιπά καθημερινά. Δε με πειράζει βέβαια τόσο ο μέσος χρόνος ζωής του ελαστικού όσο η καλή συμπεριφορά του στις συνθήκες εντός Αθηνών. Τα Ρ4 από την άλλη υπόσχονται μειωμένη κατανάλωση. Βέβαια, την ίδια υπόσχεση δίνουν και τα Energy Saver αλλά... δε θα πάρω. Υπάρχουν μήπως προτάσεις και από άλλες μάρκες; Kleber; Vredestein (φορούσε πολύ παλιά, πριν από τα 330);
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Τα Bridgestone 250 τα σκέφτομαι διότι έρχομαι από τα 330 EVO (και πριν από αυτά, τα 330). Γνωρίζω τις ιδιαιτερότητες της γόμας στα Bridgestone (αν και από το μικρό αυτοκίνητο δεν είχα παράπονο, ίσως λόγω του ότι δεν το πιέζω λόγω της ηλικίας του και του αδύναμου κινητήρα) γι' αυτό άλλωστε δεν επέλεξα τα Turanza στο άλλο αυτοκίνητο έναντι των Exalto που τελικά έβαλα. Το Duna πλέον θα κινείται στην πόλη, πράγμα που σημαίνει αυξημένη καταπόνηση στους κακούς δρόμους, αναπόφευκτες λακούβες, ακουμπήματα πεζοδρομίων στο παρκάρισμα και λοιπά καθημερινά. Δε με πειράζει βέβαια τόσο ο μέσος χρόνος ζωής του ελαστικού όσο η καλή συμπεριφορά του στις συνθήκες εντός Αθηνών. Τα Ρ4 από την άλλη υπόσχονται μειωμένη κατανάλωση. Βέβαια, την ίδια υπόσχεση δίνουν και τα Energy Saver αλλά... δε θα πάρω. Υπάρχουν μήπως προτάσεις και από άλλες μάρκες; Kleber; Vredestein (φορούσε πολύ παλιά, πριν από τα 330);Τα Continental EcoContact 3 δεν τα σκέφτεσαι καθόλου ;
-
Αν βγαίνουν σε 165/70-13 φυσικά θα τα λάβω υπ' όψη, αφού έχω διαβάσει ενθαρρυντικά σχόλια στο παρόν topic.
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Pirelli ....
Τα Β250 σε όσα αυτοκίνητα τα οδήγησα ήταν απαράδεκτα στη βροχή, θα τους έδινα ένα προβάδισμα στην αντοχή στο χρόνο αλλά δεν νομίζω να αρκεί αυτό.
Τα έχω βάλει στο αυτοκινητάκι της γυναίκας μου (που το οδηγώ και εγώ αρκετά) και δεν είχα ποτέ πρόβλημα στο βρεγμένο. Επίσης το Conti EcoContact 3 είναι μια καλή εναλλακτική λύση
-
έχω τα Pirelli Cinturato P4 σε 175/70R13 και είμαι πολύ ευχαριστημένος και σε στεγνό και σε βρεγμένο και κυρίως στο φρενάρισμα, βέβαια πριν είχα michelin energy που ήταν άθλια! Επίσης έχουν βγει και πρώτα σε τεστ στο adac
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....