-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Τελος παντων , ο αδερφος με ρωτησε γιατι θελει να αλλαξει ελαστικα και ειπα να τον βοηθησω.Αλλα μαλλον δεν βλεπω να βγαινει συμπερασμα...Aν πραγματικα καποιος μπορει να απαντησει σοβαρα...
Ξαναλεω Toyo Proxes T1 S η Michelin Exalto?Τον Αυγουστο αλλαξα απο μισελεν εξαλτο σε Τ1-R.
Διασταση 195-50-15
Οι πρωτες εντυπωσεις ειναι πως τα τογιο ειναι πιο αθορυβα απο τα εξαλτο,και πιο αναλαφρα σαν πατημα.
Τα μισελεν ειναι πιο gt λαστιχο, ενω τα τογιο λιγο πιο σπορτιφ(καλυτερο τιμονι)
Σε απολυτο κρατημα στο στεγνο θα ελεγα κρατανε το ιδιο, στο βρεγμενο τα τογιο μου δινουν την αισθηση οτι θα γλιστρησουν αλλα δε γλιστρανε, ενω στα 100-120 σε εθνικη υδρολισθαινουν πιο ευκολα σε σχεση με τα εξαλτο.
Στο φρεναρισμα δεν εχω καταλαβει διαφορα, ισως παλι σε βρεγμενο υπερτερουν λιγο τα εξαλτο.
Δεικτη φθορας εχουν και τα δυο 280. -
σορρυ κιολας αλλα δεν γινετε να συγκριθει το εξαλτο με το τογιο.το ενα ειναι λαστιχο και το αλλο πλαστικο απλα.
απο τα τα γιαπωνεζικα μονο το γιοκοχαμα το s-drive επαιζε στα ισα το εξαλτο στο στεγνο καλα για βρεγμενο δεν μιλαω καν 13 θεση το γιοκοχαμα και 1η το εξαλτο.
-
Ο χρήστης iceman_n έγραψε:
σορρυ κιολας αλλα δεν γινετε να συγκριθει το εξαλτο με το τογιο.το ενα ειναι λαστιχο και το αλλο πλαστικο απλα.απο τα τα γιαπωνεζικα μονο το γιοκοχαμα το s-drive επαιζε στα ισα το εξαλτο στο στεγνο καλα για βρεγμενο δεν μιλαω καν 13 θεση το γιοκοχαμα και 1η το εξαλτο.
YOKO AVS
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Νομίζω ναι τα SP2 δεν βγαίνουν πια H.
Μια χαρά λάστιχο είναι το Primacy, δεν έχει το grip των SP2 αλλά έχει πολλά χλμ ζωής. Σε οικονομία δεν νομίζω να παρατηρήσεις διαφορά (όχι αξιοπρόσεκτη τουλάχιστον).Νομίζω πως σταμάτησε τελείως η παραγωγή του SP2 και υπάρχει μόνο στόκ. Το Primacy HP είναι ο αντικαταστάτης του παλαιότερου Pilot Primacy και λογικά θα έχει καλύτερη συμπεριφορά, όποιος το έχει βάλει ας μας πει εντυπωσεις
-
Αν αγοράσουμε ελαστικά από το internet γλιτώνουμε τίποτα στο κόστος?
Αν ναι ποιό site προτείνετε - έχετε δοκιμάσει?
-
πάλι δεν θα πρέπει να πληρώσεις κάποιον να στα βάλει;
-
από προσωπική πείρα το καλύτερο έιναι να τα βάλεις κάπου που εμπορέυεται ο ίδιος τα ελαστικά και έχει και ευθυγράμμιση.
Να ξεμπερδεύεις. -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Τελος παντων , ο αδερφος με ρωτησε γιατι θελει να αλλαξει ελαστικα και ειπα να τον βοηθησω.Αλλα μαλλον δεν βλεπω να βγαινει συμπερασμα...Aν πραγματικα καποιος μπορει να απαντησει σοβαρα...
Ξαναλεω Toyo Proxes T1 S η Michelin Exalto?Τον Αυγουστο αλλαξα απο μισελεν εξαλτο σε Τ1-R.
Διασταση 195-50-15
Οι πρωτες εντυπωσεις ειναι πως τα τογιο ειναι πιο αθορυβα απο τα εξαλτο,και πιο αναλαφρα σαν πατημα.
Τα μισελεν ειναι πιο gt λαστιχο, ενω τα τογιο λιγο πιο σπορτιφ(καλυτερο τιμονι)
Σε απολυτο κρατημα στο στεγνο θα ελεγα κρατανε το ιδιο, στο βρεγμενο τα τογιο μου δινουν την αισθηση οτι θα γλιστρησουν αλλα δε γλιστρανε, ενω στα 100-120 σε εθνικη υδρολισθαινουν πιο ευκολα σε σχεση με τα εξαλτο.
Στο φρεναρισμα δεν εχω καταλαβει διαφορα, ισως παλι σε βρεγμενο υπερτερουν λιγο τα εξαλτο.
Δεικτη φθορας εχουν και τα δυο 280.Η σύγκριση των ελαστικών που αλλάζουμε με τα νέα πάντα αδικούν τα παλιά και ευνοούν τα καινούργια. Θες δεν θες συγκρίνεις ένα 'τελειωμένο' ελαστικό με ένα φρέσκο. Δεν νομίζω να υποστηρίζει κανείς ότι θυμάται πως ήταν πριν μερικά χρόνια το ελαστικό που αντικατέστησε και μπορεί έτσι να συγκρίνει αμερόληπτα. Άσε που τα αμορτισέρ δεν ήταν - είναι στην ίδια κατάσταση. Καλό είναι να αναφέρουμε τα όποια μειονεκτήματα ή πλεονεκτήματα σε σχέση πάντα με την αίσθηση που μας δίνουν (έτσι κι αλλιώς πάντα υποκειμενική είναι η άποψη) και όχι σε σχέση με το παλιό μας ελαστικό.
-
Ψάχνοντας για λάστιχα, (205/55-16) βρήκα τις παρακάτω τιμές:
Continental PremiumContact II 400 €
Continental SportContact II 442 €
Michelin Pilot Exalto 400/444 €
BF Goodrich g-force Profiler 350 €Τώρα έχω τα Conti SportContact II.
Τα BF Goodrich g-force Profiler τα γνωρίζει/έχει οδηγήσει κανείς; -
Τα exalco βάλε...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τα exalco βάλε...Κωνσταντίνε τα σκέφτομαι σε χρώμα καρυδιάς, σαν του Kouk στην Κύμη...
-
αν δε κανω κανα τραγικο λαθος και τα goodrich δεν ειναι κακα...
-
primacy HP φοραει το ΤΤ μου σε διασταση 245/45/17 Υ στο στεγνο ειναι μετριο στο βρεγμενο κραταει και φρεναρει εκπληκτικα εχει μικρη φθορα στα 18000 χιλ που εχει κανει το αυτοκινητο(μαμα λαστιχα) αλλα βεβαια σιγουρα δεν ειναι τα καταλληλα για το δικο μου στυλ οδηγησης(πιεση στις στροφες).
θελω λαστιχο κορυφαιο στο στεγνο σε ολους τους τομεις στο βρεγμενο να ειναι πατος δεν με ενδιαφερει....
επισης μου αρκει να βγαλει 2 χρονια δηλ περιπου 320000 χιλ και μετα πεταμα...
παρακαλω κυριοι τις προτασεις σας...... -
Ο χρήστης MIXANAG έγραψε:
primacy HP φοραει το ΤΤ μου σε διασταση 245/45/17 Υ στο στεγνο ειναι μετριο στο βρεγμενο κραταει και φρεναρει εκπληκτικα εχει μικρη φθορα στα 18000 χιλ που εχει κανει το αυτοκινητο(μαμα λαστιχα) αλλα βεβαια σιγουρα δεν ειναι τα καταλληλα για το δικο μου στυλ οδηγησης(πιεση στις στροφες).
θελω λαστιχο κορυφαιο στο στεγνο σε ολους τους τομεις στο βρεγμενο να ειναι πατος δεν με ενδιαφερει....
παρακαλω κυριοι τις προτασεις σας......(Ενδεικτικά) Bridgestone RE 050A, Continental SportContact 3, Michelin Pilot Exalto 2, Pirelli P Zero rosso asimmetrico κι αν δεν θέλεις να ξοδέψεις μια μικρή περιουσία, τότε και τα Hankook Ventus V12 Evo και S1 Evo ...
Περισσότερες επιλογές για τη διάστασή σου εδώ . -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
παρακαλω κυριοι τις προτασεις σας......(Ενδεικτικά) Bridgestone RE 050A, Continental SportContact 3, Michelin Pilot Exalto 2, Pirelli P Zero rosso asimmetrico κι αν δεν θέλεις να ξοδέψεις μια μικρή περιουσία, τότε και τα Hankook Ventus V12 Evo και S1 Evo ...
Περισσότερες επιλογές για τη διάστασή σου εδώ .φιλε κλεινω λιγο περισσοτερο προς bridgestone re 050 A (στο προηγουμενο αυτοκινητο μου leon 20vt με S03PP ημουν ικανοποιημενος) θελω σιγουρα σκληρο πλαινο, τα continental δεν τα ξερω ακουω αρκετα καλα αλλα μαλλον θα εχουν πιο μαλακο πλαινο διορθωστε με αν κανω λαθος,pirelli δεν εχω δοκιμασει τωρα αν παω σε michelin exalto και οχι pilot sport;
-
Το RE050 πάντως το έχει πάνω το αμάξι μου (A3).Αρκετά καλό λάστιχο αλλά του προσάπτω 3 μεγάλα (κατ'εμέ) αρνητικά:
- αργεί πολύ να ζεσταθεί, οπότε αν οδηγείς μέσα στην πόλη και μικρές διαδρομές (σχετικά) τότε θα φτάσεις στον προορισμό σου και τα λάστιχα θα είναι ακόμα παγωμένα
- υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά στην συμπεριφορά του μεταξύ του όταν είναι κρύο ή ζεστό.Κρύο είναι λες και του έχεις βάλει σαπούνι, ζεστό είναι 'βεντούζα' στο δρόμο. (εντάξει, υπερβάλω λίγο-λίγο αλλά αυτή είναι η γενική ιδέα)
- γενικά κρατάει πολύ καλά αλλά όταν ξεκολλήσει, ξεκολλάει απότομα και ψιλο-άτσαλα (σε σχέση με τα Rosso πχ).
Για κοίτα και τα F1 asymmetric που είναι καινούριο ελαστικό (όχι τα F1 GS-D3 που κάνουν αυτό το κλασσικό V στο σχήμα). Ο πατέρας μου που τα έχει βάλει (σε mercedes C-class) είναι πολύ ευχαριστημένος αν και όπως μου είπε 'είναι μάλλον ένα κλίκ κάτω από τα Rosso'.
Τιμή που θα τα βρείς στη διάστασή σου είναι γύρω στα 500-550€ (αν οι τιμές 3ων μηνών δεν έχουν αλλάξει ακόμα ) -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Το RE050 πάντως το έχει πάνω το αμάξι μου (A3).Αρκετά καλό λάστιχο αλλά του προσάπτω 3 μεγάλα (κατ'εμέ) αρνητικά:- αργεί πολύ να ζεσταθεί, οπότε αν οδηγείς μέσα στην πόλη και μικρές διαδρομές (σχετικά) τότε θα φτάσεις στον προορισμό σου και τα λάστιχα θα είναι ακόμα παγωμένα
- υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά στην συμπεριφορά του μεταξύ του όταν είναι κρύο ή ζεστό.Κρύο είναι λες και του έχεις βάλει σαπούνι, ζεστό είναι 'βεντούζα' στο δρόμο. (εντάξει, υπερβάλω λίγο-λίγο αλλά αυτή είναι η γενική ιδέα)
- γενικά κρατάει πολύ καλά αλλά όταν ξεκολλήσει, ξεκολλάει απότομα και ψιλο-άτσαλα (σε σχέση με τα Rosso πχ).
Για κοίτα και τα F1 asymmetric που είναι καινούριο ελαστικό (όχι τα F1 GS-D3 που κάνουν αυτό το κλασσικό V στο σχήμα). Ο πατέρας μου που τα έχει βάλει (σε mercedes C-class) είναι πολύ ευχαριστημένος αν και όπως μου είπε 'είναι μάλλον ένα κλίκ κάτω από τα Rosso'.
Τιμή που θα τα βρείς στη διάστασή σου είναι γύρω στα 500-550€ (αν οι τιμές 3ων μηνών δεν έχουν αλλάξει ακόμα )φιλε ευχαριστω την εικονα που εχεις για τα bridgestone re050a ειχα και εγω με τα bridgestone s03pp που ειχα στο προηγουμενο αυτοκινητο.τωρα τιμες εδω στο Ηρακλειο για την διασταση αυτη ζητανε 950 - 1000 ευρω......
Govus ευχαριστω για το link αρκετα καλο..... -
Ο χρήστης MIXANAG έγραψε:
τωρα τιμες εδω στο Ηρακλειο για την διασταση αυτη ζητανε 950 - 1000 ευρω......
Govus ευχαριστω για το link αρκετα καλο.....Ε όχι και 1000€!!!!
Παραπάει το κλέψιμο.
(Στην Αθήνα η πιο ακριβή τιμή που τα έχω βρει είναι 700€ στην δική σου διάσταση )ΥΓ:Ένα ακόμα καλό link για να έχεις μία ιδέα από τιμές είναι αυτό: http://www.elastika-online.gr/elastika.html
Γενικά πέφτει ψιλομέσα στις τιμές που βρίσκεις στο εμπόριο (από αυτά που έχω ψάξει βέβαια). -
Επανέρχομαι στο θέμα, μιας και με αφορμή το σύνδεσμο που δόθηκε πιο πάνω μου γεννήθηκε η εξής απορία:
Michelin Exalto PE2 ή Pirelli Cinturato P6;Παλαιότερα είχαμε κάνει κουβέντα για το Exalto PE2 σε σχέση με το Energy Saver, όπου φυσικά το Exalto αποδεικνύεται πιο καλό ελαστικό. Βέβαια, στη διάστασή μου και στα όρια του αυτοκινήτου το Exalto ίσως να μη δείξει άμεσα την υπεροχή του. Το Cinturato P6 τι λέει όμως; Θυμίζω ότι ενδιαφέρομαι για το καλύτερο δυνατό κράτημα σε στεγνό, καλό κράτημα σε βρεγμένο και αποδεκτή μακροζωία του ελαστικού. Δεν καβαλάω πεζοδρόμια, δεν πέφτω βάναυσα σε λακούβες και το αυτοκίνητο φυλάσσεται πάντα σε κλειστό γκαράζ. Η διάσταση που αναφέρομαι είναι η 185/60-14 και το όχημα είναι Tempra.
Edit: Να βάλω στο παιχνίδι και το Nokian H;
-
καλημερα
για κλιο ΙΙ 182 καπ με 205/45-16 που αγαπα τα σβελτα ταξιδια σε επαρχιακο δικτυο τι θα βαζατε;
Continental SportContact 2/3
Michelin Pilot Exalto 2
Pirelli P Zero rosso/neroδεικτη V ή W
reinforced or not
αυτην την στιγμη εχω τα ρεην σπορτ 2 και μου φαινονται λιγα...
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....