-
Τα είχα στο micra τα eco contact σε 175/60/15 και δεν μου άρεσαν αν και ήταν τα πρώτα που φορούσε και τα είχα ταλαιπωρήσει πολύ από τις αρχές. Άλλα γενικώς όλοι λένε ότι είναι αρκετά καλά. Και εγώ για εκεί κοιτάω...
-
Ο χρήστης micras έγραψε:
Τι μου προτείνετε σε διάσταση 175/65/13? Πόσο περίπου πάει αυτήν η διάσταση?Σε 175/65-13 είχα βάλει προ 3ετίας τα Yokohama S306 με 180
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Παραπλήσια αλλαγή είχαν κάνει προ ετών και στην παλιά εταιρική corolla 1.3 sedan μοντέλο 98 του πατέρα μου εν αγνοία του. Φορούσε λάστιχα 165/70-14 και όταν του έφεραν το αμάξι πίσω μετά την αλλαγή είχε 'αναβαθμιστεί' σε 185/60-14. Στην αρχή του κακοφάνηκε, όταν όμως σταμάτησε να επεμβαίνει το ABS και όταν σταμάτησε να σπινιάρει στις εκκινήσεις σε ανηφορικά κομμάτια παραδέχτηκε ότι μόνο καλό έκανε η συγκεκριμένη αλλαγή. Από άποψη ποιότητας αντικατέστησαν τα εργοστασιακά Energy με κάτι απλά Toyo, οπότε η μετάλλαξη οφειλόταν μόνο στη διάσταση και όχι στο ελαστικό.Άλλη μια ψήφο στη συγκεκριμένη αλλαγή διάστασης, εγώ έβαλα από Energy τα Exalto2 και ήταν η μέρα με τη νύχτα. Το μόνο αρνητικό που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι βαραίνει το τιμόνι, το οποίο στη δική μου Corolla δεν είναι υδραυλικό. Η περισσότερη πρόσφυση και η πολύ καλύτερη αίσθηση του αυτοκινήτου όμως, σίγουρα αποζημιώνει!
-
[quote='aserf']
Σε 175/65-13 είχα βάλει προ 3ετίας τα Yokohama S306 με 180 -
[quote='mario boni'][quote='aserf']
Σε 175/65-13 είχα βάλει προ 3ετίας τα Yokohama S306 με 180 -
ναι για 'φθηνά' είναι πολύ καλά
Ακριβώς αυτό που είπες....ήταν προβλέψιμα....γιατί τώρα το έδωσα το αμάξι και δεν ξέρω! -
Τα potenza βγαίνουν σε αυτήν την διάσταση? Τα B330 Evo έχει τώρα πάνω αλλα να σας πώ την αλήθεια δεν τα ζόρισα καθόλου διότι το αυτοκίνητο το κινώ μια φορά τον μήνα και άν, οπότε η γνώμη μου δεν έχει σημασία. Να φανταστείτε τα 'αγκαθάκια' που έχει στο πλάι στις πίσω ρόδες είναι άθικτα... αλλά το λάστιχο έχει ξεραθεί οπότε επιβάλλετε αλλαγή.
-
Ο χρήστης micras έγραψε:
Τα potenza βγαίνουν σε αυτήν την διάσταση?Όχι, εγώ άλλαξα και τις ζάντες με 14άρες για να τα βάλω...
-
Σε 195/45/15 ποιο potenza βγαίνει? Κοίταξα στο επίσημο site αλλά μπερδεύτηκα
-
Αν δεν κάνω λάθος σε 195/45-15 δε βγαίνει κανένα γνωστό Bridgestone (βγαίνουν τα Potenza S01(Expedia), μου είναι όμως παντελώς άγνωστα ).
Σε αυτή τη διάσταση βγαίνουν τα:Continental SportContact2
Goodyear Eagle F1 GSD 3
Michelin PILOT EXALTO PE2
Pirelli P7
Uniroyal RainSport 1
Kumho ECSTA Supra 712
Dunlop SP SPORT 2040 E
Yokohama s.drive
Toyo PROXES T1-R
Fulda CARAT EXELEROκαι διάφορα άλλα πιο άγνωστων εταιριών...
-
ώπα ωραίος!! Από την πρώτη ματιά είδα τα έχεις και σε κατάταξη?
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
, καθώς και τα Toyo PROXES CF 1,
Είναι λάστιχο μαλακό με προοδευτικότητα,πολύ καλή πλευρική πρόσφυση και μέτρια ελκτική,δεν γνωρίζω για αντοχή στο χρόνο...συστήνεται εύκολα
Ετσι ακριβώς, έχουν πολύ μαλακό πλαινό προφίλ είναι άνετα μεν αλλά εάν έχεις σφικτή ανάρτηση δεν πολυταιριάζουν γιατί παίζει η ζάντα πανω στο λάστιχο.
Μοιάζει το λάστιχο σαν να μην μπορεί να ανταποκριθεί γρήγορα και αν είσαι λίγο 'ανήσυχος' δεν σου εμπνέει εμπιστοσύνη. Γενικά τα Toyo τώρα τελευταία έχουν σκαρτέψει λίγο από ότι ακουω δεξιά και αριστερά -
drdino, προ μηνών κάναμε μια σχετική έρευνα με φίλο μου για το Yaris 1.3 της γυναίκας του (το πρότζεκτ όμως εγκαταλείφθηκε, διότι υπήρχαν κάποια μεταχειρισμένα RE720 185/60 από το ακόμη μάχιμο 21 1.7 του πατέρα του...). Κατ' αρχάς, ό,τι βρεις σε 175/65 θα υπάρχει (σχεδόν πάντα) και σε 185/60, άρα από πλευράς ποικιλίας δεν έχεις πρόβλημα. Κατά δεύτερον, αν θέλεις τη γνώμη μου, ΜΗΝ πας στα 185/60, είναι κάπως υπερβολικά για το βάρος, την ιπποδύναμη και το χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Τρίτον, οι τιμές για τα 185/60 είναι όντως χαμηλότερες, αν τις συγκρίνεις όμως με τις αντίστοιχες για τα 175/65 ΜΕ ΔΕΙΚΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ Η. Τα 175/65 με δείκτη Τ είναι φθηνότερα, ενώ παράλληλα ο δείκτης αυτός είναι που χρειάζεσαι (μέχρι 190 km/h). Τώρα για 'στριφτερά' δεν ξέρω, αλλά o ADAC είχε δοκιμάσει και στην 175/65, αλλά και στην 185/60. Χωρίς να θέλω να σχολιάσω τ' αποτελέσματα αυτά (δεν έχω άλλωστε το δικάιωμα) , σημείωσε πως τα Nokian H έχουν αντικαταστήσει τα NRHi και τα i3 τα NRT2 (μάλλον...). Πάντως στις επιλογές σου εγώ θα πρόσθετα και τα Bridgestone B250 και τα Fulda Carat Progresso.
-
Ο χρήστης ata έγραψε:
ώπα ωραίος!! Από την πρώτη ματιά είδα τα έχεις και σε κατάταξη?Μπα, τυχαία ήταν η παρουσίαση...
-
Σε λίγο καιρό θα χρειαστεί να αλλάξω τα λάστιχα του αυτοκινήτου μου (AUDI Allroad 3.0 TDI Tiptronic, http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... &start=600). Τα εργοστασιακά είναι τα Goodyear Excellence http://eu.goodyear.com/gr_el/tires/repo ... /index.jsp σε διάσταση 245/45R18 245 45 18 100 Y XL, 4x4 On-Road.
Αν και δεν έχω σε εκτίμηση τη συγκεκριμένη μάρκα (είμαι φαν των Michelin ή Continental), φαντάζομαι ότι για να τα επέλεξε η AUDI για αυτό το αυτοκίνητο θα ξέρει καλύτερα.
Τι μου προτείνετε? Να ξαναβάλω τα ίδια ή να αλλάξω και αν ναι σε ποιά μάρκα και μοντέλο ελαστικού. Προφανώς τα ελαστικά πρέπει να συμβαδίζουν στο χαρακτήρα του αυτοκινήτου.
-
ΤΑ ΒΡΗΚΑ!!!!
Σιξ χάντρεντ γιούρος!
Θα τα παραγγείλω για τη μαζεράτι μου, η μερσεντές θα φορέσει Bridgestone.- -
Ο χρήστης tonelef έγραψε:
Σε λίγο καιρό θα χρειαστεί να αλλάξω τα λάστιχα του αυτοκινήτου μου (AUDI Allroad 3.0 TDI Tiptronic, http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... &start=600). Τα εργοστασιακά είναι τα Goodyear Excellence http://eu.goodyear.com/gr_el/tires/repo ... /index.jsp σε διάσταση 245/45R18 245 45 18 100 Y XL, 4x4 On-Road.Αν και δεν έχω σε εκτίμηση τη συγκεκριμένη μάρκα (είμαι φαν των Michelin ή Continental), φαντάζομαι ότι για να τα επέλεξε η AUDI για αυτό το αυτοκίνητο θα ξέρει καλύτερα.
Τι μου προτείνετε? Να ξαναβάλω τα ίδια ή να αλλάξω και αν ναι σε ποιά μάρκα και μοντέλο ελαστικού. Προφανώς τα ελαστικά πρέπει να συμβαδίζουν στο χαρακτήρα του αυτοκινήτου.
Κατ' αρχήν καλοτάξιδο το Audi!! Πολύ καλή επιλογή και αυτοκινήτου και κινητήρα (τυχερέ...) !! Η επιλογή του εργοστασίου μου φαίνεται αρκετά 'ασφάλτινη'. Αυτή η ένδειξη '4x4 on-road' τί σημαίνει άραγε; Τέλος πάντων... Είσαι σίγουρος πως θέλεις από τώρα ν' αλλάξεις λάστιχα; Αν παρατήρησα σωστά, είναι λίγο παραπάνω από ενός έτους. Ρωτάω, γιατί τα λάστιχά σου έχουν κάπως ακραία διάσταση και το κόστος τους είναι αρκετά υψηλό. Ενδεικτικά (και αφού ανέφερες τα Continental και Michelin), τα (Conti) SportContact 3 κοστίζουν πάνω από 1200
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Σε λίγο καιρό θα χρειαστεί να αλλάξω τα λάστιχα του αυτοκινήτου μου (AUDI Allroad 3.0 TDI Tiptronic, http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... &start=600). Τα εργοστασιακά είναι τα Goodyear Excellence http://eu.goodyear.com/gr_el/tires/repo ... /index.jsp σε διάσταση 245/45R18 245 45 18 100 Y XL, 4x4 On-Road.
Αν και δεν έχω σε εκτίμηση τη συγκεκριμένη μάρκα (είμαι φαν των Michelin ή Continental), φαντάζομαι ότι για να τα επέλεξε η AUDI για αυτό το αυτοκίνητο θα ξέρει καλύτερα.
Κατ' αρχήν καλοτάξιδο το Audi!! Πολύ καλή επιλογή και αυτοκινήτου και κινητήρα (τυχερέ...) !! Η επιλογή του εργοστασίου μου φαίνεται αρκετά 'ασφάλτινη'. Αυτή η ένδειξη '4x4 on-road' τί σημαίνει άραγε; Τέλος πάντων... Είσαι σίγουρος πως θέλεις από τώρα ν' αλλάξεις λάστιχα; Αν παρατήρησα σωστά, είναι λίγο παραπάνω από ενός έτους. Ρωτάω, γιατί τα λάστιχά σου έχουν κάπως ακραία διάσταση και το κόστος τους είναι αρκετά υψηλό. Ενδεικτικά (και αφού ανέφερες τα Continental και Michelin), τα (Conti) SportContact 3 κοστίζουν πάνω από 1200
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Σιξ χάντρεντ γιούρος!Είναι τρελοί.
Τη διασταύρωσες αυτή τη τιμή γιατί τα άλλα μοντέλα της vredestein (σε ίδια διάσταση) έχουν γύρω στα 250.
Θα ρωτήσω αύριο (μη θυμώσεις αλλά τώρα θυμήθηκα
ότι ο λαστιχάς μου έχει vredestein και μου είχε δώσει αυτή τη τιμή) -
Ο χρήστης tonelef έγραψε:
Σε λίγο καιρό θα χρειαστεί να αλλάξω τα λάστιχα του αυτοκινήτου μου (AUDI Allroad 3.0 TDI Tiptronic, http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... &start=600). Τα εργοστασιακά είναι τα Goodyear Excellence σε διάσταση 245/45R18 245 45 18 100 Y XL, 4x4 On-Road. Αν και δεν έχω σε εκτίμηση τη συγκεκριμένη μάρκα (είμαι φαν των Michelin ή Continental), φαντάζομαι ότι για να τα επέλεξε η AUDI για αυτό το αυτοκίνητο θα ξέρει καλύτερα. Τι μου προτείνετε? Να ξαναβάλω τα ίδια ή να αλλάξω και αν ναι σε ποιά μάρκα και μοντέλο ελαστικού. Προφανώς τα ελαστικά πρέπει να συμβαδίζουν στο χαρακτήρα του αυτοκινήτου.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....