-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
... (αλλά δεν ξέρω αν όλα τα yaris φοράνε τα ίδια... το δικό μας έχει 185/60/15)
...Από τη 'μάνα' τους τόσο τα Yaris 1,3 όσο και τα Swift 1,3 φοράνε τη διάσταση ελαστικών, που αναφέρεις.
-
Ευχαριστώ παιδια, οντως το πελμα ειναι γυαλιστερο... θα τα ζοριζω λίγο να δουμε τι θα γίνει... αλλιως θα της πω να τα αλλάξει... Νομιζω οτι αυτή η διασταση είναι και λογική στα χρήματα..
-
Εντυπώσεις από αλλαγή ελαστικών, πρώτα 1500χλμ με **Fulda Carat Progresso **σε BMW E39 520i αυτόματη με 225/60-15.
Είχα για 34500χλμ Avon ΖΖ3 με δείκτη W και έβαλα τα Fulda με V (νομίζω ότι δεν υπάρχει το Avon σε V ούτε το Fulda σε W). Τα σχόλια αναγκαστικά είναι σε σύγκριση με τα προηγούμενα από τα οποία ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Ο λόγος δοκιμής άλλου ελαστικού ήταν αφενός η δοκιμή και επιβεβαίωση της θετικής εντύπωσης που είχα σχηματίσει για τα Avon και αφετέρου επειδή τα Avon δεν ήταν ετοιμοπαράδοτα και δεν μπορούσα να περιμένω. Τα Bridgestone Turanza ER300 απορρίφθηκαν λόγω μέτριων σχολίων στο forum και τα Uniroyal 550 λόγω μέτριων βαθμών γενικά (όχι ότι του Fulda ήταν καλύτεροι αλλά πάντα ήθελα να δοκιμάσω Fulda).
Μερικά από τα σχόλια μπορεί να επηρεάζονται και από την ευθυγράμμιση που έγινε (και που χρειαζόταν).Θετικά
- οικονομική τιμή, μάλλον αντίστοιχη ή λίγο καλύτερη από του Avon
- σημαντική βελτίωση σε θόρυβο και αίσθηση κύλισης (πιο απαλή).
- τιμόνι πιο απαλό (ίσως λίγο ελαφρύτερο αλλά μπορεί να φταίει η ευθυγράμμιση)
- ομαλό και σταδιακό γλύστρημα.
Μάλλον ίδια
- άνεση, χτυπάει το ίδιο αλλά ίσως είναι λίγο πιο απαλό το Fulda.
Αρνητικά
- υστερεί σε πρόσφυση στο στεγνό (αν και μόνο σε πολύ κρύο έχει δοκιμαστεί) Όχι κάτι ανησυχητικό, 225 λάστιχο είναι αλλά δεν είναι σαν το άλλο. Επίσης μπορώ να γλυστρήσω το πίσω μέρος πιο εύκολα από το άλλο και γενικά σαν να είναι πιο χαρούμενο το πίσω μέρος (θα πειραματιστώ και με πιέσεις).
- υστερεί σε αίσθηση στο φρένο, σαν να βουλιάζει το λάστιχο ή κάτι τέτοιο (και μάλλον στο φρενάρισμα θορυβεί και λίγο). Να είναι επειδή έχει πολύ πέλμα?
- υστερεί σε πληροφόρηση, δεν είμαι τόσο βέβαιος για το τί γίνεται στις ρόδες μου (μπορεί να φταίει και η ευθυγράμμιση αλλά σίγουρα δεν έχει την ακρίβεια που είχα πριν)
- στο μάτι το πέλμα μοιάζει λίγο στενότερο (αλλά ήταν και απάτητο το λάστιχο ενώ το παλιό παραπατημένο)
Πρέπει να μελετήσω κατανάλωση, να δω τι γίνεται σε βρεγμένο, τί γίνεται με ζέσταμα ελαστικών, να παίξω με πιέσεις και όταν ζεστάνει ο καιρός τι κάνει σε πιο ζεστή άσφαλτο. Επίσης να δω φθορά και να προβλέψω διάρκεια ζωής.
Συμπέρασμα: προς το παρόν παρά την ησυχία και ομαλότητα προτιμώ τα Avon που προσέφεραν καλύτερη απόλυτη πρόσφυση χωρίς απόλυτο χαρακτήρα, πιο πληροφοριακό εως φλύαρο τιμόνι και μεγαλύτερη σιγουριά σε φρενάρισμα και ελιγμούς/στροφές.
-
520 Ε39 με 15αρα ζάντα αυτά είναι! Οχι σαν όλους τους άλλους... το έχουν ξεσκίσει το θέμα με τους τεράστιους θόλους... που φοράς 17αρα και είναι λες και φοράς 14αρα.
-
… Πλησιάζει ο καιρός για αλλαγή ελαστικών. Αυτά που έχω τώρα είναι BRIDGESTONE POTENZA RE050 RFT ( 225/50/16 92V ), από τα οποία ΔΕΝ είμαι πολύ ικανοποιημένος .
Έχει κάποιος προσωπική εμπειρία από κάποιο άλλο runflat ελαστικό (Continental , Michelin , κλπ) ?
-
Ο χρήστης dimitris fasoulis έγραψε:
… Πλησιάζει ο καιρός για αλλαγή ελαστικών. Αυτά που έχω τώρα είναι BRIDGESTONE POTENZA RE050 RFT ( 225/50/16 92V ), από τα οποία ΔΕΝ είμαι πολύ ικανοποιημένος .Έχει κάποιος προσωπική εμπειρία από κάποιο άλλο runflat ελαστικό (Continental , Michelin , κλπ) ?
Continental Premium Contact 2 σε 205/55/16 έχω εγώ εδώ και 13000ΚΜ και είναι αρκετά καλό...
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
… Πλησιάζει ο καιρός για αλλαγή ελαστικών. Αυτά που έχω τώρα είναι BRIDGESTONE POTENZA RE050 RFT ( 225/50/16 92V ), από τα οποία ΔΕΝ είμαι πολύ ικανοποιημένος .
Έχει κάποιος προσωπική εμπειρία από κάποιο άλλο runflat ελαστικό (Continental , Michelin , κλπ) ?
Continental Premium Contact 2 σε 205/55/16 έχω εγώ εδώ και 13000ΚΜ και είναι αρκετά καλό...
Thanks.
Εχω διαβασει καλες κριτικες για τα SportContact 2 (Υποθετω θα ειναι παρομοια , πιο sport oriented το SportContact 2 και πιο καινουργιο το PremiumContact 2 ? ) . -
Ο χρήστης dimitris fasoulis έγραψε:
Thanks.
Εχω διαβασει καλες κριτικες για τα SportContact 2 (Υποθετω θα ειναι παρομοια , πιο sport oriented το SportContact 2 και πιο καινουργιο το PremiumContact 2 ? ) .Όχι, δεν είναι νεότερα, απλά είναι για φιλήσυχους οικογενειάρχες τα PremiumContact 2 ενώ τα SportContact 2 για τους 'γρήγορους'..
-
To sportcontact2 είναι παλιότερο και έχει αντικατασταθεί στις 'σπορ' διαστάσεις από το 3, που είναι αρκετά καλύτερο.
-
Το PremiumContact 2 είναι καλύτερο για καθημερινή χρήση από το Sport.
Έχουν σημαντική διαφορά σε θόρυβο κύλησης (ακα βουητό) και σε κοπάνημα στις λακούβες, όπως και σε τσικι-τσικι τρέμουλο του αυτοκινήτου πάνω σε κλασσικούς ελληνικούς σαγρέ κωλόδρομους.
Βέβαια αν αποζητάς μέχρι και την τελευταία πιθαμή πρόσφυσης στο στρίψιμο τα SportContact 2 είναι σαφώς καλύτερα, και η διαφορά ανοίγει ακόμα παραπάνω στο βρεγμένο όπου είναι τσαφ-τσουφ τρένα.Αν έβαζα τώρα λάστιχα θα προτιμούσα τα Premium πάντως, με έχει κουράσει ο θόρυβος και η μηδενική απορρόφηση λακούβας από το ελαστικό
-
θα ήθελα παρακαλώ τις προτάσεις σας για μια τετράδα 195/65R15 με δείκτη Τ. Έχω διαβάσει και ακούσει θετικά για τα vredestein t-trac. Αν υπάρχει κάποιος χρήστης, ευπρόσδεκτες οι εντυπώσεις του.
-
Αν δεν πείς και τί χρήση θέλεις, πόσα χλμ περιμένεις να βγάλεις, το αυτοκίνητο και ίσως το μπάτζετ σου, δεν πρόκειται να βγάλουμε άκρη
-
Ναι έχεις δίκιο...
Αυτοκίνητο honda fr-v 1.7, θέλω να τα κρατήσω 2 - 2μιση χρόνια (περίπου 30000 Km) και το budget είναι γύρω στα 300 γιούρος. Τα νέα λάστιχα θα αντικαταστήσουν τα firestone winterhawk τα οποία φοράω συνεχώς από τότε που αγόρασα το αυτοκίνητο μτχ από γερμανία.
Μήπως να έβαζα πάλι χειμερινά? Κάτι άκουσα για τα nokian wr g2 αλλά μάλλον ξεφεύγει το budget... -
Για τόσα χλμ θα σε βγάλουν οριακά τα Continental Premium, τα οποία είναι μέσα στο μπάτζετ σου.
Χειμερινά για όλο το χρόνο στην ελλάδα, δεν νομίζω... -
δεν ξέρω γιατί αλλά τρέφω μια αντιπάθεια προς την συγκεκριμένη εταιρία.... Θα ήθελα αν γίνεται προτάσεις πέρα από τα τεριμένα (bridgestone conti michelin).....
-
Toyo?
Εγώ 15 χρόνια σε Toyo και Michelin παίζω.
-
ναι, toyo γιατί όχι? γνωρίζω τα proxes cf-1. Υπάρχει κάτι άλλο?
-
Uniroyal ... ;
-
υπάρχουν καθόλου εντυπώσεις από όλα αυτά που προτείνετε? με ενδιαφέρουν τα vredestein t-trac...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
To sportcontact2 είναι παλιότερο και έχει αντικατασταθεί στις 'σπορ' διαστάσεις από το 3, που είναι αρκετά καλύτερο.Σύμφωνα με τον κατάλογο της Continental σε runflat 225/50/16 βγαζει μονο τα sportcontact2.
Θα ρωτησω αν βγαινει και το 3.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....