-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Εγώ έχω τέσσερα Energy, τα τρία made in Italy και το τέταρτο in Spain!!
Παρεμπιπτόντως, έχω και μια ρεζέρβα 18 ετών Continental Contact σε... άθικτη κατάσταση!
Έχει νόημα ν' αλλάξει κανείς κάποια στιγμή την αχρησιμοποίητη ρεζέρβα του;Όχι, η ρεζέρβα είναι για περίπτωση ανάγκης και μόνο, οπότε ακόμα κι αν έχεις κανονικού μεγέθους εφεδρικό τροχό, αν τον χρησιμοποιήσεις για λίγα χλμ και σε χαμηλή ταχύτητα δε θα έχεις κανένα πρόβλημα.
-
Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα!
Είμαι μεταξύ των Continental PremiumContact 2, Dunlop Sp Sport Fast Response και Bridgestone Turanza ER 300 (με σειρά προσωπικής προτίμησης) στην διάσταση 205/60/15. Προορίζονται για χρήση περίπου 120Km την ημέρα σε επαρχιακό αλλά και εθνικό δίκτυο και για sportive χρήση με κάποιες πιο 'ακραίες' στιγμές. Επίσης θέλω να αποδίδουν καλά στον βρεγμένο αλλά και στην πρωινή υγρασία του χειμώνα χωρίς να χάνουν σε απόδοση το καλοκαίρι και να έχουν αξιοπρεπή διάρκεια ζωής. Με βάση τα παραπάνω, πια να επιλέξω και με τι δείκτη ταχύτητας, Η ή V; Χίλια ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Εύχομαι καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος σε όλους!!
-
Το 2ο δεν το ξέρω. Μεταξύ του 1ου και του 3ου δαγκωτό 1ο. Τα έχω ζήσει και τα δύο και από τα Continental είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, σε αντίθεση με τα Bridgestone.
Να ξέρεις βέβαια ότι δεν είναι σπορ λάστιχα, αποδίδουν όμως παντού και πάντα απόλυτα ικανοποιητικά, ακόμα και κρύα. -
Σε τι διάσταση τα είχες και με τι δείκτη; Το καλοκαίρι σε υψηλές θερμοκρασίες τι λένε;
-
Τα Continental τα φοράει η Corolla Sedan 2004 του πατέρα μου σε διάσταση 195-60/15. Πολύ ομοιογενή ελαστικά που δείχνουν να έχουν σταθερή απόδοση υπό όλες τις συνθήκες, σε στεγνό και βρεγμένο. Καμία σχέση με τα Michelin Energy που είχε από τη μάνα του το αυτοκίνητο. Ο δείκτης τους είναι H. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν πιεστεί, σε φρενάρισμα πανικού όμως έχουν αντιδράσει σωστά. Πάλι καμία σχέση με τα Energy που έμπαινε το ABS και ήλπιζες να σταματήσει το αμάξι.
Τα Bridgestone τα φορούσε η Corolla Hatchback του αδερφού μου σε διάσταση 185-60/14. Κατ' εμέ τεράστια αποτυχία ως επιλογή. Τα άλλαξε στα 20000 χλμ και πολύ τα κράτησε... ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ! Γλυστρούσαν, σπινιάριζαν οι τροχοί, έμπαινε το ABS όλη την ώρα, κτλ. Στη θέση τους μπήκαν τα Michelin Pilot Exalto II και επρόκειτο για τη νύχτα με τη μέρα. Φυσικά ξανατοποθετήθηκαν τα Exalto στην επόμενη αλλαγή. Είναι σημαντικό πάντως ότι άλλοι λένε ότι τα Turanza τους έχουν ικανοποιήσει απόλυτα... τι να πω, ίσως σε πιο βαριά αυτοκίνητα να ζεσταίνονται ευκολότερα και να αποδίδουν καλύτερα. Σε μας ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ! -
@ dinosech
Τα Bridgestone Turanza ER 300 τα είχα ως καλοκαιρινά λάστιχα 215/60/16 93Η σε ζάντες 16 Χ 7,5 στην Ε200Κ και δεν είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη συνολική τους λειτουργία. Είναι αρκετά σκληρά και δεν ζεσταίνονται εύκολα. Ειδικά τον κρύο και βροχερό καιρό αργούν να έρθουν στη σωστή θερμοκρασία και να αποδόσουν κατάλληλα. Τους ζεστούς μήνες όμως τα turanza er300 αποζημιώνουν, έχουν σκληρά πλαινά και δεν μαγουλιάζουν στις στροφές (τα ενισχυμένα με το προστατευτικό νυχάκι στην ζάντα) και μπορείς να παίξεις λίγο καθώς δίνουν αρκετά σαφή αίσθηση του δρόμου και ζεστά πλέον δουλεύουν καλά ακόμη και στις μεγάλες ταχύτητες. Από άποψη διάρκειας, αυτή τη στιγμή που τα άλλαξα είχαν περίπου 30.000 χλμ είχαν φαγωθεί αρκετά αλλά θα έβγαζαν περίπου 5Κ ακόμη. Τα επόμενα λάστιχα θα είναι οπωσδήποτε άλλη μάρκα.
Στο άλλο αυτοκίνητο μας την 190Ε μέχρι πρόσφατα είχα πάλι τα turanza er300 και ήταν απογοητευτικά, καθώς δεν ζεσταινόταν με τίποτε γιατί ειναι και ελαφρύτερο το αυτοκίνητο αυτό από την Ε200Κ. Φόρεσα λοιπόν στη 190Ε τα continental premium contact 2 (195/65/15 91Η) και το αυτοκίνητο μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο.
Ελπίζω να βοήθησα.
Καλές γιορτές και καλή χρονιά σε όλους μας. -
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Εγώ έχω τέσσερα Energy, τα τρία made in Italy και το τέταρτο in Spain!!
Παρεμπιπτόντως, έχω και μια ρεζέρβα 18 ετών Continental Contact σε... άθικτη κατάσταση!
Έχει νόημα ν' αλλάξει κανείς κάποια στιγμή την αχρησιμοποίητη ρεζέρβα του;Όχι, η ρεζέρβα είναι για περίπτωση ανάγκης και μόνο, οπότε ακόμα κι αν έχεις κανονικού μεγέθους εφεδρικό τροχό, αν τον χρησιμοποιήσεις για λίγα χλμ και σε χαμηλή ταχύτητα δε θα έχεις κανένα πρόβλημα.
18 χρονια θα εχει ξυλιασει το λαστιχο και ας δειχνει αθικτο.Εγω θα αλλαζα το λαστιχο εστω και με μεταχειρισμενο ή με καποιο απο τα παλια που φοραγε το αμαξι.
-
+1, εγώ συνήθως βάζω ένα από την τελευταία τετράδα.
-
Θα το έπραττα, αλλά το αμάξι έχει 175/70R13 ενώ η 'ρετζέρβα' είναι 155/80 και νομίζω ότι το φαρδύ λάστιχο δεν θα χωράει στο χώρο κάτω από το πορτ μπαγκάζ... Πόσο να έχει ένα 155άρι.... Λογικά κάνα 35ευρω, αν και ίσως να είναι ακριβό λόγω σπανιότητας!
-
Ευχαριστώ πολύ παιδιά! Τελικά μπήκαν σήμερα τα Continental. Εντυπώσεις αφού στρωθούν.
-
Το φθινόπωρο του 2006 είχα βάλει στο Santa Fe μια τετράδα Bridgestone D693 σε διάσταση 245/70/16 (απο 225/60/16 που ήταν τα εργοστασιακά). Τα λάστιχα ήταν απο στόκ με ημερομηνία κατασκευής 2001 και υπήρχαν αμφιβολίες κατα πόσο θα απέδιδαν καλά (λεπτομέρειες εδώ: http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=702894#p702894).
Τελικά, ακόμα και σήμερα με 45,000 χιλιόμετρα στην πλάτη τους αποδίδουν υποδειγματικά. Όσο για την επιλογή της διάστασης, δέν το μετάνοιωσα καθόλου. Οι λακούβες είναι σαν να μήν υπάρχουν, ενώ οι ζάντες έχουν παραμείνει ολόισιες.
Το μόνο πρόβλημα είναι οτι οι πίσω τροχοί του Santa Fe για κάποιο λόγο έχουν υπερβολικό camber και τα πίσω λάστιχα έχουν φαγωθεί απο τη μέσα μεριά. Χθές τα ξεζάνταρα και τα έβαλα το μέσα έξω ωστε να φαγωθούν πιό ομοιόμορφα και σε κανα δύο μήνες θα τα αλλάξω γιατί αν και κρατάνε καλά ακόμα, το βάθος πέλματος έχει μειωθεί αρκετά και στα νερά θα είναι επικίνδυνο.
Κατα 99% θα βάλω τα D694 στην ίδια διάσταση.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Το φθινόπωρο του 2006 είχα βάλει στο Santa Fe μια τετράδα Bridgestone D693 σε διάσταση 245/70/16 (απο 225/60/16 που ήταν τα εργοστασιακά).Μιλάμε για τρελή αύξηση του προφίλ! Πρέπει να κατάλαβες και την αλλαγή στο ύψος του αυτοκινήτου. Πάλι καλά που χωρέσαν στους θόλους! Φουλ εκτός προδιαγραφών, αν και νόμιζω το συνηθίζεις. Σε ένα C4 δεν είχες βάλει ένα εξωφρενικό 40άρι λάστιχο; Είσαι των άκρων!
Οι λακούβες είναι σαν να μήν υπάρχουν, ενώ οι ζάντες έχουν παραμείνει ολόισιες.
Ε με τέτοια μπαλόνια! Κατάλαβες αρκετό κόψιμο στις ρεπρίζ; Έχασε αμεσότητα στο στρίψιμο;
-
εχω bridgestone turanza sto φαμπια μου.τα εβαλα γιατι ειναι σκληρο λαστιχο και επειδη στριβω αρκετα και γενικα τα ταλαιπωρω ηθελα να κρατησει.
σκεφτομαι να βαλω κατι πιο μαλακο αυτη τη φορα.τι προτεινετε?185 60η65 δεν θυμαμαι r14.
-
άλλαξα λάστιχα στο nissanακι, 175/70/R13, πριν είχα energy με τα οποία έκανα τσουλήθρα και σε στεγνό και σε βρεγμένο αν κ είχαν ικανοποιητική γόμα, ελάχιστα είχαν λιώσει, δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις και οδηγώ προσεκτικά. Tα είχαμε 3 χρόνια και είχαν γύρα στα 20.000-25.000 Km. Καθόλου ευχαριστημένος όπως καταλαβαίνεται. Έφερα μια βόλτα σε μαγαζιά με ελαστικά Pirelli γιατί είχα αποφασίσει να βάλω τα καινούρια Pirelli Cinturato P4 μιας και είχα ακούσει και διαβάσει καλά λόγια και γιατί βγήκαν και πρώτα στο συγκριτικό του ADAC για αυτήν την διάσταση ελαστικών. Πήγα πρώτα στο δίκτυο ελαστικών της Driver στη πόλη που ζώ,όπου πριν 20 περίπου μέρες που είχα ρωτήσει μου είχαν πει 220€,πηγαίνω και μου λέει 240€ αυτή τη φορά! Μου φάνηκε κλέφτης και πηγαίνω και σε έναν άλλο έμπορο και μου λέει αυτός 220€, μιλάμε πάντα για τα συγκεκριμένα λάστιχα, τέλος ρωτάω και σε ένα τρίτο μαγαζί και μου λέει 200€ και τελικά τα έβαλα σε αυτόν. Οι τιμές σε όλους ήταν με ζυγοστάθμιση μόνο. Έκανα 300Km με τα καινούρια λάστιχα και μου φαίνονται πολύ πολύ καλύτερα! Σκέφτομαι να κάνω λίγα ακόμη χιλιόμετρα για να στρώσει καλά το λάστιχο και να κάνω και ευθυγράμμιση μετά.
-
240 τα 175/70R13;; Α τον αληταρά!!
-
Η ερώτησή μου είναι για ελαστικά αν και όχι μόνο για επιλογή....
Πριν από ένα μήνα βλέπω το πίσω δεξί κάπως ξεφούσκωτο. Βρίσκουμε 3 τρύπες (σημεία διαρρροής από το πέλμα) χωρίς να φαίνεται τίποτα από έξω. Μου λέει ότι είναι από ξύλο.
Λίγες μέρες μετά μετά άλλη μία διαρροή στο εμπρός δεξί. Μετά από μερικές μέρες ακόμη (και ενώ είμαι σε άλλη πόλη) άλλη μια διαρροή στο εμπρός δεξί.
Χθες πάλι, 15 μέρες μετά βλέπω το εμπρός δεξί μισοξεφούσκωτο, 15 πίεση.
Επειδή έτσι κι αλλιώς είναι να τα αλλάξω αυτές τις μέρες μάλλον θα το φουσκώνω μέχρι τότε.
Το τί λάστιχο θα βάλω δεν είμαι σίγουρος αφού κανείς εδώ δεν είχε άποψη όταν ξαναρώτησα. Σε 225/60-15 που είναι σπανιότατη διάσταση και λίγα μοντέλα μόνο υπάρχουν, έχω εδώ και 15 μήνες και 33500χλμ τα Avon ZZ3 (κόστισαν γύρω στα 500€) και μου αρέσουν, έχουν σκληρά πλαϊνά=καλό τιμόνι, μαλακό πέλμα=καλή πρόσφυση και μέτρια διάρκεια, όχι αθόρυβα αλλά με καλό έλεγχο.
Πίσω στις διαρροές, τι διάολο, σε δόσεις μου βγαίνει....?
Η ερώτησή μου είναι: όντως το ξύλο μπορεί να κάνει τέτοιες μικρές τρυπούλες? Και αργούν να φανούν ή ξαναπατάω στο ίδιο ξύλο? (έχω βρει ύποπτο σημείο, ξύλο 37ετίας είναι ενσωματωμένο στο πάτωμα του πάρκινγκ) -
Πως τρυπαει το λαστιχο απο το ξυλο;Ειναι συμμετρικες οι αποστασεις στις τρυπες;Μηπως πατας καποιο αγκαθωτό συρμα ;
-
[quote='onyx !']
Νομίζω ότι το ξύλο δεν μπορεί (ακόμη και αγκάθια ροδιάς) να τρυπήσει το πέλμα του ελαστικού. Μήπως από κάποιο σημείο που περνάς έχει κάποια πρόκα, μεταλλική ακίδα, σταθεροποιημένη στο έδαφος και ανοίγει τρύπες σε διαφορετικά σημεία στο λάστιχο;
Αναφορικά με τα καινούργια ελαστικα που ετοιμάζεσαι θα βάλεις, γιατί δεν αλλάζεις διάσταση, μήπως και έχεις περισσότερες επιλογές, χωρίς να πειράξεις το βήμα; Μια διάσταση που μπορεί να είναι καλή αλλά με λίγο ψηλότερο προφιλ είναι η 215/65-15 και η αλλαγή είναι της τάξης του +1.54%, δηλαδή η διάμετρος 661mm από 651mm που ήταν στην 225/60-15, ή την 215/60-15 και η αλλαγή είναι της τάξης του -1.84% και διάμετρο 639mm.
Αφού όμως αυτά που έχεις τώρα σε ικανοποιούν και η χιλιομετρική τους απόδοση (κατά τη γνώμη μου ) είναι καλή, γιατί να τα αλλάξεις; -
Τα αγκαθια της γκορτσιας (αγρια αχλαδια ) τρυπανε και λαστιχο.
-
Τα υπάρχοντα λάστιχα παράγονται κανονικά, δεν είναι καν παλιό μοντέλο, υπάρχουν σαν διάσταση και τα βρίσκω. Είναι τα μόνα που έχω δοκιμάσει στο αυτοκίνητο, τα έχω συμπαθήσει και αντέξανε ακόμα και στους κακούς χωματόδρομους των Κυθήρων... Δεν ψάχνω για περίεργους συμβιβασμούς, έχω το '5 και στο χέρι', και ψάχνω για το 10 αλλά χωρίς πολύ 'καρτέρει'...! Αν είναι να αλλάξω διάσταση θα πήγαινα στις εργοστασιακές 225/55-16 ή 235/45-17 με αλλαγή ζαντών. Και για τις 17άρες θα το σκεφτόμουνα γιατί θέλω να είμαι άνετος με πεζοδρόμια!
Οπότε ψηλότερο προφίλ δεν το συζητάω και αν ήταν θα πήγαινα για το 205/65-15 που προβλέπεται από την BMW, για χαμηλότερο ακόμα και με λίγο μικρότερη διάμετρο θα ήμουν πιο δεκτικός μια και έχει πολύ μακριές σχέσεις. Όμως πρακτικά συζητάω μόνο για την ίδια διάσταση. Που ξέρω ότι υπάρχει σε Michelin αλλά σειρά άνεσης και όχι σπορ, σε Continental PremiumContact2 που είναι καλά αλλά ίσως με πολύ μαλακά πλαϊνά(??) και άλλα: (Toyo Proxes CF1 οικογενειακό, BFGoodrich κάτι καλό αλλά μάλλον όχι στην Ελλάδα, Bridgestone Turanza E300 και Dunlop μάλλον απορρίπτονται, Pirelli P7 σίγουρα απορρίπτονται, Uniroyal 550 και Fulda Carat progresso μάλλον όχι, Falken ZIEX ZE912 τα συζητάω όπως και τα Kumho Ecsta KH11 κλπ)
Το περίεργο είναι ότι οι τρύπες δεν φαίνονται καν, απλά βγαίνει αέρας (φυσαλίδες) όταν το βάλεις σε νερό. Σε μία από τις τρύπες είχε κάτι που έμοιαζε με ακίδα ξύλου...
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....