-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Το RE-01R είναι ημισλικ αλλά δεν έχει πάρει Ευρωπαική έγκριση
Ας ελπίσουμε ότι το RE070 που φορά το Ιαπωνικό TypeR θα εισαχθεί κανονικά (σε συγκριτικό του Best Motoring το TypeR γυρνούσε γρηγορότερα με το RE070 )Αν ηταν ημι-σλίκ θα ητανε σε κατηγορια competition Βασίλη.Αλλα δεν ειναι.
Για την Ευρώπη θεωρούνται ημισλίκ λόγω σκελετού, δείκτη φθοράς και κάτι άλλο (δεν θυμάμαι ), γι'αυτό και δεν εισάγονται στην Ευρώπη
Υπάρχει αυτο καπου στο ίντερνετ Βασιλη,να το διαβασουμε να μαθουμε;Γιατι μου φαινεται περιεργο να ειναι street-legal τα YOKO τα ADVAN A048 πχ (η ακομα περισσοτερο τα silverstone FTZ-RR) και οχι τα Re-01R
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Με αυτό:http://www.rpmoutlet.com/autdpic.htm
Βασικά έχω βάλει στο μάτι εδώ και καιρό μια έρημη στριφτερή και καλοασφαλτοστρωμένη ορεινή διαδρομή όπου κάνω μια γρήγορη βόλτα και βλέπω στο τέλος τη μέγιστη τιμή πλευρικής επιτάχυνσης που έχει επιτευχθεί.
Με τίποτα δεν είναι βέβαια φλατ στροφή πίστας. Εννοείται ότι οι τιμές αυτές πιάνονται σε στροφές με κλίσεις, όπως π.χ. στις αναβάσεις
Mπορει να κανω και λάθος,αλλα το βρισκω εξαιρετικα αισιόδοξο το οργανακι σου
-
Kid, PuntoLord για τα λάστιχα μιλάμε, σε αυτά αναφέρομαι.
Εξάλλου όταν ήμουν εκεί δεν οδηγούσα για να ξέρω τι παίζει με τις τιμές για λάστιχα.
-
Και εγώ έτσι θα πίστευα πριν βάλω τα Bilstein Sprint με ένα Η&R χαμήλωμα και ένα πιο χαμηλοπρόφιλο λάστιχο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν τελειώσει αυτή η βόλτα ατελείωτου στροφιλικιού (η διαδρομή είναι από το Νευροκόπι ως τη Δράμα μέσω Βροντούς, respect) είμαι κατά κανόνα αρκετά αναψοκοκκινισμένος
Να τι ακόμα μου έχει λείψει τώρα που είμαι φανταράκι.
-
Μπά!Πολύ χλωμο μου φαινεται Τζιμη.
Μηπως μετραει σε 'Mars G' και 'Earth g',και το'χεις στην πρωτη σκαλα;
-
Έβαλα ελαστικά Avon ZZ3 225/60-15 96W της 22ης εβδομάδας του 2007. Τα προτίμησα επειδή επέμεινε ιδιαίτερα ο λαστιχάς (και τα φοράνε εκεί μέσα στα δικά τους) όταν του είπα τι θέλω, επειδή είναι πιο φτηνά και πιο φρέσκα σαν σχεδίαση από τα Michelin HX MXM και Continental PremiumContact 2 που σκεφτόμουνα και επειδή είναι τα πιο σπορ ελαστικά της μάρκας και όχι τα λιμουζινάτα. Το ότι έχουν ΑΑ traction και το ότι είναι κατασκευασμένα στην Αγγλία το είδα μετά (το πρώτο είναι θετικό, το δεύτερο δεν ξέρω...).
Έψαξα αρκετά στο διαδίκτυο και γενικά τα σχόλια είναι αμφιλεγόμενα. Άλλοι τα θεωρούν κακά και άλλοι θεϊκά, λίγοι τα βλέπουν αλλιώς. Μου έκανε εντύπωση τέτοιος διπολισμός, φαίνεται ότι έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που ταιριάζουν πολύ ή καθόλου στους διάφοροτς τρόπους οδήγησης (ή σε διάφορα αυτοκίνητα). Υποτίθεται ότι επιτρέπουν καλό έλεγχο στο όριο και μετά από αυτό... δεν είναι απόλυτα αλλά σταδιακά.
Καθώς έχω κάνει μόνο 1000χλμ τα περισσότερα σε ταξίδι εθνικής οδού χωρίς να τα πιέσω ιδιαίτερα δεν θα σχολιάσω ακόμα.
Θα ήθελα να ακούσω εντυπώσεις από όποιον τα έχει δοκιμάσει, τι να περιμένω (αναφέρετε αν μπορείτε είδος αυτοκινήτου και οδήγησης).
Σύμφωνα με την αναζήτηση πρέπει να έχουν αναφερθεί τα ελαστικά αυτά στο θέμα αυτό αλλά δεν ξέρω σε ποιες από τις 137 σελίδες.... -
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Ρίχνω μια προσωπική απάντηση σε ένα παιδί που με ρώτησε για τα S drive της Yokohama, έτσι να βοηθήσω κ να διαδόσω τις απόψεις μου'...είχα διαβάσει για τα S drive σε ένα συγκριτικό των 4τ πριν ενα χρόνο περίπου και επαλήθευσα αυτό ακριβώς που έλεγαν στο περιοδικό.
Στο στεγνό είναι ένα λάστιχο πολύ κατευθυντικό με καλή πληροφόρηση πολύ γρήγορο ζέσταμα (καλό για τις πρώτες πρωινές ώρες του χειμώνα όταν κυκλοφορείς στην πόλη και δεν θέλεις το ABS να δουλεύει υπερωρίες σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος.)
Στο βρεγμένο και εξαιτίας του ότι δεν έχει το πέλμα χάραξη κατεξοχήν για βρεγμένο οδόστρωμα δεν θέλει πολλή πίεση. Το πέλμα του έχει αρκετή γόμα και οι χαράξεις του δεν είναι τόσο καταφανείς σε σχέση με άλλα λάστιχα, και ιδίως με του Michelin Exalto II που είχα πριν. Σε γενικές γραμμές το λάστιχο είναι καλό στην βρεγμένη ευθεία, δεν είναι κορυφαίο στην συμπεριφορά του σε στάσιμα νερά (η υδρολίσθηση παρουσιάζεται πιο εύκολα συγκριτικά με τον ανταγωνισμό) και στις στροφές πρέπει να κόβεις κάπως.
Στο φρενάρισμα στο βρεγμένο είναι απλώς ικανοποιητικό.
Προσωπικά, τα αγόρασα με γνώμονα την οδήγηση στο στεγνό και την απόδοσή τους εκεί....'
Σημειωτέον έχω γράψει και στιγμιαία 1.4g πλευρικής με το ταπεινό Φιέστα τη στιγμή που στο ίδιο σημείο τα Exalto έπιαναν μέγιστο στιγμιαίο 1.25
Ενδιαφέρουσες οι παρατηρήσεις σου!
Έχεις κάποιες ενδείξεις για την αντοχή τους στο χρόνο, συγκριτικά με τα Εξάλτο; Στην βροχή γλιστράνε προοδευτικά; Έχουν πολύ χαμηλά όρια;
Τα εξάλτο ήταν εξαιρετικά στο βρεγμένο, δυστυχώς. -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Τα εξάλτο ήταν εξαιρετικά στο βρεγμένο, δυστυχώς.Ένα συμπέρασμα στο οποίο επίσης είχε καταλήξει το τεστ του 4auto
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Τα εξάλτο ήταν εξαιρετικά στο βρεγμένο, δυστυχώς.
Ένα συμπέρασμα στο οποίο επίσης είχε καταλήξει το τεστ του 4auto
Το οποίο τεστ δεν είχε τα Goodyear Eagle F1!
Όποιος έχει οποιαδήποτε γνώμη/εμπειρία γι' αυτά, είναι ευπρόσδεκτος! -
Πολύ καλά λάστιχα (στο στεγνό ακόμα. Περιμένω να βρεξει!!).
Ζεσταίνονται εύκολα και κρατάνε καλά. Το βασικοτερο είναι ότι σε προειδοποιούν για την απώλεια της πρόσφυσης... -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πολύ καλά λάστιχα (στο στεγνό ακόμα. Περιμένω να βρεξει!!).
Ζεσταίνονται εύκολα και κρατάνε καλά. Το βασικοτερο είναι ότι σε προειδοποιούν για την απώλεια της πρόσφυσης...Kαινούρια ε; Με γειές!
Προφανώς δεν θα ξέρεις για την αντοχή τους...Αυτός είναι ο λόγος που αλλάζω και τα Εξάλτο.
Απ' ότι φαίνεται, αν δε τα δοκιμάσω ο ίδιος, δεν πρόκειται να μάθω. -
Για τα Goodyear Eagle F1 ξέρω ένα συμφορουμίτη (που δεν πολυμπαίνει βέβαια) που τα χρησιμοποιεί ως χειμερινά ελαστικά σε Mercedes SportsCoupe (για βροχή, όχι για πιο extreme καταστάσεις), οπότε φαντάζομαι ότι θα συμπεριφέρονται καλά σε τέτοιου είδους συνθήκες.
-
Ενδιαφέρουσες οι παρατηρήσεις σου!
Έχεις κάποιες ενδείξεις για την αντοχή τους στο χρόνο, συγκριτικά με τα Εξάλτο; Στην βροχή γλιστράνε προοδευτικά; Έχουν πολύ χαμηλά όρια;
Τα εξάλτο ήταν εξαιρετικά στο βρεγμένο, δυστυχώς.Καλησπέρα φοράω τα s-drive σε 185/55/14 σε toyota starlet εδώ κι ένα χρόνο περίπου. Σε στεγνό θεωρώ πως είναι τουλάχιστον ικανοποιητικά (με μέτρα σύγκρισης τα προηγούμενα Α539 που ήσαν καλά στην αρχή αλλά σύντομα έχασαν απόδοση ευτυχώς όμως διατηρήθηκε σταθερή ως το τέλος ε κι κάτι Α032R αν και αυτά είναι σέμι οπότε δεν είναι δίκαια η σύγκριση), καλά προς αρκετά καλά θα έλεγα. Επίσης είναι αρκετά προοδευτικά και βρίσκουν γρήγορα πρόσφυση όταν τη χάνουν κάτι που εκτιμώ προσωπικά. Παρέχουν καλή πληροφόρηση καλύτερη από τα 539 ίσως δείγμα του σκελετού. Στο αμάξι μου, που βέβαια ο δείκτης ταχύτητας V είναι στο άνω όριο, δεν εμφάνισαν ή τουλάχιστον δεν έγινα αντιληπτά από μένα φαινόμενα σαπουνιάσματος και απώλειας πρόσφυσης από υπερθέρμανση αν κ το προσπάθησα κάποιες φορές. Από φθορά δεν ξέρω τι να πω ως τώρα ποτέ δεν είχα κρατήσει λάστιχο πάνω από 1χρόνο (καμία 20-25κ χιλιόμετρα γιατί καταστρέφονταν). Τα S-drive δεν ξέρω το πως κ το γιατί αλλά έχουν ακόμα πολύ ψωμί και με καλή φθορά (δλδ δεν έχασαν τα πλαϊνά όπως τα 539) ενώ η πρόσφυση θεωρώ πως είναι ακόμα πολύ καλή. Σε βρεγμένο τώρα σε λιμνάζοντα νερά δεν κάνα ταρζανιές οπότε δεν έχω άποψη πάντως δεν είχα κανένα πρόβλημα όσες φορές τα αντιμετώπισα. Από την άλλη θα συμφωνήσω πως το βρεγμένο δεν είναι το στοιχείο τους χωρίς να είναι απρόβλεπτα απλά δεν παρέχουν όση πρόσφυση παρέχουν άλλα. Απόλυτα προοδευτικά δεν μπορώ να τα χαρακτηρίσω αλλά σίγουρα μετά τα πρώτα χιλιόμετρα καταλαβαίνεις πότε ξεπερνάς τις δυνατότητες του πριν σε ξαφνιάσουν (γι αυτό και δεν τα θεωρώ απρόβλεπτα). Τέλος όσον αφορά το φρενάρισμα, εκεί που στο στεγνό έχουν καλή συμπεριφορά με εύκολο ξεμπλοκάρισμα -όποτε λαμβάνει χώρα- στο βρεγμένο πράγματι δεν σε εμπνέουν κ θα τα χαρακτήριζα μάλλον μέτρια. Προσωπικά είμαι πολύ ικανοποιημένος, τόσο από τη διάρκεια που ήταν μια ευχάριστη και απρόσμενη έκπληξη (αν και ίσως η μετάβαση από H σε V να κρύβει κάτι) όσο και από την απόδοση στο στεγνό. Στο βρεγμένο δεν έτυχε ποτέ να με φέρουν σε δύσκολη θέση αν και σε καμία περίπτωση δεν είναι το φόρτε τους.
-
Τα εξάλτο ήταν εξαιρετικά στο βρεγμένο, δυστυχώς.
Ένα συμπέρασμα στο οποίο επίσης είχε καταλήξει το τεστ του 4auto
Το οποίο τεστ δεν είχε τα Goodyear Eagle F1!
Όποιος έχει οποιαδήποτε γνώμη/εμπειρία γι' αυτά, είναι ευπρόσδεκτος!Πάρα πολύ ευχαριστημένος. Ακόμα και σε κοσμοπλυμμήρα έχουν απίστευτη πρόσφυση.
-
To S-drive δεν μαγουλιάζει εύκολα γιατί έχει σκληρά πλαϊνά και μαλακό πέλμα, παίξει με τις πιέσεις, μεταμορφώνονται.
-
Ξέχασαν να ρωτήσω, γιατί τα συγκρίνεις με τα 539, δεν έχουν καμμία σχέση, ο αντικαταστάτης του 539 είναι το C-drive, το S-drive αντικατέστησε το AVS, μήπως τα μπερδεύεις ?
-
Σκληρά πλαϊνά με μαλακό πέλμα μου ακούγεται σαν καλός συνδυασμός για σπορτίφ λάστιχο.
Τα συγκρίνει με αυτά που είχε, δεν μπορεί να τα συγκρίνει με αυτά που δεν είχε....
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Έβαλα ελαστικά Avon ZZ3 225/60-15 96W της 22ης εβδομάδας του 2007.
Θα ήθελα να ακούσω εντυπώσεις από όποιον τα έχει δοκιμάσει, τι να περιμένω (αναφέρετε αν μπορείτε είδος αυτοκινήτου και οδήγησης).
Σύμφωνα με την αναζήτηση πρέπει να έχουν αναφερθεί τα ελαστικά αυτά στο θέμα αυτό αλλά δεν ξέρω σε ποιες από τις 137 σελίδες....Εχω ακούσει από 2 διαφορετικούς λαστιχάδες κακά λόγια για τα AVON ZZ3, μάλιστα ο ένας μου είπε 'έχω καεί από το συγκεκριμμένο λάστιχο'. Λυπάμαι αν δεν σε βοήθησα περισσότερο
-
Καλησπέρα σε όλους.
Ψάχνω αυτό το διάστημα για χειμερινά λάστιχα σε διάσταση 205/55/16, και για να σας προλάβω ξέρω ότι θα ήταν προτιμότερο να πάω σε 195/60/15, αλλά δυστυχώς λόγω δισκόφρενων και δαγκανών μπροστά, δεν παίρνει 15άρα ζάντα.Έκανα σήμερα μια μικρή έρευνα αγοράς και αυτά που είδα είναι τα εξής:
Επιλογή πρώτη τα michelin alpine A3 από 540-580
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Ξέχασαν να ρωτήσω, γιατί τα συγκρίνεις με τα 539, δεν έχουν καμμία σχέση, ο αντικαταστάτης του 539 είναι το C-drive, το S-drive αντικατέστησε το AVS, μήπως τα μπερδεύεις ?Όπως είπε κι ο onyx όντως τα συγκρίνω με τα Α539 που φόραγα πριν.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....