-
θενξ λαστιχά του φόρουμ!
-
'κατα φαντασίαν' λαστιχα ηθελες να πεις.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
...
β. δεν το έκανε λόγω ευκαιρίας...λόγω τσιγγουνιάς.Χωρις να το παιζω εξυπνος ή λεφτας σε μερικα πραγματα δεν σηκωνει τσιγκουνια.
Σώπα ρε έξυπνε ή λεφτά!
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
:Εσυ,ριβιου των ελαστικών σου δεν εκανες τελικα ε;
-
Θα αλλάξω λάστιχα σε μερικές μέρες...
Τώρα φοράει το αμάξι (Α3 1.6) Michelen Exalto Primacy 225/45/17 με δείκτη Υ (πρώτη τοποθέτηση ήταν).
Ο δείκτης είναι υπερβολικός για τα κυβικά αλλά γενικά έχω μείνει πολύ ευχαριστημένως, κρατάγαν πάρα πολύ καλά και ποτέ δεν είχα πρόβλημα.Πρέπει να διαλέξω μεταξύ:
Michelen Exalto Primacy. (τα ίδια δηλαδή)
Michelen Pilot Sport.
Continental SportContackt 3.
Yokohama S-drive.Σε ίδια διάσταση και ίδιο δείκτη ή μικρότερο (αν βρώ).
Τί μου προτείνεται;;;;
Ευχαριστώ. -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Τώρα φοράει το αμάξι (Α3 1.6) Michelen Exalto Primacy 225/45/17 με δείκτη Υ (πρώτη τοποθέτηση ήταν).
Ο δείκτης είναι υπερβολικός για τα κυβικά αλλά γενικά έχω μείνει πολύ ευχαριστημένως, κρατάγαν πάρα πολύ καλά και ποτέ δεν είχα πρόβλημα.Πρέπει να διαλέξω μεταξύ:
Michelen Exalto Primacy. (τα ίδια δηλαδή)
Michelen Exalto Sport.
Continental SportContackt 3.
Yokohama S-drive.Σε ίδια διάσταση και ίδιο δείκτη ή μικρότερο (αν βρώ).
Τί μου προτείνεται;;;;
Ευχαριστώ.Ενα από τα 3 πρώτα!
- Καλό, αλλά σκληρό γενικά, δεν έχει την πρόσφυση των 2, 3. Αλλά είναι πιο ήσυχο στο ταξίδι.
- Εχω εξαιρετικές εντυπώσεις από τα Exalto 2. Τα Sport πρέπει να είναι διαφορετικά όμως, οπότε κρατάω μια πισινή. Δεν έχω ιδέα για την διάρκεια, αλλά γενικά είναι μαλακό ελαστικό. Πιο θορυβώδες από το 1.
- Δεν τα εχω δοκιμάσει, αλλά δεν έχω ακούσει ποτέ κάποιον να παραπονιέται, αντιθέτως πολλοί τα εκθειάζουν. Πρέπει να είναι αντίστοιχα με τα Exalto.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
:
Εσυ,ριβιου των ελαστικών σου δεν εκανες τελικα ε;
Στο τέλος της ζωής τους. Τώρα ακόμα μια χαρά μου φαίνονται.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
- Δεν τα εχω δοκιμάσει, αλλά δεν έχω ακούσει ποτέ κάποιον να παραπονιέται, αντιθέτως πολλοί τα εκθειάζουν. Πρέπει να είναι αντίστοιχα με τα Exalto.
Δεν ξερω αν εννοεις τις γνωμες που ακούγονται εδω σε αυτο το φόρουμ,αλλα αν εννοεις αυτο τοτε να σου υπενθυμίσω οτι δεν ήτανε για το Continental SportContact 3,αλλα για το premiumcontact2 τα επαινετικά σχόλια.
SportContact3 δε θυμαμαι να διαβασαμε απο κανεναν ακόμα
-
Κάποιος γνωστός μας με Leon και Clio τα 'χει βάλει πριν από ...40 σελίδες, αλλά μάλλον περιμένει να τα λιώσει, πριν μας πει τη γνώμη του ...
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Θα αλλάξω λάστιχα σε μερικές μέρες...Michelen Exalto Primacy. (τα ίδια δηλαδή)
Μάλλον έχεις κάνει κάποιο λάθος, υπάρχει τέτοιο λάστιχο ;
Η exalto ή primacy κυκλοφορεί -
Να προσθέσω σ' αυτό ότι τα SportContact 3 ανήκουν στην ίδια κατηγορία με τα Michelin Pilot Sport, Pirelli P-Zero Rosso, κτλ και όχι με τα Exalto.
Πρόκειται δηλαδή για το πιο σπορ λάστιχο της Michelin για αυτοκίνητα ευρείας παραγωγής.Τα Primacy με τα Pilot Sport δηλαδή είναι σχεδόν τα δύο άκρα της Michelin (Αν αφαιρέσουμε τα Energy). Ενδιάμεσα υπάρχουν τα Exalto.
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Michelen Exalto Primacy. (τα ίδια δηλαδή)Μάλλον έχεις κάνει κάποιο λάθος, υπάρχει τέτοιο λάστιχο ;
Η exalto ή primacy κυκλοφορεί4 πιθανά υπάρχουν σ' αυτήν την διάσταση: Pilot Exalto 2, Pilot Sport, **Pilot Primacy και Primacy HP ZP ** (τα δύο τελευταία και με δείκτη V). Δεσ' τα και εδώ .
-
Προβληματισμός:
Τα μπροστά εξάλτο μου έχουν πέλμα 3-4mm. Τα πίσω μου 5,8-6mm. 20.000χλμ και 1 ένα χρόνο τα φοράω.Να αλλάξω μόνο ένα ζευγάρι; Και αν ναι, να βάλω τα καινούρια μπρος ή πίσω;
Υπ' όψιν πως το αυτοκίνητό μου δεν έχει καθόλου υπερστροφικές διαθέσεις με βάση το στήσιμό του. Επίσης, το esp (δεν δουλεύει πάντα, αλλά θα το φτιάξω ) προστατεύει από την καταστροφική υπερστροφή, ενώ από την καταστροφική υποστροφή δεν σε σώζει παρά μόνο το χειρόφρενο (και αν).
Αν τα yoko s-drive δεν με προβλημάτιζαν με τη συμπεριφορά τους στο βρεγμένο (αρκετά κατώτερα από τα κορυφαία σ αυτόν τον τομέα εξάλτο) θα άλλαζα όλη την τετράδα. Αλλά τώρα εν όψη χειμώνα, λέω μπας και μείνω με τα μισλέν.
Γιαααα βοηθείστε.
-
Αν και φοβάμαι γενικά τις μείξεις παλιά με καινούρια από τη στιγμή που είναι μόνο ενός χρόνου και φαντάζομαι η γόμα δεν θα έχει σκληρύνει ακόμα μπορείς να βάλεις ένα καινούριο ζευγάρι μπροστά. Να βάλεις τα παλιά μπροστά δεν νομίζω να έχει νόημα αφού με το ρυθμό που τα τρως μέχρι τα χριστούγεννα θα είσαι και για ένα ζευγάρι ακόμα οπότε δε γλυτώνεις και τίποτα!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Προβληματισμός:
Τα μπροστά εξάλτο μου έχουν πέλμα 3-4mm. Τα πίσω μου 5,8-6mm. 20.000χλμ και 1 ένα χρόνο τα φοράω.Να αλλάξω μόνο ένα ζευγάρι; Και αν ναι, να βάλω τα καινούρια μπρος ή πίσω;
Υπ' όψιν πως το αυτοκίνητό μου δεν έχει καθόλου υπερστροφικές διαθέσεις με βάση το στήσιμό του. Επίσης, το esp (δεν δουλεύει πάντα, αλλά θα το φτιάξω ) προστατεύει από την καταστροφική υπερστροφή, ενώ από την καταστροφική υποστροφή δεν σε σώζει παρά μόνο το χειρόφρενο (και αν).
Αν τα yoko s-drive δεν με προβλημάτιζαν με τη συμπεριφορά τους στο βρεγμένο (αρκετά κατώτερα από τα κορυφαία σ αυτόν τον τομέα εξάλτο) θα άλλαζα όλη την τετράδα. Αλλά τώρα εν όψη χειμώνα, λέω μπας και μείνω με τα μισλέν.
Γιαααα βοηθείστε.
Το σωστό και λογικό είναι καινούργια τετράδα. Οποιεσδήποτε σκέψεις τύπου τα μπρος πίσω καινούργιο ζευγάρι μπρος ή πίσω είναι ημίμετρα. Και η εξήγηση: αν βάλεις νέο ζευγάρι μπρος μια υπερστροφή λόγω υδρολίσθησης δεν ξέρω αν θα ναι ελέγξιμη, ομοίως και η υποστροφή αν και στη βροχή ίσως και να ναι καλύτερη, καταστροφικά εν γένει σενάρια πάντως-έμμεσα απαντώ πως αν πάρεις δύο νέα βάλτα πίσω. Τα μπρος πίσω, που πα θα ναι τραγικό ανήκουν στην παραπάνω περίπτωση με πιο έντονα φαινόμενα (η χαρά του φαναρτζή). Από την άλλη καλώς όπως έχουμε αναφέρει προβληματίζεσαι με τα s-drive στο βρεγμένο αν και ένα ερώτημα είναι αν τα φθαρμένα σου michelin είναι χειρότερα από 4φρέσκα λάστιχα? (αυτό δυστυχώς δεν νομίζω πως μπορεί να απαντηθεί εύκολα). Τέλος, αν θεωρήσουμε πως όντως είναι χειρότερα και με τη σκέψη πως θα σε ξαναπιάσουν οι βροχές με τα s-drive (βλέπε κάτι που λέγαμε για αντοχή)? μήπως μια τετράδα χειμωνιάτικα-βροχολάστιχα τελικά να βολεύει περισσότερο? είναι λεπτό το ζήτημα σίγουρα, αλλά προσωπικά είμαι κατά των διαφορετικών ελαστικών στους άξονες.
και ένα σχετικό βίντεο από τη michelin -
Τα εξι χιλιοστα του πέλματος του 'πίσω' ζευγαριού,και ο μόλις ενας χρόνος λειτουργίας τους,σημαίνει ότι ειναι σχεδόν καινούρια.
Τα βαζεις μπροστα,και ενα καινούριο ζευγαρι ίδιας μαρκας/μοντελο στον πίσω άξονα
Σχεδόν καινούρια τετραδα ειναι αυτη η λύση.Φυσικά μια εξ'ολοκλήρου καινούρια τετραδα θα ήτανε ακομα καλύτερη (αν θελουμε να μιλάμε με απόλυτο χαρακτηρα) αλλα εγω δε θα πετούσα στα σκουπίδια με τίποτα λαστιχα ενός χρόνου με 6 χιλιοστα πέλμα
-
Τα πίσω είναι σχεδόν καινούρια (νομίζω 7 χιλ.) ενώ τα μπροστινά τα ξέσκισε. Με 2 καινούρια μπροστά και λίγο (1 μήνα?) προσεκτικό οδήγημα θα είναι μια χαρά.
Έτσι κι αλλιώς σε 2-3 μήνες θα πρέπει να τα αλλάξει μπρος-πίσω γιατί τα μπροστινά θα είναι πιο φθαρμένα από τα πίσω.
-
Όπως λέει και ο HUNTER τα πίσω λάστιχα εμπρός, και τα καινούργια πίσω. Στα προσθιοκίνητα αυτοκίνητα ποτέ πίσω φαγωμένα λάστιχα γιατί σβουρίζουν πολύ εύκολα. Το λένε τα σοβαρά βουλκανιζατέρ, το λένε κυρίως κα οι κατασκευαστές ελαστικών στα paper τους. Το λέει και η αποκτηθείσα εμπειρία με το παγωμένο αίμα σε απότομες σβούρες. Εμείς την γνώμη μας λέμε, εσύ έχεις το πορτοφόλι και 4 καινούργια λάστιχα, είναι πάντα 4 καινούργια λάστιχα.
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Michelen Exalto Primacy. (τα ίδια δηλαδή)Μάλλον έχεις κάνει κάποιο λάθος, υπάρχει τέτοιο λάστιχο ;
Η exalto ή primacy κυκλοφορείΠροφανώς και έχω κάνει λάθος...
Pilot Primacy φοράω τώρα. -
3-4 χιλιοστά πέλμα εκτός από νόμιμο είναι και ικανοποιητικό. Εφόσον το ελαστικό δεν είναι παλιό θεωρώ ότι δεν θα έχει ξεραθεί οπότε στο στεγνό που δεν μετράει το βάθος είσαι μια χαρά. Βάζεις λοιπόν τα πίσω μπρος έτσι ώστε και να φθαρούν αλλά και να τα πάνε καλύτερα με τη βροχή. Τα πίσω άλλωστε στη βροχή αφού κυλάνε στο στεγνωμένο πάτημα των εμπρός έχουν πολύ λιγότερο νερό να αποχετεύσουν.
Ο παραπάνω συλλογισμός παύει να ισχύει αν τα εμπρός ελαστικά είναι κακά φθαρμένα ή ξεραμένα. Τότε μπορεί οι υπερστροφικές τάσεις να είναι έντονες και επικίνδυνες.Η ολοκληρωμένη πρότασή μου είναι όσο έχεις αυτά τα ελαστικά να μελετήσεις πιέσεις (μήπως θέλουν αύξηση οι εμπρός) και να τροποποιήσεις το ύφος οδήγησης. Ένα πιο υπερστροφικό setup οχήματος ή οδήγηση (αλλιώς οδηγούνται τα πισωκίνητα αλλιώς τα προσθιοκίνητα και το εννοώ αυτό ακόμα και χωρίς να πηγαίνεις γλυστρώντας) ίσως να σου δώσει τη σωστή ισορροπία. Δεν μιλάω για τετακέ σε κάθε στροφή απλά για μια μικρή αλλαγή του ζυγίσματος.
Όταν φαγωθούν τα ελαστικά (και εάν συνεχίζεις να φθείρεις τόσο περισσότερο τα εμπρός ελαστικά) βάλε κάτι άλλο. Γενικά είμαι οπαδός των θερινών ελαστικών, αυτών που υστερούν στη βροχή αλλά πλεονεκτούν στο στεγνό. Για αυτό θα ήμουν υπέρ του Yokohama. Το σκεπτικό μου είναι ότι:- στην Ελλάδα δεν έχουμε και τόσο πολλές βροχές
- στην Ελλάδα έχουμε κακούς δρόμους οι οποίοι στη βροχή δεν είναι για πολλά πολλά, οπότε θα πας πολύ φρόνιμα όποια λάστιχα και να έχεις. Αν πηγαίνεις φρόνιμα δεν θέλεις και βροχολάστιχο.
Εννοείται ότι το σκεπτικό αυτό έχει ευάλωτα σημεία και μπορεί να δεχτεί διάφορους επικριτές αλλά έτσι δεν είναι πάντα....;;
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....